Nu är jag i Stockholm

Jaha nu är jag i Stockholm.

Tusen tack för tipsen vad jag och darling kan göra imorrn. Typ alla tips innehåller dock någon form av matrekommendation och jag undrar nu - har ni fått för er att jag äter mycket eller?

*blink blink med skojögat*

Sen vill jag tacka (och här förvandlas inlägget till Oscarsgalan) för alla snälla och värmande kommentarer också! Jag får så mycket beröm av er, det är helt galet (och jopp det var jag som skrev Crazypill förut). Jag suger åt mig alla fina ord som en gravid liten svamp!! Bara så ni vet.

Nu ska jag ut och spana efter Knivlisa (även fast hon skrivit att hon inte är i stan i helgen så har jag redan sett henne bakifrån fem gånger) (*spooky*).

Ikväll river Ammotrack (dvs min kille) loss på Pub Anchor.

Men suck!...

0-2b2f4c77506deccc9c0614175157839b.png

Men suck! Nu har vi åkt bil i hundra år och ändå är det 12 mil kvar till Sthlm! Jag har ätit 1 äpple, 1 persika, 1 risifrutti, 2 mackor samt krävt 3 kisspauser men ändå går tiden svinlångsamt.

Stockholm baby

Idag sjappar jag och darling upp till Stockholm för en liten week end (min kille ska även spela på ett ställe fre/lör kväll).

Visste ni att jag har bott i Stockholm? Jag och en klasskompis delade under två månader ett studentrum på Gärdet (eller Öfvre Östermalm som vi sa när folk frågade) (med betoning på F:et i öfvre). Det är därför jag glider lite på bokstaven i (iiiiiinnerstan) när jag talar.
I vilket fall - någon Stockholmare som kan tipsa mig om vad två kärlekskranka ungdomar (nåja) kan sysselsätta sig med under en ledig lördag i huvudstaden?

Andas knappt alls faktiskt

Någon frågade mig om min kille fortfarande andas så där störande högt när han sover (jag kan ju som bekant inte sova när folk ligger bredvid och gör livstecken ifrån sig).

Mitt svar är nej - min kille har verkligen skärpt sig på den fronten!

Det var faktiskt evigheter sedan jag tvingades köra en knytnäve i sidan på honom. Nu förtiden är han så tyst när han sover att jag ibland måste lägga ett finger under näsborrarna på honom för att se om det överhuvudtaget kommer in/ut någon luft.

Fekking fabulous!

Syskonrelation eller ren kärlek?

Läser en krönika i Expressen där en journalist skriver att hon aldrig skulle fisa, kissa eller blotta skitiga underkläder inför sin kille. Hon vill nämligen inte att förhållandet ska bli en "syskonrelation". Och jag förstår vad hon menar. Helt klart.

För mig är dock kärlek att kunna vara sig själv till 110% procent!

Min kille älskar mig precis för den jag är! Han älskar mig trots att min morgonandedräkt luktar så illa att den förmodligen är hälsoskadlig för små barn. Han älskar mig trots att mina använda trosor vittnar om ett liv i eh... underlivet och han tycker om mig trots att jag petar näsan när vi ser på film.

Kalla det syskonrelation om ni vill, men jag orkar liksom inte springa runt och vara mystisk inför min kille och låtsas som att jag aldrig bajsar (bajsa? eh... näääääeee vaddå? sånt sysslar inte jag med, jag föddes utan tjocktarm, typ...).

Vårat förhållande har inte varat i åtta år tack vare mystik. Vårat förhållande har varat för att vi ger varandra utrymme. Vill jag åka till London och fira Nyår med mina vänner så får jag det. Vill min kille kuska land och rike runt med sitt band så får han det. Sen kommer vi hem till varandra. Och är oss själva. Till 110%.

Jag är absolut inte naiv och tror att vårat förhållande ska sköta sig självt. Men jag tror heller inte att några pruttar i en tv-soffa någonsin kan lukta så illa att vi tvingas gå isär.


Comment of the week
Fanx darling. I get to hear it all the time! 

Faktum är att det brukar stå horder av unga tjejer utanför vår port och bara vråla rätt ut när dom ser mig.

- Ooooooowen Wilson, we loooove you!!
skriker dom. 

Väldigt tröttande.

Please get over me liksom.

Att bli länkad har en bitter eftersmak
Just nu finns jag att hitta på förstasidan av blogg.se. Jag tycker det är otroligt roligt att bli länkad på ett eller annat sätt, besökstatistiken kan nå oanade höjder!

Men... att bli länkad har en bitter eftersmak för efter en tid sjunker alltid läsarantalet igen. Och inget är så deprimerande som en dalande besökskurva. Inget! En del nya läsare stannar visserligen, men inte alla...

Många lämnar Spiderchick efter en länkning och kommer aldrig tillbaka!

Och kvar sitter jag med ett avdomnat lyckorus och med en blogg döpt efter en gris som ingen vill veta av längre.

"När alla vännerna gått hem"
med Gyllene Tider börjar spelas på repeat i mitt huvud. Jag halsar sprit ur en plastflaska och tänker att - kanske vore det allra bästa att bara adoptera bort Spiderchick? En smärtfri liten adoption och sedan är jag av med skiten liksom.

Men så tar jag mitt förnuft till fånga och inser att inte allt handlar om hur många läsare en sketen blogg har. Livet är så mycket mer än det! Livet är så... livet är så... ja livet ÄR helt enkelt. Tänk på det alla bloggare. När läsarna sviker.

Tänk på det.


Semesterlunk

Jag ska börja jobba på måndag. Ursäkta med jag har ju precis kommit in i semesterlunket och glömt allt vad jobb heter.

1) Jag har slutat vakna klockan halv sju och sover till kl 9.00 minst.
2) Jag har totalt glömt portkoden till jobbet.

3) Jag har glömt lösenordet till min jobbdator.

4) In facto har jag även glömt mitt användarnamn? (misstänker dock starkt att det är mitt förnamn).
5) Jag har glömt mina arbetsuppgifter! Vad gör jag egentligen? (har bara fragmentiska minnesbilder av mig själv vaggandes fram och tillbaka till en kaffemaskin) (men det kan väl seriöst inte vara mitt jobb?) (eller?).

Pengar inga problemIdag köpte jag saffran på Ica.

Jag (till tjejen i kassan): Hej hej!
Kassatjejen (hälsar genom att himla sig lätt): ...
Jag: Har du saffran här i kassan?
Kassatjejen (höjer jakande ett sönderplockat ögonbryn): ...
Jag: Då skulle jag vilja ha ett paket tack.
Kassatjejen: Asså, bara så du vet så kostar det 32 spänn.
Jag: Men snälla lilla flickebarn - ser pengar ut att vara något problem för mig???

Eventuellt tänkte jag bara det sista.

Tortyr?Vi har haft en mycket trevlig dag i Åsa hos kompisar S och P.

Deras lilla nyfödda K var så lugn och söt och tillät mig fippla runt med henne i famnen en bra stund (note to self: kolla upp någon form av bebisbärarkurs).

Jag frågade även S lite om förlossningen och hon meddelade med iskallt lugn att det här med att föda barn är det värsta hon någonsin gjort, tortyr är förmodligen som massage i jämförelse, det kommer dröja minst tio år till nästa barn och föresten bajsar man på sig också.

Okej. Härligt med ärlig och rak info!

Nu måste jag bara förtränga alltihop asap.


 

Poppis och Åsa


Poppis


Igår var jag riktigt populär. Mamma ringde TVÅ gånger och sms:ade en!

Det var riktigt livat i min telefon med andra ord.

Men idag kanske vi kan ta det lite lugnt mamma och bara ringa om det är akut?

Vi ringer alltså inte varandra för att fråga om jag tror att bebisen vill ha en rosa eller en mintfärgad fleeceoverall i vinter? Okej?

Nu ska vi åka till Åsa och hälsa på nyfött barn.

Skitkampen


                                                                                                  Jäkla ankor!


Vi var sex personer som tävlade Femkamp på Liseberg igår. 

Redan första grenen förlorade jag. Man skulle skjuta plastankor med ett gevär och när jag efter sluttiden på 1.5 minut hade lyckats pricka noll fågeljävlar gick det en susning genom folkmassan bakom.

Noll stycken!! Så dåliga poäng får inte ens barnen
tror jag att det var någon som viskade. Man jag kan även ha inbillat mig.

Summa summarum: Jag förlorade hela Skitkampen.

Föresten. Igår var det en tjej som kom fram till mig och berömde bloggen! Jag blev jätteglad. Det har hänt förut att folk kommit fram och bara så ni vet JAG ÄR INTE EN OTREVLIG MÄNNISKA. Inte heller är jag stum. Jag blir bara så himla chockad. Och generad. Men glad ♥

Nu kör...

6560c0fbbb0789db007e23837e7f1386.png

Nu kör vi!!

Femkamp

Nu ska vi iväg på Femkamp på Liseberg.

Jag förstår inte varför jag tackar ja till att vara med och tävla? Jag avskyr ju tävlingar. 

Det är inte det att jag är en dålig förlorare. Nej nej. Det är bara det att jag HATAR att se andra vinna! 

Nåväl. Vi får väl se hur det går. Hörs sen.
 

Soooo readyTo my little (efterlängtade) baby:

Look!

Mama har varit på stan och shoppat lite idag and now I am sooooo ready for your arrival in october. The Ugg boots is fake visserligen, but you won´t even notice.

Love you and long for you ♥

(Lika bra att träna bebisen på engelska språket redan när den ligger i magen, så föds den säker och världsvan).

Mumma med O´boy!Idag ska jag käka limpmacka och dricka O´boy till frulle.

Jag och mina bröder älskade O´boy när vi var små.


I vår familj fick man bara äta godis på lördagar, men med O´boyen kunde vi kringgå dessa regler. När mamma inte såg slevade vi ner decilitervis av chokladpulver i glaset så att det bildades en stort, pulvrigt berg längst ner på botten. Sedan undvek vi effektivt att röra om med skeden - så när mjölken var uppdrucken fanns det massa underbart geggig chokladsås för lilla barnamunnen att festa på.

Ha! Mycket listigt.

Never underestimate a child. I tell you.

Hemma från bion

Att gå på bio med darling och Carro är lite som att gå på dejt med Panikätarnas Riksförbund. Redan innan vi hade kommit in i biosalongen hade Carolina satt i sig 1 st dricka, 1 st popcorn samt en påse chokladkulor. Fem minuter in i filmen hade darling gjort ungefär det samma.

Lika bra att äta upp snasket med en gång - så att man kan koncentrera sig på filmen sen, låter dom båda hälsa.

Nåväl. Bruno var URBRA! Se den!Carros snacks.En kvart senare.

Dags att ta tag i dagen

Klockan är 17.30.

Dags att hoppa ur morgonrocken, borsta tänderna och kamma till håret.

Vi ska se Bruno på bio. Borat was sooooo 2006. Haha! Gotta love it.

Hörs när SpiderMama är hemma igen ♥


Inte så eftertraktad


Hoho! Hallå? Någon?


En del människor är så sjukt populära rent telefonmässigt! Ibland kan jag sitta och fika med en kompis och bevittna hur dennes mobil ringer säkert tre gånger och signalera sms i ännu fler omgångar. Vissa personer är bara så himla eftertraktade!

Well... Jag hör inte till den mest eftertraktade sorten.

Nej, jag hör nog snarare till den sorten som mycket väl kan gå och lägga sig om kvällarna och inse att idag har inte en enda person sökt mig! Inte ens mamma.

Ibland undrar jag om det kanske är något fel på min mobil? Borde jag lämna in den på en hälsocheck eller borde jag kanske byta nätoperatör?

Man undrar ju.

Alla som älskar sommaren - Läs ej!!


Alla ni som älskar sommaren - sluta läs NU!!!!


...


Jag är egentligen ingen sommarmänniska.

Varför?

1. Det är för kallt för att bada.
Ibland blir det faktiskt riktigt varmt på västkusten och då åker man, tillsammans med 10.000 andra Göteborgare, ut till havet för att ta ett svalkande dopp... Men se det gick inte! För i havet är det trots högsommarvärme bara 16 grader varmt (?) och såvida man inte vill dra på sig en permanent urinvägsinfektion så gör man bäst i att stanna kvar och svettas på land.

2. Man måste hitta på saker hela tiden.
Varje solig dag på sommaren måste tas tillvara! För man vet aldrig när det blir uppehåll igen. Så fort solen kikar fram utbryter således mild panik Älskling solen skiner!! Du ringer kompisarna jag tar kubben! GOGOGO! Och så slänger man sig ut på första bästa gräsplätt med engångsgrill i ena näven och kubbjävelskapet i andra och så njuuuuter man. I en halvtimma. Sen är solen borta igen.

3. Man blir deppig för att det inte är som i Astrid Lindgrens värld.
Varje vår så tänker jag att den här sommaren - den ska bli EXAKT som i Astrid Lindgrens värld. Solen ska skina jämt, huset ska ligga på landet och jag ska springa barfota i tunn klänning och trä smultron på strå. Ingenting ska kosta pengar eller ta lång tid att göra, för naturen är gratis och här bildas inga köer! Men så vaknar jag upp ur min dagdröm och inser att jag visst bor i en lägenhet. Mitt i stan. Utan balkong. Med en väg utanför fönstret.


Okej.


Jag erkänner att semester och ljumma sommarkvällar är underbara!


Men resten kan faktiskt kvitta.

Hööööst

Idag har vi varit och gått kring Härlanda tjärn, ett fritidsområde här i Götet.

Det blåste rätt mycket och kändes väldigt höstigt när vi gick där.

Jag älskar hösten!

Det är då luften blir så där frisk igen! Och man plockar fram sin mysetröja och traskar ut i skogen och spanar på fåglar med en liten kikare (hej där lilla trana, sitter du här och pickar på en barkbit?) (oj ursäkta lilla blåtrut, låt inte mig störa i ruvandet, jag är bara ute och spanar lite) . Och när man har traskat runt och fågelspanat i några timmar så slår man sig ner på en sten och plockar upp varm choklad, nybakade bullar och limpmackor ur en liten näverkorg och limpmackan tappar man så där traditionsenligt på marken but hey! den landar med smöret uppåt så det gör inget och föresten har väl ingen dött av lite barr mellan tänderna?

Ja. Precis så där gör man på hösten. NOT!

Men ändå.

Samtal under bröllopsmiddagSamtal under bröllopsmiddagen igår:

1. Foglossningar
2. Värkar

3. Giftermål

4. Babynamn

5. Barnvagnar
6. Etc ...
7. etc ...
8. etc ...

GAH!! Somebody help me!

Nu känner jag en extrem längtan efter att få ringa någon singelkompis och prata om sprit, utekvällar, bakfyllor och besvärande könssjukdomar.

Weddingdinner


Spider utan hals...


Det var ett mycket lyckat bröllop igår! Tyvärr kom vi under middagen in på min blogg. Jag HATAR att prata om min blogg! I synnerhet hatar jag att säga vad den heter.

Bordsgranne: Vad heter bloggen då?
Jag (mumlar): Spidieirfmlmfm...
Bordsgranne: Va?
Jag (viskar): Spiderchick.
Bordsgranne: Va?
Jag: Spiderchick!
Bordsgranne: SpiderSHIT?
Jag: SPIDERCHICK!

For god sake. Jag blev inspirerad av en GRIS när jag kom på mitt bloggnamn!

Okej???

Ska jag behöva straffas för det resten av livet?


Hurra! Nu...

044194d0022f72d8e176b114f4df3519.png

Hurra! Nu har Spider grinat sig igenom en vigsel. Fint var det!

Bröllop


Snart i v.29...


Nu ska vi åka ner till Halmstad och gå på bröllop.

Jag har på mig en klänning som visserligen är fin, men som känns SO NOT me! Men ska man på bröllop så ska man och då får man absolut inte se ut som sig själv. Jag tror att det är lag på det faktiskt.

Min kille gick och klippte sig dagen till ära. Nu är han svinmissnöjd och tycker att håret blev alldeles för kort. Han säger att han "ser ut som Hitler i frillen".

Men snälla nån då finns det väl ändå värre personer att se ut som? Eller??

Nå väl. Off we go!

Vägrar bli rädd
Postat av: Rocknlola.

Svar: Ofta!


Jag vägrar bli någon som är rädd för att köra bil.

Tänk sedan när vi har barn, då känns det jätteviktigt att jag känner mig trygg bakom ratten. Hur ska det annars går när min kille inte är hemma?

Nej tyvärr lilla barn, det blir ingen fotbollsträning den här veckan. Heller. Mamma vågar inte skjutsa dit dig. Jag vet att du måste träna på sån där bizikleta, men mamma blir så stressad av att möta andra bilar på vägen!

Eller

Nej tyvärr lilla barn, det blir inget sjukhus idag, jag vet att du har halsfluss och öroninflammation men en tripp till sjukhuset kräver flera filbyten med bilen och förstår du hur läskigt det är att byta fil??

Nej vet ni vad. Det där funkar inte.

Varje kväll

In in in in in in, sväng sväng sväng MEEEEEEER sväng mer mer mer mer! Vrid på ratten, mer! VRID PÅ RATTEN SÄGER JAG!! Så ja. In mer, mer mer mer mer!! RÄTA UT! Bra. Fram fram fram fram fram fram, lite till lite till lite till lite till. En centimeter bara. Lite till lite t... STOOOOOOOOOOOP!! För jössenamn STOOOP säger jag!!! AKTA BILEN! Backa backa backa. Så där. Perfekt.

Ja.

Så där låter det varje kväll när jag ska lotsa min kille att fickparkera bilen (under extremt tighta förhållanden) utanför vårat hus.

Ibland ser jag hur grannarna står och tittar på oss i fönstret. Det där går aldrig säger deras blickar. Det här går visst! säger jag tillbaka. Vi är inte rädda! 

Ge oss en parkeringslucka på 30 cm och vi tar den. Fyll luckan med spik och vi parkerar ändå. INGET skrämmer oss. Nothing.

Födelsedagssnack

På tal om inget när vi står i kön på Åhlens.

Jag: Älskling jag har fortfarande inte fått någon födelsedagspresent av dig!
Min kille: Jag vet...
Jag: Taskigt.
Min kille: Förlåt, men din födelsedag kom liksom i helt fel veva.
Jag: Fel veva???
Min kille: Och föresten fick jag bara ett babyalbum av dig när jag fyllde år!

JAJA!

Men hellre en babyalbum än ingenting på en födelsedag som tydligen är helt felvevad?? Pray to god att jag lyckas veva in den rätt nästa år.


Spiderbaby

Hittade lite gamla pics hemma hos mormor.Spider som baby. Här kan ni se hur jag ser ut utan lugg. Det var ju några år sedan nu. Men ändå. Ingen lugg.Spider med lillebror. Tänk så liten jag har varit! Och tänk vad stor min bror har varit! (nu är han smal som en sparris)Spider med lillebror nr 2. Trevlig liten page jag hade där. Pottfrisyr-chick på något vis.Jisses! Inte konstigt att man var rädd för tomten! En sån där stor och röd näsa får man bara om man har missbrukat julsnapsen i alldeles för många år.

Bror på Ikea

Min bror var på Ikea härromdagen.

Bror: Jag köpte massa grejer!
Paus...
Bror: Jag köpte en kudde.
Paus...
Bror: Jag köpte en filt.
Paus...
Bror: Jag köpte en tavla.
Paus...
Bror: Jag köpte en strykbräda.
Paus...
Bror: Du vet en liten strykbräda som man kan ställa på ett bord.
Jag: Okej vad br... ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gah!

Typiskt att jag alltid ska somna när folk vill berätta intressanta grejer.

Samtal

Samtal idag.

Jag: Älskling, tänk om inte jag orkar vara gravid fler gånger?
Min kille: Hm...
Jag: Skulle du kunna tänka dig att bära på ett barn då?
Min kille: Killar kan inte vara gravida.
Jag: Men om, OM, det vore möjligt?
Min kille: Men det ÄR inte biologiskt möjligt.
Jag: Men OM det blir?
Min kille: Sluta tjata.
Jag: Men herregud, OM det vore möjligt och jag inte orkade, då skulle du väl?
Min kille: JAJAJAJA!

Bra.

I övrigt har vi inte argumenterat om något särskilt idag.

Chokladbollar med strösselJag har bakat chokladbollar med strössel.

Min kille (ropar från vardagsrummet): Hur många bollar har du gjort?
Jag (skojar): Jag gjorde bara en enda stor.

Min kille: En enda chokladboll bara?

Jag: Ja. En svinstor. Och den är baaaara till mig!! *fnissar*
Min kille: Jaha. Okej.

Okej????? Bara så?

Jag (not so happy anymore): Tror du på fullaste allvar att jag har gjort en enda svinstor chokladboll som jag ska sitta och trycka i mig HELT SJÄLV??
Min kille: Eh... Ja?

Men snälla nån - jag är väl ingen jäkla SOPTUNNA heller!

Typiskt killar att förstöra alla skämt.

Barnsäkra hela lägenheten

Vi behöver barnsäkra lägenheten OMEDELBART!

Men barnet kommer ju inte förrän i oktober?, säger ni nu.

Jo men skit i barnet, det här handlar om mig! Vi måste säkra hela lägenheten för MIN skull!

Idag började jag nämligen dagen med att drämma min friska lilltå rätt in i en dörrkarm. Sedan toppade jag detta genom att klämma vänster pekfinger i ytterdörren. Nu är jag alltså inbillningsförlamad på både över och underkropp.

Allting här hemma har blivit en potentiell livsfara. 

Som det är nu går jag inte säker någonstans.Stackars lilla krokiga finger...

Inte ett skämt!!

Vet ni vad jag drömde i natt??

Jag drömde att jag hånglade med Robert Pattinson!!
Jag upprepar: JAG DRÖMDE ATT JAG HÅNGLADE MED ROBERT PATTINSON!

Obs! Detta inlägg är inte på skoj!

Jag levererar alltså INTE ett för tidigt aprilskämt. 

Ovan är inte påhittat!

Jag drömde verkligen att vi hånglade.

Ibland är livet så jävla rättvist!

Mormor och ordspråk


Mormorkäk


Idag har vi som sagt varit hos mormor och morfar i Falköping. Det är alltid en fröjd att lyssna till min mormor. Hon fullkomligt sprutar ur sig roliga gamla ordspråk.

Vad sägs om:

Allt klär en skönhet, ingenting missklär en ful.

Eller...

Vi får väl se. Som den blinde sa.

Jag kan typ ett ordspråk och det är:

Det löser sig sa bloggaren som slängde tops i toan.

Obs! Superkänt ordspråk!!

Eller så har jag myntat det själv...

Oklart.

På väg...

5efbd6defd107bea0af499f9a5500f85.png

På väg till mormor och morfar i Falköping. Är Skövde deppigt så att Falköping DEPRIMERANDE!! Sorry alltså men den stan vinner inga rolighetspriser. Inte i år i alla fall.

Viktigt ämne

Ursäkta att jag skriver mycket om graviditet just nu (jag vet att vissa av er inte gillar det) men detta ämne bara MÅSTE tas upp!

Förstoppning.

Jag var väldigt förstoppad under första tiden som gravid. När vi var hos barnmorskan för att väga in mig så hade jag inte bajsat ordentligt på en vecka (övervägde starkt att be henne lägga till OBS! Obajsat tillstånd efter viktsiffran i protokollet).

Varje morgon bad jag om nåd till högre makter - snälla snälla låt mig få släppa lite på trycket. I alla fall en liten lort? Eller två? En halv? Jag drack kaffe, jag gjorde knäböj, promenerade, drack vatten, mölade hårt bröd ...

Inget hjälpte!

Tillslut var jag tvungen att ringa barnmorskan som kunde försäkra mig om att det är högst normalt att bara äta och äta och aldrig skita när man är gravid (mycket möjligt att hon inte uttryckte sig just så) men jag kunde ju prova torkade plommon för att få igång magen.

Sagt och gjort. En påse plommon senare var magen igång. REJÄLT! Två veckors lagrad, hårt packad mat rann ur magen (rann ja). Plötsligt stod det helt klart att jag inte alls var i elfte månaden (vilket jag misstänkt) utan bara i andra. Pjuh!

Snacka om befrielse.

Fakta om Spiderchick

Eftersom jag får mycket frågor om vart jag bor, när bebben ska komma etc så har jag här sammanställt en liten faktaruta om mig själv.

Namn: Moa.
Kallas helst: Spiderchick.
Kallas helst inte: Mona (men min killes mormor envisas).
Civilstatus: Stabilt som fan.
Bor: Göteborg.
Uppvuxen i: Skövde.
Jobbar: Som modern slav modeassistent på ett inköpskontor.
Barn: Bebbe anländer i oktober.
Så kommer vårat barn att se ut om den blir lik mig: Se bild nedan.

Detta undrar jag mest om föräldraskapet: Hur man fyller i alla papper till försäkringskassan?
Detta väntar jag på: Frieri från min kille. Jag har väntat ett bra tag faktiskt!!
Jag är för: Tvångsgifte.
Det värsta jag vet: Krig. Orättvisor. När barn/djur far illa. Att vara förstoppad.
Det bästa jag vet: Att få lön.


Spiderchicks barn???

Knipigt

Idag har vi först träffat familj och sedan mötte jag upp Elin och Rebecka för en fika.

Rebecka är instruktör på Friskis & Svettis och vill väldigt gärna att jag ska vara med på hennes pass. Men snälla nån, säger jag då. Jag har inte tid att sprätta muskler i ring med andra! Jag har fullt upp med mina knipövningar, jag gör dom flera gånger om dagen!

Eller ja.

En gång om dagen kanske.

...

Varannan dag.

...

Några gånger i veckan.

...

Jaja jag SKA börja med dom där jäkla knipövningarna. Sluta tjata.Kniiiiip!

Fanx underbara readers

Tack för alla kommentarer i nedan inlägg. Det verkar som att vi är många som tycker att vikthetsen är tråkig. Själv skulle jag aldrig kommentera eller fråga om en gravid kvinnas vikt (eller någon kvinnas överhuvutaget). Men alla är vi olika och alla kan inte ha båda brösten i bh:n... om man säger så...

Tack också alla som skriver att jag är fiiiiin med min kula. Inlägget var absolut inte menat som ett komplimangfiskeri, men för all del BERÄTTA GÄRNA MER OM MIG SJÄLV!!

Obs! Varning!! Spider drabbad av extrem hybris.

Det här med att gå upp i vikt ...

Något jag har märkt sedan bebisen landade i min mage är trenden att man ska gå upp så lite som möjligt under graviditeten. Från att kvinnan med gott samvete kunde äta för två - ska man år 2009 endast lägga på sig vikten av en liten bebis samt några gram moderkaka. Inget mer.

Folk älskar att skryta om hur lite deras kompis grannes kusin gick upp i vikt (bara 6 kilo, fattar du?) (eh nä?). 

Många kändisar spär också på detta ideal. Pinnsmala trippar dom runt i tighta fodral med bara en liten kula på magen. Och på bestämt datum gör dom en hejdundrandes fettsugning, förlåt kejsarsnitt, och plockar ut de överflödiga kilona.

Jag håller med om att man inte ska sitta hemma och äta för två. Det är inte hälsosamt att gå upp för mycket i vikt för vare sig mamma eller barn. Men det är så himla tråkigt att till och med den gravida kvinnan nu har fråntagits rätten till kurvor.

Det första en halvbekant person sa till mig när jag berättade för denne att jag var gravid var ja jag tyckte väl att du hade blivit lite tjock.

???

Jag är ledsen, men jag orkar inte lyfta skrot. Jag promenerar en halvtimma om dagen, thats it. Promenerar jag längre drar min mage ihop sig till en stenhård boll och det känns inte helt hälsosamt. 

Jag orkar inte räkna kalorier heller. Hur ska jag kunna göra det när hungern är så stark att jag ibland skulle kunna injencera middagen med spruta bara jag får i mig skiten fort nog?

Jag har gått upp 12 kilo hittils och jag är i v.28. Mycket tycker vissa, men vet ni vad? JAG MÅR STRÅLANDE! Jag har inte haft en enda krämpa (hittills), alla mina värden är toppen och vår bebis är självaste definitionen av den perfekta tillväxtkurvan *mammaskryt*. Är inte det viktigare än att räkna kilo?

Om cirka 12 veckor ska jag krysta ut en vattenmelon genom ett sugrör (nåja).

Kan jag inte få fira denna möjliga omöjlighet med en rejäl biff?


 
Gravid på första bilden och inte gravid på andra bilden. Eller om det är tvärt om...

Svar på comment


Postat av: Malin

Svar: Jag kommer förmodligen att sköta hela förlossningen själv, ja.

Föresten tycker jag att ni ska gå in och läsa Malins blogg där man får följa Malins dagliga kamp mot en kronisk muskelsjukdom.

Trots att denna sjukdom förmodligen är piss och skit så har Malin humorn i behåll!

Jag beundrar människor som drabbas av livets orättvisor, men som ändå kan se det ljusa i saker och ting. Min mamma till exempel har drabbats av massa jobbigheter de senaste åren, men hon ser framåt ändå. Hon sitter inte hemma och är bitter, utan tar tag i sitt liv och gör det bästa av en jävlig situation.

Mamma och sådana som Malin är mina självklara förebilder!

ExpertHar jag hittills tyckt att graviditeten segat sig fram som en höftskada snigel i uppförsbacke, så tycker jag nu att allt går otroligt fort! 

Hello - stop the clock, vill jag hojta!

Jag har ju massa att lära mig.

Idag vankade jag således ner till biblioteket och lånade samtliga gravidböcker dom hade inne. Nu kommer jag att bli en expert på förlossning! När barnmorskan drar igång och tjatar om profylax på föräldragruppen så kommer jag att skratta! Hahaha! Snälla nån - måste vi vara så basic? Kommer jag att säga och himla med ögonen medans alla andra föräldrar sitter där och är skitnervösa för dom har inte läst en enda bok för någon har visst varit väldigt förutseende och redan lånat alla titlar från bibblan. Ha!

Dagens chockVilken chock!

Fadde och hon i Bonde söker Fru (man?) är ett PAR!!!

Men snälla nån jag visste inte ens att dom kände varandra??

Kan inte kändisarna gå ut i pressen och hinta lite att dom träffas innan dom helt plötsligt är ett par?? Det blir ju jätteförvirrande annars.

Nu måste jag smälta det här en stund.

Höjden av snålhet

Jag har inga pengar kvar efter semestern och nu har den ofrivilliga fattigdomen även spridit sig till mina drömmar.

I natt drömde jag nämligen att jag snattade böcker från biblioteket.

Jag stal alltså något som man får låna gratis. Sen kom en vakt och blev skitsur på mig för att jag inte hade tagit en kölapp till bibliotekets kundtjänst (oklart vad jag skulle till kundtjänst att göra när jag hade hela väskan full med stulna böcker? Jag antar att det var någon form av avledande manöver) men han upptäckte inte mitt stöldgods (dumbass).

I vilket fall - stjäla låneböcker!? Hur snål får man vara??

Hos pappi

Idag har vi tillbringat dagen hos pappi. Pappa bor 1 km utanför Skövde, det vill säga mitt i ingenstans.


Från pappas tomt ser man bara ... grönt. Otroligt exotiskt för någon som sniffar doften av motorväg så fort hon öppnar fönstret hemmavid.Den här bajsnödiga minen fick jag när pappa föreslog att "vi skulle gå upp i skogen och titta på ett vattenfall".Medans vi väntade på att grillspetten skulle bli klara sprang jag runt i trädgården och åt mig mätt på hallon ...... och körsbär (bigaråer, sötbär, röda bär, alla bär i hela världen, STJÄRNSTOPP!!!!) (ha! nu kan ni inte komma och rätta mig vad det är för bär).


Till efterrätt vankades det blåbärspaj.

Nu har min kropp fått en anitoxidant-overdose av alla jäkla bär!

Magen är skitkass. Jag måste vila.

I knew it!Jag visste det!

Mitt Visakort har blivit skimmat på en obemannad bensinmack i Skåne! Jag tyckte väl att jag hade lite väl lite pengar på kontot. Ha!

Nu har jag ju visserligen inte betalat med kortet på någon obemannad bensinmack. Någonsin. Men man kan inte förklara allt här i världen.

v.28 here we come...

27 veckor

27 veckor fullbordade - hello v.28!

Enligt gravid.se så väger nu barnet runt 1 kg (mamman väger i denna vecka som en nättare elefant, men det har gravid.se missat att skriva). Pappan säger till mamman att 1 kg är ungefär lika tungt som en liter mjölk. Mamman skakar på huvudet åt detta och vet i hemlighet att 1 kg är betydligt tyngre än så! Två matkassar fulla av tegelsten - där har vi 1 kg.

Så måste det vara!

Hur ska man annars förklara att mamman pustar och stånkar (som om hon vore mitt uppe i självaste förlossningen) bara av att knyta skorna?

DaimfrosseriMamma vill att jag ska lägga ut bild på gårdagens daimfrosseri.

En pappershög är min. Och en är hennes.

Vilken som är vilken?

Det hör inte till saken.

Näven i bordet

Jag håller med om att man inte kan säga att det är "billigt i Ullared".

Förra året när vi var i Tunisien till exempel så blev jag så jäkla förbannad på alla försäljare som skrek "billigare än Ollared!!" efter oss. For feffing sake!! Skrek jag tillbaka. You can not say Ullared, that is a place/ort. Gekås is the butiks name! It says on the skylt klart och tydligt you nutcase.

Geee liksom. Vissa har ju noll koll.

Rex och luggenNu är vi hemma hos mamma. Mamma har en bonushund som heter Rex.

Rex har en riktigt avundsvärd lugg!! Inte sant?

Där ligger till och med jag i lä.

Ett likKommer ni ihåg när jag dundrade rätt in i en stol med foten före så att hela lilltånageln vek sig uppåt?

Well... I TOLD YOU IT HURT!

Nu väntar jag på att någon ska ringa och erbjuda mig en roll som lilltå-lik i nästa Beckfilm.

Vakna med SpiderchickGodmorgon lördag!

Sveriges mest gravida blogg har just vaknat. Låt oss inleda helgen med en uptempo Spidermovie. Jag föreslår att ni höjer volymen till max.

Ullared och babykläder


Idag har vi varit på Gekås i Ullared och jag och min kille vågade oss (för första gången) på att köpa kläder till bebisen.

Jag: Vilken storlek ska man köpa?
Min kille: Eh... jag vet inte?
Jag: Ja jag vet inte heller?
Min kille: Men jag vet inte?
Jag: Men tjena, JAG vet inte??

Efter lite överläggning kom vi fram till att, eftersom bebisens föräldrar är väldigt korta (i synnerhet mamman), så kommer förmodligen bebisen att vara jättekort också. Så vi tog den absolut minsta storleken vi kunde hitta.

Pjuh!

Nu kan jag bara gratulera mig och min kille till bra teamwork.

Jisses det...

26f230400a3e1172fbea95b6b14a13cb.png

Jisses det är verkligen billigare än Ullared här i Ullared.

By by skåne
By by Skåne. Det har varit en fin tid här nere men nu åker vi tillbaka till Sveriges framsida igen. Jag måste dock säga att ni skåningar är väldigt trevliga. Och er dialekt är inte så farlig som jag trodde, den är ganska charmig faktiskt.

Jag avslutar därför den här vistelsen med frasen:

- Tju-fiiiiiiiiim spiiiiiiinn?

(Översättning: Tjugofem spänn? Utropat av skånsk dam som tyckte att glassen var lite väl dyr.)

BegynnandeSolen har gått ner. Fåglarna har slutat kvittra. Blommorna har slokat. Träden har tappat sina blad. Ett ledset barn leker med en död katt.

Varför?

Spiderchick har fått begynnande ÅDERBROCK!

Det är sant. Nu kommer det. Graviditetens baksida.

Köpenhamn

Vi har haft en mycket mysig dag i Köpenhamn. Jag shoppade loss som om det inte fanns någon morgondag. Nu har jag inga pengar kvar alls till Ullared som vi ska åka till imorrn (mamma på tal om ingenting, kan du höra av dig?) Sen fikade vi, strosade runt i kvarteren och käkade två gånger på McDonalds.
SpiderMama i Nyhavn med sin nya pridefärgade väska som hon köpte på Urban Outfitters (oklart varför jag skriver om mig själv i tredje person).I Köpenhamn är jordgubbarna så stora att jag misstänker genmanipulering. Råkar man kasta en sådan här gubbe lite för hårt upp i ett träd så kan man mycket väl ha ihjäl medelstor fågel.Sex-museet vi skulle ha besökt var stängt "for good".

For good???

Resan till Köpenhamn var med andra ord helt ovärd.

Nu sitter...

3e1fab2990ca166a7458a5ef6c80770f.png

Nu sitter vi vid Nyhavn och käkar nachotallrik för 120 sek och dricker cola för 63 sek. Tur att pengar inte är något problem. Inte än i alla fall.

Köpenhamn

Idag sjappar vi över till Danmark för en heldag i Köpenhamn.

Jag svettas redan ymningt - för är det något språk jag har svårt att förstå förutom ryska, så är det danska!! Men det ska nog gå bra. Ser fram emot att inte dricka öl och käka wienerbröd med chocolaaaadee.

Sms-bloggar såklart. Det lär väl vara svindyrt, men frukta ej för dyr faktura, ty jag har kontantkort.

Tjing så länge!

Geni - like notIgår spelade vi Geni. Inget bra spel för förvirrade gravida.


Min kille (ställer fråga till mig):
Ett djur som kallas "öknens skepp".

Jag: Eh...

Min kille: Ett djur! I öknen. Det finns inte så många.

Jag: ???

Min kille: Stort djur, stor grej på ryggen.

Jag: Eh... fågel?

Min kille: Fågel?? KAMEL ska det vara!!


Men snälla nån jag tänkte kamel! Det gjorde jag verkligen.

Comment of the week
Postat av:

Mamma??

Vi sitter...

3ad3092e2ba2a15e94aa73890615b8e6.png

Vi sitter vid havet, äter pizza och spelar spel. Life is good. Förutom att spelet är frågesport och jag förlorar stort.

Dagen so far...

Kiviks marknad avklarad. Langon (langosen?) var god. Hur kan det bli annat när man blandar firtyr med gräddfil och ost?Den här tishan skulle passa perfekt till vår bebbe! Tyvärr tycker jag att procentsatsen är helt fel, det skulle vara 99% mamma och 1% pappa ...... så jag la pengarna på marknadsgodis istället. Ni vet sånt där godis som man bara kan äta tre bitar av och sedan hamnar hjärnan i sockerkoma samtidigt som ett extremt illamående sprider sig i hela kroppen. Vad gör man då? Jo man trotsar naturligtvis alla naturlagar och äter lite till.När vi pausade för att läsa kartan hoppade min kille ur bilen och plockade en vallmoblomma åt mig. How romantic! Jag tror att han har dåligt samvete för att han inte har friat ännu. Eller så tycker han bara om mig. Vad vet jag.

Nu ska vi vidare på fler äventyr.

Vi är...

0-28b0ce35810aef059fc2049858c55b38.png

Vi är på Kiviks marknad. Det spöregnar och jag käkar langos för första gången i mitt liv.

Gårdagen i Lomma och Malmö

Igår var vi och badade i Lomma. Sedan shoppade vi loss i Malmö innan vi drog till Västra Hamnen och pimplade drinkar (gött för gänget att dom har en given fyllechaffis i mig).SpiderMama med lejonrufs i Västra Hamnen (otroligt irriterande smeknamn jag har gett mig själv, det måste jag erkänna).Här försöker vi göra hoppbild. Herregud. Man får ju skämmas inför Knivlisa.
Jag vet inte hur er tumme ser ut när ni håller er partner i handen, men min ser ut så här.Klockan 22 på kvällen var vi tvugna att stanna till på Max i Lund för lite kvällsmål. Robert beställde bland annat en "Lyx Shake". Vi tyckte att den gick fint ihop med hans insulinspruta.

Äntligen!! Har...

0-2af081f0fd82442e012071e5101759f6.png

Äntligen!! Har vi hittat Turning Torso. Eller Spinning Torso som jag väljer att kalla den. Låter mer logiskt.

Ojoj skynda...

0-654bf8e41911e2e3daef119093a2fbe6.png

Ojoj skynda gott folk, skynda och köp nya numret av Solo! Slå upp sida 22 bums för där händer det grejer. Nu är hon HET Spiderchick, nu är hon så het att klimathotet ter sig milt i jämförelse.

Tävling
Vi har en semestertävling. Varje gång man har uträtta något på toaletten så måste man kryssa i en lista. När vi sedan åker hem ska vi se vem som har nyttjat toaletten mest.

Fy vilken omogen tävling säger ni nu.

Fy vilken underbar tävling säger jag!

Äntligen någonting som jag faktiskt har en seriös chans att vinna!!

Krullig brödskivaEn till grej jag har upptäckt med Skåne:

Första skivan bröd i brödförpackningen är krullig i hörnet!

Väldigt exotiskt. Jag antar att det är en gammal tradition som härstammar från den danska tiden. Varför vet jag inte. Ni får väl googla.

I vilket fall så är klockan 8.30 och bara Spider är vaken. Alla andra ligger och sussar sött. Som normala människor gör. På sin semester.

Nu är vi framme i Skåne

Saker jag har upptäckt med Skåne:


• Maten är god. Mycket godare än Rom. Konstaterade min kille snabbt.


• Mjölkförpackningarna är svinkonstiga! Lättmjölk är liksom RÖD och mellanmjölk är BLÅ??? Eh hallå?? Snacka om att förvilla sina kunder. Den fetaste mjölken ska ju vara röd, mellanmjölken grön och lättmjölken blå. Så har det alltid varit. I alla år. I min värld. Där jag bor.


• Jag är oroväckande lik Per Gessle. Jag upptäckte det i bilen ungefär i höjd med Lomma kommun. Not good.
Lurre på torget i Lund.Konstig mjölk med fel färg.Spiderchick? Per Gessle? Ingen vet.
Tusen tack för alla tips!

Vi ska gå igenom dom bums.

Nu är...

0-26d61a238d4af622ca993858b23c641c.png

Nu är vi framme i Lund. Min kille säger att allt i Lund är jättegammalt. Jag tippar att Gina Tricot är från 1700talet. Minst.

Skånepåg

Idag väckte jag min kille med min allra finaste skånska stämma.

Jag: Är du vauken min lilla skaune paug?
Tystnad...
Jag: Är du vauken min lilla skaune paug?
Tystnad...
Jag: Är du vauken min lilla skaune paug?
Min kille (superirriterad): JAAAAAAAAAAAAA!

Mäh!

Min kille borde faktiskt vara glad. Med mig får han ju öva på hur det är att ha ett överspeedat litet barn tjatandes i örat.
Nåväl.

Nu åker vi strax söder ut. Vi har fått låna en lägenhet i Lund och med den som bas ska vi sedan kolla in vad Skåne har att erbjuda. Köpenhamn blir det en dag. Ystad och Malmö är också inplanerat.

Ni Skånebor får gärna lämna lite tips vad att göra! Finns det något mysigt café vi absolut inte får missa? Någon loppis eller second hand? Någon strand man måste ha rullat runt på minst en gång i sitt liv?

Gimme gimme!

Ny film

Mamma ringde.

Mamma: Jag har köpt en film idag.
Jag: Vilken då?
Mamma: Den där American Pie.
Jag: Jaha.
Mamma: Har du sett den?

Har jag sett den???

Ja jag såg den när den kom ut. Det måste ha varit någon gång på 1890-talet.

Men det kan även ha varit tidigare.


Dagens filmfrågaVi såg Pelikanfallet igår och filmen väckte en fråga hos mig.

Varför måste folk som är jagade på ett hotell alltid springa vägen via köket?

Varför?? Dom kutar ju alltid rätt in bland spisar och kastruller och välter omkull minst tre stora ställ med färdig mat så att det sprutar duchessemos över hela plejset! Och gud nåde om det råkar stå en oskyldig liten servitör i vägen för då slängs han rätt in i första bästa skurhink.

No no what are you doing with my food! skriker kocken i panik. Och det tro fasen det för det är ju han som får fejsa gästerna sen som fått vänta skitlänge på sin mat för att något nöt tyckte det var smart att häva alla fläskfilémedaljonger i golvet.


Ovärt var ordet.

Cupcakes

Idag har jag bakat cupcakes! Med chokladsmak och chokladfrosting. Mmmm...

Okej mina cupcakes kanske inte direkt ser ut så här, men vad fasen. Det är inte målet som räknas, det är resan dit!

... och resan dit är underbar! Det absolut bästa med att baka är att man kan diska alla redskap med tungan. No need for water and diskmedel.

Just lick and enjoy.

Smarrigheter

Det pågår smarrigheter i Spiders kök. Det ska ni veta.

Ni får se resultatet sedan.

Och jag som trodde...Jag och min kille har beställt hem Icas bonuskort. Och inte bara ett, nej nej håll i er, TVÅ stycken! Var sitt. Jisses alltså...

Och jag som trodde barnaskaffandet gav mest vuxenponäng??

Hahahaha! Så blåögt av mig. 

Kan inte somna om


Schleeten...


Klockan är 06.28 söndag morgon och jag kan inte somna om!!

Jag (knuffar på min kille): Jag kan inte somna ooooom.
Tystnad...
Jag: Jag kan inte somna oooom.
Tystnad...
Jag: Hallå! Jag kan inte somna om säger jag!
Min kille (mummelsuckar): Men vad ska jag göra åt det då?

Klubba ner mig med en påk eller nåt! Så jag tuppar av och får sova lika länge som normala människor gör. Suck... Nu ska jag och bebben kolla på American Psyko.

Planering för semester

Idag har våra vänner varit här och vi har planerat nästa veckas semester. Vi ska åka till Skaune (eller hur det nu stavas) (Skåne?).

Eftersom att vi ska åka fyra personer i en bil och det därför kan bli lite trångt, så har vi gjort upp en lista på vad man inte får packa med sig.

Man får inte ta med sig:

• Jordglob på fot
• Luftmadrass i uppblåst tillstånd
• Stora instrument (min kille har dock fått dispens för gitarren)
• Mer än EN dator per person
• Levande djur
• Dött djur
• Surfingbräda

I övrigt är det fritt fram att plocka med sig vad man vill.

Varför så bråttom?

Igår när jag stod och köade i affären så hade jag en gammal dam med rollator bakom mig. Av någon anledning hade denna dam väldigt bråttom för hon försökte flertalet gånger rulla (?) upp jämsides med mig för att på så sätt komma före i kön. Gång på gång fick jag parera den gamla damens trängningsförsök. Manãna manãna för sjutton lady! ville jag vända mig om och säga.


Det är inte första gången jag har en pensionär bakom mig i kön som försöker trängas och jag undrar nu: Varför så bråttom?


Jamenar dom jobbar ju inte längre (obviously) utan måste rimligen ha hela dagarna lediga, vad kan möjligen vara så brådskande att det kräver omedelbar trängning av medellång kö? Jag fattar inte??

Tycker dom det är jobbigt att stå upp? Det har jag full förståelse för! Men kan dom inte säga det i så fall? Istället för att köra upp en illhård rollator i baken på oskydliga människor.

(Och det gär inlägget går under avdelning: Ovärt-att-störa-sig-på-men-jag-gör-det-ändå)

Det enda rättaIdag klockan tio på morgonen kom min kille hem efter tre dagars minitunerande med bandet.

Jaha? Det var ju dumt. Jag skulle ju överraska honom med en skinande ren bostad! Jag var ju rustad att förvandla vår lägenhet till det där Sköna Hem-hemmet som jag vet ligger och lurar under ytan, redo att komma fram bara jag orkar damma en smula. Vad att göra?

Ja, jag gjorde naturligtvis det enda rätta.

Jag gick och la mig i framstupa sidoläge med en glass och en bok istället.

StädaJag tänkte kickstarta semestern genom att storstäda.

Ut med det gamla och in med det nya! Liksom.

Dessutom har vi inte städat sedan... ja vi har inte städat sedan... sedan... sedan... eh... ja vi har inte städat på ett jävla tag helt enkelt!

Ett fint avslut på dagen
Jag låter min nuvarande Facebookstatus avrunda dagens bloggning.

Fint.

Häpåer!

InbjudanJag och min kille har fått inbjudan till en föräldragrupp, för oss som ska bli mamma och pappa för första gången.

Dom som redan har barn får förmodligen gå i någon mycket kunnigare grupp. Och då kallar dom det säkert inte för Föräldragrupp (kan ju lätt låta lite nybörjaraktigt), utan något mer proffsigt som typ Parent Professional eller VAP (Very Advanced Parenthood) eller Been there done that.

Disco
Det här linnet vill mina kollegor att jag ska ha.

Dom tycker att jag ska bli en discomamma. Tydligen.

Har upptäckt...

209f9da6b7a78b71bf2a2703fcc55bb7.png

Har upptäckt att varm choklad är det godaste som finns! På mitt förra jobb drack jag så mycket varm choklad att det började isa i tänderna bara jag kom nära kaffemaskinen. Mmm... Det var tider det.

Pizza och film

Igår hade jag och Marie pizza och filmkväll hemma hos mig. Jag var mycket behjälplig i köket. Bland annat spillde jag ut mjöl, krossade ett glas och tog upp viktig plats med min stora mage *mammor kan*.

 


Sen såg vi på Burn after Reading.

Tyvärr hade Marie inga glasögon med sig och jag har ju som bekant gravid-IQ i klass med en normalbegåvad fiskmås, så vi förstod absolut ingenting av handlingen.

Men eftersom både Brad Pit, George Clooney och Tilda Swinton är med i rollistan så drar jag slutsatsen att filmen måste ha varit bra.

Film och...

0-3daf4b845b864769344b5eba0cc42f47.png

Film och pizza kväll råder hemma i Spiderchicks palats. Full update imorn! Puss på er

Nu har...

0-125349d6243adfb159629a6379fd780c.png

Nu har jag köat till Condecos toalett i typ tio minuter. Vad sjutton gör vissa människor på toa? Bajsar och läser en bok?? Eller? Man undrar ju.

Stäppvärmen

Tydligen är den "ryska stäppvärmen" på väg mot Sverige. Det lovar mina kollegor.

Vi pratar om denna stäppvärme nästan varje dag på jobbet. Vi undrar vart den är? Vad gör den? Kommer vi gilla den? Hur länge kommer den stanna? Är den snäll mot svullna gravidfötter?


Vet ni?

Snart semester!!

Nu är det bara två dagar kvar till semestern!

Jag räknar dagarna, nej timmarna, nej minutrarna, nej SEKUNDERNA till fredag eftermiddag!! Baklänges. Baklänges räknar jag neråt.

Snart smäller det!

Hejdundrandes grillpartaj

Igår hade vi ett hejdunrandes grillpartaj hemma hos Marie.

Engångsgrillarna glödde, köttet frodades och cola lighten flödade som vin.
Sen sov jag och bebben över hos Marie. Vi delade säng alla tre. Det gick jättebra! Marie låg så still så still och störde inte mig och bebisen en enda gång på hela natten.

Idag känner jag mig lätt bakis (vill jag gärna inbilla mig).

Grillparty baby!...

0-1fb969b6e585cb221fc720d48e4f43ff.png

Grillparty baby! Spider är kung på engångsgrillar. Not!

Tråkigaste praoplatsen

Idag har vi lyssnat på "Värsta sommarjobbet" på P3.


Jag har inte haft så många tråkiga sommarjobb, där emot hade jag en riktigt tråkig praoplats i en optikerbutik när jag var 14 år. Det var väl egentligen inget fel på själva optikerstället, men det fanns ju inget att göra!!


För det mesta fördrev jag tiden genom att putsa glasögon. Fast inte riktiga glasögon, utan plast. Skyltexemplar. Fakebrillor. På låtsas.

Någon av dagarna fick jag även packa upp en leverans a´ sex burkar linsvätska. Jag har nog aldrig packat upp någonting så långsamt någon gång ever i mitt liv. Låt oss säga att jag gav ordet slowmotion en helt ny innebörd.


Ibland kom det in lite kunder också. Då kunde jag vara i vägen en stund.

I övrigt. Inget att göra.

Krämpor

Sedan bebis i magen undrar folk naturligtvis hur jag mår hela tiden.

Kollega: Hur har du mått? Mår du bra?
Jag: Jag mår superbra!
Kollega: Har du inte haft några krämpor?
Jag: Näeee... jo förutom lilltån då!
Kollega: Fast din onda tå har väl inget med graviditeten att göra?

Eh... LIKE YES!

För om jag inte hade haft bebbe i magen så skulle jag aldrig ha varit så klumpig att jag sprang in i en stol och då skulle jag aldrig har spräckt hela tånageln och om jag inte spräckt tånageln så skulle jag inte ha linkat runt som en halt liten valross just nu = graviditetskrämpa.

Synonymer till höfta

Några av er var lite osäkra på vad "höfta" betydde.

Va??

Jag som trodde att alla höftade sig igenom livet!

Saker jag tycker man kan höfta:
Matrecept
Antal skedar kaffe i kaffebryggaren
Mängden vatten till blommorna
Mängden godis när man köper lösgodis
Etc
Etc

Saker jag inte tycker man kan höfta:
Stark medicin
Min lön (så länge det inte höftas i överkant)

Höfta eller inte höfta?Jag och darling lagar min pappas berömda pastasallad. 

Som vanligt jobbar vi extremt dåligt ihop i köket, jag och min kille.

Jag tycker att vi kan höfta ner alla ingredienserna. Min kille där emot insisterar på att allt ska lagas enligt recept (samt vara extremt finhackat).

Suck. Jag blir tokig!

Hellre lite höftad mat på fem minuter än ohöftad mat på en halvtimma! Som jag brukar säga.

Snurrig

Jag är så snurrig!


Min hjärna har plockats bort under graviditeten.


Till exempel kommer jag inte ihåg vad folk heter längre. Den enda personen jag riktigt kan namnet på är mig själv (vilket känns lite onödigt då jag sällan ropar på mig själv). I synnerhet på jobbet är det besvärligt att inte komma ihåg vad folk heter. Min kille kan jag ju alltid kalla "älskling" eller "babe" när minnet tryter, men vad säger man till sin 30-åriga chef? Madam? Fru?


Ursäkta eh... frun, men kan du skriva under den här ordern?


Förmodligen inte populärt.

Sommarplåga

Till mina kompisar som bor i London (och alla andra utlandssvenskar som läser denna blogg):

I Sverige har vi för tillfället en sommarplåga som heter Svennebanan.

Refrängen går ungefär så här:

Svennebanan svennebanan svennebanan SVENNEBANAN svennebanan SVENNEBANAN SVENEBANAN svennebanan svennebanan SVENNEBANAN svennebanan SVENNEBANAN SVENEBANAN svennebanan svennebanan SVENNEBANAN svennebanan SVENNEBANAN SVENEBANAN svennebanan svennebanan SVENNEBANAN svennebanan SVENNEBANAN SVENEBANAN.


Ja.

Eller sa jag att den går ungefär sådär?

Den går exakt så där.

Faktiskt.

LPL

Igår var det meningen att vi skulle gå på LPL (Lotta på Liseberg). Men ungefär samtidigt som vi gick innanför entrén så öppnades himlens portar till förmån för århundradets skyfall.


... så vi gick hem och såg programmet på tv istället. Lite synd för jag hade verkligen velat se artisterna live! Sarah Dawn Finer är ju urcool, Agnes är ju så snygg att man kollavippar och Charlotte Perelli ... Charlotte Perelli ... ja. Det är absolut inget fel på henne.

Snabb update

Har varit en sväng på Lotta på Liseberg. Det gick så där. Mer om det imorgon.

Nu skriker Gunvald Larsson som en tok i vardagsrummet! Bäst jag gör min kille sällis framför Beckfilmen.

Tjing så länge!

Det gick bra!


Spider fokuserar ...Det gick bra hos vår barnmorska L.


Allt var bra med mig - järnvärde, glykos, blodtryck, vikt, etc etc.


Och bebisen i magen mådde också bra och var så duktig! Den låg så still så still när L skulle lyssna på hjärtljuden och mäta min mage.


Jag tycker mycket om vår barnmorska! Hon är avslappnad och rolig. Vi känner att vi kan fråga om allt och få vettiga, raka svar. Sen slutar visserligen varje möte med att L och darling snackar musik (L har blivit stort Ammotrack fan), vilket stör mig lite. Vi är ju ändå där för att fokusera på MIG (eh DUH!). Men men.

Eventuellt nämner jag min blogg vid nästa möte. Så ska nog fokus hamna på rätt ställe igen.

Barnmorskan

Idag ska vi till barnmorskan.

Jag ska fråga henne om det är normalt att börja grina när man ser en mus springa över vägen. Det kan det ju knappast vara?? Geeee, jag måste verkligen släppa det där ...

...

Fast sen måste jag faktiskt fråga hurvida barnmorskan tror att en liten mus kan klara sig i storstan? Vart sover den någonstans? Vad äter den? Är den rädd ofta? Tänk om det kommer en stor lastbil nästa gång musen springer över vägen, vad händer då?

Ja. I övrigt kommer jag nog inte ha så många frågor.

En liiiiiten mus

Igår började jag grina när jag såg en liten mus springa över vägen. 

Ush.

Graviditetshormonerna börjar verkligen gå till överdrift.

Så jäkla glad!


Only seventeen... HA!


Idag skulle jag köpa cigaretter till en (myndig) kompis.

Jag: Ett paket cigaretter tack.
Kioskman: Har du legitiamtion?
Jag (hamnar i chocktillstånd): Eh, va?
Kioskman: Ja, så att du inte är 17 år.
Jag (hamnar i lyckotillstånd): ÅHH så glad jag blir!!
*halar fram körkort och bevisar födelseår -83*
Kioskman: Jaha ja, tack så mycket.
Jag: TACK SJÄLV!!

Nu är jag så jäkla glad!

Vad gör en stympad tå när man ser ut som en 17-åring???

Det här med lilltån ...Alltså... det här med lilltån är faktiskt inte kul. Det gör skitont! Jag har ingen nagel kvar. Tyvärr verkar ingen i hela världen förstå min smärta.

Kompis (försöker peppa): Tänk på att du ska föda barn, det kommer nog göra ondare än att slå i lilltån.

Spider svarar: I would not think so! Barnafödande kommer vara en lätt match i jämförelse med detta. Plus att förlossning har ett syfte. Det har inte ofrivillig stympning av liten tå.

Mamma: Det går över tills du gifter dig.

Spider svarar: Det vill säga ALDRIG!

Blodbad


Och kvar av lilltån finns bara en lite stump...Jag är så himla klumpig, jag går in i allt. ALLT! Idag traskade jag till exempel förbi mammas köksbord och vad händer? Jo jag drämmer min lilltå rakt in ett stolsben så att hela jäkla NAGELN FLÄKS UPP!

Vi snackar inte bara smärta här - vi snackar BLODBAD!!

Vad jag gjorde? Ja, jag gjorde naturligtvis det enda rätta. Jag lade mig ner i framstupa sidoläge och skrek på hjälp.

Gör det baraHemma hos mamma igår ...

Jag: Mamma du funderar inte på att slänga chokladen från i julas?
Mamma: Jo. Jag tänkte på det igår faktiskt.

Men snälla nån - skrid till handling kvinna!

Släng det. Bara gör´t.

(Jamenar inte ens JAG är sugen på att äta upp skiten = extremt illa)

Man får välja sina bloggar med omsorg...

Jag har på senare tid börjat läsa Englas blogg.


Jag tycker Engla verkar vara en go tjej med sådant där avundsvärt Sköna Hem hus som jag aldrig kommer att få. Och ja bloggen är kul att följa, men det som fascinerar mig mest är kommentarsfälten.

Jag häpnar varje gång jag läser kommentarerna. Vissa läsare verkar störa sig på allt Engla skriver. Till och med ett fjuttigt godmorgoninlägg går några i taket för.

Själv skulle jag aldrig läsa en blogg jag stör mig på. Till exempel bojkottar jag min egen. Jag läser den aldrig. Never! Jamenar jag fattar ju varför ni slog bakut över topshistorien (numera känd som Topsing-gate skandalen*) för om JAG hade läst det inlägget hade jag gått i taket så hårt att jag förmodligen fastnat där.

Man får ju välja vilka bloggar man följer med omsorg för fasen.

*Nästan lika allvarlig skandal som Watergate

Mariestad baby

Idag har vi varit i Mariestad och hälsat på familj.Hoho! Ser ni mig i sidspegeln? Inte bara creddiga modebloggare kan ta kort på sig själva så där fashion-konstnärligt, även Spider kan! Obviously.Bakom mina solglasögon kan jag sannerligen vara mig själv! Den saken är säker.Åååh så romantiska, sagolika rosor!

Life mission: Flytta till hus med Astrid Lindgren-aktiga rosor vid knuten.
Godaste glasstårtan ever! Jag tog om en, två, tre, fyra, fem, SEX gånger!

Herregud var det så många gånger??? Jo det var det. Neeej var det så många gånger? JAAA så många gånger var det. Näeeee? Jooooo! Gosh vad mycket! Yes, just face it. Gah!! *inre konflikt pågår*

Ursäkta mig

Igår gick jag runt och sjöng på lite låtar.

Jag: We areee the world weee are the children nananan niiniiniiniinii...
Min kille (irriterad): NANANANA NIINIINIINIINII, är det det enda du kan sjunga??

Oj då.

Ursäkta mig att jag inte kan texten på en enda låt i hela världen (förutom Boten Anna).

MaratonÅh herre min get.

Jag har just utövat något form av maratonsovande.

Slocknade igår kväll kl 21.30. Vaknade imorses klockan sex av att bebben slog kullerbyttor i magen (jag vill leka mamma jag vill leka, kan jag mycket väl tänka mig att den ropade) (sa jag kullerbyttor föresten?) (duuuuktiga du är lilla bebis!) (din mamma har aldrig kunnat slå en kullerbytta i hela sitt liv), somnade om på stört och vaknade nu. Klockan 09.35.

Puh!

Dagens - ursäkta?

Ursäkta men är det redan fredag idag???

Den här veckan har gått så fort att jag knappt hunnit blinka.

Om någon skulle säga till mig att det bara är måndag idag så skulle jag inte ens reagera. Eller jag skulle förmodligen lägga mig ner på marken, slita mitt hår, klösa mitt skinn och gråta ut min förtvivlan...

Men i övrigt. Ingen reaktion.

Picknick på ramberget

Igår hade vi picknick på Ramberget.

Ramberget känns lite som Los Angeles. Lång, slingrig väg och en enorm utsikt på toppen.

Los Angeles? Göteborg? Whats the difference liksom? Typ inget.
Jag har aldrig kunnat sitta skräddare och nu kan jag absolut inte sitta skräddare. Så medans alla andra satt med benen i kors på filt fick SpiderMama trona i en brassestol.Utsikt. Ni som bor i Götet kanske känner igen er?

Ravedisco fredagmorgon

Idag började morgonen som vanligt med att min killes alarm ringer. Han trycker på snooze. Det ringer igen. Han trycker på snooze. Sedan börjar mitt alarm ringa. Jag trycker på snooze. Min killes alarm ringer. Snooze. Mitt alarm ringer. Snooze. Alarm. Snooze. Alarm snooze alarmsnoozealarmsnoozealarmsnooze GAH!!!!

Och så håller det på i en halvtimma.

Det känns som att jag vaknar till ett satans ravedisco varje morgon.

Kan inte en liten fågel böja sig in genom sovrumsfönstret och kvittra en munter godmorgonsång istället? 

Eller en liten ekorre kan ställa sig på fönsterbrädet och spela godmorgonaktigt på en harpa? 

Något sådant vore mycket trevligare att vakna till. 

Så kanske jag slipper känna det som att jag ravedansat mig igenom dagens första halvtimma.

Komplex
Jag är ledsen men jag trivs inte i något annat än lugg. Jag har nämligen en hög panna som inte direkt lämpar sig för mittbena.

Faktum är att jag alltid har haft komplex för min panna. När folk ber att få se mig utan lugg så säger jag alltid NEJ! Jag skäms så. Skitlöjligt. Det tog lång tid, flera år, innan jag till exempel lät min kille ta på min pannan. Jag skämdes så över den. Jag tänkte att om jag ignorerar den så finns den inte. Typ.

Men så tog jag efter många om och men mod till mig och släppte komplexspärren och nu tycker jag mycket om att ligga i mig killes knä och bli smekt över det jag alltid har hatat. Han smeker bort mitt komplex kan man säga (innan var det bara mamma som fick smeka mig så). Och han tycker om mig ändå. Min kille. Även fast jag inte har det mest symmetriska fejset i världen.

Well... Jag kommer nog aldrig att tycka om min panna helt, men där emot har jag lärt mig att fokusera på annat. Jag har vita, fina tänder till exempel. Och fylliga läppar. Och justdetja - innanför pannan har jag en hjärna! En hjärna som fungerar alldeles utmärkt och som till och med är ganska smart ibland ;)


Coola donnor med höga (nåja) pannor: Eling Kling och Ebba von Sydow. Båda vrålsnygga tjejer om ni frågar mig! Tyra Banks är också het. Snygga Knivlisa har också hög panna. Säger hon.


Picknick

Har raggarduschat lite här hemma (dvs vevat runt med deodoranten några varv i varje armhåla) och nu är det dags för picknick med darling och vänner.

Hörs sen mina älsklingar ♥

Idag delade...

0-53f8f3556e98a093a065a890d0f38878.png

Idag delade söt kollega ut en gullig lapp för att peppa alla oss som inte har gått på semester ännu.

Idag tog...

0-60fd3c5a9c01bcda7734a61c6f03034a.png

Idag tog jag 15 minuter sovmorgon och blir genast saknad på jobbet. Så här såg det ut på mitt skrivbord. Nästan rörande faktiskt.

Some pics

Hey!

Det är lika bra att jag erkänner... Jag har inte ett skvatt att skriva om! Min hjärna är överhettad av värmen. Så jag tänkte jag kunde slänga in lite gamla bilder (gammalt trick bloggare tar till vid idétorka).Spider i Thailand 2006. Jag är mörkhårig och ser lite ut som en pojk (inget fel i det).Spider på Portobello Market i London 2007. Den där kappan fick jag mycket komplimanger för! Särskilt från äldre damer (inget fel i det).Jag och tjejerna när vi bodde i Stockholm hösten 2007. Jag praktiserade på H&M:s huvudkontor. Helena (till vänster i bild) praktiserade hos Minimarket och Jennifer var på JC:s kontor.
Lätt hysterisk Spider i Paris 2008. Speedad på Starbuckskaffe.

I Paris 2008. Här ser ni hur kort jag är jämfört med mina kompisar. Ni som trodde jag var lång. Hahahahaha!Jag i Tunisien förra sommaren. Den där kjolen får jag inte riktigt in magen i nu...Jennifers möhippa förra sommaren. Oh no! Det var där som jag hade min "trut och finger period". Jag skulle truta med läpparna på alla kort och göra något form av amerikansk gängtecken med fingrarna. I am over it now. Bara så ni vet.

Frågor på det?

CrybabyJag har varit väldigt känslig den här veckan. 

Saker jag grinat över:

1. En mamma och hennes två barn på bussen.
Så jäkla vackert var det! Att se dom tre sitta tillsammans på ett säte. Det var liksom bara så... fint.

2. En liten pojke på stranden.
Han var så full av energi denna lille pojk! Han hoppade och lekte och sprätte som en liten ponnny på grönbete. Åh så fint det var!

3. Michael Jackson
I samband med hans död insåg jag att denne man en gång i tiden bara har varit ett oskyldigt barn. Så jäkla sorgligt. På något sätt.

Ja.

Just det.

Barnuppfostran

Haha!


Skönt att höra Sus. För jag vet mycket lite om barnuppfostran.


Jag vet bara att jag och min kille måste ...


... sluta prata bebisspråk med varandra. Bebben kommer aldrig lära sig prata rent annars.


... sluta svära. Istället får vi säga saker som "järnspikar", "attans stenbumlingar" eller något annat fint och gammeldags. (Note to self: kolla upp hur mamma svor när hon var ung förr i tiden).


... sluta kalla varandra "mami" och "papi". Det blir ju illpinigt om bebisen skvallrar till fröknarna på dagis att vi kallar varandra så.


... öva på det här med att vara "good cop" respektive "bad cop" (man måste ju ha var sin roll).


... bli jättesamspelta och lära oss tala med blickar så att man inte står där och velar när barnet till exempel vill ha glass till frukost, typ ehh... vad tycker du, ska vi säga ja? Nä jag vet inte vad tycker du? (Vela = not good, då sitter man i skiten direkt).

Praktiskt?Jag kan numer ställa min dricka på magen.

Tjoho!

Så himla praktiskt och så otroligt opraktiskt på samma gång.

Provokationsblogg

Bloggkommentatorerna skriver att sveriges Krösamajor festar på min blogg och det stämmer verkligen (ni får skrolla deras sida för jag tror inte man kan länka till enstaka inlägg?). Haha! Många av er läsare är verkligen otroligt präktiga.

Jag tycker själv att jag är väldigt harmlös, men har ofrivilligt blivit en provokationsblogg.

Folk 1: Igår läste jag den där nya provokationsbloggen.
Folk 2: Vilken då?
Folk 1: Av hon som skriver helt crazy saker!
Folk 2: Kissie?
Folk 1: Nej hon som är TOTAL bananas och gör olagliga grejer.
Folk 2: ???
Folk 1: Hon som är gravid och äter typ rävgift.
Folk 2: Spiderchick??
Folk 1: Ja justdet, hon ja!

Ungefär så.