Baby blues

Jo tack. Nog har jag drabbats av Baby blues allt (som många av er påpekar i nedan inlägg).

Jag lipar hela tiden.

Tårarna är lite som våra bananflugor - väldigt många, hyfsat irriterande och jäkligt bra på att föröka sig.

Kan man snälla få vara ifred från sig själv en stund?

Kommentera gärna!
Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Det är bra, helst ska man låsa in barn tills de fyller 18 så att de inte råkar ut för en massa dum ;)

A-barn.... hmmm... kanske att han är skötsam och duktig? ;) Fast jag skulle nog mer säga att han i mina ögon sett sköter sig jätteduktigt och att ni snart är på väg hem, att ni inte har något att oroa er för (förutom allt som man ska oroa sig för som föräldrar då - dvs ALLT) och att han är frisk och fin i "våra" ögon sett ;)

Kram på dig!Psssssssssst - man FÅR vara ledsen och överväldigad och allt! Tänk på att chocken från att föda för tidigt håller i i några dagar upp till en vecka och sen när den släpper så blir man lite moloken och så - du är FULLT normal och som alla andra som hamnar på Neo. Lovar!Kram igen.

2009-09-15 ♥ 18:32:11 » URL: http://spindeltjejen.wordpress.com
memii

hoppas du blir glad igen snart då, så att du får må riktigt bra med din familj :) kram

2009-09-15 ♥ 18:38:43 » URL: http://imemii.blogg.se/
Gun

Hoppas det går över snart då. Inte kul att gråta hela tiden:)

2009-09-15 ♥ 18:51:17 » URL: http://horni.blogg.se/
Lise

Min kommentar blev för lång så jag skickade ett mail istället. :) Kram

2009-09-15 ♥ 19:19:58
SANDRA

Det är bra att gråta!

2009-09-15 ♥ 19:29:15 » URL: http://barasandrasegna.blogg.se/
nina

min farmor säger att man ska gråta,oavsett om man gör det för man är glad eller ledsen för det rensar själen och efteråt ser man allt det glada i livet =)

2009-09-15 ♥ 19:32:40 » URL: http://amelsnina.blogg.se/
Sofia

Känner igen den där pressen du skrev om i förra inlägget.Min son hade också gulsot, rätt rejäl sådan, när han föddes. Han var dock fullgången och tydligen ganska rejäl (3900g). Han fick (också?) ligga på neo. Det är verkligen ingen rolig sits ni är i, även om det absolut inte är farligt.. Att hela tiden väga knyttet för att se hur mycket mat han får i sig är ju sjukt stressigt bara det..Kommer ihåg att jag också satt och grinade järnet där när jag såg honom ligga och sola hela dagarna..Mitt lilla tips (efter hela den här utläggningen) är att prata med någon! Jag gjorde missen att jag höll tyst och det straffade sig senare, då jag mådde piss ett bra tag efteråt. Man blir mer påverkad av att se sin älskade bebis där så hjälplös än man tror..All styrka till er!

2009-09-15 ♥ 19:42:55 » URL: http://fialuringens.blogg.se/
Sus

Du vet...livet blir inte som det brukade vara. Det blir bättre. Det tar bara ett tag för kroppen att fatta det. Och knoppen.

Synd bara att de glömmer att tala om på föräldrarkursen att man kommer att gråta hela tiden den första tiden.Du är fullkomligt helt normal.Kram!

2009-09-15 ♥ 19:44:12 » URL: http://susolsson.blogspot.com
Morrica

Lyssna på Sus, hon har helt rätt - ut med tårarna, det är bara lite postnatal stress, och lite preframtid stress som rinner över.Gråt en skvätt och släpp ut stressen, du är som hon så klokt säger fullkomligt totalt kapitalt normal.kram

2009-09-15 ♥ 19:47:39 » URL: http://curiousheathen.blogspot.com/
Laethale

Håll koll så att du inte blir helt irrationell bara och får för dig att hoppa ut genom fönstret eller liknande. Ibland kan man behöva medicinera med lite antidepp vid baby blues:)Inget konstigt med det, det går över efter att tag.

2009-09-15 ♥ 19:52:47 » URL: http://djuptytlig.blogg.se/
amanda

Nu har jag hittat hit!Eller egentligen hittade jag hit redan när Blogg.se gratulerade dig till nedkomsten på förstasidan. Och jag vill alltså följa deras exempel. Grattulera till nedkomsten alltså!Har ägnat några dagar åt att läsa igenom alla dina inlägg, vilket jag måste säga nästan slår Diana Gabaldons böcker (högt betyg alltså!) som under de senaste dagarna fått läggas åt sidan.Måste säga att det känns konstigt, på bara ett par dagar har du gått ifrån festande ungdom till ansvarstagande mamma, i alla fall för mig, allt eftersom jag kommit längre i läsandet. Men som många andra säkert sakt så kommer du klara det fint! Det är ju liksom alla nyblivna föräldrars rättighet att känna sig lite osäkra och gråtmilda den första tiden!Och inte verkar du ha tappat humorn heller! Ser fram emot att följa resten av ditt liv (hur länge du nu vill förgylla folks vardagar med kvicka utdrag ur din egen).Många lyckönskningar!

2009-09-15 ♥ 19:54:27 » URL: http://avowal.blogg.se/
Rosanna

Vet hur det är! Jag grät från 2a dagen och typ 2 veckor frammåt. Vaje dag, flera gånger om dagen. Jag kände att jag älskade min dotter så oändligt mycket och tyckte att hon förtjänade en annan, mycket bättre mamma än den stora lipsill som jag hade blivit. Kändes som att jag aldrig skulle klara av att ta hand om henne och att jag lika gärna kunde ge upp mammarollen direkt, även om jag absolut inte ville, ville ju vara den bästa mamman i världen till det här underbara lilla livet som jag älskade så mycket. Men tro mig vännen, det går över! Även när det känns totalt svart och lillen/lillan skriker sig blå så blir det bättre! Helt plötsligt mådde jag bra och kunde faktiskt ta till mig verkligheten! Men babyblues sucks, verkligen.

2009-09-15 ♥ 20:32:04
Evelyn

Jag grät så fort jag började tänka på min häst tredje kvällen på BB. Inte av någon annan anledning. Morgonen efter började jag storlipa när läkarundersökningen skulle göras för att jag var så himla uppgiven och det gjorde så ont att bara stå upprätt.Jag klarade mig dock från baby blues (om inte det var det i mild variant). Hoppas du också gör det!

2009-09-15 ♥ 20:45:48 » URL: http://eyz.blogg.se/
k

hormoner och känslor sweeetiepie!!gråt du! det blir bra, många fler tårar blir det med barn. Många fler stora skratt och mer stor stor KÄRLEK!kramar från K2009-09-15 ♥ 20:50:54
Tove

Jag fick också det! Det går över men om det mot all förmodan inte skulle göra det så sök hjälp i tid. Men som sagt, en släng är fullkomligt normalt, tänk vilken omställning det är för både kropp (hormonomslag från gravid till amning) och själ (allt det andra).Ta hand om er och som sagt, det går över! ♥♥♥

2009-09-15 ♥ 21:06:23 » URL: http://snovas.blogspot.com
Susanne

En liten tröst bland tårarna: Det går oftast över rätt snabbt! Men tårarna av kärlek kommer alltid att finnas där - kärleken till ens barn är oändlig :)

/Tvåbarnsmorsan, som skulle ha ett helt fotbollslag med ungar om det inte bara var så jobbigt att vara gravid

2009-09-15 ♥ 21:07:16 » URL: http://yssasblogg.blogspot.com/
madde

Ja, baby blues, det var det första jag tänkte på när jag läste det förra inlägget.Inte så roligt nej, men väldigt vanligt! Det går över, det gör det.Tänk vad mycket hormoner du har som far runt i kroppen nu! Att få barn är en "chock".... det tar tid att ta in allt, att förstå.Som någon annan skrev ovan, prata om det! Med personalen på sjukhuset, med din sambo, med dina föräldrar osv.

Lås inte in det inom dig. Ingen vinner på att leka stark.Håll ut, det går över som sagt. Mys så gott det går, ta det lugnt. Allt får ta den tid det tar.

2009-09-15 ♥ 21:10:16 » URL: http://showmelife.blogg.se/
j

Som du skrev...välkommen att bli beroende. Jo jag tackar jag, jag har blivit beroenda av din blogg och det har aldrig inträffat mig någonsin innan. Hur gick det till?? Grattis till lill-fis han är jättefin!!!Kram zippojanice

2009-09-15 ♥ 21:19:14 » URL: http://zippojanice.blogg.se/
MimiAmelie

Som många skriver härinne, Det är bra att gråta! (Även fast du blir trött på dig själv...)OCH - Det går över!

(Och skulle det mot förmodan inte göra det, prata med den sköterskan du känner mest för, så hjälper hon dig garanterat!)2009-09-15 ♥ 21:20:54 » URL: http://mimiamelie.wordpress.com/
Jolene

Ni är världens bästa föräldrar!!!! Tvivla aldrig på det även om det kan kännas överväldigande.

Du är en kanonmamma och detta är fullt normalt! Du håller inte på att bli tokig!

Du gör ett suvveränt jobb! Försök att komma ihåg det! =DNu har jag "sagt" det jag önskade att någon sa till mig den första tiden. Hoppas att du finner lite tröst i vad en vilt främmande människa skriver till dig som varit med om det med. =)

2009-09-15 ♥ 22:26:44 » URL: http://jolin247.blogg.se/
Marie

HEJ TÄNKTE PÅMINNA DIG OM ATT JAG ÖPPNAT EN NY WEBBSHOP=)

WWW.STROPP.SE GÅ GÄRNA VIA MIN BLOGG OCH GILLAR DU DEN VÄNTAR ETT PAR ÖRHÄNGE HA EN SUPER KVÄLL!

2009-09-15 ♥ 22:41:15 » URL: http://miaca.blogg.se/
SANIBO

haha söta du :)

du borde inte vara orolig, spiderbaby är lyckligt lottad som fått er som föräldrar!

2009-09-15 ♥ 23:07:40 » URL: http://ssanibo.blogg.se/
Nova - Tema blogg

kolla min blogg, förra veckans tema PSYKISK OHÄLSA / ÅNGEST - och denna veckans tema FRÅN DEJT TILL RELATION! =)Kramkram/Nova - gottokblandat.blogg.se

2009-09-15 ♥ 23:28:51 » URL: http://gottokblandat.blogg.se/
elin

Åh spider! vet hur det är.. När min lilla var ny så grät jag för att det regnade o för att solen sken o för att de spelade en sång jag aldrig hört på radion o av flertalet andra skäl. Mest av allt grät jag för att jag älskade så mycket... Kan fortfarande ta på den känslan o det är det vackraste som finns! Grattis till din o din darlings fina A-barn! Ni är så fina!

2009-09-15 ♥ 23:36:02
Emelie

Hej igen.. Läste om dina flugproblem.. Har också sånna. I HATE THEM!!! Men grejen är ju att dom förökar sig som f'n så ställ inte fram nåt de gillar.. Då blir dom ännu fler.. Jag kör med köksspray (rengöring)lite överallt i köket titt som tätt och spec på dom flugor jag ser och har typ täppt igen alla tillgångar till mat! Blommerna är ett ställe där de lägger massa ägg så grönsåpa på dom!! Lycka till <3

2009-09-15 ♥ 23:56:43 » URL: http://pemzan.blogg.se/
Abbes pappa

Det är väl inte så konstigt. Fatta omställningen, från gravid till mamma, med allt vad det innebär av hormoner och sömnbrit.Lipa på du. Det går över. ;)

2009-09-16 ♥ 00:17:12 » URL: http://www.hejaabbe.com
Nanna

Ja, den känslan känner jag igen,man kan inte fatta att man har skapat ock fött fram ett sånt underverk! Det känns som man är den första, och enda kvinnan i världshistorien som gjort detta! Ha det bra! :)

2009-09-16 ♥ 00:22:34 » URL: http://honkytonkangel.blogg.se/
Emma

Den frågan ställer jag mig varenda dag. Kan man inte, bara för en sekund, få slippa sig själv?

2009-09-16 ♥ 01:09:21 » URL: http://misslindholm.blogg.se/
Emma

Den frågan ställer jag mig varenda dag. Kan man inte, bara för en sekund, få slippa sig själv?

2009-09-16 ♥ 01:09:22 » URL: http://misslindholm.blogg.se/
lina

är priset man får betala för all den lyckan, att för resten av livet vara rädd att något ska hända dom. tack och lov lär man sig att ignorera ångesten i alla fall tidvis. vore vi inte oroliga så skulle dom nog skada sig mer så.

2009-09-16 ♥ 09:40:24 » URL: http://motivlivh.blogg.se/
Smaka

Välkommen in i livet som mamma!

Jag, som de flesta andra, grinade ögonen ur mig. Kan fortfarande börja grina av kärlek och då är Bönan över 6 månader. Och jag är inte särskilt gråtmild annars...Så grina på du. Och ställ in dig på att du kommer grina 1 miljard gånger till.

När dom ler med ögonen för första gången.

När dom bajsar efter förstoppning (jepp, då grinade jag)

När dom jollrar och drar dig i håret.

När dom snusar tätt intill i sängen.

När dom får sprutor och blir ledsna.

När dom somnar i famnen.

När dom slår sönder din fina skål du fick när du döptes.

När dom inte vill somna och bara skriker och skriker

osv

osv

osvNågon babyblues behöver det inte vara för det ;)

2009-09-16 ♥ 09:58:36 » URL: http://smakapadendu.blogg.se/
Frida

Åh, som jag lider med dig..! Jag födde min son i februari 2008 och jag minns än hur hemsk den där jävla baby bluesen var. Jag skämtar inte när jag säger att jag grät i princip varenda vaken stund. Det var fruktansvärt och jag trodde inte att jag någonsin skulle må bra igen. Men för varje dag som gick så kändes det lite bättre och efter ett par veckor var jag på benen igen, lyckligare än någonsin förr :)Håll uuuuut och lägg fokus på det lilla ljuset som flämtar där i mörkret. Oron över att något ska gå fel kommer snart lägga sig... Inte helt, för givetvis är man alltid lite orolig över saker som kan gå fel, men ju längre tiden går desto mer inser man att man inte kan oroa sig konstant.Och sen givetvis - STORT GRATTIS TILL ER LILLA SON!!! :)

2009-09-16 ♥ 10:30:22
Nimrod

Är det sant att NIMROD, PSYKOPATEN är nominerad i årets blogg?!http://nimrodofobi.blogspot.com/Han är ju klart bäst!!

2009-09-16 ♥ 10:45:51 » URL: http://nimrodofobi.blogspot.com/
JESS

Min kompis har precis varit med om en stor förlust. På sin blogg har han gjort en kort beskrivning om vad som hände natten då han var med om allt, när tåget inte hann bromsa på stationen osv.Skriv gärna en kommentar till honom så kan känna sig bättre :)

Inlägget hittar ni här:

http://tobbetacos.blogg.se/2009/september/vila-i-frid-tack-for-allt-jasmin.html

Charlotta

alltså jag kommer inte kunna skaffa barn!! jag är redan vääääldigt blödig!!! jag kommer dö av vätskebrist!!

2009-09-16 ♥ 10:52:26 » URL: http://charris.blogg.se/
Lina

D går över, D é bara så mkt lycka i början! :-)

2009-09-16 ♥ 11:33:51 » URL: http://linasbargain.blogg.se/
Wille

http://willesvarld.blogg.seHej!Ville bara säga att jag ofta läser din blogg och tycker den är toppen! Så himla kul att du delar med dig av ditt liv och dina intressen!Kram//Willehttp://willesvarld.blogg.se

2009-09-16 ♥ 12:31:54 » URL: http://willesvarld.blogg.se/
cammie

Jag grät konstant den førsta veckan. Kunde inte sluta. Man är så fullproppad av nya känslor. Helt pløtsligt har man en liten plutt, och jag var iafall inte bereed på hur mina känslor spelade med mig. Både negativt och positivt lixom. Førsta tiden är tuff, det blir bättre !! Grattis !

2009-09-16 ♥ 17:18:21 » URL: http://tuschaa.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback