Göteborgstips

Hej spider! Jag och min lilla dotter (5 dar yngre än din lilla skrutt) ska besöka Göteborg över helgen och undrar om du inte skulle kunna ge en vilsen mamma lite bra tips, typ vart man kan fika utan att folk skäller på en för att vagnen tar plats och brösten blottas, eller vart man kan strosa för att få bäst utsikt. Hade varit toppen om du ville rabbla några ställen =) Tack för den bästa bloggen ever!!

Svar: För shopping tycker jag att ni ska leta er upp till Vallgatan/Magasinsgatan med omnejd. Där ligger det många små trevliga butiker för både vuxna och di små.

Dahls är man alltid välkommen att luncha/fika med barnvagn och mjölkfyllda rattar (undvik till varje pris café Kosmos, där är man inte välkommen med barn, jag blev ombedd att gå därifrån en gång). På Soho brukar det också hänga en del bebisar med tillhörande mammor.

Strosa tycker jag att ni ska göra i mysiga Haga. Där är gatorna även kullersten = stort plus för skumpkrävande bebisar.

För utsikt åk upp till Heaven 23. Därifrån ser man hela stan och så kan man käka räkmackor stora som tefat (jag mår alltid illa efter att ha ätit denna gigantiska smörgås = valuta för pengarna).
Igår var vi i leksaksbutiken Krabat på Södra Larmgatan (sidogata till Magasinsgatan).

Hoppas ni får en mysig helg!


Kommentera gärna!
Emma

Nu får du ursäkta min stavning, men finns Krazna Polsky kvar? För 7 år sen eller nåt sånt när jag hängde mycket nere i Göteborg åt jag kanske 100 st av deras gudomliga hummusmackor.

2010-01-29 ♥ 09:04:21 » URL: http://dagarnamedem.blogg.se/
AnnaWK

Min sambo jobbar på SOHO och han säger också att det alltid är fullt med barnvagnar och söta bebisar där. Och jag har sagt till honom att han inte får ta med sig ens en endaste liten söt bebis hem, så det är fritt fram att fika på :)

2010-01-29 ♥ 09:12:25 » URL: http://annawk.blogg.se/
alex

Typiskt. Jag åkte just ifrån alla tips...

2010-01-29 ♥ 10:02:32 » URL: http://alexandrareichler.blogspot.com/
24 år och snart pappa

kul med tips

2010-01-29 ♥ 10:47:08 » URL: http://tobiasbloggen.blogg.se/
Marie-Louise

Måste säga att det här var lite skrämmande, jag funderade nämligen igår på om jag skulle kunna fråga dig om Göteborgstips via bloggen och vad hittar jag idag, detta. Skrämmande ;)

Men min dotter vill så gärna se Göteborg, du vet gå Håkans fotspår och liknande och hon fyller snart 15 år, så jag funderar på att ge henne en weekend i Göteborg i present. Har du några bra tips för en tonåring som bara älskar Håkan Hellström och allt vad Göteborg heter? Samt om du har tips på ett billigt bra hotell, det behöver inte vara flådigt, bara rent, snyggt och billigt. Känner jag min dotter rätt lär vi inte tillbringa mycket tid på hotellet ändå ;) Tack på förhand :)

2010-01-29 ♥ 13:03:07 » URL: http://madredetres.blogg.se/
milena

åååh va kul! ska också memorera dina tips till nästa gång man har vägarna förbi.

tack för en rolig blogg, hänger här typ,jämt? :)

2010-01-29 ♥ 13:25:20 » URL: http://zavage.blogg.se/
Helena S.

För billigt och trevligt boende i Göteborg kan jag rekommendera Grethes Turistrum i Örgryte http://www.grethes.com/. Bodde där i somras med en kompis och var jättenöjd. Man kommer snabbt till centrum med spårvagn eller buss.

2010-01-29 ♥ 14:57:06
Sophia

Deras räkmackor är ju helt galna! Men helt klart värda att pröva!!! hehe.. =)

Äter alltid en räkmacka under Bokmässan.. typ som belöning för allt slit.. hehe.. =)

2010-01-29 ♥ 16:02:14 » URL: http://systersophia.blogg.se/
mia

Åh tack så himla mycket för tipsen!! Blev sugen på den där räkmackan och det är ju finemang att det kan kombineras med utsikten på samma gång.... Haga är en favorit så dit ska vi definitivt strosa.

2010-01-29 ♥ 21:27:17

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback