Spiderchick

Två-köer-grejenJag gillar inte heller en-kö-till-två-kassor-grejen. Det är sjukt stressande.

MEN (som Tony Erwing skulle ha sagt) har man väl börjat med en-köaren så man måste man faktiskt rida ut den, dvs man får vänta tills det är tomt vid kassan, sen kan kassörerna börja tillämpa två köer. När stressade kunder huxflux tar saken i egna händer uppstår förvirring, stress och misär bland dem som faktiskt varit duktiga och samsats i en kö.

(En gång såg jag en man som blev så upprörd över en trängning att han snattade ett paket kondomer i ren frustration.)

Okej. Parantesen var ljug. But you get my point.

Och ja jag är så jädra mesigt svensk så det finns inte. Den mest exotiska roten jag har i mitt liv är kusiner från Falköping.

Anonym

jag förstår inte varför alla tror att de går snabbare när det är två kösystem? då handlar det bara om tur att de går snabbare och att de e riktigt synd om dom som hamnar i den som alltid tar tusen år. jag tycker personligen en kö flera kassor e mycket bättre. Som dom har i england.

Spiderchick

anonym: I england är det ju verkligen uppstyrt på så vis att det är en kö till alla kassor. Det är band och rep och upprop av nästa osv och går verkligen fair till... inte som här i sverige.haha, vilke störd diskussion det blev nu... viktigt ämne liksom. not.=)/Spider

Marlene

Men är det 2 köer möts man av en de svåraste vardagsfrågorna man måste ta itu med dagligen...Vilken kö skall man välja?Bitterfittan som inte ens säger "hej", men som har ett ganska högt tempo?! (kan hända att hon gör fel pga det höga tempot)

Eller...

Den äckligt käcka bruden som är lika seg som rollokola, men väldigt noggrann och "korrekt"?(kan hända att man spyr i kön pga all hurtig energi hon utstrålar)Vilken skulle du välja Spider?

Marlene

Drar till London imorgon... Kanske skall kolla om jag kan smita före?! Jag är ju turist, det måste de ha överseende med!? Eller?

Jessica

Haha älska Tony Erwing och din blogg såklart ;)

Rebecca Utan Räkor

Jag brukar inte ryta i. Utan mer fråga "ursäkta? Var du osynlig nyss? För jag såg inte dig när jag ställde mig här? ? ? ? ? VAAAAAAAAAA? Nähä, nä det var du inte. Men du vänta lite jag ska bara...om du aktar på dig"Å så vips har jag min plats i kön igen.

Tinna

Vad jag inte förstår är varför dom i kassan inte styr hur kön ser ut. Om dom sen ser att någon trängs eller bildar en ny kö ska dom säga till, det är ju dom som trots allt har makten att styra (den sjukt allvarliga, problemfyllda och seriösa) situationen.

Frida

Jag älskar att starta sånna köer! Tänk: Det finns två kassar, det står en människa i bägge. Vilken väljer man? Jo, man ställer sig mittemellan så slipper man. Jag är en sånn som alltid lyckas välja fel kö annars (inte kul).

Frida

Nu menade jag inte att det står EN människa i två köer såklart utan två människor i två köer.. Ville bara förtydliga det..

Andrea in Serbia

Jag måste faktiskt hålla med om att en kö till flera kassor är ett mycket bättre alternativ.

För det första så hamnar man inte i den kö som tar längst tid (som alltid är kön du väljer, oavsett vilken du väljer och hur många gånger du byter kö går grannkön alltid snabbare) och för det andra så är det liksom psykiskt att man tror att det går dubbelt så snabbt när man hela tiden blir av med TVÅ personer framför, istället för en.

Skåneanna

Tack för titten Spider! Jag är alltså en såndär gestapokassörska, som pekar och visar "Får vi be om EN kö till båda kassorna, däråt, tack!" Och en del blir helt störda, trots att det är så vi alltid har det... Det går ju sjukt mycket snabbare om vi står i två kassor med EN kö, plus att det titt som tätt är nån som har en fråga om nåt, som man kanske måste sticka ifrån för att kolla upp, eller hämta annan storlek etc. Då är det ÄLDIGT bra att det var EN kö till bägge kassorna, annars börjar ju folk försöka byta...(Det märks att detta är nåt som upprör, med tanke på antalet svar... hahaha...)

Pia

Jag tycker att det är perfekt med en kö till två kassor.. då slipper man välja kö. Det torde ju gå lika snabbt som om det vore två köer, eller?! I allafall för mig som konstant ställer mig i FEL kö! ;o)

p

jobbar i butik och kan säga att det mest stressande jag vet är när folk skapar TV köer till EN kassa så man måste ha stenkoll på vem som var först och springa emellan kassorna.

C

haha.. för en som alltid väljer fel kö så uppskattar jag 1 styck kö. Det gör inget att alla får vänta på damen som skall betala med mynt. Jag sitter nämligen på begåvningen att välja det kortaste kön som tar längst tid, skulle jag försöka lura universum och ställa mig i den längre kön så är den såklart längre även tidsmässigt.

Äljen

Jag hade tänkt lägga in en kommentar här men jag känner att hela ämnet uttömt :) Dock alltid lika roligt med vardagsproblematik!

Evelina

Vi håller på och sjunger en riktigt rolig skämtlåt i skolan om hur Sverige står så mycket i kö!

Lina

Åh, jag kunde faktiskt höra Tony Erwing säga det där! Nu måste jag sluta titta på Let's Dance, jag kände mig för svennig. :)

Anonym

Åh Falköping, det låter så exotiskt! Växer det palmträd där?

Ellinor

Javadårå, det är la inte så himla illa att ha sina rötter i Falköping. Falköping har fått ett oförtjänt dåligt rykte tycker jag, kanske är det inte lattjo lajban jämt här, men det beror ju på vad man är ute efter. Är man 20 suger det, men när man börjar närma sig 30 tycker man faktiskt det är ganska gött med lugn och ro. Kor, som vi har många av är faktiskt exotiska på vissa platser på jorden, så det så! :-)

josefine

nehe, två köer är mycket mer stressigt, för den kö man står i går ju alltid mycket långsammare än den andra..

Hanna "Findus" Krantz

Falköping!Jag hatar också en-kö-till-två-kassor-grejen! Den är bara knepig. Man känner blodet punmpa i fötterna när man bara står och tittar på den typ tomma kassan vilken tar en kund ur kön till den andra kassan emellanåt.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress