Inget förtjust i napp

 

Mitt barn är inget vidare förtjust i napp. Han tuttar i max tre sekunder och sedan spottar han ut nappen i samma hastighet som en projektil.

Konstigt. Jag trodde att det på något vis var genetiskt nedärvt att alla barn gillar napp? Men tydligen inte.

Vad ska man då ge sitt barn till tröst när dom är kinkiga och lite tuttsugna (man kan ju inte alltid langa fram bröstet) (i synnerhet i bilen kan man inte langa fram bröstet) (och man kan inte alltid ta sitt barn i famnen och sjunga hittepåsånger) (i synnerhet i bilen kan man inte ta sitt barn i famnen och sjunga hittepåsånger)? Ska man ge barnet en kotte att suga på? En kal lite grankvist? En hartass? En naggande god liten sten??
Kommentera gärna!
FUN & FEARLESS IN BARCELONA

tejpa fast nappen (A) hehehehe

2009-11-25 ♥ 11:50:19 » URL: http://ladyhumpalot.blogg.se/
idafia

Jag lär också ha varit ett sånt konstigt barn som inte gillade napp. Antar att jag sög på allt annat istället, fingrar, tår etc.

2009-11-25 ♥ 11:54:15 » URL: http://pa_drift.papper.fi
örlis

på min skola säljer de godisar som ser ut som sten. fast jag har aldrig vågat testa för jag är helt säker på att det är riktiga stenar. eller att nån (typ jag) har lagt dit en riktig sten mitt bland alla fejk-stenar.

2009-11-25 ♥ 11:56:08
Lee

Min dotter tycker inte heller om napp, fast ibland kan det gå bra med den, typ 2 ggr i månaden :P

2009-11-25 ♥ 12:01:31
Gun

Du kan alltid testa med en napp av gummi istället, om ni inte redan gjort det. De brukar vara godare:)

2009-11-25 ♥ 12:04:49 » URL: http://horni.blogg.se/
SessaMyys

jag hadde runt 20 nappar när jag var liten och var en ricktig nappknarkare. min lillasyster däremot orsakade diverse ögon/nässkador när hon spottade ut napparna på folk..hon ricktigt råhatade nappar... i vilket fall, hon lärde sig väldigt snabbt att suga på fingrarna istället när hon var några månader gammal :)så det var bara att sätta handen vid munnen när hon var sur så sa det "slurp!", hela handen inne i munnen å hon blev tyst! :D (dels för att hon blev nöjd, men också dels för att det är väldigt svårt att göra ngra ljud med en hel hand i munnen...)du kanske ska prova det?... för att underlätta kan du juh alltid smörja in hans hand med choklad eller dylikt tills han lär sig ;)

2009-11-25 ♥ 12:05:44
Daniel

hmmmm... låt Daniels fantasi flöda... hmmmm...Om inte bröst så kanske en godistutt. Alltså gjord av godis. Eller hmmm kanske grädde med stampad ambrosiakaka. Eller kanske en halv banan.Men fasen skulle en fnittrig bögpöjk veta. Men experimentera dej fram!

2009-11-25 ♥ 12:06:50 » URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
bili

Tänkte bara meddela att när nappen flyger ut som en projektil så kan det vara för att tungan "hamnade" fel. Inte att han medvetet spottar ut nappen, för då bruker den mer "ramla" ut. Han kanske bara inte har lärt sig rätt teknink ännu. Bara så du vet! (;

2009-11-25 ♥ 12:07:10 » URL: http://bilix.blogg.se/
Kerstin

Min barn var lika envisa på att spotta ut napp - bägge två.

Dotra blev ganska tuttfixerad, men sonen hittade tummen. Till en början hade han lite svårt att styra rätt, men med lite hjälp så lärde han sig fort.

Kolla om er lilla Skrutt visar tecken på att gnöta in tummen och förstärk rörelsen åt honm!

2009-11-25 ♥ 12:08:39 » URL: http://www.arstinn.blogspot.com
j

du får helt enkelt sluta åka bil:P

2009-11-25 ♥ 12:20:18 » URL: http://tryme.blogg.se/
Sandra

Jag hade aldrig napp som liten och tackar mina föräldrar för det. Mina tänker är raka och fina, aldrig haft tandställning :D Det är en postiv sak med att inte använda napp!!!

2009-11-25 ♥ 12:21:58 » URL: http://my-ne.blogspot.com
lisaevelina

kanske göra en minitutte/minibröst han kan suga på?

2009-11-25 ♥ 12:26:50 » URL: http://lisaevelinas.blogspot.com
Agnes

Jag vill först bara klargöra att jag INTE har barn så jag har ingen erfarenhet av egna barn, därför undanber jag mig alla eventuella kommentarer om det.

Men, varken jag eller min syster använde napp och vi sög heller inte på något annat föremål eller kroppsdel.

Jag förstår inte idén om att man ska "hjälpa" barnet att suga på tummen tex. om den nu inte vill ha nappen... Jag förstår att barnet kan ha ett behov av att suga på någonting eller ett behov att något som skapar trygghet. Men jag tror faktiskt att barn kan klara sig utan detta också. Ibland blir det sådan hysteri kring att barnet ska ha napp bara för att. Men det kanske lika gärna räcker med en filt runt lilla kroppen eller något liknande.

Jag menar inte att man inte ska ge barnet napp om man nu känner att det är bra, men det finns ju alternativet att inte göra det också.

2009-11-25 ♥ 12:27:49
jessica

Napp är en lifesavior om barnet har stort sugbehov och så länge det bara är mjölktänder så blir de inte snea. Helst ska man sluta med napp innan man får de riktiga tänder , men vem tusan e inte klar med napp då? (det var någon som skrev något om tänder, hehe) Annars det där med att han stoppar ut den, det gjorde min lilla kille också en miljon gånger för han visste inte hur man skulle hålla kvar den, det är nämligen en annan sugtektnik än den de har på bröstet. Han är nu fyra månader och har någerlunda lärt sig hålla kvar den i munnen, men ibland tappar han den fortfarande och då blir han förbannad haha. Ett tips är att hålla kvar den på han tills han fått ordentligt grepp och vagga han lite, sen kommer den nog sitta i några minuter. Men som sagt, de är en sugteknik de måste träna upp :) Ush va lång kommentar! Haha, hoppas det funkar iallafall!

2009-11-25 ♥ 12:30:25 » URL: http://jlethin.blogg.se/
Agnes

Det var inte meningen att låta sur i föregående kommentar(det kanske kan framstå så), det var menat som ett alternativt sätt att se på saken och för att släppa lite på bilden av att det ska vara på ett visst sätt.

2009-11-25 ♥ 12:30:54
Sandra

Vi har samma problem. Istället är hon in med tummen i munnen stup i ett. Min sambo satte sockar på hennes händer igårkväll men jag tyckte det såg alldeles för jävligt ut så de åkte av ganska omgående. Vi får helt enkelt doppa hennes händer i ättika (aceton?) om ett par år när det är dags att sluta.

2009-11-25 ♥ 12:42:55 » URL: http://paidmydues.blogg.se/
natalie

Nu vet jag inte vad du har provat, men det finns ju massor av olika sorters nappar, "raka" nappar och såna med en böj - med platt undersida, och så av gummi eller plast förstås. Min Isabella gillar bara en sorts nappar, det tog tyvärr ett tag att komma fram till vilka det var :)

2009-11-25 ♥ 12:44:53
Miss Muffin

Den enda napp som föll vår dotter i smaken är NUK:s. Man får testa olika sorter. Jag tycker att napp är en livräddare. Och tycker att det är märkligt att det alltid är nån som tycker att det är vansinne att ge napp till bebis. Påfallande ofta sådana som inte har barn själva och vet vilken grej napp kan vara för en bebis som vill tröstsuga.

2009-11-25 ♥ 12:45:44 » URL: http://tougher-than-the-rest.blogspot.com
Anonym

En bekant till mig har en dotter med samma ogillande av nappar. De kör med tomma nappflaskor istället - funkar jättebra!

2009-11-25 ♥ 13:07:42
Marie-Louise

Jag tror nog att ni redan har testat olika sorters nappar, men om inte så kan ni ju alltid göra det. Olika nappar är olika hårda. Som kommentaren över sa, NUK´s nappar är att rekommendera. Tyvärr är dom ibland lite svåra att hitta, men dom är mjukare och formade för att "ligga" bättre i munnen. Alla min barn har haft napp och det är en livräddare. Det är inte alltid lämpligt att langa fram bröstet och ibland är det inte ammade barnen vill bli. Mina tjejer kunde bli tokiga om dom hade sitt sugbehov och då blev ammade, för dom ville ju bara snutta inte äta och så kom det massa mat. /Marie-Louise

2009-11-25 ♥ 13:12:30
Michaela

vet inte om ngn anna skrivit.. har inte orkat läsa komentarerna :),, men min lille ville bara ha dom napparna som va helt runda.. som en bröstvårta.. dessvärre är dom svåra att få tag på.. finns på ullared vad ja vet iaf :P.. Lycka till..

2009-11-25 ♥ 13:23:10
Emma

min lilla flicka spottade också ut nappen hela tiden. Vi provade alla sorter men hon föredrog naturlig vara. så sen dess har hon haft tummen och det var lite svårt i början men nu funkar det jättebra! jag tycker absolut dom ska få ha den om dom finner tröst i den.jag sög själv på tummen och mig veterligt så gör jag det inte längre nu vid nyss 25 år fyllda....

2009-11-25 ♥ 13:27:48
bella

jag använde inte heller napp när jag var liten. och inte tumme, o hade ingen snuttefilt..

mina föräldrar hade nog ganska jobbigt när jag blev på det humöret som liten ^^

2009-11-25 ♥ 14:28:13 » URL: http://bellamimino.blogg.se/
ida

jag använde minsann varken napp eller tumme att suga på! om det gick bra för mig så går det säkert bra för din lille skrutt också! en liten snuttefilt kan där emot vara väldigt tröstande..

2009-11-25 ♥ 14:28:40
LillaAnna

Hej igen! Nu orkar jag inte läsa vad alla andra redan skrivet.. så jag kanske är den 30e som säger de.... men det tar jag inget extra för! :) Våra bebisar är ganska exakt lika gamla! Och min dotter tar BARA nappar som har brun tutt.. inga me vita.. de verkar som dom vita är för stora å hårda lixom.. men dom bruna blir jätte mjuka efter man kokat dom å de gillar hon! Så testa dom! //Anna

2009-11-25 ♥ 15:24:07 » URL: http://annansblogg.blogg.se/
pubes

jag har inga egna barn, men jag läser till lärare. i en av kurserna jag läst fick vi lära oss LITE om spädbarn. anledningen till att man ger barnen en napp eller nalle (eller som du har gjort, din gamla tröja som du virade in honom i) är för att barnet behöver lära sig att mamman eller pappan inte kan vara nära honom hela tiden. då behöver dom ett övergångsobjekt (alltså typ napp) som dom kan roa sig med istället, men fortfarande känna tryggheten. så just ditt barn kanske inte är ett nappbarn utan är lika nöjd utan och vill istället ha en mobil ovanför sig att titta på eller nått. Nu är jag absolut ingen expert på området, det är endast mina egna funderingar:)

2009-11-25 ♥ 15:36:10 » URL: http://pubes.blogg.se/
Nina

Ajaj, helt fel sort! Mina barn har bara velat suga på en som har "rund" sugdel. De är lite svårare att hitta men finns i välsorterade babyaffärer. Bambino tillverkar dem.2009-11-25 ♥ 16:05:07 » URL: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar
Angie

Hahaha. Alltså kotte. Jag skrattade högt rätt ut och mitt au pair barn tittade konstigt på mig och undrade om jag kanske började bli sjuk."- nej lille vän, jag skrattade bara åt ett barn som sög på en kotte"Kändes som ett bra svar.

2009-11-25 ♥ 16:28:01 » URL: http://renhuvud.blogg.se/
Rebecca Utan Räkor

HAHAHA! Älskar kommentar nummer 1

2009-11-25 ♥ 16:34:21 » URL: http://alltutom.blogg.se/
Lollo

TUMME! In med tummen i munnen! :D

2009-11-25 ♥ 16:42:08 » URL: http://lizinamerica.blogg.se/
Malin

Min bror fattade aldrig heller det dar med napp. Tydligen roade han sig med annat!

2009-11-25 ♥ 17:28:19 » URL: http://piccadillytears.blogg.se/
jansson

Ser att du har en silikonnapp. Byt till latex, det funkar säkert. Min dotter är 19 månader och hon vägrar fortfarande napp av silikon.

2009-11-25 ♥ 19:05:30 » URL: http://huvudlaktarn.blogspot.com
Anneli

Provat olika sorters nappar? Min son var/är jättekinkig med vad det ska va för nappar. Det ska va en speciell storlek på dom, icke ergonomiska (eller vad de heter?) och så ska de vara sånna genomskinliga (silikon?) o inte brunaktiga (latex?) och själva formen ska vara tät runt munnen o inte öppen som en del av de nya större napparna är (han använde fortfarande 0-4 månadersnapparna tills han va 7-8 månader!)... haha ja de e märkligt. :-)

2009-11-25 ♥ 20:18:15 » URL: http://heartofanneli.blogg.se/
L

Haha samma sak här hos pluttan.Hon gillar inte alls nappen. Hon puttar ner den i mungipan sen skjuter den ut i världens fart :) Hon suger på sina egna fingrar och sin egen överläpp vilket är alldeles bedårande sött och extremt skratt framkallande ;)

2009-11-25 ♥ 20:49:22 » URL: http://nicolesnitchy.blogg.se/
Förvirrade Morsan

min plutt vägrade (vägrar) nappen, men när han var mindre brukade han snutta på en handduk, gosedjur eller filt. testat?=)

2009-11-25 ♥ 21:11:29 » URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
Sabina

Någon kanske redan sagt detta men :p Testa med en napp med annan form eller en snuttefilt/gosedjur :)

2009-11-25 ♥ 21:11:54 » URL: http://binkan.blogg.se/
Charlotte Lignell

Testa olika nappar, vi har från start använt nappar från bambino. De är i latex och har en lite längre napp än de andra. Plus att den är formad som en bröstvårta! Fiffigt! Finns på typ babyproffsen och liknande. Är tyvärr svårt att hitta i vanliga affärer.

Lycka till!

2009-11-25 ♥ 21:23:36
Annika

Hej du!

Napp behovet kom för vår dotter i ca.6månaders åldern. Små små gillar sällan napp. :)

2009-11-25 ♥ 21:54:05
Alexandra

Har du pröva latex-nappar instead?

Min son hatar nämligen silikon nappar utan vill bara ha latex nappar.Han vill väl ha riktig naturgummi helt enketl :P

2009-11-25 ♥ 21:58:14 » URL: http://alexandralidberg.blogg.se/
Lisa

Har samma problem här. Min lilla tog nappen till hon var ca 3 mån och även flaskan. Nu är hon 8 månader och har tänder. Behöver jag säga mer ;) En tanke jag haft är att fästa ett snöre i nappen på den sitter på plats. Eller nappar med smak? Nu till jul kanske man kan spexa till smaken lite och göra en napp med smak av pepparkaka eller julskinka? Finns ju äpplesmak på bett till hästar så why not?

2009-11-25 ♥ 22:59:37 » URL: http://lisaomaya.blogg.se/
Jenny J

Jag använde sånna där "frostade" nappar (ja,dom är ju typ frostade på sug-nappen),och min lilldam gillade dom inte alls,sen köpte jag de vanliga bruna raka napparna och dom snuttar hon på hejvilt :)

2009-11-25 ♥ 23:36:49 » URL: http://thegirlwho.blogg.se/
MariaH

pröva olika sorter? Annars får det bli öronproppar til mamma fr bikörningen...

Mina har inte gillat napp heller, stora kunde jag övertala att den var användbar till hon var tre ånader ungefär en den här lilla spottar ut nappen med äckad min - ingen idé att suga när det inte kommer käk ju

2009-11-26 ♥ 09:58:11 » URL: http://morellens.blogg.se/
Hanna

Jag hade aldrig napp när jag var liten, jag hade bitringar, vällingflaskor och min älskade snuttefilt ; ) Prova med bitringar man lägger i frysen, de kan fascinera en vuxen karl!

2009-11-26 ♥ 11:14:48 » URL: http://lushoholic.blogg.se/
Sissi

När mitt första barn var litet så var hon ganska grinig o vi tyckte verkligen att hon behövde napp. BVC sköterskan rekommenderade att doppa den lite lite i typ aprikospuré.

O det funkade faktiskt. Hade ett litet tefat tillgängligt hela tiden:-) o efter några dagar sög hon så gott på nappen utan hjälp.

2009-11-26 ♥ 13:56:48 » URL: http://sissiliten.wordpress.com/
Carolina

testa en napp med latex istället för silicon. De funkade finfint för vår lille kille!

2009-11-26 ♥ 19:44:32 » URL: http://ljuvligacarolina.blogg.se/
tove söderström

min bror var exakt likadan!

Mamma och pappa tryckte dock in nappen i munnen och satte fast gummisnoddar runt huvudet på honom. haha! På något konstigt vänster lyckades han ändå få ur den ur munnen :D

2009-11-28 ♥ 02:56:00 » URL: http://tovuss.blogg.se/
Ellinor

Jag hade inte heller napp när jag var liten, men jag hade en virkad handduk som min farmor gjort. Den hade jag i så många år att den blev som en en meter lång sträng full av lagningar. Så snuttefilt är ett hett tips istället för napp! Och vad du gör, tvätta den ALDRIG! Då försvinner den goa lukten :-)

2009-11-30 ♥ 18:23:09 » URL: http://ellisbellis.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback