Det här med att gå upp i vikt ...

Något jag har märkt sedan bebisen landade i min mage är trenden att man ska gå upp så lite som möjligt under graviditeten. Från att kvinnan med gott samvete kunde äta för två - ska man år 2009 endast lägga på sig vikten av en liten bebis samt några gram moderkaka. Inget mer.

Folk älskar att skryta om hur lite deras kompis grannes kusin gick upp i vikt (bara 6 kilo, fattar du?) (eh nä?). 

Många kändisar spär också på detta ideal. Pinnsmala trippar dom runt i tighta fodral med bara en liten kula på magen. Och på bestämt datum gör dom en hejdundrandes fettsugning, förlåt kejsarsnitt, och plockar ut de överflödiga kilona.

Jag håller med om att man inte ska sitta hemma och äta för två. Det är inte hälsosamt att gå upp för mycket i vikt för vare sig mamma eller barn. Men det är så himla tråkigt att till och med den gravida kvinnan nu har fråntagits rätten till kurvor.

Det första en halvbekant person sa till mig när jag berättade för denne att jag var gravid var ja jag tyckte väl att du hade blivit lite tjock.

???

Jag är ledsen, men jag orkar inte lyfta skrot. Jag promenerar en halvtimma om dagen, thats it. Promenerar jag längre drar min mage ihop sig till en stenhård boll och det känns inte helt hälsosamt. 

Jag orkar inte räkna kalorier heller. Hur ska jag kunna göra det när hungern är så stark att jag ibland skulle kunna injencera middagen med spruta bara jag får i mig skiten fort nog?

Jag har gått upp 12 kilo hittils och jag är i v.28. Mycket tycker vissa, men vet ni vad? JAG MÅR STRÅLANDE! Jag har inte haft en enda krämpa (hittills), alla mina värden är toppen och vår bebis är självaste definitionen av den perfekta tillväxtkurvan *mammaskryt*. Är inte det viktigare än att räkna kilo?

Om cirka 12 veckor ska jag krysta ut en vattenmelon genom ett sugrör (nåja).

Kan jag inte få fira denna möjliga omöjlighet med en rejäl biff?


 
Gravid på första bilden och inte gravid på andra bilden. Eller om det är tvärt om...

Kommentera gärna!
floria

sådär gjorde jag också, sen stod det still de sista veckorna trots att jag åt flera glassar om dagen... det är ingen mening att stirra på vägen, ät och var glad! sen ska man ju amma, och det tär på kilona!

2009-07-21 ♥ 10:38:54 » URL: http://floria.blogg.se/
Madde

Du, du ær så himla fint gravid tycker jag! Bland det vackraste som finns ær hælsosamma gravida kvinnor, precis som du! Var stolt før att just din kropp kan producera något så hæftigt som ett nytt liv! Hur coolt ær inte det?! =) =) Det måste juh baa firas med lite extra godsaker! =)

2009-07-21 ♥ 10:44:58 » URL: http://bangboom.blogg.se/
Ida

mamma gick upp 40 kg med mig. Passa på att äta. ha det bäst!

2009-07-21 ♥ 10:46:04 » URL: http://typexakt.blogg.se/
Myaraq

DUMPA HALVBEKANTINGEN!

Inte okej kommentar!Ja, klart man måste få då upp i vikt.

Men som sagt, med måtta.

Jag tycker du är jättefin på de bilder du visar.

Så det så./Idol till Idol

2009-07-21 ♥ 10:49:56 » URL: http://myaraq.blogg.se/
sofia

åh vad glad jag blev av att läsa det där. :)

2009-07-21 ♥ 10:54:38 » URL: http://sandstedt.blogg.se/
Good girl

jag blir galen på allt detta viktsnack överallt och hela tiden. bra att du inte bryr dig!

2009-07-21 ♥ 10:55:40 » URL: http://goodgonebad.wordpress.com
Heléne

Men du, fortsätt som du gör, bara DU mår BRA! så mår bebisen bra, man har en till person i sig så då kan man inte bara väga samma som förut. o när du fött, kommer de extra kilona rasa o är det några kvar får man väl njuta av bebis o ta tag i dem sedan. bara du som mamma mår bra och bebisen så spelar det väl ingen roll.

dumma "ideal"! Njut av att vara gravid! :)

2009-07-21 ♥ 10:56:28 » URL: http://frkfinemang.se
Kerstins mobila blogg

Om du känner dig hungrig så beror det förmodligen på att du ÄR hungrig!

Jag tycker du visar prov på ett mycket sunt förhållningssätt.

Go for it, och håll formen ;-)

2009-07-21 ♥ 11:01:50 » URL: http://www.arstinn.blogspot.com
Linda

nån gång i livet måste det ju vara okey att få äta vad man vill utan att tänka på vikten!?! de tycker jag iaf!

jag åt inte så mycke mer när jag va gravid och ändå så susade de iväg på vågen...när jag hade gått upp mer än 30kg så slutade jag väga mej...:) men dom rasade av snabbt igen efter klumpen kom ut! :)

2009-07-21 ♥ 11:07:58 » URL: http://yohvanna.blogg.se/
sandra

vad skönt med någon som verkar ha en sund inställning till graviditet och vikt! den dagen jag blir gravid tänker jag äta precis så mkt som jag vill och känner för så länge det är hälsosamt för mig och bebisen :)

2009-07-21 ♥ 11:19:50 » URL: http://skgard.blogspot.com
Linda

Ät och njut, du bär ju på ett helt litet nytt liv där inne. Då förtjänar du det bästa under tiden.

2009-07-21 ♥ 11:21:06 » URL: http://meandrunk.blogg.se/
Rebecca Utan Räkor

Fin på första bilden och fin på andra bilden.

2009-07-21 ♥ 11:23:49 » URL: http://alltutom.blogg.se/
johanna

Vad kul att du och bebisen mår så bra! Grattis, och lycka till i fortsättningen! Vill också säga att jag älskar dina gravidbilder, du ser så stolt ut!Sen detdär med rimlig viktuppgång hänger väl ganska mycket ihop med hur man var byggd innan graviditeten tänker jag. Hade man ett överviktsproblem innan och ett behov av att gå ner i vikt gäller det kanske att försöka vara lite restriktiv under graviditeten för att inte förvärra situationen och öka risken för överviktsrelaterade sjukdomar ytterligare.Var man däremot en spinkig kändis, eller okändis, kanske det till och med är hälsosamt att lägga på sig lite, och behålla de nya kilorna.Mår ni bra, så nöj dig med det!Kram på er!

2009-07-21 ♥ 11:25:15
Neijlice

FIRA MED TVÅ, TRE, HUR MÅNGA DU VILL! O en rejäl efterrätt ;D

2009-07-21 ♥ 11:27:47 » URL: http://neijlice.blogg.se/
Lady Fair

Det är ju det som är grejjen med att vara gravid. I nio månader slipper man kroppsnoja. Dessutom är det viktigt vad man sänder ut för signaler till ens barn. Hur ska man kunna uppfostra sina barn till självtänkande individer utan kroppsfixering om man startar deras liv med matångest? Äta är gott!!

2009-07-21 ♥ 11:31:38 » URL: http://ladyfair.blogg.se/
Charlotte

Ja, ständigt denna hysteri. Man får inte gå upp för mkt i vikt under graviditeten och sen när man har fött, ja då ska helst allt vara borta dagen efter...

Gick själv upp ca 30kg och då tycker jag inte att jag åt för två. Nu 6 månader efter förlossningen kämpar jag fortfarande med en del kilon.. men nån gång måste det ju vara okej att ha några extrakilon!! men jag tycker många dagar att det är skitjobbigt att de inte bara rann av mig....

2009-07-21 ♥ 11:38:21
Camilla

Så jäkla bra skrivit. Kan inget annat än hålla med! Tummen upp för dig.

2009-07-21 ♥ 11:40:11 » URL: http://xccc.blogg.se/
Laethale

Mycket av det man går upp är också vätska. Så det där med kilo ska man nog inte ta fasta på så mycket. Skönt att det inte bara är jag som har den där inställningen! Man äter när man är hungrig och känner att man behöver det. Att lyssna på kroppen är A och O. Den vet aningen bättre än trender.

Kör ditt race!!<3

2009-07-21 ♥ 11:41:03 » URL: http://djuptytlig.blogg.se/
Äh, väx upp!

Du ser strålande vacker ut! Som sagt, huvudsaken är att man mår bra. Jag hatade också viktfixeringen (men tvärtom: alla påpekade att "du är ju så liten" och "äter du ordentligt" och "du måste ha en liten bebis" - jotack, han låg över kurvan hela grav och vägde 4,3 kg när han kom ut) så jag ljög och sa att jag inte visste hur mycket jag gått upp när någon frågade. Vi mådde så bra båda två. Och när annars är det ok att fråga, gärna främmande, kvinnor om vikt, ev bristningar på magen och ev akne? Nä dra åt helvete liksom.

2009-07-21 ♥ 11:41:05 » URL: http://Ahvaxupp.blogstop.com
Snurran

Du har en sund inställning, klart du ska fira med en biff! Hur man går upp i vikt under graviditet är så olika från gång till gång - min första gick jag upp 25 kilo, den tredje (och sista) bara 4, men barnen mådde toppen bägge gångerna - och jag också. Det konstigaste av allt är att något år efter bägge de graviditeterna så hade jag ändå bara två kilo mer på kroppen än innan, vare sig jag vägt 25 eller 4. Slutsatsen är att de flesta kilona man går upp är vätska, eller hur? Ha det bäst!

2009-07-21 ♥ 11:46:01 » URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Ivana

Jag tycker du är fantastiskt ljuvlig nu, alla gravida kvinnor är så otroligt vackra så jag förstår verkligen inte varför denna hets till att hålla sig smal trots graviditet har blivit populärt.Men vissa är dum i huvudet, så enkelt är det tyvärr.

2009-07-21 ♥ 11:46:12 » URL: http://haveyoursayfirst.devote.se
Förvirrade Morsan

det är sjukt, själv gick jag upp närmare 30 kg under min graviditet (jag var förvisso i princip helt sängliggande under en stor del av graviditeten) men nu nästan 8 månader senare har jag gått ner nästan allt (ok, kanske 5 kg kvar...). Bah för folk som gnäller, vissa går upp mer andra mindre, rent biologiskt... liksom att vissa får jättebebisar och andra minibebisar... inget konstigt med det.

2009-07-21 ♥ 11:48:37 » URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
maria

hjälp säjer verkligen folk så, puckon....Jag gick upp 22 kilo med första och 14 med andra. Och med andra kunde jag inte gå vidare fort för då kändes det som om hela paketet skulle ramla ut.

2009-07-21 ♥ 12:03:33 » URL: http://minajagochlea.blogg.se/
Äh, väx upp?

Haha, vilken idiotgrej att säga - "är du säker att det inte är två?". Jag fick höra av någon att jag bar mitt barn inåt i kroppen och därför inte hade någon mage. Då blev jag genast orolig över vad den gigantiska kulan på magen som bara passade i gravkläder eller grymt stora oversizeskjortor bestod av. En alien? Vatten och fett (som en kamelpuckel)? Eller pumpade maken upp mig med lite luft (för syns skull) varje natt när jag sov?

2009-07-21 ♥ 12:06:22 » URL: http://ahvaxupp.blogspot.com
Miss P

Det är väl bara hoppas att de pinnsmala gravidisarna inser att varken de eller småttingarna innuti inte mår bra när man äter för lite. Man går upp i vikt just för att man behöver det, inte bara för att man plötsligt är två.

2009-07-21 ♥ 12:15:55 » URL: http://dreamsdonotend.blogg.se/
Lina

Det är du som bestämmer över din kropp, och när du mår bra är det bra helt enkelt. Du verkar ha en bra inställning till det hela, det är inspirerande! Sedan är det ju faktiskt så att god mat ska ätas, och är man hungrig behöver man ju mat. Och choklad. Och glass. Och andra godsaker. Och... jag måste nog gå och leta i skafferiskåpet efter något gott, jag blev så sugen.

2009-07-21 ♥ 12:16:12 » URL: http://concordelia.blogspot.com/
Snotra

Nått kul måste man väll få ha när man ändå är gravid? Det är ju de man ser fram emot, att få äta hur mycket man vill, heheh ;D

2009-07-21 ♥ 12:20:13 » URL: http://snotra.wordpress.com
Maia

En av mina bästa vänner fick barn för 1.5 år sedan (världens underbaraste unge, fy så kul du kommer ha med ditt eget barn) och hon gick upp riktigt rejält. Barnet mådde prima inne i hennes mage, den fick precis det den var sugen på och mamman mådde prima hon med. Så skit i smalhetsen och ät det du vill ha, du är jättevacker oavsätt.

2009-07-21 ♥ 12:30:32 » URL: http://metrobloggen.se/maia
Camilla

gravid = allt tillåtet. Om jag någon gång ska bli gravid, då ska jag följa den dieteN!

2009-07-21 ♥ 12:33:16 » URL: http://unafraid.blogg.se/
knivlisa

SPIDER DU ÄR BÄST!!

2009-07-21 ♥ 12:39:54 » URL: http://knivlisa.blogg.se/
Åsa

Förutom den gravida magen, ser det inte ut som om du gått upp så mycket i vikt.Bojkotta vikthysterin! Den är allt annat än hälsosam.När jag födde mitt första barn gick jag ner tio kg under förlossningsnatten. Så de extra kilon jag lagt på mig behövdes med andra ord. Vid min andra förlossning försvann inga kilon, men det ska väl synas att man fött barn?! ;-)

2009-07-21 ♥ 12:45:39 » URL: http://asaleh.blogg.se/
k

ät och va glad, spidermamma!

njut av att du skapar och producerar liv!

tänk på att du och killen gör familj!(jag vet att du gör det, har följt dig en stund, du har en vettig inställning till sakerochting, blir bara trött på vikthetsen i världen)

2009-07-21 ♥ 12:48:29 » URL: http://www.zoieli.blogspot.com/
Jennie

Go Spider! Jag är också så himla trött på all vikthets. Jag har också gått upp i vikt (utan att vara gravid dock) och jag kan dra mig för att träffa folk som verkar lägga så mycket värde i sådant, alltså att ta upp detta faktum. Sitter inte personligheten på insidan liksom? Nä usch och fy, så länge man mår bra och är frisk så ska man väl för sjutton få se ut hur man vill!

Stora kramar!

2009-07-21 ♥ 12:52:57 » URL: http://yenzan.blogg.se/
Pety

Jag har BARA gått upp 6 kg under graviditeten, och jag är så jävla besviken. Vill verkligen gå upp mer.. men jag kan inte? äter som en häst men lyckas ändå inte gå upp nå värst.. i samband med att jag blev gravid så vart jag excited över den tiden då jag skulle se ut som en badboll. Idag 29+2.. not so much. But Im hanging in there ;)

2009-07-21 ♥ 12:55:23 » URL: http://lapetramaria.blogg.se/
Sara - Welcome to Saradise

håller med dig, det är en sjuk värld vi lever i.

2009-07-21 ♥ 13:25:04 » URL: http://snuffsaan.blogg.se/
Jenny

Jättebra inlägg! Du ser hur sund ut som helst, vacker gravid kvinna. Och så länge det är mat man äter och inte all mat kommer från något snabbmatställe så är det nog ingen fara att gå upp ett par kilon under graviditeten. Jag samlade massa vatten under mina graviditeter så efter kejsarsnitten kissade jag som en galning, kunde känna kilona rinna ut. Så det var säkert +30 kilo innan förlossning och bara +5 ett par dagar senare, också en metod ;)!

2009-07-21 ♥ 13:44:28 » URL: http://nennyland.blogspot.com
Amy

Gud vad förbannad jag blir!!!

Inte nog med att vi som inte är gravida ska må dåligt för att vi inte är "size zero" , nu ska gravida må dåligt över viktuppgång också! Fy fan!!!

Ät hälsosamt, men följ dina "cravings" också. ;-)

Man ska må bra under graviditeten, inte tänka på kalorier!!!

2009-07-21 ♥ 14:00:54 » URL: http://amylioness.blogspot.com
Anonym

Hej! Har en ny blogg där man kan dela med sig av sina bästa historier som man haft med kunder, oavsett om man jobbar i kundtjänst, affär eller liknande. Tänkte göra lite reklam för den :)

2009-07-21 ♥ 14:05:26 » URL: http://rkm.blogg.se/
mama

Du har rätt ju. Man ska bara lyssna på kroppen och må bra, skit i hur man ser ut. (fast du är ju svinsnygg så ja...)

2009-07-21 ♥ 14:07:10 » URL: http://naughtyandmama.blogg.se/
NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Promenera en halvtimme om dagen tycker jag förtjänar applåder!

Du är alldeles jättefin, och tolv kilo är INGENTING!

Det är märkligt när man blir gravid hur folk tycker att de plötsligt har rätt att döma vad man gör, vad man äter, hur man ser ut, vem man träffar och när man går och lägger sig.

SpiderMama klarar säkert allt lysande utan kommentarer.

2009-07-21 ♥ 14:14:13 » URL: http://naisy.blogg.se/
Anna.

Jag tycker du ser jättefräsch ut =)

Skönt med någon som inte viktnojjar!

Själv gick jag upp 14 kg under graviditeten :-)

2009-07-21 ♥ 14:29:31
Anna

Har gått upp 24 kilo nu i v 37. Alla värden är stålande, jag följer kurvan perfekt och bebben mår prima. Vikthets kan andra roa sig med, inte gravida!

2009-07-21 ♥ 14:50:54
Ellis

U go girl!

2009-07-21 ♥ 14:53:18 » URL: http://ellisu.blogg.se/
Josefine

Så länge du mår bra så är det ingen fara. Jag tycker vissa kommer med så dumma kommentarer ibland så man vet inte vad man ska skratta eller gråta. Lycka till med din graviditet!

2009-07-21 ♥ 15:04:14
Anna

Helt jävla rätt :) Det är fan barnet som ska bli bra. Skit i alla retards som knappt syns, din baby kommer bli såååå mycket coolare och friskare! HA!

2009-07-21 ♥ 15:05:31
Ida

12 kg är väl ganska vanligt. Jag själv gick upp 25 kg så.... Haha! :D Man får väl fan passa på att äta medan man har något att skyll på och när man väl kan få allt serverat!

2009-07-21 ♥ 15:07:01
Oldslope

Svulla på, det är bara klädsamt.

2009-07-21 ♥ 15:13:57 » URL: http://oldslope.blogspot.com/
Ge Mig Livet Tillbaka.se

12 kilo? Det var väl inte farligt. Min mamma säger alltid att det värsta hon har gjort var att bli gravid med mig, inte nog med att hon gick upp över 20 kilo, jag tyckte om att trycka på "Nu ska mamma kissa"-knappen en miljon gånger om dygnet. Sen när jag väl skulle födas så stannade jag mitt i och tänkte; Nej HÄR halvsägs ute, här vill jag bo! Stanna förlossningen, vi är klara nu. :P

2009-07-21 ♥ 15:22:51 » URL: http://gemiglivettillbaka.se
Catti

12 kilo är väl inte så farligt, man ska göra det som känns bra för en och bebisen.

kramkram

2009-07-21 ♥ 15:32:20 » URL: http://catti.blogg.se/
carolina

nej jag tycker också det känns skumt när man er en gravid kvinna ta i utav bara h*vete på gymmet. känns som att promenad är det som är bäst. fast jag tycker att du är fin bara =) jag blir helt rörd när jag ser gravidmagar p åstan ;)

2009-07-21 ♥ 15:41:45 » URL: http://acarolinas.blogg.se/
Nina [ljuvligt]

Herregud, som folk kommenterar! Som du säger, så är ditt välbefinnande det enda viktiga och skitsamma om du går upp fem eller femton kilo. Det man vill ha är ju en frisk och stark mamma och bebbe i slutändan :-) (eller inte just i ändan kanske!)

Men folk kommenterar alltid tycker jag, om man inte har barn så; varför inte? när kommer bebisen? ska ni inte skaffa barn?

och om man har barn; tyckte väl att du hade gått upp i vikt! ja, du ser allt lite rund ut, hahaJag tycker iaf att du är vacker. Så de så. ;-)2009-07-21 ♥ 16:29:35 » URL: http://www,ljuvligt.wordpress.com
Evelina

Det är en härlig inställning, du och barnet ska må bra och inte behöva tänka på att du ska ha någon spinkig modellkropp... Unna dig det säger jag! :)

2009-07-21 ♥ 16:38:09 » URL: http://evis3nvis.blogg.se/
Nina

Du är så vansinnigt vacker! Din lilla bebis kan skatta sig lycklig som har en frisk, hälsosam mamma att bo i tills det är dags att komma ut:-)

2009-07-21 ♥ 16:38:20
Emma ~ Crazyangel [mamma till Milton]

Jag gick upp 6 kg, gick till och med ner 1½ kg nånstans runt vecka 30-35 som ja gick upp igen lagomt till slutspurten. jag måsse pyton helagraviditeten och spydde så fort jag åt. levde på fruktsallad och jordgubbar. Så för mej var det inte ett val. men jag är glad över dom f kg jag gick upp. till skillnad från en kompis som gick upp 18 och som fortfarande kämpar med att gå ner (1 år senare).Men skulle jag gå upp 20kg med nästa unge så är dte så. Vissa drar på sig mycket vätska så det behöver inte enbart betyda att man äter mycket. Å är man hungrigska mn äta. That´s it :)Jag tycker inte att man ska banta under graviditeten, men inte heller äta för två.

2009-07-21 ♥ 16:43:50 » URL: http://crazyangel.blogg.se/
Linn

Heeelt rätt inställning! Du är sjukt söt :) !

2009-07-21 ♥ 16:53:33 » URL: http://imunwritten.blogg.se/
Anna

Du är skitsnygg både som gravid och ickegravid och det syns att du mår bra, så strunta du i siffrorna på vågen sålänge du känner dig hälsosam.

2009-07-21 ♥ 16:59:18 » URL: http://annzah.blogg.se/
Babette

Med dottern gick jag upp 25kg, vilket tydligen är ganska mycket.

Men jag var precis som du, ganska så tunn innan, så kanske jag "behövde" lägga på mig dom där extrakilorna, just för att må bra under graviditeten, för jag mådde superbra!

Med sonen, alltså barn nr 2 gick jag bara upp 16kg, men då hade jag en 2åring att springa efter, kanske det bidrog lite ;) men oxå, så var jag lite större från början än när jag väntade mitt första barn, så då behövde jag kanske inte gå upp så mycket.

I vilket fall som helst, så har det gått bra att gå ner alla kg efteråt.

Man ser ju inte ut som 17år längre ;) men vad gör det, jag har två välskapta ungar =)Btw, du är så himla vacker med din lilla kalaskula!KRAM

2009-07-21 ♥ 17:10:18 » URL: http://frubettys.blogg.se/
Junitjej

Guvudsaken är att du mår strålande trots viktökningen! Bry dig inte om vad folk säger!

2009-07-21 ♥ 17:17:24 » URL: http://junitjejen.se
Billy

Det viktigaste är ju ändå som du säger att du mår bra.

2009-07-21 ♥ 17:24:22 » URL: http://rubyred.blogg.se/
Anna-Karin

Du verkar vara en helt fantastisk människa, väldigt klok! Din lilla unge ska vara glad att få ha dig som mamma :)

2009-07-21 ♥ 17:33:01
Nicole - mamma till C

Jag vet vad du menar.. det är så dumt och omoget.

Man ska utgå från sig själv skulle jag säga. vissa går upp mycket andra lite mindre.

Jag själv gick upp 15kg och det är de som är normalvikten. Allt under har barnmorskor sagt att det inte är bra. Jag vet en del som gått upp runt 30 - 40kg.

2009-07-21 ♥ 17:41:44 » URL: http://nicoleb.blogg.se/
Vanilla

Jag håller med dig! Det är sådan hysteri kring vikt och kroppsideal. Jag tycker att det är galet i vanliga fall, men när det kommer till gravida kvinnor tycker jag att det är helt vansinnigt. Självklart ska man äta det man vill och självklart ska man inte bry sig om man råkar gå upp något kilo extra när man är gravid. Huvudsaken är att mamman och barnet mår bra!Läs gärna mitt inlägg om organisationen "SMAL" på min blogg! Kramar

2009-07-21 ♥ 18:14:52 » URL: http://byvanilla.blogspot.se
Cajsa

You go Spidermama! Du är så vacker och fin och bra. Hoppas jag blir lika fin som du när jag blir gravid.

2009-07-21 ♥ 18:26:51
Tess

Så otroligt löjligt att det har blivit en hets med att inte gå upp i vikt när man är gravid. Bara man själv och bebisen mår bra så är det huvudsaken! Lyssna inte på sådana negativa typer. Och när det gäller kändisar. Kolla bilder på när Catherine Zeta-Jones var gravid. Hon gick upp normalt och är jättevacker på bilderna! Hon struntade i att folk i Hollywood kallade henne för "val" och strålade :-)

2009-07-21 ♥ 18:29:39 » URL: http://highlandertess.blogg.se/
L I L I J A

Men gud, klart man ska få biffa till sig under graviditeten! Det är ju bara naturligt & självklart tycker jag :O

2009-07-21 ♥ 18:33:49 » URL: http://lilija.com
Britt-Marie "Bim" Kullin

Mycket bra skrivet. Du verkar verkligen ha en sund inställning till graviditet och din kropp.Själv så gick jag upp trettio kilo när jag var gravid... Kanske i och för sig inte så jättebra, men jag var hungrig jämt, och jag band också en massa vatten i kroppen. Spelar roll, det är väl bara att ta tag i det sen. Ammar man sen i ett år, som jag gjorde, så är det bra att ha lite att ta av. Sen är det väl bara att kämpa på sen. Jag gick i alla fall ner alla mina kilo sen.Strunta i vad folk tycker och tänker. Gör som du själv tycker känns rätt. Och lycka till! :-)

2009-07-21 ♥ 18:36:21 » URL: http://bim.blogg.se/
madde

jag förstår inte varför man propsar på att inte gå upp när man är gravid, det hör ju till! :)

2009-07-21 ♥ 18:36:33 » URL: http://rebeckamadeleine.blogg.se/
Maya

En biff? Då har jag ändå räknat med fem smulor överdrift. Vilken futtig biff det blir! Kom igen nu va... två tycker jag, minst. (: Du är skeetsnygg förresten!

2009-07-21 ♥ 18:40:06 » URL: http://mayasord.blogg.se/
lina

jo men det är ju det finaste med att va gravid att allting helt plötsligt smakar tio gånger godare och att man är hungrig jämt.sen går man ner mycket av att amma också, så det behövs extra viktuppgång för då man väl fött är man inet lika hungrig, men bebisen ska ha mat ändå och då hjälper det verkligen om man gått upp lite så det finns lite att ta av. så va det för mig i alla fall.

2009-07-21 ♥ 18:47:08 » URL: http://jagochkidsen.blogg.se/
E

Du är toppenvacker!

2009-07-21 ♥ 18:48:37
sanna

Du är min nya förebild!! tack kära du för att du är så underbar, och visst har du helt rättlycka till med bebisen

kram

2009-07-21 ♥ 18:49:44
Camilla

Gillar din frisyr på bilden, ursnygg verkligen!

2009-07-21 ♥ 19:17:53 » URL: http://camtaylor.blogg.se/
Em

Åh, jag skrev om samma sak för någon vecka sedan. Blir så ledsen när folk talar om för mig hur tjock jag blivit och hur jag "aaaaldrig kommer kunna gå ner allt det där igen". Jag har visserligen gått upp helt sjukt mycket, dina 12 kilo är ingenting i jämförelse - men med tanke på att jag var kraftigt underviktig innan jag blev gravid känner jag mig ändå rätt hälsosam. Jag sitter inte och vräker i mig godis hela dagarna, men jag unnar mig att äta ordentligt och gott. Det är jag värd tycker jag! :)

2009-07-21 ♥ 19:20:56 » URL: http://mammaochbullen.blogg.se/
jenny

Tycker det är så synd att man till och med kommit med ideal för gravida! Hur sjukt kan det bli liksom? Hoppas allt är väl med dig och din bebis:D

2009-07-21 ♥ 19:47:19 » URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Saga

Tack, tack, tack! Det här behövde jag läsa. Jag är själv i v 34 nu och har gått upp 18kg. Jag får alltsomoftast höra hur hemskt det är, och med dessa graviditetshormoner är det mer än nog för att självkänslan ska tryta, rejält. Okej, viktökningen är kanske lite i överkant men hey, jag mår som en prins! Inga krämpor och värdena är tipptopp. Borde inte det vara det viktigare än att stirra sig blind på dessa kilon? Jag slår numera dövörat till åt detta vikttjat, så det så.Nåväl, lycka till med gravven och bebisen! :)

2009-07-21 ♥ 19:54:48 » URL: http://annmelis.blogg.se/
nina

jag har hört att man brukar gå upp runt 15-20 kilo. När jag ska ha barn, ska jag äta för två fast nyttigt, och gå upp i vikt !

2009-07-21 ♥ 20:11:46 » URL: http://amelsnina.blogg.se/
Nathalie

Jag tycker du är vacker med dom extrakilona!

2009-07-21 ♥ 20:52:02 » URL: http://nathalieke.blogg.se/
Banana

Ja jisses, du ser ju bara sund och fin ut på bilden, inte alls tjock. Min kompis har iofs gått ner i vikt sedan hon blev gravid, men det beror på att hon krääääääks hela, hela tiden, stackars liten.

2009-07-21 ♥ 20:59:59 » URL: http://annabanan.blogg.se/
★Cat Powers

Hej!

Åh vilket inspirerande inlägg, du har så rätt i det du säger! Det är sjukt att allt ska var så smalt, så smalt! Jag har inte tänkt på det förrens nu men alla mamma-bloggar jag läst har skrivit "Åh jag gick bara upp 4 kilo" och gick ner jättefort igen! Vad spelar det för roll, huvudsaken är barnet är friskt och hel.Heja dig som står upp för dig!

KRam!

2009-07-21 ♥ 21:03:34 » URL: http://catpowers.blogg.se/
Martina

jag tycker du är jättefin!

2009-07-21 ♥ 21:06:08 » URL: http://martinan.blogg.se/
Josefine

Du är bäst & snyggast! Blir så glad när jag läser dina inlägg eftersom det hade kunnat varit mina egna ord :) Ikväll ska jag äta massa bullar, OCH NJUTA :D (även fast inte är gravid) :)

2009-07-21 ♥ 21:12:05 » URL: http://xjosefinex.blogg.se/
Sandra

Helt rätt! Jag gick upp tjugo kilo med min pojk, men inte mådde någon av oss dåligt för det! Eller inte mer än vad man kan göra av en graviditet.Man ska göra vad man känner för, Speciellt under sin tid som gravid. Det är så mkt som händer, det kan vara tufft, vikten behöver man inte tänka på. Sånt kan man ta tag i senare om man så skulle vilja.

Jag har alltid hört att grav.-kilona är näst intill omöjliga att få bort, men för mig försvann allt på två månader! Så glad att jag inte brydde mig om hur mycket jag gick, vad jag orkade, vad jag åt, utan jag åt och gjorde vad jag ville när jag ville! :)Grattis till bebben i magen förresten :)

2009-07-21 ♥ 21:26:18 » URL: http://babish.devote.se
Sandiza Hotpants

Ja faktiskt väldigt irriterande att man måste ha en URSÄKT för att få ha gått upp i vikt.Fast enligt mig så ser du ut som alla kändismammor som bara fått en liten kula på magen!;)

2009-07-21 ♥ 22:09:26 » URL: http://brunettsandy.blogg.se/
erika

Mmm mkt av det där man går upp är ju vätska oxå, och det är ju individuellt hur mkt vätska man samlar på sig, de e liiiite svårt att kontrollera de, huvudsaken man mår bra!!

2009-07-21 ♥ 22:13:07 » URL: http://eralhe.blogg.se/
Sara

Jag tycker man ska få göra som man vill. Alla har ju en fri vilja!!!

2009-07-21 ♥ 22:21:47 » URL: http://candis.se
Sara

Du är snygg Spider! :D

2009-07-21 ♥ 22:22:07
Louise - Ur mitt eget perspektiv

Jag tycker du ser perfekt ut!

Kör på bara. Så länge du & bebisen mår bra så är allt toppen! :DPuss

2009-07-21 ♥ 22:52:27 » URL: http://lowice.blogg.se/
Jessica

Bra skrivet! När jag väntade Ebbe hade hetsjakten på en blivande mammas extrakilon börjat lite smått....jag gick upp 28 kilo! Du kan ju tänka dig vad folk sa då. Har förstått att det har blivit värre sedan dess. Jag var till och med så orolig veckorna innan beräknat datum att jag vill ha ett extra ultraljud för att försäkra mig om att det inte var en elefant som låg därinne. Det visade sig ju vara den finaste lilla skrutt på hela jorden som vägde precis som man ska och som mådde så bra så bra. Blir det syskon till lilla Ebbe någon gång gruvar jag mig inte ett dugg över förlossningen (det är det bästa jag har gjort!), mer över alla vägningar hos barnmorskan.

Du är förresten jättefin i din mage. Coolaste morsan av alla!

2009-07-21 ♥ 22:58:18 » URL: http://norran/bloggar/mabra
Elin B

ja herreminje, jag håller med dej.

jag går in i vecka 30 imorgon och har gått upp en sissådär 20 kg kanske. jag bryr mej inte ett strunt om det! så otroligt skönt att kunna känna så! jag har nämligen varit svårt ätstörd innan, men strax innan jag blev gravid så blev jag friskförklarad. jag har aldrig känt mej såhär vacker - och STARK!

2009-07-21 ♥ 23:19:45 » URL: http://bobolivs.blogg.se/
CAMIE

Jag ser egentligen ingen större skillnad!Dessutom skulle jag inte bry mig för jag tycker att man ska vara tjock när man är gravid. Det är väl det man får vänta sig!? Jag längtar fan tills jag blir gravid så jag kan få gå omkring och vara tjock utan att behöva bry mig :)Fast jag måste ju säga att jag helst inte går upp överdrivet mycket för jag ska orka träna bort det där extra sen liksom ;DDu har så rätt i det du skriver!

Kramar ^^,

2009-07-22 ♥ 00:35:24 » URL: http://camillahart.blogg.se/
Dixi Wonderland

Britney gick upp emormt mycket när hon va gravid och jag anser att hon är en sjukt bra förebild när det gäller utseende, sen va jag sett på tv ska man inte gå upp mer än 10 kg under graviditeten men min mamma gick upp 34 kg både med mig och min syster.

2009-07-22 ♥ 00:40:06 » URL: http://iadorehersexyhair.blogg.se/
Anonym

Jag gick upp 25kg när jag väntade min dotter. Men dom hade jag gått ner igen efter ca 1 år tror jag det va. Utan träning eller att tänka på vad jag stoppade i mej. Jag behövde nog gå upp såpass då jag va rätt smal innan :) Du är i alla fall fint gravid tycker jag.

2009-07-22 ♥ 01:33:10
JN

Det viktigaste är att man mår bra själv och hur man gör det är olika från person till person.

När jag väntade min första så höll jag igång länge med att idrotta, just för jag mådde bra av det.Men inte för att hålla mig i trimm...

2009-07-22 ♥ 01:59:59 » URL: http://kristen.blogg.se/
Shia Fan

Hej, är du ett Shia LaBeouf fan?Kika då in den här bloggen!

http://shiaalabeouf.blogg.se

2009-07-22 ♥ 02:17:06 » URL: http://shiaalabeouf.blogg.se/
Emilia

du ser fort lika fin ut

2009-07-22 ♥ 04:45:07 » URL: http://emmimw.blogg.se/
Emma

Jag gick upp 23 kilo under min graviditet och en månad efter förlossning hade ja gått ner 30, så jag tycker nog man kan få ha lite extra kilon på kroppen man ska ju trots allt nära ett nytt liv.. Lycka till med den lille o ät det du kommer över =)

2009-07-22 ♥ 08:40:45 » URL: http://lillaamyss.blogg.se/
Kristina

Man kan väl egentligen inte bli kvinnligare än när man är gravid :) Gravida kvinnor är vackra. Saknar min mage även om jag tyckte det va jobbigt när jag va gravid :P Man ska njuta av graviditeten och inte banta (men inte "göda" sig heller). Är man rädd för att bli "tjock" ska man nog inta skaffa barn... Lycka till med resten av graviditeten! :)

2009-07-22 ♥ 09:25:37 » URL: http://rosenlunds.blogg.se/
Anonym

Min barnmorska kritiserade mig och min vikt när jag väntade vår son också. Jag gick upp runt 20 kilo och ärligt talat behövde jag verkligen det. Kanske inte alla 20 kilo men några extra kilo var inte helt fel.Det finns så många som får så kallad, graviditetsaneroxia. Inte konstigt med all vikthets.På tal om ingenting kissade jag typ ut 4 liter vatten 3 dagen, skönt? JA...:D

2009-07-22 ♥ 09:34:34
Anne-Lee

Hejja dig! Skönt att du inte dras med i vikthetsen! Stå på dig!

2009-07-22 ♥ 09:45:11 » URL: http://www.metrobloggen.se/familjenkaos
Anonym

vilken härlig attityd du har till graviditeten, jag tycker precis som du, stå på dig tjejen för du gör det som är bäst för dig, du ser inte tjock ut som idioten sa utan väldigt vacker och gravid och det är vackert. Kändisarna skadar sina barn och sig själva när dom håller på så

2009-07-22 ♥ 09:48:43 » URL: http://anwb.blogg.se/
Becca

du är suuuuperdupermega(osvosvosv) fin med din lilla mage och med det menar jag BEBISMAGEN och inte något annat. det ligger ett litet barn där inne, det är klart att det ska synas och det är självklart att man går upp i vikt när man har en annan människa inuti sig. och det är väl klart att de där kilona inte bara sätter sig på magen och formar nån slags bula..

känns skönt att höra att det iaf finns nån med en sund syn på graviditetskilon och helt ärligt fattar jag inte varför det är en sån stor grej för så många.

tack för en toppenblogg! =) massor med kraam!

2009-07-22 ♥ 11:12:36
Yo

Min kompis gick upp 20 kg under sin graviditet, men hon har gått ner dem nu och hon födde i februari. Hon bantade inte utan ammade och gick långa promenader med barnvagnen.Bli medlem här och få gratis mat!

http://www.free-food.se/default.asp?Action=members_signup&memberIDX=30088

2009-07-22 ♥ 11:15:19
svintoflickan

Å vilket härligt inlägg...

å så vacker du är både me o utan mage!jag gick upp 25 kilo me varje barn fast jag försökt äta mindre på tex den fjärde graviditeten..

usch vad de har varit jobbigt att försöka bli av me den sen..å helst ska man ju bli av me kilona dan efter bb typ...

kära nån tar de 9 mån att bli fet ska de väl åtmonstonde få ta de o mer att gå ned de igen..kram o lycka till me bebben i magen.2009-07-22 ♥ 11:25:39 » URL: http://svintoflickans.blogg.se/
Ida

Jag tycker man ska äta precis som vanligt, fast man kanske självklart ska tänka på att inte äta allt för fet mat ! :) Min lillasyster fick en bäbis i maj & min storasyster ska få i decembetr . Dem åt/äter som vanligt . Förutom att dem slutade äta så mkt fisk ! Men att äta fick nån gång är inte farligt det heller ! :p

2009-07-22 ♥ 13:22:03 » URL: http://idaemiliaellinora.blogg.se/
ida UNG MAMMA OCH NYINFLYTTAD TILL SMÅLANDSVILLA

TACK. TACK FÖR ETT UNDERBART INLÄGG!!!!!

2009-07-22 ♥ 14:21:48 » URL: http://gotteochvi.blogg.se/
JeNnY

oj oj, jag hade kanppt mage på hela graviditeten men jag gick upp 21 kg.... Från 63 till 84kg. Men så speciellt tjock var jag inte.

Jag minns att 11 dagar efter förlossningen så hade jag gått ner 14 kg. Och efter en månad hade jag gått ner 23 kg, så då vägde jag plötsligt mindre än innan graviditeten :D

2009-07-22 ♥ 14:22:52 » URL: http://numberoneblind.blogg.se/
Miscela

Njut av att få vara tjock säger jag bara! Vikthetsen blir ännu värre efter att man har fött barn... DÅ känner man pressen att bli av med de där kilona man gick upp ;) Jag gick upp 20 kg totalt under min graviditet. Allt försvann men sedan har de sakta men säkert smygit sig tillbaka. Man får jobba hårt om man vill behålla en snygg figur... frågan är om det är värt det?

2009-07-22 ♥ 14:29:37 » URL: http://miscela.blogg.se/
Louise

I bland kan man int hjälpa att man går upp i vikt när man är gravid. Jag gick upp 33 kg för jag samlade på mig vatten. Inget man kunde göra något åt, bara se på medans man svullnade mer och mer! Men jag gick ner över 20 kg på två veckor så, det fixade till sig i allafall :)Ha det gott!

2009-07-22 ♥ 15:06:33 » URL: http://lojsans.blogg.se/
therese

Såklart man måste få gå upp i vikt :) sen kanske inte dubbla sin vikt utan hälsosamt :)

2009-07-22 ♥ 15:51:51 » URL: http://slutavarafet.blogg.se/
Tommy

När man väljer att tänka mer på sitt eget utseende än på sitt barns välbefinnande, då har den kvinnan valt det själv. Om man säger att hon "fråntagits rätten" så skyller man med ens på någon annan. De enda som kan beskyllas för ett sådant farligt beteende är kvinnorna som från början valde att bli gravida och sedan skiter fullständigt i barnets välmående.Som du kanske förstår så håller jag självklart med dig, det var bara den formuleringen som jag reagerade på.

2009-07-22 ♥ 15:53:31 » URL: http://chattypants.blogg.se/
Malin S

Jag åt glass i princip dagligen under min graviditet, ha ha. Gick upp 19 kg och precis efter förlossningen försvann 11 kg. Vätska man samlar på sig och barnet/moderkaka o.s.v väger mer än vad jag trodde. Har mått bra under hela graviditeten och det är ju verkligen inte bra med bantningen varken då eller under amningen. Strunta i vad puckon säger till dig. De är förmodligen avundsjuka på att du bär ett litet liv och att du får vara med om något så underbart =) Hälsningar Malin (mamma till en 8 dagar gammal dotter =D

2009-07-22 ♥ 15:56:32 » URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
SaraP

Bra skrivet!

Håller verkligen med dig om att det har gått för långt så inte ens gravida får gå upp mer än "nödvändigt" i kilo.

Världen har fan blivit sjuk!

2009-07-22 ♥ 16:01:08 » URL: http://sarapohjanen.blogg.se/
MansonDust

Så sant så. Med 1:a barnet gick jag upp 11 kg, åt mest skräp & gick aldrig förutom till MVC 3 min bort, men gick ändå inte upp så mycket. Med 2:a & 3:e gick jag upp 25 kg, gick flera vändor varje dag (lämna, hämta i skolan, handla, sysselsätta barn, städa etc) & åt någelunda bra faktiskt. Men jag hade ont som fan.. foglossning. Fick massa vatten i benen också. Så det är jävligt olika.

2009-07-22 ♥ 16:04:39 » URL: http://mansondusts.blogg.se/
Sara

Det är väl jätte bra att du mår bra under din graviditet. Det är då det är som mest " tillåtet" att gå upp ju :) man måste ju "äta för två" :)

2009-07-22 ♥ 16:23:39 » URL: http://wilwariiin.blogg.se/
Emelie

Jag gick upp ca. 28 kilo och jag mådde toppen under hela graviditeten, okej.. Jag mådde väl lite illa i början och på slutet så fick jag graviditetsklåda, men ändå! Jag tyckte jag mådde toppen! ^^

Nu väger jag nästan lika mycket som jag gjorde innan (vill inte gå ner mer). Amningen krånglade och jag har precis inte varit aktiv, endast gått ute med Elias i barnvagn.

Jag tyckte att graviditeten var härlig, äta vad som helst, närsom helst utan att någon klagade (för vem vågar säga emot en gravid? ^^

Vågar inte berätta hur många snusklubbor jag smällde i mig...... Haha, tur att Elias är normal! ^^

2009-07-22 ♥ 16:53:15 » URL: http://emeliesgodsaker.blogg.se/
Linn

Jag å anndra sidan har svårt att gå upp i vikt, har bebis i magen (v.23) och har gått upp 1-1,5 kilo bara. Fast jag äter mycket mer än va jag gjorde innan.. så vissa kanske inte kan gå upp mer än vad bebisen i magen väger? iallafall inte jag :P

2009-07-22 ♥ 17:24:43 » URL: http://lyxlirare.blogg.se/
www.denisemarklund.blogg.se

Usch tycker det är dåligt. Går man upp i vikt när man är gravid så ska man ju göra det, då är det ju inget fel på kroppen. Därimot är det ju farligt för barnet om man är för smal.

2009-07-22 ♥ 17:38:18 » URL: http://denisemarklund.blogg.se/
Louise

Hej och tack för ett bra inlägg.

Varför denna hets över vikt överhuvudtaget?

Känns som om det är hetsen i sig som gör att folk går upp. Det här med att tänka DET HÄR FÅR JAG INTE ÄTA. Självklart äter man det då. Och mår dåligt. Fram för sundare inställning till mat, det ska vara en njutning att äta. Jag är också i Vecka 28, och ska nu fördjupa mig i din blogg som verkar väldigt lovande. Lycka till med livet och bebisen!

2009-07-22 ♥ 17:54:27 » URL: http://louiselindhe.blogg.se/
Molle

Aah, håller med. Det värsta är att kändisarna börjar banta innan de ploppat ut ungen. Hur nyttigt är det?

2009-07-22 ♥ 18:08:29 » URL: http://molle.devote.se
Ellinor

Heja!!! Du har så galet rätt! Det är FARLIIGT för barnen att blivande mammor inte går upp tillräckligt i vikt. Sjukt är vad det är!För övrigt är du väldigt vacker:)

2009-07-22 ♥ 18:36:04
Flikkan med fräknar

Kolla Milla Jovovich. Hon är kändis, snygg & brydde sig knappast om vikten när hon var gravid :)

2009-07-22 ♥ 19:30:41 » URL: http://flikkanmedfraknar.blogg.se/
Anna

Håller med dig totalt! Det är normalt att gå upp mellan 10-15 kg under graviditeten. Jag är just nu i vecka 29 och har gått upp ca 8 kg, vilket är helt normalt. Jag ligger precis på "kurvan" och har alldeles nu precis börjat känna av min rygg. Förstår inte de som är "rädd" för tt gå upp i vikt när de väntar barn, man får faktiskt gå upp i vikt då :D Passa på för tusan medan det är korrekt att gå upp i vikt :P

Och att någon skulle säga till dig att du är tjock, är de blinda och blåsta eller? Herregud! Vart är vägen på väg?

Är lite lite nyfiken på vilket datum du är beräknad till?Kram på dig och lycka till med den lilla bebisen!

2009-07-22 ♥ 20:13:47 » URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/
Milla

Sålänge man inte går upp hysteriskt mycket så tror jag det farligaste för fostret är stresshormonet man säkerligen utsöndrar om man konstant oroar sig för vikten.

Fortsätt som du gör (och som jag också gjorde) och ät och var glad, det mår ni båda bäst av! :D

2009-07-22 ♥ 21:08:19
Veronica

vilken härlig och sund inställn du verkar ha till graviditeten..just så ska ALLA tänka ..men som du skriver så går graviditetskilona mga om huvudet.

Jag har fött två barn, med första gick jag upp 13 kg och nu med mitt andra 25 kg.. men som du säger HUVUDSAKEN ÄR ATT MAN SJÄLV MÅR BRA så mår bebisen bra där inne med..

Lycka till med dina resterande veckor och sen på självaste dagen då du ska få träffa ditt nya ALLT!2009-07-22 ♥ 21:26:59 » URL: http://veronicabjorkell.blogg.se/
E.

Stå på dig! Tummen upp för detta inlägget!(Y)Människor som tycker så har helt enkelt glömt sist de åt. För hur kan man inte sakna den ljuvliga maten?

2009-07-22 ♥ 21:30:04 » URL: http://elleebellee.blogg.se/
Dagens Eko

Jag gick upp ca 35 kg när jag väntade min tös. Är 160cm och hade då en matchvikt på ca 52 kg. När tösen var född så hade jag kanske 7-8 kg för mkt kvar. Så om man går upp mycket eller lite spelar ingen roll för framtiden.Bra å fint du tar upp detta!

2009-07-22 ♥ 22:20:42 » URL: http://dagensekosblogg.wordpress.com
Linda

Jag har bara gått upp 2 kg sen ja fick veta att ja va gravid (är i v.13+2 idag) och ja äter absolut inte för 2 personer. Ja äter de ja känner för, ibland kan de bli ganska mycket. Beror på vilka dagar ju. Undrar hur mkt kg man kommer att gå upp sen??? :P

2009-07-22 ♥ 22:21:45 » URL: http://matchukgirl.blogg.se/
Helena

Älskar inlägget och sättet du skriver på! Kan inte annat än att hålla med!

Hope you don´t mind men jag länkade till ditt inlägg i min egen blogg för jag blev så glad när jag läste det!

Själv är jag i vecka 12 och ser ut som minst vecka 22! men det är i obajsat tillständ! ;)

2009-07-22 ♥ 22:39:07 » URL: http://www.hemmahoshelena.bloggsida.se
Trixie

Alltså jag ycker nästan att det VIKTIGASTE blir bortglömt i den här diskussionen om gaviditet/mat/vikt. Ämnet borde vara graviditet/mat/NÄRING. Man ska aldrig äta för två men man ska vara noga med att det ska räcka med näring för två! Har inte heller orkat röra en fena under hela graviditeten, men jag har samtidigt sett till att äta bra och balanserat (och visserligen skjutit till med extra kosttillskott). Jag är nu i vecka 37 och har gått upp 15 kilo. Och jag mår verkligen toppen! Lycka till med din bebis, tack för ett bra inlägg!

2009-07-23 ♥ 00:01:01 » URL: http://soulistic.blogg.se/
Egoinas mamma

Vad roligt att du är på framsidan till "blogg.se"!! :D

2009-07-23 ♥ 07:05:50 » URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Grynet - 19 år och gravid

Alldeles riktigt! Det är inte bra att "banta" under graviditeten eftersom det frigör massa gifter i kroppen. När man är gravid så har man ju verkligen ett ypperligt tillfälle att njuta av livets goda :P Visst får man lite blickar när man går på Ica och det enda man inhandlar är ben & jerrys, godis, chips och läsk men jag kan göra det med gott samvete då och då :)

2009-07-23 ♥ 07:39:50 » URL: http://grynis.blogg.se/
L

Man blir så trött på alla som tjatar om att hålla sig smal under graviditeten det är ju då man ska äta och ha det bra . vad spelar det för roll om man går upp mycket får väll ta tag i det sen och en del vikt kanman ju inte rå för det blir ju bara så. jag gick upp 8 kg när jag väntade min flicka. jag vet att det inte är mycket men jag åt och åt hela tiden tror sjutton jag levde på skräp mat men jag gick inte upp mer för det så det kan ju va så olika men i stället då tjatade barnmorskan att jag gick upp för lite det var ju inte helle kul att höra när jag inte gjorde nått annat än och åtvad mer kan mna göra tro ja ja men bra inlägg är det du skrivit jalla fall håll ut /hej

2009-07-23 ♥ 07:50:10 » URL: http://inshangrila.blogg.se/
Linda

Lyssna inte på vad andra säger om din vikt under graviditeten jag gick upp 31,5 kilo! när jag väntade på min dotter, jag brydde mig inte om andra kommentarer, det är normalt att gå upp i vikt när man väntar barn! :) Orka äta bara sallader och försöka se så smal ut som möjligt när man har ett litet barn i magen ;)

2009-07-23 ♥ 09:33:33 » URL: http://lifeoflinduz.blogg.se/
Rebecca♥

HELT RÄTT, det är fan inte ormalt att försöka-att-inte-gå-upp-i-vikt under graviditeten.. herregud, bantningshysterin är enorm. Du gör rätt, unna dig vad du vill..

2009-07-23 ♥ 09:58:54 » URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Jennifer B

Så himla bra skrivet gumman! Det är sjukt faktiskt att många helt plötsligt verkar få rätt att helt odiskret granska en från topp till tå, lägga huvudet på sne å säga att man fått äppelkinder helt ogenererat med en lite medlidsam min. Jag älskar mina äppelkinder för varje gång jag tittar mig i spegeln så påminner det mig om miraklet i magen! Å jag längtar tills vi går där stoltast i världen med en varsin knodd =)

2009-07-23 ♥ 10:20:14
Anonym

ääääättt!

2009-07-23 ♥ 11:35:34
Kes

håller verkligen med dig!

2009-07-23 ♥ 11:53:56 » URL: http://edsvikenf.blogg.se/
Toffs

Oavsett om man är gravid eller inte så tycker nog jag att rätten att äta är något som alla borde ha. Utan att någon ska lägga sig i hur tjock/smal man är. Så ät och var glad, tycker jag!

2009-07-23 ♥ 12:40:05 » URL: http://gilgamesh.blogg.se/
Sara

Men vafan. Jag tycker man ska äta så man mår bra oavsett om man är gravid eller inte. Men kanske speciellt när man är gravid ska man äta mat som gynnar barnets utveckling. Barnet behöver vissa ämnen för att utvecklas så bra som möjligt under graviditeten!!!!!

2009-07-23 ♥ 13:17:50 » URL: http://musiksara.blogg.se/
Miaa

Folk som tycker tolv kilo är mycket i vecka.28 kan ju ta och skita ner sig, jag tycker att är man gravid spelar det ingen som helst roll hur mycket man går upp, bara det inte blir ohälsosamt. Man ska ju gå upp i vikt när man är gravid, det visar bara att man är hälsosam. Jag gick upp ca 20 kilo och det var inget jag skämdes över, det var helt normalt för mig eftersom jag var själv så liten.

Jävla töntar tyckier jag om folk som skryter om hur lite dom gått upp.2009-07-23 ♥ 14:19:15 » URL: http://actioonradar.blogg.se/
Sam

Jag gick upp 20kg när jag väntade mitt barn, jag åt vad jag kände för att äta. Mvc klagade jämt på min vikt för jag hade gått upp till varje kontroll. Men jag brydde mig inte om mvc elr alla andra som klagade på min vikt. Sedan efter förlossningen tog de 3 veckor, då hade jag gått ner alla kilon igen utan att banta, träna elr något dylikt. Se till o ät det du känner för! LYcka till me förlossningen sedan!

2009-07-23 ♥ 17:57:07
Ida

Du är bäst, spider!

2009-07-23 ♥ 18:17:30 » URL: http://busigabeerta.blogg.se/
Malin- mamma till Sam

Grattis till graviditeten, det är underbart att bli mamma!!

2009-07-23 ♥ 19:06:46 » URL: http://malinsmix.blogg.se/
Mickan

Du såg strålande ut på bägge bilderna.. Har oxå hört att det inte är hälsosamt att gå upp för mycket, men man kan inte göra så mycket åt att man går upp i vikt, man får ju absolut ite banta!! Det är inte häslosamt... jag är i v.32 och gått upp över 20kg, men det är ändå hälsosamma kilon jag inte kunnat göra nåt åt. äter inte såå mycket mer än innan, ute och går gör jag, men inte tränar på samma sätt som innan för det går inte... Gå upp i vikt när man är gravid är natuligt och man ska vara stolt!!!

2009-07-23 ♥ 19:12:35 » URL: http://enprinsessasbekannelser.blogg.se/
sabina

tycker du ser hälsosammare ut på gravidbilden än på icke-gravidbilden!

2009-07-23 ♥ 20:59:53 » URL: http://sabinahighheels.blogg.se/
Frida, mamma till Viggo

Äh, man kan sitta inne och äta för två också ;) Från vecka 19 gick jag upp 1 kg i veckan, ibland 2 kg! Vid inskrivningen på förlossningen visade vågen att jag hade gått upp 25 kilo... Hej och hå, så det kan gå :DMin barnmorska påpekade glatt i vecka 30 att jag såg ut som en härlig liten ost i ansiktet.. "Jaha?" sa jag och darrade med underläppen varpå hon tröstade.. "Men det var menat som en komplimang! Du har ju gått upp en del i vikt men hade det varit fett så hade det inte lagt sig i ansiktet direkt, och nu ser du ju ut som en liten ost i ansiktet så det innebär att du samlat på dig vatten!"Öh... tack? Kanske?

2009-07-23 ♥ 21:44:00
Frida

Huvudsaken är att du och bebisen mår bra! Lycka till med att få ut den där rackaren... =)

2009-07-23 ♥ 22:33:34 » URL: http://vigubban.blogg.se/
LINNESSY

Snälla rösta på mig :)

Länk:http://handbollsbrudarna.blogg.se/2009/july/veckans-blogg-1.html#comment

(rösta på Linnessy)

2009-07-23 ♥ 23:16:33 » URL: http://linnessy.blogg.se/
Ida

Du ser lika vacker ut på båda bilderna =) Håller med om att trenden är konstig och man får ju hoppas att folk gör det som de mår bäst av...

2009-07-23 ♥ 23:24:55 » URL: http://chictbyida.blogg.se/
GuggiS

Släng er i väggen alla viktfreak=) Här ska man må gott och verkligen visa att man väntar en bebis och inte en vindruva!!!

Hatar all hysteri runt vikten! Det går inte en dag utan att man möts av dessa bantningsreportage och det är inte bara i tidningarna de finns.

Nä, fram för fina gravidkurvor, precis så snygga som på dig:)

Kramen!

2009-07-24 ♥ 08:05:15
Popstickel

Jag tycker det är snyggt när man är verkligen small o sedan går upp XD Man blir verkligen vacker :D jag längtar tills jag får barn ^^

2009-07-24 ♥ 08:19:46 » URL: http://popstickel.blogg.se/
Jimena

d jobbiga e nog oxå hetsen att "vem går ner sina graviditetskilon snabbast".jag har under alla mina 3 graviditeter varit en sån där sate som gått upp ofantligt mycket i vikt och har svårt med viktnedgången. än idag 9 månader efter minstingens födelse har jag fortf nåra extra kilon. och man känner folks blickar borra sig djupt. som att man inte e en tillräckligt "duktig" mamma. d lustiga e att allt rinner av mig såfort jag slutat vara mammaledig, men minst 1 år iaf behöver jag på mig för att gå ner alla mina kilon.att vissa människor kan gå ner så mkt vikt på så kort tid o sedan se d som en merit tycker jag e nästan värre än de som går upp lite under graviditeten. visst, jag skulle nog oxå vara glad o nöjd om allt bara rann av mig...men inte skulle jag se ner på andra mammor som fortf var fylliga efter sin graviditet.

2009-07-24 ♥ 08:46:39 » URL: http://jimenas.blogg.se/
Emma

Är man överviktig när man blir gravid är det inte bra att gå upp mycket i vikt. Är man däremot normalviktig eller underviktig är det däremot superviktigt att gå upp i vikt.. Sen ska man ju inte proppa i sig bara för att göra det, men jag tycker att man ska få äta vad man vill när man är gravid för det är enda gången man (jag) är stolt över sin mage och inte försöker hålla in den :)

2009-07-24 ♥ 11:59:38 » URL: http://speedwayfru.blogg.se/
Becca

Jag tycker att det viktigaste är att man själv och barnet mår bra, men många tycker att det är fruktansvärt jobbigt med gravid-kilona efter förlossningen och har noll tid att träna, vissa barn tar ju mer tid än andra (eller ja, sover mindre än andra) och då kanske det vore skönt om man slapp tänka på hur fet man ser ut, eller? Däremot bör man ju inte göra det till en hysteri, men det är väl bra med tips på nyttigare mat man kan äta när man är gravid för att slippa ångesten sedan.. Det är mysigt me de där kilona tills ungen är ute liksom, för då är man inte gravid-tjock längre, då är man enbart tjock! Sedan jag blev gravid har jag försökt gå på längre promenader med hunden och har dessutom fått jordens mest ansträngande arbete, och jag hoppas på att se ut som aguilera när jag är höggravid, det är väl inget fel med det så länge mamma och barn mår bra?

2009-07-24 ♥ 12:21:21 » URL: http://grrsexymama.blogg.se/
Michaela

Väldigt bra skrivet! Håller med dig till hundra :)

2009-07-24 ♥ 13:33:42 » URL: http://miccisd.blogg.se/
Emelie

Bara du mår bra:) Ha en fin dag!!

2009-07-24 ♥ 15:26:50 » URL: http://emelicarolin.blogg.se/
Emmy

Bra skrivet! =)

2009-07-24 ♥ 16:10:42 » URL: http://cuppy.blogg.se/
fia

när jag väntade min 2 barn så strunta jag totalt i HUR mycket jag gick upp i vikt å modernatur som jag fått så försvann allt vid amning..!!

När man blir gravid å ska sätta ett barn till världen så är de meningen att man ska må bra å bara följa kurvan. Man ska inte äta för 2 som man så hemskt gärna vill men man ska ju inte heller försöka hålla en vikt för att man inte vill öka...Släppa alla spärrar å låt kroppen sköta sitt... de e min åsikt..

Fortsatt trevlig graviditet å där efter likaså..!!

Lycka till!

/fia

2009-07-24 ♥ 17:13:16 » URL: http://mittlivfia.blogg.se/
Mia

huvudsaken är att man är hälsosam, både för sig själv och barnet! :)

2009-07-24 ♥ 17:30:33 » URL: http://notapoet.blogg.se/
Camilla

Det är vackert med gravida kvinnor och att man går upp är bara ett sundhetstecken. =) Jag gick visserligen inte upp mycket under mina graviditeter, men sen har jag alltid haft hög ämnesomsättning med som jag blir behandlad för. Men sen går inte alla upp mycket, så är det bara. Det finns dom som knappt äter något som går upp 28-32kg iaf så det är helt och hållet olika från individ till individ. Så länge både barn och mor mår bra så är det huvudsaken! Men jag håller helt och hållet med dig om den där vikthetsen. Lycka till med allt och klappa magen. =)

2009-07-24 ♥ 19:58:16 » URL: http://frujensen.blogg.se/
Angelica ( 20 år och 2 barnsmamma)

Jag gick upp 20 kilo båda mina graviditer. Man ska kunna äta det man känner för.

Nu var det ungefär 10 veckor sedan jag födde och jag har bara 3 kilo kvar att gå ner :D

2009-07-24 ♥ 21:05:07 » URL: http://angelicacomet.blogg.se/
Viola

Jag gick upp tio kilo under min graviditet, och gick ner allt samma dag som förlossningen. Men jag åt som en galning och skulle inte få för mig att hålla igen såvida det inte varit några risker.

2009-07-24 ♥ 21:10:44 » URL: http://mummyfied.blogg.se/
t

Jag gick upp 22 kg under min graviditet och jag har aldrig mått bättre. FAst jag har aldrig vart en kaloriräknare. Jag äter det jag känner för JÄMT. Fast under graviditeten åt jag det dubbla hihi

2009-07-24 ♥ 23:15:03 » URL: http://lillamammabitchen.blogg.se/
Anna

Jag forstar inte heller hysterin. Jag ar gravid i v 35 och har gatt upp ca 13 kg fram till nu. Varje manad nar jag gar och vager mig, gor kissprov, blodtryck osv. blir jag tillsagt att jag gatt upp for mycket av skoterskan. Gick inte upp nanting fram till v 20 och sen dess 3- 3,5 kg/man och det ar tydligen alldeles for mycket. Anda sager alla att jag ar valdigt liten, ingen tror att jag ar sa langt gangen. Hur fan ska de ha det?

Jag mar bra, alla varden bra, inga villna ben el fotter, hat's the problem liksom?

2009-07-25 ♥ 07:21:10
Anonym

Har åxå gått upp mycket/lagom under min grav...Men jag mår prima & bebben mår toppen!

Jag tycker man ska äta som man vill så länge man själv & bebbe mår bra...

Lite kurvor då man är gravid är vackert.

MVH/ Ella

2009-07-25 ♥ 09:44:25 » URL: http://mebitch.blogg.se/
Jollan

Du har så rätt. Det är fruktansvärt med alla sjuka skönhetsideal!Lycka till med graviditeten!Kram.

2009-07-25 ♥ 10:28:59 » URL: http://josefinsymaskin.blogg.se/
Sonja

Sund inställning, naturligtvis går man upp under graviditeten.

Men är man överviktig innan bör man kanske fundera VAD man äter, man får inte gå hungrig.Var själv pinnsmal innan jag började vänta och en hel del kilon blev kvar efteråt, men DÅ började komplimangerna komma, att man blivit så vacker, såg ut som en kvinna, verkade må bra osv.Men dessa pinnsmala (kända eller okända) är inte snygga men framför allt ser de inte hälsosamma ut, lika illa som de som är kraftigt överviktiga.

2009-07-25 ♥ 11:05:45 » URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Ayla Catpaw

"JAG MÅR STRÅLANDE!"Jag tror att det säger allt.

All lycka i världen till dig! Och vilken pantad kompis du har. :P

Och man ser verkligen inte att du gått upp 12 kilo enligt mig iallafall. o.O

2009-07-25 ♥ 14:05:23 » URL: http://ayla.blogg.se/
Charlotte

Sund inställning! Ät och var glad, det mår både du och bebisen bra av! Vissa går upp mycket andra mindre, så är det bara. Säger folk att du är tjock svara bara "Tack, detsamma. Jag är gravid men vad är din ursäkt?"

2009-07-25 ♥ 16:58:14 » URL: http://http://www.konfekt.blogg.se
Emma

Grattis till bebisen i magen, vad mysigt!

Tänkte bara dela med mig av min "tjockis" graviditet, Hehehe! Fram tills v.30 hade jag endast gått upp 7 kg, gissa vad som hände sedan?? Min kropp lyckades på något konstigt sätt svälla så jag helt plötslig blev stor som en Ballong :) Min son valde att titta ut v.38+0 å gissa hur mycket jag hade gått upp då...Jo hela 28 kilo!Vatten säger jag bara!! :)

Men vad gör lite vatten och andra brister när man får det vackraste som finns! GRATTIS igen!

2009-07-25 ♥ 17:47:59 » URL: http://stripped.blogg.se/
supermom

Du ser strålande ut på gravidbilden! Tycker inte att du ska bry dig om andra... utan följa ditt eget hjärta. Är du hungrig eller vill frossa så gör det! Känner du att du inte orkar äta så gör inte det... huvudsaken är att du mår bra och att babyn växer som den ska och mår bra där inne.Lycka till!(Jag har haft graviditeter där jag har gått upp så mycket som 12 kg och graviditeter där jag har gått ner 10 kg, och hela tiden har jag ätit på samma sätt)

2009-07-25 ♥ 19:36:10 » URL: http://mimia.blogg.se/
linda

Håller med, man ska inte räkna kilona.

men det där skrytet har jag missat. Bara ren nyfikenhet.

Jo gick upp 15 kilo totalt med dottern, och åt allt i min väg, men då rasar jag i vikt i normala fall om jag inte äter frukost en dag. Så min kropp e lite speciell. Äter pommes 4 ggr i veckan minst och går inte upp en gram. Gick upp 8 kilo med sonen, men då var dottern sjuk, så att hinna äta var inte prio tyvärr. Men fick två friska barn med bägge.

Men ag kände mig aldrig så vacker som jag gjorde med dotterns grav...Men tycke du folk tävlar nu?

vänta tills ungen e ute. DÅ tävlar folk om att förlora kilona fort nog.

2009-07-25 ♥ 21:20:31 » URL: http://lilomeandmylife.blogg.se/
Sofia [gaspedal.blogg.se]

riktigt bra skrivet! :)

2009-07-25 ♥ 21:34:18 » URL: http://gaspedal.blogg.se/
jenny

gulligt vet du vad det blir ? :) hur gammal är du :) kram

2009-07-25 ♥ 21:35:11
Johanna

Själv gicvk jag upp 30kg, och nu 8 månader senare väger jag samma som innna.

2009-07-26 ♥ 02:18:34 » URL: http://familjenkorb.blogg.se/
Isabel

Jag tycker att du ser jättefin ut på bägge bilderna. Du ser frisk och sund ut på båda. Det är fullt naturligt att gå upp under graviditeten. Det är ju viktigt att man äter ordentligt så att bäbisen växer som den ska. Efter graviditeten får man ju sedan bestämma sig för om man väl gå tillbaka till sina gamla kilon eller om man faktiskt trivs i sin nya hydda. Upp till var och en tycker jag. Så länge man själv mår bra och trivs med sig själv då tycker jag att det är okej att få se ut lite hur som helst. :)

2009-07-26 ♥ 09:23:49 » URL: http://lillafairy.blogg.se/
freja

så tycker jag med! Det är en jävla hets kring vikt !

2009-07-26 ♥ 13:58:26 » URL: http://frenena.blogg.se/
Julia

du verkar ha ett sunt förhållningssätt. Keep it up, och grattis! :)

2009-07-26 ♥ 14:10:59 » URL: http://juliapysslar.blogg.se/
Annieju

Söt du är och du har helt rätt !

Jag gick upp 20, vilket var bra tyckte alla läkare och barnmorskor jag träffade . (:

Hoppas allt går bra, mysigt att du snart har en bebis . Grattis !

2009-07-26 ♥ 18:47:10 » URL: http://tweju.blogg.se/
Anja

Haha, bra inlägg! Humor också, det gillar vi.

2009-07-26 ♥ 20:34:15 » URL: http://originalet.blogg.se/
Sandra

jag tycker att du ser liten ut iaf :)kul med bebis i magen. mysigt!!när jag var gravid gick jag upp 10 kg de första 15 v och sedan på förlossningen hade jag allt som allt gått upp 14.

om jag nu ska prata om det också :)men jag håller med och tycker att det är himla tråkigt. jag mådde otroligt dåligt över att jag gick upp så fort i vikt men såhär efteråt så var det ju inget att oroa sig för.

kan väl också säga att gravidhormonerna gjorde mig helt sjuk i huvudet!!! haha:)lycka till med allt

2009-07-26 ♥ 22:36:33 » URL: http://sandragustav.blogg.se/
stina

haha, skönt inlägg. jag blåste upp 37 kilo med min son, men det är förvånandsvärt lätt att gå ner igen. tolv kilo flög iväg första veckan, hade ju mycket vätska också. nu, nio månader post förlossning, har jag mindre än 10 kilo kvar :)

2009-07-27 ♥ 09:54:22 » URL: http://psychololita.blogg.se/
Erika Drake af Hagelsrum

Oh vad jag förstår dig..när jag var gravid så var det alltid folk som frågade "Hur mycket har du gått upp i vikt" och det värsta av allt "Har du fått några bristningar ännu?" och vänta tills efter du fött "Sprack du något?"..Det är så tråkigt att allt ska vara en tävling.. Jag mår lite dåligt av det! TRIST!

Tack för detta inlägg!

2009-07-27 ♥ 10:36:16 » URL: http://justoneystadrake.blogg.se/
Yenny

Bra skrivet! Själv gick jag upp tolv kilo och gick ner dom efter förlossning utan ansträngning under tre månader tack vare ammning. Jag hade tänkt ge det upp till ett år, för samma sak som det fokuseras fel på viktöktning, så ska det ju gå så jädrans fort att gå ner dom igen efteråt, om man tittar på kändisarna och folk hakar ju efter. Thats Wrong. Lycka till med bebis!

2009-07-27 ♥ 11:24:50 » URL: http://yennyli.blogg.se/
sofie

Gu vilket kanon inlägg! Håller helt med dig, själv var jag lite stor från början men det där med att räkna kilon, kan man inte bara få njuta lite? Som sagt om inte allt för långtid ska man gå igenom den "värsta"/bästa dagen i sitt liv så.. Ta hand om dig!! kramkram

2009-07-27 ♥ 11:30:55 » URL: http://lysvret.blogg.se/
£lli£

Grattis! du väntar nu på en oförglömmlig resa;) tycker du ser strålande ut!! själv gick jag upp 20 hemska kilo första gången, dena graviditet har jag ökat mindre! 30 minuters promenaderna gör susen;) bättre än soffläge. Lycka till nu=) KRAM!<3

2009-07-27 ♥ 11:45:03 » URL: http://lorez.blogg.se/
Livets Diamanter

Tycker detta inlägg var kanon bra skrivet!

Hoppas allt är bra med dig och magen ;)Kramar "diamantmamman"

2009-07-27 ♥ 13:01:15 » URL: http://diamantmamman.blogg.se/
Niikki

Ja det är lustigt vad alla tänker på vikten under graviditeten. Jag är i V 21 och min kompis sa till mig att det är patetiskt att gå upp under en graviditet. Blev väldigt sårad.

Jag gör som du, jag är ute och motionera men mer gör jag inte, ska börja med gravid yoga, men det är för att folk säger att det kan hjälpa förlossningen.

2009-07-27 ♥ 13:27:00 » URL: http://martiniqueolsson.blogg.se/
Josefine

Så länge man mår bra så tycker jag att man ska äta på! :)

2009-07-27 ♥ 13:39:23 » URL: http://citri.blogg.se/
María <3

du har heeelt rätt !!

2009-07-27 ♥ 15:06:37 » URL: http://marialatina.blogg.se/
Elin

Du har så himla rätt! Alla går upp olika mkt och ner olika fort efteråt. Inte så mkt att säga om det. Jag ahr en tjej på 11 mån nu och när jag var gravid så tyckte jag inte att det pratades om ngt annat än hur mkt eller lite jag hade gått upp i vikt. I vecka 36 hade jag ökat 7 kg. I vecka 41+2 så hade jag ökat 18kg. Sjukt mkt ökning sista veckorna. Men vad tusan. Allt var borta två veckor efter förlossningen. Man samlar på sig en massa vätska oxå. Ät det som känns bra för dig och bebben och skit i vad andra tycker!

Lycka till!

2009-07-27 ♥ 19:47:57 » URL: http://pitbullpaddansmamma.blogg.se/
Daniella

Jag tyckte att det var jobbigt när folk påpekade min viktuppgång. T.o.m barnmorskan på mvc sa att jag kanske inte bör äta så mycket "bullar och läsk", trots att jag inte gjorde det. Jag blev ledsen och arg och bytte barnmorska efter det. Jag gick upp 20kg under hela min graviditet, födde min dotter för 2 veckor sen, och har redan gått ner 13kg. Det viktigaste är att man mår bra och att bebisen mår bra i magen! Banta kan man göra sen, inte när man är gravid! Lycka till!

2009-07-27 ♥ 20:02:47 » URL: http://daniellal.blogg.se/
Josefin

strunta i vad folk säger, trams som kommer från hjärntvättade åsnor. när man är gravid ska man inte snåla med maten. snart ser vi väl gravidkläder i size 0.

2009-07-27 ♥ 20:43:40 » URL: http://joseflin.blogg.se/
Angelika

Haha jadu. Jag gick upp från 60kg till 90kg, dvs gick jag upp 30kg under min graviditet!

Och nu 14 Månader efter förlossningen så kämpas det fortf med att få bort kilona.Eller ja, jag har kvar ca 3 gravid kilon. Men vadå då? det är ju så super duper gott med mat då man är gravid! haha ;-D Jag tycker man ska äta till man är mätt, så kör hårt :-D

Kram Angelika...

2009-07-27 ♥ 20:50:38 » URL: http://www.angelpuss.webblogg.se.
Natalia

Jag håller med dig, är gravid i v.31 nu och det jag gör för att "hålla igång" är promenader, som blir långsammare och långsammare ju mer magen växer (har jag märkt). Och det funkar fint, alla värden är alltid så fina både för mig och för pyret i magen. Man ska inte träna som nått tok och räkna nå kalorier, utan äta det man är sugen på. Det kan man ju göra efteråt maybe om man vill så.. Vila upp sig ordentligt inför den nya familjemedlemmen, vem vet hur mkt man får vila sen ;) Dessutom måste då jag äta sent på kvällen innan jag går och lägger mig, annars vaknar jag av att magen kurrar och att jag är så hungrig att jag inte ens orkar stiga upp.Lycka till nu! :)

2009-07-27 ♥ 21:52:05 » URL: http://nataaalia.blogg.se/
Elin

äh så länge du mår bra mår bebis bra, det är det enda som räknas.

Vikten är inte nödvändig att ta till som jämförelse, vissa går upp 3 kg, vissa går ner 20 sen upp 10, vissa går upp 14 och vissa 45.

Det är baar att acceptera.

2009-07-27 ♥ 23:51:38 » URL: http://dendarelin.blogg.se/
Anonym

snygg stil du har.

har likadan klänning/tröja som dig och har även funderat på att den där väskan:)

2009-07-28 ♥ 01:15:53
Terese

Kan säga att jag själv gick bara upp 6 kilo men mådd ejag bra för det? NEJ, jag mådde skit och det var absolut inte frivilligt. hade hellre gått upp 30 kilo om jag slapp spy som en fontän dag ut och dag in i 5 månader. Så jag håller med dig, varför ska man försöka väga så lite sm möjligt, e ju bara sjukt. Visst är det fint med endast en liten kula, själv såg jag ut att ha svalt en basketboll men hade jag fått välja så hade jag hellre haft några extra kilon och fått må bra. man ska väl få unna sig saker när man är gravid! Så ta dig nu en rejäl köttbit och skölj ner med nån fet sås och ett glas dricka med massa socker! :-)

2009-07-28 ♥ 10:25:00 » URL: http://www.meandhim.blogg,se
alexandra

Jag har många vänner som är eller som har varit gravida nu under sista tiden. Så har sett och hört lite om hur det "smala" samhället börjar påverka dem också mer eller mindre. Som du säger så är det ju inte bra att gå upp för mycket, men att som gravid sitta och räkna kalorier eller att undvika mer godis och sånt än vad man gjort tidigare låter ju inte alltför bra heller. Som gravid har man mer än rätt att lägga på sig utan att folk börjar döma.

2009-07-28 ♥ 10:53:19 » URL: http://dioxa.blogg.se/
Ninelin

Lite spänska kanske. . .

2009-07-28 ♥ 12:16:43 » URL: http://ninelin.blogg.se/
Barnens Hjältar

Jag har fött fem barn, jag har gått upp mellan 18-20 kg varje graviditet.

Jag är idag 173 cm lång och väger 64 kg.

Ät när du är hungrig, unna dig något extra..den filosofin har fungerat på mig.. Inte en bristning jag har fått heller.

Tre månader efter graviditeterna har jag nått min ursprungliga vikt utan att banta.

Nu är det självklart olika för alla men fortsätt äta, du kommer behöva näringen och orken när bebben kommer :-)

2009-07-28 ♥ 14:27:12 » URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Linda

Enda gången man får äta som man vill=)...oftast behöver man de extra kilona som man lägger på sig under graviditeten, det går man ner efter allt springande sedan!

2009-07-28 ♥ 15:50:38 » URL: http://promig.blogg.se/
alice

håller absolut med! :D

alla kan väl få ata vad dom vill och se ut hur dom vill om dom mår bra av det! :p

känner mig som en liten hycklare för jag lyckas verkligen inte med det själv...

2009-07-28 ♥ 22:15:00 » URL: http://aiice.blogg.se/
Vicky

Herregud, att folk inte har något bättre för sig. Blir ständigt förvånad över dagens vikthysteri... Jättebra inlägg! Man ska mysa sig under graviditeten, tycker jag! Heja dig och bebben :D

2009-07-29 ♥ 01:27:06 » URL: http://vickypedia.blogg.se/
zavage

nu tror jag allt att du har fått många arga kommentarer och inte på dig utan på den där personen som fick ur sig nåt så dumt som att du har gått upp förmycket!

du har ETT LIV i dig, behöver jag säga mera???

alla är vi olika, bara man är hälsosam och mår bra så spelar det inte nån roll!

gick själv upp 20 kilo med min 154 cm på längden, nej, jag kan inte påstå att jag såg tjock ut eller mådde dåligt av det!skit i allt tjejen och ta hand om dig och bäbisen!

de där kilorna är veck bara efter 5 minuter du har fått barnet sen! :) lovar!... ja, ialf hälften av de, den andra hälften kommer du att behöva, tro mig... barnet kommer att äta upp dig :)ärligt nu, lycka till!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kram

2009-07-29 ♥ 01:35:34 » URL: http://zavage.blogg.se/
Fiia

Haha, jag har alltid varit en sådan som bryr mig om vikt ( tom haft anorexi under några år) och så blev jag gravid, gick upp 10 kilo under första månaden för att jag inte ätit ordentligt tidigare och nu åt relativt som man ska. Dock visste jag inte att jag var gravid, snarare var det så att jag hade tänkt försöka gå ner i vikt genom att äta nyttigt tre gånger om dagen.. Tji fick jag! :-D Nu har jag förvisso inte gått upp något mer, tappat aptiten och lite så (JA, jag äter fortfarande tre gånger om dagen, även om det kan bli någon knäcke i stället för mat) så är väl kanske därför.. Hähä.. Nåväl, hur som hellst, min poäng var att när jag väl fick reda på anledningen till min kraftiga viktökning (graviditeten) så struntade jag i det och blev överlycklig! Jag kan ta bort det sen, men NU skall jag bara NJUTA av att ha ett litet liv i mig som en dag blir pojkvännens och mitt BARN hur mycket jag än lyckas lägga på mig under tiden! :-D

2009-07-29 ♥ 09:18:12 » URL: http://feucht.blogg.se/
Sara (gravid med bebis i v. 16, gått upp nästan 6 kg)

Otroligt bra inlägg! Massa creds till dig! Du är både super vacker gravid som icke gravid!En sak jag retar mig på som fan när det kommer till det här med att vara gravid är just det att folk är så dumma och obildade. Det är ett barn man väntar! Ett mirakel och en gåva till oss.Fattar inte hur folk tänker. Det är vi kvinnor som gör "grovjobbet" med att vara gravida, oroa oss för hur både familj och barn kommer bli, oroa oss för vikten?!!!, oroa oss för allt i princip, sen ska man föda barnet, och krysta ur ett barns huvud mellan benen... Och sen ska folk ha mage att gå runt med dömande ögon och fråga ut oss varför vi lagt på oss, varför vi gör si och så när vi är gravida...Nä, alla gravida borde vara stolta, vackra blivande mammor och visa alla de som troligen inte har barn eller viktnojjar sig genom livet att vi är stolta och lyckliga över det liv vi har i magen och det liv som väntar på oss när barnet är fött.Nä, kommenterar någon min graviditet med dömande ögon... då kommer jag nog bli en riktig blivande-bitch-morsa och bita ifrån. Vilka är andra att tala om mitt liv och döma mig... Nä, dra åt.../S

2009-07-29 ♥ 11:14:57 » URL: http://zarrahh.blogg.se/
16 år och ska bli mamma!

Jag har gått upp 13 kilo nu (tror jag) och är i vecka 36... Men det är bara magen och brösten som har blivit större, konstigt nog. Och jag tänker verkligen inte på vikten nu...

2009-07-29 ♥ 14:49:11 » URL: http://elinzollet.blogg.se/
J U L I E

Haha, Amen syrran säger jag bara... Dessa jäkla viktideal är så totaldumma att det inte ens finns på kartan. Med min son gick jag upp 28 kg (nästintill ENBART i vätska) men jovisst såg man ut som en köttbulle... Nästa gång kommer jag inte precis "dra igen" på det jag älskar att äta pga vikten... gäller bara att försöka tänka liiite sunt och inte hyvla i sig ett flertal portioner.

_STÅ PÅ DIG!!_

2009-07-29 ♥ 15:12:59 » URL: http://juulieee.blogg.se/
Anonym

HEJ! Nu har jag startat upp en bloppis! Kika in vetja, nu finns bland annat ett par kilklackar från Nelly.se samt satinjackor till salu!http://holybloppis.blogg.se2009-07-29 ♥ 16:26:54
Mandragora

Jag är gravid med mitt första barn och har redan märkt av "smalhetsen" kring gravida. Herregud liksom. Jag har aldrig någon koll på vad jag väger utan mäter hälsan i hur jag mår.Bra inlägg!

2009-07-29 ♥ 17:24:20 » URL: http://shakti.blogg.se/
Anonym

Lycka till (=

2009-07-29 ♥ 21:59:40 » URL: http://melz.blogg.se/
Madeleine

Hej hej! Kikar in lite och tycker att när man är gravid ska man väl inte tänka så mycket på kilona egentligen, bara tänka på va man stoppar i sej kanske! Är i vecka 39 nu själv och gått upp 21kilo (ooops) Men skiten ska bort sen.. Nu väntar ja bara på att bebisen vill komma ut, Hjälp!! Lycka till med allt kram kram

2009-07-30 ♥ 05:52:38 » URL: http://myddis.blogg.se/
cro

otroligt braaaaaaa!!!!!!!! du är grym!

2009-07-30 ♥ 09:41:39 » URL: http://vissadagar.blogg.se/
Liw

Orka bry sig kring gravidas kroppsideal. Är själv gravid i v 20 och har inte gått upp ett endaste kilo än, minus kurvan har dock vänt, och det tycker folk är konstigt och att det är snudd på misshandel. Tänk om folk kunde sköta sig själva och bry sig mindre om andras liv. Speciellt när det kommer till gravidas vikt :)ha en underbar dag ;)

2009-07-30 ♥ 10:41:19 » URL: http://preggomonster.blogg.se/
Ida S

Jag fann Din blogg här tidigare i veckan (och nej. Jag har ingen förklaring på varför det dröjde så länge). Men hur som haver...bra där! Klart som korvspad att det viktigaste är att du mår bra. Mår du bra = bebis mår bra. Och fråga; varför heter det klart som korvspad?

/från ida som ser fram emot vidare läsning

2009-09-25 ♥ 22:44:01
LISA [lising.blogg.se]

Fan vad bra skrivit! :) men jag var hetsig under min graviditet, lite grann för jag har såna komplex för min kropp så det var jobbigt att gå upp i vikt och jag mådde dåligt när folk jämförde men sen ett tag sket jag i vilket och åt när jag ville och mådde skitbra! Tror aldrig jag mått så bra som då, åt och mådde bra. :)

2010-06-30 ♥ 22:05:48 » URL: http://lising.blogg.se/
Madeleine - Mamma till Lova

Jag gick upp 19kilo under graviditeten, trots att Lova kom ut i vecka 37. Skit i det tänker jag, bara mor och barn mår bra :D

2011-01-18 ♥ 19:16:31 » URL: http://madeleines.se
trogerags

ONEsY mmqPZwZhUvKw

2012-11-09 ♥ 01:54:11 » URL: http://consult.miuz.org/node/539
Hibincabe

Err:508 IbZywqPQysNoBo

2012-11-09 ♥ 03:55:59 » URL: http://datenflings.com/Salvatore3

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback