Irritation list

Jag har varit irriterad idag. Sur och grinig.

Detta tänker jag naturligtvis låta gå ut över bloggen.

Spiderchicks irritation list

1) Folk som inte kan hålla avstånd
Jag stod i kö på Coop idag. Helt plötsligt känner jag hur det blir vindigt och lite fuktigt i nacken. Jag vänder mig om och upptäcker att damen bakom har smugit sig upp och kortat avståndet mellan mig och henne till ungefär en centimeter. Väldigt olustigt. Med ett ogillande ögonkast försökte jag förklara för henne att det inte går snabbare att komma fram till kassan bara för att hon skapar närkontakt.

Hon förstod inte.

2) Män som pinkar offentligt
Idag såg jag en hund som stod och kissade mot en lyktstolpe. Lite längre bort stod en man och gjorde det samma. Hunden kan jag ta, men vad fasen hände med mannen? Vad är det som gör att vissa karlar tvunget måste kissa över allt i tid och otid?? Och vad gör dom sedan med den icke tvättade handen? Går dom till lösgodissektionen på Ica och gräver lite bland colanapparna?

Man undrar ju.

Det bor en hacker i mig

Jag vet! 

Jag är verkligen grym på datorer ibland.

Lösenord jag till exempel har listat ut:

1) Det som går till min killes facebook.
2) Det som går till min killes mail.

Bor det inte en datahacker i mig så säg?!

Ja, inte för att jag tänker utnyttja min vetskap på något sätt, men vissa grejer mår man liksom bra av att veta i sitt stilla sinne.

Pusta ut

Pjuh!

Arkivet är tillbaka. Jag vet inte hur jag gjorde, men det är tillbaka.

Nu kan ni äntligen släppa den anda som ni kollektivt har hållt, pusta ut, sluta svält, gå tillbaka till era jobb, återuppväck di döda. Allt är lugnt mina vänner.

Jorden snurrar igen.Jag fixat!

Jäkla länkjäkelskap

Om ni har undrat över skumma länkar som smyger sig in i vissa inlägg (till synes helt apropå ingenting) så är det alltså inte JAG som lägger in dessa länkar. Det är Bubbleroom som lägger in smygreklam och jag har nu blivit hjärtligt trött på det. Minst sagt. Det förstör ju hela inläggen.

Till exempel när jag skriver att jag inte har bajsat på hela dagen så petar bubbleroom in en länk till någon jävla tv. Jag blir vansinnig! Låt min obajsade mage vara ifred från reklam för fasen.

Idag kände jag därför att nu är måttet rågat, nu tänker jag inte låta mig utnyttjas längre (inte så billigt i alla fall) (150 fjuttiga kronor i månaden liksom hallå?) (dock låter jag mig gärna utnyttjas om pengarna är de rätta, märk väl) och så bestämde jag mig för att omedelbart avsluta mitt medlemskap hos bubbleroom.

Ilsket går jag in under "inställningar" här på bloggen för att plocka bort deras annons (som synts till vänster) och råkar i ren ilska radera hela min arkivlista.

Eh...

Finns det månne någon smart person som kan hjälpa mig att få tillbaka mitt arkiv? Plis? Maila i så fall. Tack på förhand!

Mvh // En tjej som just nu kan hålla sig för skratt.Rasar...


Prästen kommer hit
Snart kommer prästen hit på besök. Vi ska bjussa på fika och snacka om dopet.

Nu måste jag skynda att linda in lilleman i en filt och lägga honom i en krubba av halm (så att prästen förstår vilken fromt barn det är han har att göra med).TonåringarKlockan är 13:19 och mina killar har fortfarande inte kommit ur sängen.

?

Det här är som att leva med två tonåringar.

Ingen naken morgongympa för mig

Vi såg som sagt på Robinson igår. Gjorde ni?

Jag undrar - varför är det alltid någon gubbe som ska springa runt och göra morgongympa på stranden? Va? I gårdagens avsnitt var det någon som klädde av sig naken och började hoppa upp och ner och göra massa konstiga övningar.

Varför?

Vore jag med i Robinson så skulle jag på min höjd ligga i skuggan under en palm och knapra på en cocosnöt. Jag skulle aldrig få för mig att utföra någon morgongympa och jag skulle defenitivt inte vara med på några fåniga tävlingar. Vill dom andra deltagarna tävla och göra av med onödig energi, så visst kör på. Själv skulle jag ha betydligt roligare saker för mig än att springa runt och svettas på tom mage.

But hey that´s just me.

Pizzakväll hos bror


Igår bjöd jag och min kille (plus bebis) in oss till min bror. Vi käkade pizza och kollade på Robinson (mitt nya favvoprogram).Min bror hade städat och gjort fint inför vårat besök.Lilleman däckade ganska snabbt på sin morbrors bringa. Vid ett tillfälle vaknade han dock och ville prompt ha bröstmjölk från morbrors armhåla. Det finns ingen mjölk där och föresten är jag är inte en tjej, förklarade morbror. Lilleman förstod inte problemet (jag får förklara för honom när han blir äldre).Hur så?

 

Nej jag har inte gjort nummer 2 idag.

Hur så?


Har ni problem med det?

Himelskt goda lussebullarTitta vad vi har fått av mormor!

Me love ♥

När det gäller just mormors underbara lussebullarna så handlar det inte om att äta och njuta, nej här handlar det bara om att möla skiten så fort som möjligt så att ingen annan hinner äta fler.

Lite synd på så goda bullar.

LördagsmorgonVi befinner oss hemma hos min mamma i Skövde.

Lite lustigt för varje gång vi sover över här så vaknar lilleman på morgonen och vill leka med sin mormor (dvs mamma).

- Mormor mormor, ropar han. Kom och hämta mig! Jag vill leka med dig i vardagsrummet så att SpiderMama kan få fortsätta sova och drömma om David Beckham.

Så ropar han. Min lille pöjk.

Lite synd om mamma att hon aldrig får någon vidare sovmorgon när vi är här, men det kan ju inte jag rå för att lilleman så hemskans gärna vill leka med just henne klockan sju lördagmorgon.

Fredagsmys


Det pågår fredagsmys i det Spiderchickiska palatset.

Vi har käkat 80-tals klassikern Flygande Jacob och på tv ser vi Idol.

Mer bloggande än så här blir det tyvärr inte idag för nu vill jag bara krypa upp i soffan tillsammans med mina fina (70 respektive 6 kilo tunga) killar ♥

Hörs imorrn!

Familjecitat

Citat hämtade från familjen.

"Han är så där rund och fyrkantig i ansiktet
"
Min moster beskriver lillemans utseende.

"Baby och baby har fått en baby"
Min bror berättar att han har blivit morbror (med anledning av att jag och min kille kallar varandra för "baby").

"Vi får la bjuda prästakraken på fika"

Mamma ponerar lillemans dop på västgötska.

Snusk bland lösgodiset

Det är torsdag kväll (läs: igår) - jag befinner mig på Ica Kvantum - lösgodissektionen.

Noterar i ögonvrån att en medelålders dam har fastnat vid lådan med colanappar. Frustrerat försöker hon få upp godiset med en slev, men tyvärr har napparna kladdat ihop sig och bildat vad som ser ut som en stor klump.

Plötsligt ger damen upp, hon släpper sleven och förfärat bevittnar jag hur hon börjar vispa runt bland colanapparna med sina bara fingrar!!!

Hårt vispar hon, runt runt som en aggressiv elvisp.

Jag trodde att jag skulle spy rakt ut.

Hur kan man ens komma på tanken att vidröra lösgodis med sina fingrar??

- You sick bastard!! You pervo!!, skrek jag till damen.

Inte.

Självklart sa jag ingenting. Jag är svensk och jag är konflikträdd.

Istället gick jag och ställde mig bakom en pyramid med Annas pepparkakor och gjorde en rad obscena gester i totalt smyg.
Till Elin ikväll

Nu drar jag och skrutt till kompis Elin och hänger.

So long friends!

NEEEJ!


NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!


Min enda hela strumpa i hela garderoben har ett begynnande hål vid stortån.

This is not happening man!


Från och med nu är det jag som trippar fram, försiktigt och lätt som en babymyra - dom där sista, ytterst sköra trådarna just över nageln lekar man liksom inte med.

Vet ni vad???


Vet ni vad jag gjorde i förmiddags?

 

Ni kommer aldrig att tro det!

 

När lilleman intagit sin förmiddagsblund i vagnen så la jag mig ner i soffan och …

*trumvirvel*
*trumpetfanfar*
*två sälar gör en komplicerad cirkuskonst*

*trumvirvel igen*

... LÄSTE EN TIDNING!!!

 

Jag har inte legat horisontellt och okynnesläst sedan Luther. Känns det som.Bonde söker fru

Ser ni på Bonde söker fru?

Min favorit är Roger! Denne 42-årige mustaschprydde man som talar i stakato (jo. man. börjar. ju. bli. lite. små. kär. he. he) och spelar bridge med byns pensionärer varje onsdag.

Roger har för tillfället tre olika tjejer boende på sin (mammas och pappas) gård - en före detta kriminell, en med aspergers syndrom samt en som inte säger ett knyst.

Man kan ju inte annat än att älska denna brokiga skara människor!


Jag hoppas verkligen att Roger låter alla tre tjejer stanna kvar på gården.
Och när Bonde söker fru är slut så startar istället en reality show med Rogge i spetsen. Mjölkbonden. Och. De. Tre. Fruarna. He. He. kan den heta.

Och blir det ingen reality show så måste jag eventuellt bli en liten permanent fluga på Rogers vägg.


7 snabba med soloKolla mini-intervjun med mig på Solomag.se.

Titta extra mycket på bilden med sushipinnarna. Jag är så het att klockorna stannar!

Vill tillägga som svar på första frågan att det naturligtvis känns strålande att vara nybliven mamma. Min bebbe är bästaste bebben i världen! ♥

Men när frågan kom idag (per telefon) hade vi precis haft en något eh... körig morgon (snälla lilla bebis kan inte mamma också få äta frukost? Lite bara? Jättefort? På stående fot? Inte?) och därför låg ordet "jobbigt" väldigt långt fram på tungan.

Ni förstår nog.Dikt

Hittade ett gammalt tidningsurklipp på min lillebror.

Som femåring fick han en dikt publicerad i Skövde Läns Allehanda (detta var 16 år sedan).
HAHAHA!

Så underbart opretantiöst.

Briljant i all sin enkelhet.

Om han är poet idag?

Svar: Nej.


Inget förtjust i napp

 

Mitt barn är inget vidare förtjust i napp. Han tuttar i max tre sekunder och sedan spottar han ut nappen i samma hastighet som en projektil.

Konstigt. Jag trodde att det på något vis var genetiskt nedärvt att alla barn gillar napp? Men tydligen inte.

Vad ska man då ge sitt barn till tröst när dom är kinkiga och lite tuttsugna (man kan ju inte alltid langa fram bröstet) (i synnerhet i bilen kan man inte langa fram bröstet) (och man kan inte alltid ta sitt barn i famnen och sjunga hittepåsånger) (i synnerhet i bilen kan man inte ta sitt barn i famnen och sjunga hittepåsånger)? Ska man ge barnet en kotte att suga på? En kal lite grankvist? En hartass? En naggande god liten sten??Spiderchick - the citat machineNågon påpekade att jag är citerad i nya numret av Solo.

Jag var naturligtvis tvungen att rusa lugnt och mycket sansat springa gå iväg till affären för att köpa tidningen. Och mycket riktigt.

Citat:

Antal sovtimmar i natt - fyra kanske? Nu ska jag bara klunka lite sprit så ska vi nog kunna kicka igång den här dagen också. // Spiderchick, nybliven mamma.

HAHA!

Vad hemskt. 


Vett och etikett på facebook

Spiderchick tar sig idag friheten att bestämma vad som är okej respektive inte okej på facebook.


Inte okej på facebook


1) En miljard statusuppdateringar om dagen.
En miljard statusuppdateringar om dagen känns inte så vackert. Själv tvingades jag nyligen att rensa bort en bekant från min "friendlist" då jag var seriöst rädd att dennes idogna statusuppdaterande en vacker dag skulle krasha min dator.

2) Oklara statustexter (booooring).
Status så som Glaaaaad!!!!!! eller Leeeeeedsen =( lämnar en ju hel del att önska.

3) Bjuda in till suspekta grupper stup i kvarten.
Tro det eller ej men de flesta facebookanvändare är inte ett dugg intresserade av att gå med i grupper av typen Vi som älskar wienerkorv och dessutom har vi ett efternamn som slutar på S och ett förnamn som börjar på K plus att vi har en sådan där goldenretriverhund eller hur det nu stavas.

Okej på facebook

1) Lägg in många bilder
Jag skiter egentligen i vad mina gamla dagiskompisar gör nu förtiden, det enda jag vill veta är hur dom ser ut! Har lille Gustav fortfarande den där pemanenta snorsträngen dinglandes under näsan? Och hur artade sig egentligen Pias tänder efter allt det där nappsugandet? Me wanna know!

2) Konversera öppet
Vissa av mina facebookbekanta för ytterst privata konversationer helt öppet på diverse "walls" - och för detta måste jag älska dom!

3) Uppdatera glamouriga status.

På facebook är det tillåtet att låtsas som att man har ett liv. Överdriv gärna dagens händelser en smula när du väl statusuppdaterar.


Har ni något att tillägga?


Exotiskt

Hemma hos mamma får man aldrig vanlig mat - typ sushi eller pizza.

Nej här får man alltid värsta exotiska maten - köttfärslimpa, majslåda eller som idag spenatsoppa med ägghalvor.


Yes!

Igår hade jag ingen peng på mobilen. Således köpte jag ett kontantkort a´100 kr för att ladda telefonen med.

När jag sedan ringer upp för att kolla mitt saldo så säger telesvarsdamen - ditt saldo är ... etthundra ... sextio kronor.

160 kr?????? Ha! Tack för den bonusen.

Skit i familj och vänner, det är sånt här som gör livet värt att leva - när man på förtrollade sätt lyckas lura olika system på cash.


Tuff dag

Åh herre min get.

Det har varit en tuff dag minst sagt! Jag är helt slut, redo att däcka tillsammans med bebis.

Ursäkta men varför heter det egentligen föräldraLEDIGHET???

Totalt vilseledande ord om ni frågar mig.

Carolina i Thailand

Carolina drog till Thailand i veckan.

Och jag gav ett handfast råd...

*Becauze thatz what friendz are for*

Nu hoppas jag verkligen att Carolina lyssnar på mitt råd för ska jag åka ner till Thailand och rädda henne så kan jag inte lova att jag inte fastnar på vägen, typ i höjd med någon trevlig strand utanför Phuket.


Snygga strumpor
Lilleman fick supersnygga strumpor av en kompis i helgen.

Dom är så fina att jag vill ha dom själv!

Och nej det är kanske inte min fotstorlek men det finns ju tusen andra sätt jag kan använda dom på - stortåvärmare och... etc etc etc etc etc etc etc etc.

Its going downUrsäkta men vad fasen har ni gjort i helgen??

Min besökskurva gick inte direkt uppåt under fredag/lördag.

Vad håller ni på med egentligen? Har ni umgåtts med vänner eller? Varit ute och rest? Myst med familjen? Fångat dagen?

Va?

Sluta tramsa säger jag bara. Livet ska levas på internet och där med basta.

Har ni sett Robinson?
Har ni kollat på Robinson?

Nästa vecka ska deltagarna tydligen bli evakuerade på grund av en annalkande tyfon (har jag fattat det som?).

 

Ursäkta?

 

Ska inte Robinson vara ett överlevnadsprogram??

 

När Robinson Crusoe him self satt och försmäktade på en öde ö, tror ni då att det kom en liten båt tuffande och flyttade honom till en annan mycket trevligare ö när det vindade lite extra i palmtopparna?

 

Knappast.

 

Om jag vore deltagare så skulle jag tacka nej till evakueringen. Inte en chans hade jag sagt. Inte en chans att jag byter ö på grund av ett fjuttit väderomslag.

Och sedan hade jag suttit under en palm och titta på The Hills på datorn (min personliga sak) en sväng tills tyfonen härjat klart.

Önskelista modell mindre
Inte bara min bror vill ha paket till jul.

Idag lämnade även lillskrutt över sin önskelista till familjen.

Brorsans önskelista

Min bror har mailat sin önskelista till mamma.

Den var ju inte allt för avancerad.

Jag paxar att köpa "nåt skit"!

Efterfestplanering

Det är nu bestämt att min killes bror Daniel ska sjunga i kyrkan på skruttens dop (kolla in Daniels band här). Det kommer bli grymt.

Efter dopet blir det naturligtvis en hejdundrandes efterfest och då behöver man såklart ett band som spelar.

Ammotrack kan nog bli aningens hårt (min mormors hörapparat är trots allt en ganska dyr mojäng), Justin Timberlake är säkert upptagen med MTV-gala eller något annat trams, Beyoncé kräver säkert en egen loge, svindyrt köpevatten etc, så ja... vi får fila vidare lite på den frågan helt enkelt.Daniel med bandet

Har slängt...

3c3242dfd34b1cb36d1b887c73620ecd.png

Har slängt upp fötterna, tillika rivjärnen, i knät på darling. Nu kollar vi på Robinson och göttar oss hos mormor.

Finbesök avklarat.

0-716d6b73e0c49e61368e3311f0795a8a.png

Finbesök avklarat. Nu drar vi till metropolen Falköping och ni läsare hääänger med! Mvh Faboluse life of Spiderchick

Akutstädning

Hej och hå.

Snart får vi finbesök så jag håller just på att akutstäda lägenheten, dvs jag sopar lite hörnen samt torkar de ytor man ser mest.

I och för sig brukar jag aldrig bry mig om ifall andra har det stökigt hemma.

Faktum är att jag tycker det är skönt när andra har det stökigt hemma - gärna lite damm i hörnen och en smula spår i toaletten. Då vet man att här är det någon som inte heller städar särskilt noga och dessutom har personen en fungerande mage.

Bra.
Nej jag har inte suttit och lekt i något fånigt bildprogram denna morgon. Om ni undrar.

Barnvakt
Ikväll har Marie suttit barnvakt till skrutt så att jag äntligen kunde få lite kvalitetstid vid diskhon.

Nu ska hon få betalt i form av fläskfilé med potatisgratäng.

Marie har...

5915d8e512b6d3d5af5c741cff08ba28.png

Marie har linsfodral i form av två små grisar. Känns ju helt rätt så här i svininfluensa tider.

So long

Nu ska jag och lilleman traska hem till Marie och checka in hennes nya crib.

So long my friends.

Vad?
Det känns som att det är något jag borde göra...

Men jag kan fasen inte komma på vad?

Ett genombrott

- Oj nu kommer pappa hem!, utbrast jag nyss till skrutten, samtidigt som vi hörde hur darling satte nycklarna i ytterdörren.

- Jippi, tjoade skrutt och firade detta faktum genom att lägga av världens brakskit i blöjan.

Underbart!

Vilket genombrott. Denna brakskit betyder nämligen att min kampanj "Bajsa bara när pappa är hemma (så mamma slipper byta blöja)" börjar få effekt.Min lilla björnunge

Besprutad

Idag har vi blivit besprutade (eller vaccinerade som dom säger inom sjukvården). Vi traskade iväg till vårdcentralen klockan åtta i morses. Noll kö.

Efter vaccineringen gick vi baklänges hem och käkade frukost.

Nu är jag väldigt trött. Antingen beror det på sprutan eller så beror det på att skrutten hade disco i sin spjälsäng fram till klockan fyra i morses?

Hål i mössan
Tips: Skaffa aldrig en mössa med hål i. Totalt värdelöst. Håller inte tätt någonstans.

Mvh // En som vet

Upprör dina läsare (med enkla medel)

Det går just nu en trend bland unga tjejer i bloggvärlden - att vara så taskig och provocerande som möjligt.

Vad dessa bloggerskor dock inte vet är att man inte behöver kalla varandra för tjock och ful för att provocera, nej nej det krävs så mycket mindre!

Faktum är att det är nästan löjligt lätt att uppröra människor.

Tips på hur att uppröra dina läsare:

1. Skriv att du nosar på en cykelbana med din barnvagn.
2. Skriv att du slängt tops i toaletten.
3. Skriv att du käkar vindruvor samtidigt som du är gravid.
4. Skriv att din son ska döpas.
5. Skriv att du har tjuvåkt på spårvagnen.
6. Skriv att du är sur för att du har fått en parkeringsbot.
7. Hinta att den personliga hygienen halkar efter när du kommer hem från BB med nyfödd bebis.

OBS! Alla tips är noga testade. Provokation garanterad!Spider tipsar...Dagens skandal!!
Idag när jag gick hem från min vän Åsa råkade jag ut för en skandal.

Jag skulle passera ett övergångsställe och för att slippa krångla vagnen över trottoarkanten (nr 1) kör jag den något till vänster (nr 2) väl medveten om att jag nu är inne och nosar på fiendens territorium (dvs cyklisternas). Dock noterar jag att det trots allt finns gott om plats (nr 3) för både en och två cyklar att passera.

Ändå hinner jag knappt börja rulla vagnen förrän det svishar förbi en cyklist (nr 4) som i farten skriker åt mig SER DU INTE ATT DU GÅR PÅ CYKELBANAN?????

- DÅ FÅR VÄL PLATS ÄNDÅ??? KÄRRINGJÄVEL!! Skrek jag tillbaka. Inte.

Där emot blev jag så jädra förbannad över detta otrevliga bemötande att jag här och nu hämnas med en svidande utelista.

Utelista


1.
Cyklister som är otrevliga och plingar folk döva med sina ringklockor trots att man inte blockerar vägen för dom ens en smula.

Mammadejt
Idag har jag träffat mina vänner Anna och Åsa, även dom nyblivna mammor.

Det är skönt att träffa mammisar ibland för då kan man ohämmat frossa i diverse förlossnings/bebisbajs historier.

Men att vi diskuterade just förlossnings/bebisbajs historier tänker jag inte berätta för er för jag vill att ni ska tro att jag är en sådan där cool mamma som bara diskuterar de senaste mode och musiktrenderna samtidigt som jag nonchalant vaggar en from liten bebis på min slanka, lätt muskulösa arm.Och just...

0-5df2b18dd07a19a08cf19e38c672efad.png

Och just som jag trodde att det här bara var en vanlig rutten onsdag så visar det sig att jag tydligen har namnsdag!? Detta faktum måste jag genast utnyttja till max!

Bra bok
Vill tacka för den här boken som jag fick av Ketchupmamman!

Den är väldigt rolig och välskriven. Me like.

Jag har blivit så där pinig

Var och fikade med tjejerna igår.

Fikadejten började med att jag på tal om absolut ingenting berättade om mina såriga bröstvårtor. Sedan vill jag minnas att fikadejten slutade med att jag babbalde något om Lindex och barnkläder.

Vad jag pratade om där emellan vet jag inte?

Men jag antar att det var något om barn.

Nu känner jag att jag är ute på hal is. Helt klart.Pinig mama...

Kass film

Näe fy alltså.

Drag me to hell var kass! Den var inte läskig någonstans.

BezzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzZZzzzZZZZZZZzzzzzZZzzZzviken!

Besviken ska det stå.

Skräckfilmskväll

 

På min begäran ska vi nu ha skräckfilmskväll tillsammans med vänner.


Vi ska se Drag me to hell!


Och ja - jag är medveten om att jag inte kommer att kunna vara ensam hemma en endaste sekund efter att ha sett denna hemska film! Ever.

Men det gör inget.

För det är därför man skaffar en bebis gott folk.

Det är därför man skaffar en bebis.

I bara kalsongerna
Lilleman gillar, precis som sin far, att gå runt hemma och chilla i bara kalsongerna.

Promenad
Idag var son och man ute på en liten promenad. Och kom hem med det här.

Ingen dålig promenad säger jag!

Snart bosätter jag mig i duschen

Det har blivit så jädra kallt i vår lägenhet!

Jag tvingas dricka oskäligt många koppar te för att värma mig själv.

Snart bosätter jag mig i duschen - under varma, sköna strålar. Där kan jag leva och verka, naken och glad, tills kylan är över och det blir humant klimat igen.En varm kopp te...

Det här med graviditetscrejvings

När jag blev gravid så sa folk till mig att snart - snart kommer alla crejvings!

Jag fick höra hur min killes kompis kusin var tvungen att gå upp mitt i natten för att köpa McDonaldsmat till sin gravida sambo och jag fick höra hur grannens moster minsann bara åt apelsiner under sin graviditet - inget annat!

Och sedan fick jag givetvis höra klassikern - hur någon kände någon som kände någon vars mormor varit sugen på murbruk under sin graviditet. Murbruk och jord!

Jag gick således tålmodigt och inväntade dessa enorma crejvings. Och min kille lovade att skulle jag vakna mitt i natten och vilja ha en cheesburgare utan gurka med extra ost - ja då skulle han åka och köpa det till mig.

Jag beredde mig även på det faktum att jag faktiskt kunde komma att stå utanför huset - i blomrabatten - muffandes jord.

Men crejvingsen kom aldrig. Till min besvikelse måste jag säga.

Jag ville ju jaga upp min kille mitt i natten och kräva omedelbar hamburgare. Jag ville ju stå med näsan i kylen och bli rasande över att han inte hade köpt hem murbruk!

Men icke.

Klart jag blev sugen på saker under min graviditet (precis som jag alltid kan bli). Klart jag käkade mycket. Men jag skulle inte kalla det crejvings. Jag skulle snarare kalla det "att unna sig det lilla extra". Jag unnade mig mer än vanligt helt enkelt.

Extrema crejvings där emot - hävdar jag - är en myt.

Vad hävdar ni?På smällen...

Dagens roliga

Min kille försöker roa vår son.

Min kille (med bebisröst): Prutt prutt prutt prutt!
Skrutt: ...
Jag: HAHAHAHAHA!!!

Han är så jädra rolig ibland min kille. När han lägger manken till.

Jag tror att han läser
Jag tror att skrutt läser min blogg. Och jag tror han tog åt sig av nedan inlägg.

För denna morgon har han lekt i sitt babygym alldeles själv i elva och en halv minut (än så länge).

På den tiden har jag hunnit blaska mig själv i ansiktet med lite vatten, käkat en macka, halsat en kopp te samt skrivit det här inlägget.

Snart vet jag inte ríktigt vad jag ska göra med all tid?

Piggelino

Skrutt har varit illpigg hela kvällen. Det är visserligen roligt när han är vaken och vill leka, men efter fyra timmar non-stop playing så börjar man som mamma bli så smått angelägen om att bebisen ska sova en liten sväng (så att man åtminstone kan hinna koka sig en blygsam kopp te) (och ja, jag är alltså ensam hemma ikväll).

Således har jag försökt vyssa honom, sjungt vaggvisor (sooooov du lille videung än så är det vinter än så soooooooooov nuuuuuuuuuuu snääääääälla videungsbebis!), bäddat in honom i supermysig filt, lagt honom i vagnen, kört med vagnen över trösklar, under trösklar, genom trösklar, in i sovrum, runt i vardagsrum, ut i kök, in till granne osv osv (stryk det sista).

Nu har skrutt gått med på att somna en smula i sin vagn, men bara om jag kör den fram och tillbaka med foten samtidigt.

Ja.

Skyll inte på mig om jag nu kommer få världens mest vältränade högerben.Däckat
Skrutten har däckat i soffan tillsammans med sin mormor.

Är dom bakis eller?Ishias?

Jag har fått ont i skinkan. Det liksom strålar smärta ner mot benet.

Mamma: Det kanske är ishias?
Jag: Jaha och hur botar man det då?
Mamma: Det kan man inte bota. Det bara lider man av.

Men ååååh vad typiskt mig att drabbas av obotligt rumpont.

Varför kan jag inte bara få stuka armen och gå i mitella en sväng som normalt folk?


Första ordet!!

Lilleman har sagt sitt första ord!!

Cooooooeeeeeeeeeeeee...

Så sa han (med väldigt ljus röst) samtidigt som han tittade mig djupt i ögonen.

Jag tror att han försökte säga cool.

Alternativt ko.

Producing
SpiderMama is producing.

Att ta medicin

Vi är hemma från sjukhuset nu. Mamma har kommit hit som support. Känns skönt.

Lilleman mår fortsatt bra. Vi ska dock ge honom Panodil (i rompen) var åttonde timma så att han inte får ont av såret.

Det där med Panodilen får mig föresten att tänka på de gånger när jag var liten och tvungen att käka medicin. 

Ush vad jag avskydde att behöva käka sånt! Mamma förklarade naturligtvis för mig att man måste äta sin medicin för annars blir man inte frisk. Och jo jag förstod detta och efter att ha hört hennes förmaningar valde jag alltid att göra det enda rätta - gå under jorden.

Sedan låg jag gömd ett tag och tryckte på något hemligt ställe (vanligtvis under sängen) med förhoppning om att mamma skulle glömma bort att ge mig medicinen bara jag höll låg profil tillräckligt länge.

Ett trick som sällan aldrig lyckades.Bildkälla: Sydsvenskan

Natt på sjukhuset
Natten tillbringades på sjukhuset. Skrutt måste nämligen vara kvar och hållas under uppsikt en sväng. Men han är superpigg denna morgon och har börjat amma friskt igen - THANK GOD!

Ni killar pratar om att vara förkyld... well, ni har aldrig upplevt hur det är när en kvinna tvingas utstå ett par riktigt o-ammade bröst.

PAIN!

Vid ett tillfälle i natt var tuttarna så mjölkfyllda och hårda att om någon sprungit in i dom med huvudet före så kan jag inte lova att denne hade klarat sig.Operationsdagen
Det har gått jättebra idag.

Lilleman skrek ingenting efter mammas tuttar innan operationen. Han däckade istället på pappas bröst (iklädd landstingets kläder, det vill säga gula byxor nertill och någon form av städrock-tenniströje-hybrid upptill).

Klockan tio lämnade vi över honom till operationsteamet.

Jag grät massa.

Skrutt grät noll.

Efter en dryg timma var operationen klar. Allt gick jättebra.

Nu är lillen väldigt trött, men han har inte ont. Känns skönt!

Personalen här är jättegulliga och omtänksamma. Dom säger att skrutten är ett såååååååå fint barn, ååååååååh vad han är söööt! Jag och darling blir illmalliga och funderar nu på att anmäla vår son till någon form av bebis-skönhetstävling?

Nu sjappar vi till sjukan

Klockan är 06.40 och nu ska vi sjappa iväg till sjukhuset.

Än så länge går den här dagen strålande måste jag säga. Jag har inte grinat en enda skvätt och skrutten har inte skrikit efter mat ens en sekund under de fem minuter han nu har hunnit svälta. Skönt!

Tack för alla peppande kommantarer ni har skickat.

Vi hörs när vi hörs.

Puss ♥

Fikat e slut
Köpte lite fika tills imorrn när vi ska hänga på sjukan.

Tyvärr har någon varit framme och druckit ur halva drickan, tjuvstartat på kexen samt ätit upp samtliga juleskumstomtar.

?

Att köpa fikat dagen innan den ska brukas är verkligen ett big NO NO!

Dagen på sjukhuset


Skrutt tyckte att den här dockan var sådär kul...


Idag har vi varit för inskrivning på sjukhuset.

Vi fick träffa en sjuksköterska som berättade lite kring operationen, vi fick träffa läkaren som ska operera samt narkosläkaren som ska söva vår lille skrutt.

Det kändes bra att träffa dom. Han kommer vara i goda händer vår pojk.

Själva operationen för bråcket ska genomföras imorgon.

Ikväll måste vi därför bada lilleman med speciell tvål som rengör lille kroppen extra väl. Sedan får han inte äta någonting på fyra timmar innan operationen.

Just detta faktum känns nästan jobbigast just nu faktiskt - att vi måste "svälta" honom i fyra timmar. Vår bebis är nämligen väldigt glupsk av sig och vill helst äta varannan timma och får han inte mat bums blir han jätteledsen!

Det skär i mitt mammahjärta bara jag tänker på att jag inte får ge mitt barn någon mat när han skriker efter det... (tips på hur man kan avleda bebishunger?)

Men nu är det bara att ta sig i kragen och kämpa sig igenom morgondagen även om det kommer att bli tufft för blödiga mig.

Jag får liksom plocka fram den där extra styrkan inom mig och vara stark för min bebis skull. Blir ju pinsamt för stackarn annars, om hans mamma ska gå där i sjukhuskorridorerna och böla och snora.

Sjukhuset

Nu ska vi åka till Östra Sjuhuset och träffa läkaren som ska operera lilleman.

Hörs senare.

Sjuk debatt

Det allra sjukaste med hela den här svininfluensa grejen - det är inte själva influensan - det är debatten!

Jag läser kommentarer på Egoinas blogg och jag läser kommentarer på No Scarletts blogg och det känns som att det har blivit någon form av tävling bland folk vem som kan lägga fram värst fakta om vaccinet.

Helt plötsligt vet alla minst en fruktansvärd biverkning.

Exempel:

- Baklängesgång för resten av livet.
- Allmänna inre skador.
- Cancer.

- Svininfluensa.
- Andra influensor.
- Hjärntumör.
- Fosterskador (om man är på smällen).
- Död.
- Andnöd.
- Förlamning.
Bonusbiverkning: Man blir sängliggandes i minst två veckor.

Dessutom uppfanns vaccinet tydligen på en lunchrast, testades på en halv mus, toppades med tre kilo kvicksilver för att sedan krängas dyrt till hela världen så att någon girig krös kunde tjäna storkovan och sedan leva lyxliv på någon paradisö.

Va?

Jo jag tänker vaccinera mig. Korrekt gissat.

För min lille sons skull utan tvekan.

I övrigt får alla göra som dom vill.

Muffinsfika

Idag har mina vänner Anna och Jennifer varit här på besök.

Vi fikade muffins.

Det blev en muffins över.En halv minut efter att tjejerna gått hem.En halv minut och en hundradels nanosekund efter att tjejerna gått hem.
Enda tatueringen man inte kan ångra?? Eller?
Vad är det för fel med att tatuera in sitt barns namn?

Det är väl nästan det enda motivet man faktiskt aldrig, never ever, kan komma att ångra. Eller?

Jag har velat tatuera mig många gånger.

I högstadiet var jag och min kompis Malin totalt insöade på att tatuera in små hjärtan strax över muffen (minns du Mallan?). Vi målade på varandra med bläckpännor för att visualisera oss det hela. Ååååh så speciella och populära vi skulle bli, bara vi fick ett hjärta över muffen!

Någon gång i denna veva blev det även poppis att märka sig med sin favoritserierfigur och jag drömde om att få gadda in Nalle Puh på armen (han var ju så jäääädra söt den där lille nallen, särskilt med en ballong i tassen).

I gymnasiet blev det sedan sjukt hett med kinesiska tecken. DEAR GOD vad jag ville ha ett kinestecken i svanken! Inte nog med att dom var så snirkliga och fina, dom betydde ju även något, dom signalerade ett buuuuudskap (kärlek, vänskap, fred, ris med sötsursås etc etc).

Men ingen av ovan tatooplaner sattes någonsin i verket. Vilket jag är otroligt lättad över nu! För jag vet att jag förmodligen hade ångrat det.

Men en liten tatuering med min unges namn där emot, det skulle jag nog aldrig ångra. Inte ens om jag gjorde det i fyllan.

Vad hände med motionen?

Jag undrar lite vad som hände med alla powerwalks som jag skulle gå? Jag skulle ju bege mig ut i naturen och gå minst en mil varje dag. För det är ju sådant man gör när man är mammaledig - man motionerar som en tok.

Men har jag motionerat något?

Nix. Typ inget alls.

Faktum är att jag inte riktigt förstår hur alla föräldralediga människor med bebisar/små barn har tid att ge sig ut och flåsa runt i el-ljusspåren?

Ser dom ingen dag-tv alls eller??

Jag fattar liksom inte. 
Don´t get it..???

Ny tatuering

Min kille ska göra en ny tatuering på armen, en liten text i fräsigt typsnitt.

Han har såklart sina ideér om vad det ska stå i texten, men familjen har fler förslag:

Spiderchick.blogg.se (mitt förslag)

Jag älskar tända lampor, dom är så jädrans roliga att titta på (skruttens förslag)

Snälla använd denna arm till att diska en smula, din flickvän jobbar inte här (förslag från anonym)

Blir svårt att bestämma sig. Helt klart.

Som mamma observerar man allt

När jag är ute och går med skrutt fäller jag ut små osynliga tentakler.

Dessa tentakler scannar illsnabbt av omgivningen i jakt på potentiella bebisfaror. 

Jag hör och ser allt! Ingenting går mig förbi.

Jahaja och varför står den där lilla ungen där borta i parken och studsar med en livsfarlig studsboll? Vill han något eller? Om han muckar med min bebis då jäklar gör jag tusennålar så hårt på hans arm att han aldrig kan studs... Oj en rökande farbror!! Jisses. Bäst att jag tar sats och springer förbi så att inte skrutten råkar andas in hälsovådlig cigarettrök och drabbas av spädbarns-KOL eller nåt... Men ååååååhhh biljävel till att låta högt!! Fattar inte folk att bebisar kan få hörselskador av rivstartningar?? Någon borde verkligen förbjuda blå Volvos - ones and for all!

Ja.

Lite så går tankarna under barnvagnspromenaden.


Besök av försäkringsbolaget
Idag har vi haft besök av en man från vårat försäkringsbolag som har förklarat lite olika försäkringar för oss.

Jag (kollar igenom listan på utbetalningsbelopp): Va? Kan jag få 1.5 miljoner utbetalt om det händer mig något??
Försäkringsmannen: Ja.
Jag: WOW!!!
Försäkringsmannen: Fast för att få dom pengarna måste du ha blivit 100% invalid och i sådana fall kan du inte ens andas själv.

Jaja.

Fortfarande: WOW!!!

Barnsäkrat var det här!

Idag har jag barnsäkrat ugnen genom att råka slita av handtaget.

Nu får jag inte ens upp luckan själv.

Perfekt!

Nu slipper vi oroa oss för att skrutten ska krypa in där och griljera sig själv.


Inget paket
Det var inget paket som väntade på mig på posten.

Det var ett brev med en kod. En KOD!

Jaha ja.

Inga roliga kläder alltså. Inga fräsiga skor. Ingen bok.

Inte ens en rutten liten bomb.

My life sucks.

Paket for me??
Jag har tydligen ett paket att hämta ut på posten.

Vad kan det vara? Jag har inte beställt något mig veterligen.

Kan det vara en bok?
Leksak till skrutt?
Kläder?
Skor?
Smink?
Pengar?
Jordenruntresa?
Dansande naken man?
En liten sofistikerad bomb??

Mamma söker fru

Samtal igår.

Mamma: Ska vi se på Mamma söker fru?
Jag: Va?
Mamma: Mamma söker Fru?
Jag: Menar du Ensam mamma söker?
Mamma: Ja.

Okej.

Mamma har lite svårt att hålla isär namnen på alla två dejtingprogram hon följer.

Ingen pressy på farsans dag

Fars Dag idag.

Jag tänker inte köpa något till min kille - skruttens pappa.

Han är aldrig särskilt tacksam för det han får nämligen. 

Exempel:

1) Jag köpte en Dublinresa till oss när han fyllde år. Den var vi tvugna att avboka (utan pengar tillbaka) för att min kille prioriterade en spelning med bandet.

2) Jag köpte ett presentkort på en tatueringsstudio till honom i julklapp. Detta tackade han för genom att ringa upp en helt annan tatueringsstudio och boka tid där istället (för dom var tydligen "mycket bättre").

Ja.

Jag säger inte att jag inte älskar min kille mest i hela världen!

Jag säger bara att han kan fetglömma att han får några fler presenter.Kanin a´la Berlin
Råkade trilla över en tysk/polsk dokumentären på tv idag.

Den hette Kanin a´la Berlin och handlade om kaninerna som levde och verkade kring Berlinmuren innan den revs.

Det är sant alltså. En hel dokumentär om kaniner kring en mur!!

Intresseklubben antecknar liksom.

Eller nej föresten.

Intresseklubben antecknar inte alls för intresseklubben har visst SOMNAT!

ZZZZzzzzzz.

Snark

Vi är i Skövde och har sovit hos mamma i natt.

Tyvärr fick jag inte mycket blund i ögonen eftersom att min mamma snarkade så fönsterrutorna skallrade i rummet intill.

Jag (skriker): Mamma sluta snaaarka!!
Mamma: Va?
Jag: Var TYST! Sluta snaaaaaarka!!
Mamma: Tyvärr. Jag kan inte.

Ursäkta?

Det är ju där som min mamma ska erbjuda sig att gå ut och lägga sig i trädgården och sova så att jag kan få min skönhetssömn? Och då ska jag säga nämen inte skaaaa du... Och då ska mamma insistera att jo det ska hon och det gör ingenting att det minusgrader och tjäle i marken, för hon har en sovsäck som tydligen ska klara det mesta.

Precis så.
Tandsten?
For runt lite med tungan i munnen förut och upptäckte plötsligt något skrovligt på baksida framtand.

Skulle tippa på att det är tandsten?

TUR, säger jag bara, att jag nästan helt har slutat att gå till tandläkaren för sånt där är säkert skitdyrt att åtgärda = sparade pengar = den där fina klänningen på Monki till mig??

Ingen hejar på Spiderchick

Blir lite deppig när jag går in på mama.nu och ser att typ ingen hejjar på Spiderchick i mammablogg tävlingen.

Bara fyra tappra människor har printat mitt namn (varav en är min kille efter påryckningar från mig).


Update:

Haha!

Vad knäppa ni är kära läsare ♥ Nu har ni ju spammat hela kommentarsfältet på Mama med mitt namn!

Oops...

Jaja.

Måste säga att jag tycker de andra finalisterna verkar grymma!

Roliga och smarta mammor hela bunten. Helt klart.Inte så balla längre

Känns verkligen underbart att vi har en egen parkeringsplats till bilen nu!

Äntligen. Så slipper vi parkera ute på gatan och riskera böter varje dag (även fast jag har stenkoll på trafikreglerna nu förtiden).

- Nu är ni inte så himla balla längre va? ska jag säga nästa gång jag ser en lapplisa.

Och så ska jag parkera helt vårdslöst och enormt dåraktigt (så där så att folk undrar vad sjutton jag är för idiot??) på våååår parkering och lapplisan kommer inte ha makt att kunna bötfälla mig ens en sekund.

Hahahahahahahaahahahahah!

Skrattar bäst som skrattar sist, looooosers.

Hos doktornIgår var jag med skrutt på undersökning hos doktorn. Jag tyckte nämligen att han hade hostat lite mycket. Och det kändes ju inte helt okej (för en nojmamma).

Men skruttens lungor lät alldeles jättefina.

Pjuh!

Han hade alltså bara "hostat räv" som min vän Anna uttryckte det.

Gött

Idag ringde vår fastighetsvärd och berättade att våra grannar hastigt har separerat och gubben stack med nya bilen.

Så nu finns det en parkering ledig till oss.

Så jäkla gött!


Jag är osentimental

Det verkar som att ni tror att jag är besatt av julen?

Men det är faktiskt fel.

Tvärt om är jag väldigt osentimental med julen. Är väldigt osentimental med det mesta i livet faktiskt. Jag älskar till exempel att slänga/skänka bort saker. Till skillnad från min kille som aldrig vill rensa ut någonting. Allt ska sparas!

Saker min kille har sparat (som jag vill slänga):

1. Karikatyrteckningen föreställande sig själv som han fick uppmålad någon gång under 90-talet.
2. 9:ans matteböcker.
3. Suspensoaren från handbollstiden i gymnasiet.
4. Högtalare som inte/aldrig har fungerat.
5. Totalt omoderna jeans som är trasiga från knappen i fram till oket i bak.

Ja.

Nu kommer min kille bli grinig att jag skriver det här.

Men jag är ju bara ärlig.

Det är så här våran verklighet ser ut.

Bebisspråk

Sedan skrutt kom till världen har jag och min mamma av någon märklig anledning börjat prata bebisspråk med varandra i telefon.

Mamma: Ommo pöjk komma ommo?
Jag: Ommo pöjk komma ommo helgen.

Översättning:

Mamma: Kommer ni med mormors pojk och hälsar på snart?
Jag: Jo visst, vi kommer och hälsar på i helgen.


Napphållare. Och joel kinnaman (igen)Jag har köpt en sådan där napphållare till skruttens nappar, så slipper vi tappa bort dom stup i kvarten.

Måste hitta något liknande till min killes snusdosor. För det är ett jäkla letande efter dom var eeeeeviga dag!

Nåväl. Nu ska vi kolla på de nya Falk filmerna.

Joel Kinnaman... mmmm... Ifall jag inte bloggar imorgon så beror det på att jag har drunknat i mitt eget DRÄGEL!

Hälsat på jobbet

Idag har jag och skrutt varit och hälsat på jobbet tillsammans med min gravid BFF (numera mammaledighets BFF) Anna och hennes son.

Det var trevligt att träffa alla goa arbetskamrater igen, jag har saknat dom (och både jag och Anna fick massa presenter och fina kort). Dock måste jag säga att jag har saknat själva arbetet... hm... tja... hm...

NOLL!!

Kan säkert bli ändring på det om några månader.

Men just nu har jag verkligen fullt upp av att njuta av all Willys-shopping och dag-tv.
Anna och hennes skrutt

Finalist


Oj vad roligt!

Gick in på mama.nu nyss och ser att jag är finalist i tävlingen Årets Mamabloggare.

Det går nog inte rösta eller så, men där emot kan vi ju alla kollektivt hålla tummarna!

Håll håll håll (tummarna alltså).

Jag är en hemsk mamma

Det är så hemskt! Jag kommer inte ihåg min sons födelsedag. Varje gång någon person eller myndighet frågar när han är född så svarar jag 9:e september. Fast han är ju för bövelen född den 10:e september (eller?) (jo men det är han).

Jag har totalt fått nummer 9 på hjärnan (försenad förlossningspsykos?).

Nu funderar jag på att kontakta skatteverket och kräva att skruttens födelsedag tidigareläggs en dag. Så att det hela hamnar i fas med min hjärna.

Citerad

Just som ni trodde att ni hade sett nog av mig i medierna för denna månad - ja då dyker jag upp i nya numret av Vi Föräldrar.

Se där.

Tack ni som tipsade. Var naturligtvis tvungen att köpa tidningen. Och ringa mamma. Och ringa pappa. Och be min kille köpa ett extra nummer. Utifall att.

Nu ska jag gå och duscha av mig lite hybris.Vilken kväll!
Åh herregud vilken kväll vi haft!

Jag kommer hem efter lite spex på stan, ska stänga fönstret som jag låtit stå på glänt för lite vädring och... vad händer? JAG FÅR INTE IGEN DET!!

Helskottas! Det är redan svinkallt i lägenheten. Jag MÅSTE få igen fönstret annars kommer vi frysa ihjäl lagom tills Bonde Söker Fru börjar. Trycker och trycker och trycker men skiten är orubbligt. Det går inte att stänga ens en millimeter. Panik!

Jag ringer min kille (som naturligtvis jobbar just denna kväll) och kräver att han ska laga fönstret med tankekraft. Det går inte.

Jag ringer vår fastighetsägare och kräver att dom ska komma och hjälpa mig! Men det går inte. På kvällstid får jag ringa Security säger dom.

Ringer Security och förklarar mitt akuta ärende, men dom har tydligen viktigare grejer för sig (värdetransportrån säkert, eller nåt annat trams).

Jaha ja. Nämen okej. Då är det bara för mig att svälja den sociala fobin och be om hjälp hos grannarna. Plingar på hos samtliga (hivar för säkerhets skull upp en nykammad skrutt på armen så att grannarna, när dom kikar ut genom titthålet, ska förstå att jag inte är farlig, jag kommer med fred). Ingen öppnar.

Jag har nu bara en enda livlina kvar. Ringa en vän.

Jag ringer Robert. Som TUR är kan han komma och hjälpa mig. En hammare och två stora nävar senare lyckas han få igen fönsterjävulskapet.

TACK!!

Nu är jag och skrutt lite smått skakade efter all action. Men vi mår efter omständigheterna bra.

I nya solo

Jag är med i nya numret av Solo. Upptäckte jag nyss.

Ingen intervju eller så, men väldigt nära på!

Nu vet jag inte riktigt om jag vågar mig på min och skrutts dagliga promenad ner till Willys? Det kanske blir världens liv när alla pensionärstanterna ska ha autograf och vips bryter någon lårbenet mitt i allt tumult?
Vi är ju föräldralediga

Idag vaknade skrutt klockan 06.30 och var jättepigg.

Jag förklarade dock för honom att vi är föräldralediga jag och han och då sover man lääääänge på morgonen.

- Jaha ja, då så, sa skrutt, tog sig en slurk bröstmjölk och somnade om.

Nu är klockan 12.50 och vi känner oss ganska redo att kicka igång dagen.

Julen har invaderatIdag inhandlades glögg.

Julen har fullkomligt invaderat Spiderchicks hem!

Lussebullar, pepparkakor, julmust, julstjärna, glögg...

Vad blir nästa steg undrar ni?

Ja förmodligen blir det till att gå ut och slakta en liten, späd gris som jag sedan kan griljera i något käckt julemönster.


Familjerättsbyrån idag

 


Idag har vi varit på Familjerättsbyrån och blivit utredda (på grund av att vi fått barn utan att vara gifta).

Vår handläggare hade med hjälp av skruttens personnummer samt hans födelsevikt räknat ut att jag blivit på smällen någon gång mellan 2/12-08 och 17/2-09. Sedan frågade hon allvarligt ifall jag och darling varit tillsammans under den tiden? Hade vi bott ihop? Jaaaaa! skriade vi sanningsenligt i kör.

Och så fick vi skriva under ett papper på att darling är pappa.

Sedan frågade handläggaren ifall jag gick med på delad vårdnad?

Jag sa okej.

Darling diskade trots allt i morses.

Världens smajl!!

Guess what?

I morses möttes jag av världens smile från min min son!

Vilket leende alltså! Oj som det värmde i mammahjärtat (plötsligt var den sömnlösa natten med etthundrafemtiofem amningar och tvåhundratrettioåtta blöjbyten helt förlåten).

Nu har jag och min kille startat någon form av outtalad tävling i vem som kan locka fram skruttens nästa leende. Jag kör på hälsnings-taktiken (heeeeej ääääälskling heeeeeej ääääälskling). Min kille kör på konstiga-ljud-taktiken (brum brum brum plopp plopp plopp). Samtidigt som vi båda smajlar käkarna ur led.

Ingen av taktikerna har gett resultat hittills.Skrutt chillar i samma babysitter som hans mamma satt i för 26 år sedan.

Inte ett skämtKimsan om det här inlägget.

Nej, jag är INTE ironisk när jag skriver att Joel Kinnaman är het!

For god sake woman! Mycket kan man skoja om men heta killar skämtar man INTE om. Där går fasen gränsen. Även för mig.Bild från hd.se

By nightJulstjärnan by night. Åh så fin den är!

*Jag myser*
*Ni myser*

Nu ska jag leka med en illpigg liten son. Dvs göra förvånade miner, skrynkliga grimaser, räcka ut tungan, göra massa konstiga ljud, säga titt-ut etc etc. 

Det är ju viktigt att stimulera di små så dom inte hamnar efter i utvecklingen och blir jättesena med allt och lär sig prata först i tonåren. Har jag läst någonstans.

Bjussat på pannkakor

Idag har Stina och hennes Lilla K varit här.

Jag bjöd på pannkakslunch.
Stekte pannkakorna så försiktigt som jag bara kunde och arbetade fjäderlätt med stekspaden. Sådan här mat är inget för folk utan tålamod! I tell you.

Efter lunchen mölade vi lussebullar.

Sedan gick Stina och Lilla K hem.


Det räcker inte med lussebullar och pepparkakor
Ni kanske trodde att det räckte med lussebullar, pepparkakor och julmust?

Nej nej. Julstjärnan är naturligtvis också på plats.

Inte en dag för tidigt om ni frågar mig. Julen står ju praktiskt taget och stampar i farstun.

Det räcker inte med lussebullar
Ni kanske trodde att det räckte med lussebullarna?

Haha! Nej nej. Självklart har vi köpt hem pepparkakor, ädelost och julmust också.

Inte en dag för tidigt om ni frågar mig.

Tada!Tada!

Jag har bakat lussebullar. Inte en dag för tidigt om ni frågar mig.

Nu ska vi käka bullar, dricka mjölk och njuta av kvällens tv-kavalkad i form av TopModel, Ensam Mamma Söker och Djävulen bär Prada (på fyran).

Min kille knorrar och säger att han "hatar" alla ovanstående program, men jag har sagt åt honom att det är bara att enjoy the ride.


Surprise!

Alltså...

Jag håller på med en liten överraskning till min familj.

Tänker inte avslöja ännu vad det är, men låt oss säga att det här slår bullarna med hästlängder! Bullarna kan slänga i sig väggen faktiskt.

To be continued...

Förbaskad

Så här låter det när skrutt blir förbaskad:

Knorr knorr knorr skrik skrik skrik konstpaus... VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!

Det riktigt ringer i örena´ efteråt.

Word battle på facebook

Efter att min kompis Ida la ut nedan bild på mig på facebook har det uppstått ett litet word battle.


Nu verkar det tyvärr som att Ida kommer att vinna. För jag kommer fasen inte på något mer att kontra med.

Gör ni?