Dålig stil av vädret!!

 

Idag har det börjat regna HELT UTAN FÖRVARNING flera gånger. Hur kan vädret bete sig så undrar jag?

Jamenar tänk på alla de människor som befinner sig mitt ute på öppen gata just när himlen öppnar sig! Dom kanske har nya skor på fötterna och en jättekall Monkijacka (som föresten behöver tvättas för den är helt skitig) och så kanske dom har supertunnt blont hår som ABSOLUT INTE får bli vått för då blir det helt platt och slickat och nästan genomskinligt mot jässan.

Har regnvädret tänkt på dessa människor? Nej just det.

Jag är en brieost. Jag är en brieost??Min kille har börjat kalla mig för sin "lilla brieost".

Jag tycker jättemycket om kärleksfulla smeknamn, men att bli jämförd med en fet dessertost känns lite konstigt? Jag vet liksom inte om jag ska ta det negativt eller positivt.

Äntligen!

Praise the lord! Vi är bönhörda. Gud har lyssnat! ÄNTLIGEN!


Nej jag har inte vuxit tjugo centimeter på längden och gått ner tio kilo i vikt.


Däremot har vi fått erbjudande om en lägenhetsvisning. Tjoho! Det är säkert 1400 andra personer som också ska komma och kolla. Men ändå.

TräningsvärkJag har fått träningsvärk av att gå i mina nya skor.

Där med inte sagt att jag är otränad.

Min morgonkaffeHär sitter jag och dricker en kopp te på morgonkvisten. Och det är... nej nej vänta lite. Stoppa bandet. Spola tillbaka. en kopp TE??? Va?

Min hjärna tänkte kaffe men kroppen gjorde te. Fy fasen vad äckligt!! Ja att min hjärna och min kropp har slutat samarbeta alltså. Först en kopp te och sen... ja vad blir nästa grej? Kommer jag göra något kriminellt? (Tunga droger?)

Vill han leva eller inte?Vi kollar på Bourne Supremacy. Matt Damon inser just att fienden befinner sig på samma marknad som honom vart på han slänger sig in i sin bil och RIVSTARTAR från platsen.

Jag (irriterad): Varför rivstartar puckot? Nu upptäckte ju alla fiendekillarna att han var där och så följer dom efter honom.
Min kille: Men han blev väl skraj och ville komma därifrån fort.
Jag: Jomen om han hade startat bilen lugnt och sansat så hade ingen lagt märket till honom. Och då hade han inte behövt riskera livet i en vild biljakt!
Min kille (suckar trött): Men snälla hur spännande hade filmen blivit då?

Spännande och spännande. Vill Matt Damon överleva eller inte? Det är min fråga.

Problem är till för att lösas!Duvorna på vår balkong har börjat bli ett problem. Men problem är till för att lösas!

Jag tycker till exmpel att vi ska köpa en väldigt aggressiv alligator som kan hugga mot alla fåglar som kommer i närheten av balkongen (OBS! alligatorn skulle vara tam mot oss OBS!). Min kille tycker att vi ska köpa ett luftgevär.

Bådas ideér är väldigt bra måste jag säga.

Ska det va så ska det vaIdag bad jag min kille handla hem kräftstjärtar. Och vad kommer han hem med? Jo just det. Kräftstjärtar. Ett halvt kilo närmare bestämt.

Ska det va så ska det va.

Rätt åt min visdomstand!Jag förstår inte varför folk springer till tandläkaren så fort deras visdomständer börjar växa och göra ont? Min visdomstand gjorde skitont men inte gick jag till tandläkaren för det. Jag ignorerade smärtan. Och nu har tanden växt ut på ett ställe där jag absolut inte kommer åt med tandborsten.

Rätt åt den. Skit ska skit ha som jag brukar säga.

Nu måste min kille börja snusa igenIdag vaknade jag upp med TVÅ stora finnar på vänster kind!

Jag sätter detta i direkt samband med den stora mängd choklad som jag och min kille och har förtärt för att stilla hans nikotinabstiens. Inte bra!

Så nu får det vara slut på godiset. Min kille måste börja snusa igen. Jag kan ju inte gå runt och se ut som en pizza Vezuvio i fejjat. Det måste han ju förstå.

Herregud vad gör man med potatis?Härrom dagen bad jag min kille handla hem "det vanliga". Och så kommer han hem med potatis. Men kära nån. Sedan NÄR har vi i vårt hushåll börjat hantera den svåraste råvaran i hela världen?


Jag förstår liksom inte vad det är tänkt att vi ska göra med dom?

Chips?

Jag blir nästan lite kär i mig själv

Titta vad den här  tjejen har skrivit om mig. Så himla snällt! Jag blir helt rörd. Och nästan lite kär i mig själv. Alla vi som älskar Spider klappar nu - klapp klapp. Alla vi som älskar Spider klappar nu - klapp klapp ... Vaddå? Kan man inte sjunga en hejjarramsa om sig själv? Nähä okej. Då tar jag tillbaka det. Förlåt.

Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt.Visksjunger: Alla vi som älskar Spider klappar nu - klapp klapp ...

Stickor till benMin kille (till mig): Älskling dina ben är som små stickor!
Jag (skitglad): Tack älskling! Du vet alltid vad du ska säga för att göra mig glad.
Han (uppriktigt förvånad): Vadåå? Vill du ha ben som stickor? På riktigt?

Klart jag vill ha ben som stickor! Allra helst vill jag att mina ben ska vara lika smala som tjockleken på ett A4 papper.

Eller nej föresten. Det skulle nog bli lite oproportionerligt till resten av kroppen.

Nu tar jag tag i saken!

 

Dessa grejer har stått och skräpat i vår lägenhet hur länge som helst. Vi har sagt tusen gånger att vi ska plocka bort det, men det händer liksom inget?!

Således känner jag att enda lösningen på problemet är att jag bär ner skiten på gården och gör en brasa av det. Det kommer bli varmt och lite farligt, men det är det värt. Och så kanske jag och grannungarna kan passa på att grilla lite korv?

Vi behöver ändå bonda. Jag och ungarna.

Nu blir det brunch!


Bild: Bitter

- Stopp stopp, oj lilla vän nu får du nog lugna ner dig lite med maten, det ska räcka till dom andra gästerna också!


Det är Bitters serveringspersonal som ber mig att inte gå så hårt åt buffén.

Ja nu har dom ju inte sagt så. Men dom kommer förmodligen säga så. För nu har jag späkt min kropp i TVÅ timmar för att jag ska kunna äta så mycket brunch det bara går! Man vill ju ha valuta för sina 128 kronor liksom.

Vår tv är knasVår tv är knas. Textremsan har liksom halkat ner och hamnat ur bild och dessutom blivit lite vågig. Min kille kommer inte bli glad!

Men än så länge sover han. Lyckligt omedveten. Så nu sitter jag här i soffan och försöker njuta lite av lugnet innan stormen.

Nätterna är så himla kortaJag vet inte hur det är med era nätter men mina nätter är så himla korta. När väckarklockan ringer så känns det som att allt bara är ett FRUKTANSVÄRT misstag.

Jag (till min klocka): Nej nej kära vän. Nu misstar du dig, det är inte morgon ännu, jag har bara sovit i en liten liten minut! Du får gärna ringa igen. Men lite senare. Okej?

Puckoklocka.

Jag vill bara dementeraVill bara på en gång dementera ryktena att det skulle vara JAG som har ätit upp hela den här chokladkakan. Själv. Jag tycker inte ens om Frukt & Mandel. Och föresten är det tantvarning att äta russinchoklad.

VA?

Är det tantvarning att äta russinchoklad? Är ni säkra? Vad jobbigt det blev nu.

Min julklappMamma ringde förut och sa att hon köpt årets första juklapp. Till mig!

Jag (nyfiken): Vad är det för något?
Mamma: Men det kan jag ju inte berätta.
Jag: Jo men berätta, jag lovar att glömma.
Mamma: Haha, nä du. Du får vänta till julafton.

Vad fan! Man kan väl inte ringa och säga att man har köpt en julklapp och sedan vägra avslöja vad det är? Det är ju ungefär som att uppfinna mirakelmedicin mot all världens dödliga sjukdomar och sen vägra ge ut receptet.

Och nej jag tycker inte det är konstigt att jämföra julklappar med dödliga sjukdomar.

Kändisar jag var kär i när jag var liten

 Prinsessan Madeleine. Jag var sex år.

 Tippen Morgan. Jag var åtta år.

 Marcus Fagervall. Jag var 23 år.

Vilka kändisar var ni kära i när ni var små?

Förstår han inte hur farligt det är?Ringer min kille (som har spelning ikväll).

Jag: Hej, nu ska jag gå ner till tvättstugan, du måste vara med på telefon.
Han: Hej, jag kan inte prata just nu. Vi ska precis soundchecka. Hörs sen puss.

Ursäkta, hörs sen? Det kanske inte blir något "sen". Förstår inte min kille hur farligt det är att gå ner till en mörk och hotfull tvättstuga klockan åtta på kvällen? Folk har blivit mördade för mindre om man säger så.

Vad vill jag vinna?Fick en mycket generös kommentar idag:

Vad skulle du vilja vinna?
Funderar på att ha en tävling men vet inte vad jag ska lotta ut?
E filmer bra?

Nej filmer är inte bra. Där emot skulle jag gärna vilja vinna en fotmassageslav. Min kille är himla motsträvig vad gäller massage (måste jämt tvinga/hota) så en slav med mjuka händer är ett skitbra pris!

Obs! slaven ska tycka det är kul att massera fötter obs!

Släng släng slängNär min kille inte är hemma brukar jag passa på att slänga en massa skit som han ändå aldrig använder.

Idag tänker jag nog göra mig av med hans fotbollskor.

Min kille har inte spelat fotboll på tio år. Det är verkligen på tiden att pjuksen slängs. Så kan vi äntligen få lite frid i huset.

Dom skulle bli chockadeNär jag går ner till lillaffären så är jag ALLTID klädd i mjukbyxor och slapptröja. Tänk vad personalen skulle bli chockad om jag kom dit i normalkläder!

Jag (i normalkläder): Hej personalen, känner ni igen mig?
Personalen: Eh...näe. Vem är du?
Jag: Jag är hon som alltid går i mjukbyxor.
Personalen: Jahaaaa, kycklingkvinnan! Hon som har en signalgul tröja och alltid handlar massa choklad och blir grinig när vi tar tre kronor i kortavgift ifall hon handlar under femtio kronor?

Ja just det. Det är jag.

Mannen med dom sammanväxta ögonbrynen

Varje dag på bussen ser jag en man med sammanväxta ögonbryn. Det är så tragiskt. Jag vill liksom bara rädda honom!

Hej lilla man, vill jag säga. Jag kan se att dina ögonbryn inte mår något vidare. Men frukta icke ty jag är här för att rädda dig!

Och så plockar jag upp min första-hjälpen-pinsett och nopprar bort all den onda hårväxten och vips så förvandlas uni-mannen till en prins! Och då blir han så glad att han ger mig en check på tio miljoner kronor (för han var tydligen miljonär)!

Ja se där vad som kan hända. Om man bara visar lite medkänsla och omtanke.

Något konstigt pågårAntingen så har alla jag känner sammansvärjt sig i någon form av Disney-maskopi mot mig. Eller så är det något vajsing med min mobil. För när folk ringer till mig så låter dom som Kalle Anka på rösten?! Väldigt skumt.

Snedvuxen otacksam palmSom ni ser har vår palm börjat växa snett.

Ursäkta mig lilla palm men förstår du hur jobbigt min kille tyckte det var att släpa hem dig från Ikea? Förstår du hur länge han fick sitta och skumpa på bussen med dig i knät? Han var inte glad det kan jag säga. Och nu tackar du oss genom att börja växa SNETT!

Well... lilla palm om du tror att jag tänkter köpa en sådan där stödpinne och snurra upp dig på så tror du fel. För min del kan du växa åt precis vilket håll du vill. Talk to the hand liksom.

Det bästa som finns!

Det finns ingenting bättre än att vakna upp en lördagmorgon och i panik se hur klockan blinkar 08.02 så man häver sig ur sängen samtidigt som man skriker:
 
HELVETSJÄVLASKITJAGHARFÖRFANFÖRSOVITMIG!!!!!!!

Och så rusar man in i badrummet och börjar borsta framtänderna i ultrarapid utan tandkräm samtidigt som man tråcklar på sig en tröja som egentligen borde ligga i tvätten för den har skumma bruna fläckar och... då. JA DÅ, kommer man plötsligt ihåg att det är ju LÖRDAG!

Och så kan man gå och lägga sig igen. Underbart!

Ja just det nu kom jag på!Nu kom jag på vad jag menade med bananlåda. Som jag har skrivit på post-it lappen. Jag ska ju leta upp mina vinterskor! Och dom har jag lagt i en bananlåda.

Någonstans.

Det blev inget HåkanDet blev visst inget Håkan Hellström. Det var alldeles för lång kö in till Lisseberg. Jag blir så kinkig (och nästan lite aggresiv) när jag måste köa.

Se så trumpna vi blev nu!

Håkan Hellström på LissebergNu ska vi iväg och se på Håkan Hellström.

Ha en najs kväll all ya freaki´n bitches out there! 
(obs! försöker vara cool obs!)

På vägen till jobbet...Titta! Ibland är det vackert att gå till jobbet.


Sådana här vyer får mig att vilja sadla om till konstnär! Jag vill liksom bara rymma iväg och bosätta mig vid havet någonstans. Och där vill jag sitta på klipporna och måla porträtt och dricka rödvin resten av livet tillsammans med mina fjorton katter och så... Eller vänta lite.

Stryk det där med katterna. Det skulle bli alldeles för jobbigt.

Mer personlig än så här blir man inte!

Nä nu är det fasen dags att steppa upp en nivå här i bloggen. Och hur gör man det? Jo man blir lite mer personlig! Därför slänger jag in lite privata bilder från vår resa till Tunisien.


På den här bilden flanerar jag på någon form av exotisk parkering.
Here I am walking. Very exotic.


En tvingbild. Det vill säga jag tvingar min kille att ta kort på mig.
This is a so called forcing picture.Hotellrummets handfat.
Hotellrummets handfat???
No translation.Utsikten från våran balkong. Den här bilden tog jag en timma innan vi skulle åka hem när jag insåg att vi bara hade tagit tre kort på hela resan (samtliga publicerade ovan).

Se där. Visst känns min blogg mer personligt nu? Dock oklart varför jag har börjat översätta vissa delar till engelska.

Lyxfällan är nog snart härHar vaga minnen av att vi glömde betala tv-licensen förra månaden. Eller så struntade vi i det? I vilket fall - nu hoppas jag verkligen att Lyxfällan kommer hit! Jag tycker dom verkar så sympatiska dom där två nya.

När jag får mer tid...

  

När jag får mer tid så ska jag bli den där ordningsamma människan som jag vet att jag egentligen är.

Då ska jag till exempel plocka bort den där stora lådan som av oförklarlig anledning står placerad på en stol i vårat vardagsrum med ett innehåll som jag inte vet vad det är men som ser ut som mössor i omorderna färger. Och sen ska jag ELDA upp min killes kläderna som har drällt på elementet i två månader.

Men som sagt. Först måste jag bara få lite mer tid.

Jo jag tränar visst!

När folk frågar vad jag tränar så svarar jag att jag håller på med yoga.

Va? Jo jag har tränar visst yoga!

Okej okej... Jag har bara gjort det två gånger. Men sista gången var faktiskt skittidigt på morgonen så det räknas som fyra.

Alltså har jag tränat FEM gånger på ett halvår. Om inte det är att "hålla på med yoga" så vet jag inte vad?

Vad är skillnaden?

Jag (till min kille): Ska vi gå ut och äta nästa vecka?
Han: Ja visst, vart då?
Jag: Vi kan väl gå till den där Thai-restauranten?
Han (oförstående): Vilken Thai?
Jag: Den där som vi gick förbi härromdagen.
Han (ännu mer oförstående): Näe... vilken då?
Jag: Jamen den där Thaien som du sa att du ville prova!
Han: Jahaaaa! Du menar den Mongoliska restaurangen.

Men herregud vad är skillnaden???

Någon gång ska jag lära mig...Det här lilla dvärgträdet (palm?) har jag vårdat och ömmat för i över ett år, men har den vuxit upp till ett långt och ståtligt träd för det? Nej just det.

Någon gång ska jag lära mig hur man sköter en växt så att den får fler och fler blad istället för färre och färre.

Sverigest minsta och tröttaste blogg har vaknatSveriges tröttaste blogg har vaknat. Och nej det är ingen bild från mitt i natten som ni ser. Det är min tuffa verklighet. Så här mörkt är det när jag går upp!!!

På tal om ingenting. Insamlingen till min förtidspension startar ikväll. Det enda ni behöver göra är att lämna kontonummer i kommentarsfältet. Tack.

Lika bra att äta upp allt på en gångIbland kommer jag och min kille på den dumma idén att vi ska dela (?) på en popcorn när vi går på bio. Not good. Det slutar alltid med hetsätning eftersom båda är rädda att den andre ska hinna äta mer.

Men det är som min kloka vän Carolina brukar säga när vi går på bio: Lika bra att käka upp snackset på en gång så man kan koncentrera sig på filmen sen.

Nej jag har inte avlidit

Fick mail av en vän.

Re: JAG HAR SKIRIVIT PÅ FACE BOOK, VART HÅLLER DU HUS!!??!!? JAG VILL SES FÖR BÖVELEN!

Well... jag har inte loggat in på face book på över åtta timmar. Klart folk blir oroliga.

Vad gör man dagen innan lön?


Vad gör man egentligen dagen innan lön när man har NO MONEY WHAT SO EVER!!!? Håller man sig hemma?

Nej nej! Då går man på bio. Med sina sparpengar. Det kallar jag att prioritera ekonomin rätt.

Plan B vad gäller bostad

Snart måste jag och min kille flytta. Många undrar vad vi ska göra om vi inte hittar någon ny lägenhet? Well... min plan B är att flytta in hos Marie eller Carro.

Om min kille har någon plan B vet jag inte. Men det känns ju inte direkt som att det är mitt problem, eller hur?

Folk kommer bli så avundsjuka!Idag kom jag på den briljanta idén att jag ska fylla min Starbuckstermos med kaffe och ta med på spårvagnen. De andra kollektivresenärerna kommer bli så avundsjuka!

Titta där är hon, kommer dom viska efter mig. Den blonda vackra flickan med den HELIGA termosen!

Och så kommer alla önska att dom var vän med mig för då kunde dom kanske få provsippa en slurk ur heligtermosen. Ja. Precis så kommer det vara.

Mitt mobilnummer

Jag (till min kille): Älskling, vad har jag för mobilnummer?
Han: Va??? Kan du inte ditt eget mobilnummer???
Jag (förnärmat): Eh, LIKE NO!

Ge mig en enda anledning till varför jag ska kunna ett nummer jag aldrig ringer?

Det är ju inte direkt så att jag går på stan och plötsligt drabbas av ett enormt sug efter att få ringa till mig själv.

Födelsedagsfest med pirat-temaHar fått inbjudan till ett Sjöslag i Skövde. Alltså en fest med pirat-tema.

Man ska OSA senast 1 oktober per telefon, flaskpost eller brevduva.

Jag funderar på att svara via brevduva. Vi har ju en fågel som sitter och snyltar på vår balkong dagarna i ända. Den latmasken verkar aldrig ha något för sig så han kan gott flyga en sväng till Skövde och tillbaka.

Min kille har slutat snusa - nu är det festMin kille har precis slutat snusa. Det är inte lätt. Därför köper han hem stora mängder snask för att stilla den allra jobbigaste nikotinabstinensen.

Kämpigt, säger ni. Paradiset säger jag!

Så här trevliga kvällar har vi inte haft på länge jag och min karl! Just nu festar vi till exempel på en kaka Marabou Amigo. Den är skitgod!

Äntligen tvättid!!

Har ju äntligen hittat tvättlåsnyckeln så idag kom jag hem till min kille och berättade att jag har bokat en tvättid.

Min kille blev jättelycklig och fick nästan en glädjetår i ögat (antar att han såg rena kalsonger framför sig, sånt kan ju vem som helst bli glad över). Men sen blev han plötsligt misstänksam och ville veta vart jag hade hittat nyckeln???

Ungefär då fick jag ett skitviktigt inbillnings-sms på min mobil.

Den där morronduschen...

Jag måste sluta duscha på morgonen! Jag är inte stark nog att hantera det.


Idag duschade jag nästan en halvtimma. Först tinade jag i fem minuter. Sen borstade jag tänderna i två minuter (sjukt effektivt att rengöra gaddarna i duschen, bör prövas). Sen hamnade jag i sovkoma i sexton minuter.

Förstår ni hur lätt det är att somna ståendes i varmt vatten?

Missbruk av symbol

Idag har jag missbrukat den här symbolen:

=))

Är dock lite osäker på dess betydelse?

Antingen betyder det att jag är jättejätteglad.
Eller så betyder det att jag är glad med en dubbelhaka?

Hoppas inte det betyder det sistnämnda. I så fall tar jag tillbaka all använding!

Allt är slut

Med två dagar kvar till lön börjar allting ta slut i vårat hushåll.

• Diskmedlet är slut (inte så jobbigt, vi diskar ändå inte)
• Bomullstopsen är slut (ganska jobbigt)
• Mjölken är slut (ganska jobbigt)
• Schampoot är slut (ganska jobbigt)
• Toapappret är slut (otroligt jobbigt!)

Nu är jag helt jämnfärgadIdag vaknade jag och insåg att alla mina bikiniränder har försvunnit. Helt.
Jag är officiellt jämnvit över hela kroppen.

Men det gör mig ingenting. Jag gillar när alla kroppsdelar matchar varandra.

Det här får ni inte berätta...Jag och min kille har inte kunnat boka tvättid på över en månad för vår tvättlåsnyckel har varit borta. Vi har fullkomligt letat ihjäl oss efter den!

Well... en glädjande nyhet är att jag har hittat nyckeln.
En mindre glädjande nyhet är att jag hittade den i min egen jackficka.

Ni behöver väl inte säga det till min kille? Han blir så kinkig.

Vad vill dom egentligen?Härromdagen fick jag skäll av en busschafför som tyckte att jag inte visade tillräkligt tydligt att jag ville åka med bussen. Eh okej... vad vill dom att man ska göra egentligen?

Vill dom att man ska stå i busskuren med en ficklampa och signalera "JAG VILL ÅKA MED" på morsespråk? Skulle det vara tillräkligt tydligt?

Jag vill inte hitta en bortsprungen illerIdag satt det lappar uppsatta i Slottskogen med bild på en bortsprungen iller. Man kunde få massa pengar om man hittade den. Jag hoppas dock inte att jag springer på någon vilsen iller!

Tycker sådana där djur är skitläskiga. Dom är ju så ludna och långsmala och ludna och... Ja ludna och långsmala helt enkelt.

Dags att raka benen kanske?När man har fått så pass långt hår på benen att man kan snurra ihop stråna och göra en liten tofs av dom - ja då är det fasen dags att raka sig.

Där med INTE sagt att JAG har så långa benhår. Det här inlägget skrivs helt appropå ingenting. Bara så ni vet.

Jag visste det!Min kille (från badrummet): Älskling, vart ska man egentligen ha den där äckliga choklad-doftar-grejen? På kroppen?

Yes! Jag visste det! Jag visste att min kille skulle börja älska min duschcreme!

Han behövde bara lite tid.

Svar på kommentarer

Idag har jag fått kommentarer av människor som ENORMT gärna vill att jag är med och deltar i olika aktiviteter.

Jag tackar vänligt för dessa coments och ger här ett kollektivt svar:

• Nej jag vill inte buda på din avlagda Gina Tricot klänning.
• Nej jag vill inte vara med i din frågestund.
• Nej jag vill inte tvångskommentera ditt senaste inlägg.
• Nej jag vill inte vinna en goodiebag (förstår ni hur mycket skit jag redan har hemma?)

Hoppas okej svar?

GlasögonenDet här är Maries glasögon. Dom är fjorton år gamla. Trasiga, sneda och omorderna. Men rätt charmiga ändå. På sitt eget lilla invalida sätt.

Marie låter dock hälsa att hon faktiskt inte anväder glasögonen längre.

Jag är benägen att tro henne.

FrulleIdag blir det vitlöksbröd till frukost i det Spiderchickska palatset (spiderch... spiderchikiska... svår böjning).

Vi har absolut ingeting annat hemma vi lyxar till det lite idag helt enkelt!

Snart ska jag dra till Marie.

Jag är en uggla

Klockan är 10.47 och jag vill att min kille ska vakna. Alltså smyger jag in i sovrummet som en smidig ninja och kryper sakta upp i sängen.

Jag (med munnen mot min killes öra): Ho ho
Ingen reaktion.
Jag (försöker låta som en uggla): Ho ho!
Ingen reaktion.
Jag (som en mer högljudd uggla): HO HO!
Ingen reaktion.

Hallå? Jag förstår inte hur han kan fortsätta sova? Om JAG helt plötsligt hörde en uggla i sängen skulle jag vakna direkt.

Spiderchick har blivit knark

Fick en kommentar igår - postat av den här tjejen.

"Dina inlägg är lite som en liten vit lina man kan dra upp i näsan. Man dregglar av tanken på ett nytt fix"

Spiderchick har alltså blivit knark. Först blev jag skitglad. Men nu är jag lite osäker på om det verkligen är bra för mitt varumärke?

Godmorgon söndagGodmorgon underbara söndag!

Som ni kanske hör kvittrar jag som en liten nykläckt fågel trots att jag just öppnat kylen och insett att vi inte har någon mjölk hemma. Men jag bryr mig inte om att jag måste dricka snabbkaffe svart. Det smakar skit men jag håller god min.

För sådan är jag. Heroisk.

Första lugna kvällen på femhundra årIkväll är jag och min kille bara hemma och tar det lugnt, äter godis och ser på film. Vi har inte haft en mysig hemmakväll sedan... ja typ Luthers tid.

Yeah right nu överdriver du, säger ni. Luther levde på 1500-talet, det är jäkligt länge sedan.

Men herregud ursäkta mig att jag var sjuk på alla historielektioner i skolan.

Rensningen fortskrider...Rensningen av golvbrunnen fortskrider. Nu har det, förutom kaostiksodan, även tillkommit en vattenskrapa och en trälist.

En trälist?

Nu jäklarimejNu jäklarimej ska min kille ge golvbrunnen vad den tål. Vilken fest!

Jomen visst - det är lördagkväll hos oss också.

Grannarna är igång igenGrannarna är igång igen med SKITHÖG musik. Just nu spelas någon form av absurd schlagertechno. Min kille gissar att dom håller på med aerobicträning.

Jag gissar att dom håller på med olagliga substanser.

Jamenar vi snackar schlagertechno här - det måste vara knark inblandat.

Världens fetaste man

Ska opereras
Bild: Aftonbladet.
Läs artikeln härÄlskling - jag lovar att jag aldrig mer ska säga att jag är tjock.

Den där bilden...Idag stötte jag och Jennifer på en rosa flamingo (eller vad det nu är för ras). Jag var givetvis tvungen att ta kort på den. Jennifer undrade om det var till bloggen. Nej nej absolut inte, sa jag. Så nördig är jag inte.

Men oj då. Här har ni den ändå. Den jäkla flamingobilden.

Måste verkligen gifta mig snart

Titta här vilken bra recension min killes band har fått! Från Sundsvalls tidning.

Skitkul!

Nu känner jag bara att vi måste gifta oss jag och min kille. Helst så snart som möjligt. Man måste snärja medans järnet är varmt liksom. För snart kanske han är rik och då vill jag inte gärna stå där ringlös med skägget i brevlådan.

Min volumaster


Här är verktyget som ger massa volym till mitt tunna hår!

Den är från 1988.

Då kallade man den våffeltång. Nu kallar jag den volumaster.

Godmorgon!Godmorgon underbara lördag!

Jag är helt slut.

Jag har znoozat i en och en halv timma. Förstår ni hur jobbigt det är?

Duschen är åt fanders

Golvbrunnen i vårat badrum är helt igentäppt! 

För att undvika översvämning tvingas jag duscha med världens minsta lilla ministråle. Ni kan ju tänka er hur lång tid det tar att tvätta håret. Plus att det är skitkallt på morgonen när man bara har en fjuttig stril att värma sig med.

I nuläget har vi dock inga planer på att rensa brunnen.

Jag vill ha något onyttigtHär kommer man hem från lång dag och så finns det absolut INGET onyttigt i kylen. Skandal!

Så nu undrar jag om det månne finns någon där ute som kan tänka sig att komma hit med lite godis? Det spelar ingen som helst roll vad det är för något. Jag är desperat. Jag tar vad som helst.

Kan till och med kan tänka mig dom där vidriga små marmeladkulorna.

Siffror och datum

Siffror och datum som jag aldrig lär mig:

• Mitt mobilnummer (jag ringer aldrig mig själv)
• Pinnkoden till min mobil (en kombination mellan fyra siffror, det är allt jag vet)
• Vårt postnummer (totalt ovärt att lära sig, vi flyttar hela tiden)
• Mammas födelsedatum (eventuellt kan det vara 5 februari...)
(... men det kan även vara något helt annat datum)
• Pappas födelsedatum (???)
• Morfars födelsedatum (???)
• Ja egentligen ALLAS födelsedatum (utom mitt eget)

LänkenHär fattas det ett ovärt inlägg.

Men skitsamma - klicka gärna på länken.

Victory!Härromdagen såg jag en överkörd igelkott. Den var alldeles platt och till synes olevande. Det kändes som en seger! 1-0 till mig.
 
För ända sedan jag blev biten i handen av en igelkott så har jag kännt det lite som att det är "jag mot dom". Ni förstår säkert vad jag menar.

Pitbullhundar och styckmördareIkväll när jag skulle åka hem från Jennifer tvingades jag vänta på bussen tillsammans med en okänd man. Han hade tatueringar på halsen och en pitbullhund i koppel. Jag var givetvis livrädd!

Jamenar pitbullar äter ju människokött till frukost och män med halstatueringar... Ja dom är ju antingen styckmördare eller bara allmänt opålitliga.

I övrigt tycker jag inte att jag har så värst mycket fördommar.

Allt har avstannat

Solen har gått i moln. Himlen är svart. En övergiven gunga svajar i vinden. Fåglarna har slutat kvittra. Grönskan har tappat sin livslust. Det är kallt. Det är mörkt.


Varför?


Min kille har blivit sjuk.

Jag vet alltid vägen. Typ.

Igår kom det fram en turist till mig och frågade efter vägen.

Turisten: Excuse me, do you know were Olivedalsgatan is?
Jag (tvärsäkert): Oh yes, it is that way (pekar åt vänster).

Sen börjar jag själv gå åt motsatt håll - höger. Och helt plötsligt promenerar jag förbi Olivedalsgatan?

Oj då.

Vad är det egentligen för datum idag?Den här mjölken är superbra! Den är typ förtrollad. Jag har haft den skitlänge och jag dricker och dricker och dricker men den tar liksom aldrig slut. Har inte behövt köpa någon ny mjölk på... eh... Ja vad är det egentligen för datum idag?

Yogan var jättekul (en liten stund i alla fall)Jo tack. Yogan gick bra idag.

Den var faktiskt jättetrevlig. Och kul. Och avslappnande.

Ja ända tills instruktören äntrade lokalen (förstås) och bröt den mysiga stämningen genom att fråga om vi ville ha lugn eller svettig yoga. Varpå något sadistiskt träningsnarkomansfreak skriker "SVETTIG!".

Någonstans där slutade allt vara mysigt.

Mormors presentMormor ska få min killes debutalbum i födelsedagspresent. Supernajs! Jag tror att hon kommer må bra av att få lyssna på lite hårdrock.

Visserligen har min mormor ingen CD-spelare.

Men det kan hon väl önska sig i julklapp eller nåt.

Jag är väl ingen miljonär hellerIdag försökte jag ta ut pengar i två olika bankomater men tyvärr fick jag aldrig ut något för båda kunde endast betala ut femhundralappar.

Femhundralappar?!?

Ursäkta men vad tror bankomaterna egentligen? Att jag går runt och är någon himla miljonär så här en vecka innan lön?

Panta´la´meraDet här borde jag ta tag i. Men det gör jag inte. Istället väntar jag på den förtrollade natten då flaskorna ska få ben och gå och panta sig själva.

Förhoppningsvis är dom även ärliga nog och kommer tillbaka med pengarna.

Det är skittidigt på morgonen och jag ska på yogaNu ska jag och min kollega Anna iväg på yoga. Klockan är bara 06.00.

Jag. Är. Så. Trött.

Funderade ett tag på att ringa Anna och ställa in. Kunde ju säga att jag tvingats amputera benen och armarna eller nåt. Man kan ju inte göra yoga med bara torso liksom. Så kunde jag fått sova lite längre istället. 

Men sen kom jag på att Anna ser mig på jobbet hela dagarna och då kändes inte den undanflykten så himla vattentät längre.

Nervös av vänner och bekantaBlir lite nervös av att så många vänner och bekanta har börjat läsa min blogg. Det får mig att vilja hitta på saker. Typ att jag och min kille diskuterar politik hemma. Eller att jag läser "Det andra könet" av Simone de Beauvoir.

Man vill ju gärna ge sken av att vara smart liksom.

Visserligen har jag läst "Det andra könet". Första sidan i alla fall. Sen dog jag av uttråkning och gick och kollade på Top Model istället.

Jag - en detektivNär jag var liten ville jag desperat gärna bli en sån där brottslösande detektiv.

Jag gick runt kvarteret hemma och noterade skumma saker jag såg. Typ "bromsspår på vägen", "cigarettfimp på trottoaren" eller "kattbajs i grannens rabatt".

Av dessa skumma saker drog jag sedan slutsatsen att ett mord måste begåtts!

GI-matIkväll blir det paj till kvällsmat!!! Skrek jag när jag kom hem.

Och så svängde jag ihop en äppelpaj.

I övrigt går vi på GI i vårat hushåll.

De tre ämnena

Idag har jag träffat min vän Marie. När vi träffas har vi alltid tre ämnen som måste avhandlas innan vi kan börja umgås på riktigt.

Först berättar vi för varandra om månadens räkningar (Marie har oftast dyrast). Sedan diskuterar vi varandras bostadssituation (min är oftast sämst). Och sist men inte minst konstaterar vi att det är dyrt att leva. Punkt.

Sedan är ordet fritt.

Beroende av brun utan solHösten är här. Trevligt. Dags att gegga ner sig i brun utan sol träsket igen.

Ingen vinter utan en orangeaktig busbränna i fejjat.

Decrypt - på liv och död

Min kille spelar x-box.

Han (till mig): Vet du vad "decrypt" betyder?
Jag: Eh nej.
Han: Vi måste ta reda på vad det är!
Jag: Men jag har väl ingen aning.
Han: Googla! Fort fort!! Allt mitt liv rinner ut om 30 sekunder!

Och helt plötsligt finner jag mig själv googla "decrypt" som om det vore på liv och död!

Aldrig redo

Idag ringer helt plötsligt killen som ska kolla på vår lägenhet och säger att han står utanför huset! Står utanför huset!!!

Jag (skriker till min kille): HAN ÄR HÄR!!!
Min kille: Va? Vem?
Jag: Lägenhetsmannen! Han kommer nu! Göm smutstvätten, bädda sängen, mosa in alla kläder i garderoben, vädra toan, släng soporna, dra upp alla persiener! Jag tar den värsta disken! GO GO GO!


I vårat hushåll är vi aldrig, jag upprepar ALDRIG, redo för oväntat besök.

En snyltare på balkongenDet sitter en duva och snyltar på vår balkong.

Ursäkta mig lilla fågel men så vitt jag vet betalar du ingen hyra här!?

Ush. Vissa kan verkligen med vad som helst.

Ifall det blir krigGött att se att min familj har bullat upp ordentligt med snaks. Ifall det skulle bli krig eller så. Man vet ju aldrig.

Minskat antal prenumeranterIgår minskade antalet Spiderchick prenumeranter från 27 till 26 stycken. Med andra ord känns det som att vi har ett problem.

Nästa gång någon funderar på att svika mig vill jag bara att ni ska veta att jag har ett sparkonto. Med pengar på. Och jag är inte rädd för att använda dessa pengar. På er.

Ni skulle bli förvånade om ni visste hur långt man kan muta folk med 374 kronor.

Oh no, översvämning!

Nu hojtar min andre hälft att det är översvämning i badrummet. Jag är inte helt säker på att jag vill veta vad det innebär. Det låter inte torrt.

Kul att det ska komma en spekulant och kolla på lägenheten imorrn. Kanske ska vi be honom ta med sina speedos?

My saverInnehållet i denna påse är min räddning den här månaden. Det är ett par tights från Monki som jag ska lämna tillbaka. 180 spänn rätt ner i plånboken.

Vill helst inte outa min ekonomiska situation här i bloggen men... GOD KNOWS I NEED THOSE MONEY!

Snart bloggar jag över alltEn sådan här liten dator vill jag ha! Då kan jag ta med mig den och blogga över allt - vart jag än befinner mig.

Till exempel kan jag blogga när jag åker spårvagn. Vore inte det himla spännande? Jag är säkert på att många av er har undrat hur det går till när Spiderchick åker kommunalt.

MummsfillibabbaIkväll lagar jag och min kille Sveriges nationalrätt - tacos.


Inget att skämmas för


Jag skyller hela gårdagen på den här flaskan!

Visserligen har jag inget att skämmas för. Jag höll låg profil under hela kvällen.

Faktiskt vill jag dra mig till minnes att jag bara satt i baren helt lugnt. Sippade vatten och pratade smartheter (typ politik eller nåt annat clever) tillsammans med mina vänner. Jag vill även minnas att all konversationen fördes på latin. Och jag som inte ens kan latin?

Men sådan blir jag när jag festar. Lugn och jäkligt smart.

Jag är för amning!

Jag vill bara poängtera att jag är helt för amning på öppen gata! Jag tycker man ska få amma precis vart som helst, när som helst, hur som helst. 

Under gårdagens fadäs satt jag faktiskt bara och väntade på att någon stofil person skulle komma fram till amningskvinnan och be henne skyla sig, så att jag då kunde fara upp och försvara henne och den hungriga bebben.

Nej, problemet med amningen var bara min reaktion. Jag blev ju så himla generad! Något som går helt stick i stäv men den öppna och frigjorda attityd som jag uppfattar mig själv ha. Jag vill inte bli generad inför bröst. Men det blev jag.

Nu ska jag ta hand om min bakfylla. Sen ska jag googla tuttar.

Amma gärna framför mig - inga problem!Idag på spårvagnen var det en kvinna som började amma sin unge helt öppet. Och där satt jag på sätet mitt emot och försökte bete mig som att inget särskilt hände. Ungefär som att jag ser nakna tuttar på spårvagnen varje dag.

Burberry?Här ligger Flisan och powernappar. Hon är så glad (och väldigt stolt) över sin Burberry-säng! Jag har liksom inte hjärta att berätta för henne att det är fejk-Burberry.

Det man inte vet har man ju inte ont av.

SkivsigneringIdag ska Ammotrack signera skivor på Ica Maxi. Det börjar om en timma så jag, mamma, mormor och mina bröder ska snart åka dit.

Min kille däremot ligger fortfarande och sover. Lite oroväckande med tanke på att det är han som är Ammotrack.

Releasefest ikväll!Ikväll ska jag och Elin på min killes releasefest i Skövde (imorrn är det i Göteborg). Elin ska dit och lyssna på musiken. Jag ska dit och vakta. Min kille är ju för sjutton sångaren.

Hur gammal är jag egentligen???Idag har jag haft en oroväckande trevlig konversation med Lars 55 år.

Lars berättar att han har en sommarstuga.
Jag: Ahh vad trevligt! Hur stor är tomten?
(Eh va? Sen när har jag brytt mig om tomtareor? Sen när VET JAG ENS vad en tomtarea är för något?)

Lars berättar att han har två söner i min ålder.
Jag: Har du några barnbarn då?
(Ursäkta men frågade jag Lars om barnbarn innan jag ens frågat ifall hans söner är heta/framgångsrika?)

Hur gammal är jag egentligen? Jag blir ju mörkrädd när jag hör mig själv.

Tagen på bar gärning!Här lämnar man köket i en sekund och titta vad som händer! Jo Flisan kastar sina små giriga tassar över skinkan.

Synd för henne att jag hade kameran i högsta hugg. Nu kommer hon aldrig kunna snacka sig ur det här.

Favorit frukostNär jag sover hos pappa brukar han alltd handla hem min favorit frukost -  grovt börd med keso och avokado! Dock inte den här gången.

Pappa (till mig): Affären hade tyvärr ingen avokado så jag köpte kiwi istället.

Avokado? Kiwi? Same same antar jag.

Ps. Idag är jag en frisk kvinna. Ska jobba nu. Ha en lajbans dag!

Utmattad efter en tuff natt!Natten har jag och min kille spenderat i pappas hus. Vi har sovit i min gamla barndsomssäng. Den är 90 cm bred. Ganska trångt med andra ord.

02.30
Jag har fått liggsår. Övertalar min kille att vi måste vända på oss.

03.10
Min kille snarkar rätt in i min nacke. Försöker desperat få honom att sluta andas.

03.11
Oj då. Min kille är oroväckande tyst... Skönt.

04.05
MIN ARM! Tiotusen aggresiva myror krigar från axeln och neråt.

05.20
Katten har gjort oss sällskap. Egenutrymmet minskar från 45 cm till 30 cm.

07.00
Jag firar att det är dags att gå upp.

Min killes skiva förföljer mig

                  

Det känns som att min killes debutalbum har förföljt mig idag.

Först i Dagens Nyheter och sedan på spårvagnen.

(Och nej jag lägger inte in dessa bilder bara för att skryta om min kille. Jag har alltså INTE dokmunterat detta med min egen kamera och sedan omsogsfullt redigerat dem i Paint bara för att kunna göra ett blogginlägg om det)

Lite friskare, fast näsan rinnerKänner mig lite piggare nu även om näsan rinner i en hastighet av 155 km/tim. Tror faktiskt jag orkar palla mig hem till mormor för lite ompyssling.

Min mormor heter Lilly. Det är ett fint namn tycker jag. Om jag får en dotter så ska hon heta Lilly i andra namn. Eller snarare NÄR jag får en dotter för jag producerar bara tjejer! Min kille säger dock att han bara producerar killar.

Jag antar att vår avkomma kommer bli någon slags hybrid.

Ps. Bilden har väldigt lite med saken att göra.

Jag tackar JA till saker jag inte vill göra...När vaktmästaren var här förut passade han på att fråga en sak.

Han: Jo nu när ni sagt upp lägenheten, är det okej att de nya hyresgästerna ringer direkt till dig och så arrangerar du visning?

Jag tänker: Aldrig i livet! Jag skiter väl i om den här lägenheten blir uthyrd eller inte. Och föresten svarar jag aldrig när det ringer okänt nummer.

Jag hör mig själv säga: Jomenvisst det går jättebra! Inga problem. Det fixar jag. Kanon. Super. Skitbra. Tack.

Tack???

En lagad ugn och kortkort nattlinneDet ringde på dörren förut.

HELVETE tänkte jag där jag stod i stripigt hår, febersvettiga trosor och nattlinne (ett nattlinne som förövrigt gett begreppet mus-kort en helt ny innebörd).

Det var vaktmästaren som kom för att laga toan och ugnen. Jag välkomnade honom in i sjukstugan och sedan gick jag in i sovrummet och låtsades bädda sängen i trettiofem minuter tills han gick igen.

Jordens undergångAftonbladet skriar tydligen om jordens undergång. Ush! Jag oroar mig redan tillräkligt över döden.

Sjukdomar jag haft senaste året:

Hjärtflimmer
Skrumplever
Diabetets
Njursten
Gallsten
Gråsten
Blodpropp

Jag har även varit på väg att bli blind vid ett flertal tillfällen.

Och nej jag har inte sökt läkarhjälp. Och ja jag har satt alla diagnoser själv.

Sjuuuuuuk!

Idag vaknade jag upp med frossa och tio kilo snor i näsan.

07.30 Jag ringer min kille.
Jag (med bebisröst): Jag är sjuuuuuuk!

07.31 Jag ringer min mamma.
Jag (med sjukling röst): Jag är sjuuuuk!

07.32 Jag ringer min pappa.
Jag (med förmodligen-inte-långt-kvar-att-leva röst): Jag är sjuuuuk!

Så. Nu vet alla att det är synd om mig. Nu kan jag återgå till att sova.

Veckans ogillaJag ogillar apan i reklamen för Gainomax. Ni vet han som säger "hello humans please don´t eat my bananas bla bla".

Jag är ledsen lilla apa men din ljusa pubertetsröst biter inte på mig. Det är säkert jättesynd om dig och din frukt och du har sålt dig själv till Gainomax för massa pengar men jag tänker ändå fortsätta äta bananer. I alla fall så länge jag får dom gratis på jobbet.

Chi Gong hemmaHar blivit något insnöad på det här med Chi Gong. Jag behöver ju en hobby som kan få mig att slappna av. Kanske kan jag göra det hemma? Jamenar det är ju faktiskt bara att röra sig jäkligt sakta och andas som ett hav. 

Till exempel kan jag chigonga när jag duschar. Eller samtidigt som jag kollar på Top Model. Snacka om att slå två flugor i en smäll!

OoopsOj då.

Min kille kommer nog bli lite sur när han upptäcker att någon har ätit upp alla hans Stitting Bull glassar. Särskilt med tanke på att denna någon tidigare har sagt att hon "bara skulle äta dom där äckliga glassarna om hon fick betalt".

Well - uppenbarligen har denna någon fått betalt. Eller så har hon gjort det helt gratis. Jag vet inte.

Min förkylning i antal

Idag har jag varit otroligt förkyld!

Antal insnorningar: 543 st
Antal utfräsningar: 455 st
Antal förbrukade näsdukspaket: 3 st
Antal torra hudflagor under näsan: 10 st
Antal nysningar: 154 st
Antal uppätna snorbusar: Ewwwwwww! Svar NOLL!

Veckans icke-tipsDen veckan tipsar jag absolut INTE om den här osten. Den smakar på tok för mycket brie och alldeles för lite grädde.

Observera att det här tipset främst är riktat till mig själv.

Jag köper nämligen alltid fel i affären. Nämen den här osten ser god ut, den måste jag prova, tänker jag och så plockar jag inte ont anande med mig äckelbrien hem. Alltid.

23 människor

Gick in på bloggkoll och inser till min förvåning att det faktiskt finns 23 personer runt om i Sverige (världen?) som faktiskt prenumerar på min blogg!

Åh vad jag tycker om er! ♥

Kan vi inte ta en fika snart alla vi?

En liten olycka...Så här såg toaletten ut när jag kom hem.

Faktiskt så vill jag dra mig till minnes att min kille ringde mig på jobbet (när jag var väldigt stressad) och nämnde något om "en liten liten miniolycka".

Jag antar att det är det här som är den lilla lilla miniolyckan.

Chi Gongen gick bra

I morses provade jag Chi Gong. Chi Gong handlar om avslappning - något jag är extremt kass på.

Instruktören: Ååååhh så rör vi oss saaaakta in i den kärlekskranke munkens position ... samtidigt andas vi den djupa havsandningen... saaaakta saaaakta...

Jag tänker: ... shit jag måste verkligen komma ihåg mötet kl 10 och så måste jag... vänta? Vad sa hon? Sexgalen munk? Hur ser en sån ut? (försöker röra mig i samma riktning som alla andra).

Instruktören: .... åååhh så fortsätter vi saaakta att sträcka oss upp mot taket ... nu är vi noshörningar som plockar ner stjärnorna...

Jag tänker: ... måste verkligen beställa alla fotoprover idag. Och så måste jag komma ihåg att orderlägga... Ojsan nu står jag visst vänd MOT alla andra, pinsamt (andas havsaktigt och ganska högt för att verka chigongi).

Ja och så där fortsatte det. Ända tills passet äntligen var slut och jag kunde rusa till jobbet utan att duscha.

Hoppas min bekanta aldrig googlar mig

Bekant (till mig): Asså fattar du hur man kan ha en blogg?
Jag (osäker): Eh... vaddå rå?
Bekant: Jamen det är så himla löjligt. Folk skriver ju helt ovärda saker.
Jag (hamnar i förnekelsestadie): Eh... jag vet... bloggar är skitlöjliga.

Får verkligen hoppas min bekanta aldrig googlar "spider"
Eller "chick"
Eller ännu väder "spiderchick"!

Iväg på Chi Gong innan jobbetNu ska jag iväg på Chi Gong. Har ingen aning om vad det är för något?!

Dock misstänker jag att det är en sådan där sport där man ska göra skitviga grejer, typ dra benen över huvudet samtidigt som man gör en rosett med armarna bakom ryggen.

Detta gör mig lite orolig. Jag har nämligen inte ens smidighet nog att sitta i skräddarställning.

Det är så himla mycket jag måste ta tag iSaker som bör åtgärdas snarast


1. Tvätten: Ibland misstänker jag att någon av grannarna smyger in i vår lägenhet och lägger sin tvätt bland vår tvätt. Hur kan man annars förklara smutsberget som bara växer och växer!?

2. Boka tvättid: Hur jobbigt är det egentligen att ta hissen ner till tvättstugan?

3. Laga ungsluckan: Nu har jag snubblat och slagit i min fot på den där satans ungsluckan så många gånger att jag allvarligt funderar på att amputera bort båda benen.

4. Lösa bostadsfrågan: Ja det var jag som sa upp lägenheten. Nej vi har ingen ny bostad. Ja vi kommer förmodligen vara hemlösa snart. Nej min kille är inte glad.

Nu ska vi visa vår ostädade lägenhet

Snart kommer det en tjej för att kolla på vår lägenhet (som jag ringde och sa upp i ett svagt ögonblick). Jobbigt att solen skiner in för man kan se all smuts. 

Till och med de mystiska handavtrycken på köksrutan går att beskåda i all sin lortiga prakt (har faktiskt alltid undrat vem i vårt hushåll som går runt och tallar på fönster med flottiga händer?) (och nej det är inte jag, avtrycken matchar inte, jag har mätt.)

Nu tränar till och med mamma...

Mamma ringde för att berätta att hon har börjat bugga. Som en motionsform.

Fan vad jobbigt det blev.

För det måste ju betyda att jag är den sista personen i hela världen som inte har börjat träna.

Min nya termosKolla! Den här ska jag ha till jobbet idag.

Varför fylla maskinlatte i plastmugg när man kan fylla en Starbuckstermos?

Och nej - jag är inte en tredje Olsentvilling.

Det där med kommentarer...

Jag (till min kille): Hallå idag skrev jag liksom om din fiskrensning i bloggen.
Han: Haha, vad roligt. Ja du är ju så...
Jag (avbryter): Stopp på belägg! Inga muntliga kommentarer tack! Gå in och skriv på bloggen istället.

... och det var så jag insåg att min längtan efter kommentarer har blivit ohälsosam.

Godnatt!

Krävande vänner

Nu har mina kompisar börjat kräva saker av mig och min blogg. Dom vill att jag ska hitta på nya inlägg mest hela tiden. Som om det vore det enklaste i världen.

Ursäkta?

Här på spiderchick "hittas inget på". Här skapas det. Och att skapa tar tid.

Ursäkta men vad hände?Har Brittans syrra redan fått sin unge? Va?????

På något märkligt sätt har hon bara varit gravid i några veckor. För så sent som förra månaden gick hon ju och köpte ett graviditetstest. Det såg jag på bild hos frissan. I en mycket tillförlitlig tidning.

The smell of chocolateKöpte en ny duschcreme i Paris.

Jag (till min kille): Lukta på min nya duschcreme, jag älskar den!
Min kille (sniffar misstänkt): Äh FY helvete! Den luktar ju för fan ckoklad!

Jo visst luktar den choklad.

Och som tack för odelad glädje planerar jag nu överdosering.

Akta er för att bli beroende...Akta er för att bli beroende av Spiderchick! Missbruk beivras nämligen. Nu har jag i och för sig ingen aning om vad "beivras" betyder. Men det låter inte billigt.

Och nej jag har ingenting att göra med en eventuell bildmanipulation i Paint.

Killer heels!


Imorrn ska jag på första hjälpen kurs. Alltså passar jag på att använda mina splitter nya killer heels. 

Eftersom det är med risk för eget liv jag stolpar runt i dessa skor tycker jag att tillfället känns högst passande.

(För mer livsfarligt mode kolla in Jennifer B)

Intervju i GPIdag kunde man läsa en liten intervju med min kille i Göterborgs Posten.

Och jag läser och jag läser och jag läser... men nej. Ingenstans. Ingenstans nämns det något om mig?! Väldigt konstigt. Kanske har delar av intervjun fallit bort? Jo, så måste det vara. Tryckfelsnisse har helt enkelt varit framme.

Lite smått från Paris


På planet. Här hävdar Carolina att vi flyger över Antarktiskt. Ett påstående jag ställer mig frågande till?!


Sovplats.

Frukost.

Middag.


Carolina, Carolina och jag (japp jag har två Carolinor)
Ni kanske tror att jag posar på den här bilden?! Så är inte fallet. 
Däremot har jag ett medfött läppfel som gör att jag putar med munnen på alla kort. Ganska jobbigt handikapp faktiskt.


Vår söta värdinna Andrea som pluggar i Paris.

Fest direkt på gatan.


Carolina efter en öl.


Någon form av sevärdhet?! Det kan vara Louvren.
Men det kan även vara något helt annat.


The end.

Hemma från ParisKommer hem från Paris och hittar ett gäng huvudlösa makrillar i köket. Min kille har tydligen varit ute och fiskat. Tyvärr verkar han glömt att egenfångad fisk inte kommer färdigrensad.

Min kille (till mig): Googla fiskrensning och läs högt.
Jag (googlar och läser beskrivning): Punkt ett - skär upp fisken från analöppningen...

... och där slutade jag hjälpa till med fiskrensingen.

Sista update from Paris...

Hemma från Soarén med massa rosé i kroppen. Nu ska vi sova i... ja just det 3 timmar. Sen bär det iväg hem. Har haft en underbar semester med mina tjejer! Dom är bäst! Nu längtar jag dock efter min loverboy aka the Rockstar!

Anyway imorrnkväll blir det full Parisupdate. Back to the old bloggingways so to speak.

Kram och godnatt!

Greetings from Paris...

Godmorgon!

Strålande sol i Paris. Nu är det Starbucks som gäller (för 117 gången i ordningen). En venti caffe latte och vi är på G igen. Sen blir det shopping och ikväll ska vi på soaré (och ni behöver inte känna er dumma, jag vet inte heller vad soaré betyder).

Ha det så gott så länge!

Tjing!

En kortis från Paris...

Hej mina vänner,

Parisresan fortsätter i samma trevliga anda... Nu ska vi dricka champange och käka ost. Som sig bör.

Nu hör jag korkar flyga i köket, bäst att joina.

Hörs snart!

24 timmar i Paris

Que se passe-t-il dans la tete du´n homme nu? Lámour, vous ne devinerez jamais comment je lái recontré...

Ja - ni hör ju vi varit 24 timmar i Paris och jag är redan som en infödd! Hittills har resan varit en blast! Jag och Carolina har delat säng och sovit sked på lagom avstånd från varandra.

Nu ska vi leta upp närmsta Starbucks och käka frulle. Sen blir det shopping hela dagen! Vi planerar absolut inte att besöka några sevärdheter.

Slänger in lite spexiga bilder sen när vi kommer hem.


Tjing!

Framme i Paris!

Nu är vi framme i Paris. Har varit här i cirka en timma och redan hunnit shoppat. Jag har handlat en duschcreme med choklad doft och Carolina köpte en persikolikör.

Nu ska vi ha en stilla fest.


Paris, fyra tjejer och en persikolikör. Kan det bli bättre?

Arevoair (eller hur fasen det nu stavas)Nu sjappar jag till Parre med tjejerna. Uppdaterar ikväll när vi är framme. (Alternativt imorrn bitti när vi käkar frulle på Starbucks.)

Tills dess kan ni väl läsa alla andra inlägg, rysa av välbehag och förundras över min förmåga att beröra människor med text. Och var inte oroliga- snart hör jag av mig med spännande uppdateringar ifrån en annan kontinent!
(Note to self: googla vart Paris ligger??)

Vill inte glömma passet!Nu har jag checkat flera, flera gånger så att jag verkligen har mitt pass med mig! Är lite rädd att jag ska glömma det. Är även paranoid att jag ska råka få med mig Mickes pass istället för mitt. Lika bra att packa ner bådas - så är jag på den säkra sidan.

Kontrollbehov jag? Inte så att det stör nej.

Nu är rivjärnen bortaVi ska bo hos en kompis i Paris. Kompisen har bara en madrass så vi kommer behöva sova skavfötters med varandra. Därför har jag nu filat mina fötter!

Min kille brukar nämligen säga att min hälar känns som citat - två jäkla rivjärn - slut citat. Jamenar, att mina torra hälar river upp skinnet på Micke är väl skit samma, men jag vill ju inte gärna skada mina vänner.

Packar inför ParisHåller på och packar inför vår tjejiga weekend i Paris.

Som vanligt har jag inga som helst restrektioner gällande hur mycket/vilka kläder som ska med. Nu verkar det till exempel som att en prickig balklänning är på väg ner i väskan.

?

Nu har min kille spelat...Ahh vad bra killarna var (och dom spelar en gång till den här morgonen)!

Min kille såg väldigt HET ut. Nu måste jag eventuellt hacka mig in på hans facebooksida och rensa upp lite i vännerlistan. Det floerar lite väl mycket tjejer där tycker jag. Alla under 55 år ska bort.

Min kille spelar på tv imorrnImorrn spelar min kille och hans band på tv4 Nyhetsmorgon.

Jag vill också vara med i tv!

Har frågat Micke säkert tusen gånger om jag månne får vara med i bandet? Jag spelade ju faktiskt fiol i en termin för fjorton år sedan. Om inte det är meriterande så säg! Dessutom är jag snabb att lära så om någon vill sätta ett par trummpinnar i näven på mig ser jag det inte som ett problem.

Micke har svarat att han ska tänka på saken.

Jag blev erbjuden stöldgodsHärromdagen var det några barn som försökte sälja äpplen till mig. De hade en hel bilbarnstol full med frukt och allt kostade bara en krona styck (bara och bara...). Jag tackde givetvis nej. Äpplena var säkert pallade. Och jag köper inte stöldgods.

Här är WilmaIdag har jag hängt med tjejerna. Vi har varit ute och prommenixat med Wilma.

När Wilma är ute undviker hon i största möjliga mån barn samt andra hundar. Det är bra för det gör jag med.

Stress-symptom

Det har varit ett stressigt år för mig, vilket har tagit sig utlopp i en del symptom.

Panikattaker - check!
Stressmage - check!
Håravfall - check!
Minskad matlust - tyvärr inte. Men ändå.

Jag tror nog jag behöver lugna ner min livsstil lite.

Är det här en bäddad säng?Det är inte ofta min kille anstränger sig och bäddar sängen. Men så kommer jag hem och det ser ut så här. Va!? Har han faktiskt bäddat? Det känns nästan så.

Överkastet ligger visserligen ihopkorvat i fotänden, men jamenar man måste ju inte använda sig av det. Alla har ju rätt till sin egen personliga bäddstil.

This is the thingMatchande sockor är överrklamerat tänkte jag innan jag med ljusets hastighet var tvungen att springa till bussen.

Godmorgon onsdag!Jag äter gröt varje morgon. Det är trorrt, smaklöst och väldigt nyttigt! Känns skönt att ge sig själv en bra start på dagen.

Nu ska jag sjappa till jobbet.

Tjing!

Dags att säga godnattKlockan är snart midnatt och här ligger jag med pyjamasbenen i kors och låtsas som att det regnar. Det verkar som att jag glömt bort att det är en dag imorgon också.

Nä - nu måste jag verkligen lägga mig.

Godnatt!

Vad tror hon?

Härromdagen berättade jag för min kompis Marie om hur jag trillade i Slottskogen (något som för övrigt var himla pinigt).

Marie: Ska du skriva om det på din blogg nu eller?
Jag (förnärmat): Eh... like NO!

Vad tror hon egentligen? Att jag skriver vilket strunt som helst? Jag har betydligt högre standard än så.

Snart börjar Idol igenSåg reklam för nya Idol på tv. Någon gjorde audition och sjöng jävligt falskt.

Juryn (avbryter falsksångaren): Det räcker!! Fruktansvärt dåligt. Du går INTE vidare!!
Falsksjungaren: Fan vad taskiga ni är...
Juryn: Vi säger bara sanningen. Du kommer ALDRIG bli någon stjärna.

Liknande meningsutbyte har nog aldrig tidigare utspelat sig i Idol. Känns liksom nytt och fräscht på något sätt. Verkligen spännande. Jätte.

Bussen kommer alltid för tidigtBussen kommer banne mig för tidigt varje morgon när jag ska till jobbet! Precis när jag rundar hörnet från vårt hus så ser jag bussen komma. Förstår ni vilket sprinterlopp jag gör varje dag?

Punkt 1(skymtas långt bak i bild): Busshållsplats.
Punkt 2: Här måste jag börja kuta.

Jag tycker inte det känns som en helt långsökt begäran att Vässtrafik ska tillhandavara mig någon form av sportsko.

Paris - oui oui jag kommer snartPå torsdag drar vi till Paris!

Eller rättare sagt - vi ska åka till "Parí oui oui" som jag envisas med att svara (med fransk brytning) när folk frågar (vet inte varför jag svarar så, antar att jag vill verka världsvan).

Godmorgon!Vaknade och kunde konstatera att det är tisdag idag. Det är med andra ord inte lördag. Det illusterar vi med en gäsp.

Ha en bra dag!

Tjing!

Att inhandla inför vintern

1 september idag. Solen går ner tidigare och tidigare. Snart är det vinter.
Dags att förbereda sig inför långa mörka kvällar.

Att köpa
Överfallsalarm
Knogjärn
Pepparspray
Stålhättedojjor (finns i congac-brun???) (eller lacksvarta???)
Stor hund
Litet smidigt järnrör

Se där. Nu ska jag nog överleva vintern.

What?Min kille är ingen bokmal. Antalet böcker han har läst genom åren kan man räkna på en stympad hands fingrar. Men så plötsligt ligger den här boken på hans nattduksbord?

Jag tycker den ser hotfull ut.

Kiosken borde stänga tidigareVi har en godiskiosk nedanför oss. Den är livsfarlig! Varje kväll kl 20 när mitt sockersug sätter in så ligger kjorren där nere - öppen, tillgänglig och full av lockelser.

Jag borde verkligen be ägaren stänga lite tidigare om kvällarna. Typ kl 15. Kommer aldrig kunna ta tag i min GI-diet annars.

Jag är en bra flickvän!Jag försöker verkligen vara en bra flickvän! Idag har jag lagat middag till min kille. Det blev brända frägglada korvar och... ja färgglada korvar helt enkelt.

It said what?


Ibland måste man bevisa för blogg.se att man inte är en spammare. Då kommer det upp kluriga ord på skärmen (likt ovan) som man ska tyda och skriva in i en ruta.

Härromdagen fick jag en text som läste: AWARDED FISDICK

Av någon outgrundlig anledning kände jag mig förolämpa.

Oj då...Imorse var det ett hål i portdörren till vårt hus. Jag antar att någon måste ha glömt sin nyckel.

Sveriges tröttaste blogg har vaknatSveriges tröttaste blogg har vaknat. Det firar vi med 500 gram alvedon.

Ha en bra dag alla!

Tjing!