Spiderchick

Pepparkaksbakning

Hepp hepp, nu drar vi iväg på pepparkaksbak till mormor i Falköping.

Det är en liten tradition vi har varje år. Jag och kusinerna träffas hos mormor, flamsar och flesar, äter pepparkaksdeg samt håvar in säckvis av juligt snask.

Jag är i ärlighetens namn inte så där superförtjust i pepparkakor (klart jag äter om det serveras, jag är väl inte dum) men mormors recept... ja det är gudomligt! Hon har citron och grädde i degen - förstår ni hur gott det blir??

Jag ska försöka ta receptet och förmedla det till er. Faktum är att det vore ett brott mot mänskligheten om jag inte förmedlade det till er.

Once you go grädde och citron - you never go back.Ostajlad med fingrar i givakt.

Heffler

Det bästa vore ju såklart om du kunde skicka över några peppisar, medelst post eller nåt. ;) Men jag kan tänka mig att nöja mig med receptet, för det låter himlans intressant. :D

Saralito

Receptet låter onekligen spännande, så det tycker jag absolut att du ska ska skaffa fram till oss. Visserligen har jag aldrig gjort egen pepparkaksdeg, men någon gång ska väl vara den första antar jag. Trevlig dag!

Nicole Sanzetth

Låter faktiskt galet gott =)

den dar S

Det låter helt enkelt ljuvligt! jag åt några pepparkakor med citron i häromdagen och de var underbara...hm, kanske var det grädde i dem också? Ha en bra helg! //S

Safi

Vad är ditt bästa skönhetsknep?De 10 bästa svaren får en länkning i bloggen.

Emelie

Jajajaja! Ge oss receptet! Låter hur megagott som helst.

Sus

Vilken urmysig tradition!

Emma

Ja, snälla lägg ut receptet om du får möjlighet. Jag gillar inte heller vanliga pepparkakor så mycket, blir nästan lite illamående av dom ibland :-)

pubes

men gud va kul! då ska jag bannemig testa det receptet å baka EGNA pepparkakor för första gången! :)

Ellen - ellastankar.blogg.se

Ah, där ser man lite mer av tunikan (jag som fragade förut om du kunde visa upp den ;-)).

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress