Spiderchick

Strumplästen


Några kommenterar i mitt inlägg om hallmattan att jag skriver "strumplästen". Va? Har ni aldrig hört det ordet förut? Vi säger det ofta.

Om någon till exempel går ut i snön utan skor: Don´t go out in your bare strumpläst, you are going to die of cold!

Om man till exempel springer runt utan skor på jobbet: Oh sorry that I am springing runt in my strumpläst, I know it smells.

Se där. Nu fick ni lite exempel. Användningsområdena för detta ord finner inga gränser. Och jo min engelska höjer trovärdigheten. Jag vet.
Limpan

Va!? Vet inte folk vad strumplästen är? Katastrof! Men ja, du lyckas ju verkligen höja trovärdigheten där. Bra! Folk har tydligen inte internet heller eftersom de inte tycks vara kapabla till ta reda på vad en strumpläst är för något. Stackare!

Jennie

Men hallå, hur unga är de som läser din blogg egentligen? Vi har sagt strumplästen hela min uppväxt i alla fall! Det kanske hör oss västgötar till? Strumplästen for the win!

Chrissan

Klart man säger strumpläst! Vad ska man annars säga???

ina-bina

Haha, dina läsare är alla födda på mitten av 90-talet och senare, eller? ;) Jag använder det ordet jämt, eller finns det något modernare namn för det? :P

Anna

Där fick du till det kvinna!

Nu förstår jag precis.

Fast det gjorde jag innan också förstås.

michelle

Jag håller med de tidigare kommentarerna, vet inte folk vad strumpläst är?! Det är ett jättevanligt ord i mina kretsar iaf. Eller kanske det kan vara så att det är västgötskt? Vad säger de i andra delar av landet då kan man ju undra :)

Åsta Mari

Helt kurant ord på norsk i alle fall. "Ikke lek i snøen i bare strømpelesten!" "Om du går rundt ute i bare strømpelesten, kommer beina dine til å falle av!" Hva skal man ellers si? "Vennligst anbring dine sokke-/strømpekledde føtter i et par skjermende og varmende sko, takk"? Det høres jo bare teit ut.

f r i d a

HAHA. låter som man är 80+ när man säger det men klart man har hört det!

Erika

haha, jag hade aldrig hört ordet innan men det var ju inte så att det gick att lista ut ;P

Emma says style, love & rock and roll.

Va? Hur kan man inte ha hört strumplästen? Herregud här hemma går vi då bara i strumplästen inpomhus. Alla andra kanske aldrig tar av sig skorna. Hundbajs inomhus, usch!

Vickie

Du är hemtrevligt störd tjejen:D Det är galet skoj och köra ful-svengelska. It´s a word!!! Strumpläst är också ett ord. Obildade människor.

Pjoltas

Strumplästen är ju en del av vår svenska identitet..eftersom att de ska springa runt med skor inomhus i utlandet. Strumplästen är = Kungen, moms, midsommarafton och Carl Bildt!

.

http://pjoltas.blogg.se/

sofia

Well, those who inte fattade what strumplästen is, I think dom fattar it now.

Jessie

Håller med alla ovanstående! Jag tycker dessutom att du ska blockera läsare som inte vet vad strumplästen är för något! De som är så totalt obildade borde inte få ynnesten att läsa din blogg! (De vet nog förresten inte vad ynnest är heller.... ;-))

Klatuu

Mä, vet inte folk vad strumpläst är??!

Vet du föresten att du har en tackeralla på din header?

eva

alltså du är så kul och uppfinningsrik.vart får du allt ifrån?? blir så grymt "happy" av din blogg...hahahahaha../kraaaaaaaaaaam ps..strumplästen e ett mkt fint ord..

Daniel

Kan bara förestätta mej spiders jäst..menar läststank!

E

Som sagt, var ligger din åldergrupp egentligen? Strumpläst IS THE SHIT!

Sabina

Finns det människor som inte hört uttrycket? Herregud, vart är vår värld på väg? :p

Ida

Alla vet väl att det heter så!?

Pia

Tssssss, lemlästad och strumplästad, det vet väl alla vad det är?!. Hemma hos oss går vi sällan i bara strumplästen men å andra sidan springer vi gärna runt i bara lemlästen.

Withdrawn

Jag sökte på "strumpjäst" och hittade din blogg. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress