Spiderchick

Mortla saltkorn


Vi har inget hushållsalt kvar hemma och jag MÅSTE ha salt på min avokado!

Så nu tvingas jag krossa stora havssaltskorn med hjälp av en sked. Man skulle kunna säga att jag mortlar saltet. Det är rätt roligt faktiskt. Känns lite som att jag är med i ett matlagningsprogram.

- Det gäller att trycka hårt så att kornen blir ordentligt krossade, säger jag (till den inbillade tv-publiken). Det krävs några års övning. Själv blev jag drillad att krossa salt redan som treåring. Fast då hade jag såklart en liten bebis-mortel, speciellt anpassad för små händer.
Olyckssyster

Dagens tips: inhandla en saltkvarn ;)

Baso

Krossar havssalt och bloggar samtidigt! DET ÄR KOMPETENT!

kattis

Det där har jag gjort flera gånger när jag va barnvakt..Tyvärr så hade dem inga sånna där mortlar så jag fick stå med en jäkla sked..Inte det lättaste kan jag meddela..men jag var ju tvungen att visa dem små barnen att jag minsann kunde vara kreativ och hitta mina egna lösningar..Ps. jag älskar din blogg!

Kattis

Ibland undrar hur jag läser..du hade ju också en sked.. jag får nog skylla på att jag är trött idag..=)

kniven

haha.. haha..

Carolina

Du har fått en "utmärkelse" i min blogg!Ha en bra kväll!

Nicke

En gång fick jag "mortla" flingor och använda som ströbröd till en kaka eftersom jag inte hade ströbröd! Det du!

Emma

mm, men havsalt borde väl också vara rätt gott på avocado. Fast det kanske blir för stora bitar salt! Mycket duktigt att komma på krossa dem :p

Ylva

Och så kom du själv på en stillasittande träningsaktivitet. Apropå förra inlägget. Det är alltså inte jag som tycker att du behöver träna, du ser ju snuskigt smal ut!

ina-bina

Haha, aldrig funderar på att lägga saltet i en fryspåse och banka med nånting hårt på? ;)

micke hemdal wehle

se där en liten mortlare minsann med världens duktigaste rocker vilken superhäftig combo! va bara tvungen att skriva detta.ha det gott o skönt att ni finns Kram PS Ser fram emot plattan från Bengan

Ellinor

Havssalt är bra mycket godare än vanligt salt, men jag kan hålla med om att flingorna ibland är lite väl stora och att det därför gärna blir lite FÖR mycket salt. För övrigt missbrukar jag Bregott med havssalt.. testa det!

M

Hmm, salt på avokado?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress