Valborg idag?

Det är tydligen Valborg idag? Eller? Hade jag helt förbisett.

Jag har ju varit föräldraledig nu i två dagar och därför missat vad ska du göra på valborg jag ska träffa mina hundra närmsta vänner ute i skärgården och grilla en hel ko-snacket (är ju alltid en liten tävling i vem som ska hitta på spexigast saker).

Well. Nu är Jennifer och Robert här. Vi ska käka hemmagjorda hamburgare och chilla.Idag har jag känt mig lite som en sliten småbarnsmamma. Hey! Jag ÄR en sliten småbarnsmamma. Touché!

Trevlig Valborg då!

Vanliga blogglögner

Spiderchick listar det fem vanligaste blogglögnerna.

1) "Jag struntar i hur många läsare jag har"
Fast i hemlighet blir du otroligt upphetsad när besöksstatistiken har ökat med två personer. Varav den ena är din mamma. Och den andra är din läskunniga hamster. Men än dock - typ två personer!!

2) "Jag vet inte vem Kissie är?"
Naturligtvis vet du vem Kissie är. Det är hon som har förstört sitt liv genom att framställa sig själv som ett ärkenöt utan gränser. Det är hon som har opererat brösten. Det är hon som alla människor över 6,5 år tänker herregud vet inte hennes föräldrar om vad hon pysslar med??

3) "Jag bloggar bara för mig"
Utelämnande. Med massa bilder. På internet. Till allmän beskådan. Och justdetja din senaste facebookuppdatering innehöll visst adressen till din blogg. Men annars? Jo du bloggar "bara för dig". Och möjligtvis din hamster.

4) "Jag fattar inte varför bloggar som faktiskt har något att säga aldrig blir kända?"
Fast egentligen förstår du det mycket väl. Eller hur? Hur kul är det att läsa milslånga inlägg om jämställdhet, politik, djurens rätt oc.... ZZZzzZZzzzz. Oj förlåt. Vart var jag? Jo, varför bry sig om viktigheter när man kan gotta sig i andras semesterbilder, relationsproblem, bloggbråk och shoppingfynd?

5) "Jag tycker att blondinbella verkar korkad"
Fast jädrar vad imponerad du är av henne innerst inne! Bruden har inte ens fyllt 20 år och driver redan en rad företag, en svinstor blogg, ett klädmärke, ett tv-program och skriver dessutom på sin första bok. Bara en gravt jantelagsskadad människa kan avfärda det som "korkat".Driven brutta. Bildkälla Posh24.

Feel it

I Spider von Chickus frys just nu.
This friday will be fab. I can feel it.

Förbannad

Idag upptäckte jag att någon har använt vår vita skänk i hallen som fotstöd. Ett stort, svart skoavtryck tronar på dess vita yta. 

Blir så jädra förbannad.

What SICK person have done this?


I know!
Jag veeeeeet!

Jag döööööör!

För en hundradelsmillisekund kändes som att jag faktiskt satt med där i studion som gäst.

And MAN it was nice.

Olycka

Jag och mamma pratade om bebisar och olyckor häromdagen.

Mamma: Du trillade ur din vagn när du var liten, rätt ner i asfalten.
Jag: Men gud!
Mamma: Ja visst, jag blev så himla förvånad!

Ursäkta? Come again?

Förvånad??

Vad hände med förfärad? Rädd? Förlamad till följd av skräck? Något? Inget?

Inflytelserik

Nu â ho´ mäktig Spiderchick. Nu tar ho´ snart över hela landet.Info här ifrån

Vår dag

Torsdagar är min och avenymammas dag. Då träffas vi med bebbarna och går till öppna förskolan. Spex, sång, leksaksgnag och fika avverkas under några timmar. Sedan promenerar vi en sväng och göttar oss i massa bloggsnack. Idag smed vi planer för bloggfikan jag nämnde för ett tag sedan. Spännande!På öppnis. Och ja min son har spillt kopiösa mängder saliv på tröjan. Jag kan se det.Efter tips från avenymamma köpte jag idag ett par thaibyxor till lillen. Från Granit, 199:- Gah! Dom plus en paraplydrink i näven och lilleman kommer se galet cool och avslappnad ut i sommar!En baseballjacka från H&M fick följa med hem också (till lilleman). Om ni vill kan jag tala om vad den kostade?

Vinn Göteborgspass

Okej. Jag har i sammarbete med Göteborg & Co. fyra Göteborgspass att tävla ut. Nu har jag tillsammans med er bestämt att två personer vinner två stycken pass var.

Passen gäller i 48 h. De som vinner får själva välja när passen ska börja gälla ifrån. Passet börjar gälla först när du fyller i tid och datum.

I passet ingår massa upplevelser, bland annat fri entré till Liseberg, Universeum, Ostindiefararen Götheborg, Nya Älvsborgs fästning, Aeroseum, sightseeingrundtur med Paddanbåtarna. Även resa med Stena Line till Danmark ingår. Ni kan läsa mer
här.

Perfekt till semestern!

För att vara med och tävla vill jag veta varför just DU vill lägga vantarna på två stycken Göteborgspass?

Tell me tell me. Tävlingen avslutas på lördag, 1 maj.

Tävling avslutad!Spiderchick hade gärna roffat åt sig passen själv!


Göteborgspass

I samarbete med Göteborg stad har jag fått äran att tävla ut fyra stycken Göteborgspass. Perfekt till semestern i sommar!

I passet ingår massa upplevelser, bland annat fri entré till Liseberg, Universeum, Ostindiefararen Götheborg, Nya Älvsborgs fästning, Aeroseum, sightseeingrundtur med Paddanbåtarna. Även resa med Stena Line till Danmark ingår. Ni kan läsa mer här.

Nu är bara frågan hur vi ska göra.

Antingen får en ensam vinnare fyra pass eller så vinner två olika personer två pass? Vad tycker ni? Rösta gärna lite snabbt här så lägger jag upp tävlingen.

Vagel i ögat

Det blir inget smink för spidermama idag. Mitt öga är helt svullet och ganska rött.

Gick runt med något som kändes som en vagel under ögonlocken igår. Skitstörigt. Det går liksom inte att tänka på något annat. Man blir ju påmind om vageljäkeln varje gång man blinkar vilket ju är typ VAR FEMTE SEKUND!!Dagens accessoarer: vagel och avskavt nagellack.

Svar på några frågor

Alltså...förlåt mig..men har du vita strumpor i skorna eller är det dina solblekta fötter? Och om det är vita strumpor...är det liksom typ inne?
Svar: Nej jag hade inga strumpor på mig idag, det är mina extremt bleka fötter. Faktum är att hela min kropp ser ut som en enda stor, vit tubsocka.

Snygga skor iallafall! Kanske inte världens bästa i det vädret, men ändå skitsnygga! Vart har du köpt dom?
Svar: Tack! Ballerinapjuksen är från Din Sko. Dock förra året.

Tack! jag hade också en kass natt. hur går det egentligen nu med din lillkille? du skriver ju inte om vad det är som håller dig vaken om nätterna och så..
Svar: Det är lillen som håller mig vaken. Vissa nätter är jättebra och fulla av ljuvlig sömn. Andra inte.

Haha, kände bara att jag var tvungen att berätta att när jag ser dig på jobbet så föreställer jag mig att det är precis som Whitney i "the City" på MTV. Väldigt flashigt och DvF-aktigt! Visst är det precis så det är på ditt jobb? (förstör inte min fina illusion nu...)
Svar: Självklart förvandlas jag till Whitney Port när jag går till jobbet! På mitt skrivbord ligger det alltid en hög med glossiga modemagasin, i handen har jag alltid en takeawaylatte och snett bakom mig sitter Olivia Palermo och divar sig.Jag på jobbet. Innan graviditeten som ni kanske kan gissa.

Fanx! För att citera en grym chica. Men Spider, har ingen talat om för dig att det inte är jättebra att värma upp gårdagens kaffe? Min sjuksköterskekompis varnade mig och sa att det hinner bildas en massa giftiga grejer i kaffet när det får stå. Jag sneglade på koppen jag höll i och hällde ut sörjan. Ville bara vidarebefordra för din säkerhet. :)
Svar: Hjälp! Är det kanske på grund av kaffet som jag har gått runt med en ytterst irriterande vagel i ögat idag?

Vaaaar finns chokladen? måste letas upp omedelbart!

Svar: Polkachokladen köpte jag på vårat lokala Willlys.

 

Vad sägs om att prova några spejsade och spexiga Marabou-sorter och rescensera dom för oss, snäppet fegare, bloggläsare?

Svar: Självklart kan jag recensera choklad! Trodde aldrig att ni skulle fråga. Jag ska testa den där Marabou Passion eller vad den heter nästa gång.

 

Har du alltid avskavt nagellack :-) ?

Svar: Ja.

 

Att borsta tandenUnderbar kommentar. Jag såg den hos Stinalee idag. 

Stina berättar i ett inlägg att lilltjejen fått sin första tand och att dom därför ska inhandla den första tandborsten. En nitisk läsare blir, som synes ovan, väldigt förfärad.

Jag kan villigt erkänna att jag aldrig har borstat min sons tandlösa mun. Vad kommer nu att hända?

Är min son för evigt dömd till dålig munhygien? Kanske till och med tandlöshet? Kan vi lika gärna strunta i att invänta mjölkbissingarna och bara operera in en brygga i mun på honom med en gång?

Att inviga mina ballerinaskor just idag va...

foto0609 (MMS)

Att inviga mina ballerinaskor just idag var kanske mitt smartaste drag den här veckan.

Vem kommer tacka mig?

Klockan är 07.30. Om en halvtimma hade jag tänkt att vara på jobbet.

Natten har varit hård, jag är trött som ett as och min arma ögonlock hålls upp enbart av lite god vilja. I handen håller jag en kopp kaffe - kokat igår, återuppvärmt idag.

Min hjärna är mosig och slö. Ändå tänker jag - MÅSTE BLOGGA!

Jag måste krysta ur mig ett inlägg innan jag går till jobbet. Måste måste måste. Vad ska jag skriva? Vadvadvadvadvadvad? Tänk fort tänk fort tänk... Yes nu kommer det! Nu kommer bloggidén till mig, yes yes yes kom kom kom oh yes oh yeeeee... näe.

Varför pressa mig själv?

Varför ska jag stressblogga? Vem kommer tacka mig för det om hundra år? Mamma? Kungen? Visomtackarbloggaresombloggarklockansjupåmorgoneninnanjobbet-kommitén?Vem kommer tacka Spiderchick?

Givetvis

Godisförvirrad eller inte...

Jag var givetvis tvungen att testa nya Marabou Polka.

Ni känner väl mig liksom.Om den var god?

Så in i helskotta!

Oj vilken stor...... genmanipulerad morot?

Hem hem hem

De dagar jag jobbat har jag hittills haft väldigt bråttom hem.

- HEJDÅMÅSTESTICKAHAREBRATJINGTJONG!, har jag skrikit till mina kollegor varje eftermiddag när klockan slagit slut för jobb. Sedan har jag sprungit ut, bordat första bästa spårvagn och piskat på spårvagnschauffören med en osynlig piska, allt för att komma hem till min bebis så fort som möjligt.

Men idag kände jag mig märkligt nog ganska cool efter jobbet. Jag tog på mig jackan i lugn och ro, strosade ut i det sköna vädret och bestämde mig faktiskt för att hem. Totaly crazy.

Hur lång tid det tar för mig att promenera hem?

En kvart.


Cool mama

Jag har tappat bort mig själv

Under min graviditet tappade jag totalt bort min godissmak, hormonerna spelade mig ett spratt och plötsligt började jag avsky sådant jag tidigare gillat och vice versa.

Nu vet jag inte vad jag tycker om för godis längre?

Gick runt på Fyra Gott i söndags och var helt villrådig. Är jag fortfarande en chokladoman? Älskar jag lakrits? Vill jag bada i wienergummi? Lustar jag för snickers? Eller är jag kanske den artificiella typen som vill ha godis i klara färger - ju fler e-ämnen desto bättre?????

Inne och utelista

Inne

1) Däras
Göteborgare säger inte "deras" dom säger "däras". Gillar´t!

2) Sommarstuga
När jag var liten hade vi sommarstuga vid Örlen utanför Tibro. Jag och mina bröder var utomhus hela dagarna, solen sken, vi sprang barfota, lekte tafatt, trädde smultorn på strå, hoppade i höskullar och matade föräldralösa lamm med nappflaska (nåja). Nu, som vuxen, är jag åter redo att tillbringa somrarna på landet.


3) Äntligen midsommar
Ja filmen alltså. Så fruktansvärt kass att jag bara ville ta en rulle eltejp och vira fast en skämskudde framför ansiktet. Hårt! Flängig handling, dåliga skådisar och så en Luke Perry mitt i allt ihopa vars rollfigur inte tillförde någonting. En sådan här kalkonrulle måste man naturligtvis bara älska.Så dålig att den blir bra


Ute

1) Sladden till min dator
Varje gång jag trycker in kontakten i eluttaget låter det lite som det gör när folk avrättas i elektriska stolen på film. Varje fiber i min kropp skriker att det här kan inte vara bra.Sprak

Fem saker ni inte visste om Spiderchick

1) Som 13-åring sprejade jag håret inte bara på morgonen, utan även varje kväll innan jag skulle gå och lägga mig. Oklart varför.

2) Som barn sjappade jag och min familj till Idre varje år för att åka skidor och jo tack - jag hade nog varit en jäkel på slalom om det inte vore för skidjävlarna som aldrig ville åka åt samma håll som mig.

3) Jag ringer alltid till min mamma för att fråga vad "svåra" ord betyder. För några år sedan var det en kompis som ondgjorde sig över en praktikant som inte visste vad "ackumulerat" betydde. Jag blev skitnervös och sprang snabbt in på toaletten för att ringa mamma. Nu vet jag vad ackumulerat betyder. Tror jag.

4) Jag är allergisk mot missbruk av utropstecken och frågetecken. Hej!!!!!!!! Hur mår du???? Jo tack, jag mår bra. Förutom att jag precis drabbades av kraftig migrän!!!!!!!!!! Typ.

5) Jag har varit mörkhårig och som en förlägning av det morotsfärgad. Tillsammans med fyra förpackningar blondering samt en svettig mamma blev jag blond. Jag har bildbevis på förvandlingen. Kanske visar er en dag.Carrot baby! Och jo jag vet att mascaran ska sitta PÅ fransarna.

Några har undrat...

... och ja fetingannonsen är bara temporär. Don´t ya worry.

Picknick i slottis

Picknicken i Slottskogen började kanske inte så himla bra. Lilleman freakade ur och förvandlades till skrikmonstret. Jag försökte med alla medel muta honom till glädje och fröjd men inget hjälpte. Inte ens en halvnäckad mamma med flashat bröst (fråga mig inte).

Till slut skrek jag men för i helskotta jag orkar inte!! En subtil signal till oss alla att det nog var dags att avbryta picknicken och promenera lite istället. Lilleman somnade på en sekund i vagnen och sen flanerade vi Slottskogen, Linné, Haga och Vasastan.Elin och Stina när vi bestämt oss för att bryta picknicken.Kort med oklart motiv.Spiderchicks livsfilosofi på pränt.MoiEn mammas kaffelattehållare.

Strålande humör

Idag har lillen varit på ett strålande humör igen.

Han har legat för sig själv på en björnfäll (nåja) och lekt nästan hela förmiddagen och skrattat stort så fort man bara råkat nysa lite grann. Underbart! Kanalerna är åter i balans.

Och tänderna? Ja dom lyser fortfarande med sin frånvaro.

Nu ska vi sjappa iväg och möta kompisar för picknick.I matstolen

Do I die?

Fick mail av läsaren Elsa som scannat in en intervju med Joel Kinnaman.

Elsa bad mig kolla in svaret på fråga sex lite extra.Frågan är nu: Do I die?

Svar: Yes I do.

Nu måste jag eventuellt sluta att obsessa över Joel innan intresset går över i ohälsosam mani.


Bio och Four Good

Shutter Island var helt klart sevärd. Inte så lärrig. Jag behövde alltså inte begrava fejjat mellan bröna på Jennifer eller Jennifer. Pjuh.

På vägen hem stack vi in på Fyra Gott och handlade lite godis (tyckte nämligen inte att jag sockerchockade mig nog på bion).

Här postar jag en bild på mig utanför Four Good (som jag kallar det) som jag inte är helt nöjd med. Jag är snyggare IRL! Tänk er en korsning mellan Charlize Theron och Angelina Jolie. Thats me! Tycker inte riktigt att det framkommer nedan.
Barncancerfonden

Livet är så jävla orättvist i bland! Att en del barn drabbas av svåra sjukdomar gör mig så ledsen.

Nu går alla bums in och skänker en slant till barncancerfonden. Inga ursäkter godtages!! Man kan skicka ett sms, det tar tre sekunder (i alla fall om man är lika snabb som mig på T9).

Tänk på di små.

Tack ♥

Shutter Island

Nu ska jag sjappa iväg och se Shutter Island med Jennifer och Jennifer.

Min kille hatar när jag envisas med att se lärriga filmer för han vet att det resulterar i att han får sova med mig som ett svettigt frimärke i ryggen.

Själv älskar jag att blunda mig igenom en riktigt läskig film - så en vet att en lever. Liksom.
Off I go.

Tänder?

Uj uj. Lilleman har varit ovanligt gnällig de två senaste dagarna.

Visserligen hade jag bestämt mig för att nita nästa person som sa det men... kanske är det tänder på G? På riktigt denna gång?

Till er föräldrar som läser - hur var era ungar innan di små tänderna ploppade upp? Gnälliga? Dräggliga? Konstant gnagande?

Lilleman gnager på allt han kommer åt hela tiden och har han ingen leksak att tugga på så tuggar han helt sonika fradga. Munnen går i ett. Skulle jag ställa en trädstubbe framför honom så är jag säker på att han inom två minuter har gnagt fram skulpturen av en stor majskrok.Lilleman och hans mamma ber att gnälligheten (och det eventuella tandaväxandet?) snart är över.

Bloggdrillad pojkvän

Är det bara min karl som springer och hämtar kameran när han ser sin flickvän ligga och sova så här tokigt för han tänker att det där kan ju bli ett roligt blogginlägg?
Underbart initiativ! Måtte jag hålla hårt i denna karl hela livet.

Pizzatajm

Lillemans gudfar, tillika min killes barndomsvän, tillika trummisen i Ammotrack, är här ikväll och lördagsmyser med oss. Nu köps det pizza.

Min kille har lovat att "chocka" mig genom att inte välja kebabpizza-med-isbergsallad-och-vitlöks-sås-vid-sidan-om. För en gångs skull.

Ja.

Min kille snackar alltså med tjejen som iklätt sig tight kroppstrumpa med tillhörande fallskärm och under grupptryck slängt sig huvudstupa ut ur ett flygande plan. Det är med andra ord ganska lite som chockar mig nu förtiden. 

Läsa tidning

Nu har mamma och mormor åkt hem igen. Vi lunchade, promenderade, fikade etc.

Mycket mysigt.

Nå väl.

La mig på soffan nyss för att bläddra lite i Aftonbladets Klick. Jag vill med läsa för tusan!, tjoade lilleman, slängde sig över mig och grosade ner hela ansiktet någonstans i mitten på tidningen.

Eh... Okej. Nämen visst. Jag kan gå in i kylen och läsa baksidan av mjölkpaketen istället. Inga probs.

Mamma och mormor

Mamma ringde häromdagen och frågade om vi kommer till Skövde med lilleman snart? Jag svarade att det blir nog inte förrän i maj. En kvart senare ringde mamma upp igen och skrek JAG OCH MORMOR KOMMER PÅ LÖRDAG!!!

Ja. Så nu kommer dom snart.

Köpte hem en pelargon så mormor ska känna sig hemma.


Mooooooomintrollet

Igår fick vi hem ett paket med lite leksaker från självaste Mumintrollet.

Vad gäller kortet skulle man nästan kunna tro att min gamla albinohamster Marco har återuppstått och varit framme med sina små giriga tänder. Men så är det inte. Det är lilleman som oroväckande nog har kapat huvudet av muminmamman.
Talang

Kollar på Talang.

Jag har tröttnat liiiite på följande karaktärer:

1) Den fula som ingen tror kan sjunga men som visst kan sjunga
In på scen kliver en benlös människa med dålig hållning, för mycket behåring och tveksamt kön. Hela publiken inklusive domarna drabbas av akut fördom och alla tänker det här kommer aldrig gå vägen... Men det gör det naturligtvis och den "fula ankungen" visar sig snart ha stämma så hög att Malena Ernman bleknar i jämförelse.

2) Underbarnet
En tio-år-nånting-unge med giriga föräldrar och för lite barnasinne löper amok över tangenterna på ett piano i en "improvisation" så tråkig att den söver om di döda. Och just som man tror att eländet äntligen får sitt slut fortsätter det lite till. ZZZzzzzzz.

3) Stolpskottet
Någon med gravt efterbliven verklighetsuppfattning stegar in på scen och river av något som bara kan beskrivas som katastrof. Publiken skrattar, juryn gråter, producenterna jublar och stolpskottet själv fattar naturligtvis ingenting.

Sadomasochism

Nu kanske ni tror att jag har börjat ägna mig åt komplicerad sadomasochism i dörrkarmen mellan hallen och köket?Men nej nej. Det här är lillemans nya hoppgunga. Spex!

Mammahäng och gnäll

Idag har Stina och Åsa varit här med bebisar.

Vi fikade (surprise) och hade det mycket trevligt. Förutom att min son har varit världsgnällig och absolut inte velat sova även om han har varit så trött att han nästan gnuggat ögonen ur sina glober.

Nu (när tjejerna har gått) sussar han så äntligen.

Pjuh! 

Nu längtar jag lite till på tisdag då jag ska jobba igen och där med få lite riktig mammaledighet.Någon som har koll på hur många sådana här fikabilder jag har publicerat? Tio stycken? Tjugo? En miljard?

Hur svårt kan det vara?

Saker som ligger under avdelningen - hur jäkla svårt kan det vara?

1) Boka tvättid

2) Diska efter varje måltid

3) Gå upp till vinden med utrensade kläder

4) Äta minst en frukt om dagen

5) Ringa till Telenor och säga att jag inte fattar vad "Mina sidor" är för något och därför kan jag inte säga upp den där surfa-fritt-en-halv-minut-varannat-skottår-grejen och jag är verkligen inte pigg på att betala för något jag inte kommer nyttja till fullo

6) Ringa till hyresvärden och felanmäla den ofrivilligt barnsäkrade ugnenHur svårt undrar Spajder? Nu är i alla fall femdagars disk uppdiskad

Ingenting är punkterat

Fick mail av någon som sade sig ville punktera min crush på Joel Kinnaman.

Ingenting är dock punkterat och jag är fortfarande hemligt kär i Joel.

Minns ni föresten att jag berättade att jag har en kompis som har hånglat med Kinnaman? Denna kompis var även vän med Joel på facebook. Jomenvisst. Men vad gör min kompis veckan innan Snabba Cash har premiär? Jo hon rensar bort honom från sin friendlist!

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!

Fattar ni hur lycklig jag hade varit om dom fortfarande varit vänner? Då hade vi kunnat gå in på Kinnamans sida varje dag, kanske till och med en gång i timman, och grotta ner oss i diverse privata bilder och statusuppdateringar.

GAH!

Ibland blir jag bitter och lite deprimerad när jag tänker på hur mitt liv hade kunnat vara.


Svar på lite frågor

Vart hittar man "slickboken"
Svar: Jag vet tyvärr inte. Det var ju en pressy.


Bloody hell! Jag kan inte leva utan kaffe! måste dock fråga - eldorado snabbkaffe....?
Svar: Ni var många som reagerade över snabbkaffebilden. Jag vill därför klargöra att jag inte dricker snabbkaffe i vanliga fall. Idag agerade jag under extrema omständigheter (läs: jag hade ingen möjlighet att koka kaffe i perkulatorn på bara några droppar vatten).


Vi ska åka till dina trakter (Göteborg) i helgen, åker imorgon. Vad behöver man ha med sig när man är borta en hel helg - på andra sidan landet (nästan), med en sexmånaders tös?? Och sen nästa fråga.. var ses vi? För det är väl klart att du vill träffa en trogen läsare när jag ändå hänger där nere? (Jag kommer garanterat spana efter dig!) Kommer befinna mig på Liseberg från 12 tills bebis ledsnar på lördag.. meet me there?!
Svar: Packa till bebis är inte helt lätt - jag brukar köra all in och packa ALLT! Bilen ska luta bakåt när man är klar, annars har man missat något (tänk "familjen Andersson packar husvagn" i Sunes sommar).

Vad gäller din andra fråga så får jag besök av familj i helgen så tyvärr kan jag inte träffa dig på Liseberg. Där emot har jag och Avenymamma diskuterat att dra ihop en bloggfika någon dag. Vad säger ni Göteborgare med omnejd om det? Skulle ni dyka upp eller skulle jag och avenymma behöva sitta själva i ett hörn på Condeco och gnaga på var sin oskäligt dyr muffins?Spider och avenymma på avenymammas möhippa.

Kort fråga

Har jag kommit till himlen?


Teaterdag

Vilken spexig teater vi var på idag!

Dock sov inte lilleman i vagnen på vägen dit så väl framme var han färdigstimulerad, trött och ganska grinig.

För att han inte skulle gnälla sönder upplevelsen för alla andra bebbar tvingades jag stå upp snett bakom alla och skumpa bebis igenom hela pjäsen - but hey - vi såg rätt bra ändå och när teatertanten berättade historien om bebisen som inte ville sova skrattade lilleman igenkännande ("mycket kul och trovärdig story" var hans bedömning efteråt).


 
Så här såg det ut innan alla besökare hade bänkat sig.Anna och Jennifer aka Avenymamma.Bjussar på helfigursbild. Samma utomhusoutfit som förra gången, läsare med tränat öga kan dock se att jag har adderat en liten majblomma på höger bröst.Nu står hjulet och tronar nere vid lilla bommen. Premiäråkning någon gång i maj tror jag.

Spidermama goes kultur

Nu är Anna och Baby T här och vi ska sjappa iväg och möta Avenymamma.

Idag står babyteater på schemat.

Kulturigt värre.

Tjing så länge!

Nöden har ingen lag

Pjuh!

Jag hittade lite överblivet vatten i en av lillemans nappflaskor. Dessa dyrbara droppar kokade jag omsorgsfullt i vattenkokaren och gjorde mig en kopp snabbkaffe.

Nu är det bara en dryg halvtimma kvar av torkan och sedan är alla kanaler i balans igen.Spiderchick har just insett hur ruskigt beroende man är av tillgång till vatten punkt punkt punkt

Deep shit

Den här morgonen startade med att spiderpapa kom in och väckte mig med orden "WE´R IN DEEP SHIT". Tydligen har dom stängt av vattnet i huset mellan klockan 7-10 idag. Vilket vi visste om men naturligtvis glömt.

Jag kan inte...

... duscha
... borsta tänderna
... diska
... göra gröt till lillen
... KOKA KAFFE!!!!
... bajsa

Plötsligt halkade vulkanmolnet och alla inställda flyg ner på andra plats över nordens just nu jobbigaste problem.


Magi

Besök avklarat!

Munspelet gjorde succé kan jag tala om.

Lilleman fick också en present. En liten plastbok vars figurer ändrar färg när dom kommer i kontakt med vatten. Skitspännande! Jag var naturligtvis tvungen att göra vad vilken normalnyfiken person som helst skulle göra i samma situation - jag slickade på boken.Före slickEfter slick

Detta kan bara stavas M-A-G-I.

Bussy mama

Spidermama är väldigt bussy idag. Först jobb jobb jobb och nu inväntar vi besök av Släkt Med Liten 2-åring. Den senare ska få en försenad födelsedagspresent.

Tack för alla pressyförslagen föresten!

Min kille åkte till Ica Maxi idag med liten bebisman under armen och inhandlade en näve instrument. Jo men visst. Nu fem minuter innan besöket fick vi ångest och ringde till pappan och frågade om det var okej att vi satte en tamburin, två maracas, ett munspel samt en flöjt i händerna på deras pojk? Men det var visst lugnt. Pjuh! Man vill ju inte gärna gå runt och vara rädd för en vendetta.


Nä vi hörs lite senare mina vänner. Nu ska jag svänga ihop en blåbärspaj.

Ingen sammankomst äro komplett utan Spidermamas paj!
Känt västgötsk ordspråk

8 tecken på att du är en småbarnsförälder

1) Du är besatt av sömn och får en kick av att höra om människor som inte får sova.


2) En jäkligt tuff låt du hört mycket den senaste tiden är den där om varelsen med defekt svans - ekorr´n satt i graneeeeen yea yea lilla granen ekorren stöööööötte lille svansen!

 

3) När ni är borta på middag hos vänner som också har barn äter alla vuxna i intervaller och vid minst ett tillfälle under kvällen finner du dig själv sittandes helt ensam vid bordet samspråkandes med en bukett tulpaner.

 

4) När du vaknar klockan halv åtta en lördagmorgon utbrister du nämen oj vad skönt med sovmorgon! Och du är inte det minsta ironisk.

 

5) Du talar om dig själv i tredje person - mamma ska bara kissa... ååååå så ska mamma torka sig!


6) Efter klockan sju på kvällen kan du inte längre njuta av den effektiva kommunikation som ett ropande mellan rummen utgör. 

7) Ingen är så värst intresserade av DIG längre, ingen vill veta vad du gör, hur många ord du kan säga, om du kan krypa eller ens var du har köpt din tröja.

8) Innan du har kommit ut ur köket har du inte bara trampat på golv, du har även trampat på intorkad banan, en pöl med välling, en majskrok, två fuktiga rån och en sked med något grönt på.
Djurarter

Idag har jag talat om för lilleman vad alla djuren på hans spjälskydd heter.

En grön apa, en kyckling, ett lejon, två fiskar och eh... en missbildad ko?

Inte?

En kamel?

En gris med acne?

En flodhäst med skolios?

En hund vars framavling gick fruktansvärt fel?


Sandlåda

Nu vet jag var 2-åringen ska få.

Han ska få en alldeles egen liten sandlåda och se här vilken god start jag har sopat ihop till i vardagsrummet:
Jättebra!

Får vår matta bara ligga oskakad och gro ett antal veckor till så har vi snart fått ihop till ett jätteroligt litet sandberg som man kan ha massa kul med.


Vad köper man?

Vad köper man egentligen i födelsedagspresent till en 2-åring?


Lego? Playmo? Klossar? Gosedjur? Kritor? Docka? Boll? En god bok?


Eller ska man göra det enkelt för sig och bara tjirra en flaska vin?


Tips mottages gärna.

Spiderchick listar favoritglassarna

Fem i top

1) Tip Top
Chokladöverdrag, vaniljglass och så en stor fet nougatkula i mitten som man bara vill gnaga på for ever and ever.

2) Lakritspuck
Vanligtvis är jag inget fan av saltlakrits. Alls. Men tillsammans med vaniljen killar detta lakritsöverdrag dödsskönt i gomspalten.

3) 88:an
Massa chokladigt och nötgrejs utanpå och massa chokladigt och vaniljigt inuti = Im so excited I just can´t hide it!

4) Nogger
Pinnen med det omtvistade namnet är sååå god! Och det blir bara göttigare ju längre in i glassen man kommer.

5) Magnumstrut
Finns den här glassen fortfarande? Jag tror inte det. Men jag vill minnas att den innehöll choklad, säkert ett helt dagsintag av kalorier och den var jäkligt god.

I bott

Här vill jag placera alla isglass. Piggelin i synnerhet. För en göttegris som mig är isglass ett antiklimax. Okej - jag sög i mig några Calippos förra sommaren men hey - jag var gravid och inte vid mina sinnens fulla bruk. Vill jag svalka mig dricker jag vatten eller cola.Måndagar är bäst

Måndagar är bästa tv-dagen!

Först mitt absoluta all time favvoprogram TopModel. Sedan mitt andra absoluta all time favvoprogram Hollywoodfruar.

Älskar´t.

När denna ultimata tv-måndag får sitt slut - och sista avsnittet av både TopModel och Hollywoodfruar har sänts, ja då kommer jag att bära svart. Som en symbol för att någonting inom mig har dött.


Kittad

Jag vet inte hur andra barn är kittade men min unge har självklart både hemtelefon och mobil.
Dator där emot får vänta lite. 

Lilleman har olovandes varit på min dator ett antal gånger och det är inte direkt med silkeshandskar han behandlar den sortens teknik.

Språkträning

Maaaaaaaammaaaaaaaaa mamamamamamamamama...

Så tränade jag min son att säga igår.

Sen kom min kille objuden in i rummet och började ljuda papapapapapapap...

?

Jag fick naturligtvis sätta omedelbart stop för det.

Vi kan inte hålla på och träna vår son att säga massa olika ljud, max ETT ord åt gången annars blir ju lillstackarn jätteförvirrad och i säkert helt sen med talet.

Svar på lite frågor och så

Får man fråga vad du har för kamera?
Svar: Jag har en Nikon 10,0 megapixel. Eh... Säger det dig något? Jag har den mest för att den är rosa och känns lite sexandthecitig (av förklarliga skäl kan jag tyvärr inte ta kort på den).

Så sockersöt är du, jag kräver fler helkroppsbilder på dig Spider, inga ursäkter godtages!! :D
Svar: Fanx. Jag ska försöka bättra mig gällande helkroppspics.

Hur lång är du :)?
Svar: 178 cm.

Nänä okej. Jag är 161 cm. Rätt kort men lika mycket värd för det.


Spajdeer! Vad fina skor du har! :D vart har du köpt dom? :)
Svar: Mina rosa Converse är direktimporterade från Kina. Dess äkthet som märkesvara är där med något tvivelaktig.

Vart har du köpt din jacka?? Superfin!!
Svar: Min blå parkas köpte jag på Topshop i London för cirkus tre år sedan.

Är det inte lite trist att man ser mer av dörren än av lilleman..?
Svar: Kanske. Dock är det högst medvetet. Jag vill som bekant inte vika ut min son för mycket här på bloggen. Dörrens integritet där emot skiter jag fullständigt i.
Var är carolajnas sjal ifrån?
Svar: Jag tror att Carolinas fina sjal är från H&M... alternativt Thailand.

VAAAARFÖR finns det ingen "äldre inlägg" -knapp längst ner? Det är alltid så arbetsamt att via arkivet leta upp alla smarriga inlägg man missat pga långa datorfria veckoslut t ex.
Svar: Aj då. Tyvärr kan jag inte göra någonting åt det. Jag bloggar på blogg.se och "äldre inlägg" funktion finns inte på den här portalen mig veterligen.

Law abiding citizen

Igår såg vi Law abiding citizen.

Om vi säger så här:

Se inte om du är ensam hemma och har planerat lite mysig quality time i soffan tillsammans med en välgörande kopp te och en bit mörk choklad.

Se däremot om ni är flera som ska kolla och det står en hårdhudad skål med chips på bordet.


Spiderchick knåpar ihop en utmaning

Just som ni drog en lättandens suck över att bloggvärldens "utmaningar" äntligen dött ut så skakar Spiderchick liv i fenomenet igen (och jo jag har eventuellt lite bloggtorka).

Blogg jag läser först: Bloggkommentatorerna.

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Hot Gossips eller vad den heter. Faktum är att de flesta bloggar med dubbel S i namnet är bloggar jag hör talas om men inte läser (Kissie, Dessie, Deniss M, Paowss etc).

Kändisblogg jag följer: Cecilia Blankens blogg på mama.nu läser jag titt som tätt. Cecilia är oförskämt snygg och förvånande humoristisk.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Stinalee. Jag såg henne i Brunnsparken, Göteborg. TITTA DÄR GÅR STINALEE, skrek jag och markerade där med min upptäckt på ett väldigt subtilt sätt. Not.

Första bloggen jag började följa: Kenza. Nu förtiden kikar jag in där någon gång per vecka.

Bloggare jag beundrar och varför: Jag beundrar Egoina som alltid står fast vid vad hon skriver trots att det kan blåsa upp till storm i kommentarsfälten. Jag beundrar även Evelina som skriver Happily ever after för att hon vågar dela med sig så mycket av sitt föräldraskap, ja med tanke på hur snabba vissa föräldrar (läs: oftast mammor) är på att kritisera andra parents i tid och otid.

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Förvånansvärt få faktiskt. Men jag blev ju inbjuden backstage på NRJ in the Park, fick hänga med Knappen och Hakim och käka ur samma godisskål som Darin. Mycket roligt! Särskilt det där med Darin måste man älska.

Då hatar jag att blogga: När det upptäcks att andra bloggare har kopierat mina inlägg. Då känner jag mig besudlad och en smula utnyttjad.

Då älskar jag att blogga: När jag skrivit ett inlägg som genererar positiva kommentarer och det till och med trillar in mail där människor tackar för att jag citat - delar med mig - slut citat (jo det händer faktiskt).

Person som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet: Tobys.se

Nu utmanar jag följande (om ni vill):
No Scarlett, Avenymamma, Evelina Happily ever after, Egoina, Bloggkommentatorerna och alla andra (länka gärna till er i kommentarsfältet).
Död

Om ni undrar varför min fina blomma ser platt och ganska död ut så beror det på att lilleman råkade få tag i den och ganska abrupt släkte dess gröna liv i sin knutna näve."Alla vill vika ut sig"

Nu har jag vaknat.

Det var väldigt trevligt igår med bubbel, god mat och goa tjejer. Jag planerade att ha på mig kycklingklänningen (både Carolina och min kille tyckte att den var fin) (den senare personen har ju dock drillats till att bli en ja-sägare gällande allt jag har på mig så han är eventuellt inte så pålitlig) men med fem minuter innan avfärd drabbades jag av en mycket svår klädkris och drog i panik på mig den svarta klänningen med volangtjottafläng (den som jag hade på 30-års festen).

Nå väl. Här kommer lite bilder.MiddagEftersnacks med ost, rosévin och snus.Jag och Karlstadtjejen Pernilla. Pernilla berättade en mycket rolig anekdot om hur hon varit huvudpersonen i ett Expressenreportage som snedvinklats fullkomligt. Hon trodde att det skulle handla om Karlstad som sommarstad men istället skrek löpsedlarna "ALLA VILL VIKA UT SIG". Hahahaha! Ush vad hemskt. Nu kan Pernilla dock skratta åt det.Jag, Pernilla, värdinnan Stina och Carolina.

Nu ska jag leka med min baby som jag saknat.

Cocktailparty

Nu drar vi iväg på cocktailparty.

Hörs imorrn mina fina bloggvänner!

Kram

Stan avklarad

Då var stan avklarad för min och lillemannens del. Carolina är dock kvar för att citat - bränna norska pengar - slutcitat.

Jag kände dock att det var dags att dra hem efter tre intensiva shoppingtimmar. En blir ju lite trötter i bena (som man säger i Skövde).Skräller till med en helkroppsbild på både vagnen och mig.Carolajnen med jacka som jag vill minnas att hon har fått av mig och en väska som jag vill minnas att jag valde ut åt henne när vi var i Paris.

Mot stan

Nu ska vi sjappa in till stan.

Men först undrar Carolina om hon får hälsa till någon och det får hon så klart!

- Då vill jag hälsa till min flatmate Hanna som gärna vill bli omnämnd i bloggen, säger Carro.

Hej hej Hanna!Carolina med liten man.

Godmorgon

Herregud.

Denna morgon drömde jag att min kille var otrogen. Ush. Det var jättehemskt. Vi bråkade massa och sen skulle han komma hem till mig och "snacka" och då hade han med sig den nya tjejen. Vilket as!

Jag var så arg och ledsen och tänkte att det var så synd om lilleman som nu tvingades växa upp med separerade föräldrar.

Sen började jag drömma om bloggen och hur jag skulle outa den tragiska nyheten om mig och spiderdad. Folk kommer bli helt chockade, tänkte jag. Det här väntar sig ingen! Men jädrar vad mycket kommentarer det kommer generera...

Ursäkta?? Come again?

I min hemska separationsdröm började jag alltså tänka på bloggen och kommentarsantal?!

I AM SICK PERSON! Sick sick sick.

Carolina på G från Oslo

Carolina (på ingång från Oslo) messade nyss.

Jag aer litt forsinket trur jeg, kommer ca tyve min sent.

Nu är jag lite osäker på dess betydelse?

Vad vill hon? Vad är det hon tror? Är hon på G? Kommer hon idag? Imorgon? Nästa vecka? Vill hon dela en capricciosa med kebabsås tillsammans med mig eller vill hon ha en egen pizza för i vilket fall tänkte jag ringa och beställa nu?

Present på posten

Idag fick lillefisen ett paket på posten.

Från "den försenade påskharen" står det på baksidan av paketet och nu råkar jag ha listat ut att just den här haren är bosatt i Lund.

Skånska kreatur till att vara sena säger jag bara! Påsken var ju för hundra år sedan.
Jaja.

Paketet innehöll i alla fall superfina sommarkläder till lilleman som vi blev jätteglada för!Nu vill jag också ha nya kläder av en försenad hare!

Mysdag med hallonpaj

Då har Stajna och lilla K varit här. Mycket trevligt. Som alltid.

Någon undrade om jag aldrig mer i hela livet skulle lägga ut bilder på mat, godis och bakverk (som jag ju hintade för ett tag sedan)? Svaret är nej, så kan vi givetvis inte ha det. Fika och snask är ju ändå min identitet och att undvika den typen av bloggbilder skulle vara ungefär som att Elin Kling plötsligt slutade att publicera outfits.

Så här kommer den - dagens hallonpaj.
Jag är tamejtusan bäst på smuldeg. Hemligheten är att inte arbeta degen för länge så att den får den där perfekt finfördelade småsmuligheten.

Pajformen är för övrigt från Ica Maxi (ni brukar fråga) och ja den har brända matrester på kanterna som inte går att diska bort.


Besök här

Nu är Stina och lilla K här!

Hörs senare.

DementiSover hela natten?

HAHAHAHAHAHAHAHA!

Nej nej.

I vårt hushåll sovs det inga hela nätter.

18.30-19.00 Lillen somnar på någons bröst. Läggs sedan i säng. Aldrig skrik, aldrig krångel. Vi har en jättefin rutin kring läggningen som jag är skitstolt över att jag och min kille har lyckats inrätta!

22.00-23.00 Lillen vaknar och vill ha nattamål. Läggs sedan tillbaka i säng och somnar.

23.00-06.00 Vad som händer mellan dessa klockslag vet man aldrig, det är olika från natt till natt. Ibland vaknar bebis bara en gång (jippiey). Ibland flera. Ibland vill han ha mat. Ibland inte. Ibland sover han i spjälis. Ibland i vår säng. Ibland får jag psykbryt och lägger mig i extrarummet. Ibland inte. Men lillen har i alla fall slutat att vakna en gång varje timma THANK YOU LORD AMEN!

06.00-07.00 Lillen vill definitivt gå upp (barn är som pensionärer - överdrivet pigga överdrivet tidigt). Lillens mamma och pappa vill definitivt INTE gå upp. Men någon gör´t ändå. Vi turas om.


Ny trend?

Jag tror jag skönjer en ny trend i bloggvärlden.

OIA - otrevlig icke anonymus.

Provokatonstrenden, bloggbråkstrenden och anonyma näthatstrenden har vi ju haft. Men nu verkar det som att det den nya it-grejen är att skriva taskiga kommentarer singerat med namn, bloggadress och hela tjottabaletten.

Senaste dagarna har jag mottagit flertalet minst sagt otrevliga, inte hatiska, men otrevliga kommentarer icke anonymt.

Why?

Är det för att ingen längre klickar på länkar som lyder "TÄVLING HOS MIG VINN EN ARMANIHUND MED ÄKTA PÄLS" eller "PLIS SVARA PÅ VECKANS SUPERVIKTIGA FRÅGA I MIN BLOGG" och det enda som generar tillfälliga läsare numera är bli en OIA:are och löpa runt i folks bloggar och mucka?Spiderchick - trendanalytikern med både glimten och luggen i ögat.

Bra eller kyckling?

Här är klänningen jag köpte idag.

Ursäkta urkass bild men modebloggning ligger inte naturligt i min gener.

Någon undrade varför ni aldrig får se helkroppsbilder på mig? 

Jag försöker absolut inte dölja något. Jag är faktiskt ägare av två helt vanliga ben även om dom aldrig figurerar på bloggen. Nej jag är bara lat, superlätt att knäppa en simpel fejsbild liksom.

Min kille törs jag tyvärr inte be om hjälp eftersom att han oavsett placering och position alltid lyckas fota mig ur ett mindre smickrande grodperspektiv = misär.

Bra dag

Åh vilken fin dag vi har haft jag och avenymamma!

Först var vi på öppna förskolan. Det var kul med teater och spex för di små.

Sedan promenerade vi avenyn och kollade in H&M:s rea. Jag tjirrade en svart klänning med fjädrar och grejer som jag eventuellt ska ha på lördag. Dock har jag inte provat den ännu och det finns risk för att jag kommer se ut som en vidbränd kyckling... eller så ser jag schmooooking hot ut? Får visa er sen.

På spånken hem mötte jag en mamma från babyrytmiken. Hon var skittrevlig och det visade sig att vi bor bara tvåhundra meter från varandra. Nu ångrar jag nästan att jag inte var lite wild and crazy och frågade om hennes nummer. Jaja, kanske träffar på´na in the hood igen.Klänning i påsen, gratis vitamindryck inhåvad på stan och så nya Mama i brevlådan. Najsss.

Agenda

Igår och i tisdags jobbade jag men nu är jag på´t igen (ja föräldra"ledigheten" alltså).

De närmsta dagarnas agenda:

Idag
Gå till öppnis med avenymamma och ungarna. Kidsen får gnaga på bättre begagnade leksaker och vi får fika kaffe och macka för tio spänn. Tjoho!

Fredag
Hänga med Stina och Lilla K (jag ska bjussa på hallonpaj). På kvällen kommer min emigrerade BFF Carolina från Oslo och hälsar på igen. Yey!!

Lördag
Carro kommer förmodligen att laga massa mat och fylla upp vår frys. På kvällen ska vi på cocktailparty hos Stina (innan dess måste jag hitta ett par strumpbyxor som trycker in och knuffar upp).

Söndag
Långfrulle - om jag känner Carolina rätt så tror jag att vi snackar smoothie med nybakat bröd.

Och med offentliggörandet av den här agendan vill jag alltså få er att tro att jag är en ytterst aktiv och ganska glamourös person.Glamourig och aktiv bakom rosorna

Blommigt

Igår när jag gick hem från jobbet handlade jag först med mig en bukett rosor till darling (because he is worth it). Sen blev jag omsvärmad av ett gäng majblommeungar och köpte då den dyraste blomman av de som stod att finna (becuase the kids was worth it).

Efter det kände jag mig glad, nöjd och lite moder Teresig."Blåbär med mjölk" hette tydligen den här sorten


En majis

Rosafluff

Lillen sussar sött sedan strax innan kl 19.00. Är inne och kollar till honom titt som tätt och varje gång blir jag helt fylld av kärlek och undrar hur söt får man vara?

Jag upprepar - hur söt får man vara????

Känner för att skrika in till grannen - HALLÅ DÄR PÅ ANDRA SIDAN VÄGGEN HAR NI KOLL PÅ HUR SÖT MAN FÅR VARA EGENTLIGEN? Eller ska jag kanske googla - laglig sötmängd för bebis

GAAH! Spider rosafluffar en sväng på kvällskvisten

Krisbilden

Varje gång det blåser kris kring en kändis så rotar tidiningarna fram de mest "härjade" bilderna dom kan hitta i arkiven.

Som det här fotot på Madde till exempel.

- Nu sticker hon!, tänker man. Nu har Madde fått nog, nu drar hon till USA och kommer fanken aldrig mer tillbaka. ALDRIG! Det ser en i öger´a på na´. Inte ens till Nobelmiddagen kommer hon.

Och så inbillar man sig även att man i bakgrunden skymtar ett flygplan som är redo att fräsa iväg till andra sidan atlanten med prinsessan i första klass.

Ja.

Fast egentligen kan ju den där bilden lika gärna vara tagen under en shoppingrunda med Silvia och Madde har just dragit en tysk vits. Vad vet vi?

Obs inte ett sponsrat inlägg

För små barn (eller till er som bara är lite rädda för att sätta i halsen) vill jag tipsa om det här "fruktnätet" (som jag i min tur fick tips om av en läsare).

Superbra grej.

Bara att stoppa i lite melon, äpple eller annat smarrigt och sedan kan bebben tugga och mumsa bäst den vill och ingen förälder behöver vara rädd för att tvingas nyttja Heimlich manöver.

Najs.

Jag vet inte hur många bananbitar som lilleman ivrigt har mosat genom det här nätet.Finns på Barnens hus och babyproffsen bland annat. Jaaaaa nagellacket ska väck ikväll.

Värsta och bästa

Mina värsta bloggminnen (med inläggen jag ångrar):

1) Topsingate
Råkar nämna att jag slängt tops i toaletten och reaktionerna låter inte vänta på sig. Inom loppet av tio minuter har över trettio personer skrivit exakt samma sak - ÄR DU TRÖG I HUVUDET MAN SKA INTE SLÄNGA TOPS I TOALETTEN - och för ett ögonblick åker Hitler ner ett snäpp på listan över världens mest hatade.

2) Vindruvan
Jag är gravid och outar dagens crejving - vindruvor! Förhållandevis nyttigt snacks tycker jag själv men några av mina mest hardcore läsare börjar dilla om diabetes, högt blodtryck och ond bråd död.

3) Innekattsskandalen
Jag förvandlas till åsiktsspruta och kräker ur mig att jag inte fattar varför folk ska springa och förlova sig efter bara en vecka tillsammans och dessutom handla på sig ett gäng innekatter?? Får höra att jag är fördomsfull, inskränkt och rasistisk. Pallar inte trycket. "Hellre feg än rasist" tänker jag och plockar bort inlägget.Mina bästa bloggminnen:

1) Jag blir länkad av bloggkommentatorerna...
...för första gången för ungefär två år sedan. Besöksstatistikskurvan får totalspatt och skjuter fullkomligt i höjden. Jag vrålar rätt ut av lycka samtidigt som jag tackar gud och blir akut religös.

2) Jag blir finalist i RIX FM bloggtävling...

... och intervjuvas i radio av Fylking och gänget. Är extremt nervös och fnissar mig igenom hela intervjun. Efteråt känner jag mig lite som en halvhyllad Z-kändis.

3) Lilleman kommer till världen
Denna nyhet hamnar på förstasidan av blogg.se och snart har över tretusen (3000!) grattiskommentarer trillat in. På den tiden var min blogg modererad och jag har fortfarande inte hunnit godkänna alla kommentarer.

Joråsåatte... det har blivit en del bloggminnen genom åren.

Nya kategorier

Dags att organisera upp en smula bland inläggen på bloggen tänkte jag och petade in ett gäng nya kategorier.

Spiderchick listar och punkterar
Här ska jag försöka samla alla listor och "punkter" som jag skriver.

Spiderkid
Här hamnar allt om den lille mannen.

SpiderMAMA
Här samlas det jag skriver om mitt föräldraskap.(Det absolut bästa med mitt bloggnamn måste vara att jag kan slänga mig med spider-ordvitsar i tid och otid.)

En bok om dagen

- En bok om dagen gör intellektet gott, låter lilleman hälsa.


What?

What?

Jag som mobilbloggade stenhårt både under lunchen och på väg hem från jobbet? Kan ni se dom inläggen? Nej inte jag heller.

Strunt samma.

Jag är i alla fall hemma nu. Med mina meloner.

Åker nämligen till jobbet med en urholkad B-kupa och kommer hem med två megabazookas under hakan. Typ.

Ni som någon gång har haft mjölk i tuttarna förstår nog vad jag menar.

Bloggmammorna

Bloggvärlden svämmar över av diverse mammabloggar, här tar sig Spiderchick friheten att lista några av typerna.

 

1)      Rosafluffmamman.

I rosafluffmammans värld är allting sagolikt harmoniskt och lugnt, inga långa vaknätter eller djupa påsar under ögonen så långt läsarna når. I rosafluffmammans hushåll sover bebisarna alltid hela nätter, samtliga barn leker länge och gärna för sig själva och efter måltiderna är alla rena och ingen har utspottad gröt från navlen och upp.


2)      Kaosmamman

Kaosmamman är oftast en flerbarnsmamma. I hennes värld tar vaknätterna aldrig slut, ungarna slutar aldrig att stöka ner och kräksjukor och förkylningar avlöser varandra. Kaosmamman har alltid tre korgar smutskläder att tvätta, två hungriga katter att utfodra och är alltid sen till minst en dagishämtning.


3)      Modemamman

I modemammans blogg är påsiga byxor och tråkiga frisyrer bannlysta, hon ser ingen som helst anledning till att lägga vare sig stuprörsjeans eller regelbundna frisörbesök på hyllan på grund av nyförlöst bebis. Modemamman poserar mycket och gärna, helst med senaste it-väskan under ena armen och en matchande baby under den andra.


4)      Humormamman

Pinsamma föräldraträffar, sömnlösa nätter och bajsbomber signerad liten bebis – ja humormamman tar alla tillfällen i akt att skämta om sitt föräldraskap och inget blöjbyte är för tråkig att skriva om. Töntigt tycker andra. Otroligt dråpligt tycker hon själv.


5)      Unga mamman

17 år och trebarnsmor16 år och tvillingmamma15 år och gravid med femlingar… 18 år och plastmamma till en katt… Den unga mammans blogg heter precis vad den handlar om. Kort och gott.

 

 

 

 

 

 

I färg

Idag hade jag lite tid över och färgkoordinerade således min lilla boksamling.


Inget trams

I vår familj tramsar vi inte med suffletter och parasoller till ungarna när solen skiner.
Nu: ut i vårvädret!

Besök

Nu kommer snart Anna med bebis hit.

Jag funderar på att skrälla till med scones... vi får se.

Talk to ya later!Skitgubbe

Det var väldigt najs att käka tacos i goda vänners lag igår.

Sedan spelade vi Skitgubbe. Nostalgi!

Min mamma berättade en gång om en kompis som absolut inte fick svära hemma. Hon och hennes syskon fick inte ens säga skitgubbe utan var tvugna att säga lortfarbror.

Lortfarbror!

Det bara måste man älska.

Ja. I vilket fall som helst så förlorade min kille alla omgångar kort igår.

Det bara måste man också älska.


Gissa

Nu kommer snart vännerna Robert och Jennifer hit.

Ni kan ju gissa vad vi ska ha för typ av kväll.


IntervjuNu kan ni läsa en liten intervju med mig på Myshowroom.se.

Jag berättar bland annat om min utbildning (som jag vet att många undrar över), vad jag helst bloggar om samt mitt icke-existerande bloggbråk med Egoina.

Speeeeennande (som jag antar att jag skulle sagt på skånska).

Så bloggar du effektivt

Blogga bör man annars dör man är ju ett känt kinesiskt ordspråk.

Men ofta har man inte så värst mycket tid att hänga framför datorn. 

7 tips på hur du bloggar mer effektivt:


1) Tänk innan
Skriv färdigt inlägget mentalt innan du sätter dig vid datorn så slipper du stirra på en tom skärm och stöna vokaler (ööööööööööö ??? eeeeeeee ööööö ???) i en halvtimma.

2) Skriv upp dina idéer
Jag kommer ofta på bloggidéer när jag är på stan, sitter på spånken eller precis ska somna. Då gäller det att snabbt anteckna tanken innan den faller i glömska. På så vis slipper man slösa energi på att försöka minnas och blir även kvitt den där gnagande känslan av att man tidigare under dagen var ett helt jädra briljant blogginlägg på spåren (menvadsjuttonvardetnuigen??)

3) Skipp the surfing
Surfa inte runt på andras bloggar innan du har publicerat ditt eget inlägg. Ofta tappar man helt fokus av att läsa annat och det tar skitlång tid att komma på vad det var man själv skulle skriva och helt plötsligt har man postat en illa fotograferad dagens outfit med tillhörande stökig bakgrun (eh?)

4) En bild säger mer än tusen ord
Posta en enkel bild associerad av en kort och rapp liten bildtext. Den typen av inlägg tar fem minuter att komponera men brukar vara ack så uppskattat.

5) Lär dig vart tangenterna sitter...
... så slipper du titta ner när du skriver. På det viset kan du samtidigt som bloggandet ha koll så att makaronmiddagen inte kokar över på spisen samt att lille bebisen på golvet (i all tuggiver) inte gnager av någon viktig kroppsdel.

6) Multitaska
Har du kanske Hollywoodfruar eller något annat världsviktigt tv-program att titta på? Gör det samtidigt som du bloggar! Köp ett litet smidigt databord på Ikea och avverka skrivandet framför tv:n samtidigt som du dricker en kopp te, samtidigt som du käkar en macka och samtidigt som kräver fotmassage av din sambo = EM (extreme mutlitasking).

7) Mobilblogga
Mobilblogg är den knappa tidens nödlösning. Bara att klicka iväg ett MMS till bloggen och vips har Du Gjort Ditt på ett par timmar.

Hinner egentligen inte
Well... Det gör jag egentligen inte. Hinner blogga alltså.

Familjetid skulle jag aldrig ge avkall på (min personliga regel) där emot är det massa andra grejer jag struntar i att göra till förmån för bloggen.  

Till exempel har jag en otäckt stor samling tidningar som tigger om att få bli återvunna, vinterkläder som behöver rensas ut, pyttesmå bebiskläder som borde bäras upp till vinden, en frys som måste frostas av, en diskrutin som borde bli mer regelbunden, hår som måste toppas, två hälar som borde filas, en stökig garderob som faktiskt förtjänar lite omtanke och så har jag en soffan som det är meningen att vi ska sälja men som aldrig verkar få sätta sin obekväma dyna på Blocket. Med mera med mera.

Mitt hem skulle vara löjligt organiserat om det inte vore för bloggen!

Ja.

Sen finns det ju något som heter effektivt bloggande också. Jag kan ge er mina tips i nästa inlägg.


ExklusivtEn anonym läsare är märkbart oroad och frågar om lilleman bara har en enda pyjamas?

För att stilla oron öppnar jag här upp (exklusivt för alla er Spiderchickläsare) lillemans pyjamasgarderob.
Sen ligger det två stycken i tvätten också. Och några befinner sig hos mormor i Skövde.

- Im a pyjamaholic, låter lilleman hälsa angående sin samling.

Underbart är kort

Dagens fika i solen förvandlades snabbt till en iskall historia.

Fasen vad det blåste kallt!

Det är inte heller helt optimalt att ta med en bebis på vänninedejten. Bebisar förstår nämligen inte riktigt vad det är man ska göra på en sådan dejt. Dom greppar inte riktigt det där med att man ska sitta still och smutta på en latte, istället tror dom att man ska fara runt som ett jehu i allas famnar, tugga på det som tuggas kan och kleta ekologisk Bananmums över hela sin jacka.

Ja.

Men nu ska jag inte vara sån. Fikaträffen var väldigt trevlig de cirka trettiotre minuter jag mäktade med.Son of a rockstar

Lillen sitter i pappas musikstudio (slash extrarum slash skräprum slash vi-har-inte-fått-sålt-vår-gamla-soffa-så-vi-ställer-den-där-rum), lyssnar på hårdrock och gnager på ett nitskärp.

Är man son till en rockstar så är man.
Nu sjappar vi till stan för fika i solen med vänner.

Lyckat

SATAN I GATAN VAD DET BLEV LYCKAT IGÅR!

Spiderpapa började nästan gråta av glädje när han kom hem från jobbet och insåg att han skulle få en timmas freaking massage av världens bästa massör Marie.

Badet och ölen och maten och pannacottan blev också jättelyckat.

I am well happy.

Nu funderar jag och Marie på att starta företag - Moa och Maries massage with happy ending ska det heta. Den happy endingen består av min pannacotta. Såklart.Huvudlös Marie

Spakväll alá Spiderchick

Nu har jag hämtat en hem en utbildad massör till oss (läs: min kompis Marie). Spiderpapa ska nämligen få en timmas välgörande helkroppsmassage! In ze livingroom. 

Efter massagen ska han få ligga i ett skönt bad, knappra nötter och zippa kall öl (alkohol och massage kanske inte går hand i hand, men nu är det jag som bestämmer spareglerna).

Efter badet blir det middag med helstekt fläskfilé, hasselbackspotatis och pannacotta till efterrätt, sedan snacks och umgänge i soffan. Kanske underhållningssjunger jag lite och river av något med Malena Ernman? Som en liten bonusgrej.

Sounds like a najs upplägg?

Borde jag kanske göra business av det här?


Överraskning

Nu sjappar jag och lilleman iväg för att hämta upp spiderpapas överraskning.

Det är en liten happening som alltså kommer att finnas här när han kommer hem från jobbet...

Will show you later.

Det blir bara roligare att vara mamma

Förut fick jag ofta frågan hur det känns att bli mamma? Alla förväntade sig att jag skulle svara "roligt" och "fantastiskt", men det var inte alls orden som låg längst fram på tungspetsen. Snarare "tungt" och "jobbigt".

Som ni kanske har förstått har vi haft en ganska tuff spädistid med vår lille älskling.

Vi har helt enkelt haft en bebis som varit missnöjd mest hela tiden. En liten kille som avskytt att åka bil, vägrat napp, hatat sin vagn, avböjt flaska, ogillat sin säng, vägrat att leka för sig själv och bara velat hänga vid sin mammas bröst. Det är TÄNDERNA som kommer, det är därför han är gnällig sa alla tröstande.

Det har varit många kvällar då jag och min kille har tvivlat på oss själva. Vad gör vi för fel? Varför är vårat barn aldrig nöjd? Har han ont? Är han deprimerad? Är JAG som mamma deprimerad utan att veta om det och så överför jag mina underliggande känslor på mitt barn? Ja. Tankarna hinner spinna några varv när man har en unge som bara skriker.

Men.

Så fyllde lilleman sex månader och det var som att vända blad i en bok. Han är en helt annan person nu, glad och pigg, har inga problem att sitta för sig själv en stund, världslätt att natta, sover bra, äter allt, pappa duger lika bra som mamma osv. 

Underbart!

Jag kan äntligen säga att det känns roligt att vara mamma! Det är så här jag hade föreställt mig att det skulle vara. Jobbigt vissa stunder, men för det mesta bara kul. Liksom.

Nu ser jag tillbaka på det första halvåret och känner mig stolt! Jag är skitstolt över att jag och min kille har pallat alla dagar och nätter av ändlöst skrik och missnöje. Vi fick inte den där omtalade rosenskimrande starten med vårat barn, men nu är livet lätt igen. För mig. För min kille. Och för älskade lillemannen som föresten fortfarande inte har fått några tänder ♥Misstänker att det kommer bli något stort av den här lille killen - med en envishet och uthållighet som hans kan man faktiskt inte komma annat än långt.


Vinnarna!

Här är vinnarna i apotekettävlingen.

Grattis!!

Jag är smått avundsjuk måste jag säga... Hade gärna tjirrat priserna själv.

Kolla mailen tjejer.

Effektiva

Idag har vi redan hunnit storhandla på Ica Maxi och nu städar vi.

Ikväll har jag och lilleman nämligen en spännande överraskning till vår papa som fyllde år igår...Var naturligtvis tvungen att köpa tidningen för att kolla vad Montazami giddrar om

Presenterar föresten vinnarna i apotekettävlingen inom kort!

Svar på en del frågor

Du har alltid så sjukt snygga kläder, eller så klär ALLT en skönhet. Frågan ja. Vart köper du dina kläder? Favoritbutik?
Svar: Meeeen tack hörru! Jag handlar allt på Monki, H&M och MQ.

Den häringa babyrytmiken ni går på, hur funkar det? Vem håller i det och hur fan vågade du gå dit första gången? Jag känner att jag kanske måste ta tag i det där socialiserande med min halvårsgamla prutta men jag vågar inte.
Svar: Vi fick inbjudan från svenska kyrkan, det är gratis och går ut på att man sjunger och trallar i grupp. Hur jag vågade mig dit? Well... Lilleman tog ett stadigt grepp om sin fega mammas hand och så gick vi bara. Hoppas du vågar! Det är superkul.

Har du nåt bra förslag på present till en nyfödd bebis? Kanske något ovanligt som inte alla köper... :)
Svar: Converseskor kanske? Eller något oskäligt dyrt märkesplagg som föräldrarna själva aldrig i hela livet skulle lägga pengar på.

Kommer spiderpapa var föräldraledig något?
Svar: Ja. Han är ledig två dagar i veckan nu. Till hösten blir det ännu mer.

Känner du ofta:
- ja jäklar vilket himlans jättebra inlägg jag skrev nu!! Jag kan känna så ibland.. shit va bra jag är liksom.. haha :P Man får skratta åt sina egna skämt, det har jag alltid sagt =)
Svar: Haha, näe så känner jag aldrig. Direkt. Där emot fnissar jag åt era kommentarer som följer inläggen. Ofta tänker jag att damn it så där skulle jag skrivit själv...

Har du ditt drömjobb?
Svar: Just nu ja. Sen vet man aldrig vad framtiden har i sitt sköte. En dröm är naturligtvis att jobba som hyllad och extremt välbetald krönikör för någon ball tidning. Det absolut ultimata vore att kombinera skrivandet med det jag jobbar med nu. Så om det finns någon chefredaktör där ute som letar efter en villig kolumnist - HÖR AV DIG! Och glöm för all del det där med "välbetald" JAG ÄR BILLIG!

Älskar din son :) Han är så söt!! Varför märkning på fotot? säg inte att folk börjat sno dina BILDER också? :O fattas bara att någon börjar låtsas att lilleman är deras son. Då får vi jaga dem med gafflar :D
Svar: Med tanke på att folk inte verkar tveka en sekund att coppa mina inlägg (till och med det här inlägget har någon coppat) (tack till dig som sa till) så skulle det verkligen inte förvåna mig om jag plötsligt en dag hittar alla mina bilder i någon annans blogg... Så jag tar det säkra före det osäkra. Det bästa är naturligtvis att inte publicera några bilder alls, men hur kul är det? En blogg utan bilder kan ju verkligen kvitta.
Gammel bild

Bloggnördar

Det var kul att hänga med Jennifer (aka avenymamma) och bebisarna på öppna förskolan idag. 

Jennifer är den enda kompisen jag har som också bloggar. Därför kan vi fullkomligt vältra oss i nördigt internetsnack när vi träffas. Att plocka fram kameran och fota en kopp kaffe är inte pinsamt i Jennifers sällskap. Hon förstår mycket väl att en sådan bild kan vara den hårfina skillnaden mellan ett bra och ett dåligt blogginlägg.

Gotta love it.Bloggnördarna

Öppnis

Nu ska jag och lillen möta avenymamma med bebis. Öppen förskola står på schemat.

Har aldrig varit på det förut.

Exxxxxciting!!

Färdiggrattat

Då var det färdiggrattat på sängen.

Lilleman skulle prompt öppna sin pappas paket trots att han redan visste att det innehöll två skjortor från MQ.


Fyller år idag

Idag är det spiderpapas födelsedag!

Jippi! Det råder nu febril aktivitet i köket med en mamma som kokar kaffe och limmar ihop presenter (vart sjutton är tejpen? någon?) och en liten bebis som hjälpsamt tuggar på allt han kommer åt.
Pressy

Spiderpapas dag

Det gick väldigt bra för spiderpapa att vara hemma med lilleman idag.

Dom har (enligt min killes utsago)...

...varit ute och gått
...busat
...lekt med en gammal telefon
...rivit i olika korgar
...ätit mat "tusen gånger"
...badat
...rivit ut böcker ur bokhyllan
...legat i sängen och tuggat på en gardin

När jag kom hem begav vi oss ut på gården och sparkade boll. Som synes.Bussy baby

Chewable

Lilleman hälsar att Converseskor inte bara är snygga dom är även väldigt "chewable".Är på...

336b22cc660d0a4890d086f367fc67e3.png

Är på väg hem från jobbet och inser att det där med att bygga en svensk version av London Eye nere vid Operan visst inte var ett skämt. Det händer. På riktigt.

Saker att hinna

Saker man ska hinna med som mamma (och pappa) (utan inbördes ordning):

1) Jobba
Helst heltid och helst ska man bedriva någon form av framgångsrik karriär.

2) Hämta på dagis
Gärna så tidigt på dagen som möjligt! Helst ska kidsen inte ens ha hunnit tråkla av sig skorna på morgonen innan man kommer tillbaka för hämtning.

3) Hitta på saker med sina kids
Leka roliga lekar, bädda för upptäckarlust! Annars blir barnen uttråkade och i längden kriminella.

4) Städa
Obs regelbundet! Så att barnen inte börjar kalla silverfiskarna vid namn.

5) Laga mat
Varierad mat - märk väl! Det går inte att ann att langa fram frysköttbullar kväll efter kväll. Det ska vara lustfyllt att äta för barnen, hela familjen ska vara samlad kring matbordet, alla ska äta, barnen ska skratta och och mamman ska sjunga lyckliga sånger.

6) Vara sexy inför sin karl
Eller sexy och sexy... i alla fall kan man ju försöka fila sina fötter regelbundet.

7) Träna
Alla har tid att träna säger experterna och tycker att man ska häva sig iväg till gymmet på lunchen. Okeeeeeej...

8) Tvätta
Say no more.
Ibland blir Spider lite stressad över livet...

Tåmas

Ikväll var det en kille på Dating in the dark som hette Tåmas.

Inte Thomas. Tåmas.

Det bara måste man älska.

Glömma?

Som jag redan har skrivit gick det väldigt bra att jobba idag.

Efter tio minuter kändes det som att jag aldrig hade varit borta från mitt skrivbord. Blev totalt uppslukad. Nästan skrämmande. Ett tag var jag faktiskt lite rädd att jag skulle glömma bort att jag har en son.

Ush.

Tänk om jag någon dag råkar förtränga min familj? Och så går jag ut och råfestar efter jobbet och hemma i lägenheten sitter lilleman i ett hörn och leker sorgset med en halt silverfisk och undrar vart mamma tagit vägen?

Fy. Hemska tanke.

På väg...

4fd206f092d09ef684cb60ed260e91ea.png

På väg hem till min lilla bebis. Längtar! Undrar hur mycket han har vuxit idag? Kan han prata? Gå? Skriva? Slå snabba, täta och ytterst perfekta små kullerbyttor?

Det går...

0-7a7d643af7c7f94c68b02c57585cb6d4.png

Det går otroligt bra på jobbet om ni undrar.

Lite punkter så här på morgonen...

1) Ska snart sjappa till jobbet. Är lite nervös. Har i alla fall duschat och rakat benen. Oklart vaför jag har gjort det sistnämnda. Kändes professionellt på något sätt.

2) Spiderpapa och lilleman sussar fortfarande sött. Helt ovetandes om att spidermama snart står i begrepp att ge sig ut i den pulserande morgonrusningen.

3) Tack för mattipsen föresten! Uppskattar´t.

4) Ursäkta? Måste återgå till punkt två. Sussar fortfarande sött?? Typiskt att lilleman ska dra till med en sovskräll så fort jag ska till jobbet...

5) Å andra sidan har jag inte haft en så här lugn och skön morgon sedan början på 2009 så never mind.

6) Gosh jag kommer sakna min baby... Tror ni att mina kollegor tycker det är lite väl häftigt om min kille och lilleman kommer upp och hälsar på redan idag? Eller ska man vänta med besök till imorgon?

7) Undrar om jag kommer ihåg hur det är man jobbar? Känner mig lite ringrostig. Är det åtta timmar man ska vara där eller?

8) Näe vet ni va, måste sjappa!

Tips tack

Imorgon börjar jag som sagt att jobba.

Detta innebär no more amning for lilleman. Dagtid i alla fall.

Som det ser ut nu käkar han gröt till frulle, vanlig purémat till lunch och sedan mellis på eftermiddagen (typ mosad banan eller någon annan frukt). Där emellan har han hittills ammat, men som sagt nu kommer jag och mina bröst befinna oss på jobbet.

Tänkte därför kolla med er andra föräldrar som har barn i sjumånaders åldern (eller så) - hur brukar ni lägga upp maten under dagen? Vad ger ni för mat?

Tips mottages gärna!Vi har läst dessa för råd hur att lägga upp maten, men tips från verkligheten är alltid roligare.

Skönt

Skönt att någon har tagit tag i det här med att packa upp resväskan.Ovärt arrangemang

Trodde att jag hade tvättid klockan 12.

Vanligtvis brukar jag sätta lilleman i bilbarnstolen och sedan forsla honom, två tvättkorgar plus mig själv ner till källaren (fråga mig inte hur det går till, jag bara gör´t).

Idag hade dock bilbarnstolen åkt iväg med spiderpapa till jobbet (och babybjörnen fanns inte i sikte) så istället tvingades jag baka ner baby i barnvagn, mosa in så mycket smutstvätt jag bara kunde under vagnen och sedan fylla en shoppingpåse med ytterligare tvätt (mycket mer än så får inte plats i lille hissen).

När jag efter många om och men kommer ner i tvättstugan inser jag att vi just har begått ett fruktansvärt misstag - tvättiden börjar inte förrän klockan 16.00!

Helskotta.

Bara att kånka upp allt igen och låtsas inför lilleman att det var med mening som vi just tagit hissen ner och genast upp tillsammans med spidermamas skitiga trosor.Totalt ovärt arrangemang

Dagens störande

Visst är det störande när man vaknar i tidig otta av att man är kissnödig?

- Lägg neeeeer, vill man säga till sin blåsa.  

Men blåsan vill inte lägga ner och det enda man kan tänka på är droppande kranar, forsande vattenfall, översvämmade ökenlandskap, stormande hav, spöregn, forsränning, badhus och Flumride på Liseberg.

Zzzzzztörande.

Börjar jobba igen

På tisdag börjar jag jobba igen. Två dagar i veckan, tisdag och onsdag.

Lite lustigt - i min fantasi hade jag sett mig själv komma tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten utvilad, solbränd och trendigare än någonsin!

Istället kommer jag tillbaka oklippt med ringar under ögonen och en förhoppning om att kanske för en gångs skull få äta lunch i lugn och ro.

Skämt åsido.

Det ska bli superroligt att börja jobba igen! Tänka på lite annat, vara social med mina kollegor och få sitta på toaletten exakt så länge jag vill utan att någon ligger bredvid på golvet och pockar på uppmärksamhet. Tjoho!

But still - I am gonna miss my baby!

Ja, min kille ska givetvis vara föräldraledig de dagar jag jobbar.


Tillbaka i Götet

Nu är vi tillbaka i Göteborg efter lilla Skövdeferien.

Resväskan den ligger stadigt placerad i hallen. Och där lär den ligga.

Av någon anledning finner jag det väldigt svårt att packa ur just resväskor. Så. Himla. Tråkigt. Drabbas av akut narkolepsi bara jag tänker på det.ZZZZzzzz

Innan mobiltelefonen...

Kan inte riktigt släppa det här med mobiltelefonin.

Seriöst vad gjorde vi innan den fanns??

Jag vill minnas att jag bestämde träff med mina kompisar på stan via hemtelefon, traskade sedan iväg till angiven mötesplats utan något som helst redskap att kontakta omvärlden med och... ja.

Ibland kom aldrig kompisen. Då fick jag snällt lunka hem igen och därifrån nyttja telefonen för att kolla upp vad som hade hänt. Förhoppningsvis var kompisen fortfarande hemma och jag fick tag i denne. Om inte, ja då hade vi just gjort den fetaste tabben man kunde göra på den tiden - gått om varandra!

Nu har jag haft mobiltelefon sedan jag var 17 år och har där med inte gått om någon sedan 1999.


Bildkälla.

Iväg

Fredag: Påskmiddag hos lillemans farmor. På kvällen påskmys hos min mamma.

Igår: Påsklunch hos mormor i Falköping. På kvällen årets första grillning hos pappa.

Nu: Påskfrulle hos lillemans farfar.

Sen får en la säga att påsk´a är över för den här gången.

Hörs senare.

Brother from another mother?

Ungefär en gång i veckan får jag höra från er läsare att jag är lik Paris Hilton... och Lady Gaga. Och Johan Palm. Och en jäkla massa andra random people. Men mest Paris Hilton.

Nu (mellan påskmiddagar och godisätande) var jag tvungen att googla Parran och ja... jag kan förstå varför ni tycker det. Våra snokar är ungefär lika böjda, läpparna är ganska runda och får jag bara blogga jäkligt hårt i hundra år till så är vi nog lika förmögna också.

Men annars... nja.Paris?


Spider?

Korna

Idag har det varit fokus på lillemans converse.

- Vjikka fjina koooooor!, säger alla på bebisspråk.

Nu är jag lite rädd att lilleman ska tro att det heter "kor" på riktigt och i vuxen ålder gå in på Din Sko och fråga efter ett par kossor.Braxen är från H&M för er som undrade

My brother...

0-6b7943f43d0019fc087a2b01159cfb3b.png

My brother went to China and all I got var dom här FABOLUSE skorna! I effing love them! Nu kan våren komma.

Bara för att någon undrade...

Någon undrade hur det gick med det här? Nej, vi har inte köpt någon lägenhet eller hus.

Olika tankar jag har kring det här med husköp:

1) Jag fattar ingenting-tanken 
Toplån, grundlån, köpeskilling, amortering, dränering, räntor upp och räntor ner... Är det bara jag som är 26 år och inte fattar någonting? Betyder det att jag är hämmad i utvecklingen?

2) Näe nu är det fasen dags-tanken
Det känns som att det verkligen är dags för mig att slå mig in på bostadsmarkanden. Jag kan inte bo i en oskäligt dyr lägenhet hela livet, där väggen mellan köket och vardagsrummet riktigt står och tigger om att få bli utslagen och bilda en öppen yta men jag kan inget göra för det är inte jag som äger plejset.

3) Undrings-tanken
Hur fasen har alla råd att köpa hus och lägenheter hit och dit? Har alla utom jag en handpenning på 200.000 skräpandes på något halvt bortglömt konto? Jag har visserligen en del sparpengar men inte så mycket och jag har absolut inte glömt bort dom.

4) Ånger-tanken
Varför tiggde jag inte till mig en bostadsrätt av pappa för några år sedan? Då jag fortfarande var ett kid och det var legitimt att ringa hem till daddy och grina och hota saker som att om du inte köper en rymlig tvåa till mig i Vasastan så flyttar jag ut på gatan och börjar knarka.


Långfredagen

Idag har vi varit hos lillemans farmor och träffat schläkta.Påsktårta


Vi har käkat supergod mat, massa godis och tår...

STOP PÅ BELÄGG!

Nu får det väl ändå vara nog på alla mat och bakbilder jag har mosat in på bloggen den senaste tiden? Vad är det som händer liksom? Det verkar som att jag håller på att tantifiera Spiderchick fullkomligt.

Från och med nu är det jag som slutar att lägga upp kladdkakor och tårtbilder till allmän beskådan. Bakar jag sockerkaka en dag så får det under inga som helst omständigheter bli till ett inlägg på bloggen. Inte ens om jag lider av ytterst grav bloggtorka får jag skriva om det.

Och råkar jag någon dag svänga ihop en swartzwaldstårta så god att guds änglar gråter, ja då måste jag logga in på bloggen och låtsas som ingenting. För så här kan vi inte fortsätta.

Dagens preppy

Idag har lilleman lagt steket åt sidan och satsar istället på en mer preppy stil med upprullade chinos, slapp tisha och conversepjuks.

Och pappa? Ja han betalar fortfarande.


Bra

Nu har vi landat hos spidergrandma i Skövde och det första jag ser är en fetstor skål med godis!
Det här kommer att bli en bra påsk. Det känner jag på mig.

Glad påsk!

Idag fick jag en påskig frukost på sängen av mina två killar. Allt gick i gult toppat med två ägg. Najs.

Nu sjappar vi till Skövde för att fira påsk med familjen.

Jag hoppas på att få minst ett stort ägg proppfullt med godis, allt annat är ett fatalt, jädra misslyckande. Jag är ju trots allt bara ett litet sockersuget barn fångat i en 26-årings kropp.
Glad påsk!

Anna ankas assistent

Såg ni på Anna Ankas assistent igår? Jag tyckte att det var bra faktiskt.

Har ju själv jobbat som någons assistent i två år. Det är faktiskt inte alls särskilt slavaktigt eller krävande. Jag har aldrig blivit ombedd att hämta någons kaffe, aldrig blivit tillsagd att hänga upp någons jacka eller tvingad att vara tillgänglig på lördagar. Jag har inte ens blivit ombedd att jobba över. Tyvärr måste jag säga.

För hade jag blivit behandlad i alla fall lite illa någon endaste fjuttgång under åren som gått så hade jag kunnat skriva en skitbra bok om det (The devil wears clothes skulle den heta) och tjäna en jävla massa pengar.AAA någon? (Anna Ankas assistent någon?)

Marie och påsken

Fina Marie har varit här idag och hängt med mig och lilleman. Vi bakade sockerkaka och drack kaffe.

Och så diskuterade vi det här med påsken. Visst firar vi påsk för att eh... Jesus dog? Men hur kommer egentligen påskkärringarna in i bilden? Och blåkulla? Och äggen med godis i?

Likadant är det ju med jul, det firar vi ju för att Jesus föddes (vet jag bestämt). Men hur kom tomten in i bilden? Han var väl ändå inte med vid förlossningen av lille Jesus? Hoppas jag.Sockerkaka med choklad.

Because its självklart

Jag vet inte hur andra mammor brukar göra men jag matchar självklart alltid nagellacket med färgen på mitt barns blöja. Något annat vore otänkbart.


1 april idag

Hade tänkt att lura er idag. Men inget av mina uttänkta aprilskämt kändes så himla kul...

Fyra "skämt" jag valde emellan:

1) Jag är gravid.
Ja det här hade ju sannerligen orsakat uppmärksamhet. Gratulationerna skulle förmodligen välla in, kommentarsantalet skulle slå nya rekord och diskussionerna skulle gå varma om eventuellt kön och potentiella namn. Och just som blogg.se sätter den lyckliga nyheten högst upp på förstasidan - ja då bloggar jag april april det finns inget barn i magen fattar ni väl tröggökar. Eh... okej? Bisarrt.

2) Jag ska gifta mig.
Även här skulle förmodligen gratulationerna välla in och jag skulle bli skitglad och så himla inne i hela lurgrejen att det plötsligt skulle kännas som att jag faktiskt hade ett giftermål planerat på mig riktigt (äntligen liksom, efter nio år och en naggande god liten oäkting). Och när kvällen kommer och jag måste avslöja mitt aprilskämt, ja då skulle det kännas som att jag gick igenom en uppslitande jäkla skilsmässa. Traumatiskt.

3) Jag ska skaffa hund.
Åh vilken ras??? skulle ni ivrigt undra. Eh..? En Lassie? Skulle jag svara för det är den enda rasen jag vet. Typ. Och då skulle ni genast stämpla mig som okapabel till att ha husdjur och så skulle det bli världens liv med debattinlägg hos bloggkommentatorerna och hela tjottabaletten och jag hade varit tvungen att avslöja "skämtet" i förtid.

4) Det står en älg utanför mitt fönster.
Okej?

Sen kom jag inte på några fler skämt.Jag har kommit på en ny fotopose!! Haha. Nä jag skämta bara. Ser ni väl.