Askimsbadet

Idag testade vi Askimsbadet. Det är otroligt långgrunt där (och här vill jag egentligen tillägga att långgrunt inte är särskilt gravidvänligt för man måste liksom promenera fem kilometer rätt ut i havet för att kunna lätta på en pressad urinblåsa och så långt orkar man inte gå, men så blir jag skitnervös inför er och vet inte alls om jag vågar skriva om pressade urinblåsor i kombination med öppet vatten och föresten kanske de är förbjudet att kissa i havet???).Mariekex och jordgubbar är göttigt strandsnacks.För att komma till och från stranden var vi tvugna att klättra över massa stenar. Marie och darling fick bära packning, medans jag hade fullt upp att bära mig själv.

Ser ni...

0-2256f9251775adc75ecb851a6cdfcd21.png

Ser ni något åskväder? Nej. Inte jag heller.

Mot stranden igen

Idag fick jag lov att sluta jobbet tidigare.

Nu ska vi åka till beachen.

Alla säger att det ska bli åska idag, men det tror jag inte på föränn jag ser det (eller får hundramiljarder volt i mig liggandes i vattnet).

Jag sover inte!

Igår försökte jag kolla på Beckfilmen.

Min kille (efter tio minuter): Du sover ju!
Jag: Näeee jag sover absolut inte!
Min kille: Jo.
Jag: Bara med ett öga!
Min kille (konstarerar): Du sover.

Men ursäkta mig att jag kan göra flera saker samtidigt.

Kolla på film, sova, låtsas att jag är vaken etc.

Perfekt kväll

Ikväll tog jag och darling bilen upp till Delsjön för kvällsdopp och grillning.Engångsgrillar borde komma med något form av skyddsnät runt om. Jamenar, samtliga våra korvar rullade någon gång ut på marken! Stööörigt! Fast mig veterligen är barr och smågrus inte farligt för gravida. Och ja, det är en pinne min kille rör om med.
Ljumma sommarvindar, deckarbok och så en körv på det... perfekt kväll!

Konstig dröm

I natt drömde jag så himla konstigt!

Jag drömde att jag var hos doktorn med mystiskt ont i armen. Men varje gång doktorn skulle säga vad det var för fel på min arm så kom någon av mina kompisar in i rummet och avbröt. Skitstörigt! Doktorn försökte liksom berätta för mig flera gånger men avbröts he... och DÄR märkte jag att ni började vifta med era intresseflaggor.

Okej. I get the pik. Det är jäkligt booring att höra vad folk har drömt om.

Så gick det tillNi ville ju veta hur det gick till när vi fick reda på bebben. Here it comes...Till min bebis:

En torsdagskväll i januari fick jag via ett gravtest reda på du blivit till ett frö i min mage. Din pappa var iväg på en relesefest just denna kväll och eftersom att jag inte ville berätta nyheten över telefon så fick jag tålmodigt vänta tills han kom hem. Klockan två på natten gläntade han på dörren till vårat sovrum och där låg jag, stel som en pinne med graviditetsstickan i ett svettigt grepp...

Oj så överraskad din pappa blev! Lycka och glädje blandat med förvirrade känslor. Det kändes konstigt, men ändå självklart. Du var en planerad överraskning! Den natten låg vi vakna och pratade tills klockan ringde för jobb, jag och din pappa.

Nu, min lilla bebis, är du inte längre bara ett frö. Du är ett litet liv som ligger och sprattlar i min mage. Du sparkar och buffar och knôr (fast när mamma jobbar brukar du vara ganska stilla, du vill nog helst ha helg, det vill din mamma också). 

Vi är så många som längtar efter dig, lilla skrutt! Mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, farbröder, morbröder, vänner... Det är konstigt att någon som inte ens syns ännu, kan ha en plats i så många hjärtan!

Snart ses vi - wiiieeee!! ♥


Ingen mänsklig kontakt

Har jag sagt att min kille köpt en dator? Så nu har vi var sin. Min dator står i köket (nära till kylen) och min killes dator står i gästrummet. Igår kväll satt jag och bloggade och funderade på om min kille månne hade gått hemmifrån? För jag hade inte sett eller hört honom på ett tag. Men så såg jag att han loggade in på Facebook.

Puh!

Vi får väl adda varandra på MSN också. För maximal kontakt.

Nu klarar jag vad som helstIdag har jag kört bil i Göteborgs innerstad!

Vi snackar Korsvägen, Eklandagatan, Landala, Vasagatan och Avenyn (den gatan var kanske inte riktigt meningen, men ändå). Efter denna bravad har jag fyllts av en enorm inre kraft och känslan av att nu klarar jag tamejtusan vad som helst! Från och med nu kommer jag att palla allt - klappa spindlar, kela med getingar, passera skräniga fyllegubbar (fast det är kväll), käka sill, föda barn etc etc.

Har varit...

36ca0aee7d9ce68e77f0b78374f971fa.png

Har varit på stranden med darling och Carolina. Nu gör vi Ikea. Börjar med maten. Såklart.

Mot strandenNu drar SpiderMama och hennes två älsklingar (och då syftar jag inte på mina nyvuxna bomber till bröst) till beachen. Frukten hänger med.

Mooooooooot Sherwoodskogen stranden!

Osäkerhet

Jag såg många unga tjejer på stranden igår som låg och försökte gömma sina kroppar. Osäkra tjejer. Jag var också osäker under mina skolår. I synnerhet undrade jag vad killarna tyckte om min kropp (för av någon anledning var deras åsikt den enda som betydde något, och jag sket liksom i att mamma sa att jag var finast i världen) (eh duh!). 

Men sedan blir man lite äldre och helt plötsligt märker man att killarna mognar. Dom slutar liksom springa runt och göra "balla balla" på våra rumpor och dom bryr sig inte så mycket ifall vi är kurviga eller smala, har stora eller små bröst (eller olika storlek på varje tutte).

För helt plötsligt inser killar att alla tjejer är fina på sitt sätt och det är skitsamma om vi inte har siliconrattar, bara dom har någon att tycka om och krama till Tv4 söndagsfilmen.

Ja. Ungefär så upplevde jag det hela i alla fall. Och om någon nuförtiden skulle tycka att min kropp inte duger, ja då är det den personens problem. Knappast mitt (jag har så mycket viktigare saker att bekymra mig om, klippa tånaglar, fixa tvättid etc).

Nedräkning?Jag är ledsen Maja men jag skulle tro att det är ungefär 1000 år kvar tills bebben kommer, så en nedräkning skulle bli alltför mastig.

Annars bra idé!

Det blev en dag på stranden...

Det blev en dag på stranden nananananananan ... *nynnar Thomas Ledin*Ze beach.Carolina, ostbågar, Solo och en jäkla massa skvallertidningar.


Vi köpte vindruvor också. Jag var lite nojjig eftersom druvor är så himla giftiga, men Carolina lugnade mig och sa att det inte är någon fara att käka, inte farligare än att andas i alla fall (luft kan ju till exempel innehålla svinfarliga avgaser).Göteborg is fashion!! I tell you.Det gick svinbra att köra idag. Förutom att vi tvingades åka fyra (fyra!) varv i en rondell i Frölunda för att vi inte visste vart vi skulle. Tur att jag inte blir åksjuk lätt.

Tom och...

4132d45c986197d9766d9b640a52f8c0.png

Tom och Jerry kex är A och O för en dag på stranden. Har man inte dom att smaska på kan man lika gärna stanna hemma. Och ja. Jag är 26 år.

Sol och bad!Idag blir det sol och bad för hela slanten!

Vänta lite...

Sa jag sol?

Jag menar såklart att - idag blir det skugga för hela slanten! Är så nojig att solen ska ge mig rynkor. Ligger helst i skugga om det finns. Med solskyddsfaktor 20 (tänkte först köpa faktor 30, men det stod "for kidz" på den, så det kändes lite overkill).

- Vad tantig du är som är rädd för rynkor! Säger ni nu.
- Kom tillbaka om 100 år när ni har fått värsta russinfejjorna! Kontrar jag.

Ha! *gör high five med mig själv*

Föräldrar vet vart alla saker ligger

Förutom att föräldrar vet allt så vet dom även vart alla saker ligger. När jag är hemma på besök hos min mamma i Skövde till exempel, då kan jag fråga vad som helst.

- Mamma har du sett min hårsnodd?
- Ja den ligger i vardagsrummet, under bordet, till höger, vid mattan.

Eller...

- Mamma har du sett min hårborste?
- Hade du med dig någon?
- Jag tror inte det.
- Nämen då ligger den nog hemma hos dig i Göteborg.
- Jaha...
- Ja.


Ungefär så.

Havet babyIkväll har vi hängt vid havet.

På vägen hem körde jag. Det är klurigt att navigera en bil i Göteborg när man är van vid Skövde, det ska ni veta. Av misstag råkade jag hamna i en svinlång bussfil! Som tur var mötte vi ingen. Dock tyckte jag mig se en gammal tant som skällde efter oss och en hund som hötte med tassen.

Men jag kan även ha inbillat mig.

New York babyIdag på jobbet sippade jag is-latte.

Jag vet inte vad det är, men en take away latte till jobbet får mig att känna mig så himla fashion och världsvan. Nästan internationell på något vis.

New York baby! New York! Skriade jag i mitt eget huvud samtidigt som jag försökte att inte sörpla allt för högt.

Att bli författare

Ibland får jag för mig att jag ska skriva en roman! Fylld av kreativitet sätter jag mig vid datorn och... jag sätter mig vid datorn helt enkelt. Och någonstans där brukar kreativiteten ta slut.

Jag har insett att för att bli författare så måste man:

1) Ha en sommarstuga (alla författare sitter ju i sin stuga vid havet och skriver).
2) Ha en öppen brasa i stugan (som kan spraka så där mysigt om vintrarna).
3) Gilla rödvin (alla författare dricker rödvin).
4) Ha en hund (som ligger troget vid ens fötter och voffar uppmuntrande när man får skrivkramp).
5) Veta massa om historia och sånt.
6) Eventuellt veta massa om poliser.
7) Ja. Lite beroende på vilken typ av roman man ska skriva.

Comment of the weekPostat av Morsanmia. Angående att fixa i hemmet.

Jo min kille sköter faktiskt en hel del här hemma. I synnerhet sedan vi blev med bebis i magen. Bland annat utbrast han en gång ÄLSKLING DU SKA ALDRIG MER BEHÖVA DISKA, DET SKÖTER JAG FRÅN OCH MED NU!!


Jag tror att han var hög på eufori eller vad det heter när han sa det. 

I vilket fall så sprang jag snabbt ut och ristade in löftet i sten. 
 

Fixa lite


Klänning ska lagas...


Idag gick jag raka vägen hem från jobbet. Trots fint väder. Känner att jag behöver göra de där tråkiga grejerna jag aldrig hinner annars.

Räkningar ska betalas, kläder ska strykas, lakan ska bytas, en klänning (som legat i garderoben och blivit trasig helt av sig självt) måste lagas, blommorna behöver vattnas, disken diskas, korna mjölkas, hönorna ruvas, kalvarna kalvas, grisarna grisas, lagår´n ska stängas och... där kändes det som att jag överdrev min situation en smula.

Onödig info

På jobbet idag ...

Kjolklädd kollega: Vill du ha lite onödig info?

Kjolklädda jag: Gärna.

Kjolklädd kollega: Idag har jag svinstora trosor på mig, så fort jag rör mig åker dom ner till knäna.

Kjolklädda jag: I see. Vill du ha lite onödig info tillbaka?

Kjolklädd kollega:  Gärna.

Kjolklädda jag: Jag har värsta lårbrännan idag. Så fort jag rör mig känns det som att jag försöker göra upp eld mellan låren.


Gosh!

Onödig info när den är som bäst.

Trådlös??Vi har skaffat trådlöst internett.

Trådlöst?? Ursäkta men är det bara jag som ser hundra kilometer vit sladd ihopkrullad till en stor korv?

Trådlöst LIKE NOT säger jag.

Mys i Vasaparken

Ikväll har jag och Marie myst i Vasaparken. Underbart! Tills vi blev kissenödiga och var tvugna att gå hem.En liten minisäl hade visst strandat i gräset.Ett par gravidben och ett par vanliga ben.

Pepp pepp!

Mina aggressioner har nu övergått i smådeppighet. Jag är deppig över allt möjligt. Dags att göra en Pepp-lista för att peppa mig själv lite.


1. Okej. Vi har ingenstans att ställa vår bil, so what? Det finns säkert hundra personer som gladeligen skulle vilja ha en bil med tillhörande parkeringsbot och ingen parkering.


2. Okej. Jag har inte semester just nu, so what? Hur kul är det egentligen att vara ute vid havet och visa sig halvnaken för främmande människor? På jobbet får man ju ha sina kläder på sig och man får ... ja man får ha sina kläder på sig helt enkelt.


3. Okej. Vi har det lite rörigt hemma just nu, so what? Det kan ju knappast vara livshotande att leva i en lägenhet med glappande lyse i köket, där ugnsluckan är trasig och duschbrunnen svämmar över fortare än man hinner tänka "schampo".


Se där. Massa pepp. Nu mår jag lite bättre.

Föräldrar ska ju veta allt

Tänk när våran lilla skrutt/skrutta kommer ut ur magen, då kommer den tro att jag vet allt. Precis som jag trodde att min mamma visste allt när jag var liten.

Men jag vet ju inte allt. Jag vet svinlite.

När den lille bebisen frågar mig (med sin lilla lilla bebisröst) - mamma vad är egentligen rotavdrag?? Eller mamma vad är styrränta? Ja. Då kommer jag att sitta där som ett frågetecken.

Huha!

Undrar om man får lära sig sådana grejer på förlossningskursen? Hoppas!

Att köra bil i RomFolk kör verkligen som galningar i Rom!

På körskolan i Italien får man lära sig (förmodar jag) ...

... parkera snett mitt i en väg.
... parkera på övergångsställen.
... köra så fort det bara går i innerstaden.
... svänga parallellt med två andra bilar trots att vägen är enfilig.
... svära för sig själv i bilen (kan kännas lite fånigt för nybörjare).
... peka finger.
... tuta konstant (kan leda till mjölksyra i början).
... nästan ta livet av promenerande turister, bara nästan alltså (obs! här kuggar många).

TröttIdag efter jobbet träffade jag Ida och kollade in sommarrean på stan lite. Sen köpte jag mig en glass och gick hem.

Nu är jag så TRÖTT!! Något suger helt klart musten ur mig.

Ögera di går i körs - som min mormor skulle ha sagt.

P-botVår nya bil har levt och verkat i Göteborg i tre dagar.

Och idag kom första P-boten.

SUCK! 600 kronor ska utsugarna ha. Varför? För att vi tydligen har råkat stå parkerade på grannens parkering. Men snälla nån - ursäkta oss att vi inte har någon egen p-plats!!
 
Folk är så småaktiga nuförtiden.

Tack!
Tack söta du för din värmande kommentar!

Svinbra att du tänker på mig när ångesten smyger sig på! Tänk att jag äter godis och har celluliter i rumpan och jag mår prima ändå. Du kan även tänka på att jag har gått upp massa i vikt sedan jag blev gravid, men skiter jag i det eller? JAPP!

Talk to the hand cuz my face ain´t listening - säger jag till min viktuppgång.

Igår berättade jag faktiskt för mina kollegor exakt hur många kilo jag har lagt på mig och sedan satt vi och skrattade åt det. Dom skrattade visserligen lite högre och lite längre än mig (nästan rått skrattade dom), men ändå.

Kämpa på tjejen! För dig kan jag blogga till världens ände.

Allsång med Lotta

Såg ni mig på tv igår??

Jag stod rätt långt bak, i blommig klänning, ganska nära en person med rullator.

Va? Såg ni mig??

Inte?

Nähä.


Här på scen rockar Nanne Gröwall loss! Eller om det är Christer Sjögren. Eller om det är Brolle... Ja JAG kan inte se! Jag har väl ingen övermänsklig syn heller.
Folk kan verkligen med att stå i vägen precis hur som helst!Mimmi, Marie och Moa.

Allsång

Nu ska jag på Allsång på Liseberg.

Christer Sjögren, Nanne Grönwall, Ola och Brolle är gäster hos Lotta ikväll. Vad mer kan man begära i artistväg???

En hel del.

Jag vet.

Men nu ska vi ha kul!

Jag har gjort en Nicole Richie

 


Idag har jag gjort en Nicole Richie och tryckt upp mitt armband över armbågen.

FASHION! Eller vad?

Undrar föresten om det är meningen att man ska känna sig lätt avdomnad i armen efter en stunds använding? Undrar också ifall det är meningen att man ska kunna ta av sig armbandet igen???

Labil

Som ni kanske märkt har jag blivit väldigt labil i humöret. Det är nästan läskigt hur jag kan svänga mellan att vara glad och arg.

Härrom kvällen stod jag till exempel i köket och åt lite för mig själv, på gott humör, tillsynes helt utan aggressioner.

Min kille (från sovrummet): Kommer du och lägger dig snart?
Jag tänker snällt: Japp jag kommer snart.
Jag skriker: JAAAAAAAAAAAAA SLUTA TJATA, JAG KOMMER FÖR I HELVETE!!!!

Geeee!

I did not see that coming. At all!

Lägga sig tidigt

När klockan ringer 06.30 måndag morgon och jag är så trött att jag bara vill grina, då tänker jag alltid att idag ska jag åka hem och lägga mig direkt efter jobbet! Klockan 17.10 då ska jag baske mig ligga nerbäddad i sängen!!

Ja. Inte för att jag någonsin lägger mig så tidigt. Men jag mår allt lite bättre när jag tänker att jag ska få natta mig själv redan på eftermiddagen.

SpelningenSpelningen var väldigt bra.

Massa folk och bara lite regn.

Lillskrutten i magen diggade som fasen! Han/hon headbangade och gjorde sånt där rocktecken med fingrarna (det kunde jag känna). 

You rock
daddy!! - ropade lillskrutten. Flera gånger. Med sin lilla bebisröst. På engelska. Innifrån magen.

Ett inlägg om kasslerNu ska jag steka kassler.

Kommentar från anonym läsare: Hallå det är SVINFARLIGT att äta stekt kassler när man är gravid!! Jag kände en tjej som var gravid och hon blev av med båda benen när hon åt kassler. Dom bara trillade av. Pombang - så fick hon sitta i rullstol. Och när bebisen kom ut fick den sympatisitta i rullstol. En miniliten. Med illsmå hjul.

Ha! Där förekom jag er allt! 

Ja, jag har alltså inte fått ovan kommentar. Men jag vet ju att det är nåt sånt ni vill skriva till mig som gravid. Nu slipper ni. Jag gjorde det åt er.

...

...

...

...

FÖRLÅÅÅÅÅÅT att jag är så taskig mot er. Jag är så agressiv nu förtiden. Skulle faktiskt ha bloggat ett kul inlägg om kasslern, men så började jag tänka på alla varningskommentarer som förmodligen skulle trilla in och så blev jag svinsur och fingrarna liksom skrev ovan text helt av sig själva. Jag kan inte styra mig själv längre. Mina graviditetshormoner har totalt tagit över. Förlåt igen! I love you guys! I fecking love you! ♥ Även om jag kanske inte alltid visare det.

Idag spelar Ammotrack i GöteborgHej alla ni som bor i Götet med omnejd!

Idag spelar min kille och hans band Ammotrack i Bältespännarparken mitt emot Storan på Avenyn. Spelningen börjar kl 18 och är gratis. AC/DC spelar ju på Ullevi ikväll så därför ordnar Live Nation lite happenings.

Så kom nu dit kära vänner! Ni kommer inte att bli besvikna. Och ja det är helt okej för er tjejer (och killar?) att dregla över min karl (visserligen är jag extremt agressiv på grund av alla graviditetshormoner, men jag är även svag som en överkokt sparris så en rak höger från mig lär inte göra särskilt ont).

Hoppas vi ses!

Rocca di papa


Den här bussen som tuffar runt i Rom vill jag tillägna min kille.

Den står nämligen Rocca di Papa på den.

Min kille är ju en rocker och han ska bli pappa - alltså är han en Rocca di Papa.

(Ibland ä ho smart Spiderchick. Ibland ä ho så smart att klockerna di stannar!)

Oj oj oj

Klockan är 00.00 och jag känner mig manad att skriva ett akut mayday inlägg!

Har nämligen fått 32 kommentarer om att det är olagligt att spola ner tops i toan.

Det hade jag seriöst ingen aning om???

Tamponger har jag aldrig spolat ner (vilket många av mina kompisar gör), men en fjuttig liten tops, á 5 cm lång, 000,1 cm bred, 0,0 gram tung, hade jag faktiskt ingen aning om att den kunde ge så katastrofala följder om den kastas i toan.

Nåväl. Jag ska genast sluta! Jag är faktiskt också en miljövän och vill göra rätt för mig.

Nu håller vi käft!Jag har länge stört mig på att min killes snus lämnar små svarta, fula prickar på sidan av toan. Min kille där emot hävdar att det är mitt smink som ger upphov till fläckarna. Va?? Som om jag någonsin skulle smutsa ner vårat hem!

Men så idag står jag och sminkar mig, använder bomullstops för att torka bort överflödig mascara, slänger använd tops i toan och... det blir en svart fläck! Slänger en mascaradränkt tops till och det blir ytterligare en fläck. Tops, fläck, tops, fläck, tops, fläck...

Aj då.

Den här upptäckten, kära läsare, måste vi hålla jävligt mycket käft om!Update: Okej okej I get it. Det är olagligt att spola ner tops i toan!!!

Kom på något bättreJag har fått ett kedjesms. Om jag inte skickar det vidare till 10 personer så kommer jag få celluliter, hängmage, tunnt hår och oönskad hårväxt.

Gud vilken töntig skrämseltaktik!

Celluliter - har redan.
Tunnt hår - har redan.
Oönskad hårväxt - har redan.
Hängmage - kommer ha i höst.

Ha! In your face motherfecker - säger jag till kedjesms:et.

Kom på något bättre liksom.

Jag har större bröst än Anna BookLäser i Klick att Anna Book numera har en B-kupa. Tydligen.

Jag har en C-kupa.

Herregud.

Tänk om jag hade vetat det som komplexfylld 14-åring med önskan om ett par rejäla rattar. Att jag i framtiden skulle ha större bröst än självaste Anna Book!

Att välja filmNu ger vi upp allt vad regnigt midsommarfirande heter och kollar på en film istället.

Jag: Älskling du kan få bestämma film! Välj precis vilken du vill.
Min kille: Då väljer jag Anchorman.
Jag: Förutom den.
Min kille: Torsk på Tallin.
Jag: Neeej, kan vi inte kolla på Änglagård istället?
Min kille: Okej.

Se där.

Ibland får man vara lite storsint och låta killen välja.

Midsommars göttigaste

PUH!

Både jag och min kille blir gifta.

Det var ju en jäkla tur.

Glad midsommar!- Nej just jävlar, det är ju midsommar idag!, tänkte vädret i förmiddags och slog genast om från sol till spöregn (jag tyckte väl att det var konstigt att vakna upp till bra väder?).

Så nu är allt som vanligt igen. Vi firar midsommar inomhus med sill och potatis, jordgubbar och falsksång. Och så har jag fått ett helt gäng med vita kuvert. För att jag fyllde år igår.

GOD I LOVE dessa vita kuvert. Dom innehåller alltid så mycket glädje!

Jag är en hycklare

Som ni vet så upptäckte en läsare för ett tag sedan någon som kopierade mina inlägg rakt av.

Well ... en annan läsare har nu gjort mig uppmärksam på att jag också har kopierat. Ibland har jag nämligen illustrerat vissa inlägg med bilder från google. Typ en sol, ett regnväder, en mjukglass...

Och jag inser nu att det inte är okej!

Jag har visserligen aldrig utgett mig för att vara den som tagit bilden, men det är ändå inte okej!! Jag ska aldrig mer snotta någon bild från google. Jag har hycklat.

Så på ett sätt var det ganska bra att jag blev kränkt av den där fjortisbruden och hennes femton klasskompisar. För nu har jag lärt mig en läxa!

Hallelulja. Amen! (Och där blev jag frälst också)

Sooool och ljugDra mig baklänges på en tallpinne. Dra mig baklänges OCH framlänges. Det är ju för sjutton SOL ute! På självaste midsommar.

Jisses.

Föresten så vill min kille att jag ska skriva att jag fick massa presenter av honom igår på min födelsedag. Skriv att du fick en ny dator! Säger han.

Han vill alltså att jag ska ljuga.

Jag har sagt att jag ska fundera på saken.

Rom i bilder

Här kommer lite pics från resan.


Rom var kallt. Väldigt kallt.
Rom is fashion!! I tell you.
Den här byggnaden behöver väl ingen närmare presentation ...
Fontana di Trevi.
Här ska vi göra en Knivlisa och hoppa på bilden ...
... alla kom upp i luften utom jag som var för tung.
Min finaste mage!

Hemma igen

Tack underbara ni för alla gratulationer!!

Ni är så söta. För er kan jag fläka ut mitt liv på internet forever!

Well... En seg flygresa och en lång bilresa senare är vi äntligen hemma igen.

Låtar vi sjöng i bilen på vägen hem (vi har alltid allsång under längre resor):

• Happy Birthday to you
• Ja må hon leva
• Med en enkel tulipan
• Vad är det som händer idag (jo någon har födelsedag)

Va?

Ja det var jag som bestämde vilka låtar som skulle sjungas. Korrekt.

Bilder från resan på G ...

Nu firar...

4a24778dcf2ae59bd06b3558ec7128fe.png

Nu firar vi min födelsedag på en svinfin restaurant i Katrineholm. Väldigt glamourigt.

Tillbaka i...

-2bacf2cb25f826a914e9dcdfe798c38.png

Tillbaka i sverige. Det spöregnar. Såklart. Home sweet home.

Hipp hipp...

0-7b488d3075eb25cb7cde1effb2c4af21.png

Hipp hipp hurra! Idag fyller jag 26 år. Det kunde man aldrig tro, säger ni. Shake and bake, säger jag. Shake and bake!

Imorrn smaller det!

Imorgon fyller jag ar!! Har redan fatt forberedande gratulations-sms av Carolina och Stina. Tack darlings! Ni ligger helt klart pa plusslistan.

Medans jag njuter av sista kvallen i Rom sa kan val ni gissa hur gammal jag blir? Alla ni som vill gissa pa 26 ar (dvs ratt alder) eller over, behover inte gissa. Tack.

Ps. Till er som oroar er over att jag ska fa en dyr telefonrakning pa grund av alla blogg-sms: Do not worrie. Jag har kontantkort. Tar min pafyllda 100-lapp slut sa tar den slut.

Oh no!...

-8a7ab054d22c9cd873657e07642cc64.png

Oh no! En liten tiny el katto har sprungit bort! Mitt hjärta värker. Graviditetshormonerna pallar inte sånt här.

Paus i varmen

Nu pausar vi pa ett internettcafe. Det ar 35 grader ute!!

Vad jag lart mig om den italienska matkulturen so far:

1) Alla servitorer ar otrevliga.
2) Man far svinsma portioner (tydligen ar det meningen att man ska bestalla in flera ratter).
3) Alla menyer ar pa italienska.
4) Ingen i familjen forstar italienska.
5) Forutom jag som kan saga "prosciutto" (vilket betyder "prostituerad ko" om jag inte minns fel).

Nix. Nu ska vi vidare och satta oss i skuggan pa nagan uteservering.

Ursäkta men...

0-57ff1b4d79777d884d9ba60094fabacf.png

Ursäkta men jag fick just veta att det inte finns ngt Starbucks här i Rom! Men herregud, vad gör vi här egentligen?? Totalt ovärd resa.

Darling vill...

57577bc8fa33209626566ebc5e7b5dbb.png

Darling vill köpa en sådan här till mig. Av någon anledning tycker han den är passande.

Äntligen har...

361fb85e92bf5b35b23883e3c2d75fba.png

Äntligen har El grando Gravidi Spajderchicki fått sin efterlängtade glass. Det är jag och alla bambinos som äter dom här strutarna.

Tur att...

249db343e67b10d45f64f3b2edd262b9.png

Tur att tjejen på hotellet har sagt att man inte ska dricka vatten ur fontäner. För annars hade jag säkert gjort det. Typiskt mig liksom.

Uppdatering fran varat B&B

Ciao, el grande Gravido har (dvs jag)!

Nu sitter jag pa varat B&B i Rom och uppdaterar lite snabbt.

Sov som en drogad get i natt och nu ar jag utvilad varre!

Snart ska vaga oss pa att aka tunnelbana. Ska besoka in i en kyrka byggt av manniskoben (obs jatte jattegamla manniskoben intygar tjejen pa hotellet, det ar alltsa ingen risk att man kanner igen nagons bakdel eller sa) och sen ska vi halsa pa Paven i Vatikanen. Tyvarr verkar det som att Paven chillar i sin sommarstuga sa har ars, sa vi lar inte fa skaka tass. Men det blir kul anda.

Naval. Jag mobilbloggar pa som vanligt under dagen.

Har nu...

0-3285d9f593e71ee9532a689c4fb10e4c.png

Har nu slukat en pasta Carbonara. Inte för att det är min favoriträtt, utan för att det var det enda jag förstod betydelsen av på menyn.

Har varit...

6f636e4b0ee16dfeb7c7c10c7c50f610.png

Har varit vaken i över 18 timmar. Det börjar kännas i kroppen. Nu vill jag bara ha en redig pasta i magen och sedan slockna i en skön hotellsäng.

Har varit...

0-2598886201c3aadac3ce61811335d74b.png

Har varit på Colosseum. Jag och familjen fick previlegiet att gå före alla i kön till inträdet. Varför? För att jag är gravid såklart. I fecking love Italien!

Gah! Nu...

342c274b39a8ed76985c56013651a8ff.png

Gah! Nu är vi i Rom. Kan ni skymta Colosseum i bakrunden? 29 grader har vi. Jag svettas som en gris. En söt gris.

Stödstrumpor is...

7eb4228b6affd9df15bee262eaa12bed.png

Stödstrumpor is the grej! Kittlar störtskönt mot vaden. Varför har jag inte provat det här tidigare?

Klockan 02.00...

36b359c02b1b960fca2be115d62c9955.png

Klockan 02.00 åkte vi hemifrån till flygplatsen i sthlm. Kl 03.00 var jag akut tvungen att äta upp min medhavda matsäck.

Nu sjappar vi till RomNu åker jag, darling, mamma, bror 1 och bror 2 till Rom i några dagar.

Vi ska besöka Colosseum, Vatikanen och Fontana di Trevi. Och så ska vi ta reda på varför Spanska Trappan ligger i Italien och inte i Spaninen??

Jag ska mobilblogga som en tok (hoppas det fungerar från utlandet) och även försöka blogga från hotellet. Så ni kommer inte ens hinna sakna mig. Lovar!

Va?

Okej.

Skip the crap.

Ni kommer att sakna mig. Det förstår jag. Men nu gaskar vi upp oss och gör det bästa av situationen. Okej? Bra.

Puss på er ♥

Delar med mig

Det är många i bloggvärlden som är gravida just nu (grattis Stinalee). Eftersom jag har otroligt lång erfarenhet som gravidbloggare (vi snackar inte timmar här, vi snackar DAGAR) så tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter.

Dag 1: Du outar att du ska ha barn. Gratulationerna väller in. Du känner dig som Drottning Silvia. Allra minst.

Dag 2: Nu börjar folk tänka efter, blir lite oroliga, frågar - du tänker väl inte sluta blogga?? Du bedyrar att så inte är fallet. Folk pustar ut.

Dag 3: Nu får det fan vara nog! Någon är jäkligt trött på alla dina skriverier om bebisen. Du blir ombedd att sluta vara gravid.

Dag 4: Du blir ombedd att fortsätta vara gravid.

Dag 5: Folk har blivit varma i kläderna. Pekpinnar plockas fram, likaså kunskaper hämtade från den vetenskapliga sökmotorn google. Handlingar ifrågasätts - får man verkligen träna badminton när man är gravid???

Dag 6: Du bloggar om ett akut vindruvesug. Det blir ramarskri. Vindruvor får man inte äta med bebis i magen!!

Dag 7: Bloggkommentatorerna slår näven i bordet och dömer i vindruve-tvisten. Till Spiderchicks fördel. Ha!

Ja.

Ungefär så här går det till.

Fast 99,9% av tiden så är det alldeles underbart roligt att vara gravidbloggare! Det måste jag erkänna.

Puss på er ♥

Trädgårdspyssel

Idag har vi varit ute i mammas trädgård och gjort fint.

Darling har mejjat ner massa gräs och jag har gått efter med en kratta.

Det var riktigt trivsamt faktiskt. Tills jag råkade kratta huvudet (baken??) av en mask. Då var det inte roligt längre. Jag hatar mask.

Nyshoppat


v.22


Idag har jag shoppat en sådant där tight litet fashionfodral.

Uj så fint det smiter om den stora kulan!

Tyvärr har min rumpa vuxit sig ungefär lika stor som magen. Men strunt samma. Det man inte själv kan se - det finns inte. Som jag brukar säga.

Not so happyHerregud. Mitt mobilalarm har ringt mig i öronen hela morgonen. Och ironiskt nog så heter alarmsignalen "Get Happy". HAHAHAHAHAHAHA! Tillåt mig skratta.

Efter att ha hört signalen ringa ungefär 40 gånger denna morgon så är jag allt annat än "happy".

Veckans ...Veckans varför: Varför står Johan T. Lindwall och pekar så där på sin bylinebild?

Veckans andra varför: Men herregud, VARFÖR står Johan T. Lindwall och pekar så där på sin bylinebild???? Jag bara undrar.

Veckans sämsta: Filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret igen". Så jäkla kass. Det enda som var roligt var... eh... låt mig tänka... hm... Jojustdetja INGET!!

Veckans citat: Där går en sådan där trillingflicka (min killes bror ser en drillflicka).

Veckans fråga: Är välkomstdrinken på hotellet i Rom alkoholfri????Veckans taskiga: Ryan Airs bagageregler.

Ferrarin tjackadYES!

Nu har vi tjackat en bil. Pengar är inga problem (som jag brukar säga).

Äntligen har Spider fått sin röda, lyxiga FERRARI!

Va?

BMW!

Sportbil!

Jaja. Renault Megane.

Whatever.

Nu är...

-161de747eef45fbc77c8001265f4c58.png

Nu är vi i Lidköping och kollar på bil. Tyvärr hade ngn pyst däcket för den gamle farbrorn som ska sälja. Fy vad taskigt! Gör man så mot varandra i Lichöpping??

Bilköp??

Nu ska vi åka och kolla på en bil.

Håll tummarna att den är bra!

HusdjuretIgår var vi som sagt på studentskiva. Två olika. Så vi har träffat massa släkt och vänner och alla, ALLA, vill klappa min mage! Får jag kääääänna? Frågar dom.

Och så klappas det. Som om jag vore ett husdjur.

And I fecking love it!

Jag älskar att bli klappad på kulan. Jag spinner och solar mig i vännernas glädje och beundran. Jag känner mig lite som en vit, persisk katt. Faktiskt. En sådan där dyr sort som har svinbra stamtavla och vinner alla utställningar.

På väg...

446decac6865ed6d323736734a5d94dc.png

På väg hem från trevlig studentskiva. Mätt, belåten och jävligt bajsenödig.

Att ta examenÅh så roligt att ta examen!

Studenterna är så glada - fulla av förhoppningar och tillförsikt.

Det är nu livet börjar. Tycks dom tänka.

Min fina...

4ca812d1ca7bd80f08e41735faed9031.png

Min fina student outfit förvandlades till det här. Det spöregnar ute. Jippikayeymotherficker!

Student 2009Idag tar min killes bror studenten. Och så här ser jag ut. Dagen till ära. Jag kommer lätt att bli förväxlad med en student! Lätt. LÄTT säger jag åt er!

Nu har vi två timmar på oss innan utspringet och massa måste göras! Jag måste duscha och läsa bloggar, vi måste tvätta mammas bil, köpa finbyxor till darling, hämta grejer hos pappa, köpa blommor, köpa kort och hämta upp darlings andra bror. Lägg även till att jag måste klämma in 20-30 kisspauser ovan på allt detta. Puh!

It is going to be a bussy day.

I SkövdeNu är vi är Skövde jag och darling. Igår kväll tog vi en långpromenad. Det var lite meckigt eftersom att jag numer måste springa på toa ganska ofta. I synnerhet när jag rör på mig blir jag väldans nödig.

Så först var vi tvugna att ta en paus hos en kompis så att jag kunde kissa. Sen var vi tvugna att stanna hos bror för jag behövde kissa igen.

Misstänker att bebisen använder min blåsa till studsmatta. Alternativt badmadrass.

Min brors...

-f403288467e79ff3d3be87e6374c79e.png

Min brors kryddsamling är imponerande.

Eftersom optikern...

726758dada0e682cafa54e52d508d523.png

Eftersom optikern vägrar låta mig få glasögon så har jag nu fixat ett par på egen hand.

Störande sambosaker

Det är inte alltid lätt att bo tillsammans med en kille. Alla har dom sina störande sidor.

Vad jag stör mig på hos min kille:

1) Han använder fyra meter toapapper när han ska snyta sig, istället för att ta av näsdukarna som jag har köpt.
2) Han använder fyra meter toapapper för att torka upp spilld juice, istället för att använda disktrasa.
3) Han sköljer inte av sin tallrik efter middagen så maten torkar in och det blir ett helvete att diska.

Vad jag möjligen, kanske kan tänka mig att min kille stör sig på hos mig:

1) Jag är svinpedantisk när det gäller hans grejer, men mina grejer får gärna ligga utspridda över hela lägenheten (det är skillnad på saker och saker).
2) Jag rensar och slänger grejer hela tiden (viktiga papper, röstkort etc).
3) JAG får gå in med skor men ingen annan (konstig regel, I know).
4) När jag tar ut soporna så sätter jag aldrig i en ny påse i skräphinken (det kan väl nästa person kan göra).
5) Jag har ...

... vänta lite!

Hur kommer det sig att MIN lista helt plötsligt håller på att bli längre än hans??

Rom förberedelserMin killes halvitalienska kollega har gett oss massa tips inför Rom och även markerat på karta vart vi bör gå och vad vi inte får missa.

Sen har hon skrivit en liten Italiensk ordlista på användbara ord.

Prosciutto skriver hon betyder "ko".

Yea right! Den lätta går jag inte på.

Vem som helst kan väl höra att prosciutto betyder prostituerad.

Packar inför resa till RomVi åker till Rom på söndag. Jag packar idag eftersom att vi ska tillbringa några dagar i Skövde först.

Packlista
3 klänningar
1 jacka
1 pass
4 solglasögon
En jävla massa trosor
1 par mördarskor från H&M
2 stycken fötter med gammal skoskav (obs mina egna fötter alltså)
2000 plåster (ifall skoskavet blir värre)
2 bandage (ifall plåster inte hjälper)
1 rullstol (ifall bandage inte hjälper)
100 smärtstillande tabletter och en flaska wiskey (ifall inget av ovan hjälper)

Walk in closetDen här garderoben använder inte vi, så den ska lillskrutten få.

Det finns ju space för huuuur mycket små minikläder som helst där inne! Värsta utrymmet ju. Dessutom är garderoben så stor att bebisen får plats att krypa in om den har lust - alltså har han/hon sin alldeles egna Walk In Closet!

Ha! Så jäkla lyxigt.

Undrar om ens Victoria Beckhams barn har det?

Kortis

Idag har jag och tjejerna på jobbet mätt hur långa vi är.

Jag var kortast. Endast 161,5 cm över marken mäter jag.

Detta hade mina kollegor mycket roligt åt (i synnerhet min chef som mäter 163 cm). Karin var till och med tvungen att googla "dvärg" för att se om jag möjligen kvalificeras in under den benämningen.

Det gör jag inte.

Ha!

Vila händernaNär jag står upp har börjat vila händerna så här lite bekvämt på magen.

Why?

Because I can.

Lystring gott folk!Gott folk gott folk!

Stig man ur huse.

Lystring!

Spider ska nu recensera Marabou Jordgubb ... *trumvirvel*

DEN VAR GOD!!

Mina önskesmaker:

Marabou Polkagris
Marabou Blåbärspaj och vaniljsås (slipper man baka)
Marabou Omega 3 (svinnyttigt!)
Marabou Alvedon (att käka när man är sjuk)
Marabou Vindruvor

Men ååååh ...Jag har köpt hem en Marabou jordgubb idag. Har aldrig smakat den. Nu är både jag och min kille extreeeemt sugna!

Tyvärr har jag tydligen bestämt att vi måste äta middag före vi öppnar chokladen?! För så gör man när man är vuxen. Mat före godis.

Meeeeen åååååååååååååååh!

Varför måste alltid jag bestämma hela tiden?? Blir så trött på mig själv.

Fisa eller inte fisa?

Häromdagen diskuterade jag och mina kollegor hurvida vi fiser med våra pojkvänner eller inte. Några gör det. Några inte.

Själv skulle jag aldrig kunna leva i ett fisfritt förhållande! 

Möjligheten att släppa väder i sitt eget hem är A och O för ett bekvämt och lyckligt liv. Man vill ju inte gärna riskera att gasa ihjäl sig själv inifrån.

Va?

Ifall fria fisar går före ärlighet och tillit i ett förhållande?

Det skulle jag vilja påstå. Ja.

Lurad

Imorses när klockan ringde så skrattade jag den rätt upp i urtavlan.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA! Skrattade jag. Din dumma dumma klocka. Det är ju LÖRDAG idag! Och så vände jag mig om och somnade om. I en sekund. Sedan frös min kropp till is.

Det är inte lördag. Det är ju tisdag idag!

Jag insåg att min hjärna spelat mig ett grymt spratt. 

Jäkla hjärna alltså. You sick bastard.

Aj dåInte visste jag en klase vindruvor var så farligt?

Tydligen är vindruvor otroligt giftiga, man får fruktansvärda biverkningar, ens barn kan få ont i magen, alla urinprov ever i ens liv kommer gå åt helvete och allra värst - MAN BLIR TJOCK SOM ETT AS (Hej älskling, ursäkta jag ringer dig på jobbet och stör. Jo... Skulle du kunna ringa efter en lyftkran? Du förstår jag ligger här i sängen och råkade äta lite vindruvor och nu kan jag liksom inte resa mig längre. Va? Nämen det är inte så farligt, var inte orolig. Jag har bara lite svårt att bära min egen vikt. Föresten kan du be lyftkranen komma via taket?)

Limsniffning kanske inte är så tokigt när jag tänker efter?

My new drugScrew alcohol.

Screw cocain.

Screw sånna där piller som gör att man tror att man kan flyga.

Screw limsniffning också för den del.

WINEDRUVS IS THE BEST DRUG!

Så jäkla gött.

Förvirring

Idag har jag och kollega tävlat om vem som är mest förvirrad.

Jag: En gång gick jag och letade efter min mobil samtidigt som jag HÖLL den i handen.
Kollega: En gång gick jag och letade efter min mobil samtidigt som jag PRATADE i den!

Fan.

1-0 till kollega.

Längtar!

Jag: Jag lääängtar så efter bebisen!
Min kille: Jag med!
Jag: Jag vill att det ska vara oktober nuuuuu!
Min kille: Tiden går fort.
Jag: Jag vill att det ska gå fortare.
Min kille: Innan vi vet ordet av så har bebisen ploppat ut.

?

Ja "ploppa" ut kanske den inte kommer göra.

Men ur magen ska den väl.

På något sätt.

Tur lilla bebis att det är en sommar innan oktober. För sommaren är kort (säger en man som heter Thomas Ledin).

Gott fast ändå inte

Igår käkade vi Carte Dórs Passion for Caramel.

Ush. Jag tyckte verkligen inte om den!

Det enda goda var dom små chokladpralinerna som låg gömda lite var stans bland vaniljglassen. Dessa chokladpraliner har jag nu omsorgsfullt pillat ur och ätit upp. Min kille säger att det ser ut som att en "liten råtta" har varit framme.

Va?

Jag skulle snarare säga att det ser ut som att en "väldigt smart människa" har varit framme.

Anonymt tips

En anonym person tipsade mig att gå in på Storstadspojkens blogg.

Och vad hittar jag där?

JO MIN JÄKLA SKOSKAV IGEN!!

Så nu har några hundra tusen till (eller hur många läsare han nu har) sett mina förfärliga fötter.

Till min kille: Älskling det blir tyvärr ingen resa till Rom nästa vecka. Spider måste lägga semesterpengarna på en ganska omfattande fotvård (fot-transpalantation??) och sedan måste hon lägga ut nya bilder på nätet och idka upprättelse i bloggvärlden.

Besök på Marstrand

Idag slog det oss att vi har blivit så himla vuxna! Jamenar vi åker ut till en ö för att promenera. Sedan äter vi en stillsam lunch. Efter det promenerar vi lite till och samspråkar om de "fina husen" och den "underbara naturen". Jag fotar allt som kommer i min väg, inklusive utsikter och en okänd hund på en balkong.

Ja. Detta ägnar vi en hel söndag åt. Dessutom tycker vi ATT DET ÄR KUL!!

Galet. Imorrn vaknar jag väl och är pensionerad.
Utsikt över MarstrandZe gangDet var inte direkt KANONbra väder på Marstrand, men helt ok.
LunchIda, jag och Jennifer.GlasstimeHeeeej lilla hunden!! Skrek jag med bebiströst när jag såg den här vovven kika ut från en balkong.

Nu sitter...

-a0258ae85be7989d0e7efe8458007d3.png

Kolla varifrån!

Nu sitter vi på en krog och käkar fisk. Eller ja. Jag käkar faktiskt pizza. Bebben crejvade.

Nu ska...

0-358c4e958f7a49cc395576a93d539002.png

Kolla varifrån!

Nu ska vi åka över till Marstrand och spexa en sväng.

Nu har alla sett mina fötterIgår länkade heta Bloggkommentatorerna till inlägget om min skoskav.

Så nu har 3309 personer varit inne och tagit sig ett kik på mina ovårdade, halvsmutsiga, sönderslamsade och överplåstrade fötter.

Hoppas Ni alla nya läsare gillade fotbilden och stannar kvar här hos Spiderchick!

Va?

Inte?

I alla fall hälften av er kan väl stanna?

Nähä.

En tredjedel?

Några stycken?

Tio pers?

En?

Snälla?

Nu delar vi upp detNä nu orkar jag inte spela vuxen längre! Jag orkar inte vara så där lugn och behärskad över den gemensamma skålen. Jag orkar inte sitta där i soffan och fejka ett leende när min kille tar den sista biten - trots att hela mitt inre gör uppror och skriker att detta är FEL FEL FEL!

Så idag delar vi upp lördagsgodiset i två olika skålar.

Lika bra. Så kan jag få slappna av lite för en gångs skull.

Stora Byggare Dagen

Idag har vi Stora Byggare Dagen hemma hos oss.

Min kille håller på och borrar upp hyllor och spotlights i sovrummet.

Tyvärr tycker bebisen i magen att borrljudet är så himla enerverande att lyssna på, så vi har inte kunnat hjälpa till. Alls.

Osminkad spider undrarHär sitter en helt osminkad, morgonruffsig jag och undrar varför vi firar nationaldagen just den 6 juni? Hände det något särskilt då eller?

Jag skulle tippa på att vi någon gång för hundra år sedan vann något form av krig just denna dag.

Dagens Varför?Varför är det inte skönt att massera sig själv?

När min kille knådar min nacke så känns det så jäkla gött, men när jag själv knådar min nacke så känns det ... inte ett skit. Trots att jag gör exakt samma knådrörelser som min kille.

Varför? Jag bara undrar.

Mys med tjejerna


Uj så mysigt vi har haft det!

Idag var faktiskt första gången sen bebis i magen som jag tyckte det kändes lite trist att inte få sippa vin med tjejerna. Det är ju så trevligt... Men förhoppningsvis vaknar dom med en riktigt rövig bakfylla imorrn!! (Blir lite glad när jag tänker så).

Till er som tror att jag käkar mjuka ostar: Detta skriver ni till tjejen som knappt vågade BAJSA de första tre månaderna av rädsla för att förlora sin bebbe - så ni behöver absolut inte vara bekymrade att jag frossar brie och grejer.

Men jag vet att ni bara är omtänksamma.

Puss ♥

Tjoho! Nu...

0adb361c78402a3996232293a70a1300.png

Tjoho! Nu ska jag och tjejerna ha lite ost och vin mys. Minus vin för min del då. Puss på er!

Skoskav

 

Mina nya ballerinaskor från H&M har gett mig enormt skoskav!

MEN FÖR I HELVETE GE MIG BANDAGE!!! Skrek jag INTE när jag kom in på jobbet häromdagen. Men där emot dök jag på ambulanslådan och plåstrade om mina fötter till oigenkännlighet.

Nu känns det lite bättre.

Bigger Bang med AmmotrackEgentligen vill jag inte skriva så mycket om min killes band Ammotrack för ... jag vet inte? Känns privat bara.

Men skit samma. Den här videon som bandets fenomenale roddare Hannes har klippt ihop måste jag bara visa. Låten heter A Bigger Bang.

What da ya all fink?

Dom är så jäkla GRYMMA dom här killarna så det finns inte!! Säger jag. Naturligtvis helt opartiskt. Och ja. Min kille sjunger.

Fika med Marie

Nu har Marie varit här en sväng och fikat rabarberpaj (hembakad).

I dagarna blev Marie diplomerad massör.

Jag vet inte varför - men helt plötsligt känns det otroligt viktigt att hålla sig väl med just henne!

Jag har...

17bebd277f0dca6421fbf44036345d8d.png

Jag har tjatat om choklad hela dagen. Och vad händer? Jo min söta kollega Karin köper mig en daim! Så himla snällt. Jag antar att hon ville slippa sitta bredvid en tjurig gravid kvinna hela eftermiddagen.

Nu har...

5677fbc642928f4349cf8f28f6bc770c.png

Nu har Willys sänkt priset på min absoluta favorit yoghurt med EN krona!!! Life is fucking sweet.

Inga rena pantiesOkej. Vi behöver verkligen tvätta!

Nu har jag inga rena trosor kvar förutom dom där noppriga som inte är string men som beter sig som string för att dom envisas med att åka in i röven så fort jag gör en inandning. Sen får jag liksom ägna dagen åt att pilla ut trostyg mellan skinkorna.

This will be a lovely day. For sure.

Att ruva på ett barn

Igår fick jag en fin komplimang av min kille. Han sa - älskling, du är verkligen bäst i världen på att ruva barn!

Tack! Jag blev så glad. Det är ju lite shaky helt klart att gå runt och ruva på en bebbe för första gången i sitt liv. Jag har ju aldrig gjort det här tidigare.

Men det har ju gått bra hitills. Hoppas det fortsätter på samma sätt så att det kläcks en fin liten bebis i oktober.

Fräckt

Ja just det ja.

Egoina har namedroppat mig som favvisblogg i en tidningsintervju.

Fräckt!

Nu är hon HET Spiderchick! Nu är hon så het att man kan steka ägg på´na.

Bestulen... eller kanske inte

Gick in på min banksida på nätet förut och såg att banken skickat mig ett meddelande. Utdrag över transaktioner från utlandet hette det.

Va? Utlandet? Tänkte jag först. Jag har inte varit utomlands på eeeevigheter.

YES! Tänkte jag sedan. Jag visste det. Jag visste att någon jävel har kopierat mitt Visakort!! Det förklarar varför mina pengar tar slut så himla fort varje månad.

Sedan kikade jag lite närmare på kontoutdraget och insåg att tjuvarna verkar ha gått runt och spenderat pengar i samtliga mina favoritaffärer. Dessutom var transaktionerna daterade i december/januari, exakt samma datum som jag var i London och firade nyår.

Fan. 

Jag är alltså min egen tjuv.

Typiskt.Grattis

Scenario: Det är tisdag kväll (gårdagen). Vi ska snart sova. Min kille böjer sig ner och placerar munnen tätt, tätt intill min mage.

Min kille: Grattis lilla bebis!
Jag: Vaddå grattis?
Min kille: Bebisen fyller ju 20 veckor idag!

Jajustdetja! Hur kunde jag glömma.

Grattis lilla bebis ♥

Vi har shoppat igen


v.20 + en dag


Gårdagens konversation angående shopping.

Min kille: Har du shoppat igen?
Jag: Ja, jag och bebisen drog en veva på stan.
Min kille: Och så köpte du en klänning?
Jag: Nej nej. Jag OCH bebisen köpte en klänning.
Min kille (ser skeptisk ut): Du OCH bebisen???

Ja. Skyll inte bara på mig.

Vi är väl ändå två stycken som shoppar för mina pengar nu för tiden? Det som skyler mig skyler ju även bebisen de första nio månaderna.

Skulle jag vilja påstå.

Tre japp

Japp jag ska berätta hur vi berättade om bebben för våra föräldrar.

Japp jag kan absolut ta och videoblogga snart.

Japp nu har Tyskungen en ny blogg som heter Jag heter Klaus.

Tjing!

Paris Hiltons new BFFTill min stora lycka är det "Paris Hiltons new BFF" på TV3 idag!

Det ska jag lätt se.

Nu vet jag en som ångrar att han inte tog sig i kragen och köpte hem en extra liten platt-tv till sin flickvän i förra veckan. När dom hade det till så bra pris på Ica Maxi och allt.

PicknickJag och darling hade picknick i Vasaparken idag. Very romantic! Tyvärr blåste det upp till orkanvind ganska snabbt så vi fick skynda hem för att inte blåsa bort.

Sånt händer aldrig när folk har picknick på film!

Eller jo föresten. Fast då blir det snarare störtregn och det picknickande paret måste söka skydd under ett träd och väl där faller dom skrattande (ursäkta men vad är det som är så roligt med regn?) i varandras armar och killen stryker bort en våt hårslinga från tjejens ansikte och så kysser dom varandra innerligt! Ingen fryser. Ingen klagar. Ingen vill gå hem.

???

Nå väl. Life is not a movie.

Jag och...

0-49e39adaef749779a16ee3c1295001cf.png


Jag och min kollega Karin har ett litet bibliotek av extra skor under mitt skrivbord på jobbet.

Känns tryggt med backup.

Överraskning!

Idag ska jag få en överraskning!

Min kille ska komma och möta mig efter jobbet med filt och picknickkorg. Och så ska han ta med mig till Slottsskogen där vi myser under en ek med alkofritt bubbel, baguetter och jordgubbar. Så himla mysigt och romantiskt!


Va?

Hur jag kan veta om allt det här när det ska vara en överraskning?

Men snälla nån det är såklart jag som har planerat hela skiten.

Va?
Va?

Är det trendigt med blekta ögonbryn?

I sådana fall har jag varit svintrendig i en herrans massa år!

Mina ögonbryn har varit obefintliga sedan födseln.

Trött!

Hej mina vänner,

Jag är så himla trött idag! Trött och ledsen och orolig och arg och ännu mer trött.

Mobilbloggade från stan förut men det verkar inte ha kommit fram.

Måste lägga mig.

Godnatt.

Mitt hjärta det bankarMitt hjärta slår mycket snabbare nu för tiden. Barnmorskan säger att det är helt ofarligt och beror på att man som gravid har en liter extra blod i kroppen.

Sedan påpekade min BF Carolina att om hjärtat slår snabbare än vanligt, då måste det även betyda att man har högre förbränning!

Detta tog jag genast fasta på och äter numer endast youghurt med tio procentig fetthalt till frukost.

Jag vill ju inte gärna förtvina lagom till beach 2009.

Vad händer ...

Vad händer när jag använder min vita klänning för första gången?

Jo jag DOPPAR naturligtvis hela patten rätt ner i massa avokado (ser värre ut i verkligheten än på bilden). Ursäkta mig - men kan min mat aldrig låta mina kläder vara ifred?? Jag bara undrar ...

Vad jag ville säga med det här inlägget? Ja antagligen att all avokado i hela världen borde DÖ!