Årets sista lista

Efter tips från BK kopierade jag skamlöst den här årslista från Hanapee (hoppas ok). 

Har du gjort något i år som du aldrig gjort förut?
Massa saker! Jag har plockat upp människobajs från badrumsgolvet samt lett ett inbördeskrig/massutrotning mot en hel arme av pälsänger. För att nämna två saker.

Har du några nyårslöften?
Åka till New York!! Det bara MÅSTE MÅSTE MÅSTE bli av under nästa år. Hela min kropp skriker efter att få insupa The Big Apple.

Vilka länder besökte du?
Turkiet. Skåne.  

Vad var din största framgång 2010?
Jag flyttade till Skövde och bytte upp mig till en fett fin, pälsängerfri lägenhet. Jag började samarbeta med ett annonsföretag och tjänar nu en liten förskrämd summa pengar på bloggen. Jag blev nominerad i två kategorier i VR Blogawards (vann dock ingen) (och ja jag är fortfarande så in i helskottas lite bitter). Jag fick jobb som krönikör på en tidning. Jag blev en utvilad och mer harmonisk mamma.

Största misstaget? 
Gå på stan utan deodorant. Big misstake. Huge!


Den bästa nya personen du träffade?
Alla nya, goa vänner här i Skövde. Det har även varit väldigt roligt att träffa massa spännande bloggare - jag har ju fikat med BK, Egoina och Evelina för att nämna några.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare! Slutet på förra året var ganska så tungt med en spädisunge som bara skrek och skrek och aldrig sov. Nu har spädisungen blivit en glad och trygg liten pojke som sover om nätterna = happy mamma.

Vad önskar du att du gjort mer?
Inget faktiskt. Jag försöker alltid att umgås så mycket det bara går med vänner och familj samt resa en sväng, för jag vet att det är typiskt sådana saker man ångrar i efterhand att man inte gjort mer.

Vad spenderade du mest pengar på?
Ljuslyktor och blöjor (det senare ej för egenbruk, märk väl).

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min son gör mig glad varenda dag! Bloggen gör mig också glad. I synnerhet när ni ger mig så här fin feedback. Era ord gör att jag vill fortsätta blogga for ever and ever *nynnar på I was booorn to make you haaappy* 

Gott nytt år!

Tjoho kära vänner,

Nu har vi fått finbesök från Göteborg. Goa vännerna Jennifer och Robert är här för att fira in det nya året tillsammans med oss och även ett gäng kompisar från Skövde.

Jag har tidsinställt ett inlägg med Årets Sista Lista som ploppar upp här lite senare.

I övrigt vill jag tacka er för ett riktigt trevligt bloggår och önska er ett Gott 2011! Hoppas ni får en fab kväll!

Många Kramar från mig till er ♥Ikväll har jag på mig samma outfit som jag hade på Blogawards.

Frisyr

Idag har jag och lilleman diskuterat vilken frisyr han ska ha till kvällens firande.

Jag förslår backslick.

Superstekigt och tufft ju! Så kan han även imponera på gästerna genom att beordra in två flaskor välling varav den ena han genast vaskar.Lillens outfit blir fluga och rutiga byxor.

Mitt nyårslöfte

Igår förpassade vi lillemannen till sin mormor och så kunde jag och darling njuta av en barnfri kväll.

Vad gör vi då? Äter vi middag och för djupa, filosofiska samtal samtidigt som vi smuttar på ett lagrat årgångsvin? Avslutar vi kvällen på en björnfäll, tätt hopslingrade framför en öppen brasa?

Nej nej. 

Istället sitter vi framför var sin dator HELA KVÄLLEN!!

Skandal.

Min kille är visserligen väldigt bussy med sin nya skiva och jag har väl alltid ett eller två ärenden in på nätet, men hallå eller? Så här kan vi ju inte ha det! Vi kan inte umgås mer med våra datorer än med varandra.

Jag vill inte gifta med min Acer. Den är trög, högljudd och smutsig mellan tangenterna. Jag vill gifta mig med Spiderpapa! Min älskling med dom finaste, hasselnötsbruna ögonen i världen.

Vårat gemensamma nyårslöfte blir sålunda att ägna mer tid åt varandra. En kväll i veckan stänger vi av allt vad teknologi heter så är vi bara med varandra. Och en gång i månaden skaffar vi barnvakt och går ut och gör något bara vi två. Bio, fika, restaurantbesök vad som helst där man inte kan ställa sig och ta hand om disken istället för att umgås.

Tror det är smart att bestämma en sådan sak (i alla fall för oss) för det är skitlätt att glömma bort varandra mellan jobb, blöjbyten, städning och febertoppar.

2011 - ja det blir året då romantiken flödar genom det Spiderchickska palatset!

Skräp-tv

Jag har bannlyst min kille från tv3 klockan åtta ikväll.Det är för hans eget bästa alltså. Sådan där skräp-tv kan vara skadligt.

Lånade böcker

Var nere på bibblan förra veckan och lånade två böcker.
Nu jädrarimej ska ho bli goder den dära Spiderchick, nu ska ho bli så goder att självaste Moder Teresas gärningar känns snåla i jämförelse.

Typ så tänker jag.

Konsten att vara snäll har jag faktiskt läst en gång redan, den är supergivande! Jag rekommenderar.

Schwett

Idag har jag och lillemannen varit på staden och utfört diverse viktiga ärenden inför nyår (festen skall hållas i det Spiderchickska palatset, som ni kanske har förstått).

Det blev lite stressigt förut så jag struntade i att ta på mig deodorant vi ska ju bara ner en snabbis på stan, hur illa kan jag lukta?

Svar: ILLA!

Om vi säger så här - jag trodde att det bara var elitidrottare som kunde svettas så ymnigt!!

Mvh // Aldrig mer utan min deo- Inte utan min fultröja och min fryskofta, säger Spiderchick samtidigt som hon förnimmer doften av svett.

Mjölk

Tre dagar! Så länge har jag pinat mig själv med att dricka kaffe och te utan mjölk. Gah! Ni vet ju hur mycket jag lider när jag inte får blanda ut mitt koffein med en smula laktos.

Imorse fick jag sålunda nog.

- ENOUGH IS ENOUGH, röt jag. Nu är det jag som tvingar min hjärna att minnas att jag ska köpa mjölk!!!!

Och mycket riktigt. När vi tidigare idag passerade mataffären så kom jag faktiskt ihåg vad det var jag skulle gå in och handla. Mjölk. Tjoho!Äntligen!

Nya lampan

Igår satte jag upp nya lampan i matsalen.

Först satte jag upp den så här:Men så tyckte jag att det såg lite eh... konstigt ut. Ska glödlampan verkligen hänga ner så där som en stor lysande pung?, tänkte jag.

Näee, det skulle den så klart inte. Glödlampan ska ju bakas in innanför skärmen.

Så här ska lampan se ut:


Man man man

En sak som jag reagerar på när jag tittar på Bonde Söker Fru, det är deltagarnas förkärlek till "man".

- Jo man är ju lite kär...
- Man hade ju en kul sommar...
- Man är lite blyg...

Jag är smått allergisk mot man-uttrycket. Det låter trevligare och mer personligt om folk säger "jag" när de refererar till sig själva.

- JAG är kär.
- JAG hade en kul sommar.
- JAG är lite blyg.

För vem är egentligen den där ständige mannen?

Viktig nyhet

Jag älskar att ni genast meddelar mig när det händer världsviktiga nyheter!

Nu är ni nog fem, sex stycken som har länkat till artikeln om att min favorit Dexter skiljer sig från sin fru/syster. Härligt! Ja inte skilsmässan alltså (aldrig roligt), men att kommunikationen mellan er och mig fungerar så ypperligt bra!


Så himla kallt!

Jag och vår vaktmästare har en beef. En vänskaplig sådan visserligen, men än dock, en beef!

Jag tycker att det är alldeles för kallt i vår lägenhet. Det är inte normalt att behöva idka dubbla koftor och tjocka duntofflor för att över huvudtaget känna lust att leva innanför hemmets väggar. Mitt krav är absolut inte att jag ska kunna springa runt naken och lufta stjärten om vinterhalvåret, men jag vill kunna ha vanliga kläder på mig inomhus!

Ja.

Vår vaktmästare menar dock att det är helt normal temp hemma hos oss.

Det är alltså där våra åsikter skiljer sig åt.

Nu vet jag inte riktigt hur vi ska gå vidare i den här frågan? Jag antar att jag får köpa ett värmaggregat och sedan bjuda in mina tio närmsta och mest ludna vänner att bo hos oss så länge det är minusgrader ute.Iklädd fryskofta och bajsnödig min.

Svårgissat

Jag la in en annons på Blocket för ett tag sedan. 

Blocket ville att jag skulle välja ett "svårgissat" lösenord till mitt tillfälliga konto.


Ursäkta?

Svårgissat?

Det är ju vid exakt sådana här tillfällen, då man skapar ett temporärt konto, som man ska välja ett extremt lättgissat lösenord (blomma, hund, bajs, bajskorv, diarré, sitt eget eller partnerns namn etc). Annars kommer man garanterat aldrig in på det jädra kontot igen.

Engångsgrejer

Oj vilka kval jag har lidit de senaste dagarna!

Varför? Jo för jag har funderat på hurvida vi ska förtära nyårsbuffén på vanligt porslin eller engångsprylar?

Det känns föga lockande att stå i köket och diska hela kvällen efter tolv stycken nyårsfirande vuxna (och fyra ettåringar) (och en bebis)... Dock är det ju inte heller helt glamourigt att förtära nyårsmaten på papper.

Men! Så gick jag in på Lagerhaus igår och såg dessa festliga grejer.
Plötsligt kändes det helt legitimt att langa upp gästernas mat på en bit festlig papp och vips är min (och spiderpapas) tid vid diskhon nere på noll minuter! Tjoho.

(Och nej det är kanske inte så himla miljövänligt, men jag lovar att jag ska stryka miljön medhårs för resten av livet!)

Lekar

Om ni undrar vad jag håller på med så surfar jag just nu nätet runt efter roliga lektips.

På nyår ska det nämligen lekas. Oj vad det ska lekas! Inte en muskel i gästernas kroppar ska vara olekt när klockan slår midnatt.

Vet ni några roliga nyårslekar för barn mellan 25-35 år?

Foten

Minns ni när jag i all hast målade konturerna av lillemannens fot med en bläckpenna?

Lillen var en månad gammal och jag hade ångest för att det kändes som att alla andra föräldrar förevigade sina bebisars kroppsdelar i form av handavtryck, gipsavgjutningar, guldstatyer och gud vet allt.

I vilket fall så har jag faktiskt sparat (!) den lille bläckmålningen och nu, så här ett år senare, tänker jag rama in den och sätta upp på väggen.
Ha!

- SKRATTAR BÄST SOM SKRATTAR SIST, vill jag skrika.

Oklart till vem.

Nyårsplanering

Nu drar jag och lillemannen iväg till kompisarna för att planera Nyår in i minsta detalj.

Först ska jag bara byta om.

Jamenar hur tänkte jag egentligen när jag klädde på mig imorse? Det är ju vinter got dammit.
Hallå hallå Spiderchick, sommaren 2011 ringde och ville att du skulle skicka dit din outfit i förskott. Klänningen kommer att vänta på dig där. Tills det är dags.

Inne och utelista

Inne

Serier på DVD
Kvalitetstid i en liten box - som jag brukar säga.

Återvinningsstationer
Jag älskar att åka till återvinningsstationen här i Skövde och slänga saker på rätt sätt. Fett förlösande.

Mindre shopping
2011 vill jag har ett hem fritt från onödiga kläder och prylar. Jag ska handla mer second hand och över lag shoppa mera medvetet.

Ute

Bloggare goes webb-tv
Alla bloggare med läsarantal över medel har numera haft/ska ha sin egen webb-tv show. Men... räcker det inte snart? Personligen tröttnade jag redan efter BellaTyra Show. Dags för bloggarna att bryta ny internetmark!

Starnörd

Det här med att jag gillar Starbucks har gått till överdrift.

Det är inte roligt längre.

Jag är en NÖRD! Med stora bokstäver.


Samling.

Usch

Usch jag har ångest.

Jag har handlat så mycket de senaste dagarna.En taklampa som ska upp i matsalen.Tröjor till lillemannen.Lådor till lillens leksaker.

Shopping kan ibland ge mig en sådan sur eftersmak. Jag blir liksom lite äcklad när jag tänker på hur mycket vi här i väst konsumerar och i andra delar av världen har man inte mat för dagen.

Näe. Nu måste jag akut skänka bort lite pengar till välgörenhet.

Reklam

Ja framkallade några kort på lillemannen innan jul. Bland annat det vrålcharmiga fotot med solglasögonen, ni vet det som jag har lagt upp här på bloggen tidigare.

Problemet var bara att när korten väl damp ner i brevlådan - ja då inser jag att det står spiderchick.nu tvärs över allihopa! 

Typiskt.

Jag har alltså framkallat ett reklamblad.


Spa

I julklapp av min kille fick jag en dag på spa. Lundsbrunns närmare bestämt så vi ska åka dit tillsammans inom en snar framtid. Jösses vad härligt!

Lundsbrunns "sköna dag med behandlingar":
Jag: Mmmm.... Massa härligt som ingår. Massage, bastu, örtbad, buffé, fysisk gruppaktivitet, lå... Vänta lite här. Spola tillbaka bandet. Vad stod det stod det? FYSISK GRUPPAKTIVITET!!!???
Min kille: Det måste man inte vara med på.

Pjuh!

Snacka om att hjärtat stod still där för en sekund.

Ny möbel

Nu har vi fått in en ny möbel i matsalen, ett symaskinsbord. Det har stått hos mamma tidigare men kommer nog ursprungligen från min gammelmormor (mamma rätta mig om jag har fel).

Jag övertalade min kille och bror att åka och hämta bordet igår kväll. Det väger typ 200 kilo så först var jag tvungen att svära på vår gamla katts grav att jag inte skulle ångra mig och få för mig att möbeln inte passade in. Jag fejk-svor att jag skulle tycka om bordet oavsett (hallååå sådant kan man ju inte bestämma sig för på förhand heller).

Men i vilket fall, bordet passar faktiskt in.

Spiderama is well happy!Ser ni något?

Snön ligger vit på taken...

... endast mamman är vaken.

Godmorgon!

Sveriges mest ostylade blogg har just vaknat med håret åt alla håll. Lillefisen sover fortfarande, spiderpapa jobbar och jag ska njuta av en kopp kaffe och lite välbehövlig blogglektyr.

Trevlig måndag!


Genidrag

Det var ett riktigt genidrag att hålla årets julfirande i vårat hem.

Alla, och då menar jag ALLA, gäster har haft med sig snask i gå-bort-present så nu har vi hela skafferiet proppfullt av diverse chokladkonfektyr.

Life is good.


- Livet ä gött, säger Spajder.

Mao Tse Tung

Pappa fick boken om Mao Tse Tung i julklapp.

Den är så tjock att bibeln känns som ett reklamblad i jämförelse.

Superbra! Nu behöver vi inte köpa nya böcker till pappa på i alla fall två år.


Nya ljuslyktor

Dagens visdomsord till - man kan aldrig få för många ljuslyktor! Tro mig. Jag köpte två stycken nya idag.

Ljuslyktor är den utlimata inredningsprylen!

Man kan ha det hur ostädat som helst hemma, men så släcker man ner, tänder alla sina ljuslyktor, sätter på kaffekokaren för lite findoft och vips har man det där underbara hemmet som alla avundas!

Mvh // Eder InredningsguruNya för dagen.Här handlade Spajder lyktorna, på Rutans interiör (eller vad det hette).

Reashopping

Idag trotsade jag lagen som säger att man ska vara hemma och mysa under annandagen och så traskade jag ner till stan för att kolla om dom börjat rea julgrejerna.

Jomenvisst, mycket riktigt hade Åhléns 50% rabatt på alla julsaker så nu har jag tjackat julpynt till nästa års gran. Och inget julpynt som helst heller, utan kulor med tomtar på och två fina hjärtan och ett gäng "istappar".

I am well happy!

Nästa år är det vi som har den grannaste granen i stan.

- Jädrarimej sicket finer julaträd di har den dära Spajderfamiljen, kommer folk att säga. Di måste leva ett så lycklig liv, med tomtekulor i granen å allt.


Raffenerad

Igår hade lillefisen på sig sin Ralph Lauren tröja som han fick i julklapp av tant Malin (sorry Malin, men är man inte släkt så blir man automatiskt "tant" för di små, inget personligt alltså).

Han är såååå fin i den!

Jag är faktiskt lite rädd att lilleman nu har gått och blivit märkesberoende och att Malin härmed tvingas att skicka sprillans nya Ralph Lauren kläder kontinuerligt.
Ps. Jag hoppas ni hajjar rubrikens ordvits, är väldans nöjd över den.

Inception

Jag fick Inception i julklapp av min bror.

Jag: Åh tack den har inte jag sett.
Min bror: Va? SKÄMTAR DU? Har du inte sett den??

Eh... näe?

Jag gillar att folk köper julklappar och så blir dom helt chockade när grejen faktiskt har ett nyhetsvärde för mottagaren ifråga.


Juldagen

Idag har ett nytt lass med släkt varit här och ätit middag.

Vi spelade Julklappsspelet, vilket är en tradition och som går ut på att vi spelar tärning om ett gäng julklappar samtidigt som vi hetsar varandra, allt detta på tid. Efter ett antal intensiva minuter öppnar vi så paketen och skrattar rått åt den som råkat roffa åt sig sämst presenter (i år inte jag). Mycket roligt.


Fest

Man skulle kunna tro att jag de senaste tio åren har ägnat mig åt att odla clementiner och att vi nu har någon form av skördefest.Jisses vad mycket frukt som befinner sig i det Spiderchickska palatset...

Spännisar

Min kille och mina bröder fick linnen av min pappa i julklapp (direkt från Thailand).Tre spännisar.


Tre och en halv spännis.

Skit

Min bror önskade sig "lite skit till hemmet" i julklapp.

Och skit, det fick han.


Julklappar

Jag har fått massa fina julklappar!

Bland annat...... ett gäng DVD-boxar.Och en kaffeburk med min favoritlogga på.Jag är ju en riktig sucker för Starbucks. Som ni vet.

Jul jul strålande jul

Oj oj vilken intensiv men högst trevlig julafton vi har haft!Jullunch som Spidermama fixat (med massa hjälp av sin fina svärmor).Tomten kom och lämnade klappar tre (!) gånger. Han var modern i sitt kroppsspråk.Kvällens julklappsskörd.Slagfält.- Vad hände?, undrar Spiderchick. Vi skulle ju inte byta några julklappar?

Summa summarum så har dagen varit supermysig. Att ha massa, massa familj som vill träffas, umgås och lämna julklappar är verkligen en ynnest. I am well tacksam.

Nu har vi några eftersläntare kvar här och några som ska sova över. Innan läggdags ska lägga mig raklång i soffan och titta på en film.

Hörs imorgon!

Vinnare av sulky

Så.

Nu har jag fått klartecken och vinnaren av en Emotion Xtreet sulky är:

Hejsan Spider!
Jag har anmält mig till nyhetsbrevet och vill gärna vinna en svart sulky till mitt barnbarn! Hans föräldrar är båda arbetslösa och jag vet att dom oroar sig över hur de ska ha råd med en sulky nu när mitt barnbarn växt ur sin vagn. Tänk vilken toppenjulklapp detta skulle vara!
Kramar från mormorn

"Mormorn" du har fått mail.

Tack alla fina som deltog!

Kram!

Sockerberoende?

Igår råkade lilleman få tag på en polkagrisstång.

Helt plötsligt ser jag hur han sitter och suger på stången och när jag tar ifrån honom den ser jag att han har lyckats få bort plasten och alltså har sugit direkt på karamellen!

- HERREGUD NU HAR ONGEN GÅTT Å BLITT SOCKERBEROENDE!!, skriade jag förskräckt.

Jisses.

Jamenar det är ju nästan en dödssynd att ens nämna ordet socker i närheten av någon som är under tre år.Sugt var det här.

Julafton

Godmorgon fina ni!

Julafton idag.

Som jag har nämnt förut så ska vi vara hemma hos oss och fira år. Känns så otroligt skönt att slippa åka runt och stressa. Nu får alla föräldrar och släktingar komma hem till oss. Fab!

Spidermama har julifierat matsalen och här ska det till lunch mumsas korv och köttbullar i stora lass.

Julduken köpte jag igår på Indiska - på rea! Jag säger ju att det lönar sig att hålla ut.

Spiderchick - Indiska
2 - 0God Jul!

Ps. Vinnaren av sulkyn presenteras i eftermiddag.

En fempunktslista

Fem saker man inte ska ha dåligt samvete över på julafton:

1) Frossandet.
Julafton är enda dagen på hela året då det är fullkomligt legitimt att ha något ätbart i käften konstant, från tidig morgon till sen kväll.

2) Skilsmässoeffekten.
Som skilsmässobarn är det lätt att få dåligt samvete över att man inte kan fira jul med båda föräldrarna. Men det var ju inte DITT beslut att bryta upp familjen, eller hur? Väljer man som föräldrar att separera - ja då får man räkna med att vissa jular firas utan barn.

3) De uteblivna svindyra klapparna.
Alla har faktiskt inte råd att köpa presenter för tusentals kronor. När det gäller materiella ting så är det faktiskt tanken som räknas (tänk på det mamma när du öppnar paketet från mig med grytlappen i).

4) Att du inte orkar åka runt till alla hundrafemtioelva släktingar.
Vad är det egentligen för fix idé att vi prompt måste träffa exakt alla på just julafton? Det finns ju 364 andra dagar om året då man kan ses.

5) Stökhemmet.
På julen ska allting vara skinande rent med bonade golv och nyputsade fönster. Ursäkta? Tillåt mig googla "bonat golv", vad betyder det ens? Näe vet ni vad, då har jag roligare saker för mig. Det är dessutom helt omöjligt att hålla hemmet skinande när man har en ettåring som ser det som sin livsuppgift att plocka ut allt det som hans mamma just har plockat in.

Japp. Med denna lista skriven så sopar vi nu undan det dåliga samvetet och så har vi alla en riktigt fin julafton imorgon.

Okej?

GOD JUL!Merry Xmas säger Spiderchick och bjussar på sina allra spexigase pose.

Vinnare av sulky från Emotion Xtreet

Jag förstår att ni ivrigt inväntar att få veta vem som vunnit sulkyn från Emotion Xtreet.

Me too!

Jag inväntar dock i min tur klartecken från företaget som jag har samarbetat med. Hoppas kunna få ett ok ikväll. Annars får ni försöka hålla ut och så hoppas jag kunna meddela vinnaren i mellandagarna.

Ursäkta väntan.

Vänfika

Idag har mina kära vänner Carolina och Helena varit här plus Helenas trevliga boyfriend (som för övrigt är från England) (TUR säger jag bara att lilleman kan engelska, annars vet jag inte riktigt hur den här träffen hade artat sig).

Vi fikade och myste.

Nu har Spider von mama massa att fixa med inför morgondagen då hela stora familjen invarderar det Spiderchickiska palatset i olika omgångar.Helena och Carolajnen.Helena tog med hemlagad knäck. Mums!

Hyacintblom

Eftersom att vår lägenhet är väldigt kall så har mina hyacinter ännu inte förstått att dom faktiskt befinner sig inomhus (förmodligen tror dom att dom har placerats i något form av frysrum).

Nu har jag sålunda placerat blommorna framför ett av elementen. På så vis hoppas jag att dom ska känna lite värme och förstå att det är fritt fram att blomma ut och börja sprida lite julighet.You are amongst friends little flowers. Start blomming please!

Hjärta

Jag köpte en ny kruka med hjärtdekoration härromdagen.
- Du köper mycket grejer med hjärtan nu förtiden, påpekade min kille.
- Det gör jag väl inte alls, svarade jag och blockerade diskret blompinnen som jag också hade köpt.Ett hjärta till var det visst...

Sätt dig på bocken

Igår hade jag en totalt otippad låt på huvudet innan jag skulle somna.

Sätt dig på bocken, håll mig i rocken, sen så rider vi bort i galopp.
Till pepparkakskungen, men då blir du tvungen, att lova att ej äta honom upp.


Om och om igen skrålade låten i mitt huvud.

- MEN FÖR I HELSKOTTA BOCKAJÄKEL KAN DU INTE BARA RIDA UT UR MIN HJÄRNA!!! ville jag till slut skrika.

Komsi komsi

Spidermama har bullat upp.

Komsi komis lilla julafton - jag är redo för dig!

Men...

... snälla ni TACK!

Tack tack tack för att ni "presenterar" er här nedan. Skitkul att läsa!!

Väldigt roligt att se att det är så många olika människor som läser Spiderchick - unga tjejer, killar, mammor, utlandssvenskar, dataspelsnördar, psykologer, studenter, norrmän, farmödrar, svensklärare mfl mfl.

Massa fina ord lämnar ni också. Jag blir helt mallig och vill bara skrika BERÄTTA MER OM MIG SJÄLV!

Återigen tack.

Det här var en väldigt fin julklapp ♥Tack säger Spider och signar ett mental kontrakt med sig själv som går ut på att hon ska blogga i minst hundra år till.

Helga natt

Lilleman övar in Oh Helga Natt på trummor.


En julklapp från er till mig

Hoho kära läsare,

Jag antar att ni alla tillsammans har suttit och klurat på vad ni gemensamt ska ge till mig i julklapp (diskussionen har säkert gått vild på min "fanpage" på facebook) (kan jag tänka mig) (jag har inte kollat).

Well, nu kan jag hjälpa er lite på traven.

Jag har nämligen en önskan om att ni ska presentera er för mig. Det vore så himla roligt om just DU kunde skriva en rad och berätta helt kort vem du är och varför du läser just Spiderchick?

Det hela blir inte så intressant för er kanske, men väldigt roligt för mig att läsa!

Se det alltså som en julklapp från er till mig ♥

Kram!Vid köksbordet sitter Spajder varje dag och bloggar tills fingrarna blöder.

Tvättid på julafton

Jag har bokat tvättid den 24:e, på julafton.

Ingen annan person i vårat hus har pallat att boka tid den dagen. Vilka mesar!

Snacka om att jag äger skiten ur mina grannar.Jo jag tänkte faktiskt tvätta en snabb maskin på julaftons morgon = vi är desperata.

Nytt matsalsbord

Nu står det ett nytt matsalsbord och tronar i den Spiderchickiska matsalen. Direktimporterat från min mammas hem (och hon fick vårat bord).

- Vi ska byta matsalsmöbler med mamma, tjoade jag till min kille igår.
- Eh... va?, svarade han samtidigt som något i hans blick dog.

Sedan har det sålunda hyrts släp och burits och stånkats upp och ner i olika trappor. Jag tyckte mig även höra min kille frusta ord som inga och mer och nya och jävla och möbler.

Men jag kan även ha inbillat mig.Stooort bord (plats för tolv personer med hjälp av utdragsskivor).Och fina stolar!

Gran

Min lillebrolla har skaffat en julgran.

Idag har jag försökt att övertala honom att han ska ta med den hit på julafton (vi ska fira hos oss) eftersom att vi inte har någon gran - men han vägrar!!

Hallå eller?

Vi bor bara 200 meter ifrån varandra, om han bär trädet rakt så åker inga kulor av och han får lov att ta med allt hem igen när firandet är slut = vad är problemet?
Bild snottad från min brollas facebook.

LjusstakeDen här fina ljusstaken från Indiska har jag suktat efter hela december.

Men har jag köpt den? Nej nej. För mig lurar ingen!!

Jag vet ju att affärerna börjar rea alla julgrejer typ en vecka innan den 24:e och mycket riktigt var ljusstaken idag nedsatt till halva priset = jag köpte den.

Ha!

Nu ska jag bara snabbt bränna fyra ljus så där tripptrapptrulligt och vips kommer det se ut som att ljusstaken har stått på bordet och julifierat hemmet i minst en månads tid.

Spiderchick - Indiska
1 - 0

Tävlingen

Oj vad många fina bidrag som trillat in till tävlingen om en Emotion Xtreet Sulky!

Är det någon mer som är sugen på att delta så pågår tävlingen till på torsdag.

Pimp my kid

Idag har min barndomsvän Malin varit här och myst.

Lillemannen fick en Ralph Lauren tröja. Jomenvisst. Oj oj så fin!

Perfekt att pimpa kidet med till julafton.Fanx Malin!

Tre månader senare...

Precis när vi flyttat till Skövde tyckte jag mig skönja en överlevande pälsänger i tygkorgen som vi har på toaletten. För att ta död på monstret stoppade jag genast in korgen i frysen (det kan man göra istället för att tvätta).

Well... Det var nu TRE MÅNADER sedan jag la tygkorgen i frysen så jag tror nog att den eventuella pälsängern har tappat allt vad livslust heter vid det här laget.


Defekt

Här har jag i månader försökt lära ut att man inte ska klättra på inredningen och så kommer världens mest defekta möbel in i vårat hem.

- Snälla stå inte på bordet, ber jag min son om och om igen.


Nattens dröm

Jag har tidigare drömt att jag och StinaLee var ett par.

I natt drömde jag att jag ville bli tillsammans med Egoina (hon ville dock inte bli tillsammans med mig).

Ursäkta?

Vad är det med mig och lesbiska bloggdrömmar egentligen?

Vill mitt undermedvetna måhända säga mig något särskilt??

Okej okej

Okej okej okej.

Jag har misslyckats. Min kille hade rätt.
Nåväl. Nu kanske jag inte nådde det uppsatta målet men ibland är det faktiskt inte just målet som är det viktiga, utan vägen dit.

Kom ihåg det.

No legs

Oj oj oj vilket strålande fint soffbord jag köpte på Chilli idag.

Verkligen.

OM JAG BARA HADE FÅTT MED BENEN!!!Inga bordsben var det här.

Bajs

Idag upptäckte jag en mystisk, brun klump på vardagsrumsgolvet.
- Näeeee, var min första tanke. Nu har ongen skitit på golvet!!

Naturligtvis bör man behandla en potentiell bajskorv med största försiktighet. Jag la mig sålunda ner på knä för att studera brunklumpen närmre. Ganska omgående kunde jag avgöra att dess konsistens såg torr ut. Bra tecken! 

Jag böjde mig närmre och förde försiktigt mina näsborrar fram och tillbaka över föremålet. Det luktade ingenting. Försiktigt petade jag på klumpen och hoppsan! Det var visst ingen bajskorv?

Det var visst en barkbit, sprungen från vår ljusstake.

Tur!

Det hade varit jobbigt att ha massa bajskorvar drällandes i hushållet. Ovanpå allt annat.Här skulle barkbiten ligga.

Chokladask

Min kille har fått hem en chokladask.

Jag: Nu öppnar vi inte asken förrän på julafton.
Min kille: Hahahahahaha!!
Jag: Va?
Min kille: Du kommer aldrig att kunna vänta så många dagar.

MÅL!

Vi kan ha det som MÅL att inte öppna asken förrän på julafton.

Så menade jag.


Nya SN

Nu får boende i Skaraborg hålla utkik efter nya numret av SN (om ni inte redan fått den i brevlådan).

Jag stoltserar med mina viktigheter på sida 9.

Bland annat listar jag min favoritjulbelysning i Skövde, berättar vad jag önskar mig i julklapp samt visar upp vad lilleman ska ha på sig på Nyår.

Jomenvisst.

Nu drillar ni nästan på er av spänning va? Vavavava?SN.

Opysslig

Jag förstår att ni gillar att slå in paket

Usch. Som sagt, jag tycker det är skittråkigt.

Men så är jag också en väldigt otålig och opysslig person. Till exempel var jag inne i en inredningsbutik en gång och såg att dom hade grejer till scrapbooking.

- Hur lång tid tar det?, frågade jag tjejen i kassa.
- Vaddå?, undrade hon.
- Om man vill beställa en sådan där scrapbook?
- Det går inte att beställa, det är meningen att man ska göra det själv, svarade hon.

Eh... Jaha ja.

Whatevva.

Julklappsinslagning

I eftermiddag har jag och darling slagit in julklappar (jopp i år är vi ute i tid).

FY vad det är TRÅKIGT!

Alla snackar om hur stressigt det är att handla klapparna, men varför snackar ingen om efterarbetet?? Det är ju det som är det riktigt jobbiga. Min själ dör en smula varje gång vi måste slå in paket. Vilket naturligtvis ger sitt avtryck på klapparna som ser ut som att en treåring med extremt dålig syn och inga armar har varit där och rivit runt med tejp och sax.- Gu´va trökigt, säger Spiderchick.

Hemma!

Nu är jag hemma i Skövde igen.

Jag tog X2000 och som vanligt fattar jag inte varför jag envisas med att åka det tåget? Jag vet ju att jag får sitta med en karatespya jojjandes upp och ner i halsen under hela resan.

Nåväl. Idag höll jag blicken stadigt mot taket samtidigt som jag tänkte på vackra saker. Mådde inte allt för illa.Spiderchicks vy under tågresan.

Mot Skövde

Nu åker jag hem till Skövde igen.

Åker ju dock som sagt tåg, så jag vågar inte lova att jag kommer hem just idag.

Stay tuned.

Kärlek

Igår fick jag en dos med kärlek från chipspåsen.

Chipsen älskar mig lika mycket som jag älskar dom. Verkar det som.


Trevlig fest

Det var en mycket trevlig fest igår!

En minut in i trevligheterna spillde jag ut ett helt glas vin över hela brieosten. Härligt.

Jädrar va ho´måste var fuller den dära Spiderchick, spiller vin å allt! Kan jag tänka mig att folk tänkte.

Fast jag var inte ens salongsberusad. Inte under hela kvällen var jag på pickalurven. Känns skönt idag kan jag säga.Partyyyyy.

Julfest

Nu drar vi på Stinas årliga julfest.

Jag har en klänning med rosettprydda hundar på mig, torde vara juligt nog.

Trevlig kväll kära ni!

Bussy dag

Oj oj, idag har Spidermama träffat diverse vänner.

Mycket roligt!

Det blev bland annat ett kärt återseende med das Avenymutter (som jag antar att man säger på tyska) (avenymamma på svenska).

Nu ska jag fixa i ordning mig för kvällens julfest.El Spiderchicko (som jag antar att man säger på spanska) med fin vän.

Julägg

I Göteborg har påsken infiltrerat julen.

Frulle

Nu bjussar Marie på frukost och tända ljus.

Det senare ej till förtäring.

Godmorgon

Idag vaknade jag av kissnödighet.

Pallade mig upp och gick på toaletten. Tänkte att klockan var si så där fyra på morgonen, tittade på klockan och... den var tjugo i åtta på morgonen!

Herre min get. Jag hade alltså sovit obrutet i nästan nio timmar.

- MARIE!!, ville jag skrika. Klockan är nästan åtta!!!!

Fast det gjorde jag naturligtvis inte. Man väcker inte sin värdinna. Istället låg jag och sprattlade en sväng i sängen och gäspade högt tills Marie vaknade och trodde att hon vaknat av sig själv = lurad.BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!

(Såg bland kommentarerna att det var någon som saknade mina "bröl" och tyckte det var länge sedan jag skrev det.  Givetvis lystrar jag omedelbart till vad mina läsare vill ha!).

Well... Nu är jag hemma hos Marie. Vi har kollat på gamla kort och skrattat halvt ihjäl oss, käkat godis och tjötat. Nu verkar det som att vi ska tillbringa natten i någon form av vänskaplig skedposition. Najs!

Godnatt fina ni ♥

I made it! Befinner mig i Göteborg. Intar ...

foto0774 (MMS)

I made it! Befinner mig i Göteborg. Intar nudlar och vin med min fina vän Marie. Livet kunde vara värre just nu.

Mot Götet

Hepp hepp kära vänner,

Nu sjappar jag till Göteborg för en fett najs weekend. Ska träffa alla goa tjejer, dra en AW, shoppa liiiite och så en julfest på det.

MEN!

Det är SJ som ska ta mig till Göteborg! Och jag litar ungefär lika mycket på SJ som jag litar på mig själv de gånger jag säger att jag ska dra ner på godiskonsumtionen - det vill säga inte alls!

Så här hojtas ingenting förrän jag är över bäcken.

Återkommer...Ze bag is packed.

Aktning

Igår beundrade jag min kompis Annas toalett/hushållspapper så mycket att hon till slut skickade med mig två rullar hem.

Åh så fina dom är!

Alla hushåll med aktning bör ha sådant här papper i juletider.


Pappa hemma från Thailand

Min pappa är nyligen hemkommen från Thailand.

Vi jämförde bränna.


Eventuellt lite skillnad.Lilleman bländades av sin solbrände morfar.

Svettigt i snön

Gött! Nu kan jag logga in som vanligt på bloggen igen.

Well... Igår harvade jag iväg med lillen till kompis Anna.

Tack för att jag inte har signat upp mig på något gym säger jag bara! Det behövs sannerligen ingen extra träning när det ser ut så här på marken.
Förstår ni hur kämpigt det är köra runt med vagn i denna modd??

- Dedededededede..., frustade jag utmattat när jag kom fram till Anna. Dededede deo deodorant MEN FÖR I HELSKOTTA JAG MÅSTE HA DEODORANT!!

Så svettig var jag.

Hej! Här sitter jag och ser lite kriminell...

foto0773 (MMS)

Hej! Här sitter jag och ser lite kriminell ut. Kan inte logga in på bloggen. Fett störande. Vi hörs imorgon! Kram

Vinn en sulky från Emotion Xtreet

Oj oj oj kära läsare här har vi en tävling med fint pris! Nu kan ni vinna en sulky av märket Emotion Xtreet, värde 3195 kronor.

För att vara med och tävla behöver du bara signa upp dig för nyhetsbrevet hos barnshopping.se vilket ni gör enkelt här. Sedan lämnar du en kommentar under detta inlägg så att jag vet att du är med och tävlar.

Via länken kan ni läsa mer om Emotion Xtreet Sulky, alla funktioner, vad som ingår, se fler bilder samt vilka färger det finns att välja på.

Glöm inte lämna din email samt vilken färg du önskar.Info om barnshopping.se:

För dig som gillar barnshopping finns det nu ett sätt att slippa surfa runt i timmar för att hitta det du söker och att slippa prenumerera på en massa olika nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad. Detta via en enda kanal – vårt digitala nyhetsbrev.
Nyhetsbrevet utkommer 1-2 ggr/ månad och innehåller aktuella erbjudanden från över 30 barnbutiker. Att prenumerera är helt gratis och du kan närsomhelst avsluta din prenumeration. Som prenumerant kan dessutom vinna massa fina priser i varje utskick.

Tävlingen avslutas torsdag 23 december klockan 18.00. En person vinner en Emotion Xtreet sulky i valfri färg.

Inne och utelista 2011

Det här tror Spiderchick blir inne 2011:

• Alla olika kroppstyper.
"Spinkigast vinner" har idealet hetat de senaste åren. Men nu har det så smått börjat dyka upp "större" modeller i tidningarnas modereportage och många kändisar hyllas för sina kurvor. Det gillar vi! Under 2011 (och nästkommande årtionde) tror jag att mångfald blir modernt. Det häftigaste blir att vara sund och se ut som sig själv - oavsett om man är smal, kurvig, lång, kort, trekantig eller något där emellan.

Bubblare på innelistan: Ålderstecken. Vi tröttnar på stela botoxnyllen och istället blir rynkor och fina linjer accepterat.

Det här tror Spiderchick blir ute under 2011:

• Det extrema facebookandet.
Det fanns en tid då alla facebookade om precis varenda liten happening in life. Folk tävlade i vem som kunde skylta med flest resor, fester, tjejkvällar, parmiddagar, personalfester, titta-vad-jag-och-mina-vänner-är-spexiga i evighet amen. Alla addade alla, att bli bekräftad var viktigare än allt och gemenman kunde knappt släppa väder utan att personen närmast var där och dokumenterade. Trenden känns dock redan övergående och under 2011 tror jag att vi facebookar mer diskret.

Bubblare på utelistan: Silikonbröst. Att ha två stycken överdimensionerade fotbollar placerade direkt under näsan känns inte längre attraktivt.Spiderchick ponerar.

Spider på Posh24

Tjoho, nu kan ni läsa en liten intervju med mig på Posh24.

Godmorgon då´ra

Alltså - jag kan verkligen inte klaga på att jag är trött.

Vi får sova som prinsar och prinsessor hela familjen numera (sover di kungliga bättre än oss andra undrar jag, eller varför säger man så?). Jag tror lilleman sover igen all tid han missade som spädis.

Well... Senare idag ploppar det upp en fett fin tävling här på bloggen (verkligen dunderfint pris).

Och så har jag listat vad jag tror blir inne samt ute under 2011.

Stay tuuuuned mi friends.Dricker kaffe och beundrar min fina julstjärna.

Luciatåg avklarat

Trots att alla läst om mitt traumatiska luciaminne som jag skrev om här på bloggen - så fick jag inte vara lucia. Nänä för det skulle tydligen treåriga lilla L vara!!

Jaja.

Jag stod i alla fall i bakgrunden och smyg-glänste. Jag tror lätt att alla fyra personer i publiken märkte av min diskreta strålglans.Vår älskade lille tomtenisse.Lussefika.

Lusse

Hoho, nu ska vi snart iväg och lussa.

Lilleman ska vara tomte.

I eftermiddag har vi övat på Midnatt Råder (eller Tomtarnas Julnatt som den heter) och jag har tassat runt i lägenheten som en (något storväxt) tomtenisse, gömt mig på olika ställen (antar att tomtenissar gör sådant), ätit låtsasgröt etc, allt för att lilleman ska hamna i stämning inför kvällens roll.Lillemans tomteskrud, prydligt upphängd i väntan på lussandet.

Snabba ryck

Idag fick vi besök tidigare än väntat.

"Vi kommer förbi om en liten stund", ringde kompis och meddelade.

- Lilleman, tjoade jag. Nu är det snabba ryck som gäller! Jag stuvar undan den värsta skiten och du försöker undvika impulsen att gå efter mig och stuva ut allt igen. Okej?

Inte för att det behöver vara skinande rent hemma när det kommer folk, men man behöver ju i alla fall inte bjuda besökarna på ett lass med smutsiga trosor.Jag och min fryskofta.

Test Del två

Här kan ni åter testa hur väl ni följt Spiderchick under året som gått.

Vad misstänkte Spiderchick att hennes son hade fäst på tröskeln till sitt rum?

1. En fälla.
x. En detektor.
2. En mina.

Vad googlade Spiderchick en morgon efter en sömnlös natt?
1. Spa.
x. Rosafluff.
2. Mentalsjukhus.

Vad heter Spiderchicks modebloggande vän?
1. Stockholmsmamman.
x. Avenymamma.
2. Vimmelmamman.

Vilket är Spidechicks favoritprogram?
1. TopGear
x. TopModel
2. TopBlogger

Vad är det för bok som Spiderchick planerar att skriva?
1. En pekbok för bloggbarn.
x. En nyutgåva av bibeln.
2. En trioglogi om en kvinna som heter Elisabeth Salamander.

Vad var det för facebookgrupp som spiderchick i januari planerade att starta?
1. Vi som tycker att SpiderPapa ska stiga ur sängen (åtminstone innan klockan halv tolv).
x. Vi som tycker att TopModel borde sändas i åtminstone sjuttio säsonger till.
2. Vi som älskar att fota oss själva med självutlösaren samtidigt som vi gör crazy poser.

Vad är Spiderchicks nya beroende?
1. Metamfetamin.
x. Alvedon.
2. Riskakor med ost.

Vad hade Spiderchick problem med under hösten?
1. Kronofogden.
x. Klamydia.
2. Bihålorna.

Fixardag

Igår hade vi en fixardag.

Jag ville att min kille skulle borra upp lite grejer på väggarna men tydligen har han utvecklat en fobi mot det.

- Ja pallar inte att borra upp något, säger han.
- Varför inte?, undrar jag.
- För att du ändrar dig HELA TIDEN!!

Förvisso.

Nu har min ambivalens alltså skadat min kille.

Han är så att säga FFL (Fördärvad För Livet).

Glömd mobil

Precis när lillen lagt sig ikväll insåg jag att jag hade glömt min mobil i bilen. Nääääj! När man är ensam hemma med sovande liten är det inte bara att sticka ut.

Vad göra?

Väcka lillen? Sorry to wake you up little man but we need to go out to the car, this is an emergency!

Näe.

Skulle jag hänga mig ut genom fönstret och be någon förbipasserande om hjälp? Hallå hallå ja du där på andra sidan gatan skulle du kunna tänka dig att öppna min bil och plocka ut min telefon? Ååååh vad snällt tac... Nämen hallå inte köra iväg med bilen! Hoho, vart tar du vägen?

Näe.

Skulle jag kanske knyta nyckeln i en tvåhundra meter lång lina och sedan kasta ut linan genom fönstret och hoppas på att helt magiskt pricka in i nyckel i billåset?

Näe.

Inget kändes optimalt.

Jag fick snällt vänta tills min kille kom hem innan jag kunde hämta mobilen.

Antal viktiga samtal jag missat: Noll.

Lilleman säger "baby"

Exklusivt för alla Spiderchickläsare: Lilleman bjussar på sitt första engelska ord (nåja) - baby.

(Det är mig ni hör först).

Lovat var det här

Igår sa mina vänner till mig att jag och lillen är välkomna hem till dom när vi vill! Precis när vi vill.

Ha!

Jag tror inte riktigt att vännerna förstår innebörden av att lova mig en sådan sak. Dom förstår nog inte att dom just bjudit in världens mest socialtörstande människa till sina hem.

Japp.

Så nu åker vi sålunda hem till kompisarna en sväng.

Tjing så länge!Väkommen säger Spiderchick till sig själv.

Ps. Har tidsinställt en videoblogg där lilleman säger "baby". Ploppar upp här lite senare.

I bilen

Konversation i bilen förut.

Jag (till min kille som kör): Det är is på rutan så vifta inte med den där bakgrejsimojsen.
Min kille: Va?
Jag: Vifta i inte med bakgrejset.
Min kille: Vaddå vifta?
Jag: Använd inte viftaren som sitter i bak!
Min kille: Va??

Men herregud jag menar ju att han inte ska använda den bakre vindrutetorkaren - hur ordagrann ska man behöva vara GOT DAMMIT!?

Hur många kvar?

Vi använder hundbajspåsar till att släng lillens blöjor i.

Idag såg det ut så här när jag kom in på toaletten.
Jag tippar på att det är lilleman som har varit duktig och kontrollerat hur många påsar som finns kvar.

Julklappar

Det går inget vidare med julklapparna till lilleman.

Fem minuter efter att vi har köpt hem något så öppnar han paketet!!

Jomenvisst.

Och det värsta är att det är inte han som tjatar, utan det är vi föräldrar som propsar på att han ska öppna presenterna. Vi kan liksom inte hålla oss.

- Hihi, men okeeeeeej då du får väl öppna paketet dåååå, säger vi till en förvånad lilleman och sedan kan vi knappt bärga oss innan han har fått av allt papper.

Ursäkta?

Detta beteende måste få ett omedelbart stopp innan lilleman är stor nog att förstå hur sjuka hans föräldrar är.Ser ni några adventspaket? Nej inte jag heller för lillen fick öppna alla fyra redan i slutet AV NOVEMBER!!!!

Live chat!

Jaha då kör vi igång chatten!

Är det någon här då må tro?

Eller är det ekot av min ensamhet jag hör??

Hoho?

Någon?

Vi avslutar chatten nu. Kul att snacka med er ♥

Chat?

Vad sägs om en liten chat klockan 21.00 (efter TopModel)?

Det vill säga vi snicksnackar i kommentarfältet, ni kan ställa frågor, vi kan ösa ömsesidig kärlek över varandra etc.

Det var ju så roligt sist! Tyckte jag själv i alla fall.

Jag skriver ett inlägg klockan nio ikväll så hoppas jag att någon vill chatta med mig.- Come chat with me, säger Spiderchick (jo jag har grötkladd på axeln).

Stort test - hur noga har du följt Spiderchick?

Snart lider år 2010 mot sitt slut.

Här kommer test ett av två där du kan testa hur noga du har följt Spiderchick under året som gått.

Spiderchicks favoritgodis är?
1. Laktrits
x. Bilar.
2. Marabou Polka (fast det är lite missvisande att peka ut en enda grej som Spiderchicks favoritgodis för faktum är att hon äter allt bara det kommer med gnutta socker).

I September var Spiderchick nominerad i VR blogawards, vilka kategorier?
1. Roligast i Bloggvärlden samt Guldpennan.
x. Smartast i Bloggvärlden samt Bläckpennan.
2. Årets modebloggare samt Guldbyxan.

Under hösten fick familjen Spiderchick nya husdjur, vad var det för djur?
1. Två stycken trofasta goldenretrivers.
x. Fem stycken kastrerade dvärgkaniner.
2. Hundra (ev fler) odresserade pälsänger.

I Juli var Spiderchick i Skåne, vilken känd bloggare tog hon en fika med där?
1. Kissie.
2. Egoina.
3. Paow.

I oktober fick Spiderchick en ny vän, vem?
1. Gaymaster.
2. Dalmasen.
3. Gaymasen.

Under vintern låg Spiderchick i bloggfejd (vill hon gärna tro i alla fall) med en annan blogg. Vilken?
1. Bloggfrossa och mannen som blev trött.
x. Räkfrossa och mannen som var utstött.
2. Gråmossa och gubben som lukta kött.

Vad ville Spiderchick i november tilldela sig själv för pris?
1 Nobels Städpris.
x Nobels Fredspris.
2 Nobels Bloggpris.

Vem har Spiderchick varit lite hemligt kär i under 2010?
1. Leif Loket Olsson.
x. Leif GW Person.
2. Joel Kinnaman.

Glöggmys

Nu kommer det snart vänner hit på lite glöggmys.

Najs!

Jag har för övrigt gjort två stycken test där ni kan testa hur väl ni har följt min blogg under året som gått. Det första testet ploppar upp här lite senare.

Tjing så länge!


Lucia

Idag är det Lucia.

Har jag berättat för er om den gången jag var lucia?

Jag var nio år och blev av klassen utsedd till årets ljusbärare. Yes! Äntligen skulle jag få gå först i tåget, vara den som kom med hopp och ljus och julefrid.

Jag var jätteglad!

I en dag.

Sedan drabbades fröken av någon form av rättviseknäpp för plötsligt fick alla tjejer som ville vara lucia!! Vips tvingades jag dela strålkastarljuset med två andra.

Typiskt.

Sedan dess har jag har varje år omkring den 13 december känt mig en smula bitter.

Skorpor med choklad

Ni vet ju sedan innan att jag lider av limited-edition-tourettes. Det vill säga allting som kommer ut i nya smaker och tillverkas i begränsad upplaga MÅSTE jag köpa.

Nu senast krisprolls med mörk choklad.

Jättegoda!

Det bästa är att jag kan knapra på skorporna och tänka hujedamej vad jag är nyttig nu, nu jädrar rinner hälsosamheten i blodådrorna på mej fast det inte alls gör det. För egentligen käkar jag godis bara att det är inpackat i några sädesslag.Candy in disguise.

Baby

Idag har lilleman lärt sig säga sitt första engelska ord - baby.

- Baby baby babYYYY, säger han och ser mäkta stolt ut (han förstår givetvis inte innebörden, men ändå).

Nu ska jag försöka lära honom att även säga "who´s" samt "your" så att han kan säga Who´s your baby? WHOOO´S YOUR BABY BITCHES? (minus "bitches" då).

Säkert fett användbart att kunna på förskolan.Mammas fina fina fina älskling ♥

Läckage

Jag plockade nyss fram vårat superlim.

Jag vet inte men... jag tycker mig ana en gnutta läckage?


Statusuppdatering

En statusuppdatering som får intresseklubben att darra av upphetsning:

Lilleman är förkyld igen.

- Var hälsade eder snorsträngar tjocka som barkis, sa jag.

Det är liksom ingen idé att vara vresig mot förkylningen. Det bästa är att bara bjuda in basiluskerna i hushållet med öppna armar och fredligt sinne.

Vi lär ju umgås en hel del de närmsta åren.En barkis. Bildkälla.

Länklucka nr 3I länklucka nummer tre länkar jag till en viktig insamling.

Snart är det jul och tyvärr finns det barn som tvingas fira på sjukhus, barn som sjuka i cancer eller en Histiocytossjukdom

Histiocytossjukdomar är en grupp ovanliga sjukdomar som beter sig som cancer och behandlas även som cancer. Forskningen saknar resurser men får bidrag från Barncancerfonden.

Jag blir oerhört berörd av just barncancer. Jag blir så ledsen när jag tänker på att härliga, goa ungar ska behöva drabbas av denna jävliga sjukdom.

SJÄLVKLART har jag (och även min kille) skänkt en slant till denna insamling.

Hoppas ni vill göra så med!

Kram och tack för att ni bryr er ♥

Dagens lista

Dagens humör: Glad och lycklig.

Dagens hälsocheck: Har ont i nacken för att jag sov i en ställning som egentligen är way to komplicerad för min typ av vighet.

Dagens borde: Inte städa faktiskt. För det gjorde vi igår. Kanske borde jag slå in alla julklappar? Fast det är faktiskt tradition att jag och min kille slår in klapparna på julafton i samband med att själva utdelningen börjar (och så suckar hela familjen och säger men ååååååh).

Dagens outfit: Jeans (som enkom med vilja och lite tur knäpps i midjan), prickig tröja.

Dagens planer: Äta korvstroganoff hos mamma.

Dagens fundering:
Hur ska vi få ihop livet nästa år med jobb och dagis och hela tjottabaletten (detta är för övrigt inte "dagens" fundering utan detta är en "dygnet runt" fundering).

Dagens beroende: Kaffe.

Dagens längtan: Längtar till nästa helg som blir en fett najs tjejweekend i Götet!

Dagens lektyr: Läser nya numret av Mama så fort jag kommer åt.

Coppa gärna!Lektyr och beroende på samma bild.

Lördagsmys och vinägerchirre

Oj oj nu lördagsmyses det för fullt hemma hos den fejkadliga familjen Spider von Chick.

Kvällen till ära testar jag en ny sorts vinägerchips.

Hoppas på succé.


Pom Culinair

Vi är lata och köper potatisgratäng på påse (eller vad man ska säga).

Pom Culinair är godast men förpackningarna för de olika sorterna är på tok för lika! Alla är gröna.

Potatisgratäng med rotfrukter har vi kommit hem med ett antal gånger och nu råkade vi visst köpa något som heter Frestelse Bas?

Pom Culinair måste betänka att det finns kunder som är lätt efterblivna och inte läser på förpackningen utan bara antar att de har lagt en helt vanlig, oskyldig potatisgratäng i kundvagnen.

Nåja - lite grillkrydda på den här frestelsen och vi har oss nog en gratäng.Härligt

Härligt att jag kallar mina vänner för Katrin när dom heter KRISTIN!!

Suck... Jag kan vara väldigt snabb på tangenterna ibland.

På jobbet skrev jag ChristinA till en leverantör fast han heter ChristiAN. I flera mail skrev jag detta.

Jag heter CHRISTIAN, påminde leverantören.

Oj förlåt Christina, skrev jag tillbaka.

Fy

Fy vilken dålig frukost på stan vi just upplevt.

Jag som vanligtvis ÄLSKAR Rådhuset gick idag därifrån och kände mig nästan löjligt missnöjd.

Tråkigt.

Well, nu kan lördagen bara bli bättre.

Himlen är oskyldigt blå

Filmen igår var bra!

Det är svårt med svenska filmer tycker jag för man märker så lätt när någon av skådisarna har några år kvar på scenskolan. Om man säger så.

Men Himlen är Oskyldigt Blå var som sagt bra.

Nu har jag precis chock-sms:at några kompisar för att kolla om dom månne vill dra en lyxfrulle på stan med familjen Spiderchick. Visserligen är dom småbarnsfamiljer, men att få sms klockan 09.15 en lördagsmorgon kan vara magstarkt för vem som helst.

Vi får se om dom svarar.Godmorgon var det ja!

Bio

Rundar av denna händelserika fredag med bio.

Jag och kompis Katrin ska se Himlen är oskyldigt blå.

Den handlar om knark har jag förstått? Kan helt klart passa två småbarnsmorsor som oss.


Julafton idag

Idag var det rena rama julafton som trillade in genom postinkastet.En nysläppt bok om social medier, en tidning och så lyxig inbjudan från nattklubben Lobby (jag har tyvärr aldrig möjlighet att gå på dom där festerna, men det känns hemskt glamourigt att mottaga inbjudningarna så det fortsätter jag gärna göra).I boken finns min blogg med som exempel. Minns ni det inlägget?Och i tidning finns ett reportage om att "blogga med bebis" och i den artikeln serrni - är jag också med på ett litet, litet hörn. Köp och läs.

Nu ä ho´ överexponerad den dära Spajderchick, nu ä ho´ så överexponerad att självaste Lady Gaga känns anonym i jämförelse.

Blodbad

Usch.

Dagen som började så mysigt gick snart över i tråkigheter.

Lilleman trillade rätt in i vår tv-bänk (en bänk som för övrigt snart kommer få ångra att den någonsin blev tillverkad) och fick ett jack precis vid ögonbrynet. Lillens farmor är kunnig och hon såg att det inte behövde sys. Vi gick till vårdcentralen, där rengjorde dom såret och konstaterad att det inte behövde tejpas heller. Skönt!

Positivt: Lilleman kommer få ett sådant där ärr över ögonbrynet som Kevin i Backstreet Boys hade när det begav sig. Mode går ju i cykler och lagom till lilleman blir tonåring är det superinne med jack-i-ögonbrynet igen = lillen blir ballast i klassen.

Fast: Det blir nog inget ärr. Barn har så bra läkekött.Mamma blir ledsen när liten är ledsen.

Bättre!

Mina bihålor är mycket bättre.

Har knaprat Sinova, Alvedon (för en smula göttig smärtlindring) och tuffat upp några kilo nässpray i borrarna. Nu känner jag inte av beeholsen alls. Skönt!

Jag tror inte att ni förstår hur ogärna jag går till doktorn.

Ogillandet beror på två saker. Dels bor det en hypokondriker i mig, jag är rädd för dåliga besked. 

Doktorn: Jaha ja Spiderchick det verkar som att vi måste amputera bort ditt huvud.
Jag: Vavavava voffo voffo det är ju bara bihålorna??
Doktorn: Det kan inte hjälpas. Huvudet måste omedelbart ersättas med protes.

Lite så.

Sedan är jag lat. Lat som ett as. Och hej vad det är tråkigt att sitta och glo i ett väntrum. 

(Med anledning av detta jag-mår-bättre-inlägg förstår jag ju att mina bihålor i detta nu mobiliserar sig för att åter slå till med full kraft) (jo jag är vidskeplig också).Hypokondrisk, lat och vidskeplig.

Miljardär

Om jag fick en tia för varje vällingflaska jag blandar så hade jag snart varit världens kanske yngsta miljardär.Det blandas och dricks en hel del välling i de Spiderchickiska hushållet.

Schlappa

Idag har varit en bussy dag för Spidermama (mer hektisk än bloggen låtit påskina).

Nu är jag helt slut och orkar på min höjd grotta ner mig i Heidi Montags hemliga operation.

Sen sova.

Hörs imorrn!


Sorry mamma

Efter julbaket hos mormor förra veckan var det meningen att jag skulle vidarebefordra en påse lussebullar till min mamma.
Men ser du några lussebullar mamma? Nej inte jag heller.

Dom är slut.

Så går det när man inte ber att få saker som man omöjligt kan veta om att man ska få.

Vidrigt

Vidrig sak:

När man kommer ur duschen och det enda som finns att torka sig med är en våt handduk.

Huva!

Jag vet inte varför, men det är något med vått mot vått som gör att själen dör en smula.Torrt ska det va.

Lilleman tränar

Lilleman gör knäböj till tonerna av Westlife.

Det är min mamma ni hör på slutet.


Vaken

Jahapp, nu är vi vakna.

Jag tror att jag och lillen ska lyxa till det idag och dra en frulle på Rådhuset.

Beacuse we are worth it.Gu´va ho´ä cooler den dära Spiderchick.

Vinnare av skiva med Teodoure

Vad roligt att så många var sugna på att lägga vantarna på en skiva med Teodoure! Killarna i bandet tackar ödmjukt för alla snälla kommentarer ni har postat.

Följande tre personer får en skiva hem i brevlådan:

Jäääklar vad bra dom var! Blev helt kär ju! Vill inte ge bort den i julklapp, jag vill ha den själv så klart!! Mohaha
/ Mia

vore ju en grym julklapp till en själv :D
/Emelie


ohh, jag är helt klart på! -håller tummarna så hårt jag kan
/Förvirrade morsanDaniel säger tack.

Lyckat

Vi hyrde film i söndags - Wanted samt Body of Lies.

Först satte vi igång Wanted. Den började okej. Men så plötsligt vräker sig Angelina Jolie upp på motorhuven av en framrusande bil, skjuter hej villt med en k-pist samtidigt som hon fortsätter att styra fordonet med fötterna!! Där och då beordrade jag omedelbar avstängning av film.

Så började vi titta på Body of Lies istället. Fem minuter in i handlingen inser jag att vi har sett filmen förut.

Bra där.

Nu måste jag gratulera mig själv till en synnerligen lyckad filmhyrning. Not.


Julelådan

I veckan köpte jag hem en julelåda, alltså en trälåda som det står god jul på. Jag tycker att den andas liten-pitoresk-fransk-by och det är precis så jag vill att vårat hem ska vara! Det är den feelingen jag vill åt.

Allt i köket kretsar nu kring den franska julelådan. Häromdagen försökte min kille ställa frukosten på bordet vilket naturligtvis var ett big misstake. HUGE!

- Opp opp älskling, tjoade jag. Ingen frukost direkt på bordet, ställ maten iiiii julelådan.

Hallå liksom. Vad hände med feelingen?

Killar förstår sig inte på det här med andning och franska byar.


Tillbakablick

Jahapp då var vi hemma efter en festlig sångstund.

Nästa år börjar lillemannen dagis och då är det slut med öppen förskola, mammaluncher, sång och fika. Lite sorgligt. Jag är väldigt glad att jag åter blev föräldraledig på heltid i och med flytten till Skövde (började ju jobba så smått när lillen var sex månader). Det är mycket roligare nu när min "bebis" är äldre. De första månaderna bestod bara av amning, skrik, sömnbrist, amning, skrik, sömnbrist i evighet amen.

Vår start på föräldralivet var inte rosafluffig och på så vis är jag rädd inför nästa barn (om det blir något) för jag vet inte om jag pallar med en sådan där tuff spädbarnsperiod igen (fåfängt tänk, I know)... Inte för att det måste bli likadant, men ni fattar.

Finns det månne någon naturlag som säger att är första bebisen en missnöjd-dygnet-runt-spädis så är andra bebisen en sova-hela-nätter-spädis? Per automatik liksom?Thihi.

Såååååång

Hepp hepp,

Nu drar vi iväg på säsongens sista sångstund. Idag ska jag sjunga för kung och foster land.

- Tre gubbar tre gubbar från PEPPARKAKELAAAANDLALALALALALALAAAND!!, ska jag vaila och när sången är klar står alla andra föräldrar med hakorna i golvet och är helt häpna över min oerhörda talang som visar sig först nu, denna sista gång.

- Who´s your daddy??, frågar jag då. I just say WHOOOOS YOUR DADDY???

Fett cool avslutning. Om jag får sänga det själv.Spajder är redo för att äga sångstunden.

Länklucka nr 2

Spiderchick presenterar bloggen i länklucka nummer två.


Få en skiva med Teodure

Ni vet ju att min killes bror Daniel spelar i ett band som heter Teodure. Dom är grymma, ni kan höra musiken här. Nu vill Daniel ge bort tre skivor till er Spajderläsare. 

Är du sugen att lägga vantarna på ex (eller kanske vill ge bort i julklapp) är det bara att lämna en kommentar. Glöm inte att bifoga din email också.

Tre personer erhåller alltså en skiva vardera.

Det går bra att lämna intresseanmälan fram till klockan 19.00 imorgon Onsdag.Daniel = världens bästa sångare.The CD:s

Tävling avslutad.

Kyrkbesök

Idag vattenkammade vi oss, satte på oss vårat vänaste språkbruk och så traskade vi ner till stora kyrkan som ligger mitt i stan.

Först stundade en barnvänlig minigudstjänst och sedan var det fika.

Lilleman och hans kompis Lilla A lekte tittut under altaret. Alltså, med risk för att vara en sådan där jobbig morsa så måste jag bara säga att något sötare än titt-ut-under-altaret-nu-kryper-vi-mellan-prästens-ben har jag nog aldrig sett förr i hela mitt liv!

Jag fick nästan livrädda mig själv en stund eftersom att hjärtat fullkomligt svämmade över av kärlek. Godingar ♥

Provsmak

Jag var i mataffären häromdagen.

Plötsligt ser jag att man får provsmaka choklad. Jag rusar diskret fram till bordet.

- Oj då vad är det här för trevligt godis, säger jag (brukar alltid fråga lite om produkterna innan, mest för syns skull, för helst av allt vill jag bara slänga mig över gratisgodsakerna och moffa munnen full). Är det olika sorter?

- Ja det är två olika sorter, svarar demotjejen. Den mörka chokladen är mörk choklad och den ljusa chokladen är ljus choklad.

- Okej, svarar jag.

Det lät ju eh... logiskt.

En bit kärlek

Igår kväll överraskade jag min kille med en kärlekssmörgås.
Nämen.

Va?

Ringer det?

Vem är det?

Är det riksförbundet för Världens Bästa Flickvänner som ringer och vill ha mig till ordförande?

Jaha ja.

Jo jag tackar.

Näääääääääääääääääääääj!

Jag glömde helt av att det var Topmodel ikväll!

Antar att ni känner min smärta genom datorn.

Vem var tvungen att pack their bags and go home?

Bajsblöja

Idag när vi kom till Öppna Förskolan insåg jag att vi visst promenerat dit med en saftig bajsblöja (förklädd i lila påse) inkilad i barnvagnssuffletten. Jag tyckte väl att det hade luktat lite skumt...

Det var meningen att jag skulle ha slängt påsen innan vi gick hemifrån men hej ibland har man bråttom.

Harvat runt i snön med ett halvt kilo bajs - check!


Gillar´t

Gosh vad jag älskar chips med vinägersmak! Så gött.

Häromdagen råkade min son få tag i ett litet tappat chipsflarn och till min förvåning ser jag honom mumsa i sig det samtidigt som han ser väldans nöjd ut.

Ursäkta?

Mammas goda mat spottas ut men vinägerchips som tar år och åter år av träning att vänja smaklökarna vid - det slinker ner utan en blink?

Ibland förstår jag mig inte på mitt barn.


Mer bilsnack

Jösses vad jag bloggar om bilar nu förtiden?

Nu bara måste jag berättat om i lördags när vi åkte hem från Falköping då jag tvingades ligga och trycka bakom en människa som körde 70 km på en 80-väg! Så fett störande.

Jag vågade inte köra om på grund av halkan och snön. Vägen är dessutom smal och så hade jag värdefull last (läs: lilleman). Så ja det var liksom bara att foga sig till snigelfarten.

Inte så farligt kan tyckas.

Samma sak är det ju när datorn segar eller personen framför i kön på ICA är långsam, det är inte heller så farligt. Ingen dör av det. MEN MAN KAN BLI STRESSADE FÖR MINDRE GOT DAMMIT!

Min vecka

Min vecka i sammanfattning (dvs förra veckan).

Måndag
Vi går till Öppna Förskolan (som alltid på måndagar). Efter det följer vi med våra goa kompisar hem till dom, hänger där och käkar lussebullsfika.

Tisdag
Vi åker hem till samma kompisar som föregående dag och blir nu bjudna på lunch. Det finns nog inget bättre än att bli bjuden på lunch - lyXx! På kvällen fikar jag med kompisar.

Onsdag
Vi går på sångstund och eftersom att det snart är jul sjunger vi bland annat Tre Gubbar (från pepparkakeland) och Jungfru Skär (här är karusellen). Jag hamnar i akut nostalgichock. På kvällen går jag på ett event i en klädbutik. Det bjuds på gratis mat och vin som jag frossar i så tillvida att jag missar modevisningen.

Torsdag
Kan man amputera bort bihålorna? För mina känns denna dag bara jobbiga och totalt överflödiga. Jag går till apoteket och beväpnar mig med nässpray, Sinova och Alvedon. Är det krig dom vill ha bihålorna - ja då är det krig dom ska få! Till lunch är vi bjudna på dejt hemma hos kompis Anna. Mucho trevligt.

Fredag
Vi besöker min mammas jobb. Mamma är lärare på träningsskolan och ungarna i hennes klass är skithärliga. Lilleman tycker också om dom. På eftermiddagen är lillen hos sin farmor och jag är hemma och slickar mina sår bihålor.

Lördag
Vi åker till min mormor i Falköping och bakar pepparkakor. Lilleman får smaka på sin livs första pepparkaksdeg bakom sin mammas rygg. På kvällen kommer kompis Elin och vi har en katastrofalt olugn, men än dock trevlig, myskväll.

Söndag
Vi blir bjussade på söndagsmiddag hos lillemans farmor. Sen åker vi och handlar söndagens överlevnadsartiklar - hyrfilm och godis.

The End.

Deadline

Nu har jag mailat iväg en hel drös med material till tidningen SN som jag skriver för.

Dead line är nämligen imorgon. Ni anar inte vad jag njuter av att ha benämningen "deadline" florerandes i min vokabulär. Det låter så proffsigt. Så very Carrie Bradshaw.

Nedan ser ni dokumenten som jag mailat.

Nu blev ni nyfikna va?

Nu önskar ni allt att ni vore en bugg i min dator? Ett litet tjuvläsande virus.

Bihålorna

Mina bihålor är inte att leka med just nu.

Först svullnade dom upp så att jag fick världens tandvärk. Nu har dom svullnat igen, fast åt andra hållet så nu går jag runt med huvudvärk. Har köpt Sinova för att se om det blir bättre.

Pappa tipsade även att jag kunde koka vatten och ånga näsgångarna samt även stoppa upp en vitlöksklyfta i var borre.

Eh?

Hallå hallå pappa 1800-talet ringde och ville ha sina tips tillbaka!

Eller? 

Ånga och vitlök kanske funkar?Pls make this work. My beeholes is killing me!

Svar på några frågor

Kan vi få receptet på pepparkakorna?
Svar:
Naturligtvis glömde jag helt av att be mormor om receptet. Så jag antar att jag har gjort mig skyldig till brott mot mänskligheten nu.

Har du lagt ner din kalender?
Svar:
Alltså... Jag är inte bara mamma, jag är en värdelös bloggare också! Jag skriver att jag ska skriva massa som jag sen inte gör. Måste omedelbart sluta att lova saker för sanningen är den att jag inte hinner binda upp mig på inlägg. MEN! Jag vill självklart fortsätta att länka till olika bloggar. För jag vet själv hur roligt det är att bli länkad. Dock vill jag inte lova er när eller hur många länkluckor - men håll utkik!

Viktigt!

Jag är just nu med och sprider ett mycket viktigt budskap på facebook.

Myskväll som inte var så mysig

Det var verkligen en lugn och skön myskväll igår.

NOT!

Herre min get. Lilleman ville inte lägga sig och sova (annars är han superlätt att lägga och somnar på fem minuter, med vissa undantag såklart, han är ju ett barn) och detta talade han om att genom att bjuda på skrikkvällen som gav tinnitus åt di döda.

Jag försökte alltså jonglera övertrött unge och socialt umgänge med Elin halva kvällen = inte optimalt.

Men så är det. Det går inte att styra barn och det är liksom bara att skratta åt situationerna som ibland uppstår. Samt smygfantisera om att sälja kidet på Blocket.

Utgångspris 0 kronor. Fri frakt.Vi hann absolut mumsa lite ost och kex.

Tjejkväll och julfest

Hepp hepp (mitt nya favorituttryck) nu kommer snart min fina vän Elin hit. Vi ska laga mat och mysa. Lilleman får också vara med tills han somnar.

Spider de Papa ska på julfest ikväll. Tyvärr har han jobb imorgon som startar redan klockan 07.00. Det var ju synd.

Det betyder ju att han måste ta det lugnt på festen ikväll.

Trist.

Verkligen.

*Skrattar skurkaktigt och klappar en ondskefull katt*Idag har jag hunnit mysifiera lägenheten något.

Nästan bensinstopp

Nu är vi hemma efter några timmar hos mormor.

Höll på att skita knäck (det är ju jul) på vägen dit när jag efter halva vägen insåg att det knappt fanns någon bensin kvar i bilen! GAH!

Framför mig så jag mig själv och lilleman - försmäktande invid vägkanten utan bensin i femton dagar... Usch vilken mardröm! 

Måste ringa pappa måste ringa pappa, tänkte jag. Fast neeeej han är ju i Thailand! Typiskt. Måste han dra iväg på semester just när jag håller på att få bensinstopp??

Nåväl. Vi hann i alla fall fram till Falköping innan bensinen tog slut. Pjuh! Sedan bakade vi pepparkakor så det stod härliga till.Full aktivitet.Redo att gräddas.Färdiga!

Pepparkaksbakning

Hepp hepp, nu drar vi iväg på pepparkaksbak till mormor i Falköping.

Det är en liten tradition vi har varje år. Jag och kusinerna träffas hos mormor, flamsar och flesar, äter pepparkaksdeg samt håvar in säckvis av juligt snask.

Jag är i ärlighetens namn inte så där superförtjust i pepparkakor (klart jag äter om det serveras, jag är väl inte dum) men mormors recept... ja det är gudomligt! Hon har citron och grädde i degen - förstår ni hur gott det blir??

Jag ska försöka ta receptet och förmedla det till er. Faktum är att det vore ett brott mot mänskligheten om jag inte förmedlade det till er.

Once you go grädde och citron - you never go back.Ostajlad med fingrar i givakt.

Härligt

Det är så härligt att komma in i köket på morgonen och känna den friska fläkten av 14.3 grader.

!!!

Jaha ja

Här sitter jag och gör ingenting.

Jag tänkte att jag skulle ha diskat, dammsugit, plockat i ordning och bara allmänt mysifierat hela lägenheten innan mina älsklingar kommer hem (lillen har varit hos sin farmor och min kille har jobbat) men icke!

Istället har jag gjort... inte ett skit.

Nu står mitt sista hopp till att någon viktig person (förslagsvis kungen) ringer och säger hej hopp, jag har vägarna förbi, kommer upp och hälsar på om tio minuter! Sådant brukar få mig på städ-alerten.

Men om inte det händer... Ja då får vi fredagsmysa på en bädd av damm.Jag kunde väl åtminstone rättat till duken?

Fast. Fast ändå inte

Det är mycket snö i Skövde ska ni veta.

Idag skulle jag ta bilen till affären. Startade, gasade och... kom ingenstans! Helskotta, tänkte jag. Jag sitter fast i en snödriva! Jag gasade mera och mera och mera, hårdare och hårdare. Röken bolmade ilsket ur avgasröret och snön sprutad under de stretande hjulen.

Människor som gick förbi på trottoaren stannade för att betrakta min kamp mot snön.

- Snälla låt mig komma loss ur denna snödriva sprungen ur helvetet, mumlade jag för mig själv. I samma stund tittar jag ner och inser att... Handbromsen fortfarande ligger i.

Whoopise.- Man kan inte ha koll på allt, säger Spiderchick.

Ett jävigt men än dock genuint julklappstips

Jag har alltid lite ångest innan jul för jag är så kass på att köpa julklappar. Mina bröder är världsbäst på att komma på fyndiga, passande och roliga presenter. Till exempel förra året, då ramade dom in en parkeringsbot och gav till min kille i julklapp (som ett minne över alla trevliga böter han ådrog sig i Göteborg). Superpassande!

Well... För ett tag sedan hörde Slimcase.se av sig till mig och frågade om jag ville testa att beställa hem några produkter från dom. Gärna sa jag!

Slimcase säljer smycken, glas, pluntor, korthållare och andra presentartiklar med en personlig gravyr, ja man får bestämma gravyr själv alltså. Så nu har jag klickat hem tre stycken personliga klappar till valda karlar i min familj (bland annat den här).Så här ser askarna ut (vill ju inte visa innehållet ännu).

Slimcase har 1-2 dagars leveranstid och alltid fri frakt.

I am well happy.

Inte äta

Som förälder är det ens plikt att lära sitt barn viktiga saker och guida genom livet.

Igår lärde jag lilleman att man inte under några omständigheter ska äta gul snö!

Inte ens om man blir mutad med en tjuga.No no.Gamla insnöade bananer behöver man inte heller äta. Nödvändigtvis.

Ursäkta?

Jag har börjat äta Danino yoghurt till frukost.

Ursäkta men är jag fem år gammal eller? Man kan ju undra.


Punkt två - länk nr 1Länklucka* nummer ett innehåller en blogg som jag halkat in på några gånger den senaste tiden och varje gång tänker jag att den här bloggen måste jag börja följa!

Den känns nämligen... varm och trevlig på något vis. Och tjejen som skriver verkar klok, snäll och stark. Mycket bilder också, vilket är ett plus.

Ni hittar bloggen här.

* Nytt viktigt ord att införa i svenska akademins ordlista?

 

Lista till en punkteringsälskare

Jag har flertalet gånger blivit tipsad om en lista som florerar i bloggvärlden. Har inte kommit mig för att göra den, men häromveckan blev jag inspirerad av BK och kommentarerna där.

Jag har dock modifierat listan lite och tänker bland annat presentera mina bloggfavoriter samt länka till sju olika bloggar. På så vis får ni både lära känna mig lite mer, samt hitta nya bloggar.

Det blir en punkt varje dag fram till jul. Första punkten har jag ju "missat", får ta den i efterhand. Andra punkten kommer senare ikväll.

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – En länk
Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – En länk
Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Min tro
Dag 09 – Mina bloggfavoriter
Dag 10 – Mina syskon

Dag 11 – I min handväska

Dag 12 – En länk
Dag 13 – Mina drömmar

Dag 14 – Min första kyss

Dag 15 – En länk
Dag 16 – Detta ångrar jag

Dag 17 – En länk
Dag 18 – Det här upprör mig

Dag 19 – Det här får mig att må bättre

Dag 20 – En länk
Dag 21 – Min första kärlek
Dag 22 – Min favoritplats

Dag 23 – Det här hade jag på mig idag
Dag 24 – En länk

Coppa gärna!

Hemkomna

Idag har vi varit hos kompis Anna och blivit bjudna på lunch.

Anna och hennes lilla familj har titta på en lägenhet som ligger i vårat hus. Åååh jag vill SÅ att dom får den! Prefekt att bo så nära ju.

När klockan är sent på eftermiddagen och Stora Gnällbältet startar (dvs lilleman är lite halvtrött) då kan vi skicka över honom till familjen Anna och så kan jag laga middag i lugn och ro och när maten är klar är det bara att sticka ut näsan i trappuppgången och ropa MIDDAGEN ÄR KLAR och då kommer lilleman hoppandes glad i hågen och sätter i sig maten med stor aptit utan kladd och sedan säger han mamma ikväll nattar jag gärna mig själv, ni kan väl slöa lite i soffan och titta på en film? Nämen inte ska väl vi... säger jag då. Jo jag insisterar, svarar lilleman.

Jo tack...

Hoppas dom får lägenheten. Som sagt.Annas katt Majsan.

Sister from another mister

Ända sedan Idol 2010 började har jag dagligen fått höra från er läsare att jag är lik Linnea.Spiderchick?Linnea?

Jag tror att det är luggen som spelar oss ett spratt.

Kalender

Näe vet ni vad.

Ser ni någon julkalender på den här bloggen?? Nej inte jag heller.

Hade ju planer på att ha en "länkkalender" men sen har jag bara inte hunnit fixa med det, ja leta upp kul bloggar och så där. Riktigt dåligt av mig.

Nu vet jag inte riktigt vad som händer. Får fundera lite. Återkommer. Japp. Bra. Häppåer.

Riskaka

Mitt nya beroende är riskaka med smör och ost.

Ojojoj.

Fi fasen vad gött det är.


Sovstund plus event

Idag sov lillen superlänge mitt på dagen! Inte så konstigt kanske eftersom att han lekte frisör en timma i natt.

Under tiden han sov gjorde jag vad vilken föräldraledig människa som helst skulle gjort som inte städat, diskat eller brytt sig om hemmet på över en vecka - jag la mig framför tv:n.

Så jädra gött.

Nu ska jag dra iväg på event. Hörde rykten om gratis mat = då kan man räkna med mig.Japp det är ett grönt kaninöra ni skymtar. En liten del av Göteborg.

På lager

Jag brukar alltid fjuttköpa paket om två, max fyra, rullar toalettpapper när jag är i affären.

Men så häromdagen slog jag plötsligt på stora trumman och släpade hem tjugofyra stycken toarullar i ett svep.

!

Nu jädrar ska det skitas ända fram till påska.


Ful resp snygg

Då känner jag mig inte så snygg:

1)
När håret är smutsigt och stripigt och luggen delar upp sig i olika flottsjok.

2) När jag inte har blonderat håret på länge och min hårfärg liksom har antagit tre olika nyanser - musgrått i rötterna, blont i topparna och orange i nacken.

3) När jag är förkyld och är helt rödfnasig under näsan på grund av allt snytande.

4) När jag har mens och aktivit måste jobba för att folk inte ska tro att jag är gravid (på grund av svullenmagen).

Då känner jag mig snygg:

1) När jag har duschat och stylat håret en smula och plus att jag verkligen har tagit mig tid att lägga en proper sminkning.

2) Efter två glas vin och en snus.

3) När min kille säger att jag är finast i världen.

4) På sommaren när jag har fått en lätt och jämn solbränna.

Statusuppdatering

Natten: Var konstig. Lillen var vaken mellan klockan fyra och fem. Inte ledsen eller arg utan bara... pigg. Han låg bredvid mig och friserade om mitt hår, studsade på min mage och brummade som en bil.

Mitt huvud: Känns som att det är uppstoppat med snor.

Mission: Hitta något som kan täcka mina ringar under ögonen. Ringarna är nämligen inte bara ytliga och grå längre, nej dom är avgrundsdjupa och bläcksvarta. Jag letar alltså efter ett mirakel.

Oj då: Nu låter jag visst lite väl pessimistisk och deppig här. Det är jag inte. Jag är vid god vigör och...

Nu: Ska vi på sångstund.Go´möra!