Spiderchick

Man tutar typ inte i Sverige
GP hade interjuvat några turister för ett tag sedan. Frågan löd något i stil med "vad har du fått för uppfattning om Sverige". En italiensk man svarade "inga billister tutar".

Så sant!

I Sverige är det ytterst fult att tuta, en fruktansvärd gärning oftast utförd av dårar.

Min kille tutade på en annan bil en gång (som stod still vid grönt ljus) tuuuuuuut!

- Men herregud vad göööör du???, väste jag chockat och kände skammen bränna om kinderna.

Man tutar helt enkelt inte i Sverige.

Bara om något riktigt allvarligt håller på att hända är det okej att väsnas lite.

Oj oj här sitter jag i min lilla bil med familjen i baksätet och där kommer en megastor monstertruck i full karriär och är på väg att när som helst göra slarvsylta av oss alla. Bäst att jag tutar. Eller? Familjen, vad tycker ni? Ska jag våga tuta? Tänk om personen i monstertrucken tar illa upp? Oj då nu är visst olyckan väldigt nära - bäst att jag tutar lite försiktigt ändå *fjupp*

Ungefär så.
Elin

Och skönt är väl det. De få gånger någon faktiskt tutar håller man nästan på att göra i brallan.

Erika

Jag håller med, det är ju verkligen så. Jag använder aldrig tutan. Inte ens när det kommer cyklister på bred och tar upp hela körfältet. Nej, då lägger man sig snällt bakom i väntan på att dom ska se en så att de flyttar på sig.

Nana

Haha, det blev en bra morgon av detta ändå trots tidig uppgång. Det tackar jag för!

Martina K

Ååh, jag har inga problem med att hänga mig på tutan om någon beter sig som ett pucko i trafiken. Speciellt i rondeller! =)

Däremot vill jag ju komma bort från situationen så fort som möjligt, för hade jag behövt gå ur bilen så hade jag skämts ihjäl, hihi =)

Jag är ganska så tyst av mig i vanliga livet, men bakom ratten, oj oj, där får jag ut alla mina aggressioner! =)

CANDY A LA TRÄNINGSFREAK

Jag tutar! jag är en riktig vilding i bilen, folk kör ju som idioter och borde få veta det genom att få sig ett tut!

Konfys

Då måste Västerås vara undantaget som bekräftar regeln. Här tutas det åt ALLT; att det är rött, grönt, gult, solen skiner, det är slut på kaffe osv. There is always a reason att tuta liksom.

Fia

Amen visst är det så! Gör inget som sticker ut för då blir det piiiinsamt.

Lisa

Nja, jag tycker många tutar bara för att hälsa, när de ser nån de känner och det gillar inte jag för blir så jäkla rädd när det bara tjuter till sådär... hoppar högt, haha.

Hanna

allt bra?=)

filippa

va?? klart mans ka tuta om nån står o sover i trafiken,.det finns aldeles för många sömninga bilförare! Jag tutar ofta!(kanske är det för att jag är halvt holländsk och inte "så svensk"=))

Sara

Jag tutar! Särskilt åt idioter som tränger sig och gör farliga omkörningar. Jag hytter med näven också, både i bilen och utanför. T.ex. åt bilister som inte stannar vid övergångsställen. Folk ska veta hut!

terese

Fast här där jag bor i en ganska stor stad på östkusten (Ok då, stockholm) så tutas det hela tiden. Hela tiden.

Felicia

Jättefin blogg! Allt bra med dig idag? :)

tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Hahaha så jävla roligt.Och så sjukt sant! Hahahaha tut tut på dig Spidermöma.

Nina

Jag är en tutare! :)

Men sist höll det på att gå illa...så nu försöker jag att tänka mig för liiite mer.

Bilen jag tutade på, körde ut precis framför mig från en avfart och jag höll på att köra rätt in i häcken på bilen. Jag TUTADE!

Bilen framför tvärnitade och ut kommer en karl på nästan 2 meter, rakad skalle och såg helt livsfarlig ut.

Jag vevade ner rutan lite försiktigt, nervös och skakig. Han skrek och jag pep. (Livrädd)

(Hm...nu börjar detta bli ett lååångt inlägg. Jag får nog ta och göra ett blogginlägg hos mig själv sen tror jag om händelsen. ler)

Nåja, det slutade lyckligt utan blåtira.Mitt råd blir alltså...TUTA men välj dina tillfällen! :)

Anneli

Ibland kommer jag åt tutan av misstag (när man gräver efter något i väskan med ena handen tex.) Det är det absolut skämmigaste mina barn vet - dom duckar och skäller på mig. Att jag sedan kört dom till skolan iklädd nattlinne och kappa och stövlar ett antal gånger är inget konstigt alls tydligen (Så länge jag inte tutar samtidigt förståss:)

Mi .-

Jag har också funderat över det, i "alla andra" länder tutar man som dårar.Och jag som inte har något körkort blir skitförbannad när jag sitter i passagerarsätet och skriker " TUTA DÅ, ANVÄND TUTAN"Men nu när jag pluggar till körkort så har jag fattat att man får inte använda tutan om det inte är nödsituation.

Sen kan man ju definiera nödsituation...

Men alltså ingen tuta om det inte är livshotande. Konstigt det där

K

Jag har tutat ett par gånger. En annan gång pekade jag finger - sedan hade jag ångest i två veckor över att personen jag pekade finger åt kanske, kanske skulle leta upp mig och ge igen (är feg av naturen).

evelina

Fin blogg :)

molly♥

haha :D

Swede In London

Haha gud va typiskt att han va italienare me, varje gang vi e i italien o min kille o hela hans familj o alla kompisar tutar o tutar ( o de tutar verkligen pa ALLT) sa haller jag pa att skammas ihjal... Men jag tror jag borja vanja mig lite nu o jag e ganska aggresiv nar jag cyklar har i London o e pa ringklockan hela tiden. Egentligen e ju det samma sak....

Neily

Haha, och enligt min uppfattning är det så att i Italien tutar man HELA TIDEN. På allt och alla. I vissa mindre städer har de till och med skyltar som förbjuder en att tuta, så galna är de ^^

Malin

Det ar val bra att det inte ar sa manga som tutar da man inte far tuta nar man vill och har lust och ar lite irriterad i Sverige, sa jag tror att det har med det att gora. Det ar helt enkelt inte tillatet.

L I L I J A

Sant.. Men italienarna är ju precis tvärtom & tutar hela tiden - även utan vettig orsak :P

manda

haha, ligger något i det! förr tyckte jag de va as pinsamt, så då insåg jag ungefär 2-3min senare efter att noggrant vägt tuta mot att inte tuta mot varandra, att det faktiskt vore okej att tuta. men då vore de ju too late. nu är jag lite bättre på att sätta handen på tutan, mest när folk kör upp på vägen framför en när de har väjningsplikt.. gosh i hate it! handen på tutan och foten på bromsen, snart går de väl per automatik, sen bor jag i byhåla så då tutar man när man kör förbi folk man känner som går/cyklar och utanför vissa hus.. x)

Tessa - gravid.

Usch ja, fy så pinsamt det är att tuta haha ;) Råkade komma åt tutan när jag backade ut från Willys parkeringen. Där satt jag, ensam i bilen, med folk stirrandes på mig när de packade in sin mat i bilen och undrade vad sjutton jag tutade åt. Ville bara gömma mig på golvet!!

Sandra

Om inte annat så tycker jag det är väldigt stressande när alla tutar omkring mig. Haha, nu lät det som det händer jämt men så är det inte riktigt:P Bara när jag var i san fransisco där de verkar ha värdens argaste bilister som tutar bara för att någon stackare stannat bilen vid rött ljus. Vet inte om de tutar åt bilisten, de gående, eller kanske själva rödljuset

Malin

jag tutar! =) och jag önskar att andra hade varit bättre på att göra det också när det begås tokigheter i trafiken! Jag tycker det är ett gött sätt att vara förbannad på också. TUUUUUUT och sen kan man glad i hatten köra vidare igen :D

Johanna

Har du varit på Kreta? Speciellt Platanias? Där tutar alla och JÄMT!!! Det kändes jättekonstigt när de svishade förbi på de smala gatorna och tutade som dårar åt snabbköpskassörskorna, restaurangägarna eller bara någon bekant de sett på trottoaren.Ja, de tutar alltså för att hälsa;-D

Gaymasen

Ja, det är sant. Jag kan tuta ibland när jag blir irriterad, haha. Men det är sällan. Men som i Asien (jag älskar Asien) där tutar man till allt det är typ "Akta, här kommer jag." Eller "Kör inte ut nu, för nu kör jag om dig här bredvid." Sjukt. Både i Kina och i Thailand är trafiken som sådan. I Japan är de liiite mer behärskade. Haha.

Amanda & Oscar

Jag tutar när folk beter sig som idioter och är i vägen!

sarah

Haha, inte jag minsann! Jag älskar att tuta! Och har ofta tutat i onödan... Det är en skön känsla att få tuta i onödan ;) You should try it!

Idapida

När jag tog körkort (för sisådär sex år sedan) så stod det faktiskt i körkortsboken något i stil med att "man endast ska bruka bilens signalhorn i extrema nödfall". Har antagligen med att man verkligen ska reagera när det tutas, så att man fattar att det är allvar? Fast nog har det lite att göra med att vi Svenskar är rätt blyga av oss också :)

M

Efter att ha tillbringat en vecka i Beijings trafik där det tutas konstant (med tanke på hur de kör är det inte så konstigt), och där man hoppar högt de första två dygnen med tutningar, är den svenska trafiken tyst och trevlig - fast lite modigare skulle vi nog behöva vara, TUT!

peone

haha, sant! när man var liten och föräldrarna tutade kände man sig som värsta gangstern :) wohooo!

Emma

Jag tutar! Tutar och räcker finger ibland om folk är riktigt dåliga bilister. Jag avskyr när folk inte kan trafikregler också, då svär jag bakom ratten och kallar medtrafikanterna för fula saker. Men de hör ju inte som tur är...

Gabbi

Hahaha, och medans jag läser det här inlägget tutas det två gånger utanför fönsret! Men så bor jag inte i Sverige heller, hihi. Men vi vågar inte tuta här i USA, det svenska arvet är lite rädd för road rage så vi väntar på vår tur, typ ;) Trevlig blogg förresten :)

Linda

Då har de aldrig varit i Malmö där tutar folk hela tiden. I början när jag flyttade hit kastade jag mig mot händelsernas centrum så fort någon tryckte på hornet för jag trodde ju att det var värsta olyckan på G. Men efterhand lärde jag mig att folk tutar när de är irriterade, glade, raggar, hälsar, nickar till vid ratten, hotar...äter, ja heeeela tiden.

Ellen - ellastankar.blogg.se

Här i Tyskland tutas det för fulla muggar!

Ida

Äh då borde man inte ha tuta i svenska bilar. Håller på ta mitt körkort nu och det finns faktiskt massa frågor MED rätta och fel svar om när och var man får tuta. Ganska nice.

frida

jag har just tagit körkort och det är nämligen så att det är FÖRBUD på att tuta, enda gången man får tuta är då cyklister cyklar i bredd.. konstigt va? man har väl en tuta till att tuta med och inte för att det ska vara estetiskt.

ida

Min kille tutar i tid och otid. Jätte hemskt verkligen, jag skäms ihjäl!

Lollo

Ja men det är ju fult att tuta typ!

I USA tutar alla när som. Typ som att någon backar ut från en parkeringsplats och är på väg att backa på dig. Då ska man tuta bara för att säga "hej här är jag, kör inte på mig!". Men det känns... fel..?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress