Det här med graviditetscrejvings

När jag blev gravid så sa folk till mig att snart - snart kommer alla crejvings!

Jag fick höra hur min killes kompis kusin var tvungen att gå upp mitt i natten för att köpa McDonaldsmat till sin gravida sambo och jag fick höra hur grannens moster minsann bara åt apelsiner under sin graviditet - inget annat!

Och sedan fick jag givetvis höra klassikern - hur någon kände någon som kände någon vars mormor varit sugen på murbruk under sin graviditet. Murbruk och jord!

Jag gick således tålmodigt och inväntade dessa enorma crejvings. Och min kille lovade att skulle jag vakna mitt i natten och vilja ha en cheesburgare utan gurka med extra ost - ja då skulle han åka och köpa det till mig.

Jag beredde mig även på det faktum att jag faktiskt kunde komma att stå utanför huset - i blomrabatten - muffandes jord.

Men crejvingsen kom aldrig. Till min besvikelse måste jag säga.

Jag ville ju jaga upp min kille mitt i natten och kräva omedelbar hamburgare. Jag ville ju stå med näsan i kylen och bli rasande över att han inte hade köpt hem murbruk!

Men icke.

Klart jag blev sugen på saker under min graviditet (precis som jag alltid kan bli). Klart jag käkade mycket. Men jag skulle inte kalla det crejvings. Jag skulle snarare kalla det "att unna sig det lilla extra". Jag unnade mig mer än vanligt helt enkelt.

Extrema crejvings där emot - hävdar jag - är en myt.

Vad hävdar ni?På smällen...


Kommentera gärna!
knivlisa

"Jag ville ju stå med näsan i kylen och bli rasande över att han inte hade köpt hem murbruk!"Hahaha. Jag satte godis i halsen.. (sant)

2009-11-16 ♥ 18:27:15 » URL: http://knivlisa.blogg.se/
Frida

Tror jag är beredd att hålla med dig. Jag är gravid i vecka 26 nu och jag har inte kännt av något extremt sug efter någon speciell mat. Det är precis som du säger, att man äter ju mer och oftare och det är klart att man ibland blir sugen på lite konstiga saker, men inte så pass att man tuggar på husknuten. Jag har däremot fått ett konstigt sug att lyssna på Nightwish, lite obehagligt faktiskt :P

2009-11-16 ♥ 18:27:43 » URL: http://minx.blogg.se/
Linda

Helt klart en myt. Jag har varit gravid två ggr och ALDRIG någon gång under dessa haft någon typ av crejving. Inte något alls. Jag blev super besviken, jag liksom du längtade att få skicka iväg mannen min på uppdrag efter det jag bara MÅSTE HA, men icke =(. Inte ett dugg. Kasst.Tack för den roligaste och bästa bloggen!Kramar från skåne

2009-11-16 ♥ 18:29:29
Veronica

Alla graviditeter är olika? Och jag håller inte med dig! :)

2009-11-16 ♥ 18:29:46
johanna

crejvings var ju något jag såg fram emot om jag någon gång skulle bli gravid..få köra upp killen mitt i natten för att jag MÅSTE ha torkade bananer/tårta/bearneisås.. :) tack för underbar blogg!

2009-11-16 ♥ 18:33:13 » URL: http://ejdefur.blogg.se/
Anonym

Ingen aning. Vet bara att jag åt trå-tre påsar "Djungelvrål" om dagen under några månader. Det var ungefär så många jag ätit i hela mitt liv förut. Och efter graviditeten äter jag inga. Jag mår illa bara jag tänker på det...

2009-11-16 ♥ 18:38:24
jackie

jag är gravid i vecka 16 och har inte känt något speciellt sug, snarare sugen på allt hela tiden. Mat är typ allt jag tänker på, planedrar middagen vid frukost typ... Eller ja, snarare hela veckans middag och nästa års julbord :P. Men jag håller med dej, tror mest folk får för sig att dom har cravings bara för att man "ska" ha det...

2009-11-16 ♥ 18:43:26
Johanna

Klockrent! Jag väntar min första bebbe vilken dag som helst. Jag har varit liiiite extra sugen på apelsiner, och tycker plötsligt att mjölk är väldans gott - men precis som du säger, man kan ju få sug i vanliga fall också :) Jag tror gravid-cravings är ett påhitt, som passar bra för alla havande tjejer som i vanliga fall inte vågar stoppa i sig vad de känner för - nu har de en ursäkt liksom!!Tack för en roande blogg! Jag skrattar högt åt nästan varendaste inlägg :) /Johanna.

2009-11-16 ♥ 18:48:31
Johanna

Tror att graviditetscravings är precis som med pms-cravings, bullshit. Tjejer har sedan barnsben fått veta att de inte får äta lika mkt som killar, sen har de plötsligt hormoner att skylla på och tar den ursäkten till dess yttersta gräns för att få svulla så mkt som bara går. Detta trots att de egentligen FÅR göra det när som, men har genom socialiseringen lärt sig att detta är "fel" men under graviditet och mens är vi ursäktade.

2009-11-16 ♥ 18:49:27
Förvirrade Morsan

jag ville äta min systers diskmedel ;) men jag avstod (det var nog tur...)

2009-11-16 ♥ 18:49:33 » URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
Linda

Jag hade väl inga speciella cravings, inget speciellt sug sådär. Var värre med saker jag inte kunde känna lukten eller smaken av. Ungefär all mat och allt gotta som fanns. Det enda jag klarade av var hallonkräm och mjölk. Och gröna oliver (dock inte i kombination) I bästa fall jordgubbskräm. Det gick väl några liter om dagen, men inte så att jag hade något speciellt sug/cravings.

2009-11-16 ♥ 18:50:53 » URL: http://liiindans.blogg.se/
Hanna

Åh, jag som också sett fram emot crejvings! Men man vet aldrig, min mamma blev tokig i salmiak när hon väntade min lillebror, mitt i natten vet jag inte men om jag inte minns fel fick pappa snällt köra iväg till närmsta mack och köpa salmiak väääldigt sent en kväll! Men jag tror inte hon tvingade honom med våld. Men hon åt väldigt mycket salmiak under den graviditeten i alla fall.

2009-11-16 ♥ 18:54:30 » URL: http://hannahbannanah.blogg.se/
Betty

Nä, hade inga sug så, men där emot så gillade jag helt plötsligt leverpastej och mjölk, vilket jag avskyr annars.

Efter graviditeten så var det som vanligt igen, dvs skitäckligt!

När jag blev gravid med andra barnet så var det samma sak, ville ha leverpastej och mjölk!=)2009-11-16 ♥ 19:03:52 » URL: http://frubettys.blogg.se/
Anna - Mamma till Saga & Hundtokig!

Hehe, tyvärr så måste jag berätta att det inte är en myt. Jag var nämligen GALEN i o'boy under min graviditet, drack hur mycket som helst och blev förstörd om de4t var slut, hehe!Kramar

2009-11-16 ♥ 19:09:23 » URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/
Linda

Usch, nu måste jag nästan skämmas o komma ut med min crejving... Håll i er, det var toalettpapper skämsskämsskäms Inte fint Lambi papper utan typ coop extras beigevitbruna variant. Hela kroppen skrek efter att få tugga papper... Till sist gav jag upp och mumsade i mig en hel ruta. Helt galet tillfredsställande skämsännumer Men när rutan väl var uppmumsad så kändes kroppen lugn iaf. Mysko som faan. Och JA, jag mumsade självklart i mig en NY O OANVÄND bit haha :) Är jag ensam om att ha haft ett så sjukt begär på smällen?

2009-11-16 ♥ 19:23:21
theokleia

Inga crejvings här inte och alla tjatar och undrar och berättar om sina egna och andras... Nej jag är och förblir tråkig - bebis är beräknad till om 9 dagar så om det ska komma något så får det komma nuuu!!!!

2009-11-16 ♥ 19:34:04 » URL: http://theokleia.blogg.se/
Lenkan

Jag håller med! Fick min första bebis för 2 veckor sen och jag tror att det här med cravings snarare är en psykologisk grej, nästan i stil med önsketänkande. Jag drack vatten och hade nog lite craving på det, iskallt kranvatten helt enkelt, men det var ju definitivt nåt som min kropp ville ha!

2009-11-16 ♥ 19:39:37 » URL: http://lenko.blogg.se/
M

Jag håller med och hoppas på att få bekräfta det snart. Det verkar mysko precis som mkt annat biologistiskt hittepå kring graviditeter.Min man gör för övrigt allt sådant där för mig ändå. Gravid eller ej. Dock kan faktumet att jag i samband med tveksamhet till att utföra diverse sysslor påpekar att jag kommer vara den av oss två som tvingas bära och föda våra pot. barn spela in ngt.

2009-11-16 ♥ 19:51:37
Linn

Håller med dig. Jag hade heller inga crejvings. kunde helt plötsligt bli sugen på en fet godispåse eller kiwis men de kan jag bli nu med så:)

2009-11-16 ♥ 19:58:54 » URL: http://s0eet.blogg.se/
maria

Well..du tillhör väl en av dem som fått i sig det du behövde ändå :P. Får man cravings så uppkommer de nog med största sannolikhet för att något fattas. Blir du sugen på murbruk så får du väl i dig för lite kalcium and so on. Jag är rätt petig när jag äter nu som gravid, jag kan inte äta något annat än det jag verkligen är sugen på för stunden :P

2009-11-16 ♥ 20:01:30 » URL: http://www.hecate.se
evelina

jag ska få om några veckor. jag tycker faktiskt att jag haft crejvings men jag tror det vi borde omtolka är varaktigheten i dessa crejvings. en period var det absolut godaste i hela världen nektariner, jag åt minst en korg om dagen. det konstiga är att det i vanliga fall är den frukt jag är allra mest allergisk mot men just då fick jag inte minsta lilla tecken på allergi. men så helt plötsligt slutade det smaka så gott och samtidigt började jag bli allergisk igen. jag skulle kalla det för en crejving..

sen hatade jag mjök innan graviditeten men dricker minst en liter om dagen nu, är näst intill aggressiv i affären om min favoritmjölk är slut. men det är ju helt klart så att vi gravida passar på att unna oss en hel del som är gott, t ex skulle jag inte säga att jag crejvar choklad men jag äter det mer än vad jag gjorde innan jag blev med barn. nu känns det liksom okej, men framförallt så är man ju lite tröttare också så det behövs nåt uppåt-tjack för att orka med känns det som. den smarta hade ju ätit fullkornsmackor och hållt sitt blodsocker på en jämn nivå, men hey! i'm pregnant! fri som en fågel att unna sig lite vad som helst. och tack och lov för det säger jag! :)

2009-11-16 ♥ 20:04:06
annika

Apelsinjucie och apelsiner var ett måste för mig de först 3-4 månaderna. Det var ett annat mycket större sug än annars när man är sugen på nått så jag tror inte det är en myt. Men såklart inte alla har några.

2009-11-16 ♥ 20:07:37
jessica

Vet inte riktigt, men jag tuggade bränt trä.. Det gör jag inte i vanliga fall iallafall. Sen ville jag äta massa andra saker som jag normalt inte tycker om. Olika för alla i guess, namnet spelar nog ingen roll :)

2009-11-16 ♥ 20:08:43 » URL: http://jlethin.blogg.se/
Cecilia

Tror att cravings var vanligare förr när folk åt mindre varierat.

2009-11-16 ♥ 20:11:55
dojte

Dom har iaf något att skylla på :P

2009-11-16 ♥ 20:12:22 » URL: http://dojtes.blogg.se/
Mikaela

Äsch, det är så taskigt att säga sådant enbart baserade på egna erfarenheter när alla är olika... Jag har aldrig varit gravid och har inga egna erfarenheter, men med tanke på hur många som hävdar att dessa cravings finns är jag mycket beredd att hålla med. Sedan kanske inte alla får dem, det är en annan sak. Jag tänker på min fruktansvärda mensvärk som jag brukar få och hur brudar utan sådan menar att jag bara överdriver. Om jag inte behövde så skulle jag inte välja att spy en period i månaden, liksom.

2009-11-16 ♥ 20:15:40 » URL: http://slarvigtmenmanskligt.blogspot.com
Josephine

Kul å läsa alla kommentarer. För jättemånga håller med dig och säger "näää, det är nog en myt" men sen så kommer det precis efter "men jag tuggade på bränt trä/ville äta diskmedel/ gillade plötsligt leverpastej"Haha, är inte med lika med "cravings" då? Eller är jag ute och cyklar :) Själv har jag aldrig varit gravid, men jag hoppas att jag i sånna fall skulle få craving på råggröt, och inte på typ marshmallows.

2009-11-16 ♥ 20:17:34 » URL: http://josepheene.devote.se
Victoria

Tror att det varierar mycket från person till person. Min mamma åt nästan bara snabbmat när hon var gravid med mig, medans hennes syster som var gravid samtidigt inte kännde av några speciella crejvings alls.Konstigt är det...

2009-11-16 ♥ 20:18:45 » URL: http://vicwestvik.blogspot.com/
Hanna

Haha, jag är gravid, och jag spelar stenhårt på mina gravititetscravings!! Jag har dom egentligen inte, bara som du säjer, helt vanliga: jag måste ha det nu!!

Men är man är gravid lyssnat folk mer på vad man vill ha. Jag ser mig chans!

2009-11-16 ♥ 20:23:59 » URL: http://hannalinde.blogg.se/
L

Jag håller helt med! Klart man blir sugen på saker men det blir man ju i vanliga livet. Sen om man blir extra sugen på typ blodpudding eller apelsinjuice eller så beror det nor snarare på brist av något i kroppen,typ järn som är vanligt vid graviditet.Love din blogg!

2009-11-16 ♥ 20:26:13 » URL: http://nicolesnitchy.blogg.se/
Malin

Jag håller med! Crejvingesen känns som en psykisk graviditetsgrej, nått att skylla på just när man vill unna sig lite extra eller för att man helt enkelt bara är sugen, annars har jag crejvings nu också, fem månader efter nedkomst :P

2009-11-16 ♥ 20:35:33 » URL: http://malin87.blogg.se/
tess

jag håller med dig! jag fick inte heller några speciella crejvings. däremot åt jag som en flodhäst!

2009-11-16 ♥ 20:43:06 » URL: http://tessibus.blogg.se/
tess

jag håller med dig! jag fick inte heller några speciella crejvings. däremot åt jag som en flodhäst!

2009-11-16 ♥ 20:43:11 » URL: http://tessibus.blogg.se/
Josephine

Jag hänger helt med i din tankegång, och håller verkligen med om att det är grovt överdrivet. Men att ens bli sugen på leverpastej (som man annars hatar) och bränt trä(!) känns som något jäkligt graviditetsberoende. Kalla det craving eller inte :)

2009-11-16 ♥ 20:46:31 » URL: http://josepheene.devote.se
Mia

Clementiner och Piggelin var mina crejvings.. Fast inte mitt i natten, men kunde få panik om det inte fanns hemma :-)

2009-11-16 ♥ 20:50:25 » URL: http://nattmia.blogspot.com
Åsa

Jag skulle nog inte säga att det är en myt. Men olika från person till person och från graviditet till graviditet. Med min första son åt jag citron. Jag skar dom i klyftor (som apelsiner) och kunde äta tre på rad. Gjorde det ända tills tungan blödde. Då gjorde det för ont att äta... Hu.. Med dom andra har jag "bara" unnat mig allt jag varit sugen på men inte måstat ha nåt. =)

Kram

2009-11-16 ♥ 20:51:50 » URL: http://ostor.blogg.se/
TESS-A-LA-LA

Haha älskar uttrycket "På smällen!" xD

2009-11-16 ♥ 21:02:59 » URL: http://titibobokaka.blogg.se/
marla

Det är till stor del en myt. En myt som vi inte ska skämmas för att utnyttja. De kan gott få åka iväg och köpa det vi är sugna på för stunden. Vi bär ju deras av komma i nio månader for god sake!

2009-11-16 ♥ 21:11:18 » URL: http://mamarla.blogspot.com/
rebecca

Men jag blev besatt av apelsiner :) mellan vecka 23-30. Helt galen i apelsiner.

Jag åt självklart annat, men just apelsiner.

Helt galen var jag, år 5-10 om dagen. Och till saker hör att jag inte är speciellt förtjust i apelsiner egentligen. Visst det är gott, men mer jobb än, ja, njutning med dem. Hatar det där vita som fastnar efter skalet, är alltid tvungen att verkligen pilla bort det på clementiner också. Vet ni vad jag menar?Men under graviditeten brydda jag mig inte, jag njöt av apelsiner, och av allt det vita på dem, jag brydde mig inte. Sjukt var det.. men med största sannolikhet var det även c-vitaminbrist i mig tänker jag också :)

2009-11-16 ♥ 21:12:05 » URL: http://rebeccy.blogg.se/
Katarina (bjooti, splodgy...crazy bloglady)

Åh vad jag vill hävda motsatsen. Jag hade en asvriden craving när jag var preggo. Det började lite fint sådär med att jag fick halsbränna och började knapra novalucol för att råda bot på det. Halsbrännan försvann, men inte novalucol-ätandet som fortskred likt en treåring med en godispåse. Jag åt så det stod härliga till och mamma konsulterade med läkaren hon jobbar med, som i sin tur bestämt hävdade att det inte var något farligt. Så jag knaprade vidare, graviditeten igenom. Torrt och mintigt. Lite som mintkrita.

2009-11-16 ♥ 21:13:51 » URL: http://splodgy.org
MANDRAGORA | kattägd narcissistisk vegetarian och blivande prettomorsa

Jag är likadan. Har inte heller fått några konstigheter kring maten.Jag tror att det är hittepå. Rent trams.

2009-11-16 ♥ 21:16:26 » URL: http://shakti.blogg.se/
Åsa

Jag gjorde också som någon ovanstående, använde det här med cravings som en chans att äta jättemycket hela tiden. Och jag skickade iväg min stackars sambo någon gång men inte f-n var det något jag hade dött om jag inte fick. Då hade jag käkat något annat istället. Fast det hade varit lite coolt att testa det på riktigt :)

2009-11-16 ♥ 21:31:10 » URL: http://maj09.blogspot.com
Ida

Jag hade cravings och det var fiskpinnar och pulvermos. I vanliga fall är det två saker jag inte äter överhuvudtaget, men jag åt det till frukost, middag, lunch och kvällsmat.

2009-11-16 ♥ 21:39:02
Kerstin

Ingen av alla mina två graviditeter medförde någon craving. Trist!

2009-11-16 ♥ 21:51:02 » URL: http://www.arstinn.blogspot.com
Linnéa

Min mormor hade murbrukscravings! Hahaha!

2009-11-16 ♥ 22:11:35 » URL: http://hellonea.blogspot.com
astrid

Tror att det är individuellt. Men murbruk har jag ändå svårt att tänka mig skulle vara ett crejving.2009-11-16 ♥ 22:29:54 » URL: http://obst.blogg.se/
manda

ååååh, jag är inte gravid men jag har crejvings! Efter de konstigaste saker som jag inte ens tycker om egentligen ;O

2009-11-16 ♥ 23:16:48 » URL: http://rundfyrklant.blogg.se/
Toker

Jag är kanske undantaget som bekräftar regeln, men jag har verkligen varit sjukt sugen på oätliga saker, och gett efter för suget också. Det gick helt enkelt inte att motstå. Vid alla mina graviditeter har jag, inte bara ätit mångder av äpplen, gröt och isglass. Jag ville dessutom tugga i mig asfalt, gummi (typ bildäck), jord, sand, cement och spackel. Kunde sitta i mina föräldrars potatiskällare och slicka på jordiga potatisar, när det inte fanns annat att tillgå. En kompis till mig käkade grålera. Men bara från ett visst ställe. Hennes kille fick ro ut dit och hämta hem det till henne. En annan karvade lös murbruk i sommarstugan så att spisen började hänga snett...Detta är dagens sanning. P.S Våra barn blev normala.

2009-11-16 ♥ 23:31:41
Fiah

Haha^^ Jag hörde om en tjej som gjorde en boll av margarin och rullade den i socker,. Lite nasty kanske x)

2009-11-16 ♥ 23:52:36 » URL: http://sofiabjurstrom.blogspot.com
Emmeli

God natt! lovejunkiie.blogg.se

2009-11-17 ♥ 00:03:31 » URL: http://lovejunkiie.blogg.se/
Erture

Kika gärna in på min sida. Nya egendesignade smycken och namnsmycken kommer upp hela tiden.

2009-11-17 ♥ 00:20:41 » URL: http://erturesmycken.blogg.se/
Tove

Hade kunnat skriva exakt det inlägget själv (sjukt bra betyg till dig alltså). Visst åt jag mkt blodapelsiner och burgare när jag väntade dottern men jag äter alltid extra allt av de två grejerna... Med sonen åt jag inte ens extra vare sig blodisar eller burgisar. Helt blank på crejvingfronten alltså.Drömde ju också om den där samboutjagningen men den förekommer fasiken oftare när jag inte är på tjocken...De där murbruksmoffarna och glasstrutsfantasterna maskerar bara sitt vanliga missbruk, I'm pretty sure! ❤ ❤ ❤

2009-11-17 ♥ 00:26:41 » URL: http://snovas.blogspot.com
CandyboX Collector – nu 700 unika tablettaskar !

SHIT, jag har värsta cravings utan att vara gravid haha ! Allt ifrån glass till kebabrullar till pizzor till lord knows what.so I simply eat eat eat eat.men, det sägs ju att ingen graviditet är den andra lik, så nästa gång kanske du kommer dö för en burk äpplemos elr några liter cola :-D

2009-11-17 ♥ 04:29:44 » URL: http://doberwomann.blogg.se/
Wendy

Min mamma (som är 5barns mamma) berättade att de här cravingens är när man har någon liten mineral- eller vitaminbrist. Hon har inte heller märkt något under sina graviditeter och det är väl för att hon låter sig själv äta allt antar jag?

2009-11-17 ♥ 06:37:10 » URL: http://wendysvardag.wordpress.com
En sked för pappa

Jag hade också sett fram emot att behöva slänga mig i bilen kl 3 på natten för att åka över hela stan och leta rätt på en speciell sorts clementiner men icke!

Däremot har jag ätit ungefår 19 olika kombinationer med bacon, potatis och lingonsylt så lite craving har hon nog...

2009-11-17 ♥ 07:15:04 » URL: http://enskedforpappa.blogg.se/
Nina

Jag tror ju inte att dom som blir sugna ljuger fast murbruk är ju lite svårt att tro på.. Jag hade inte heller några såna ideér men känner dom som hade. Den ena tomater och den andra persikor. Har hört att det beror på nån brist så vi som inte blir så "tossiga" har väl bra matvanor, kanske ;)

Din kille var nog glad å slippa.. Haha!

Kram Nina!

2009-11-17 ♥ 07:18:36 » URL: http://nina-livetistort.blogspot.com
Cissi

Jo man tar nog tillfälle till akt kanske ;) Ha en bra dag!

2009-11-17 ♥ 07:26:11 » URL: http://cissileandersson.blogg.se/
MansonDust

Håller med.

2009-11-17 ♥ 08:25:34 » URL: http://mansondusts.blogg.se/
j

med tanke på murbruket, så var glad för det!

2009-11-17 ♥ 08:44:35 » URL: http://tryme.blogg.se/
åsa

Hahah!När min kompis var gravid så var det inte hon som hade crejvings... utan det var han!

Han var helt sjukt sugen på saltgurka hela tiden.

Och i vanliga fall tycker han inte ens att det är särskilt gott!

2009-11-17 ♥ 09:00:21 » URL: http://lifeofamaniac.blogg.se/
Minsann

Hahahaha!

2009-11-17 ♥ 09:23:22 » URL: http://minsann.nu
Afrodite

Och jag håller med dig! Jag ville oxå ha dem...bara för att testa liksom...men ikke här heller. =/

Kulig kille du verkar ha...kanske lillskrutt oxå upptäcker det så småningom. Så att du inte behöver känna dig ensam om att bli road...;)

Kram och ha det fint!

2009-11-17 ♥ 09:26:05 » URL: http://afrodite.blogg.se/
Maria

Första grav. var jag beroende av julmust =) Det var på andra oxå, men det kan ju beror på att jag båda gångerna gått gravis vid jul???

Men jag tycker iof om julmust även om jag inte är gravid =)Däremot tyckte jag helt plötsligt om att doppa pomme fritz i ketchup, Och det är ÄKLIGT...

2009-11-17 ♥ 09:40:49 » URL: http://minajagochlea.blogg.se/
erika

nej men alltså av ovanstående tycker jag att vi kan dra slutsasten:

gravida får crejvings och det känns så man måste ha det man är sugen på, kanske inte nödvändingtvis mitt i natten, men man blir lite orolig om det inte finns hemma. och att crejvingsen går i perioder.

och så kan vi dra slutsats nummer två: vissa får inga crejvings utan blir bara normalsugna på saker.

2009-11-17 ♥ 09:43:12
Erika

Håller med dig, det måste vara en myt! För man hör alltid om dessa crejvings som hänt någon kompis kompis kompis som åt just blomjord/murbruk/blomblad..

Jag har varit gravid tre gånger, och visst blir man sugen kanske på något speciellt. Jag gillade juice och rostade mackor med trean, men det var för att jag var så illamående så det var det enda som gick. Men inte så att jag blev galen om jag inte fick det.

Nä, håller helt och hållet med dig!

2009-11-17 ♥ 09:58:36 » URL: http://erikamedfamilj.blogg.se/
Dagens Eko

Alla är väl olika. en väninna till mig fick till slut inte följa med och tanka för hon sniffade bensinångorna. Själv så fick jag sätta hänglås på frysen för att inte föräta mig på glass

2009-11-17 ♥ 10:11:40 » URL: http://dagensekosblogg.wordpress.com
Sandra

Jag har extrema crejvings jämt!

Och jag är inte ens gravid ;)

2009-11-17 ♥ 10:19:55 » URL: http://freefallin.blogg.se/
Fina

Två graviditeter: INGA cravings!En massa brudar vill ha en massa extra uppmärksamhet när det är gravida. Så är det. Man går inte heller upp i vikt när man är gravid om man inte ändrar matvanor. Så är det.

2009-11-17 ♥ 10:42:56
Louise

Jag åt väl inget speciellt men åhhh, så gott det var att lukta på jäst!! Gick jämt med ett paket jäst under näsan...

2009-11-17 ♥ 10:51:42 » URL: http://brittastinas.blogg.se/
linda

Det verkar som att det är ganska individuellt...

2009-11-17 ♥ 10:53:40 » URL: http://diosa.blogg.se/
Beatrice

Gosh, jag får cravings hela tiden, och jag är inte ens gravid! Och cheseburgare är nog det största av dem alla!

2009-11-17 ♥ 11:13:13 » URL: http://metrobloggen.se/cutielicious
Jojjo

jag tror det e LITE av en myt...jag blev iofs extremt sugen på saker jag INTE fick äta..tex mögelost.

Annars var jag väldigt sugen på frukt å fil/yoghurt hela tiden...Men inte så att jag jagade upp killen mitt i natten å krävde grapefrukt. :)

Var mer sugen på saker efter förlossningen. DÅ kunde jag jaga iväg killen te mcdonalds. "annars KAN JAG INTE pumpa ut mjölk till vår son!!!!" så lät det då.

2009-11-17 ♥ 11:44:44 » URL: http://www.metrobloggen.se/lifeofjo
Denise

Jag har inte fastnat för något. jag förväntade mig att göra det, men icke.2009-11-17 ♥ 11:46:57 » URL: http://dumbodenise.blogg.se/
Anneli

Barn nr 1 - åt bara cola isglasspinnar (tyvärr fanns dessa endast ihop med spelsinsmak varför vi hade en hel frys med apelsinpinnar som jag ratade). Barn nr 2 - persilja och krossad is (körde igenom McDrive för att få en mugg iskross - McDonalds i Kungsbacka hade den bästa isen:) Min far var vansinnig att jag inte kunde låta persilja få en chans att hämta sig i hans grönsaksland mellan ina skövlingar.

2009-11-17 ♥ 11:49:23
ida

Jag som annars bara äter choklad i godisform har tuggat munnen sårig och blodig med sura godisar under min graviditet. Så själv så tror jag på att cravings existerar.

Har även en jobbarkompis som var så sugen på tvål när hon var gravid att hon tillslut gav efter och tvålade in tvättsvampar som hon gick och tuggade på..

2009-11-17 ♥ 12:34:13
Maria

Jag undrade senast häromdagen hur många som skulle ha crejvings om det inte var så att det var en känd gravidgrej. Hur många som spontant skulle komma på det liksom?

2009-11-17 ♥ 13:43:37
Saint Jimmy

Det är nog ganska personligt det där..

Mamma åt massa senapssill, något hon varken gillat före eller efter gravviditet.

Haha, kom just ihåg att min kompis körde ner till en bensinmack mitt i natten för att hon helt plötsligt ville känna doften av bensin. Det kallar jag crejving det=D

2009-11-17 ♥ 14:21:52 » URL: http://saintxjimmy.blogg.se/
ida

min enda craving var päronsaft. så sjukt mesig craving. man vill ju ha typ oliver och messmör blandat...

2009-11-17 ♥ 17:39:56 » URL: http://ida-g.blogspot.com
S@tu

När jag var gravid med mitt första barn blev jag besatt av husmanskost... typ kött potatis brunsås och en obligatorisk sallad till.Med mitt andra barn var det apelsiner... i enorma mängder... och apelsinjuice... jag kunde lätt hinka i mig två liter per dag... plus äta flera apelsiner till det! Helt sjukt faktiskt...

2009-11-17 ♥ 19:48:58 » URL: http://mammasatu.blogg.se/
natalie

min mormor sprang ut i trädgården i vilhelmina och käkade lera när hon var gravid. hon blev liksom akut sugen på det.nästan som att jag blev sugen på keso häromdagen fast att jag aldrig smakat det.

och jag åt en burk.(kräktes sen, men det hör inte till poängen)

2009-11-17 ♥ 19:55:31 » URL: http://blattenatti.blogg.se/
furman

Jag hade inga direkta cravings med mina tre första barn, och sedan: med nr 4.... jag hade sån j-la lust att stanna bilen på grusvägen mitt i sommaren för att slicka vägdammet som blev bakom bilen. Det såg ut som salmiakpulver. En gång stannade jag för att bara lukta men jag slickade aldrig. Jag förstod att det var vägdamm. Tack Gud för det.

2009-11-17 ♥ 20:03:04 » URL: http://outwitter.blogg.se/
Sanna

Shhh nu kanske folk kommer på att det här med crejvings bara är en myt och slutar tro på alla gravida kvinnor och börjar äta upp all mat för dem =/

2009-11-17 ♥ 20:25:42 » URL: http://iefterhand.blogg.se/
Anonym

2 graviditer: en helt utan crawings eller annat tjafs. och en med crawings; aprikoser och mint, men även till att inte kunna dricka kaffe(favvodryck som jag drack säkert 5 koppar per dag...jag spydde tom när jag försökte dricka för innerst inne tyckte jag om det och saknade DET men när jag fick det i munnen sa det bara UUUURRKKK)

2009-11-17 ♥ 20:40:36
emmy

vissa har det, vissa inte... as simple as that... bara för DU inte kände nåt betyder det ju inte att alla andra bara hittar på för att ha en skäl att svulla...

2009-11-17 ♥ 22:16:42 » URL: http://www.metrobloggen.se/sexiness
Tessan

Det verkar som de flesta här som påstår att dom inte "har eller har haft cravings" kommer in på att dom "ätit det & det andra, fast dom inte gjort det innan" ändå? Visserligen är just det ingen craving i sig, men trots allt är det väl ändå det berömda graviditets"suget"? Bara det att folk kallar det "cravings".

Jag vet att det existerar, eftersom jag faktiskt upplevt det själv :) (om än mer sug *;)*)

2009-11-18 ♥ 16:07:09 » URL: http://tessies.blogg.se/
Lilla jag

Vill helst va anonym hära då :) Jag blev gravid men gjorde abort i 7:e/8:e veckan och jag kände ändå av cravingsen. Jag kunde äta ett glasspaket om dagen. Alltså ett sånt där "litet" Sia-paket. Choklad skulle det givetvis vara. Det betyder alltså att jag åt en halv liter glass om dagen. Nästan varje dag i ett par veckor. Helt sick.

Sen var det ju konstia saker. Persikor, torkade aprikoser. Men aldrig murbruk, haha.

2009-11-18 ♥ 16:16:25
Johanna ♥ Minna

Craving eller inte så hjo tror nog på det.

Till en viss del, vissa skyller nog mest på det för att få äta mycket onyttigt.

Själv gick jag från att vara vegetarian till att kräva hamburgare och kött.

Efter att inte ätit kött på över 10år.

Läkarn trodde min kropp behövde gärn och lite annat som finns i kött.

2009-11-18 ♥ 16:51:45 » URL: http://salkert.se
Hanna

Efter min första graviditet var jag också väldigt besviken för att jag inte fick några galna cravings, men nästa graviditet kom det! De sista månaderna som lilleman låg i min mage i princip levde jag på isbitar och sötmandel.

Sen om det faktum att jag låg och tuggade på örngott på nätterna ska kallas craving eller bara galenskap vet jag inte. :D

2009-11-18 ♥ 18:21:30 » URL: http://dancingnancies.blogg.se/
ELIN

Underbart kul med föräldrar, har man fött barn är det plötsligt "vi som fött barn, och kan säga så här är det" och "de andra, som inte förstår vad vi gått igenom" när det egentligen är sjukt olika från person till person! :)Är det brist på ett ämnen i kroppen så reagerar man ofta genom att bli sugen på det, precis som när man blir hungrig eftersom magen är tom! Har man dåligt med tex kalcium redan innan kan det bli värre under graviditeten och man få då ett sug på exempelvis mjölk. Håller det i sig fortsätter man dricka mjölk och där har ni cravings. Svårate än så är det inte!Sen att man väljer djungelvrål istället för att slicka kaninens saltsten då man har saltbrist är ju upp till var och en;)..och att folk uttnyttjar det är ju en annan sak! ;)2009-11-18 ♥ 18:34:26
Leah

Colaflaskor var jag extra sugen på när jag var gravid. Om (eh, eller snarare när) jag köpte lösgodis var det i princip bara colaflaskor i påsen.

2009-11-18 ♥ 19:07:52 » URL: http://flickanfranhavanna.blogg.se/
Jolbi-fashionillustrator

Jag instämmer fullkomligt! Jag är väldigt sugen på frukt just nu men det är väl för att kroppen behöver vitaminerna men inte är det hysteriska crejvings inte.Håller på att läsa från A till Bebis av bl.a. Ann Söderlund, en rolig bok men som med allt annat gällande graviditet så är det så jäkla överdrivet, att man blir totalförändrad...tror det är för att vissa så gärna vill ha extrem uppmärksamhet & en massa daltande när de är gravida.

2009-11-19 ♥ 09:01:38 » URL: http://jolbi.blogg.se/
C

Tror inte heller att fenomenet "cravings" existerar. Visst är man sugen, men inte mer än normalt. Jag är bara mycket mer hungrig på mat nu mot slutet och äter oftare än normalt. Suget beror nog på att kroppen behöver just det som man är sugen på för man behöver ju mer näring än normalt till sig och bebisen.Däremot känner jag mig inte som mig själv... mkt hormoner som snurrar.. mkt upp o ner i humöret. så lite förändrad som person känner jag mig. Men det är kanske omställningen till att bli förälder så som alla går igenom..

2009-11-19 ♥ 09:24:43 » URL: http://cblog.blogg.se/
Matilda

haha! du är så rolig. helt i min smak. hahah "Jag ville ju jaga upp min kille mitt i natten och kräva omedelbar hamburgare. Jag ville ju stå med näsan i kylen och bli rasande över att han inte hade köpt hem murbruk!"så jävla roligt. och det där med cravings, det är nog individuellt för det mesta. jag fick crejvings på pepparkakor, julskinka och apelsinjuice.

2009-11-19 ♥ 10:11:28 » URL: http://staarbelly.blogg.se/
Anonym

MYT! Bullshit! Jag såg också fram emot nattliga cravings och jag ville så gäran se min man åka 10 mil (vi bor på landet) till närmasta nattöppna mack och köpa nått konstigt. Men det hände aldrig. Skitbesviken!

2009-11-19 ♥ 12:32:16
Emelie

När jag var gravid så klarade jag absolut inte av att dricka kolsyrad dricka. ALLS! Jag blev fruktansvärt illamående och nästan ledsen när jag blev bjuden. Jag vill endast ha tropisk dryck (á la Eldorado). Varför vet jag inte. Men, så var det.

2010-10-06 ♥ 01:57:06

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback