Pyjamasparty med tacosTacos!
Spider i pyjamas


Ikväll har jag bjudit in mig själv att sova över hos Marie.

Åh så mysigt vi ska ha det!

Vi ska ligga uppe och snick snacka HELA natten!!! Eller i alla fall ända till klockan nio. Sen måste jag sova. Jag är skittrött på fredagar.

En liten idolbildMånga har frågat efter en idolbild på Spiderchick.

Här kommer den! Bara att skriva ut och klistra upp på väggen!

(Okej okej - ingen har frågat efter en idolbild på Spiderchick. Men det är ju bara är en tidsfråga så det är väl lika bra att förekomma er.)

Öppen profilTill alla er som har öppna profiler på Facebook:

I FREAKING LOVE YOU PEOPLE!!

Jag älskar att man klicka sig in på era profiler och helt ogenerat grotta ner sig i diverse wall-konversationer, fotoalbum och statusuppdateringar. Underbart!

Som ni kanske ser


Som ni kanske ser håller jag på att göra något kriminellt.

Jag nallar av min killes bröd! Vilket jag egentligen inte får. För ända sedan jag sa till min kille att han inte får ta av mitt bröd så säger min kille att jag inte får ta av hans bröd. Så nu måste jag smygäta Hjärtegott varje morgon. Och råkar min kille komma in i köket tvingas jag stoppa hela mackan i munnen på en gång och gömma den innanför kinden som en liten hamster. Skitjobbigt.

MMSMin kille ringer och säger att han har klippt sig och är jättefin i håret.

Jag: Åh, kan du inte skicka ett sms nej... jag menar msn... nej alltså ett smn... sss... nsm... snm... nej vad fasen...
Min kille: Försöker du säga MMS?

Eventuellt ja.

Till alla er som har lovTill alla er som har lov vill jag bara säga att jag har minsann INTE lov. Nej nej. Jag arbetar precis som vanligt. Varje morgon i tidig otta traskar jag iväg till jobbet. Det är mörkt. Det är kallt. Ingen är vaken. Inte ens kråkorna.

- Hallå hallå, ropar jag till de små kråkorna. Ska ni inte vakna?

- Nej nej, piper kråkorna. Det är för tidigt! Bara knäppgökar är uppe nu.


Ja. Så ni förstår kanske. Att jag går upp tidigt.

Snart är jag pensionär

Spritgodis

Jag har börjat gilla sådan där äcklig tantchoklad med sprit i. På allvar.

Otroligt tragiskt!

Nu är det väl bara en tidsfråga innan jag är pensionär och sen är livet slut.

Jag känner en kändis


Idag ska min kille klippa sig på den salong där Johanna i Ensam Mamma Söker jobbar. Så utan att överdriva kan man nästan säga att jag känner den där Johanna. Jag känner alltså en kändis. Coolt.

bandy vs innebandyNågra påpekar nedan att det heter INNEbandy, inte bandy.

Men vad får er att tro att vi ska spela INNEbandy? Vi kanske visst ska spela is-bandy. Jag kanske tycker det verkar kul att vingla runt på skridskor och jaga en boll som är så liten så man knappt ser den och som dessutom säkert är skithård så man typ rikserar en inre blödning ifall man råkar komma ivägen för ett skott.


Jag kanske vill ha en inre blödning. Är det så konstigt?

Jag ska börja spela bandyJag och tjejerna ska eventuellt gå ihop och börja spela bandy.

Min att göra lista inför bandyn:

1. Lära mig dribbla fortare än ljusets hastighet.
2. Köpa jäkligt snabba skor.
3. Bota min bollräddhet (självhjälpsbok?)
4. Hallå, inget imponerade folk kommer bli när dribblar fortare än ljuset!
5. Köpa snygga träningsshorts (korta?) (tighta?)
6. Akut träna rumpan så att jag kan använda korta tighta shorts.
7. Lära mig fler bandyregler än "hög klubba".
8. Hög klubba???

När kommer semlorna?När är det egentligen dags för semlor igen?

Jag har väntat skitlänge på comebacken men det händer liksom inget?

Mina knep för att få sova längre på morgonenJag har en del bra knep som gör att jag får sova längre på morgonen!
Till exempel:

Jag väljer vilka kläder jag ska ha på mig dagen innan.
Sparad tid: 1.5 timma

Jag duschar på kvällen (morgondusch är livsfarligt)
Sparad tid: Förmodligen tre timmar

Jag äter ingen frukost (käkar på jobbet)
Sparad tid: 15 minuter

Jag målar ögonbrynen på spårvagnen
Sparad tid: 20 sekunder

Se där! Vad mycket tid man kan spara om man bara planerar lite. Istället för att stiga upp klockan 01.45 på morgonen kan jag alltså sova till HALV SJU!

Så här kan det gåSå här illa kan det ibland gå när man ska skära en liten grönsak jonglera med sylvassa köttknivar.

Cool och sexig utan att behöva andas


Min kille ska spela in en musikvideo.

Jag tänker givetvis delta i någon form av huvudroll. Visserligen är det inget jag och min kille har diskuterat ännu, men det är inga konstigheter. Jag är ju som klippt och skuren för sådana där inspelningar! Till exempel kan jag truta skitsexigt och väldigt musikvideoaktigt med munnen. Flera minuter i sträck kan jag truta. Jag behöver inte ens avbryta för att andas (obs bra egenskap obs).

en Glo-apa på spårvagnenIdag på spårvagnen var det en kille som stirrade så himla mycket på mig! Han typ glodde verkligen! Helt ogenerat. Men hallå vad är det egentligen med dig din lilla glo-apa? ville jag fråga honom. Jamenar även om man bara är typ ett år gammal så borde man väl haft lite hyfs i kroppen?

Barbariska cyklister i GöteborgI Göteborg bör man akta sig för att gå i cykelbanan!


Cyklisterna blir skitsura om man ens råkar snudda deras sida av vägen! Faktiskt har jag sett folk som har skruvat fast stora rakblad på sidan av cykeln (ungefär i ankelhöjd på gångtrafikanter) så om man råkar komma för nära tjoffas fötterna av! Barbariskt. I know.

(Om jag ibland har svårt för att hålla isär sanning och lögn? Inte direkt nej)

Jag har tappat min ena vanteJag har tappat bort min högra vante! Så nu får jag väl frysa ihjäl mig om högerhanden resten av vintern. Den kommer säkert bli helt kall och blå och skrumpen. Och tillsut kommer fingrarna vara så köldskadade att jag säkert får amputera bort hela armen från axeln och neråt. Kul.

Hur ska jag då kunna blogga? Om jag bara har en vänsterhand att skriva med? Det kommer ju ta hundra år att knåpa ihop ett fjuttigt inlägg.

Jag är så generös!För ett tag sedan försökte jag ge bort min gamla orörda tub Nivea (som bara står och skräpar) till mamma. Men hon blev inte alls särskilt tacksam för tydligen hade jag fått den av henne i juklapp för något år sedan.

Men herregud det kan väl inte jag komma ihåg!

Va???


Här plockar jag fram påsen med jordnötsringar och vad upptäcker jag?

Jo den är TOM! Vad är det för hemsk människa som lägger tillbaka en TOM påse i skafferiet? Jag hoppas VERKLIGEN inte att det är personen jag bor med för i så fall måste det betyda att jag är sambo med en sadist.

(Och nej jag tycker inte att "sadist" är ett särskilt drastiskt ordval)
(Inte i det här sammanhanget)

Om ni undrar...Här står jag och flexar ett par enorma biceps. Varför? Jo för jag har just har gjort TIO armhävningar. På knä.

Nu kanske ni tycker att tio armhävningar på knä låter mesigt. Men då kan jag meddela att jag inte göra några vanliga armhävningar. Nej nej. Jag gör JOBBIGA armhävningar. Upp och ner upp och ner upp och ner. Ja. Typ så. Skitjobbigt.

förföljd av barn

Obs! Rädd

Idag när jag gick från spårvagnen blev jag förföljd av två otäcka barn. Dom gick skitnära bakom mig och sparkade på massa grus. Väldigt hotfullt. Väldigt obehagligt. Samtidigt blev jag arg! Jag ville liksom bara vända mig om och skrika NI DÄR OCH SPARKA PÅ ERT JÄVLA GRUS! MIG SKRÄMMER NI INTE!!

Men jag sa inte så. Kändes liksom onödigt att provocera fram något.

En piga från förr i tidenIgår sopstädade jag hela lägenheten för jag orkade inte ta fram dammsugaren. 

Det fick mig att känna mig lite som en piga från förr i tiden. Gick runt och mummlade saker som håhåjaja, hujeda mig och ackurat - för jag tänkte att det var nog så pigorna pratade förr i tiden. När dom sopade sina små jordgolv.
 

Jag är väl inte einstein hellerMin kille ska spela in en video. Och till det behöver han orange målarfärg.

Min kille (till mig): Hinner du köpa en burk målarfärg idag?
Jag: Jo det hinner jag väl. Vart kan man köpa det?
Min kille: På lite olika ställen. Du kan väl kolla runt lite.

Kolla runt och kolla runt. Jag är väl ingen himla einstein heller! Jag har väl ingen aning om vart man köper sådana grejer? H&M? TopShop? Zara? Inte vet jag.

Min blogg är snäll mot mig

Jag har så ont i ryggen! Min vän tror att det beror på Spiderchick. Ja att jag sitter vid datorn och bloggar alltså. Va? Hur kan man tror en sådan sak? Som att min blogg skulle åsamka mig smärta liksom. I don´t think so.

Nej nej. Spiderchick skulle aldrig göra mig illa.

Jag älskar min blogg. Och min blogg älskar mig.

Jag kan bara en låt utantillJag skulle aldrig kunna tävla i Singing Bee!

Jag kan liksom bara en låt utantill och det är Arvingarnas "Eloise". Gud som jag älskade den låten när jag var liten! Jag tvingade JÄMT mina bröder att mima den med mig! Jag var Casper, mellanbror var Lars, minstebror var Kim och han den fjärde i Arvingarna (som vi inte visste vad han hette) fick vara osynlig.

Har varit och handlat - ostylad som vanligt


Har just varit nere i lillaffären och handlat. Lika sliten som vanligt.

Faktiskt börjar det bli lite pinsamt att jag alltid är så ostylad när jag handlar där. Jag hoppas verkligen personalen förstår att jag faktiskt har andra kläder än mjukbyxor hemma! Och jag har faktiskt ett par ögonbryn också. Det är bara det att jag inte orkar sminka dom på söndagar.

Bloggbegravning

Idag har jag hängt med Jennifer.

Jennifer har precis lagt ner sin blogg. Synd. Jag antar att vi kommer ha någon form av officiell begravning för den någon dag.

De här kläderna måste bort!Tyvärr tvingas jag ibland skänka bort min killes kläder bakom ryggen på honom (han är så sentimental med gamla grejer). Frågan är bara hur jag ska kunna smuggla iväg allt det här utan att han ser det?

Kanske kan jag med hjälp av ett rep fira ut påsen genom sovrumsfönstret? Och nedanför står ett inhyrt kriminellt barn med en rånarluva över huvudet och en trimmad moped med ett litet flak där bak. Och så fort jag har prickat in påsen på det lilla flaket så gasar det inhyrda kriminella barnet iväg till Myrorna där han (hon?) skänker bort skiten. Gud vilken bra idé! Absolut vattentät plan.


(Obs. Oklart varför barnet ska vara kriminellt)

Jag har lockigt hår!


En kort kort mikrostund varje morgon, ungefär under en halv minut precis innan jag har hunnit röra på huvudet, då kan man nästan inbilla sig att jag har en liten lock i håret. En guldig liten prinsesslock. Thihi!

Och jag som alltid har tyckt att mitt hår är platt och tråkigt.

Blind?På vår ytterdörr står det klart och tydligt "Ingen reklam tack - men gärna Ikeakatalogen". Trots detta dimper allt UTOM Ikeakatalogen ner på vår hallmatta.

???

Antingen är vår brevbärare blind. Eller så är han bara väldigt ignorant. Jag hoppas verkligen han är blind. För annars har vi ett stort problem.

Jag har bitit mig i fingret


Som ni kanske ser har jag precis råkat bita mig själv jättedjupt i fingret.

Ni vill INTE bli bitna av mig det kan jag lova. Helskotta vad ont det gjorde! Om man hade kunnat smitta sig själv med rabies så hade jag defenitivt gjort det nu. Haha! Tur att man absolut inte kan det. Ja smitta sig själv med rabies alltså.

(Note to self: Googla om det är möjligt att smitta sig själv med rabies.)

A och OHyrde hem en film idag. Lite spontant så där. Men så visade det sig att min kille redan har sett den. Tillsammans med sina kompisar.

Herregud. Man måste ju BERÄTTA för sin partner vilka filmer man ser med sina polare. Det är ju och A och O i ett förhållande! Ni håller säkert med mig.

Carolina har fått en gåva av GöteborgskexIdag bjöd Carolina på kakor.

Jag åt så många Ballerina som det är socialt accepterat att äta när man blir bjuden av en annan person. Det vill säga ett helt paket.

Shopping och lunch med darlings 
Dagens shoppinglunch intogs på McDonalds.

Dom andra käkade BigMac. Jag hade mage att beställa en McChicken. Och som straff för denna extremt komplicerade beställning fick jag vänta i tjugo minuter på min mat. Tack.

kort meddelandeKort meddelande:
Nu ska Spiderchick göra stan med sina vänner.

Obs. Bilden har inget med inlägget att göra.

Obs. Jag ska absolut försöka vänja mig av vid den där förskräkliga fingerposen jag tenderar att ta till på alla foton.

Obs. Putläpparna kan jag inte göra någonting åt. Dom bara hamnar där. Det blir liksom som en liten put-spasm varje gång någon tar ett kort. Sorry. Inte mitt fel.

Slut på meddelande.

BortrensatVet inte exakt vad alla tomma plastpåsar har fyllt för funktion i vårat kylskåp.

Men nu är dom i alla fall bortrensade. Så skönt.

Jag måste vänja mig av...Jag tror jag måste vänja mig av vid att sova med öronproppar.

Min smärtgräns vad gäller ljudnivå har blivit på fok för låg. I morses låg jag utan öronproppar och störde mig jättelänge på någon jobbig person som andades skithögt. Tills jag insåg att det visst var min egen andning jag hörde. Oj då.

Snacka om att hamna i konflikt med sig själv.

sjukt smidigtJordnötsringar är inte bara goda. Dom är även sjukt smidiga!

Man kan ha hela handen full i flera dagar utan att det blir jobbigt.

Bara att trä på fingret och käka när man blir sugen liksom. Idag. Imorrn. Nästa vecka. Ja inte vet jag när suget infaller? Det enda jag vet med säkerhet är att jordnötsringarna - ja dom sitter där dom sitter.

Äntligen!Äntligen kan man köpa julmust igen!!

Inte en dag försent om ni frågar mig.

SkällHar skällt på min kille för att han har massa kläder drällandes i badrummet.


Nu hoppas jag att han inte ser MINA kläder. Som också ligger och dräller.

Det är ju så tråkigt att bli konfronterad när man precis har konfronterat.

Vi ska ju ändå flytta

På telefon med min kille.

Han (till mig): Jag köper hem god mat ikväll. Så kanske du kan plocka undan lite i köket och så.

Plocka undan? Menar han att jag ska städa? Men herregud det känns väl ändå totalt ovärt. Vi ska ju flytta om en och en halv månad.

Äntligen en tävling som passar mig!Äntligen har jag hittat en tväling som passar mig! VINN CHOKLADKAKAN I JÄTTEFORMAT! Underbart.

Undrar hur stor chokladkakan är? Jag är ju bara 161.5 cm lång så hoppas inte den är större än mig. Eller föresten hoppas det! För i så fall behöver jag ju inte lyfta upp chokladen när jag ska äta (den är ju garanterat skittung) utan då kan jag ju ha den lite behändigt stödd mot marken. Smidigt.

Lånad tidJag har börjat bli lite nervös när jag åker spårvagn. Jag köpte nämligen mitt månadskort någon gång i augusti och sedan dess har jag varken stämplat eller laddat det. Så nu känns det lite som att jag pendlar på lånad tid.

Frågestund

Oj oj! Här dräller det in frågor till Spiderchick! Närmare bestämt tre.

Fråga 1
Varför lägger du alltid in foton på dig så man ser vänsterkinden? Är det din fotogeniska sida?
Svar: Jag har en gammal nackskada från -79 som gör att jag inte kan vända höger kind till framför en kamera.

Du var alltså inte ens född när du ådrog dig din nackskada?
Svar: Eh... näe.

Fråga 2
Vilket sinne skulle du välja bort om du var tvungen att välja bort ett?
Svar: Ölsinnet. Jag har ändå inget. Så det skulle inte bli någon skillnad.


Fråga 3
Du är otroligt snygg! Är du släkt med Giselle Bündchen?

Svar: Haha, tack. Jo jag vet. Jag är rätt het. Är dock inte släkt med Giselle.

Slut på frågestund.

Okej okej! Eventuellt hittade jag på fråga nummer tre själv.

Jag ljögOkej. Jag erkänner. Jag ljög i inlägget nedan.


Ingen har frågat mig hur jag valde namnet Spiderchick. Jag hittade bara på. Faktum är att folk aldrig frågar mig någonting här på bloggen. Lite trist...

Eller jo föresten! Någon har undrat varför jag har så ful bloggdesign.

Men förutom det. Ingenting.

Mitt bloggnamnMånga undrar hur jag kom på mitt bloggnamn Spiderchick. Jo det ska jag berätta.


Spider
 tog jag för att det rimmar på snajder som nästan låter som engelskans sniper och sniper betyder krypskytt och krypskyttar har koll på saker. Och det har ju jag också. Koll på saker alltså.


Chick har jag lånat från ordet Chicklitt vilket ger en feel good känsla och av feel good känsla blir man ärlig, spontan och generös - precis som jag. Typ.


Se där. Vissa tänker till när dom döper sina bloggar.


...


Okej okej. Eventuellt har jag inspirerats av Homer Simpsons Spiderpig. Men hur kul är det att avslöja att ens blogg är besläktad med en gris liksom?

Billigare - nej tackIgår drack vi vin och käkade tapas på ett ställe på Avenyn. Något som höll på att bli en ganska billig historia - om jag inte hade fällt krokben för mig själv.

Servitrisen (när jag ska betala): 98 kronor tack.
Jag tänker: Bara 98 kronor??? YES!!! Hon har missat att ta betalt för mitt vin!!! Gött!!! 70 kronor rabatt!!! yes yes yes!!! WHOHO!!! I am the gueen of money!
Jag hör mig själv säga: Nämen nu har du nog missat att sätta upp mitt vin på notan. Jag ska betala 170 kronor.

Och där var den kvällen förstörd. Så nobelt av mig.

Skelar jag?


Antingen har jag börjat skela ganska gravt över natten eller så lutar badrumsskåpet under handfatet väldigt mycket?

Jag hoppas verkligen att jag är skelögd för annars innebär det att vi har ytterligare ett hushållsproblem som måste fixas. Och det vill vi inte.

Rätt upp i huvudetHemma från Weekdayfesten.

Och här står jag och rynkar näsan i ett berusat tillstånd. Den där gratisdrinken med 99.9% päronsoda och 0.1% sprit gick verkligen rätt upp i huvudet!

Godnatt.

Invigning av ny weekdaybutik


Nu ska vi på invigning av nya Weekdaybutiken här i Göteborg. Det blir roligt!

Synd bara att jag vaknade på min icke-fotogeniska sida idag.
Vad nu det har med saken att göra?

Kan tveskärtar hålla andan under vatten?Kan tvestjärtar hålla andan under vatten?

För jag har nämligen just spolat ner en tvestjärt i toaletten (under ganska brutala former) och nu är jag lite rädd att den ska ta sina starka spröt och kråla sig upp ur avloppet och utföra någon slags hämnd på mig.

Vad tror ni?

Jag - den nya Blondinbella?

Min kille (till mig): Jag hörde att den där Blondinbella har slutat blogga.
Jag: Eh... jaha?
Min kille: Ja så nu kan ju du bli den nya Blondinbella!
Jag (tveksam): Älskling har du någonsin läst min blogg?
Min kille: Nej

Nej just det.

Marabou amigo reklamenHar ni sett den nya Marabou Amigo reklamen som går på tv? Den med en mexikan som sitter på en åsna och delar sin choklad med en gubbe som sitter på en ko?

Åååååhhh vad jag blir godissugen när jag ser den reklamen! Jag vill också vara en glad mexikan som mumsar på massa god choklad samtidigt som jag rider på en trevlig liten åsna (obs en lättstyrd åsna alltså) (för jag är skitkass på att rida).

Jag är skitjobbigNågon anonym läsare tycker att jag verkar vara "en jättejobbig människa".

No shit! Jobbig är bara mitt förnamn.

Till exempel blir jag skitjobbig om jag upptäcker att min kille har ätit av min keso!! Då kan jag tjura en hel kväll. Ungefär som om jag ägde keson. Fast vi har betalat den tillsammans. Det kallar jag att vara en jobbig människa.

Lägenhet fixad!Idag skrev vi på kontrakt för en första hands lägenhet! Och nej jag tänker inte lämna ut adressen. Jag vill väl inte ha massa sjuka stalkers efter mig heller!

Fast i och för sig är det ganska behändigt med en sjuk stalker. Jag som är så skraj för mörker liksom! Då behöver jag ju inte vara rädd när jag går ensam hem om kvällarna. Plus att jag får sällskap på spårvagnen så jag slipper sitta brevid  personer som luktar illa.

En liten liten fontänJag har visst gjort sönder vår kran i köket.

Det blir som en fontän över hela diskbänken när man spolar. En liten fontän. Som en liten liten familj kan bada i! Och dom små små barnen i den lilla lilla familjen kommer tycka det är så roligt med fontänen och dom kommer hoppa och skutta och jubla och skrika - åh spiderchick tack för att du har fixat den här lilla lilla underbara fontänen!

Hoho. Jo tack.

Hårblåsen har slutat fungeraMin hårblås har nyss slutat att fungera.

Men herrgud hårblås! Förstår du hur mitt hår ser ut om jag inte får fluffa till det med varm luft? Frillen kommer liksom ligga helt platt mot huvudet som en tunn genomskinlig hjälm - ja förutom dom avbrutna hårstråna längst upp för dom kommer vara helt elektriska och liksom resa sig så fort man råkar snudda med handen bara litegrann.

Tack hårblås. Verkligen.

Tänk efter lite scofieldIkväll ska jag kolla på Prison Break.

Fast egentligen är jag sjukt irriterad på den serien. Jamenar hur svårt kan det egentligen vara att rymma från ett himla låtsasfängelse? Jag vill liksom bara hoppa in i teven och ruska tag i den där Michael Scofield och skrika Men för i helvete människa tror du att du har världens mest invecklade rymmarkarta tatuerad över hela kroppen för att det är kul??? Det är ju för tusan din väg ut till friheten! ANVÄND DEN!

Jez liksom. Vissa personer är så himla tröga.

Resan mot en luftigare lägenet


Resan mot en luftigare lägenhet har börjat! 

Jag har börjat rensa bland alla mina tusen grejer.

På allvar den här gången. 

Till exempel har jag gett bort MASSA gamla tidningar till Marie (typ tre). Och sen har jag skänkt ett par skor till Myrorna. Underbart! 

Det känns som att mitt hem äntligen kan andas igen.

Vad är annars poängen med lösgodis?Idag har vi köpt lösgodis.

Vän (till mig): Det är ju helt värdelöst att köpa lösgodis med dig för du äter ju upp halva påsen på vägen hem!

Eh okej? Och vad är annars poängen med lösgodis? Man SKA ju äta upp hälften på vägen hem annars kan man ju lika gärna köpa en påse Gott och Blandat eller något annat som är förslutet och helt meningslöst.

Magiska nattenDet verkar som att våra grannar inväntar den magiska natten då alla soppåsar ska få ben och själva slänga sig i sopnedkastet.

Min blogg har blivit Ullared (på ett bra sätt obs)

Klickar in på min statistiksida och får en CHOCK så här på morgonkvisten! Över natten har jag tredubblat mitt läsarantal. Innan klockan 06.00 idag har jag haft fler läsare än vad jag i normala fall har på en hel dag.

Varför då denna Ullaredsanstormning? Jo jag har bara blivit länkad av mina favoriter Bloggkommentatorerna.

Herregud tjejer ni kunde väl varnat mig? Så hade jag åtminstonde hunnit lägga in en kammad bild på mig själv.

Linfröolja


Från och med idag ska jag ta en matsked linfröolja varje morgon! Skitnyttigt.

Eller... från och med i morgon kanske. Okej okej. Från och med någon dag den här VECKAN så ska jag ta en matsked linförolja varje morgon. Skitnyttigt.

Mördad på promenaden

Jag ringer min kille.

Jag: Hej, jag vill bara säga att jag går ut och powerwalkar nu och om jag inte är hemma när du kommer hem i natt så är det nog hög tid att börja leta efter mig och förmodligen ligger jag köttslamsad i ett dike någonstans kring Slottskogen.
Min kille: Men vad hemskt, så kan du inte säga!

Well darling. Face it. Life is´nt always sweet to a woman.

Ooops I did it againOoops! Kom precis hem och upptäckte att jag visst glömt att dra ut plattången ur kontakten. För andra dagen i rad!

Bäst att vi håller det hemligt. Min kille blir så grinig annars och börjar dilla om rök och hål i golv och mordbränder och slarvmajor och bla bla bla.

Nu är det söndagsbrunch


Idag åker brillorna på. Och det beror inte på påsiga ögon utan på solen.

Nu är det brunch med Marie.

...

OKEJ DÅ! Jag HAR superdjupa påsar under ögonen. En baby skulle förmodligen kunna bada i dom (obs en liten baby alltså). Men försök hetsdricka en flaska bubbel själva då så får ni se hur snygga ni är dagen efter. Herregud liksom.

Trevlig söndag!Jag söker upp min egen mördare


I natt drömde jag att jag blev torterad av en mördare! Och sen vaknade jag och var tvungen att genomsöka hela lägenheten efter detta monster.

Eh... hallå osmart!

Man ska ju ALDRIG ge sig ut på AKTIV jakt efter mördare. Det gör ju alltid pucko-offren på film och det slutar ju alltid i blod och misär. Man ska GÖMMA sig och hålla käft. Alternativt fly!! Fast till saken hör att jag var ganska dragen i natt och då blir man lite dumdristig.

Min älskade storskjortaJag älskar min rutiga storskjorta från Monki. Den är så rymlig! Jag skulle liksom kunna vara gravid med en elefantunge och det skulle inte synas. Ja nu är jag ju förstås inte gravid med en elefantunge. Dels är det inte fyskisk möjligt så vitt jag vet och sen verkar det som att jag är på väg att korka upp en flaska alkohol.

Ikväll är det fest.

Repat lackHar precis råkat repa upp lacket på mina nymålade naglar! ARRGHH! Och sen blev det liksom helt buckligt och ojämt så jag var tvungen att platta till det med fingarna men då blev det visst stora trycksspår på den röda färgen istället!!

Himla knivig situation. Ni förstår säkert.

Frulle på sängenIdag fick jag frukost på sängen. Fasen vad svårt det är att äta till sängs!

Man försöker liksom att smutta kaffe så försiktigt som det bara går i liggande ställning och man äter smörgåsarna i små små ickesmulande tuggebitar men ändå slutar det med att man spiller ut allt kaffe och tappar massa gurkmacka i sängen och det enda man önskar är att få äta sin frukost vid ett jävla bord.

En liten mus som blir min vän


En liten mus har visst varit framme och tjuvgnagit på godiset...

Vi kanske kan bli kompisar jag och musen! Den kan ju få sitta på mitt huvud och styra mig när jag lagar mat och vips blir jag en skitduktig kock och typ berömd. Och sen kanske jag kan göra en tecknad film av historien.

Jag vet! Råttatouille ska filmen heta.

Herregud vilka galet bra ideér jag kommer på ibland!

Min kille ska tydligen också starta en blogg

Min kille (till mig): Jag ska också starta en blogg.
Jag: Jasså? Vad ska den handla om då?
Min kille: DIG! Jag ska kopiera alla dina inlägg du någonsin skriver och skriva "det här skrev min flickvän idag". Och så ska jag heta Spiderchock.

Jag hoppas han skämtar! Man kan väl inte coppa en blogg så där rätt uppochner??? Det måste finnas en lag mot sådant.

Inte bara fötterOBS! Här pågår en myskväll OBS!

Ska jag gå ner till källaren och hämta mina mössor???

För och emot att gå ner till källaren och hämta upp mina mössor:

För
• Det blir varmt och skönt gå ut med mössa.
• Jag slipper frysa skallen av mig om morgonarna.
• Jag håller frisyren intakt med mössa.

Emot
• Det är sjukt jobbigt att gå ner till källaren.
• Ibland är det skönt att vara utan mössa för då slipper man tappa bort den.
• Min kille kommer tjuväta av fredagssnasket om jag försvinner ner till källaren.
• Jag kanske blir mördad av källarmonstret (kul att bli mördad för en rutten mössas skull liksom).

Femtionio sms

På tio dagar har jag skickat femtionio sms.


Femtionio sms!!


Jag förstår faktiskt ingenting. Vilka personer messar jag till liksom? Och vad kan jag möjligen vilja alla dessa människor?

En presentIgår fick jag en present av min kille! En liten överraskning i form av en bok.

Jag blev skitglad! Så sen var jag snälleflickvännen resten av kvällen och blev inte ens irriterad när min kille satt och plinkade skithögt på mitt hatobjekt gitarren fast jag försökte koncenterar mig och höra på teven när Anna Skipper skulle förklara något om linfröolja.

En liten pressy mitt i veckan kan alltså göra underverk. Tänk på det.

Jippi!!

Idag är det fredag och bara cirka femton timmar och trettiosju minuter kvar tills jag får gå och lägga mig igen. Life is freaking sweet.

Satans internettVårat internett har krånglat. Jäkla skitinternett!

Om det krånglar en gång till så ska jag fasen klippa sönder och tutta eld på den där satans nätverkskabeln! Visa vem som bestämmer liksom. Så kanske den vet hut att fungerar som den ska sen.

Jag vet hur du känner det Victoria


Bild/artikel: Expressen


Idag kan man läsa följande om Prinsessan Madeline:

" ... källor avslöjar att Madeleine kan vara lite väl slarvig med att plocka undan kläder och andra tillhörigheter efter sig hemma på slottet  Det får Victoria att se rött - hon är nämligen manisk på att det ska vara undanplockat och städat. "

I know the feeling Victoria! Alla i min familj är skitslarviga. Jag ser rött hela tiden.

Bra tips mot törst

Jeez vad det var varmt på konserten igår!

Jag (till min kille): Jag måste ha vatten! Jag är så tööörstig!
Min kille: Åh nej är du törstig! Försök svälja lite saliv.

Well... så här i efterhand kan jag säga att man släcker ingen törst genom att dricka sitt eget saliv.

God morgon


God morgon!

Tur att jag är en person som verkligen inte behöver mina åtta timmars sömn för att fungera.

Försenat tåg igen

Har just klivit av ett försenat tåg.

Konduktören (i högtalarna): Som ni märker är vi tjugofem minuter sena till Göteborg. Vi beklagar detta och hoppas att det kommer gå bättre i veckan.

Tyvärr SJ. Jag kan redan nu säga att det inte kommer gå så mycket bättre i veckan. Ni är för evigt dömda att vara ett sugigt tågbolag. Så är det bara.

Ps. Nu ska vi på konsert med något band som heter the Hellacopters (?)

Smörgåstårta hos mormorSa jag föresten att det blir smörgåstårta hos mormor?

Älskar!!! Crevjar!!! Vill ha!!!

Jag har svultit mig själv i tre timmar nu enkom för det.

Barnslig nog?

Nu ska jag åka till mormor.

Vad tror ni? 

Kan jag kan köpa en barnbiljett på tåget och komma undan med det?

Det är ju liksom skitdyrt med vanliga biljetter.

Byta livPersoner jag ville byta liv med när jag var liten:


• Madicken
• Prinsessan Madeleine
• Lisa i Barn i Bullerbyn
• Carola (när hon sjöng Fångad av en stormvind)
• My little Pony

Så här i efterhand kan jag verkligen inte förstå varför jag ville byta liv med en pastellfärgad plasthäst? Eh hallå! Knappast verklighetstroget liksom.

Socialen nästa

Jag förstår inte riktigt hur jag kan ha övergivit Spiderchick så många gånger till förmån för en "bloggpaus". Eftersom att jag ser min blogg som mitt barn så måste ju det betyda... vanvård!

Jag har alltså vanvårdat min egen unge! 

I eftermiddag kommer jag frivilligt att lämna över mig till socialtjänsten.

Knogjärn billigt?

Det mörknar så himla tidigt nu förtiden! Tur att jag inte är så rädd av mig. Det hade ju varit jobbig när jag måste gå hem från spårvagnen varje kväll. Idag blev jag i och för sig skitskraj för ett litet grässtrå som råkade blåsa till i vinden. Men annars är jag väldigt svårskrämd.

Är det föresten någon som vet vart man kan köpa knogjärn billigt?

Julbak eller inte?Min kusin undrar om jag vill vara med och julbaka hos mormor i början av december. Det låter ju väldigt trevligt!

Fast egentligen vet jag inte om det är så lämpligt att jag är med... Jag har alltid lite svårt att koncentrera mig på själva bakningen när det är så mycket deg inblandat. Förra året åt jag till exempel upp halva pepparkaksdegen så jag mådde jätteilla och blev skitgasig i magen i flera dagar efteråt. Not najs.

Vad hände?

Dagens fråga:

Vad hände egentligen med den där supergiftiga gasen (giftig för fåglar inte för människor) som skulle sprutas ut och ta död på alla skator, kråkor och duvor i hela Göteborg? Vi har liksom fortfarande en skitjobbig, högst levande, duvfamilj boendes på vår balkong.


Eller har jag bara haft en väldigt väldigt trevlig dröm om det? (Ja om giftgasen alltså, inte fåglarna)

Blokerar vägenKära sopborste (med allt glas). Du är i vägen! Om jag inte minns fel så har du stått här i hallen i mer än två dagar nu och blokerat vägen för allt och alla. Du tycker månne inte det är dags att flytta på sig snart?

(Och ja jag talar alltså direkt till sopborsten)

Kaffet ska hällas i koppen inte utanförVarje morgon när jag ska göra snabbkaffe så ser det ut så här! Min kille måste lära sig att man ska hälla pulvret I KOPPEN inte utanför.

I och för sig dricker inte min kille kaffe...

Okej okej. Du slarviga person som spiller massa snabbkaffe i vårat kök - man ska hälla pulvret I KOPPEN inte utanför.

Fem tillfällen

1. När klockan ringer 06.15 måndag morgon.
2. När klockan ringer 06.15 tisdag morgon.
3. När klockan ringer 06.15 onsdag morgon.
4. När klockan ringer 06.15 torsdag morgon.
5. När klockan ringer 06.15 fredag morgon.

Jo precis.

Ovan är fem olika tillfällen i mitt liv då jag inte ser någon mening med någonting.

(I övrigt är jag dock en väldigt positiv person.)

Konversation med kusinenPå onsdag fyller mormor 80 år.

Kusinen (till mig): Kommer du på mormors kalas?
Jag: Ja det gör jag. Men säg inte det till henne!
Kusinen: Varför inte?
Jag: Jag ska bli en överraskning!!!
Kusinen: Ska du bli en överraskning?
Jag: Ja. Man kan väl säga att JAG blir min present till henne.
Kusinen: Fyyy fan va snålt!

Snålt och snålt. Allting är väl relativt.

På tal om lågkonjekturen...

På tal om lågkonjekturen.

Jag (till kollega): Ja jag har i alla fall inte shoppat alls lika mycket som jag brukar göra sedan lågkonjekturen startade. Man vill ju hålla i pengarna liksom.
Kollega (skeptisk): Fast du har väl tre par nya skor ståendes under ditt skrivbord?

Men herregud - totalt orelevant.

Jag sa att jag inte shoppar lika mycket som jag brukar göra. Så sa jag.

Ush vad det är ruggigt väder!

Ush vad dåligt väder det är idag! Ni ser ju på mig. Jag är helt knäckt!

Jag vill liksom bara krypa upp i en sorgsen fosterställning och stänga ute den dystra världen under ett täcke tillsammans med en tidning och en påse godis och... Men vänta lite här. Nu börjar det ju låta rikitgt mysigt!

Jag ändrar mig. För min del får det gärna regna hela veckan.

En inkräktareEtt djur har inkräktat köket!

Det kan vara en spindel! Men det kan även vara en bananfluga. Eller lite smuts.

I vilket fall - tur att vårat hus samarbetar med Anticimex.

Jag har fått låna en bokVännen (till mig): Du får gärna låna den här boken av mig.
Jag: Åh, tack!
Vännen: Alltså - bara så du vet så är den skitdålig.
Jag: Eh... jaha.
Vännen: Det är typ den sämsta boken jag har läst!

Okej.

Tack ändå. Antar jag.

Mitt golvHär är mitt golv. Fint va? Och... nämen OJ! Där står visst mina nya skor 400 kronor från Monki! Där ser man. Så lustigt. 

What du you think Jennifer? Om golvet alltså. Inte skorna.

Coca colaCoca Cola dricker man bäst ur flaskan. Gott, diskfritt och väldigt hygieniskt.

BeroendeMin vän (till mig):
Du börjar nästan bli lite beroende av din blogg!

Börjar bli??? Hahahahahahahahahahahahahahaha!!!!

Helt ärligt. Jag tror inte folk förstår hur långt ner i skiten jag är.

SaltholmenNu ska jag åka till Saltholmen med tjejerna.

Ciao.

Min vs hans


Min killes parfymhylla


Min parfymhylla.

Mycket riktigt. Jag tycker det är skittråkigt med dofter.

Ny upptäcktIdag upptäckte jag att vårat duschdraperi är helt smutsigt nertill. Suck. Ska jag behöva tvätta det nu? Ibland känns det verkligen som att allt i hela världen kräver min omvårdnad.

Kan inte alla grejer bara sköta sig självt? Så sköter jag mitt.

Jag kan inte kolla på sjukhusetMåste verkligen sluta titta på tv-serien Sjukhuset. Jag kan liksom inte följa alla patienterna, jag är alldeles för lättsmittad!

Någon har hjärtflimmer i förmaket. 
Jag också.

Någon har kraftiga bröstsmärtor
Jag också.

Någon har en underbensfraktur.
Jag också.

Ja ni hör ju. Bättre jag struntar i att kolla på skiten. Så håller jag mig frisk.

Håll med mig för fasen!

Scenario: Parmiddag hos vänner.
Samtalsämne: Hurvida man dricker kaffe svart eller inte.

Jag (tvärsäkert till min kille): Men du gillar ju svart kaffe.
Min kille: Eh... nej det gör jag inte.
Jag (fortfarande tvärsäkert): Jo du brukar ju dricka det.
Min kille: Nej det gör jag inte.
Jag (börjar förlora tålamodet): Joooo det gör du.
Min kille: Nej det gör jag inte.

Jag vill skrika: Men för fasen WORK WITH ME HERE! Vi sitter ju för sjutton på en jäkla parmiddag och då ska man låtsas att man känner varandra! Hallå!!!

Jag blir jagad av kanibaler

Ringer vännen.

Jag: Hej det...
Vännen (avbryter): Hej hej, du jag får ringa upp.

Klick.

Jaha nämen visst. Inga problem. Jag skulle ändå bara ringa för att säga att jag just i denna stund blir jagad av tio blodtörstiga kanibaler och att jag kanske skulle behöva lite hjälp att rädda mig själv från dessa barbariska odjur. Men okej. Ring upp när du hinner.

Tack för hjälpen!Idag har jag duschat vår palm i badkaret.

Jag (till min kille): Kan du ställa tillbaka palmen i vardagsrummet?
Min kille: Ja visst.

Tack vad snällt! Och nästa gång ska jag absolut specifiera mer exakt VART i vardagsrummet jag vill att palmen ska stå.

Jag hyser agg till gitarrenKära gitarren! Nu är jag HJÄRTLIGT trött på dig. Inte nog med att du okuperar min kille i flera timmar varje dag, nu har du dessutom tagit min MIN plats i soffan! 

Jag vill likom bara ta ett tvåhandsgrepp om dig och göra något dumt.

Vad har jag med saken att göra?


Min killes garderob


Min garderob
                                                                                  


Jag (till min kille): Helskotta vad din garderob ser ut! Du MÅSTE verkligen städa!
Min kille: Din garderob ser ju precis likadan ut.

Men herregud vad har det med saken att göra?

 

Jag är hälsosamHar köpt hem en kladdkaka. Ni måste tro att jag inte gör annat än äter onyttigheter! Fast jag är superhälsosam.

Men jamenar hur kul är det att dokumentera att man käkar rotfrukter och linfrön? Nu äter jag ju i och för sig inte rotfrukter och linfrön men om jag hade gjort det så hade jag inte dokumenterat det. Bara så ni vet.

En olycka som kan vandra upp i hjärnanVi har slagit sönder en skål. Och jag fick en SKITSTOR glasflisa i foten (inringad på bilden). Det är ju fasen livsfarligt att få glasbitar i foten! Dom kan vandra genom hela kroppen upp i hjärnan!!! Det har jag läst.

Eller drömt.

Eller kommit på själv.

Whatever. Sluta pressa mig.

Maten ser så god ut!Håller på och lagar lökomelett till mig och darling.

Han: Åååh vad det ser gott ut!!
Jag: Men det är ju bara lök än så länge.
Han: Det ser jättegott ut ändå.

Vissa personer kräver verkligen inte mycket vad gäller mat.

FörnedrandeSkulle gå ner till lill-kiosken och handla en snabbis. Tyvärr hade dom varken mjölk eller bröd så vi tvingades gå HELA långa vägen till stor-ICA.

Förstår ni hur förnedrande det är att gå genom halva stan i pyjamasbyxor?

Gårdagen innan middagen...

17.30 Går från jobbet.
17.35 Måste DESPERAT hitta något att ha på mig till kvällen.
18.00 Köper en skjortklänning på Monki.
18.05 Rusar in på H&M, köper ett par matchande strumpbyxor.
18.10 Står i en liten liten provhytt och försöker kränga på mig mina nya kläder.
18.11 Attans skit! Det är ju inte strumpbyxor jag har köpt, det är ju leggins!
18.14 Korvar ihop och knyter legginsen under fötterna. Fint, nu kan man nästan tro att det är riktiga strumpbyxor.
18.17 Rusar till Sytembolaget.
18.20 Fan vilken KÖ!
18.25 Halleluljamoment! Någon öppnar en ny kassa, jag hamnar först i kö.
18.26 Halleluljamoment igen! Jag får visa legitimation.
18.27 Kassapparatshelvetet hänger sig.
18.31 Oj vad svettig jag är! Hur blev jag så här varm?
18.40 Kassan lagad. Betalar. Rusar till spårvagnen.
18.45 Yes! Äntligen på väg. Jag hinner till middagen i tid.
18.51 Oj då. Vart är jag nu?
18.52 Inser att jag satt mig på fel spårvagn.
19.15 Kommer till middagen med andan i halsen.

Och så sitter jag här och undrar varför vinet gick rätt upp i huvudet?

Ingen bakisfrukost här inte...Ser ni någon bakisfrukost al á pizza Caprisosa?
Nej inte jag heller.

Ser ni någon frukost över hudvtaget?
Nej inte jag heller.

Oj

Vaknade precis.

Jag (till min kille): Klockan är halv två.
Han: På natten?
Jag: Nä. På dan.
Han: Oj.
Jag: Oj.

Oj då.

Nej jag är inte alkoholist

Ikväll ska vi bort på middag.

Kom just på att jag visst lovat att köpa med mig vinet. Jag hoppas verkligen att jag hinner till Systemet innan det stänger! Om jag inte gör det så har middagen ingen alkohol och då kan vi ju lika gärna ställa in hela skiten*

*Se rubrik

Missbruk av brevvännerNär jag var liten missbrukade jag brevvänner. Jag hade hur många som helst!

Själva brevskrivandet var såklart skittrist. Det enda egentligt roliga var ju att få småkort på personerna i fråga. Då kunde man ta med dom (korten alltså) till skolan och skryta inför klassen att man minsann hade SVINMÅNGA vänner!

Ungefär som ett dåtidens Facebook.

Toan är ok

Toaletten är lagad!

Min kille fixade den. Jag tror att han brukade våld. Det lät så i alla fall. Alla problem löses med lite aggresivitet - det är vad jag alltid har sagt.

Min räddningDessa öronproppar är min räddning varje natt. Jag skulle bli TOKIG utan dom!

Alltså - jag är absolut inte ljudkänslig på något sätt - men ni skulle höra min kille när han sover! Han andas och andas och andas och... ja andas helt enkelt. Det är skitjobbigt att lyssna på!

Man har ju blivit knäpp för mindre liksom.

Dags att lära känna Spiderchick

Dags att lära känna tjejen bakom Spiderchick! Därför bjuder jag här på en egenintervjuvad intervju med mig själv.

Namn?
Svar: Spider Chick
Familj?
Svar: Mamma, pappa, bröder, pojkvän sedan sju år.
Bor?
Svar: Olika varje halvår.
Favoritfärg?
Svar: Eh, hallå boring fråga!
Favoritmat?
Svar: Men herregud, också tråkig fråga! Folk somnar ju.
Okej okej. Biter du på naglarna?
Svar: Ewwwww äckligt!!! Guuuud vad snuskigt! Ush ush! Men visst, för att svara på frågan - ja det gör jag. Minst tio gånger om dagen.
Va??? Förstår du hur mycket bakterier man har på naglarna?
Svar: Förstår du hur gott det är att bita på naglarna när man är stressad?
Men det är fortfarande jättemycket baciller.
Svar: Whatever.
Vad omogen du är.
Svar: Talk to the hand.

Slut på intervjuv.

Toaletten är trasigVår toalett är trasig. Den går liksom inte att spola.

Suck!

Fast det gör i och för sig ingenting kom jag på nu. Toapapperet är ju faktiskt slut så vi kan ändå inte uträtta något. Puh! Ibland har man tur.

jag - ett frimärke

Idag på spårvagnen var det en man som MOSADE ner sig på sätet brevid mig och bredde ut sig själv - plus en stor tidning - över hela sitt och halva mitt säte.

Jag (till mannen): Ursäkta mig mister storbuffel! Märker du inte hur mycket plats du tar? Tror du att jag är något jävla frimärke som kan klistra upp sig själv på rutan när människor som du kommer och brer ut sig över halva spårvagen???

Jag (på riktigt till mannen): ...

Ja. Jag sa alltså ingenting.

Frågestund?

Fick följande kommentar från en annan bloggare:

" Frågestund hos mig. Garanterat svar på ALLT! "

Okej.

Min fråga är: Vem är du?

Flest vänner vinner!Min kille vet nog inte om det - men jag och han tävlar i vem som kan ha flest vänner på facebook. Jag sätter sjukt hög prestige i att ha fler friends än han!

Dock oklart varför.

Totaly hooked!

Efter en dags användning är jag nu gravt beroende av min Idomin Salva. Man kan nästan säga att jag har börjat knarka det. Och nej det är inte för att jag tycker det är snyggt, min användning är av rent medicinska skäl.

Ps. Har ni några medicinska beroenden?

Det var datorns felIdag skrev jag ut 62 sidor papper fast jag bara skulle skriva ut ett.

Men det var inte mitt fel. Vissa datorer är ju bara så himla sega! Man trycker på skriva-ut-knappen och sen tar det typ trettio sekunder innan datorn ens reagerar. Och på de trettio sekunderna kan man mycket väl råka trycka på skriva-ut-knappen sextiotvå gånger och vips har datorn beodrat skirvaren att spruttat ut en halv regnskog.

Så himla onödigt.

Ett svårt misstagGjorde misstaget att måla mina naglar alarmröda i söndags. Not good. Nu har jag tvingats bygga alla veckans outfits kring denna färg enkom. Förstår ni hur svårt det är att bygga kring alarmrött? Jag har slitit som ett djur för att hitta kläder som matchar! Skitjobbigt. Imorrn måste jag eventuellt gå naken till jobbet för jag har inget mer som passar.

Vår källare ligger skitlångt bortDet är kallt ute nu. Så jag borde verkligen gå ner till källaren och hämta upp alla våra mössor och vantar. Men förstår ni hur långt ner i huset vår källare ligger? Typ bottenvåningen. Det tar säkert flera minuter att gå dit!

Gud vet vilka bra tv-program man hinner missa under den tiden.

Tråkigt vs roligt

Tråkigt
Ta bort nagellack
Packa in håret
Fila hälarna

Roligt
Dricka vin med sin kille
Dricka vin med vänner
Dricka vin själv

Eller föresten stryk det där sista. Det låter som en alkisvarning.

Nu har jag betalt tv-licensen trots alltOkej Radiotjänst - ni fick som ni ville. Nu har jag betalt licensen TROTS att vi har ljugit och sagt till er FLERA gånger att vi inte har någon tv. Men visst, ha det så roligt med mina femhundratre kronor plus påminelseavgift. Åk på semester (eller vad ni nu gör för alla pengar ni cashar in). Jag bjuder på det.

FinestrumpornaÄr det bara min strumpgarderob som ser ut så här?

Massa fina strumpor men inga som matchar. Man får sju skämmas när man tar av sig skorna hemma hos folk.

Yoga tidigt imorrnNu kanske ni undrar vad jag gör? Jo jag håller faktiskt på att värma upp inför yogan imorgon. Är sjukt pepp! Det ska bli så gött att stiga upp klockan sex på morgonen för att sedan tillbringa en timma i skräddarställning, fosterställning och andra skitjobbiga yogapositioner. Gotta love it!

Föresten så har jag bara en meter ner till en äkta spagat!

Idag har jag pfIdag har jag PF. Det vill säga pojkvänsfritt.

Det betyder att jag kan käka svinmånga mackor till kvällsmat, äta av min killes chips som jag officiellt inte tycker om men inofficiellt älskar och så kan jag sprätta på mig massa puder utan att någon klagar på att det blir smutsigt i handfatet.

Varför jag nu skulle vilja pudra mig klockan åtta på kvällen? Men ändå.

Undrar vad jag ville?Idag har jag tydligen försökt skicka ett meddelande till nummer 22222222222222222222222222222222222222222222.

Undrar vad jag ville?

Hur man får fler läsare till sin blogg...

Träffade en person i lördags som forskar i hur man manipulerar människor. Han lärde mig hur man kan trixa till sig fler läsare till bloggen.


1. Hota
2. Muta
3. Bruka våld


... eller vänta lite. Nu kändes det som att jag kom på dom där punkterna själv.

Jag har nog glömt vad han sa. Så synd.

Är det vinter?

Är det vinter?

Torra händer - check
Torra ben - check
Torra fötter - check
Torra läppar - check
Torrt hår - check
Torrt allt - check

Ja. Det är vinter.

Min blogg är ett barn som ingen vill haIbland tycker jag min blogg känns som ett jobbigt barn. En överaktiv, krävande unge jag råkat få på halsen. En adoption som gick fruktansvärt fel. Ingen annan orkade ta hand om Spiderchick så då fick jag göra det. Typ. 

Ja ni förstår säkert min känsla.

Idomin salva

 

Idomin Salva passar lika bra till babyns röda stjärt och knäveck som till nariga läppar... 

Well nariga läppar i mitt fall.

(I am hooked Carro)

När/om vi får en ny lägenhet

När/om vi får en ny lägenhet så ska jag...

... skynda långsamt med inredningen. Jag ska alltså INTE hetsköpa alla tavlor/prydnader på en och samma gång.

... inte bara handla på Ikea. Jag ska ta mig tid att leta upp små inredningsboutiqer där man kan köpa obskyra möbler från 60-talet.

... bjuda hem vänner på en stor och frodig middag! Som jag ska laga själv obs!

... städa regelbundet.

... städa varenda dag ska jag göra. Oj så fint det kommer bli!

... vi kommer vara dom där som alltid har det så rent och fint hemma.

... kan man föresten hyra någon som städar hos en varje dag? Typ någon som är flitig och arbetar i det tysta så man slipper bli störd när man kollar på Dr Phil?

Insåg just...

Satt just och funderade på varför jag känner mig så äcklig i munnen. Och så kom jag på att jag visst glömde borsta tänderna idag. Lätt hänt.

Man kan ju inte ha allt i huvudet.

Viltmästarskav


Ikväll blir det viltkött till middag hemma hos oss.

Jag:
Vart tog den tomma Viltmästarskav-förpackningen vägen?
Min kille: Jag slängde den. Vaddå? Ska du ta bloggkort på den?
Jag: Absolut inte.

Min kille vill väldigt gärna verka smart och tro att han känner mig. Störigt.

Saker som inte är så himla romantiska

Saker som låter romantiskt men som inte är så romantiska när man väl gör det:

♥ Bubbelbad. Två vuxna människor korvar ner sig i ett alldeles för litet badkar och tvingas ligga där i var sin konstig obekväm vinkel för annars får man inte plats och varje gång man råkar röra sig skvalpar tio liter vatten ut på båda sidor och tillslut är det blött över allt utom just i badkaret.

♥ Höstpromenader. Man går och går och håller varandra i händerna så handflatorna blir alldeles svettiga och den ena går med myrsteg och den andra går med elefantsteg så man hamnar helt i otakt och det enda man vill göra är att släppa händerna men det kan man ju inte för då försvinner ju hela poängen med den där sabla romantiska promenaden.

Puh! Ja ni hör ju.

Spinning?Det verkar som att min hjärna kortslöts någon gång förra veckan och jag råkade visst lova att jag ska följa med på spinning idag.

Ursäkta men om jag inte minns fel så har jag provat på spinning en gång förut? Jo just precis, det stämmer. Och det finns faktiskt en anledning till varför jag bara har provat det EN gång förut.

Man får vara glad om man hinner...Läste i någon modetidning att man ska "dutta" på sin foundation. Ursäkta? Dutta? Själv är jag glad om jag hinner "slänga" på mig underlaget.

Och ja jag har H&M:s billigfoundation.

Fördelar vs nackdelar med eventuell bostadslöshet

Fördelar med att vara bostadslös

• Man slipper betala tv-licens.
• Man slipper störa sig på alla blommor som bara vissnar fast man faktiskt sköter om dom superbra och bara vattnar yttepyttelite varannan dag.
• Man behöver aldrig gå hemmifrån på morgonen för att sedan springa tillbaka för man tänker att man nog råkade sätta på alla spisplattor precis innan man gick.
• Man behöver inte ha någon granne som spelar dödsmetalmusik svinhögt.

Nackdelar med att vara bostadslös

• Man måste släpa runt på alla sina grejer.
• Man kan inte bjuda hem folk.
• Man måste bli kompis med massa alkisar.
• Kallt?

Min kille vill spara alltJag (till min kille): Är det ok om jag slänger lite av dina gamla grejer?
Han: Nej jag vill spara allt.
Jag: Varför då?
Han: Som minne.

Suck.

Jag måste således låta Fyrtio år efter kriget försvinna i det tysta.

Film på tv går precis lika bra!


Chicken tikka masala


Jag och babe har handlat take away.

Vi skulle hyrt film också. Men efter att ha utbytt lite saldoinformation med varandra kändes det inte lika nödvändigt längre. Så istället gick vi till Hemköp och tjuvläste Aftonbladets tv-bilaga.

Ikväll är det Fun with Dick and Jane på trean.

Tåget var givetvis försent

Nu är vi äntligen hemma i Göteborg igen. Tåget var givetvis en halvtimma försenat. Ingen överraskning direkt.

Det är inte så att jag hatar SJ på något sätt. Nej nej jag skulle bara vilja detonera en hemmagjord glassplitterbomb på alla tåg som någonsin har varit försenade (eller haft signalproblem) och sedan vill jag se dom brinna upp långsamt, plågsamt och länge tills ingenting finns kvar som någonsin kan störa rälstrafiken igen. Hurra!

Obs inga människor skulle komma till skada obs!

Rensningen fortskrider...Rensningen av mitt gamla flickrum fortskrider.

Nu har jag hittat en urgamal "Min vänner" bok från högstadiet. Jag har bland annat själv skrivit i den. Tydligen var min högsta önskan på den tiden att få växa och "bli längre än 1.60 cm".

Well jag kan ju, så här elva år senare, informera mig själv om att jag fortfarande är 1.60 cm lång.

Life sucks.

Katastrofal natt!Vad får man om man lägger en berusad och en förkyld person i samma 90-säng?

Jo man får en katastrof. Jag har inte sovit en blund i natt!

Nu är jag skittrött! Och superhungrig. Har försökt rosta bröd i tio minuter men det händer liksom ingenting?!?

Festen urartadePiratfesten urartade. Som ni ser.

Personer jag ogilladeJag har rensat mitt gamla flickrum.

Hittade en lapp som jag skrev någon gång på mellanstadiet. Det är en lista över personer jag ogillade. Topplacering fick barndomsfienden Karin, tätt följd av mobbare, mördare, Hitler, djurplågare och alla som någonsin varit elaka mot mig.

Shit. Den där Karin måste verkligen ha varit ett litet monster.

PiratmustachOj en pirat säger ni!

Nej det är bara jag. Med en klädsam mustachmaskering.

PiratfestIkväll ska jag på Piratfest. Så nu har jag köpt maskeradtillbehör.

Leksaker är verkligen SJUKT billigt!! Jag önskar att jag var ett barn. Tänk vad min shoppingkostnad skulle minska. Jamenar det är ju i princip gratis med svärd och grejer. Jag skulle kunna spara hur mycket pengar som helst!

Hemska minnen!Hittade ett väldigt gammalt kort på mig själv hemma hos pappa.

Brun färghjälm - check
Ögonbryn målade som streck - check
Groggtjock - check
Solariebrun - check
Syntetlinne från JC - check
Fetmycket läppglans - check

Måste komma ihåg att ta livet av mig själv om jag någonsin ser ut så där igen.

Det enda jag begär...Är hemma i Skövde i helgen. Ska precis käka frukost och upptäcker att påläggsskinkan ser ut så här??? Så ser den inte ut hemma hos mig.

Suck.

Det enda jag begär när jag bor hos andra är att allt ska vara PRECIS SÅ SOM JAG ÄR VAN VID! Inget annat. Jag är en väldigt modest och anspråkslös person.

Bara en sjukling i taget

Min kille: Jag är sjuk.
Jag: Jag är med sjuk.
Min kille: NEJ!
Jag: Va?
Min kille: Du får inte vara sjuk. Bara jag.

Nähä? Tydligen får det bara vara en sjuk i taget i vår familj.

Full på jobbetIdag bjöd min kollega Anna på ost och vin till fika på jobbet. Väldigt lyxigt så där mitt på blanka eftermiddagen. Jag drack två glas rött och blev riktigt full faktikst! 

 Ända tills Anna sa att vinet jag tagit av var alkoholfritt. Då blev jag nykter igen.

Äntligen!!!

Kommentar skriven av signaturen "S":

"... nu kan jag äntligen läsa något av vikt när jag har min jobblunch. tacktack!"

ÄNTLIGEN någon som har vett att ta min blogg seriöst!

Bra pratavståndNoll komma noll millimeter är ett bra pratavstånd tycker jag och min kille.

Ibland står vi så här på ICA och diskuterar kvällens inköpslista.

- Ska vi köpa köttfärs?, frågar min kille. I mitt öga.
- Cornfärs i så fall, svarar jag. Upp i hans näsborre.

Förskrivna kommentarer - bara att kopiera!Många av er läsare är för lata för att kommentera. Det är tråkigt. Jag har därför förskrivit ett antal kommentarer som det bara är för er att kopiera och klistra in.

"Du gör verkligen skillnad med din blogg"
"Världen blev en mycket bättre plats sedan du startade din blogg!"
"Jag älskar Spiderchick!!! VILL HA!!"
"Jag får crajjjvings av att läsa din blogg!"
"Varje gång du skriver ett inlägg lever jag lite längre"
"Åh din blogg är såååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå bra!"

(Okej okej. Eventuellt överdrev jag lite med Å:na där)

Värk i benen
Det värker så in i bomben i mina ben! Jag tror det är växtvärk.

HURRA!!! Äntligen är jag på väg att bli LÅNGBENT!

Fast det värken verkligen mycket... Känns inte helt normalt. Kanske har en elakartad infektion tagit över mina kropp? Och inom ett dygn kommer jag tvingas amputera alla kroppsdelar utom huvudet?

Om så är fallet kan ni bortse från ovan Hurrarop. Och så kan ni ignorera bilden på Långben. Han känns inte som en rolig association längre.

Jag löser allt med våld!Jag har fått fler finnar! Varför?? Vad händer liksom???

Jag tror inte riktigt att mina finnar förstår vem dom ger sig in på. Jag löser nämligen all acne med våld! Och jag ger mig inte föränn jag ser blod. Motorsågsmasakern ter sig som en balettdans i jämnföresle.

Hellre ett infekterat köttsår än en finne liksom.

Jag erkänner...Jag erkänner. Jag tittar inte på Idol. Jag har inte sett ett enda avsnitt.

Jag kommer med andra ord att vara socialt handikappad resten av hösten. Ingen kommer kunna prata med mig, för vad ska vi prata om? Jag kommer vara som en varböld i ögat på alla Idoldyrkare. En infekterad bit av samhället. Den spetälska delen på en annars frisk befolkning. För jag kollar inte på Idol.

Jalfrezin har tagit över köketUppdatering (av nedan inlägg):

Jalfrezin har nu tagit över hela vårat kök. Det ser inte vackert ut!

Dessutom har kocken upptäckt att Jalfrezi-receptet står på engelska. Not god. Jag har således fått den otacksamma uppgiften att "snabbt som fan" översätta ounze och pounds till svenska. Jag måste också ta reda på vad som menas med "fry the chicken until ready".

Jalfrezi-time!Den här lilla burken har vi byggt hela kvällens middag runt.

Och nej jag vet inte heller vad Jalfrezi är? Men tydligen smakar den "väldigt mycket Indien".

Hur ska jag hinna med mitt liv?

Igår kväll var jag verkligen skittrött!


Jag (till min kille): Nej, nu MÅSTE jag verkligen gå och lägga mig!

Han (förvånad): Va, vet du vad klockan är?

Jag: Halv elva?

Han: Nej

Jag (förskrämd): HALV TOLV??

Han: Nej. Kvart över nio.


Kvart över nio??? Ursäkta men hur ska jag hinna ha tid med mitt liv om min kropp måste gå och lägga sig så tidigt? Varför ens besvära sig med att stiga upp på morgonen liksom.

Tvillingens horoskop

"De astrala influenserna stimulerar din kreativitet. Kanske kommer slumrande talanger till uttryck."


Oh vilket bra horoskop jag har idag! Blir helt glad av att läsa det! 

Jag ska bara ta reda på vad "astral influens" betyder. Sedan är det nog bara en tidsfråga innan mina slumrande talanger vaknar till liv!

Var är alla matlådor?Titta noga.

Det här kanske är den sista matlådan ni ser på min blogg.

Dom försvinner ju. Allihopa. Jämt. En efter en.

Väldigt konstigt. Förmodligen har vi råkat köpa matlådor med ben. Det är den enda rimliga förklaring jag komma på.

Vilka är ni?

Jag har massa konstiga namn och nummer i min telefonbok till personer som jag inte har någon aning om vilka dom är. Bland annat:

Josefine (???)
Mia (???)
Daniel (???)
Arthur lägenhet (???)
Min kod (???)


Om just du känner igen ditt namn på listan så får du gärna kontakta mig. Så kan vi reda ut hur vi känner varandra. Tack.

Jag måste ha mitt mellanmål. Annars...Det är livsfarligt för mig att gå hem från jobbet utan att ha ätit något mellanmål. Mitt blodsocker hamnar i fotknölarna och jag blir skitsugen på godis.

Mitt blodsocker: Ååååhhh köp en chokladbit! Gör det! Tänkt vad gott!
Jag: NEJ! Jag ska INTE ha något godis. Aldrig i livet. Jag kan stå emot!!!
Mitt blodsocker: Men kom igen nu. Tänk vad gott med...
Jag (avbryter): Okej okej!

Och så köper jag en chokladbit.

Jag har en hemlis!

Nu kanske ni tycker att jag verkar lite hemlighetsfull? Jo tack. Jag sitter faktiskt här och ruvar på en stor hemlighet! Det är nämligen så att vi ska gå på ännu en lägenhetsvisning imorrn! Men det kan jag tyvärr inte berätta.


Så ni får fortsätta undra. För är det en sak som jag är bra på så är det att bevara en hemlighet! Det säger alla mina vänner. Eller så är det jag själv som har sagt det? Minns inte.

IrriterandeÅåååhhhh nu är det någon som har slängt en massa kläder efter sig igen... tänkte jag irriterat när jag såg den här högen med plagg slängda över en stol i köket.

Störigt! Varför är folk så slarviga liksom?


Sedan kollade jag efter lite nogare och insåg att det visst var mina kläder. Då var det inte lika störande längre.

Till alla som kommer träffa mig i veckanTill alla er som kommer träffa mig i veckan:


JA jag har klippt min lugg. Ja jag gjorde det själv. Ja den blev sned. Ja jag har försökt att jämna ut den. Nej det gick inget vidare.

Så. Skönt att kunna reda ut saker och ting direkt på bloggen.