Spiderchick

Jobbig kvällSer jag schleten ut eller?

Well... vi har haft en rätt jobbig eftermiddag och kväll här. 

Lillfisen bestämde sig nämligen för att idag var dagen då Stora Matstrejken skulle äga rum. Han käkade innan vi drog ut på stan och sedan... inget!

Försökte ge honom olika puréer, välling, gröt och naturligtvis bröstmjölk - allt ratades.

När han inte hade käkat något alls på sex timmar började jag känna mig smått desperat och ringde till sjukvårdsupplysningen.

Ja. Bla bla.

För att göra en lång historia kort dröjde det till klockan 20.30 innan lilleman kunde gå med på att amma en smula - då hade han alltså inte ätit på över åtta timmar.

Ingen förstår varför?

Allra minst jag.

Julia<3

Måste bah säga att din blogg är ascool!:O

Sen kan du väl slänga in en fråga i min frågestund om du vill?;) skulle bli grymt glad!<3

sabina

kanske han som alla andra blivit påverkad av dagens "skönhetsideal" och strävar efter size 0 .. kanske dags att skicka honom till ungdomspsykolog. du vet hur snabbt ungarna växer upp nuförtiden !

Ellis

Vad konstigt, hoppas han äter nu.

Sofia

Jadu...Min dotter har också haft såna tillfällen, och dom överlever ju det också.

Adele

Han var nog bara inte hungrig, man känner ju så ibland liksom =)

linnea

min lille c som är 6 månader är sån jämt, han får välling vid 5 på morronen sen vill han inte ha något förän vid 10 halv 11. Konstigt, jag vet men sån är han och han växer ändå så det står härliga till så oroa dej inte!!

Cathrine

Min dotter har varit lika dan idag. De är konstiga de små liven

Farmor

Det ordnar sig , ibland blir det bara så. ni ska se att i morgon är allt bättre. längtar efter er Kramar jättemycke

Zandra

Hur har hans humör varit då?

Sanna

kan ju vara tänder på g? har hört att dom kan matstrejka då...bara en tanke.

cilan

Så gjorde vår Lisa också - när hon var kanske en VECKA gammal! Haja paniken. Hon åt sista gången på eftermiddagen eller så, sen bara skreeek och skreeeeek hon och sen slocknade hon ett, fatta ETT, hon skrek mellan kanske två på em till ett på natten, sen sov hon till fem.

Jag ringde till BB och bara Hej, nu får ni tillbaka henne för jag tar ju dö på henne uppenbarligen.

Men det gick ju bra, precis som det gjorde för dig och din lille. :)

Erica ung fru och tvåbarnsmamma

Hoppas det går bättre med maten imorgon. Nu är bilden på mitt hår uppe på bloggen=) hihikram

Camilla "lillmamman"

Jadu, mammahjärtat svider när man inte förstår vad som felar de små. : (Anneli

Så är det nog för alla bebisar/barn, att de har perioder med "matvägran" o det beror nog på många olika saker... o då får man helt enkellt gilla läget o försöka inse att ens lille barn förmodligen inte kommer avliva bara för att han inte behagar äta på några timmar, det är inte hela världen liksom. :-)Jag har en väldigt matglad son, men även han har varit kinkig med maten några tillfällen, men lika tjock o glad är han för det. :-)

Kattis

Jag tror som någon skrev tidigare - det kan vara tänder på gång. Vår lilla skrutta har precis fått sina första två tänder och har inte alls haft samma aptit.

Hoppas det går över fort vad det än är :-)

Och förresten: du är grym! Keep up the good work!

KRAM

Cecilia

Det är hemskt! Man känner sig usel som mamma och orolig! I min "bebisbibel" stod det i alla fall att man skulle ta det lugnt eftersom ingen frivilligt svälter ihjäl...men det är inte lätt att tänka på medans matstrejken pågår!

Linda

Usch vad jobbigt!

Jag bestämde mig rätt snabbt för att ta det väldigt lugnt när bebis vägrar öta. Vill inte lillan äta så skiter vi faktiskt i det och låter det vara. Antigen säger hon till eller så försöker vi igen lite senare. Jag tror inte man skall oroa sig så mycket om man har en bebis som följer kurvar.

Senast min dotter gjorde som din lillkille så märkte jag senare på kvällen att en liten tand hade tittat fram, och nu i skrivande stund känner jag faktiskt tand nummer två i lilla munnen ;)

Carita

Men usch :( Det lät ju jobbigt :S

Tur att han bestämde sig för att käka tillslut!

Emma

Hoff, vad jobbigt.

Min dotter (en dag äldre än din son) har haft sådana perioder, vissa dagar åt han kring 11 och sen inte förrän 4 på natten. Många timmar det. Spelade ingen roll vad vi försökte med. Funkade inte heller att ta upp henne på kvällen/tidiga natten för att äta, hon vägrade, utan det var bara att vänta tills att hon själv vaknade och var hungriga. Kan säga att jag blev väldigt stressad då det pågick till och från i säkert tre veckor, och över julen dessutom då man ska vara glad och trevlig. Men det märktes inte alls på henne, hon var precis som vanligt i humöret.

Pratade med BVC både en och två gånger, fick det vanliga svaret, att det är normalt.

Men, från en dag till en annan så började hon äta som en häst igen.

Tror att de små liven gärna vill testa oss och se om vi pallar deras upptåg inför framtiden =)

Sus

Jag äter bara när jag är hungrig.

Kan det vara så att småbarn gör likadant?

Jag har inte haft småbarn på 15 år så vad vet jag...

Eller så vill han testa er.Grabben verkar smart i alla fall.

Sofia

Inte stora killen, han var sjukt matglad och skulle jämt äta var 4e timme (med en diff på max 10 minuter)Men minstingen har haft flera sådana dagar. Hon vägrar helt enkelt att äta. Oftas brukar det lösas genom att hon läggen en rejäl kalasbajs, men ibland vägrar hon även nytömd.Så länge allmäntillståndet är bra är det inget att oroa sig över. Barn äter när dom är hungriga, och man lär få höra det av också.

Chissra

oj det är jobbigt.... särskilt när man ammar. Hoppas att dagen idag blev bättre.

Hanna

Jag har inga egna kiddo´s, men omringad av syskonens 7 vildar, kuinernas 13 och diverse barn från olika jobbsituationer så beistter jag en kunskap som FÅ föräldrar idag har vetskap om. jag är lite som en guru. Eller bara störd.

Såhär ÄR det med barn; när de växer så äter de inte (eller mindre) . När kroppen bestämmer sig för att pausa så äter de mängder; typ 15 mackor och 3 liter mjölk. Under den sk "tillväxtperioden" så kan det också hända att de små liven sover mindre - det kan då bero på något så enkelt som växtvärk. Gudarna ska veta att det maler!Om barnet är gnäligt på natten eller feberglansig i ögonen eller bara röd om kinderna - frukta ej. Tänder som vill upp. För att ge dem lite sömnro kan man ( vid tilfälle ) ge dem lite smärtstillande innan läggdags. Om man nu förespråkar det, eller örtalternativ...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress