Spiderchick

Supernanny

Ibland när lilleman är kinkig och ingenting är bra - inte leksakerna, inte pappas roliga miner, inte sängen, inte vagnen, inte mammas bröst, INGET - då kan jag få så himla dåligt mammasjälvförtroende.

Och så tänker jag att TÄNK om vi vore filmade nu - tänk om vi hade ett kamerateam med tillhörande supernanny in our living room right now. En supernanny som skulle stå med armarna i kors i ett hörn och bara betrakta eländet och när vi för femtioelfte gången inte lyckas göra lilleman glad skulle hon stega in i kaoset och skrika BRYYYT!

- Fattar ni inte varför han är grinig? skulle hon undra. SER ni inte vad det är han vill??
- Eh näeeee, skulle vi säga.
- Men åh trööög, skulle lilleman sucka (plötsligt färdigskriken) och himla sig i kapp med supernannyn.

Och alla tittare hemma i tv-sofforna skulle också kalla oss för tröga och säga saker som att en död blind kan läsa barn bättre än dom där föräldrarna!

Ja.

Så kan jag tänka ibland. När lilleman är kinkig. Och så ryser jag.En glad lilleman hemma hos Marie idag.

daniel

http://veckansorfil.blogg.se -för dig som inte är rädd att bli lite röd om kinderna

daniel

http://veckansorfil.blogg.se -för dig som inte är rädd att bli lite röd om kinderna

Madde

En fråga spider! Vad ÄR det sen som faktiskt gör bebis glad igen när inget funkade innan? :)

Spiderchick

Madde: Ja det undrar jag också? =)Ibland hittar vi inga svar./Spider

Rebecca

äsch..så är det verkligen inte.. barn är griniga ibland, och jag tror inte alltid de vet själva vad de vill så.. :) du gör ett bra jobb du.. och imponerande att du åt alla bullar själv också :)

Elvira

Haha jag tycker det är så oerhört gulligt med just smeknamnet lilleman!

jessica

Nej nej inget dåligt mammasjälvförtroende! Tror du ngn annan skulle kunna göra det bättre?? Nope, precis! Youre the best mum for your child (sagt med riktig california dialekt) Herregud de kommer vara missnöjda med det mesta man gör så det är bara att vänja sig ;-)

Åsa

ha-haaaa, du är ju för rolig! En död blind :-DlIbland går det helt enkelt inte att veta vad som inte är bra. Det är bara att trösta och efter ett tag går det över. Jag brukade dra av min dotters kläder för kanske var det något som skavde och sen klä på igen för tänk om hon frös och sen när jag gjort allt annat jag kunnat så gick det över utan att jag egentlingen visste vad jag gjort rätt. Såhär i efterhand hade hon nog blivit nöjd lika fort om jag bara burit omkring på henne och inte gjort några tricks alls...

Therése

Åh men nej - det är då man klappar varandra på axeln, bläddrar lite i "Växa och upptäcka världen" och ler lite i samförstånd. Utvecklingsfas, jomenvisst.Och är det inte det då kan du slå dig backen på att det är tänder. Eller en växar-period. Eller tredagars-feber. Eller en fis på tvären. Eller en blöt blöja. Eller en dålig dag helt enkelt,Nothing as a little uteslutningsmetod.

Jenny

Känner så igen mig!!

Sanna, Liams mamma

Skaffa bebis-tv :) dvs akvarium. Har ett stort akvarium hemma och när Liam är kinkig går det alltid bra att ställa sig framför det så blir han en glad fis :) synd bara att han blir lika kinkig igen när man vill gå därifrån men det är smällar man får ta ;)

Linda Olofsson

Vilken goding :)

Hemmakatten

Så himla roligt skrivet! Bästa inlägget på länge :)

Jenny

så söt han är.

Jenny

så söt han är.

Maria!

Fan va bra du är!!Å jag tror att när dom är så där übergriniga å kvällen så är det oftast för att dom är trötta!

Då är det bara att hålla ut tills knytet sover!Mina tjejer är 2 å tre å ett halvt, å kan fortfarande vara hysteriska när dom är trötta!!Ha en bra dag!

Sara

Jag veeeet! Precis som att man känner tvärtom när det går riktigt bra. :-) Som nattningsinlägget ovan. Hihi!

evelina

men alltså jag tänker såhär: "barn bara ÄR såhär". Min lillkille kan vara någorlunda nöjd iaf om vi går runt runt runt, även fast han fortsätter ju att skrika om än något mindre passionerat. Sen efter att jag tappat tålamådet sjuhundra gånger och tänkt både den ena och den andra tanken som skulle få mig att platsa högst upp på en dålig-mamma-lista så somnar lillkrabaten som ingenting hänt. Men jag jämför alla dessa kvällar mot de första två dagarna efter BB. FAN vad det var kaotiskt, har det ta mig fan inte blivit rena rama semestern i jämförelse? ;)

Och som någon annan skrivit tidigare; lilleman hade inte velat ha någon annan än DIG där då när han känner sig så ängslig, för honom är du den bästa mamman även om det inte känns så..

Marie

I know that feeling! Mitt tips är att försöka fokusera på det man är bra på (som du gör i nästa inlägg med nattningen) så känns det lite bättre. Eller tänka på när man kommer på morgonen och plockar upp lillfisen och man får världens härligaste leende! Då är det nästan så att jag försöker hitta någon mother of the year tväling att anmäla mig till hehe

Ellie

aaw så söt han är :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress