Spiderchick

En copycat
En läsare gjorde mig uppmärksam på att en annan bloggare tydligen är eh... väldigt inspirerad av mig. Jag går in på denna blogg och inser att flera av personens inlägg är starkt influerade av mig och ett inlägg är kopierat nästan rakt av. Helt sjukt. Jag är fan chokad!

Jamenar är inte mitt inlägg från november och det här rätt likt?

Eee like YES! En blind kan ju se likheten.

Write your own stories BITCH! Vill jag säga och svänga så där på muckigt på huvudet som tjejerna i USA gör. Fast jag bitchar naturligtvis inte med någon. Jag är bara ledsen. Antar att jag måste sätta "copyright" på min blogg eller något. Kan man göra det? Kostar det något?


Update: Nej copyright kostar inget. Man är automatiskt skyddad av upphovsrättslagen. Läs här. Tack Ida.
Ida

Du har alltid upphovsrätt/copyright på dina bilder och texter, om de uppnår verkshöjd. Kolla dessa sidor!http://www.javascript.nu/copy.shtml

http://sv.wikipedia.org/wiki/Upphovsr%C3%A4tt

Anonym

Ja rätt likt

nina

Jo rättså makalöst likt

Marie och Elsa

Jag kan inte se en enda likhet. ;DHaha!

Chrissan

Scary liksom!

Värsta copycaten! Akta dig! ;)

mellen - tävling i bloggen

hahaha jooo shit.. e ju din text

Anonym

Ett tecken på att andra också ser hur ball du är? Men rock on, och om inte annat så får du lära dig gangstergrejerna när man svänger fingret framför sig och säger "ah ah AH!". Väldigt Ricky Lake.

signe

Jäklar vad likt det var :o hon kan inte ha hittat på PRECIS samma formulering själv, det finns inte en chans.

Anneli

Jisses..måste vara tråkigt att inte ens kunna skriva sin egen blogg utan måste skriva av ngn annan.

Marmelad

Spider, this is not to be published, please? Tack ...Kära S,

Detta inlägg var nästan chilling. Inte för att låta alltför dramatisk men jag dealade med mig själv ikväll om jag skulle - eller låta bli - att maila om att jag har hittat en potentiell blogg-copycat. (Låter så Kitty Drew-löjligt när jag skriver det, men om man skruvar det ett varv till handlar det väl ändå om någon form av upphovsrätt. Och jag blir som du, irriterad när karbonpappret på tangentbordet är så löjligt uppenbart.)Jag bestämde mig för att vänta lite till för att samla fler "bevis" - än så länge har det bara skavt till ordentligt i plagiatnerven (halvsnyggt gjorda sådana, men redaktör som jag faktiskt är, så blir jag på min vakt) - och jag vill ha ordentligt på fötterna när jag säger något.Och det är super om du inte publicerar detta inlägg, eftersom den blogg jag följer (läser bara två: din och denna) är rikstäckande och har sjukt många läsare (men inga som kommenterar; är inte det lite konstigt/trist?). Tycker iofs mycket om den andra bloggen, vill inte att hon ska råka illa ut, men inte heller att hon ska kunna hitta uppslag hos din blogg hela tiden utan att uppge källa, eller åtminstone: inspirationskälla.Allt gott/MarmeladPS. Hopppas att texten är hyfsat läsbar, blev bjuden på två, nej okej, tre glas bubbel i kväll. Te är bättre. DS.Camilla

ojdå, det var ju orginellt....

spiderchick

Marmelad: jag publicerar ej din comment men jag svara att jag inte är med på vad du menar? Är det fler som kopierar mig menar du? Herregud vilken härva. Nåväl. Copycatsen kommer aldrig att hålla i längden så jag är inte jätteorolig./S

Lissan

Hahahaha..men uuh så patetiskt...

ctrl+c

ctrl+v

rakt av ba

Petra

Men. Hjälp.

Att folk inspireras av dig ska du ta som en komplimang men det där är ju inget annat än stöld. Skämmes tamejfan!

Emelie

usch vad tråkigt när sånt där händer, att nån som är osäker på sig själv måste ta efter sin idol, för så måste det ju va eller?

Marmelad

Ja! Absolut en till suspect, men jag vill som sagt kunna datera omkring 10 likadan inlägg innan jag ser att vi har ett case. Jag har fyra, fem copyinlägg now and counting. I detta fall tycker jag det suger ordentligt, då det är en välkänd bloggare som har bra betalat (den andra copycaten verkar ju var en en random anonym tjej i Burträsk) och hon klagar ofta över att hon inte vet vad hon ska skriva om. Men! Som av ett trollslag, sedan din blogg hamnade i lime-lightet ( av ... vad heter de? Bloggspanarna ..?) så är inläggen till förvirring lika.Men, tack för att du inte hintar om mitt inlägg. När det gäller bloggare med kompisarna och mormor som närmsta sörjande skulle jag aldrig bemöda mig med att hetsa upp mig, men det jag retar upp mig på är en svinbra betalad bloggare. Om hon inte kan sköta sitt jobb borde det väl vara rätt lätt att du tar över det. Vi får ju ändå läsa ungefär samma saker (men mycket mer egdy när du skriver det), men du bör ha det jobbet. Arrgh, är en behaglig person i 99 procent men när jag ser snålåk på begåvade personer blir jag ... Häxan Pjäxan :)!

maria

usch. jag blir också ledsen. och jävligt arg. sur. småglin!!!du kan ju alltid lösenordsskydda din blogg, så har du koll på vilka som läser...men det är ju också tråkigt... :(uppmuntringskram

Fröken Deilert

Gaah, de är så himla d¨ålig stil. Men hallå. Vem vill itne vara lika cool som spider liksom?? ;D

Rebecca Utan Räkor

http://pureme.devote.se/blogs/1577426/problems.htm#WriteCommentÄr det här du eller nån annan som har skrivit innan?

Sofia

oj himmel, hon gjorde 2 plagiat even... :S

Marri

Jo det var ju väldigt likt ditt inlägg. Skulle också bli lite upprörd om det hände. Och vad ger det att fejka i sin blogg?! Skumt.

elin

haha men herregud vad läskigt! fick obehagliga rysningar av att läsa på den.

Yowhanna

:O Så fruktansvärt dålig stil! Tack vet jag för uppmärksamma folk som ser till att det står rätt till här i bloggvärlden :)

Osötad och naturligt bitter

Åh fan, det är så man gör? :-)Min inre dialog imorron:"Shit! Totalt bloggtorka. Kommer ju inte på nåt. Va ska jag göra?"Men människa, ha lite fantasi! Så jäkla innehållslöst liv har du väl inte"."Hmm...jooo""Men ta nåns annans liv då"."Kan man det?""Ja för fan! Spiderchick är en rolig jäkel. Henne kan du kopiera. Dessutom är hon så trevlig så hon kommer säkert inte bråka med dig heller"."Men kommer inte nån att upptäcka det då?"."Men seriöst människa, du tror väl inte nån på allvar läser din blogg va?""Näh...det förstås....""Då så...sno rakt av bara".:-)

Pernilla

Ja, det var lite märkligt, kan ändå inte låta bli att bli imponerad av att det finns riktigt skarpsynta bloggspioner därute:-)

Men du kan vara lugn, som du skriver i rubriken så blir man helt beroende av din blogg och struntar blankt i "copycats"

Kram.

Rebecca Utan Räkor

Nu har jag läst hela hennes blogg (gick snabbt...) hennes skrivsätt är väldigt mycket du. Men sådant kan ju hända faktiskt, hon har en liten blogg, du har en stor, man ser din som "The one" (iaf jag) Om det inte vore för att ett antal inlägg var direkt stulna från dig så skulle det kunna vara ett sammanträffande. Men nej. Pinsamt att hon har snott FLERA rakt av.

Du borde inte länkat.

Moolin.se

Aaaw. Va gulligt med en kopikatt. Ska du adoptera den? :D

jennifer

haha, vilken pinsam tjej.

det är ju kul att hon blir så pass inspirerad av dina otroligt givande inlägg. men hallå? hon behöver ju inte överdriva liksom.

jossan

nej men vad hemskt!! hade fått panik om någon hade kopierat min text på det sättet...:OOO

cicci

Jag kom fram slumpmässigt till en blogg som jag tyckte liknade din en gång. Hon skrev väldigt likt dig även om de kanske inte va kopierat rakt av. Men kommer inte ihåg adressen, tyvärr :/

Johansson

"Nu kändes det visst som att jag plagierade en helt annan historia."hon erkänner ju att hon plagierar iallafall....:)

Hanna

Det är ju givetvis tråkigt och jag förstår att du är upprörd, men nånstans är det ju också en komplimang - nån tycker att du skriver så bra att de vill kopiera det du har skrivit. Det är inte så himla illa!(Fast bring her down Ricki Lake-style, så att hon lär sig en gång för alla att det inte är okej! ;))

Lady Delight

Men, Spider... I det inlägget kopierade ju Du en annan historia? Öjöjöj ;P

annie

Åh herregud! Vilken jävla idiot! (hon alltså)

Sindarin

Min enda fundering just nu är... kopierar hon det här inlägget med? =P

Anette/Toka

Jag tycker du ska ta o kopiera HENNES inlägg, då blir de liksom lite moment22, hon har inget o skriva och och VIPS! simsalabim: självdör!

artistic

Å så länkar du henne.. Det kanske var precis det hon ville. Eller är jag dum nu?

chriszy

men BITCHIGT av henne! ._.Anna

Men herre min dal, människan är ju inte på riktigt.

Jag vill minnas att jag läst exakt samma inlägg här, som detta;

http://pureme.devote.se/blogs/1359358/victoria-beckham.htm#WriteCommentJag hoppas att hon skäms innerligt. Och det lär hon ju få göra när hon ska förklara för sina vänner varför hon måste starta upp en ny blogg med en ny address för att kunna fortsätta sitt kopierande. Alternativt varför hennes blogg plötsligt har blivit så kass och oinspirerande.

Johanna

ehh, fy fan vad lågt av henne :S

Lina

Jag tog saken i egna händer o skällde lite på henne. Hoppas det var okej..? :S

Oroa dig inte, hon lägger av snart. Det måste ju va riktigt pinsamt för henne detta, hon kommer garanterat inte vilja fortsätta med det.

Lady Thirty

jösses, hur fantasilös kan man vara?

trist...

jerka

Jag tycker i vart fall att du är coolast! Vi sprutbajsar på kopieringskatten!! grrr...

Cat

Men shiit?? =O

Det är ju kopierat rakt av..

Linn

Jag har skummat genom hennes blogg lite, och den är ju skrämmande lik din. Verkligen otroligt pinsamt!

Anonym

pure me. visst. (skrattar henne upp i ansiktet. som simba gör mot hyenorna i lejonkungen. eller om det var mofasa?)

susanna

ojdå, en liten coptcat där! såg fler inlägg som var pinsamt likt dig. men, hon verkar ju vara ung stackarn, så hon har väl inte hittat sig själv än! kunde varit värre, tänk om hon härmade Linda trosing! tycker du personligen ska ta åt dig positivt, du är en duktig bloggare. skriv ett mail till tösabiten där du säger att du är smickrad över att hon verkar gilla din blogg, men be snällt att hon kanske ska överväga att inte copy c för mkt, utan hitta på ngt eget.

Anonym

Vadslag i klassen är alltid lika kul;) Särskilt när det får uppmärksamhet, bloggen var inte enbart en persons utan 11 och vi skrev ett arbete om Copyright, hade dock ett krav att ta bort bloggen när allt blev upptäckt för att se hur länge det höll. Ett löfte är ett löfte, förstår att folk blir upprörda även du, skulle ju somsagt bett om lov innan...Men however så länkade vi till din sida, ett flertal gånger även i menyn.

Anonym

Vi fick förövrigt MVG, så Tack:)Du verkar vara en härlig tjej enligt dina texter och av det du ger ut i bloggen, så förlåt om du tog illa upp, men vi vet att det är fler som kopierar dina texter rakt av som inte länkar till dig. Som är seriösa bloggare alltså, vår var mer ett projekt med 10 läsare om dagen;)Om du vill så kan vi skriva ihop en lista med bloggarna sen.

Sindarin

Hmm det låter lite som en efterkonstruktion dom där annonyma kommentarerna =/

Malin´s Humorblogg

Har själv varit med om det. Man kan inte säga annat än att de har RIKTIGT tråkiga liv och en ohyggligt dålig fantasi! PUNKT FÖR I HELVETE. Och du där din anonyma s*te där uppe, det var den dåligaste bortförklaringen jag sett.. Tror jag.. Inte säker.. Jag fundera. Inte vara ledsen världens bästa spindel, du har dem i nätet, jag hjälper dig att äta.

johannes

jag skrev ett manus en gång som en annan gjorde film på. hon sa att det var hennes för hon hade bytt namn på karaktärerna. så kan det vara ibland.

elin

Var du länkad i menyn? Det såg jag inte någonstans!

Vad fick de MVG för? Vad var själva poängen?Att skriva ett arbete om hur det känns att ta andras texter? Eller om vad reaktionen blir?Att komma på att starta en blogg med andras texter kan väl inte vara värt mvg i sig?

Ida

hmm.. hon hade nog tagit bort det för jag kan inte se det!

michellevonwaldenwalden

Hon har tagit bort bloggen nu skulle kolla så men kommen inte in, bra det iaf... :) Vill du vara med och tävla om en goodiebag??? :) Jga lottar ut smink och smycken :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress