Skitgammal chokladMamma försöker truga mig att äta skitgammal, äcklig Alladinchoklad - kvar sedan jul. Dom mörka pralinerna har blivit nästan vita, så gamla är dom.

Men herregud SJÄLVKLART äter jag skiten ändå!

Jag är inte så knusslig.

Nu ska jag iväg till min kompis Elin och spexa hela kvällen. Yey!

Rex är rädd för killarÄr hemma hos mamma nu. Hunden (fåret?) Rex är här och hälsar på.

Rex är livrädd för killar! Han kissar på sig så fort han ser en karl. Det är sant alltså. Men snälla Rex, säger jag då. Försök någon gång att ligga och sova helt ensam i en skitstor, mörk lägenhet när din kille (tjejhund i ditt fall) är ute och turnerar. Ja. Precis. DÄR snackar vi anledning att vara rädd!

In SkövdeNu är jag i Skövde.

Samtal på tåget på vägen hit:

Vän (till mig och min kille): Har ni käkat getost någon gång?
Jag: Ja det är skitgott!
Vän: Särskilt hop med något sött!
Jag: Typ honung!
Min kille: Getter är dom enda djuren som inte kan få cancer.

?

Och där gjorde intresseklubben sin årliga anteckning.

Nämen hej!Godmorgon mina vänner!

Ligger ni och sover? Själv har jag varit uppe sedan klockan sju idag. Jag och darling har varit med våra vänner Stina och Pierre och käkat frukost på Ibis, hotellbåten som ligger vid Götaälvsbron.

Det är så sjukt gott med hotellfrulle!

Jag käkade/drack fruktsallad, yoghurt, flingor, ägg, ostfrallor, kaffe, juice (någonstans här stängde jag mage nr 1 och öppnade mage nr 2), frukt, sådan där fransk smörgrej som jag inte kan stava till, våfflor, leverpastejmackor mm mm.

Mår nu lätt illa men konstaterar att sånt här borde vi göra oftare.

Nu sitter vi på tåget på väg till Skövde.

Fredagkväll!!


Svampjeansen

Ikväll ska jag ut med tjejerna och käka. 

Funderar på att ha svampjeansen... Ja alltså jeansen som är så tighta i skrevet att man får svamp bara man kollar på dom.

Hm... jag får se.

Trevlig fredagkväll i vilket fall!

Glassnyheter


Ser på blogg.se förstasida att någon har testat GB:s nyheter för i år.

Nu har jag inte testat nyheterna själv. Men här är vad jag tror.

1. Magnum Temptation Caramel & Almonds: Åh vad gott!
2. Nogger Mint: Åååh vad gott!
3. Solero Berry Berry: Ååååhhh vad gott!
4. Sandwich Stracciatella: Åååååååh vad gott!
5. Lemon Age: Ååååååååååhh vad gott!
6. Ben&Jerry's Wich: Åååååååååååååååååh vad gott!
7. Magnum Temptation Chocolate: Ååååååååååååh SÅ IN I HELVETE GOTT!!!

Ja. Men för övrigt är jag inte direkt superförtjust i glass.

SpiderMama gästbloggar - igen

Spider 16 år gammal...Nu är det Spiderchicks mamma Lisbeth som gästbloggar igen.Jag gör väl som alla andra mammor, börjar med att skryta om mitt barn.


Moa var väldigt ambitiös i skolan. Hade bästa betyg i alla ämnen, utom i matte (men det var ju mattelärarens fel, det är redan konstaterat i detta forum).

Moa ville att det skulle hända något hela tiden. När det kom ett utskick från musikskolan ville hon genast börja där. Det enda instrumentet som erbjöds var fiol, då alla andra grupper var fullbokade. Moa börjad så sakteliga gnida på sin lånade fiol. Pappa fick väldigt brått ut i joggingspåret, småbröderna stack ut och cyklade, och jag, ja jag gick ner i tvättstugan. Så hon slutade redan efter 5 gånger.


Moa kom på något som passade henne och resten av familjen mycket bättre - hon började lira handboll i Skövde HF. Där blev hon en riktigt bra målvakt.

Kommer dock ihåg en gång när Skövde mötte ett mycket bättre lag. Moa fick se än den ena än den andra bollen hamna i nätet bakom henne. Jag satt på läktaren och kände såå mycket med henne. Efter det sjuttonde insläppta målet tittade hon upp på mig som satt där på läktaren. Då gjorde jag "tummen upp", ville bara säga, du är bra ändå. Vad är en sketen handbollsmatch, det kommer ju en ny nästa vecka. Det skulle jag inte ha gjort. Moa var flyförbannad. Dels för att hon gjort dåligt ifrån sig och sen att jag hade mage att göra "tummen upp". Där fick jag en rejäl utskällning och gjorde aldrig om det.

Moa växte och blev större. Då kom det killar in i bilden, som det plägar göra, när hormonerna börjar sprudla. Kommer mest ihåg två (det är väl för att de blev presenterade för en nyfiken mamma). Den ene hade färgat svart hår och en sådan där lustig liten pärla i tungan. Den andra hade rosa toppaluva!! Jag undrade om det var en förvuxen bebis eller en rosa smurf? Strunt samma, det var trevliga och rediga killar.


Moa hade och har många vänner. Den bästa kompis under skoltiden var Malin. En mycket glad, sprallig och spontan tjej. En gång, de kunde väl gått i sjuan, åttan nåt sån´t där. Då frågade Malin, ivrigt påhejad av Moa, om jag legat med någon annan, förutom Moas pappa? Jag rodnade från hårfästet ner till lilltån. Ja det var ju ingen så generande fråga egentligen, det var bara det att min mamma, Moas mormor, stod bredvid och lyssnade. Man vill inte att mamma ska veta allt, inte dottern eller hennes kompis heller. Jag hoppas att jag får träffa Malin någon gång igen (hon bor i England nu), då ska jag fråga henne.........


Må så gott/mamma

En pressy från min killeMin kille kom hem med två böcker till mig härromdagen.

Jag började med att läsa Gomorra men var tvungen att lägga den åt sidan omedelbart eftersom författaren inledde boken med att beskriva stadens hamn som "stadens anus". Jeez liksom. Pretto.

Shantaram däremot blev jag helt fast i från första sidan! Den verkar svinbra.

Gästblogg

Idag ska SpiderMama gästblogga igen!

Nu ska ni få läsa lite om min högstadietid. Enjoy.

Det blev en hyrfilmDet blev en hyrfilm för hittepengarna.

Min kille incisterade på att få bestämma film. För det var han som hittade pengarna, säger han. Men herregud vem var det egentligen som mölade i sig en cheesburgare på stan? Vem var det som fick lite dåligt samvete över burgaren så att denne någon sedan tvingade någon att vi skulle gå hem och således hitta 100-lappen??

Lucky dayIdag hittade min kille en 100-lapp på gatan!

YES!

Nu funderar vi på att:

1. Köpa fyra trisslotter (min killes förslag)

2. Ta en sista minuten resa (mitt förslag)

3. Hyra en film (min killes förslag)

4. Köpa en sommarstuga med en trofast hund (mitt förslag) (den trofasta hunden ska alltså ingå i stugköpet).

Bussy day...

Idag har varit extremt bussy.

Och nu ska jag och darling dra en veva på stan.

Vi får höras när jag kommer hem igen.

Inredningstips

 

Titta här vad lite impulsköp från Indiska kan göra för köket.

På första bilden känns köksbordet skittråkigt och man tappar all matlust.

På andra bilden känns köksbordet jättemysigt och man vill liksom bara ta fram stora kolgrillen och steka en spädgris, så mycket matlust får man! Underbart.

För mer inredningstips gå absolut inte in på den här bloggen. Jag är världelös på sånt.

Avdelning - på tal om ingentingSvar: Ja. Nej.

GodnattKlockan är bara nio på kvällen och sjuklingen ska redan krypa till kojs.

Otroligt tidig läggtid.

Och ingen som helst skillnad från mina friska dagar.

Godnatt.

Bästa programmet
Beskrivning av programmet...


Såg ni Victoria Beckham - den osminkade sanningen i söndags?

Fattar ni? Ett helt program om bara Victoria Beckhams utseende! Så jäkla briljant.

Jag älskar att Victoria säger att hennes tuttar är äkta. HAHAHAHA! Men snälla Victora man skulle ju kunna använda dina tits som reservbollar i en basketmatch. Oh sorry wrong language. I mean - please Victoria you could take your tits and use them as reservballs in a basketgame. Thats how real they are.

Inget jobb - jag är sjukNä. Det blev inget jobb idag. Jag pallar inte. Är sjuk. Det känns lite som att jag har sprungit in i en betongvägg och fastnat där.

Så istället för jobb ska jag käka tablettask och läsa om hur Toms förtryck knäcker Katie.

ett avslöjandeJag har haft en hemlighet för er! Jag var sjuk igår.
 
Åkte hem från jobbet efter lunch.

Känner mig inte så kry idag heller men tänkte ändå palla mig iväg till jobbet snart. Undrar vart man kan få tag på en sådan där permobil lite snabbt? Känner extremt behov av en sådan. Det kommer nog bli lite bökigt att navigerar permobilen på jobbet och jag kommer säkert köra över en fot eller två på vägen till kaffeautomaten men det får folk ta helt enkelt. Är man förkyld så är man.

Att laga pannkakorLagade pannkakor förut. För första gången i mitt liv.

1. Tar fram receptet och blandar ihop ingredienserna.
2. Börjar steka pannkakorna. Plockar fram Jamie Oliver inom mig.
3. Känner glädje över matlagningen!
4. Inser att det är STÖRT omöjligt att vända pannkaksjävlarna!
5. Känner ingen som helst glädje över matlagningen.
6. Lägger ner Jamie Oliver. Plockar fram McGyver inom mig.
7. Långsamt långsamt, med en millimeterprecision som bara McGyver kan uppbåda, för jag in stekspaden under pannakakan. Nu ska här vändas försiktigt!
8. Svettas ymnigt ...
9. Vändning misslyckad!! Pannkaka fortfarande mos. Äter ändå.

Grattis till förlovningen
Hej Daniel och Victoria,

Grattis till förlovningen! Vad roligt Victoria! Hur länge fick du tjata? Ja du behöver inte säga exakt hur länge men... pratar vi månader här? Eller år?

Jag har nämligen börjat tjata om förlovning på min karl och nu, redan efter några veckor, känner jag att luften börjar gå ur mig. Hur länge ska man behöva hålla på egentligen? Tacksam för svar.

Mvh / Tjej på 25 unga och kvicka jordsnurr

Arn och krigetKollade på Arn igår.

Alltså jag har aldrig riktigt fattat det här med medeltida krig? Hur ser alla krigarna skillnad på varandra? Tjena hej nu hugger jag lite här med mitt lille svärd oh nej det var ju dumt för du var visst min polare. Sorry - men du hade ju faktiskt en grå hjälm på dig PRECIS SOM FIENDEN! Typ.

Sen en grej till jag undrar är hur sjutton man kan vilja springa först i krigarledet när alla rasar samman? Lottar man om denna ofördelaktiga position? Dom som springer först har ju inte susningen av en chans att överleva. Jäkla nitlott liksom.

Att önska sig

Ett samtal appropå ingenting.

Jag (till min kille): Du! Glöm inte att önska dig en brödkavel när du fyller år.
Min kille: Mäh! Glöm inte önska dig en febertermometer när DU fyller år.
Jag: Mäh! Glöm inte önska dig en dörrmatta när DU fyller år!
Min kille: Mäh! Glöm inte önska dig en dammsugare när DU fyller år!

Och där min vänner - fick ni en lista på allt som vi behöver till vårat hushåll men är för snåla för att köpa själva.

Host host


Not so happy


Min kille har blivit småsjuk och drabbats av en förargerlig torrhosta.

Han hostar och hostar och hostar. Dygnet runt. Skitjobbigt!

Så nu undrar jag om någon månne kan skicka hit lite medicin? Eller lugnande piller? Alternativt något starkt smärtstillande? Ja det är inte så himla noga vad det är - JAG MÅSTE BARA FÅ SVÄLJA NÅGOT FORT!! För jag pallar fan inte det här längre. Hör jag en enda hostning till så får jag psykbryt och går ut och tuttar eld på en papperskorg eller ett träd eller en pensionär eller något annat brännbart. Seriöst alltså.

Min humor
Min kille har kommit på ett nytt sätt att släcka ljusen i vår kandelaber.

Han liksom fäktar med handen över de små ljuslågorna. Och varje gång han gör det så skrattar jag som ett litet barn! Jag tycker det är skitroligt.

Hey Spider! Barndomen ringde och ville ha tillbaka sin humor. Typ.

Plink plonkMin kille är inne i någon form av kreativ period. Det är ett jäkla gitarrliv ifrån vardagsrummet. Karln bara sprutar ur sig nya låtar.

Plink plonk plink plonk låter det (fast rockigare).

Egentligen vill jag bara skrika för i helvete var tyst! Men eftersom det eventuellt är min framtida försörjning som tar sin form så låter jag honom hållas.

Comment of the weekPostat av Rebeccy

Många av er har ifrågasatt det här med att städa golvlisterna och jag intar genast försvarställning.

Klart man måste damma av listerna någon gång var sjätte vecka, dom blir ju jätteskitiga annars! Mina var helt grå. Plus att dom har sagt på programmet Rent Hus att silverfiskar börjar bygga bo i listerna om man inte håller rent där. Har även hört att hemma hos folk med odammade lister så luktar det ÄGGFJÄRT!

Ha! Now tell me I am a tant.

Okej. Det där med äggfjärten kanske jag har hittat på själv.

Jag och Elin kling


Hittade dom här rippade legginsen på H&M idag.

14.00 Spanar in legginsen på H&M
14.01 Provar dom
14.02 Drabbas av sinnesförvirring och förväxlar min stil med Elin Klings
14.03 This is sooooo me! Vill jag skrika till alla människor utanför provhytten.
14.04 Köper legginsen
14.05 Tågar hem i triumf
14.06 Får en inre bild av mig själv och Elin Kling. Vi sitter på något hippt ställe i Sthlm. Dricker coctails. Elin har beundran i ögonen. Jag har rippade leggins.
16.00 Kommer hem. Provar legginsen tillsammans med en skjorta
16.10 Provar legginsen med allt allt allt annat i min garderob
16.30 Inklusive min morgonrock
16.35 Inget matchar
16.36 Helvete.

Så. Ännu ett värdelöst impulsköp jag kan skylla på Elin Kling.

Söndagen


Varm choklad inhandlad på Muffins mm.


Idag mötte jag upp Marie på Avenyn. Vi har promenixat lääänge i det ljuvliga vädret, käkat hamburgare, njutit av solen, köpt varm choklad, gått på stan, bajsat på Condeco, shoppat och njutit av solen lite till.

Summa summarum: Mycket trevlig dag.

Va? JAJA! Det var kanske JAG som möjligen låtsades vara gäst på café Condeco och möjligen tjuvlånade deras toalett. Kanske råkade jag då göra nummer två. Jeez liksom. Mind your own business.

Obs!

Jag vill bara poängtera att jag inte har hittat på nedan inlägg.

Jag städade golvlisterna imorses, fick ett samtal när jag stod där på alla fyra och så glömde jag sedan mobilen där. På golvet. Det tog ett tag innan jag hittade den igen. Om man säger så.

Spännande liv


Otippat ställe att lägga mobilen på


Jag har tänkt på det att mobilen kanske också vill ha lite spänning i sitt liv?

Den kanske inte alltid vill ligga på bordet i hallen och bli svarad i på direkten när det ringer. Den kanske inte alltid vill vara tillgänglig med omdelbar verkan så fort det råkar komma ett litet sms. Ibland kanske den lille ringaren vill ligga på lite otippade ställen så matte får springa runt i lägenheten och skrika vart fan är min mobil!?? i tjugofem minuter. Jo just det. Precis.

Men herregudMen herregud! Är det du som är så husmoderlig slash romantisk Spider?

Undrar ni nu.

Haha. Jo det är jag. Nu jäklar ska min kille få frulle på sängen!

Först ska jag bara grina en stund över min egen storhet som flickvän.

En strålande idé!


Spider med husmoderlig morgonmin


Hey! Jag har just kommit på en strålande idé så här på morgonkvisten. Jag ska överraska min kille med nybakta scones. Ha! Inget husmoderligt det känns!

Sen ska pryda en bricka med blommor, ljus, chai te och de rykande färska bröden och tåga in i sovrummet under högtidliga former. Ja må han leva ja må han leva ... ska jag sjunga. Eller alternativt någon annan sång eftersom han inte fyller år.

Nu - kära läsare - ni som vet allt. Är det någon som har koll på hur man gör scones? I så fall kan ni väl ganska kvickt ge mig receptet.

Tack.

Och vad handlar din blogg om?

Spider klurar på vad bloggen ska handla om...


När folk får reda på att jag har en blogg så brukar det låta så här:

Folk: Jaha och vad heter din blogg då?
Jag (skämsviskar): Spiderchick.
Folk: Va?
Jag: SPIDERCHICK! Heter den.
Folk (skeptiska): Eh... okej. Vad handlar den om då?

Suck! Ständigt denna fråga. Vaddå "handlar om"?

Tror obloggande människor att man bara skriver om ett enda specifikt ämne?

Jomen visst min blogg handlar om tarmgaser. Varje dag så skriver jag minst tre inlägg om olika gasolyckor. Det går att variera i evighet, ni anar inte! Igår avhandlade jag till exempel den jobbiga känslan av uppblåsthet som infinner sig när gaserna tappar lokalsinnet och vandrar innåt istället för utåt. KATASTROF!


Ja. Och vad handlar din blogg om?

Brunch

Idag har jag och darling brunchat med Jennifer och Robert på Egg and Milk. Det är andra dagen i rad jag är på Egg and Milk. Personalen har börjat titta på mig med avsmak. Tror jag. Men jag kan även inbilla mig.

Nu är jag full med pannakakor och lönnsirap och bacon och ägg. När jag tittar ner så står magen rätt ut. Men lilla mage, säger jag. Vad är det? Vill du tillägga något eller? Nej just precis. Du kan inte prata. Håll käft då.


Kul att ni tyckte det var kul

Vad kul att ni tyckte gästbloggeriet var roligt. Även om jag säkert tycker det är roligare att läsa om mig än vad ni tycker. I vilket fall, mamma ska absolut gästblogga mer. Hon måste ju skriva om mina tonår om inte annat.

Och tonåren - mina vänner - blir intressant läsning. Det kan jag lova!

Ps. Ska försöka tjirra en bild på mig och mams. Vi är skitlika! Förutom att jag är snyggare.

Mamma Lisbeth gästbloggar

Spiderchiks bror Spiderchick själv. Modell mindre.


SpiderMama Lisbeth tar vid och gästbloggar:

Jag var 24 år när det började att sprattla i min mage. Va fasen är det här? Jag är ju gravid!!!!!!!! Sååååååå glada vi blev, pappa Ove och jag. Mormor och farmor var övertygade om att de var en pojke som var där inne. Det var inte jag, det är en flicka, hon ska heta Moa. Jag hade flera år tidigare sett ett barnprogram, där en flicka hette Moa. Sa då till blivande pappa Ove - om vi någon gång får en flicka, då ska hon heta Moa.

 Namnet var på den tiden inget modenamn, ingen hette så då. Det var Johanna, Malin o Sofia som var mest populärt. Moa gormade om det när hon gick på lågstadiet. Lurade några tillfälliga kompisar att hon hette Johanna. Men första dagen i 7-an kom hon hem och sa: fröken sa, att det var den första Moa de hade haft på Vasaskolan, tack för den fröken!! För efter det förstod hon att det kanske inte var så dumt ändå att ha ett namn som hon var ensam om. Numera heter ju var och varannan unge Moa. Nog om det.


Moa var en unge som började prata väldigt tidigt. Redan vid 8 månaders ålder kunde hon säga: mamma, pappa, lampa och titta m.m.

När hon var 2år och 2 mån fick hon en lillebror. Då hade mamma Lisbeth uttömt sitt förråd på orginela namn, så pappa Ove fick bestämma. Det blev Jonas, hm.. men helt ok. Jonas föddes förkyld, med astma och falsk krupp. Ut och in på sjukhus. Jobbig tid. En dag kom Moas allra bästa vänner på besök (mormor och morfar). Jag stod och höll lillebror i famnen, mormor och morfar stod framför och gullade med den lille snorige ungen. Moa stod och hoppade bredvid, bara så som tvååringar kan göra. Sen kunde hon inte hålla sig längre, hon sa: "Prata inte me homom, han är förskulder" , alltså - prata inte med honom han är förkyld. Det var ju otroligt genomtänkt sagt. Jäklar vilken strateg hon var redan då. Lägga orden rätt och få det hon ville. Nämligen uppmärksamheten på sig själv. Istället för att säga - skit i den ungen jag är ju HÄÄÄRR. Jag har tänkte på det många gånger, så här efteråt. Hon är lite över 2 år och kan redan säga 7 ords mening. Strongt.


 När Moa var 4, snart 5, fick hon ytterligare en lillebror, Peter. Även där var det pappa som fick bestämma vad han skulle heta. Mamma hade fortfarande slut på namn förrådet.... Men jag är nöjd med namnen och älskar dem lika mycket så klart, fast inte jag fick bestämma.


Nu är Moa stor och sambo. Han heter Mikael, världens bästa svärson. Hoppas de tar vara på varandra. Det tror jag de gör. För två så fina människor har mycket att ge varandra och till oss alla andra som står nära.


Kram till dej Moa och till Micke me  / Lisbeth

Gästbloggare idag


Morronfrillen


Gomorgon vänner!

Nu har jag vaknat efter ett 10-timmars sovpass.

Idag ska min mamma gästblogga här. Hon kommer posta ett inlägg om moi. Jag hoppas ni kommer tycka det är kul att läsa! Syftet är att ni ska lära känna mig lite bättre. Och det vill ni ju. Lära känna mig bättre alltså.


Puss

Mys med ljuv musik


Uj uj vad mysigt vi har det hemma hos oss. Med tacos och tända ljus.

*ljuv violinmusik spelas*Jajustdetja. Och så här ser det ut i köket.

*ljuv violinmusik avbryts abrupt*

Det verkar som att...Det verkar som att en liten pippifågel har värpt ut en näve påskägg (och en liten tunna i chokladminiatyr) på skänken i vårat kök. Men snälla nån påsken är väl ändå inte än?

Språkpoliser

Alla språkpoliser. Ni får ursäkta att jag stavar lite fel här och var bland alla tusentals inlägg. Den här bloggen har tyvärr inget rättstavningsprogram.

Ni ska vara glada att ni inte är min leverantör Christian.

Hej Christina, skrev jag till honom. Väldigt snabbt.
Jag heter CHRISTIAN, skrev han tillbaka.
Oj förlåt Christina, bad jag om ursäkt. Också väldigt snabbt.
Jag heter Christian!!!

Men herregud orka vara petig.

Det blir fel ibland. När fingrarna slirvar över tangenterna.

Frulle på egg and milk


Bild: google


Nu ska jag och mitt jobbteam äta frulle på Egg and Milk.

Jag planerar att käka brunchalternativet bestående av:
- Pannkakor med sirap
- Bagels med cream chees och blåbär
- Yoghurt med frukt
- Kaffe.

Och ja. Jag tycker att jag behöver den här kalori-kickstarten inför åtta stillasittande arbetstimmar på kontoret - framför en dator. Äter man för lite så vips kanske man inte orkar trycka på enter?!

Chocker denna morgon


Ungefär så här känner jag mig denna morgon


Jag har hunnit chockas flertalet gånger denna morgon.

Vad som har chockat mig denna morgon:

- Min morronfrill.
- TVÅ språkpoliser har besudlat min blogg under natten.
- Min trötthet.
- Kylan utanför mitt varma duntäcke.
- Klockan ringde.
- Jag. Har. Sådan. Träningsverk!!
- Jävla Body Balance.
- Det är snö ute.

Eventellt har jag lagt chockerna i fel ordning.

Jaha? Och vad hände här?De här stolarna kom in i vårat hem under förhoppningen att de skulle bli en källa till glädje, en bas där jag skulle sitta med en pläd över benen och läsa något 1000-sidigt litterärt konstverk (smaka gärna lite extra på den meningen).

Men nu har stolarna blivit det jag mest fruktat. En soptipp.

Här samlas berg av kläder, smuttstvätt, ren tvätt, saker man inte vet vart man ska göra av, saker man inte orkar hålla ordning på, struntsaker, viktigsaker och saker som egentligen ska ligga någon annanstans. Ursäkta men vart ska jag och mitt 1000-sidiga, litterära konstverk sitta? På golvet?

Tränade body balance idag på lunchen

Body Balance idag var ju svinkul!

Bäst var avslappningen på slutet.

Instruktören: Och så lägger vi oss ner och slappnar aaaaaaav... Bluuuuunda. Koppla bort vardagen. Kän hur kroppen blir mjuk och tuuuuuung...
Jag: ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Nu undrar jag om det finns träningspass om innefattar enbart avslappning?

Jag vill inte beblanda mig med min killeSå här ser det ut bland våra underkläder. Ett jäkla hoppjox av man och kvinna.

Jag försöker tala om för min kille att jag vill ha en egen troskorg utan inblandning av hans kalsonger men han förstår inte. Jag har varit storsint och gett honom tre korgar helt själv, medans jag bara har en enda liten fjuttkorg. Trots detta finner jag mig själv stå och riva bland herrunderkläder, gigantiska sportsockor, långkalsonger och andra manskläder bara för att få fram en liten string.

ARGH! *sliter mitt hår som matadoren i tjuren Fredinand*

Nej nej!

*sätter tillbaka håret jag slet av*

*kom på att jag redan har väldigt tunt hår*

Bådy bälänsIdag ska vi på body balance. På LUNCHEN!

Jo visst. Spider ska lunchträna. Känns väldigt Sex and the City.

Jag har ingen aning om vad body balance är men det låter rätt soft. Plus att man tydligen ska vara barfota (vi ringde och kollade efter påryckningar från mig). Jag gillar sporter där man får vara barfota (obs dock inte judo eller karate) (eller simning).

Att battla med sin kille

Jag och min kille har ibland sjukt långa startsträckor på våra telefonsamtal.

Jag (ringer min kille): Hej snutt!
Min kille (svarar): Hej skrutt!
Jag: Hej prutt
Min kille: Hej fnutt.
Jag: Hej knutt.
Min kille: Hej lutt.
Jag: Hej mutt.
Min kille: Hej snutt.
Jag: Det har jag redan sagt!!

... och någonstans där brukar det riktigt samtalet ta vid.

Ett rimm-battle om dagen förlänger livet. Som man brukar säga.

NyttigdryckenDen här nyttiga drycken har jag upptäckt.

Den innehåller folsyra och magnesium och massa annat krafs som låter helt giftigt men säkert är illnyttigt. Första klunken smakar rätt gott men eftersmaken är - ja jag vill inte säga vidrig - men... vedervärdig?

I vilket fall. Helt klart värt besväret. Man vill ju liksom ge kroppen det bästa.

Äntligen slipper jagNu har vi tvättat så äntligen slipper jag gå omkring i mina emergency trosor.

Ja alltså trosorna jag tvingas använda när inget annat är rent.

Va? Vad säger ni? Jomen det ÄR faktiskt ett par trosor. Nej det är inte barnunderkläder. Det är ett par vuxentrosor. Ja dom är väldigt små. Nej dom är inte bekväma. Ja dom skär in både bak och fram. Mest fram.

TrasselAlltså - nu har sladden till min plattång trasslat ihop sig så mycket att den blivit cirka 60 centimeter kort. Jag får typ ligga ner på golvet och platta mitt hår. Så jäkla oergonomiskt. Jag kommer bli helt sned i ryggen.

Va? Om jag ska trassla upp sladden?

Men herregud tror ni jag är gjord av tid eller?!

Vad vi ska göra i helgenIdag har jag fikat kycklingmacka med Marie.

Vi kom på en kul grej som vi ska göra i helgen.

På söndag ska vi göra i ordning limpmackor, inte bara med smör, utan med prickigkorv också! Sen ska vi koka varm choklad, som vi inte ska hälla i glas (obs), utan i termos!! Sen ska vi packa ner smarrigheterna och bege oss ut i naturen. När vi har hajkat runt en stund bland gran och tall och ugglekvitter så ska vi sätta oss ner och äta maten!! Så jäkla briljant idé. Galet. Jag längtar.

The island


Såg ni filmen the Island på kanal 9 igår?


Historien utspelar sig år 2019. Djupt djupt in i framtiden med andra ord.


Tre frågor angående framtidsfilmer:


1. Varför är alla människor i framtidsfilmer klädda i figurnära kropps-strumpor?

2. Varför har alla människor i framtidsfilmer något form av datachip in-opererat någonstans i kroppen?

3. Varför har alla människor i framtidsfilmer en stor flatscreen-tv hemma där det dyker upp en robot (lite titt som tätt) som talar till dom?

De stora livsfrågorna

De Stora Livsfrågorna:

1. Varför säger man att man har "sovit som en gris" när man har sovit hårt och länge? Vaddå? Sover grisar mycket eller? Hårt? Länge? Är dom kända för att sova skönt på den lilla halmen i den lille spiltan?

2. Varför kallar barn "häst" för "totto"? Totto låter ju inte alls likt häst. Inte logiskt någonstans. Förstår ni det ordet barn - iiinte looogiskt. Kan ni säga det? Not looooogiskt. Va? Vad sa ni? Ska tant hjälpa er rida totto? Jaha okej då.

3. Varför betalar bara jag och min kille tv-licens men ingen annan av våra kompisar?

4. Hur kommer det sig att min kille fyller 28 år snart när det bara skiljer två år mellan oss? Det är inte tekninskt möjligt. Då skiljer det ju helt plötsligt TRE år?

5. ???

6. Betyder det att jag fyller 26 år snart?

7. Nu blev det stressigt.

Kom just på...

Se hela bilden


Jag kom just på att samtidigt som jag fick presentkortet igår så käkade jag även prinsesstårta. Det var ju dumt. Nu bröt jag mitt laktosförbud.

Jättebra. För magen.

Nu kommer jag gå runt hela veckan och vara skengravid i elfte månaden.

Jag försöker odla ett beroendeHär sitter jag och försöker bli beroende av Ramlösa.

Jag hatar egentligen bubbelvatten. Vatten överhuvudtaget är så himla trist.

Men det känns sofistikerat att dricka bubbel. Så nu sitter jag här och försöker tvinga i mig Ramlösa. Jag klunkar och klunkar och klunkar och för varje klunk jag tar gör jag en ofrivillig grimas. Ungefär som när man shottar starksprit.

Jomenvisst. Jag odlar beroende denna måndagkväll. Vad pysslar ni med?

Candy for a sweethart


Presentkortet


Idag fick jag ett presentkort av mina arbetskamrater. 200 kronor på Fyra Gott. Godisaffären alltså. Dom tyckte det var en passande liten gåva till mig. Okej...

DET KANSKE NI OCKSÅ TYCKER???


Va? Ni kanske tycker att jag äter mycket godis? Ni kanske tycker att jag ska döpa om min blogg till SugarMama? CandyFreak? SweetLardy? SugerSucker? ChoklatFucker? SuperFattyJellyBean? Är det så? Tyckr ni jag ska heta det?? Fy alltså.

Ingen ringNi har frågat. Men nej. Jag fick ingen ring av min kille på Alla Hjärtans Dag.

Jag fick bara nallen.

Ja.

Man kan inte få allt här i världen.

Just det.

Precis.

Fast ... kanske ligger ringen i nallen? Och min kille har bara glömt bort att berätta det? Eh... hallå liksom. Kocko! Någon måste ha ätit lite glömsk-soppa här.

Comment of the weekPostat av Malin. Angående min längd. Vilket osökt får mig att tänka på mina tre högsta önskningar under högstadiet:

1. Att få sitta ner på klassfoton! Alla som fick sitta ner kunde göra så där coola poser. Typ sitta med benen i kors (obs mogenhetstecken!) och ha händerna i knät så att alla kumkum-ringar syntes. Men jag fick alltid stå på mittenraden. Man syntes aldrig ordentligt när man stod i mitten tyckte jag. Även fast man placerades bland alla korta töntkillar.

2. Att få se ut exakt som alla andra! Jag var livrädd för att sticka ut på något sätt. Det bästa hade varit om jag genom ett enkelt ingrepp hade kunnat klona mig med lämplig person.

3. Att få en kille. Gah! Jag ville så gärna ha en pojkvän. Alla häftiga tjejer hade pojkvän. Gärna en äldre handbollskille ville jag ha. Eller i alla fall någon som var äldre. Eller vem fan som helst. Hade dugt.

Att googla hur man kokar potatisIgår fick jag googla hur man kokar potatis.

Kan inte potatis komma i förpackning med tillagningsbeskrivning som alla andra matgrejer? Och även om jag nu kollade upp hur man gör så blev potatisarna helt söndrig utanpå och hårda innuti. Vädigt oaptitligt. Men det var till min killes matlåda så det gjorde inte så mycket.

MammabeckaJag tycker MYCKET om mammabeckas blogg. Det är skönt med någon som inte skriver om tvångsgiftermål och inbillad laktosallergi.

Mammabeckas blogg väcker alltid mina moderskänslor.

Som idag. Jag läser att Tindra får en häst. Åh så glad hon blir! Och så glad jag blir! Tindra lägger ömt sitt lilla huvud mot hästens huvud. Då vill jag grina för det är så sött. Sen skrattar Tindra och gungar på hästen. Då blir jag glad igen.

Grattis Tindra!

Inte så himla glamourigIdag har jag träffat Rebecka, hemkommen efter två veckor i Egypten. Sen träffade jag Elin, hemkommen efter två veckor i Kenya. Det är alltid väldigt olustigt att träffa solbrända människor när man själv är genomskinligt blek! Och kom inte och säg att det är fiiiint att vara blek. För jag är inte så där galmourigt vit som Nicole Kidman. Nej nej jag är tapetblek.

Folk: Hallå? Vart är du Spider?
Jag: Här!
Folk: Vart?
Jag: Här borta.
Folk: Vart?
Jag: Jamen HÄR borta!
Folk: Jaha DÄR är du. Du syns lite dåligt mot den vita väggen.

Precis. Så jäkla oglamourigt.

I helgen såg jag "killarna"

Var i Skövde city en sväng igår och såg "killarna".


Alltså dom där killarna som jag och min kompisar var illkära i på gymnasiet. Dom där killarna som köpte ut sprit, hade egna lägenheter (med målad fondvägg i vardagsrummet) och toppjobb på volvo (nattskift). Dom var så jäkla tuffa och snygga dom där killarna! Alla tjejer ville ha dom.

Nu - så här sex år senare - är "killarna" sig exakt lika! Samma jobb, samma lägenhet, samma fondvägg. Bara lite skalligare och lite mer lönnfeta.

- Det är okej, ville jag gå fram och säga. Det är okej att vara misslyckad. Ni får gråta. Come give mama a hug!

Men så sa jag naturligtvis inte. Det är ju onödigt att sticka folk i ögonen när man själv är värsta lyckad.

Sovplats hos mammaDen här lille madrassen delade jag och darling hemma hos mamma.

Mamma trodde inte vi skulle få plats först, men herregud vi har väl delat mindre sovutrymmen i våra dar?! Vi är väl härdade liksom. Tricket är ju att ligga rak som en pinne och inte röra sig på hela natten. Och när kroppsdelar börjar domna bort så får man ignorera det och gå in i sitt Militäriska Jag.Mina alla hjärtans dag presenterJag fick en Alla Hjärtans Dag present av mamma igår. Två små rosor.

Some one is a bit popular today! tjoade jag och sällade blommorna till alla mina andra presenter.

Melodifestivalen - Spider recenserarSpider recenserar Melodifestivalen del 2:

Lilli och Sussie:
Falsksång? Någon?

Lasse Lindh: Håkan Hellström-kopia. Not good.

Jennifer Brown: Bra låt. Snygga kläder.

Heat: Så jäkla sköna 80-tals frills dom hade! Me like. Jag älskar 80-talet. Funderar starkt på att permanenta mig. Tyvärr tror jag att mitt tunna hår endast räcker till två permanentiga lockar - en stor i pannan och en lite mindre i bak.

Marcolio: Först var jag osäker på om jag skulle ta det här bidraget seriöst eller inte? Men sedan klättrade det upp en knubbig rymdgubbe ur pianot och då valde jag att ta det hela seriöst.

Amy Diamond: Cool jacka.

Amy Diamond: Va?

Amy Diamond: Vaddå?

Amy Diamond: Låten? Jaha, jo den var väl okej.

Bidrag nr 7: Tyvärr käkade jag saltapinnar ganska frenetiskt under detta bidrag så jag kunde inte uppfatta vad dom hette. Än mindre höra låten. Men pinnarna var goda. Kan jag meddela.

Måns Zelmerlöv: I. Have. Salavia. Up. My. Knees.

Slut på recension.

Hemma hos mamma


Slurp

Nu är jag hemma hos mamma i Skövde. Så fort jag sätter foten innanför hennes dörr så förvandlas jag till en bebis modell större.


Jag: Mammaaaaaa (bebisröst)

Mamma: Ja?

Jag: Jag är huuungrig! (trutar med läppen)
Mamma: Det finns tomatsoppa i kylen.

Jag: Men neeej jag gillar inte soppa!!
Mamma: Nähä.

Nähä och nähä?

Men herregud ge mig soppan då. Så äter jag den. Om det nu ska tjatas så.

Alla hjärtans presentTitta vad jag fått idag av min karl! En kärlekspresent. En illsöt liten björn som jag kan ha och... ja. Som jag kan ha helt enkelt.

Nu ska vi gosa lite här, jag och darling, så vi får höras lite senare.

På väg till skövde
Nu sitter jag på tåget till Skövde. Min kille ska spela där i kväll så jag kan ju lika gärna åka dit och att hälsa på familjen. 

Just nu har jag fullt upp med att omsorgsfullt sprida ut mina grejer över två säten. Detta med förhoppningen att ingen av dom andra resenärerna ska orka krångla sig ner brevid just mig. Jag utstrålar här-sitter-jag-med-två-väskor-och-en-dricka-sitt-gärna-här-men-det-kommer-bli-enormt-trångt. Och-lite-bökigt.

Alla hjärtans dagAlla hjärtans dag idag. Vad ska ni hitta på?

Jag ponerar romantik hemma med min kille. Vi dricker champange och matar varandra med jordgubbar på björnfällen framför den öppna spisen (som har trollats in i vardagsrummet och placerats någonstans mellan databordet och tv:n).

Sen pratar vi länge länge om livet och allt möjligt (men mest om livet) och det är inte ett dugg jobbigt att titta in i varandras ögon hela tiden, jag blir inte ens lite vimmelkantig. Sedan bjuder min kille upp till dans och vi dansar tryckare mitt på vardagsrumsgolvet i skenet av... stop stop stop!!

Alarm alarm! Töntvarningsklockan ringer!

Vem sjutton dansar tryckare hemma med sin kille?

Spöken?Varje gång jag kommer hem på kvällen så måste jag genomsöka hela lägenheten efter spöken. Jag kollar samtliga rum och garderober.

- Hoho alla spöken!, lockar jag (som en slug liten uggla). Hoho, är det någon här?
- Hoho vi ligger under sängen. Det är så mjukt och skönt att mysa här på allt damm, svarar spökena.

Inte.

Fredagstrött

Spider i sömnigt tillstånd


Jag brukar alltid vara trött på fredagar. Men idag har jag varit JÄTTETRÖTT.

Jag höll nästan på att somna på ett möte idag.

ZZZzzzzzzzz. Öh? Va? Vem är det som rycker i mig? Oj... Här ligger visst jag och snarkar med huvudet på overheaden. Sorry alla kollegor. Det var inte meningen. Jag är lite trött bara, det börjar ju bli sent nu. Va? Är klockan bara två? Jaha ja. Ursäkta föresten om jag råkade dregla lite saliv på det där superduperviktiga overheadpappret. Nu suddades visst bläcket ut och alla hemliga siffror försvann. Men ni kanske kommer ihåg dom ändå. Inte? Någon kanske har en kopia någonstans? Inte det heller. Nähä nej.


Comment of the week

Angående att mitt knä låser sig. Från mammabecka.Jag är 161,5 cm lång. Rätt kort med andra ord.

Under en kort period i sjätte klass var jag dock en av dom längsta i klassen. Jag var faktiskt först med att pressa mig över 160 centimeters gränsen! Det var stort.

Sedan växte alla vidare. Utom jag.

Mitt knä låser sigVarje natt den här veckan har jag vaknat av att mitt knä låser sig. Det liksom fastnar i böjt tillstånd och gör skitont att böja rätt! Och när jag väl har vecklat ut benet igen så måste jag ligga rak som en pinne i sängen, på rygg, för att knäet inte ska krångla. Och så måste jag drömma så stilla så stilla för om jag drömmer något lattjo så glömmer jag helt av att jag måste ligga på rygg och så låser sig skiten igen.

Resultatet
Minns in att min kille spelade in en musikvideo för ett tag sedan?

Här är resultatet! Min kille sjunger. Jag är så stolt att jag vill grina.

Min mattelärare

Idag såg jag min gamla mattelärare på stan.


Huha! Som jag avskydde matte. Som jag avskydde honom. Han gav mig IG i matte B. Och han sa att jag var oduglig på att räkna!


Jaha? Och hur kan han veta det när jag 1) aldrig var på lektionerna och 2) aldrig gjorde några prov?

Snacka om ogrundad anklagelse.

Min önskelista just nu

Min önskelista just nu:

1. Jag önskar att radiotjänst ringer och säger att vi slipper betala tv-license. Och sen frågar dom om vi kanske vill ha en splitter ny tv också? För det är en drive dom har nu. Att ge bort tv-apparater.

2. Jag önskar att CSN ringer och säger att någon mäktiga, rik människa (som vill förbli anonym) har betalat av hela min studieskuld. Och jag får absolut inte protestera! Jag måste acceptera den här generösa gåvan. Utan prut.

3. Jag vaknar upp med en o-svullen, illplatt mage.

4. Att våren kommer tidigt! Redan till helgen önskar jag att det blir femton plusgrader, med strålande sol och gullesippor som ståtar gula och fina i var rabatt.

5. Finns det en blomma som heter Gullesippa?

6. Osäker.

Vad önskar ni er?

Radiotjänst har höjt avgiften igenRadiotjänst gör verkligen sitt bästa för att reta upp mig. Nu har dom HÖJT avgiften igen! Jag måste försöka säga upp skiten.

Jag får väl hitta på att jag har tio barn hemma och nu har vi liksom kommit till en gräns där vi måste välja om vi vill försörja deras överlevnad eller inte. Detta innebär, kära Radiotjänst, att vi måste välja bort tv:n! Barnen kommer bli jätteledsna när dom inte får kolla på sitt favoritprogram Top Model längre, men vad gör man när man inte har råd? Ungarna får väl sitta i ett hörn och leka med varsin bröbit istället. Eller föresten inte det dyrbara brödet! Bark. Varsin barkbit får dom leka med.

Gårdagens battleIgår kom min kille hem med dom här.

Jag: NEEJ!
Min kille: Va?
Jag: Jag kan absolut inte äta choklad!
Min kille: Varför inte?
Jag: För jag är jättekänslig mot laktos.
Min kille: Sedan när?
Jag: Idag.
Min kille: Säger vem?
Jag: Jag.
Min kille (suckar): Vad löjlig du är.

Men ursäkta mig att jag kanske har diagnostiserat mig själv!

En överkänslighet likt min kan liksom inte sitta och vänta på en doktor.

Poängtering

Jag vill bara poängtera att om det helt plötsligt smyger sig in skumma länkar i mina inlägg, typ till pokersidor eller Nelly, så är det inte jag utan det är Fambloggers som spammar mig.

Saker jag lovat mig själv

Saker jag lovat mig själv trots att jag faktiskt är jättejättekär i min kille:

1. Jag ska aldrig börja tala i vi-form. Typ svara VI har varit lite krassliga och pumsilumsiga hemma på frågan om hur JAG mår.

2. Jag ska aldrig bli en sådan där kompis som tar för givet att min kille kan följa med på alla tjejfester. För han äääär ju så ensam just på lördag kväll så det gör väl ingenting om han är med? Och han kommer ju så braaa överens med alla tjejorna och föresten brukar han ju ändå bara knaprar på lite morot med dips i ett litet hörn och inte störa något.

3. Jag ska aldrig prata som en kärlekskrank bebis i telefon med min kille.

4. I alla fall inte så att folk hör.

Mina första produkterJaha. Nu har jag jag köpt mina första laktosfria produkter.

46 kronor kostade det att starta upp mitt nya liv.

Fy farao vad dyrt det är med laktosfritt! Hutlösa priser. Så jäkla diskriminerande mot oss handikappade allergiker. Nu vet jag ju i och för sig inte om jag faktiskt är laktosintollerant. Men så länge jag inte har bevisat motsatsen så tänker jag med stolthet sälla mig till denna minoritet. Vi onormala mot världen! Så vill jag skria.

Det kommer gå åt helveteFan.

Fan fan fan.

Det här med laktosintolleransen kommer gå åt helvete.

Jag kom just på att det heter MJÖLKchoklad.

Att uppdatera sin bloggBlogglösa människor blir ofta förvånade när dom hör hur mycket man måste uppdatera en blogg. Jag uppdaterar 3-4 gånger om dagen. Det är nödvändigt.

Om mina favoritbloggare inte uppdaterar på en hel dag så tänker jag att 1) personen har blivit akut gravid och ligger inne på förlossning 2) personen är på en nära anhörigs begravning 3) personen är på sin egen begravning.


Ovan tre punkter är nämligen de enda orsakerna jag kan se till varför man inte uppdaterar en blogg. Typ.

Magen


Spännballong

Min mage har krånglat nu i två veckor. Den är stor som en ballong. Jag känner mig enorm! Min gångstil har blivit nästan vaggande. Ont har jag ibland också.

Håhåjaja, skrockar jag när jag vaggar omkring. Skengravid. 

Att gå till doktorn och få en kamera nerkörd i halsen känns dock inte som ett alternativ. Där emot tänker jag nog pröva att undvika laktos under en tid.

Alla hjärtans dag


Spider med brunt hår...


Jag (till min kille): Det är Alla Hjärtans Dag på lördag.
Min kille: Hm...
Jag: Det vore ju kul om man fick en present.
Min kille: Hm...
Jag: Till exempel Mia & Klaras nya bok
Min kille: Hm...
Jag: Bra.

Om det inte vore för alla presenter så skulle Alla Hjärtans Dag vara ett sjukt överskattat påhitt.

Hemma från fikan ...


Brogyllen för tydligen Göteborgs bästa semlor


Nu har vi varit och fikat på Brogyllen.

Jag (till servitrisen på Brogyllen): En semla tack.
Servitrisen: Tyvärr tyvärr är alla semlor slut.
Jag: FAN VAD GÖTT!!!

Äntligen en nyttig eftermiddag.

Nu - fikaNu ska jag snart träffa Jennifer för en fika.

Jag ponerar en wienersemla. Ni vet en semla på wienerbröd. Förträfflig combo!

I övrigt bekymrar det mig lite att jag äter som om jag vore en byggarbetare trots att jag bara sitter på mitt arsle hela dagarna. Jag rör mig ingenting på jobbet.

Mina muskler får ingen stimulans alls!

Eller jo - ibland kan jag drifta mig till att lyfta min lille lille penna, vilket generera små små muskelsammandragningar i pekfingret. Men annars. Inget.

Dom har skickat felFick en inbjudan igår.

Reunion för alla som slutade nian på Vasaskolan 1999.

Ursäkta? Det måste ha skickats fel. Det var var ju NYSS jag och mina kompisar var fjortisar som överdoserade läppglans och nopprade bort 90% av våra ögonbryn. 

Det kan omöjligt vara tio år sedan.

Mina ögonbryn har ju inte ens hunnit växa ut ännu. För bövelen.

Comment of the weekJag får ofta sådana här kommentarer.

Från folk med bloggar som jag aldrig varit inne på. Säkert skrivet i all välmening.

Än dock otroligt avtändande.

Perfekta flickvännenJag (till min kille): Idag är det jag som lagar maten!
Min kille: Va?
Jag: Jag ska laga kycklingryta med tabasco som du tycker så mycket om.
Min kille: Ska jag hjälpa till?
Jag: Nej nej nej! Sätt dig i soffan du och slappna av lite.

Nu kanske ni tror att jag är den perfekta flickvännen?

Det är jag också. Plus att jag har bytt taktik i frierifrågan. Man ska inte tjata på sin kille att han ska fria. Man ska stryka medhårs.

Hål i tandenDet kan vara så att jag har hål i en tand. Jag är inte helt säker. Men jag tror.

Tre tecken som tyder på att jag har hål i tanden:

1. Den gör ont
2. Jag kan känna ett hål i den
3. Jag har inte varit hos tandläkaren på fem år.

PÄRS!
Ni kanske inte förstår hur stressad jag blev idag när jag trodde att min blogg var spammad!? Jag blev så stressad att jag i ren panik stressbytte lösenord.

Nu har jag dock bytt tillbaka igen. Ordet jag valde kändes inte helt vattentätt.

Varför tänker jag liksom alltid på avföring så fort det ska bytas lösen?

Länk?

Flera kommenterar att jag har länkat till något i förra inlägget?

Jag har inte länkat och jag kan heller inte se att det ligger en länk inlagd?

I så fall är min blogg spammad.
Update: Nu såg jag själv att det lagts in en länk till ett företag i inlägget nedan. Ibland syns den. Ibland inte. Det är ju helt sjukt! Jag har inte lagt in någon länk.

Jag är spammad!! Vilket jäkla övergrepp.

Nu känner jag mig helt smutsig.Update 2: Är det så att Famebloggers kan lägga in länkar hipp som happ i inlägg man skriver? Det låter konstigt...

Jag känner mig fortfarande smutsig.

Smutsiga skåpsluckor
Våra skåpsluckor är konstant smutsiga. Det är strunt samma hur mycket jag skrubbar så är det ändå små, svarta fingeravtryck kring handtagen. Jag fattar inget. Vems avtryck är det?? Vem är det som är så himla smutsig???

AmbulanslådanDet börjar sina i min ambulanslåda. Not good. 

En söndag för typ ett år sedan vaknade jag med mensvärken som gud glömde och hade inga alvedon hemma. Det var hemskt! Klockan tio på morgonen, i fruktansvärda smärtor (och pyjamas) var jag tvungen att åka ner till apoteket. GE MIG MORFIN! Skrek jag till en förvånad apoteksdam. MEN FÖR I HELVETE GE MIG ALLT NI HAR!!!

Och ja. Sedan dess har ambulanslådan INTE varit tom.

Från en film till en annanBeck på tv. Tyvärr råkade jag missa början.

Jag (till min kille som redan sitter framför filmen): Alltså... eh...
Min kille: Va?
Jag: Jo... euhm... eh...
Min kille: Vad vill du?
Jag: Jo... alltså...
Min kille: Vill du kanske VETA VAD SOM HAR HÄNT???
Jag: Ja tack.

Jo precis. Ni märker. I vårat hushåll är det inte helt okej att missa en bit av filmen och sedan komma och fråga vad som har hänt.

Min kille älskar mig ändå


Min och darlings händer


Nu har jag och pojkvän sett Valkyria på bio (den var bra).

Vi höll varandra i handen hela tiden. Såklart. Tur säger jag bara. Att jag har en kille som älskar mig trots att jag har massa överflödigt skinn under tummen.

Bio ikvällNu ska vi iväg och se Valkyria på bio. Där med missar vi kvällens tvättid.

Lite dumt kanske när tvättkorgen svämmar över...

Fast å andra sidan är det inte jag som behöver gå runt i rosa endast-i-nöd-fall sockor så det gör inte så mycket.

Melodifestivalen
Så slipper du känna ras över Melodifestivalen (Spider tipsar):

1. Sluta rösta. Gör som jag - ringa aldrig och rösta i tv-sända tävlingar. Så slipper du rasa över nya, extremt komplicerade, lurendrejande, fiaskoaktiga röstsystem.

2. Tänk att du ska leda en festival för tre miljoner tv-tittare. Tänk att du är så nervös att du helt plötsligt fipplar av dig kjolen i direktsändning (inte helt omöjligt). Tänk sedan att löpsedlarna dagen efter skriker KÖNSHÅRSCHOCK!! Så. NU försök bli upprörd över att Petra Mede får leda Melodifestivalen.

3. Inse att vi kommer förlora Eurovision Song Contest. I år igen. Det är liksom skit samma om vi skickar Carola eller Shirley Clamp. Öststaterna kommer ändå aldrig förstå våra vers-refräng-vers-refräng-höjning-höjning-höjning-låtar.

Söndag morgon

På söndagar verkar det som att alla i bloggvärlden har mysfrulle tillsammans med sin andre hälft. I wish. Så här brukar vår söndagmorgon se ut:

9.30 Jag kuttrar: Älskling vakna nu så mysfrullar vi!
Ingen reaktion.
09.45 Jag lockar: Älskling jag har kokat finkaffe!
Ingen reaktion.
10.00 Jag kohandlar: Älskling om du går upp nu så får du rostemacka med ägg.
Ingen reaktion.
10.15 Jag gnäller: Kan du inte vaaaakna nu??
Ingen reaktion.
10.30 Jag hotar: VAKNAR DU INTE NU SÅ FÅR DU FAN INGEN FRUKOST!!
Mysfrullestämning förstörd.

Vi myser inteJag och darling myser inte framför Melodifestivalen.

Nej nej. Vi MYSER!!! Där av kandelabern. Varje gång den tänds ja då vet man att nu jäklar ska det mysas i soffan tills vi får liggsår.

Hårt chockad

Min kille (till mig): Imorrn ska vi gå ut och gå långt!
Jag (förvånad): Va?
Min kille: En långpromenad! Det gillar ju du.
Jag (jätteförvånad): Eh... jo....
Min kille: Alltså riktigt långt ska vi gå. Precis som du alltid vill.
Jag (fattar inte att han faktiskt säger detta):  ???
Min kille: En powerwalk! 

....

....

....

....

....

....

....

....

....

Oj. Ni får ursäkta. Jag hamnade i en förlamningschock.

Anti-rynk kräm


Lunchen intogs på Maccen (Carro på bilden)

Idag har vi varit på stan. Carro köpte en anti-rynk kräm.

Jag (till Carro): Du har ju inga rynkor?
Carro: Anti-rynk krämer tar ju inte bort rynkor, dom förebygger bara!

Va?? Här har jag suttit i godan ro och inväntat fina linjer och så är det innan rynkjävlarna börjar komma som man ska använda sådana där anti-grejer. Varför har ingen kläckt det till mig tidigare?

GOD KNOWS hur mycket förebyggande-tid jag har missat!!

Fotbollsturnering vs shopping

Min kille (till mig): Ska du med och kolla fotbollsturnering i Torslanda idag?
Jag: Är David Beckham med?
Min kille: Självklart inte.

Nä okej. Då kan det ju verkligen kvitta.

Nu ska jag göra stan med Carro.

Rensning

 

Före och efter...


Nu har jag städat lite i vännerlistan på Facebook.

Bara 233 av mina närmsta vänner kvar.

HemkommenPrecis hemkommen från min killes spelning på Sticky Fingers. Har snusat kopiösa mängder snus, käkat en hel kyckling på El Mundo, övertalat mamma att det visst är kul att gå på rockkonster fast man är 50 år, spillt en öl över ett trumset, tiggt alvedon på hotell Avalon, tjuvåkt buss med bror, blivit vittne till ett bråk mellan AIK och ÖIS och nu... ja nu måste jag sova.

Hörs imorrn.

Puss

Festens mittpunkt


Ammotrack

Nackdelen med att gå på fest tillsammans med sin musikerpojkvän är att han alltid blir partajets mittpunkt. Varje gång börjar partyt med nyfikna undringar över bandets olika spelningar för att sedan (efter några timmar) övergå i något form av nirvana där min killes musik spelas på högsta volym.

Missförstå mig rätt - jag unnar min kille all uppmärksamhet och framgång.

Men det vore ju kul om någon fjuttig fest någon gång kunde kretsa kring mig.

Comment of the weekPostad av Lise.

Haha. Underbart!

Själv drömde jag om Stina-Lee i natt. Jag drömde att vi tog en fika. Det var skitstelt och båda var jätteblyga. Sen drömde jag att min kompis pojkvän bad mig hålla käft för jag pratade så mycket (honom ska jag nita nästa gång vi ses).

Sen drömde jag inget mer.

Bara två glas tack

Varför är det så svårt att gå ut och dricka bara två glas vin? Det slutar alltid med att jag beställer in ett tredje och så blir jag helt vimsig. Varför lär jag mig aldrig?

Nästa gång jag är ute ska jag be personalen i baren neka mig om jag försöker beställa in fler än två glas.

- Gimme the damn alcohol!! Kommer jag skrika.
- NO! We promised not to serve you. Keep away from the bar! I repeat KEEP AWAY FROM THE BAR! God dammit. Kommer bartendern skrika tillbaka.

På engelska. Ja.

RoddbåtSå här såg det ut i innanför dörren när jag kom hem igår.

Men snälla nån ska man behöva en hel roddbåt för att komma in i sitt eget hem??

Jag bara undrar.

Kvällen

 

Jopp.

Kvällen har tillbringats på Lokal tillsammans med kollegor.

Nu är jag lite rund om fötterna.

Måste sova.

Godnatt.

Mitt hår hetsar migDet verkar som att mitt hår hetsar mig till att boka en klipptid snart. Det har nämligen börjat klyva varje hårstrå i tre delar!

Well lilla håret. Vad mig anbehagar så kan du kan klyva dig själv hur många gånger du vill. Jag tänker inte lägga en krona på någon frisör den här månaden!

Herregud liksom. Vet du vad lågkonjektur innebär eller???

Nej okej. Inte jag heller.

Äntligen!


Göteborgs bästa godisaffär!!


Göteborgs bästa godisaffär öppnar ett stenkast (nåja) från där jag bor!

Måndag kväll: Räddad
Tisdag kväll: Räddad
Onsdag kväll: Räddad
Torsdag kväll: Räddad
Fredag kväll: Räddad
Lördag hela dagen: Räddad
Söndag kväll: Räddad

Mensveckan: STJÄRNSTOP!! Så räddad är den.

Underbart.

En ensam osthyvelJag hittade en ensam osthyvel i vår kyl igår.

Jag (till min kille): Vart är osten?
Min kille: Jag slängde den.
Jag: Varför?
Min kille: Den luktade illa.

Okej. Men hyveln luktade helt okej så den fick ligga kvar.

Eller?

Första inbjudningarnaTvå inbjudningar har trillat in i min bloggmail. Jag fattar ingenting. Hur har dom hitta mig? I övrigt har jag ifrågasatt min bloggexistens den här veckan.

MAMA MIA! Varför jag blogga? Varför jag göra detta?? Belissimo. Varför folk läsa? Dolmio. Ich wunder??

Ja. Jag har alltså ifrågasatt min bloggexistens på italienska/lite tyska.

Snö???


Idag kom jag ut från jobbet och möttes av den här synen!! Först ville jag grina. Sedan ville jag ta livet av mig. Sekunden senare råkade jag nästan trampa på en unge som låg i en lycklig hög mitt på trottoaren och försökte göra snöänglar.

Jag: Ursäkta mig lilla unge? Vad fan håller du på med? Tror du det här med snön är ETT JÄVLA SKÄMT ELLER? Tycker du det är roligt? VA??

Ja. Precis så ville jag skrika.

Åtta sanningar

Blev utmanad att berätta 8 sanningar om mig själv.

Okej.

1. Jag är väldigt handlingskraftig!

2. En gång tyckte jag till exempel att de röda köksluckorna i vårat kök var så fula så jag började helt sonika att måla om dom. På eget bevåg.

3. Och det var ju synd.

4. För jag är även en väldigt slarvig person.

5. Som tröttnar väldigt snabbt. 

6. Så sen hade vi köksluckor i färgen hälften rött - hälften kladdigt vitt.

7. Ja.

8. Men nu bor vi inte i den lägenheten längre så det gör inte så mycket.

Slut på sanningar.

Bloggare i familjen ...

Min killes mamma har börjat blogga!

Det är roligt tycker jag. Jag tycker mycket om min killes familj!

Ni hittar bloggen här.

Teknisk supportVårat bredband har krånglat. Det ploppar upp massa felmeddelanden hela tiden.

Igår var jag tvungen att ringa teknisk support.

Supportnissen: Vad står det i felmeddelandet?
Jag: Någonting om att reboot the system?
Supportnissen: Jaha. Reboot betyder att du ska starta om datorn.

VA?? Här slösar jag bort 25 minuter av mitt liv i en telefonkö bara för att få höra att reboot betyder starta om? Inte ens ett fjuttigt virusproblem gällde det.

Fy fan.

mammut?Lukas Moodyssons nya film heter Mammut.

Så otroligt pretantiöst det låter! Jag smäller av.

Om det finns någon som kan komma på ett filmnamn som är mer pretantiöst än Mammut så lovar jag att jag ska gå och se filmen. Ja Mammut alltså.

Skjortmyten

Hanna Graaf berättar i Solo att hon brukar mysa i sin killes skjorta....


Alltså - det här med att tjejer skulle springa runt och mysa i sin pojkvänns skjorta måste väl ändå vara en av historiens största myter?

Varför jag aldrig myser i min pojkvänns skjortor:

1. Dom är inte tillräkligt stora

För att få skjortan att räcka ner till knäna så måste man ju ha en karl som drar strl XL. Minst. Min kille är strl M. Med lite god vilja täcker hans skjortor min stjärt. Men oftast hamnar dom någonstans ovanför musen.

2. Jag kan välja annat
Varför mysa i en prasslig skjorta när man kan mysa i snobbendress?

3. Användingen kan krocka
Tänk om min kille helt plötsligt vill använda sin skjorta? Jaha. Fast det går ju inte. För då har tydligen jag legat och gnidit i den en hel kväll så den luktar gammal deo och lite fis och är jätteskrynklig och helt oanvändbar. Not good.

SpidermovieHär skickar jag mitt SMS till förmån för Hjärt och Lungfonden.

Om ni undrar varför jag har hakat upp mig på "dom små barnen" så är det för att Februari är barnens månad och pengarna som skänkes går till forskning av barnhjärtan.

Vi måste värna om våra kids! Inte sant?

När jag ändå är innne på mamma ...

I samtal med mamma:

Jag:
Ska inte du börja blogga?
Mamma: Nämen... nej. Jag har väl inget att säga?!

Säga? Mina tre senaste inlägg handlar om en rutten mascara, ett påhittat telefonsamtal och en femton kilos middag.

Man behöver med andra ord inte ha ett skit att säga.

Mamma fyller snart år ...

Snart fyller min mamma år. Jag ska försöka att komma ihåg!!

Förra året lät det nämligen så här:

Jag: Grattis på födelsedagen mamma!

Mamma: HAHAHAHA!

Jag: Va?

Mamma: Jag fyllde ju år för tio dagar sedan.


Men herregud. Tack för den hjälpen.

Man har väl ändå ett ansvar att informera alla om att man fyller år?!

Februari är Hjärtemånaden

Sms:a HJÄRTA till 72 900


Varje år föds cirka 1000 barn med hjärtfel i Sverige.

Så nu jäklar visar vi att vi är fina människor och sms:ar HJÄRTA till 72 900 och stödjer Härt och Lungfonden med 50 kronor. Jag gjorde det precis nyss! 

Det finns till och med filmbevis. Laddar upp den rullen i eftermiddag.

Jag vet precis...


Femton kilo mat


Serien om flerbarnsfamiljerna har startat ikväll. Typ tio barn var har dom. Ha! Som om det vore något anmärkningsvärt? 

Herregud, jag har väl en högst välvuxen karl hemma hos mig. Jag vet precis hur det känns. Varje kväll lagar vi till exempel femton kilo mat. Fattar ni hur tungt det är att bära in till tv-soffan? Jeez liksom.

Yeees!!

Idag kommer min kille äntligen hem från turnén. Skönt. Nu slipper jag ringa hela tiden. Har ju behövt hans omedelbara stöd varje kväll för att jag är så mörkrädd.

Jag (ringer min kille): Jag är rädd!!

Min kille: Älskling vi är mitt uppe i en spelning. Jag står på scen!

Jag: Men jag måste gå på toa och lägenheten är helt mörk!
Min kille (suckar): Okej vänta lite...
Jag väntar...
Min kille (säger till publiken): I am sorry folks but I really must take this call. My girlfriend needs to go to the toilet and I need to support her. It will only take a minute. Okej?

Ja.

Så hade det mycket väl kunnat låta om det slumpat sig illa.

Ny mascara?Min mascara har börjat krångla. Den är liksom helt sträv och lägger sig i små högar under ögonen på mig efter bara en liten liten stund.

Eventuellt behöver jag köpa en ny.

Att dela med sig av sin provhyttProvade kläder på H&M igår. Plötsligt sliter någon upp dörren till mitt provrum. Trots att jag stängt ordentligt om mig och dessutom hängt kläder på kanten.

OJ! Hej lille kund. Här är det upptaget. Jomen visst - så här ser jag ut i BH och trosor. Har du brottom föresten? Vill du komma in kanske? Vi kan dela. Jag kan krympa ihop här i hörnet och göra mig så liten så liten och bara prova med små små rörelser... Oj nu öppnade du visst dörren ännu mer, hallå hallå alla i kön bakom. Trevligt.

V-ringat


Veckans upprättelse

Förra veckan hade jag och mina kollegor en hetsig diskussion om hurvida jag använder v-ringat eller ej. Jag hävdar att jag så gör. Kollegorna hävdar att dom ALDRIG har sett mig klädd i detta. Nähä. Och vad har jag på mig idag då?

Now tell me I never wears v-neck!

I övrigt brukar jag och mina kollegor diskutera ganska viktiga ämnen ja.

Nu får det vara nog!Näe - nu får det vara nog!

Nu får min kille faktiskt komma hem från sin miniturné. Jag längtar så! Jag längtar efter att få snuffa med näsan i nacken på honom och sniffa in hans goa, varma doft och jag längtar efter hans mjuka mysiga läppar och... nu måste jag nog sluta skriva innan det här förvandlas till en tantsnusk-roman.

Hunden och kattenIdag passerade vi detta lilla sällskap på en gata Linné.

Hunden (till katten): Fasen vad gött vi har det!
Katten: Så in i helskotta!
Hunden (ser mig): Nu är det en tjej som tar kort på oss.
Katten: Jag vet. Hon försöker ta i smyg. Så ingen ska se.
Hunden: Pinsamt. Hon är säkert skadad.
Katten: Bloggskadad.
Hunden: Precis.

Va? Skadade kan ni vara själva!

Idag ska det idkas frilufslivOj. Här står jag och osar frilufsliv.

Ska du ut och campa Spider? Undrar ni nu. Ja det skulle man faktiskt kunna tro. Fast nej ingen camping. Däremot ska jag och Marie hajka Slottskogen runt i det fina vädret. Vi ska titta på träd, löv, älgar, rådjur, pingviner och annat naturaktigt.

Sen ska vi äta semlor i Haga.

Trevlig söndag!

Varför är det så här??

Ursäkta men hur kommer det sig att när man vaknar klockan halv sju söndag morgon så är man så pigg att man måste hålla ihop ögonlocken med våld. Men när man vaknar klockan halv sju måndag morgon då är man så trött att man skulle kunna tänka sig offra en arm bara för att få sova liiite längre.

Varför är det så???

Och ja. Jag skulle alltså kunna tänka mig att byta vissa kroppsdelar mot sömn. Allt som sitter på vänster sida om naveln är ju till exempel helt överflödigt.