Pumpelipump
Någon skrev under nedan inlägg att ju mer man pumpar sina boobies desto mer mjölk producerar man.

Jo jag har hört detta.

Men jag MÅSTE ju verkligen pumpa för annars riskerar mina bröst att SPRÄNGAS! Eller ska man låta brösten mjölkstocka sig en sväng och sedan lugnar dom ner sig?

Försöker få pysen att äta äta äta. Men han kan ju inte bara käka. Han måste ju ha tid att bajsa också. Och sova.

I övrigt så ska jag absolut överväga att donera mjölk till sjukhuset.


Kommentera gärna!
Evelyn

Det KOMMER lugna ner sig med mjölken, men det tar lite tid. Passa på att pumpa och donera till små pluttar du, det är verkligen en fin handling!

2009-09-25 ♥ 10:51:57 » URL: http://eyz.blogg.se/
Erika

Jag tror du klarar det galant :)

2009-09-25 ♥ 10:55:03 » URL: http://ikaaan.blogg.se/
Åsa

nej, nej! Inte dra på dig en mjölkstockning! Jag skulle försöka pumpa i samband med att han äter, alltså när han har ätit klart så pumpar du ur så brösten blir helt tomma. Blir de sen sprängfyllda så pumpa ur det värsta. Så gjorde jag och det gick fint (förvisso hade jag långt ifrån så mkt mjölk som du).

2009-09-25 ♥ 10:56:36 » URL: http://asonet.blogg.se/
lina

det brukar lugna sig med mjölken efter ett tag. tuttarna lär sig hur mycket han vill ha och då anpassar dom sig. det som är är väll att du bara pumpar ut så mycket som du behöver för att vara bekväm, då tro ja inte det påverkar produktionen allt för mycket. sen är det ju inget problem att ha för mycket mjölk heller, då finns det ju alltid åt plutten, viktigast det.

2009-09-25 ♥ 10:58:28 » URL: http://jagochkidsen.blogg.se/
NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Nja, till kommentarerna om att det blir mera mjölk ju mer man pumpar. Visst kan man pumpa för att hålla igång mjölken senare under amningen, men din mjölkproduktion kommer att anpassa sig efter lillskruttens behov. I början måste många pumpa för att det inte ska kännas sprängfärdigt! Det betyder inte att du kommer att ha massiva boobies hela tiden! :)

2009-09-25 ♥ 11:00:17 » URL: http://naisy.blogg.se/
Emelie

Akta så du inte får mjölkstockning, min kompis fick barn för 2 månader sen och har åkt på mjölkstockning, hon har fått en slang i bröstet för tredje gången nu på kort tid, massa äckligt var i bröstet.. och nu så gick hennes bröst SÖNDER!!! Det blev fanimej ett hål i bröstet och inte där slangarna var.. tänk dig värsta Alien filmen då alien tränger sig ut ur magen!!!!... men inte för o skrämma upp dig eller nåt :)

Lycka till o pumpa på!

2009-09-25 ♥ 11:05:53
Kerstin

ajajaj - rekommenderar inte mjölkstockning!Tillrinningen stabiliserar sig efter en tid, men det kan vara lite krångligt under den första perioden när naturen överkompenserar för eventuella tilläggsbehov från liten snuttskrutt!Håll brösten varma (jeansskjorta är vindtätt och bra)och pumpa lite lagom så de inte sprängs.Du är så duktig!

Lycka till å' grattis igen!

2009-09-25 ♥ 11:24:15 » URL: http://www.arstinn.blogspot.com
Charlotta

Jag kan absolut tänka mig att skaffa barn BARA för att få pumpa mjölk från brösten! Det verkar sjukt kul! Eller?

2009-09-25 ♥ 11:41:59 » URL: http://charris.blogg.se/
Insomnia

Hallå kära spider! :DAtt pumpa är inte konstigt, du får leva med det ett tag bara så du slipper explosionskänslan och mjölkstockning. Antingen kan du ge bort mjölken till nån som behöver eller så kan du kasta den, jag tvivlar starkt på att du behöver spara den - det dina bröst producerar räcker nog gott och väl även framöver!Kramar till er alla tre

2009-09-25 ♥ 12:02:12 » URL: http://insomniacreative.blogg.se/
Ullis

jag fick rådet att INTE pumpa de första dagarna eftersom det är dessa dagar som din son ska reglera hur mkt mjölk dina bröst ska producera. desto mer du pumpar desto mer mjölk kommer att produceras då din kropp tror att din son behöver allt detta. att dem känns och är sprängfärdiga brukar lägga sig efter ngr dagar.. ha en mkt mjuk amningsbh sålängeså att du inte får mjölkstockning. mjölkstockning kan komma av att du har ngt som trycker mot brösten, så undvik tydliga sömmar i kläderna under de mest sprängfyllda dagarna. och ha brösten varmt! klä dig när du är ute och ta ett varmt bad om dem känns alldeles omedgörliga, för då sipprar lite överflödig mjölk ut.lycka till!

2009-09-25 ♥ 12:35:57 » URL: http://dentredje.blogg.se/
Ting

Håll tuttarna varma och skänk din överflödiga mjölk till andra bebisar, då blir alla glada!

Fan vad härlig du är!

2009-09-25 ♥ 12:36:41 » URL: http://tingeling579.blogspot.com/
Mona

Hej du ska vara glad att du har så mycket. Pumpa på du mjölkstockning är inget kul jag lovar. Hellre mycket mjölk. Det kommer stabilisera sig så småningom, lillkillen kommer desutom kräva mer sen.

Lycka till och ha det bra

2009-09-25 ♥ 12:37:40 » URL: http://monaw.blogg.se/
Jullan

Va skönt att bara slänga ut en fråga här och sen få tusen svar, bättre än att sitta i telefonkö till BM. :)

Stort grattis och lycka till, det kommer gå kanon, oavsett mjölk överflöd eller inte.

2009-09-25 ♥ 12:56:34 » URL: http://julllan.blogspot.com
stella

tycker du redan fått bra råd. vill bara tillägga att om du känner minsta symptom på mjölkstockning så agera snabbt! det gör sjukt ont och det är inte kul att få feber o grejer!

lycka till! =)

2009-09-25 ♥ 15:02:35 » URL: http://prussiluskans.wordpress.com/
Fröken Fokus

Gjorde ett reportage på neonatalavdelningen på BB och fick lära mig att de typ alltid har brist på bröstmjölk där och gärna tar emot.

Så andra små bebbisar får en bra start på dagen... spiderchick shake!Hejaheja

//Martina

2009-09-25 ♥ 15:24:32 » URL: http://www.frokenfokus.se/fotoblogg
jessica

Men får man verkligen mjölkstockning bara för att brösten är fulla, de börjar ju rinna efter ett tag, ställ dig i duschen och handpumpa ut det värsta trycket. Då brukar det ställa in sig efter ett litet tag :-) Försök bara att hålla brösten varma så håller vi tummarna för att det blir bra snart :-)

Kram Jessica

2009-09-25 ♥ 17:16:40 » URL: http://www.jessicaochlivet.blogspot.com
Mia

Jag kände mig som en vandrande ko, kunde knappt gå utanför dörren utan att få mjölkstocking ala carte. Det fortsatte så så länge jag fortsatte pumpa, men insåg att det är bättre att bara pumpa liite liite alltså inte tömma bröstet, utan bara trycket.. Då lugnar det ner sig snabbare, mjölken ska ju anpassas efter hur mycket din skrutt behöver.. Dessutom kan du spara bröstmjölken och ha till hjälp vid matlagningen när du ska laga babyns första smakisar om ca 4-6 månader ;)

2009-09-25 ♥ 17:20:39 » URL: http://miaed.blogg.se/
Sus

Pumpa på! Annars får du stockning och blir apsjuk. Been there. Skit i alla råd förresten och gör som du vill. Du känner bäst vad som passar.

Min BVC-tant sa att jag var en dålig mamma som vägrade amma längre än 6 mån.

Så här med facit i hand kan man säga att hon hade fetfel.

2009-09-25 ♥ 17:42:25 » URL: http://susolsson.blogspot.com
Åsa

Handpumpning fick jag för mig var det allra bästa.

http://www.amningshjalpen.se Klicka på "Om amning", "Mamma" och sedan "Handmjölkning"

2009-09-25 ♥ 20:24:45
Förvirrade Morsan

man producerar ju mer mjölk ju mer som pumpas/sugs ur, men man måste ju absolut pumpa för att slippa mjölkstockningen! jag hade också maaaassor med mjölk och läckte som ett såll hela första halvåret, pumpen var min bästa vän! den gav mig mer hjälp än problem, så pumpa på! =) det stabiliseras ju till slut oavsett.

2009-09-25 ♥ 23:19:51 » URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
milla

Har faktiskt jättestor inblick id et här hur mycket mer mjölk man producerar o.s.v, men däremot tänkte jag höra vad du tyckte om din pump? Vet att det kanske är en konstig fråga,men vi säljer såna på jobb och det är alltid kul att höra vad folk tycker om produkterna:)

2009-09-26 ♥ 00:20:48 » URL: http://millahelen.blogg.se/
☆ ☆ ☆ ♥ M@rie ♥ ☆ ☆ ☆

Hejsan!!

Min son föddes 3 månader förtidigt (med snitt) & för att jag skulle få igång min mjölk ordentligt så fick jag pumpa från första dagen han föddes.

Hade rätt okej med mjölk de 3 första dagarna men sedan sinade de helt å fick knappt ur 10 ml på en dag allt som allt så jag är oerhört glad över att en del nyblivna mammor har förmycket & väljer att donera de som deras egna lille bebis inte hinner äta.SÅ tycker verkligen du ska donera till sjukhusen.Grattis & lycka till.Mvh Marie

2009-09-26 ♥ 07:43:56 » URL: http://lillebuu.webblogg.se/
Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Då blir alla minibäbisar jätteglada om du donerer! :D

2009-09-26 ♥ 20:11:59 » URL: http://spindeltjejen.wordpress.com
Sanna

BB här hemma betalar bra för bröstmjölk :)

2009-09-27 ♥ 12:59:14 » URL: http://sansai.blogg.se/
Ylva

Jag vet inte hur seriös du är angående att mjölka ur till sjukhuset, men jag vet en tjej som gjorde det. Det är ju jättevärdefullt för mammor som inte har mjölk alls. Själv har jag bara erfarenhet av flaskmatning till lamm. Det var dyrt att köpa pulver...

2009-09-30 ♥ 14:43:59 » URL: http://yfronten.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback