ångrar

Ibland ångrar man vissa inlägg. 

Jag ångrar nu som fasen att jag skrev om dopet nedan. För det kunde jag ju listat ut med höger skinkhalva att det finns personer som självklart ska börja dilla om hyckleri och bla bla bla blaj blaj blaj gojs gojs. Bajs.
 
Trist tycker jag.

I synnerhet när ni inte vet någonting om våra tankar kring det hela.

Nåväl. Gjort är gjort.

Nu blickar vi framåt mina vänner  - moooooooot sherwoodskogen. Eller nåt.

Kommentera gärna!
Hanna

Jag spenderar lördagsförmiddagen med att läsa igenom alla dina inlägg. Himla trevligt. Nånstans i november (kan ha varit en helt annan månad) dyker det upp ett inlägg om din kusin som hade väldigt avundsvärda glasögon som barn. Jag skrattar och tänker "Haha, exakt sånna hade faan en unge på min gata när jag va liten". Och nu kan jag inte sluta tänka på det. Jag är nästan säker på att dom där glasögonen bodde på min gata. Man glömmer inte sånna brillor, det gör man inte. Din kusin har möjligtvis inte bott på Sporrstigen i Hultsfred?

2009-09-26 ♥ 12:23:20 » URL: http://foreningsgatan8b.blogg.se/
memii

jamen isånnafall är det väl nästan hyckleri att fira både jul och påsk då? eftersom allt det också har med religion att göra ^^

2009-09-26 ♥ 12:25:11 » URL: http://imemii.blogg.se/
Dina

Det är förvånande hur folk anser sig ha rätten till att bedöma de val du gör - det har de verkligen inte med att göra. DU är hans mamma och DU fattar besluten, spelar ingen roll om det rör sig om vindruvor eller ett dop.Hoppas ni får en finfin dag i alla fall (och att lillen inte har något emot klänning), mot Sherwoodskogen!

2009-09-26 ♥ 12:25:49 » URL: http://funnylittlefrog.devote.se
Sandra

Skit i de som säger att det är hyckleri. Dopet är en fin tradition som inte alls längre handlar om gud, tycker jag i alla fall! När jag får barn vill jag döpa dem i kyrkan, även fast jag inte är ett dugg troende. Tycker inte det är samma sak att ha "namnfest" eller whatever. Man kan ju jämföra det med att gifta sig, är det hyckleri att gifta sig i kyrkan då även om man inte är troende? Man "ger ju ett löfte till gud" eller vad det heter. Nej, det är bara bullshit enligt mig.

2009-09-26 ♥ 12:26:03 » URL: http://sandranyzell.blogg.se/
Anonym

haha, whaaat?

jag skulle gissa att hälften av alla som döper sina barn inte är troende.

2009-09-26 ♥ 12:28:41
Annelie

Klart ni ska döpa lillgossen om ni nu vill det.

Det är en fin ceremoni och om lille i framtiden inte vill vara med i svenska kyrkan så går han ju ur.Lillskruttisen kommer att vara såååå söt i dopklänning precis som alla andra gossar som döpts.Däremot är det ju ett problem..eh..din man som inte är emd i svenska kyrkan..hmm.

Han kommer att vara tvungen att ha en stjärngossestrut på sig vid dopet.

Sedan kommer hans foto med namn, adress samt telefonnummer att hänga ute vid kyrkan under ett helt år.

Hans telefonnummer kommer att registreras hos ALLA i Sverige befintliga telemarketingföretag.Men det är det värt!Lycka till

2009-09-26 ♥ 12:29:07
Sändie

Precis vad jag tänkte när jag läste kommentarerna, nu ångrar hon sig nog. Orka andras jobbiga tankar? De som säger att man måste vara döpt och troende för att få befinna sig på kyrkans mark är inte på 2000talet ännu. Som någon skrev, kyrkan är en plats för kärlek, glädje och sorg. En plats där alla kan mötas, vad man har för tro eller inte spelar ingen roll längre.ps. iom detta så antar jag att du känner dig ännu starkare i ditt beslut att inte avslöja namn, vilket är stor tumme upp till dig. Alla ska alltid ha åsikter, orka dem ;PLycka till och grattis

2009-09-26 ♥ 12:36:46 » URL: http://pratomallt.blogspot.com/
Helena

Klart pysen ska döpas. Skit i hycklarna som säger att det är hyckleri ;)

2009-09-26 ♥ 12:46:34 » URL: http://bestofb.blogg.se/
Spiderchick

Anonym: Fanx för vettig comment =)/Spiderchick

2009-09-26 ♥ 13:05:56 » URL: http://spiderchick.blogg.se/
Lena Lund

skrattar Det var riktigt kul att läsa alla kommentarer om dopet. Vi här hemma fick ett gott skratt. Men skratt förlänger livet, om inte så blir det iallefall så jäkla mycket roligare :o)Själv så är jag fadder åt 2st barn, men själv så är jag ickedöpt och tror inte på Gud. Men som de bägge prästerna sa..det viktigaste är inte att man är döpt utan att man finns där för barnet i framtiden och lär dem bra moraliska väderingar. Ja du vet...undvik att döda någon när någon ser, skall du stjäla så se till att du inte blir påkommen ;o)Ironi är till för att förgylla livet.Grattis förresten till bebisen!! :O)

2009-09-26 ♥ 13:54:16
Flyktingen

Äsch skit i dem. Livet är fört kort för att ångras och det är sådan underhållning att läsa dina inlägg :) Någon ovan gissade att hälften som döper sina barn troligen är icketroende. Något liknande gäller väl för giftemål med tanke på att nästan hälften skiljer sig. Alla får göra som de vill bara det förblir lyckliga! :)

2009-09-26 ♥ 14:00:17 » URL: http://flyktingen.wordpress.com
Marri

Folk har alltid åsikter om allt. Men skit i vad andra tycker. förstår att du kan ångra vissa inlägg då du anar att dom som ska tycka och moralpredika då visar sig (igen..)Hoppas ni får ha ett mysigt dop iaf :)

2009-09-26 ♥ 14:21:33 » URL: http://musicandstars.devote.se
Linette

Hmm klart ni ska göra som ni känner för, inte ens läst igenom kommentarerna till det inlägget men kan tänka mig att de tror att du inte är troende eftersom du skrev att ni vill ha ett trevligt -get together..finns ju många som bara kör namngivning istället för dop pga av att de inte är troende. Men go for it förtusan =)

2009-09-26 ♥ 15:57:08 » URL: http://linettesblogg.blogg.se/
tess

haha. i lilla landet lagom, vårt mjölksverige, kan du alltid räkna med en åsikt! tråkigt bara att man sällan ber om dem... :P

2009-09-26 ♥ 16:02:44 » URL: http://hondenteresia.blogg.se/
Tove

Tänkte faktiaskt på precis det när jag läste inlägget - skulle ha varnat dig. Å andra sidan så kan du ju faktiskt bara skita i dem så löser det sig!

2009-09-26 ♥ 16:30:06 » URL: http://snovas.blogspot.com
Rosanna

Äh, min mamma är döpt och tror inte på Gud, min sambo är döpt och tror inte på Gud, mina bröder är döpta och tror inte på Gud, jag är döpt och tror sannerligen inte på Gud, hela Sverige är för fan döpta och tror inte på Gud. Som du kan gissa så döpte vi vår dotter och hon.. vet vi ju iochförsig inte om hon tror på Gud (1 år), men det kan jag inte tänka mig. Hyckla på ni! Vi gjorde det och än har vi inte hamnat i skärselden! Det är en mysig och fin tradition.

2009-09-26 ♥ 16:39:56
Rosanna

Och förresten, om Gud nu finns så är det ju najs att vi alla är döpta så att han gillar oss ändå. We're part of the family liksom. Döp gärnet uti fall att!

2009-09-26 ♥ 16:42:29
Jossan

Skit i vad andra tycker!

Jag håller med dig, dop är en jätte fin tradition oavsett om man är kristen eller ej..

Och som du skriver träffas hela släkten, från bådas sida så sällan så tillfällen som dessa är ju perfekta =)Vill barnet, då det blir större inte hanågot med kyrkan att göra är det ju bara att strunta i att gå dit, man är ju som inte tvingad till någonting bara för att man döps...Jag har döpt båda mina barn och då är varken jag eller min man speciellt troende =P

2009-09-26 ♥ 17:28:26 » URL: http://innebandyfrun.blogg.se/
Lola

Jag fick veta nåt revolutionerande av en teologvän, för tre veckor sen. Man blir inte döpt TILL nåt, utan man blir döpt IN I kyrkan.

Alltså, dopet är ingen namnceremoni utan en rit för att bli kristen. Namnet måste ni hur ni än väljer, anmäla in till skatteverket eller vad det var. Nåt sånt tåkigt verk. Dopet har inget med namn att göra.

"Härmed döper jag dig, Fabian Gösta Allan..." säger prästen, inte "härmed döper jag dig TILL Allan..." Lyssna efter!

Dopet är dok en fin ceremoni för att träffa alla nära och kära och fira att krabaten fått ett namn (också).

2009-09-26 ♥ 18:01:59
Åsta Mari

Jeg syns dere har truffet et riktig og modent valg. Dåp er en ypperlig anledning til å samle slekt og få vist fram det lille mirakelet, og som andre før meg påpeker, ikke mer hyklerisk enn å feire kristne høytider som jul og påske selv om man ikke selv er religiøs. Både du og din samboer er jo voksne mennesker, og da bør folk stole på vurderingsevnen deres når det gjelder deres eget barn. Ikke la surmagede kommentarer ta motet fra deg. For hver dårlige kommentar har du minst 10 bloggfans som backer deg opp.

2009-09-26 ♥ 18:23:14 » URL: http://web.me.com/astarkvedja
Jenny

Klart ni ska göra som ni vill. Skit i alla negativa tyckare. Jag och min sambo döpte vår son i kyrkan utan att någon av oss är troende.Min tanke bakom var att: Om han vill vara döpt när han är stor, fine, ett bra beslut.

Vill han inte vara det så kan han ju bara gå ur kyrkan.Lättare än att behöva döpas som 14-åring för att kunna konfirmera sig, eller döpa sig som vuxen för att man vill vara med i kyrkan.Det är mina tankar om det hela :)

2009-09-26 ♥ 18:45:18
Cornelia

Kanske svårt, men bry dig inte om de dumma kommentarerna! :) De flesta här tycker att du gör och säger rätt hela tiden, jag tillexempel. Du är bäst spider :D

2009-09-26 ♥ 19:36:18 » URL: http://aiilenroc.blogg.se/
Sabina

Skit samma vad alla andra tycker! Ni ska ju göra precis det som är rätt för er. Blir så trött på folk som alltid ska säga till alla andra vad dom ska göra och inte göra! Jag är inte direkt troende men vi ska döpa i kyrkan...när den väl tittar ut :-)

Lycka till med allt!

2009-09-26 ♥ 19:37:08 » URL: http://sabiina.blogg.se/
Sus

Äh.

Man får räkna med det då man skriver om sånt som engagerar. Men hey liksom...12 % röstade i kyrkovalet.

Var det de som kallade dig hycklare kanske?

Eller röstade de inte ens, de som kommenterade.Man vet aldrig så noga.Gör som ni vill. Det blir nog bäst då.

2009-09-26 ♥ 19:46:58 » URL: http://susolsson.blogspot.com
Mona

Hej jag tycker alla ska göra som man själv vill. Känns det rätt för er så är det väll jätte bra!

Ha det bra

2009-09-26 ♥ 21:35:07 » URL: http://monaw.blogg.se/
Mona

Ja man ska aldrig sluta förvånas.

Betalar man skatt till kyrkan har man rätt att "utnyttja" den också oavsett om man är kristen eller inte. Det är helt okey att tycka att det är hyckleri att döpa sina barn om man inte är kristen och jag förutsätter att de då även bojkottar julen.Och inte ska du ångra några inlägg inte......Hoppas att ni får ett jättevackert dop :-)

2009-09-26 ♥ 22:40:34 » URL: http://kimp.blogg.se/
Sanna

Jag här igen.. Kommenterade nyss ett annat inlägg!

Nästan samma sak här.. Det är fortfarande ert barn. (Samma kommentar som innan) Gillar man inte dop, nää, men föd ett eget och döp inte det då!!Jag tycker att sånna tillställningar är hur mysigt som helst!

Go for it och skit i dom andra! :D

2009-09-27 ♥ 09:47:22 » URL: http://sannabromander.webblogg.se/
pubes

Men gud, skit i vad folk har för privata åsikter om dop osv, det är ju för fan upp till er vad ni vill göra! Jag är inte kristen, men nog skulle jag vilja att mitt framtida barn döptes, bara för att det är en sån himla fin tradition & just som du säger, ett bra tillfälle att samla familjerna och vännerna!

2009-09-27 ♥ 13:29:33 » URL: http://pubes.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback