Resan gick bra

Framme i Götet! Tågresan gick fantastiskt bra.

Jag fick hjälp att kånka ombord all packning plus bebis. Sedan underhöll jag aktivt lilleman under hela färden så att han inte skulle få för sig att träna stämbanden inför de andra resenärerna. Oj så duktig han var! 

Jag skötte mig också bra. Var svinkissenödig hela tiden men höll blåsan i schakt och fick inte för mig att lämna barn/packning för att gå på toa ens en sekund. Bra där!På tåget.


Packningen skymde sikten.

Nu är jag stolt över mig själv.

Och ja - jag är förmodligen den första mamman i hela världen att åka tåg ensam med bebis. Precis.


Kommentera gärna!
Lina

Vad duktigt av er båda två! Det måste vara skitmeckigt att resa ensam med barn och massa packning.

2010-01-17 ♥ 18:38:47 » URL: http://concordelia.blogspot.com/
Emma says style, love & rock and roll.

well done! :D

2010-01-17 ♥ 18:56:04 » URL: http://emmasays.blogg.se/
Lina -Zooda-

Guldstjärna till dig! :D

2010-01-17 ♥ 18:56:36 » URL: http://zooda.blogg.se/
Ellis

klappar på axeln

2010-01-17 ♥ 18:57:58 » URL: http://ellisu.blogg.se/
Denise - Ännu en mammablogg

De där skulle ja aldrig klara av själv, duktigt gjort tycker jag!

2010-01-17 ♥ 19:10:08 » URL: http://knoddis.com
elin linnea

åh gullebebbe. en sådan vill jag också ha... eller nja... när den är snäll och jag inte är upptagen snarare.

2010-01-17 ♥ 19:23:00 » URL: http://loveeachday.blogg.se/
sofie

heja heja!

klarar jag åka tåg klarar du det!

tro mig!!!

är stolt som ett... ja bi?

2010-01-17 ♥ 19:36:41 » URL: http://www.mittsvenssonliv.blogspot.com
Louise - Mamma till Leo

Duktigt gjort! :D

Åkte själv tåg med en massa packning och bebis i somras! Var kämpigt eftersom vi skulle byta tåg också. Men vi kom ju hem till slut som tur var ;)

2010-01-17 ♥ 19:41:32 » URL: http://louisesbekannelser.blogg.se/
Miss Grinch

Spädbarnsföräldrar på tåg är det minsta bekymret, enligt mig. Dem ser alltid till att barnet är tyst, är sysselsatt med någon leksak dem tuggar på eller sover. Sen så brukar den "typen" av föräldrar vara så gulliga mot sitt barn, och förstående emot omgivningen.

Det är småbarnsföräldrar, barn i ålder 3-7 år, som är MITT problem ;) Först och främst; har stött på föräldrar som verkar tro att det är OMGIVNINGENS problem, som tog samma tåg som deras familj. Haha!Har åkt tåg med barn som stirrar på min hund, barn som ska krypa UNDER stolarna, och fortsätter vidare förbi personen bakom föräldrarna, till nästa person, och plötsligt har man en mamma på sig som försöker dra fram sin unge, eller barn som klättrar över sätena, eller som ska sitta bakåtvända på stolarna och titta på en. Dem säger inget utan bara glor.Tror dock du kommer bli en bra mamma till en sån "jobbig" 3-7 år gammal unge ;)Måste dela med mig av några händelser gällande barn. Eller inte barnen i sig, utan föräldrarna. Föräldrar blir arga på hundägare som inte har "koll" på sin hund. Föräldrar borde ha koll på sina barn! Min hund har legat och sovit på tåg och plötsligt från ingenstans far en unge fram jämte honom! (avstånden är ju minimala på tågen..)

Andra tillfällen har jag suttit och väntat på tåg/bussar, barn (+ förälder) har kommit och ställt sig framför hunden, och stirrat sig blinda på honom. Och även på själva tåget har barn suttit och stirrat på honom. (1 gång höll jag koll på 2 pojkar som stirrade, ca 10 minuter av konstant stirrande)Det är jättejobbigt, och det vore väldigt snällt om

du som Supermamma kunde förmedla det till alla barnfamiljer att se till att barnen varken skriker, springer eller glor på hundar. Att hundar inte alltid syns på tåg är ett problem, men det finns vissa hundavd. på tågen, och om man håller reda på dem avd. så får man gärna vara lite försiktigare där.

Att stirra på en hund är utmanande, man kan säga att du petar hunden på ögat (gång på gång!!!) när du stirrar, eller ber den att kyssa dig där bak, ungefär.

Om en hund vänder bort huvudet så talar dem om att dem inte vill något illa, vilket min hund gör. Men barn slutar oftast inte stirra, och då slutar det med att hunden vill försvara sig.Och skrikande, springande barn.. Min hund har aldrig fått hälsa på ett barn (Han är stor och svart! Monster..), andra hundar tycker inte om skrik, eller stress. Övriga hundar kanske inte är vana vid tågmiljön. Man kan ju inte räkna med att dem är miljötränade så fort dem börjar åka tåg. Allting tar tid att få fram.

Sen kan det finnas ouppfostrade hundar. Min hund har blivit beskylld för att ha anfallit ett barn på ett tåg. Barnet kom springandes precis framför nosen på honom, han låg och sov under resan, jag kan omöjligt ha koll i gången åt båda hållen. När barnet plötsligt rusade förbi flyger min hund upp, och ut i gången. Tyvärr rakt på barnet, som flyger in i stolen på andra sidan. Pappan dyker upp, tittar knappt på mig, jag börjar ursäkta mig (trots att jag inte kan se att allt beror på mig eller hunden. Ungen sprang, på ett tåg. Hade inte min hund hoppat ut kunde hon ramlat och slagit sig, lika gärna.)

Pappan rycker på axlarna, går därifrån. Sen dyker KONDUKTÖREN på tåget upp och skäller på mig. :O

Sen kliver min pojkvän av på samma station som pappan, och får en utskällning av honom. För att han satt jämte mig, vilket är fel. Han kunde inte ens skälla ut ägaren, utan bad konduktören och min kille! Gå till källan av "problemet" fungerade inte.

Köpte mig en munkorg efter det, trots att min hund inte biter någon, aldrig gjort (!) och bestämde mig för att nästa gång det hände så skulle munkorgen på för framtida resor, om han flög på någon mer. Fast munkorgen hjälper inte om hans problem är att han hoppar på dem, och inte biter. Men vad gör man inte? Jag var inte 18 år (körkort) och gick på internat, hade jag kunnat köra på egen hand så hade jag gjort det, utan tvekan, för min hund avskyr tågresorna, för mycket ljud och byte av tåg/buss, och sen älskar han bilresor (och veterinärer!!!).Jag var inte ensam om att ha hund på det tåget, så han kan omöjligt ha missat dem andra hundarna, men min hund kan inte sitta i knäet (han väger 45 kg) som övrigas, så han låg framför mina fötter, och sov. Tycker pappan borde ha insett att barnet borde gått bakom honom, och inte springa 2 meter framför. Tycker synd om barnet, som dels slog sig och sen blev rädd för hundar. Pappan hade jag gärna sagt ett par valda ord till, för han lät ungen springa förbi mig på vägen tillbaka. Om det var för att vara respektlös eller inte vet jag inte, men det var väldigt onödigt!Hoppas du kan förmedla detta. Tack :)

2010-01-17 ♥ 19:58:27 » URL: http://missgrinch.blogg.se/
tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Vad duktig du var som höll dig och inte kissa i trosan. (Eh, blöjan?) :D

2010-01-17 ♥ 20:04:33 » URL: http://tobys.se
Camilla

Bra där. Jag hoppas dock att du sprang och kissade när du kom hem, för det finns inget värre än att behöva hålla igen så att säga :)

2010-01-17 ♥ 20:17:54 » URL: http://xccc.blogg.se/
Miki

duktig haha :D

2010-01-17 ♥ 20:48:20 » URL: http://mikib.blogg.se/
Camilla

Vad du kan!! klappar händernaDet ÄR en supergrej att åka tåg med ungarna : ) Åkte själv massa tåg när största var liten.Camilla

2010-01-17 ♥ 21:17:07 » URL: http://www.lillmamman.se
unique

Bästa mamman ever som vanlgt!!!

2010-01-18 ♥ 07:11:41 » URL: http://saratilling.devote.se
Jenniefer

Jag var toknervös när jag åkte tåg med min lilla skrutt första gången. "Hur gör man?" "Vart ska barnvagnen stå?" "Vad gör jag om han skriker?" and so on. Så du är inte ensam om den nervositeten. Nästa gång blir det lättare! Heja spider!

2010-01-18 ♥ 10:20:15 » URL: http://jenniefer.blogg.se/
steph

rolig blogg!!!!!!!

2010-01-18 ♥ 18:17:16 » URL: http://fashionfornerds.devote.se
Cecilia

Så nervös som jag var inför första ensamma tågresan så minns jag precis och jag säger HURRA för Spiderchick och Spiderbebis!

2010-01-18 ♥ 20:20:14 » URL: http://cecilias-sida.blogspot.com//

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback