Middag

Idag fyller min kära vän Elin år. Tjoho!

Så nu ska vi ut några tjejer och käka middag till hennes ära.

Blir najs.

Vill förresten passa på att tacka för alla underbart snälla och vänliga kommentarer ni postar till mig! De fina ordern värmer massa massa!

Kram ♥

PromenaderNej bilden är inte ett fotomontage! Jag har verkligen varit ute och promenerat idag.

I eftermiddags gick vi en timma kring kvarteren i stan och efter lunch åkte vi upp till berget och gick 2.5 kilometer.

Herregud! TVÅ motionstillfällen på EN dag! Vart ska detta sluta?

Snart ringer väl Outsiders upp och vill göra ett reportage om mig - Kvinnan som inte kunde sluta Extremsporta kommer det heta. Reportaget alltså.

Fler rapstjärnor i familjen

Min kille hade också ett rapgrupp när han var liten.

Just rap hette dom.

Jag måste bara älska´t!

Man skulle väl kunna säga att jag blev kär i min kille på nytt när jag såg den här bilden.Min karl längst ner till vänster.

Pizzadinner

Igår hade vi lite familjesammankomst och beställde hem pizza.

Mamma kom sättandes med fintallrikarna (i genomskinligt glas, tydligen hett på 80-talet) vart på vi andra skrattade gott.

- HAHAHAHAHAHAHAHA mamma din tokstolla, skriade vi i kör. Pizza ska man ju äta direkt ur kartongen!!Så här ska det ju se ut.

BadbaljaOm det inte vore för att priset inte riktigt matchar min budget så hade jag köpt en sådan här badbalja till min son.

För vem vill inte bada i en muffinsform??

VEM????

Rapartist

Min killes bror hade en rapgrupp tillsammans med en annan kille när han var liten.

Tillsammans kallade dom sig för Two little suckers.

HAHAHAHAHAHAHA!

Two little suckers... Oh my vilket namn... Man vill liksom bara älska det, omfamna det och sedan låta det ligga i medvetandet som en ren och skär njutning.Tidningsurklipp från Skövde Nyheter, många år sedan...

Flängt runt

Idag har vi åkt Skövde runt. Våldgästat diverse vänner och familjemedlemar.

Och så tittade vi på en ny vagn till lillen (den gamla är kaputt).Den här verkade fin och stadig...


... och på något vis kändes det som att den ropade mitt namn?Vi lunchade på Elins Esplanad.Jag blev paparazzifotad av min kille med maten halvvägs in i mun. Precis som en kändis. Fett coolt.

Copy cat igen

Jahapp.

Då har jag råkat ut för en copy cat igen (tack till dig som tipsade), alltså någon som har kopierat både bild och text från min blogg.

Jag nödgas alltså återigen upprepa att jag INTE accepterar att man kopierar min texter. Ifall man tycker att något är extra roligt/läsvärt/korkat/vadsomhelst så får man supergärna länka - men det är INTE okej att publicera mina texter på egen blogg eller i något annat sammanhang utan min tillåtelse.

Allt material på min blogg är skapat av MIG och skyddas av upphovsrättslagen.

Vet att 99% av er respekterar detta.

Fanx ♥

Mammornas åtta budord

Som mamma matas man ofta med samhällets olika måsten och krav och det är lätt att känna sig som en dålig förälder.

Trist tycker Spiderchick och stolpar istället upp åtta, egenhändigt komponerade, mammabudord.

1) Du skall värna om din egentid.
Man är ju inte bara mamma, man är människa också. Med behov.

2) Du skall icke vittna falskt mot andra mammor.
Bjussa på både med och motgångar. Lika mycket som det är helt underbart att få vara förälder, precis lika jobbigt kan det ibland vara. Var ärlig.

3) Visa aktning mot andra mammor.
Strunt i om andras ungar åker bakåt, framåt eller uppochner i sin vagnar, om dom äter plankstek istället för burkmat eller sover på toppen i en våningssäng från två månaders ålder. Anta att alla gör vad som är bäst för just Deras barn.

4) Du skall bruka dina sömntillfällen.
Se till att du får sova uuuut ibland! Man blir bitter, aggressiv, ledsen och allmänt knäpp i huvudet av sömnbrist. Det är helt enkelt omöjligt att vara en glad och tålmodig förälder om man aldrig får sova.

5) Du skall icke skämmas för dina tillkortakommanden.
Ingen är perfekt. Bara för att andra mammor vill lägga timmar på att laga närproducerade, ekologiska, rättvisemärkta, exakt på millimetern välbalanserade, svanenmärkta måltider till sina barn - så måste inte du göra det. Och ditt barn mår garanterat bra ändå!

6) Kvällen äro helig.
När knoddarna sover - skit i disken, tvätten och andra måsten. Njut av kvällen istället, surfa nätet, kolla en tidning eller dra en film.

7) Du skall icke hava dåligt samvete.
Ingen människa över fem år tycker det är roligt att stå på alla fyra och låtsas vara en häst som äter osynligt gräs fyra timmar i sträck. Det är alltså INTE fel på DIG.

8) Du skall icke dräpa ditt leverne.
Man kan faktiskt göra ungefär samma saker som innan man fick barn (minus krogbesöken möjligen). Det krävs bara mer planering samt inställningen "det blir vad man gör det till".


Gu´vad ho´ hitter på den dära Spajderchick.

Carolina dejtar en kändis

Carolina (som bor och arbetar i Oslo) dejtar en norsk halvkändis.

Jomenvisst!

Han är programledare för någon form av dag-tv-show.

Allt det där fick jag omedelbart om bakfoten och när jag berättar för folk om Carolinas nya kille så har han plötsligt blivit "norska Oprah", "megakändis" och "superrik". Jag har av oklar anledning även börjat tillägga något i stil med att Carolina och hennes kändisboyfriend "umgås med norska kungafamiljen".

Lustigt hur det kan bli så där knasigt och helt osant när man bara försöker berätta vidare.Carolajnen på Rådhuset

På stan

Har haft en spexig eftermiddag med Carolina på stan.Det såldes munkar på torget, något vi givetvis var tvugna att köpa.Sedan gick vill till Rådhuset och fikade.Vi mumsade fransk våffla och något sockerfritt trams som Carolina råkade köpa av misstag.

En mycket värd dag idag. Helt klart. Trots regnet.


Hemma hos brollan

Är hemma hos min bror just nu.

Kul att se att de Gröna Fingrarna ligger i släkten.


Stan?

Idag regnar det här i Skövde. Blir nog till att bege sig ner på stan en sväng.

Jag älskar att gå på stan i Skövde! Det är sådan kontrast mot Göteborg.

Jag går hemifrån ner mot centrum och en minut senare… hoppsan! Redan nere på stan.

Vad hände med den brötiga trafiken? Vad hände med den överfulla spårvagnen? Vad hände med alla horder av turister och annat löst folk som det är meningen att man ska trängas med i ett köpcentra?

Inget!

Massa utrymme i hela centrum att bara bre ut sig på.

Långa köer lyser med nästan alltid med sin frånvaro. Oftast inga ärenden alls före till kassan. Inga slöa Visakort som måste knappas in manuellt av en kassör med osunt långsam rörelseförmåga. Inga reklamationer så komplicerade att Da Vinci koden ter sig lätt i jämförelse.

Inte ens med lite vilja skulle man kunna slösa bort en hel dag på stan i Skövde.

Underbart!- Gu´va gött det ä med en mindre stad, tänker Spiderchick med en allvarlig min.

Power walk

Hade tänkt att återuppta mitt powerwalkande under semestern.

Jag gick massa massa varje dag innan jag blev gravid. Dels för motionen men mest för att det är ett förträffligt sätt att rensa hjärna på.

Hur mycket jag har gått i sommar?

Hm... låt mig tänkta...

Hmmm hur mycket kan det vara..?

Gosh det är så svårt att komma ihåg exakt...

NOLL!!!

Morden i midsomer

Det är Morden i Midsomer på tv ikväll (brittisk serie där polisen John Barnaby löser mord i byn Midsomer, för er som inte vet).

Säsong 13. SÄSONG 13!! Helt otroligt.

Det kan ju OMÖJLIGT finnas en enda människa kvar att mörda i det där lilla samhället. Såvida inte poliskonstapel Baranby och hans kollegor har börjat bringa livet av varandra.


Att sluta med amning (för er som är intresserade)Mitt kid har ammat som en tok från dag ett. De första fyra månaderna ammade han varannan timma dag som natt (tapperhetsmedalj till mig? någon?). Han vägrade flaska, spottade och fräste som en motsträvig katt bara någon bokstaverade ordet e.r.s.ä.t.t.n.i.n.g.

Först vid sju/åtta månader började det gå bra att ge honom välling ur flaska och när han fyllde nio månader kände jag således att nu slutar vi med ammandet - nu stänger mjölkfabriken.

Mitt bästa tips är helt enkelt att vara riktigt bestämd. Man måste liksom känna i hela kroppen, ända ut i bröna, att nu är det dags att sluta! Dessutom är det bra för självförtroendet att vara i maskopi med barnets pappa (eller annan närstående), det gäller att båda är benhårda och att ingen sviktar i övertygelse.

Första natten lilleman blev nekad att få sig sin sedvanliga tutteslurk blev han så ARG! Oj som han skrek. Först kom gnällskriket, sedan otålighetsskriket, efter det ledsenskriket och när inget av det hjälpte - ja då blev han förbannad.

- VA FASEN FATTAR NI TRÖGGÖKAR INGENTING?? JAG VILL HA MIN MORSAS TUTTE!!, kan jag tänka mig att han skrek till oss på sitt bebisspråk.

Men vi vek inte en tum.

Jag vet att många säger att fadern ska ha nätterna ensam vid amningsstopp, just för att barnet inte ska känna mammans lukt. Men det finns faktiskt en gräns för hur mycket även den bäste pappa (eller annan närstående) pallar med under en natt. Jag och min kille skötte det ihop vilket kändes tryggt. Vi vyssade, pussade och kramade på bebis. Vi sjöng, tände lampan (och sa titta laaaampa! = extremt bra avledningsmanöver), erbjöd välling osv.

Framför allt så var vi mentalt förberedda på att det skulle bli väldigt lite/ingen sömn alls den natten vilket gjorde oss uthålliga som två krigsveteraner.

På morgonen vaknade sedan lilleman och var hur glad som helst. Och andra natten sov han sju timmar i sträck utan ett pip. Jag tror att lillen helt enkelt kände att det inte var någon idé att tjata. Han förstod att en era var slut.

The end.

Fotnot: Spiderchick är ingen expert. Hon är bara en helt vanlig mamma som delar med sig av sin egen, högst personliga erfarenhet. Känslor och reflexioner är alla hennes egna och speglar inte samhällets tankar generellt. För mer läsning i ämnet se här.

Tillbaka i Skövde

Nu är vi tillbaka i Skövde efter en stor dos frisk luft hos Carolina och co.Carolina matchar naturen.Mysiga stugan.Lilla vovven Wilma som hade en ivrig bebis i hasorna hela vistelsen... Jag tyckte mig se henne hjula av lycka över gräsmattan när vi åkte hem idag. Men jag kan även ha inbillat mig.


Nu ska jag laga blåbärspaj.

Blåbärsplockning

Idag ringde vår väckarklockan (läs: lilleman) klockan halv sju och då pallrade vi oss upp och åkte iväg för att plocka blåbär.

Supermysigt!

Spiderpapa sprang runt som en liten duracellkanin bland träden och svepte med bärplockargrejsimojsen. Vi fick ihop flera liter så nu blir det paj varje dag resten av veckan.


Svensk sommar äger

Här står jag och lilleman och kuckilurar i kvällsolen. Klockan 19.30.

Nu har litet kid somnat. Utmattad efter bad, spex och lek med liten (möjligen något motvillig) hund.

Vi andra ska grilla och njuta av den ljumma kvällen.

Hörs imöra!

Fotnot: Lillen har INTE sprungit halvnäck i solen hela dagen. Bara så ni vet (lika bra att förekomma oroliga föräldrar).

På landet

Har haft en mycket najs dag hos Carolajnen med familj i deras underbara sommarstuga.Här får vi bo! Egen stuga med tillhörande altan.Och här är utsikten från fönstret. Paradiset för lilleman - massa gräs att beta av!Carolina klädd som sig bör på skogspromenad.Gosh vad mycket blåbär det finns nu! Spiderpapa har fått för sig att han ska ut och plocka några liter. Jag har fått för mig att jag ska stå på avenyn i Göteborg och sälja bären sen. Dyrt.Besök vid sjön har vi hunnit med idag också.


Snart blir det grillning.


Mot Carros sommarstuga

Jippi!

Snart drar jag och min familj (lilleman, Spiderdad och datorn) ut till min kära vän Carolinas sommarstuga för att idka umgänge med henne och hennes familj (mamma, pappa, syrra, brorsa, hund och eventuellt en nästan ingift norrman) i dagarna två.

Jag var på Willys förut och laddade upp.
Bäst att vi åker i god tid - med tanke på att vi fortfarande inte har fått tag i Lillbabs...

Men ååååååh!

Jag har ju för sjuttsingen glömt att ta med laddaren till eltandborsten!!

Värdo!

Snart är batteriet slut och då tvingas jag stå där med en vanlig tandborste i truten och harva runt för hand... Igen!Igår i Falköping. Ännu glatt ovetandes om att laddaren till eltandborsten ligger kvar i Götet...

Gårdagens citat

Min mamma (om att slarva bort grejer):

" Det bästa man kan slarva bort är mobilen, för den kan man ringa efter. ALLA saker borde ha en ringsignal! "

Så sant. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Det är ju faktiskt helt knäppt hur vi fortfarande, år 2010, tvingas springa runt och leta efter grejer. Tysta ting.

Fest

Igår var det fest i det Spiderlusiska palatset.


Bloggträff

Nämen titta här!

Boka in Lördag om två veckor så ses vi på en filt i Slottsskogen (gräsplätten närmast Linneplatsen) - vi planerar att skaffa oss en stor Lisebergsballong så har ni svårt att hitta två blonda, hyfsat lika (fast den ena är lite trendigare) bruttor i lugg så kan ni ju alltid titta efter en grön kanin i stället.

Tanken är att vi träffas under otvungna former och umgås en sväng helt enkelt. Ta gärna med sittvänligt underlag och lättare picknick (latte, macka, kaka, saft, en flaska hembränt - ja vad man nu ser som "lätt") (själv satsar jag nog på latten och givetvis kakan).

ALLA är välkomna; gammal som ung, tjej som kille, med barn utan barn, göteborgare icke göteborgare, gravt bloggberoende, bloggfri etc. Kom ensam eller ta med dina hundra närmsta polare - det viktigaste är det goda humöret!

Om ni har några frågor går det bra att ställa dom i kommentarsfältet så svarar jag i detsamma.

Man behöver inte o.s.a, men det vore ändå roligt om ni meddelar ifall ni tänker komma, så vet jag och avenymamma på ett ungefär hur många vi får glädjen att idka umgänge med (plus att vi får chans att på förhand kolla in DIN eventuella blogg - om du har någon).

Vore superkul att träffa er. Hoppas vi ses där!!

Vinnaren i tidningstävlingen

Grattis till Sabina som lämnade nedan motivering:

" Jag blev Måbra :P Men jag vill hellre ha en prenumeration på Vecko-Revyn :D Jag ska vinna för att jag är en fattig student som inte har haft råd att prenumerera på en tidning på 5 år.
"

Klart du ska ha en helårsprenumeration på Vecko Revyn!

Kolla din mail.

Tack till alla fina som deltog i tävlingen!

Till mormor

Nu åker vi till min mormor i Falköping. Skönt att komma dit och få upp värmen lite.

Jag FRYSER! Men i mormors något överinredda lägenhet (sorry mormor men du har faktiskt väldigt mycket grejer) (och hey! jag klandrar ingen, klart man hinner samla på sig en del när man har levt och verkat i över 80 år) är det alltid varmt och gott.

Hörs senare.

Croissanter

Passet till lillen är nu fixat! Tog tio minuter. Ingen kö alls. I love Skövde!

I natt drömde min kille att jag handlade en jädra massa croissanter som jag sedan mölade i mig så att smulorna sprutade åt alla håll. Tydligen bara åt och åt jag utan stopp.

Gosh vad sugen jag blev av att höra det!

På vägen hem från polisstationen var vi således tvungen att sladda in på Ica för att akut köpa två franska smördegsgöttigheter som jag nu har satt i mig på väldigt kort tid.Pass

Nu åker vi och fixar pass till lillemannen.

Blir spännande.

Dagens bebisoutfit andas för övrigt britpop.Dagens outfit alá Spiderkid

I Skövde

Då har jag landat i Skövde.

Åkte X2000... Det skulle jag aldrig ha gjort! Jag mådde SÅ illa. Fy... Tågets extremt höga fart triggade omgående igång min åksjuka, vagnen svängde hit och dit och ibland tror jag till och med att vi hängde upp och ned på (men jag kan även ha inbillat mig).

Huha!

Försökte att titta ut genom fönstret för att på så vis hitta något form av lugn och bli av med illamåendet. Svisch svusch svisch svusch sa det när skog, åkrar, hus och vägar svischade förbi i en hejdundrandes fart.

Fokusera fokusera
... tänkte jag och försökte koncentrera mig på landksapet utanför. Ett hus, skog, hus, skog, en ko... eller var det en get? Ko? Get? ko? Get? Ko? INTE TUSAN VET JAG DET GÅR JU ALLDELES FÖR SNABBT!!

Gah!!

Tillslut fäste jag blicken på elledningarna som går över spåret och kunde på så vis hålla karatespyan som låg och kittlade i halsen i schak.

Eltandborste

Åker till Skövde nu. Och jag tar med mig min eltandborsten den här gången! Bara så ni vet.

Har annars en "vanlig" tandborste hemma hos mamma som jag använder när jag är på besök där. Har inte orkat baxa med mig det elektriska åbäket. Men nu gör jag det. Tänderna blir så fruktansvärt mycket renare med lite elektrisk hjälp. STOR skillnad. I alla fall på mig.Nu åker den med!

Fyra timmar

Fyra timmar.

Så länge varade mitt och avenymammas bloggmöte.

Nu har vi uppdaterat varandra om allt från senast skrivna blogginlägg, semestern som varit, antal tänder våra kids har i dags dato - till hur många glas vin vi kan dricka nuförtiden innan det börjar kännas runt under föttern (svar: ett).Kring klockan 14 dukade vi bort frukosten...... och beställde in lunch.

Jennifer det här måste vi göra igen. Snart!

Bloggmöte

Uj uj.

Nu bloggmötas det för fullt här mellan mig och avenymamma.


Trevligt

Mycket trevlig fest igår!

Följde inte med tjejerna ut sen även om vissa övertalningsförsök pågick. Jag värnar om min sömn.

Nu ska jag snart träffa min goda vän avenymamma för frukost och bloggmöte (gosh det känns proffsigt att skriva "bloggmöte", jag har alltid velat nyttja det ordet).Igår. Viss nyansskillnad pågick mellan mina och Marias ben...

Födelsedagsfest

Hepp hepp, nu befinner jag mig hemma hos Marie.

Vi ska snart iväg på födelsedagsfest.

Hörs imöra kära bloggvänner!

Nödvändigheter

Idag har jag varit i affären och handlat lite nödvändigheter. Sådana där grejer som jag ofta tänker att vi måste handla men som, i samma stund som vi kliver in genom dörrarna på affären, helt magiskt stryks från den mentala kom-ihåg-listan.

Där emot glömmer jag väldigt sällan bort att handla...... den här typen av varor.

Lustigt.

Så överlever du semestern

Så överlever du semestern - Spiderchick tipsar.

1) Umgås med andra
Att spä ut sin familj med en annan familj är nästan alltid en god idé. Det är sällan man kommer sig för att bråka om tvätten eller bromsspår i toaletten när det figurerar utomstående människor i samma rum.

2) Var ifrån varandra
Familjeumgänge i all ära - men efter några veckor konstant sammankopplade kan det vara ganska skönt att slippa ses någon dag. Eller två.

3) Gör ingenting
"Flest planer vinner" känns lite som 2000-talets ledord vad gäller semester. Kan du inte redogöra för varenda minut av din kommande ledighet blir folk nervösa och får något flackande i blicken... Nä nu vänder vi trenden och när kollegorna på jobbet frågar dig vad du har gjort på din ledighet så svara du självsäkert och väldigt sanningsenligt inte ett skit.

4) Skippa coolhetskraven
Häftigast är den som tillbringar semestern på någon obskyr semesterort i Yttre Långtbortistan där det varken finns mataffär, elekticitet eller vägar. Och gud förbjude om någon av ortsborna kan engelska! Då är stället på tok för exploaterat och hela resan misslyckad... eller? Äsh strunt i allt det där. Åk till Mallis om du känner för det. Chartrat. All inclusive. Och var stolt!

5) Stanna uppkopplad
Varje år i juni uppmanar tidningsbilagorna folk att koppla ner sig under semestern och inte finnas tillgängliga. Trams säger jag! Så här 2010 är internet en livsstil och att vara nedkopplad är oftast tusen gånger mer stressande än att faktiskt vara uppkopplad.Bildkälla här.

Barrunda

Igår gick vi först till Excet och sedan till Lounge - något jag var snabb att döpa till "barrunda" (man får passa på att låta lite ball när tillfälle ges).

Jag, Marie och Maria var alla klädda i helsvart. Väldigt spexigt så här i slutet på Juli. Det såg ut som att vi hade varit på begravning. Alternativt maskerad med tema Döden.

Klockan 21.40 tyckte jag att hela barrunde grejen började bre ut sig lite väl sent på kvällen och tog således spånken hem. Missade 22-nyheterna men hann se vädret.Maria och Marie.På Lounges takterass.

TGIF

Spiderdad och Spiderkid är borta på egna äventyr så nu drar jag ut på stan.

Först möter jag om min kära vän Carolina som mellanlandar en kortis i Götet på vägen till Skövde (från Oslo) (eller ska jag säga fraaaaa Oshlo). Sedan träffar jag vännerna Marie och Maria och sippar lite vin tillsammans med dom på någon fräsig uteservering.

Jomen visst.

När pojkarna är borta dansar morsan på bordet. Eller snarare - när pojkarna är borta dricker morsan ett glas vin och sedan rullar hon hem och däckar lagom till 22-nyheterna.

Trevlig fredag till er!Försöker se svår och lite sexig ut.

Påminnelse

Det finns fortfarande chans att kamma hem en helårsprenumeration av valfri tidning. Tävlingen avslutas på söndag.

Inga comments plus mindre bröst

Hm... man kan tyvärr inte kommentera nedan inlägg. Vad synd med tanke på att jag behandlar ämnen med sådan oerhörd TYNGD!

Strunt samma.

Står framför spegeln och beundrar mina nya, nätta bröst. Sedan jag slutade amma lilleman har jag gått från proppfull D-kupa, till stor C-kupa, till mindre C-kupa för att slutligen stanna vid en slapp B-kupa.

Och jag älskar´t!

Har alltid velat ha mindre bröst. Hade gjort det här med amning för flera, flera år sedan om jag bara vetat att det skulle landa mig en kupstorlek nedåt i skalan.Mindre brön än innan.

Egentid!

Idag har jag egentid!! Massa massa egentid hela dagen och hela kvällen.

Ingen karl och ingen bebis så långt ögat når.

Tror jag börjar med att slötitta en smula på tv. Kanske drar några avsnitt av The Hills på datorn. Sedan lägger jag mig i soffan och läser nya Vecko Revyn från pärm till pärm. Målar naglarna. Efter det tänker jag nog förära toaletten med ett besök och där passar jag på att sitta lääääänge helt ensam och njuta av att inte behöva avbryta besöket abrubt för att någon är på väg att stoppa toaborsten i munnen.


Lustig natt

Låt mig berätta om vår natt:

01.00 Dadadadadadadadaddadadada viooooooooiiii, hörs det från lillemans spjälsäng.

01.01 Vad fasen är ungen vaken, tänker jag?

01.02 Kikar ner i sängen (med militärisk försiktighet givetvis, så att bebis inte ska se att JAG är vaken för då är det kört, då kan vi läka gärna avbryta natten och gå upp och leka galen ko fram till gryningen).

01.03 Va? Lillen är inte vaken? Han sover??

01.04 Ååå så sött! Mitt barn pratar sitt allra första bebisprat i sömnen!! Blir lite rörd.

En timma senare... Dadadadadaddada viiiiioooiiiii dadda tjingtjong PLINGPLONG SNÄLLA LILLA BEBIS KAN DU SLUTA PRATA I SÖMNEN??? skriker jag naturligtvis inte utan försöker mentalt blockera oväsendet.

03.30 Har tydligen lyckats somna om och vaknar nu istället av att det prasslar mystiskt från spjälsängen. En ytterst glad lilleman står upp i sin crib och jag kan se hur hans nyproducerade framtänder blänker i mörkret.

04.00 Lyfter över lilleman till vår säng.

04.01 Bebis har buff-SM mellan sin mamma och pappa.

05.00 Lilleman har äntligen somnat om! Dock i en otroligt konstig och enormt vig ställning där fötter, armar, ben, händer, huvud och torso blandas hejvilt (för en mer ovig människa hade denna position varit direkt dödande) 

05.01 Funderar på om jag ska positionera om bebis och där med riskera att väcka honom? Minns sedan att BVC har sagt att kan barnen somna i en konstig ställning - ja då är den inte farlig för dom.

Vaknar med ett ryck 59 minuter senare och inser att vi måste fixa pass till lilleman.Glad kille trots bökig natt.

Helvete

Det blev ingen sovmorgon för mig idag.

Vaknade med ett ryck samtidigt som jag skrek något i stil med HELVETE!!

Jag kom nämligen på att vi måste fixa pass till lille Spiderkid. Vi åker ju utomlands snart. Eller hade vi kanske tänkt att smuggla ut vårat barn ur landet illegalt? Kanske hade vi tänkt att klä ut honom till en gigantisk flaska taxfreesprit och på så vis få honom ombord på flygplanet?

Gah!

Då VS nu

Det är skönt att bli äldre och säkrare på sig själv. Man lär sig mycket med åren. Tillåt mig lista hur jag kände DÅ (som tonårskid) och hur jag känner NU (som mer "vuxen").


Skitsnack
Då... var jag och mina vänner fruktansvärt osäkra och enda sättet för oss att bygga upp en smula temporärt självförtroende var att trycka ner andra. Bakom deras ryggar.
Nu... känner jag aldrig behov av att prata (eller anonymt skriva) illa om någon annan. Istället för att skitsnacka försöker jag hitta roten till min eventuella osäkerhet och göra något åt den.

Kropp
Då...
var min kropp ett objekt. Att på skoldiscot bli tallad på rumpan av kåta moppekillar med efterbliven impulskontroll var inget konstigt, tvärt om. Sexuellt ofredande skulle man ta som en komplimang. Det innebar att man "fanns".
Nu... accepterar jag aldrig att bli tafsad på. Om någon kille överhuvudtaget (oinbjudet) skulle våga ta på mina mer privata kroppsdelar - ja då är jag inte helt främmande för att (med visst våld) låta dennes pungkulor åka upp till hjärnan och tillbaka.

Kläder

Då... använde jag push-up BH, stringtrosor smala som spagettistrån (både bak och fram) och jeans så tighta att de inre organen dog en smula var gång jag drog upp gylfen.
Nu... använder jag kläder som är sköna. I rätt storlek. Och jag kan gärna ha på mig samma klänning en, två eller (håll i er nu) till och med tre dagar i rad, trots att det förmodligen är spöstraff på sådant i vissa modekretsar.

Pojkvänner
Då... var jag tillsammans med en kille som ogenerat gav massage till andra tjejer i skolkafeterian (!). Vi bråkade massa - kommunicerade i övrigt noll. Men det gjorde väl inte så himla mycket tyckte jag, för det var ju så jädra härligt att äntligen kunna säga att jag hade en pojkvän!
Nu... har jag en kille som respekterar mig och tycker om mig för den jag är.
- En lär säj mä åra, säger Spiderchick på västgötska (övers. "man lär sig med åren").


Livslögn
Ursäkta?

Heter det "stopp OCH belägg"??

Jag har alltid trott att det heter "stopp PÅ belägg"?

I tjugosju år har jag levt och verkat med detta antagande och nu sitter jag här med Expressens bilaga i knät samt känslan av att hela mitt liv har varit en enda stor lögn.

Bad day

Idag startade jag dagen med en GI-hard-core frukost bestående av nötter. Enkom.

Så går det när man sitter och bloggar och plötsligt inser att man visst har minus en minut på sig att få på kläderna och åka iväg...Frulle.


Efter nötfrukosten körde jag någon form av HSLLWC-diet hemma hos Marie (High Sugar Level Lunch With Caffeine).Hos Marie.

Ush. Mår lite smått kass.

Nu är det Kostcirkel Extreme som gäller resten av dagen!


Betalt?

Mormor fick se mig i Solo häromdagen. Sedan frågade hon mig ifall jag får pengar för att vara med i tidningar?

Jag svarade:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

etc

etc

etc

Nej.


Trubbel

Nu ska vi försöka se Trubbel i Paradiset.

Jag har dock absolut inga förhoppningar om att orka se klart hela filmen. Är så SJUKT trött efter en sen kväll igår och en varm dag idag att jag är glad om jag orkar titta fram tills vi ska välja subtitle.


Bokläsning med tvist

Har läst bok med lillen idag. Han tycker mycket om att titta på bilderna.Oj sicken rolig bok!Och jag pekade på bilderna och läste alla namnen med stor inlevelse. Ja oj som jag läste! Tills...
... boken plötsligt slog om till ett främmande språk! VF?

Grøntsager?

TUR att det fanns bilder som skvallrade om vad texten betydde för hur sjutton ska jag kunna veta vad frugt är för något?? Champignoner? Salat? Blomkål?

Okej blomkål vet jag vad det betyder. Eventuellt det andra med. Men ändock - TUR!!


Varning för semi-pornografisk bild

Jösses sicket fint  väder det blev idag!

Vi blir TOTALLY kvar hos vännerna med den Stora Altanen typ hela dagen.Och vips så var hon nästan halvnaken! Den där Spajderchick.

Godmorgon

Godmorgon!


Här i huset i Eklanda ligger alla och sover utom jag och lillefisen som varit uppe sedan klockan 06.50.

Jag har tagit mig friheten att koka en kopp kaffe som jag nu försöker dricka samtidigt som jag bloggar och utövar ett ganska krävande morgongymnastikpass som består i att springa upp och ner upp och ner efter vesselsnabb bebis. En bebis som utan problem kan förflytta sig från ena delen av altanen till den andra på bara ett halvt ögonlock.

Whoopie. Gotta go.


I Eklanda

Nu har vi haft en supermysig grillkväll i Eklanda hos vännerna Jennifer och Robert vilka just köpt världens finaste hus här.

Lilleman var som en ko på grönbete i eftermiddags och kröp in och ut in och ut och in igen (han kan ju inte riktigt göra så i vår lägenhet såvida han inte inte lär sig hissen).

Nu ska vi titta på en Wallanderfilm. Minns inte riktigt vad den hette men tror det var något i stil med "arvet", "hotet", "tystnaden" eller liknande titel som vittnar om viss spänning.Jennifer och lillemannen.Spider den chicka.

Mot Eklanda

Efter att nu ha tvingat min kille att knäppa ungefär femhundra kort på mig (inte för att jag egentligen bryr mig så mycket om hur jag ser ut på fotona här på bloggen (osminkad samt icke utsövd är ju lite mitt signum) men seriöst - porträtterad i GRAVT grodperspektiv är inte smickrande för någon och där går gränsen även för mig) är vi nu redo att åka iväg till våra vänner i Eklanda för grillkväll.

Sover över där gör vi också.

Spex!Efter ungefär femhundra försök (milt överdrivet) fick vi till det här kortet.

Fortsatt trevlig tisdag önskar jag - Eder tillgivne Spider von Chick

I min väska

Någon frågade vad jag bär i min väska när jag inte behöver ha med mig diverse nödvändigheter till bebis.

Här kommer svaret:

1 st plastgrejsimojs som man kan använda till kundvagn istället för en femkrona.
1 st prislapp som suttit i nacken på lillemans UV-dräkt
1 tampong
3 bindor (man vet aldrig när det smäller till)
1 st karta över Malmö
1 st plånbok
1 st Pearl and shine
1 st snusdosa (gammel som gatan)
2 st busskort (varav ett ej är brukbart)
1 st vit plastpinne (oklart ursprung)
1 st knölig papperslapp (viktig?)
1 st slarvigt ihopvikt garantibevis från elektronikaffär (absolut viktigt!)

Mobil, nycklar och kamera ej med på bild.I Spiders väska.

Rejält

I Ullared köpte jag på mig ett gäng rejäla trosor, sådana med massa tyg som man kan behöva ibland (jämt?).

Garanterat noll risk att dom åker in och orsakar slitage mellan skinkorna.


M2

Igår var vi på Magnus och Magnus.

Jag drack rosé, drog en snus och njöt av att inte behöva ha barnvagn, skötväska, snuttefiltar, nappflaskor, majskrokar, blöjor, våtservetter och gudvetvad uppkört i knät. Bara jag, min lille väska och fina tjejer. Det behöver en´ ibland.På Magnus och Magnus bakgård.Jag och Sabina.

Drinks on a monday

Nu drar Spider the Mama ut på stan för att ta en drink med vänninorna.

- En MÅNDAG!?, skriar ni.
- Jomen visst, svara jag.

Livet är allt bra galet ibland.

Långt hår

Det dök upp en bild på facebook idag.

Vem är hon i det långa raka håret tänkte jag?

Men... men det är ju JAG! När fick jag så fruktansvärt långt svall (för att vara mig)? Jag har ju alltid varit tjejen med ett genetiskt fel i hårbotten som gör att mina toppar aldrig någonsin har nått längre än till strax under käken.

Najs.

Det lönar sig att aldrig någonsin gå till frisören och klippa sig.

Kul tävling!

Yes!

Nu har du har chansen att vinna en helårsprenumeration av din favvotidning.

Gå in på den här sidan och gör testet för att se vilken tidning som passar just dig bäst. Lämna sedan en kommentar under detta inlägg vilken tidning "du blev" samt en kort motivering till varför just du ska vinna.

En person vinner alltså en (1) helårsprenumeration.

Sista tävlingsdag är söndag 25/7 och jag meddelar vinnaren 26/7.

Skulle testet mot förmodan bli en tidning som egentligen inte alls passar dina intressen - ja då går det bra att välja något annat magasin under fliken "våra magasin" (men berätta ändå vilken tidning du blev) (jag blev King) (identitetskris?).

Tävla på!

 

 

TÄVLING AVSLUTAD!

Hemma igen

Jo tack det var en hel del folk på Ikea.

Vi kom dit tomhänta och åkte därifrån med köttbullar i magen och massa saker vi inte visste att vi behövde.

Inget konstigt alls.På Ikea

Mot Ikea

Nu åker vi till Ikea för att mysa tillsammans med 99% (förmodligen) av Göteborgs övriga invånare denna regniga måndag.Spajder is at bit skeptisk till att besöka Ikea när det regnar, men vad fasen. En´ får la vässa armbågarna.

Smör?

- VAD TUSAN HAR VI INGET SMÖR HEMMA??, skrek jag idag när jag öppnade kylskåpet.

Och där med erkänner jag att jag ibland reagerar lite för snabbt för mitt eget bästa.Glassen är glasslåda gone matlåda. Så ni slipper undra.

Mannen och kvinnan utan lokalsinne (en sann historia)

Det är lördag och en man och en kvinna navigerar sin bil genom landskapet Skåne i riktning mot Göteborg.

Då paret inte besitter något vidare lokalsinne (faktum är att dom alltid lyckas kör fel minst en gång så fort de ska ta sig mellan punkt A och B, det spelar ingen roll att vägen är en raksträcka utan minsta krusning till sväng - lik förbaskat tuffar de in på någon konstig krusidullväg som leder in i en återvändsgränd) har de snart hamnat vilse.

Typiskt!

Mannen och kvinnan gör naturligtvis vad som krävs i en sådan situation - de skyller på varandra (kvinnan undrar även tyst ifall det inte är lag på att män ska ha en medfödd GPS i hjärnan?).
 
Efter en stunds gruffande
 inser paret att osämja inte löser någonting och de enas istället om att det måste vara fel på vägskyltarna. Vägverket har helt enkelt skrivit fel på alla skyltar i hela Skåne. Pinsamt!

Kvinnan blir arg på samhället och undrar om det verkligen är för mycket begärt att fixa så att alla bilister får personliga vägbeskrivningar utmed gatorna? Ponera skyltar med blinkande meddelanden av typen hej där lilla familjen i den grå Volvon vad roligt att ni är ute och åker, nu ska ni ta vänster nästa avfart och pass opp för snart kommer nästa megablinkande går-inte-att-missa-skylt med en personlig vägbeskrivning just för Er!
 
Eller?


Mannen svarar att han tror att vägverket förmodligen inte kommer att lägga pengar på avancerad superteknik och menar att familjen istället måste investera i en GPS. Alternativt kolla upp om dom kan hyra den där LillBabs och låta henne sitta i baksätet och förklara vägen så där som hon gör i tv-reklamen?

Kvinnan håller med och säger att LillBabs helt klart är lösningen på problemet. Den möjligheten kan de absolut googla så fort de kommer hem. Om de kommer hem. Någon gång. I år. Helst i år faktiskt. Gah! Jäkla återvändsgränder till att alltid vara i vägen!En LillBabs i baksätet für alle?

Elin på besök

Min vän Elin kom hit på spontanbesök i eftermiddags. Najs!

Hon och lilleman bondade omgående. Elin har nämligen i dagarna opererat ut två smärtsamma visdomständer och lilleman lider i detta nu av en tandsprickning som heter duga (nya bissingar ploppar upp hej vilt både här och där).

Elin förklarade för lilleman att hon förstår lidandet mycket väl. Hennes gaddar skulle ju förvisso ut och lillens gaddar ska ju upp - men den besvärande känslan är nog ungefär den samma.Pris på blogawards för bästa fotoblogg? Jag? Någon? Inte?

Besök

Idag har vi haft besök av släktingar/fina vänner.Vi bjussade på lunch och jag dukade så fint så fint. Man skulle nästan kunna tro att det var kungen som skulle komma på besök.Efter lunch och lek åkte vi upp till Ramberget för lite picknick.Lite picknick sa jag. Kusin Anders bjussade alla på en Digestive chocolate bar.

Vad hände?

Igår handlade jag Läckökorv. Jag älskar Läckökorv på mackan och såg fram emot att få förtära denna dignitet till frukost.

Så idag öppnar jag kylen för att plocka fram göttigheterna och då har Läckökorven plötsligt förvandlats till en sabla SMÅLÄNDSK LÖKKORV!

VF???

Nu måste jag återhämta mig en smula efter chocken. Det kan ta ett tag mina vänner. Det kan ta dagar, månader, år... eller flera minuter.

Återkommer.Vad fasen??

Frukost

Det verkar som att någon i familjen har ätit sin frukostmacka med stor iver.

Jag tippar på att denna "någon" är under en meter, har tre och en halv tand samt skrattar så fort någon härmar en ko.


Handen som gungar den lille vaggan

YES!

Ikväll ska vi se Handen som gungar vaggan. Jag ÄLSKAR otäcka filmer.

Som jag berättat förut tycker inte min kille att vi ska se skräckisar/thrillers för att jag "ändå bara blundar". Och som vanligt förklarar jag för honom att det är ju det som är poängen - man SKA blunda. Helst nästan hela tiden.

Har man sett mer än en kvart av filmen är det inte en bra skräckis.
Har ni sett? Hur hög är läbbighetsfaktorn?

Maaaama

Trevligt och komma hem och finna nya numret av Mama på hallmattan (begravd under ett kilo räkningar).

- Spiderchick är du med i detta nummer?, undrar ni nu eftersom att jag har varit med i så fruktansvärt många olika tidningar (överexponering?) den senaste tiden (ja jag är ju med i Solo och... ja Solo... och ja... fruktansvärt många tidningar helt enkelt).

Men svaret är nej. Jag är inte med i Mama.


Hemma i Götlaborg

Nu är vi tillbaka i Götlaborg igen.

Någon frågade om jag gillar Skåne? Svaret är att JAG ÄLSKAR SKÅNE!

Jag tycker att det är helt fantastiskt. Jag hade gärna bott i Skåneland om det inte vore för att det blir så rysligt långt att pendla till jobbet. Och så känner jag ingen där. Jo min killes kusin. Och Egoina. Och lite Egoinas mamma. Och pyttelite StinaLee via hennes blogg. Men annars. Ingen.

Jo just det ja - jag känner pyttepyttelite Egoinas kompis Rebecca också. Vi har kommenterat samma persons status på facebook en gång.Färdkost och två bleka ben.

Ködäboller

Inspirerad av att Egoina och Egoinas mamma pratar norska med varandra har jag nu börjat prata danska med min son.

- Nu skää vi ääädddäää köööödäääboooller, skrikar jag med klockren dansk accent.Gårdagens bebislunch.

Malmö - Lomma - Lund

Idag har vi hängt i Västra hamnen i Malmö och senare på stranden i Lomma. Jag glömde tyvärr kameran så inga pics där ifrån. Det var ju synd. Annars hade jag gärna bjussat på en toplessbild.

Nu har vi precis ätit pizza från ett ställe som heter v.e.s.p.a. Mycket gott.Jädrar i gatan vad det har svettats idag!

Skvaller om Egoina

Jag tänker naturligtvis rida vidare på Egoinavågen.

8 fakta jag noterade/fick reda på om Egoina under vår lunchträff:

1) Egoina har träffat Blondinbella några gånger och tydligen är hon (BB) råtrevlig.

2) Egoina kom en kvart sent till vår träff. För en stund var jag rädd att hon hade dissat mig men tydligen var det förseningar i kollektivtrafiken.

3) Egoina gillar den här bloggen och tycker att den förtjänar fler läsare.

4) Det första Egoina gjorde när vår mat kom in var att fota den (inget konstigt med det).

5) Egoina har träffat Knivlisa två gånger och hon (Lisa) är tydligen hur spexig som helst.

6) Egoina har all sin släkt i Norge.

7) Egoina är en halv centimeter längre än mig...

8) ...och jag är 161,5 cm.

Malmö

Igår var vi i Malmö och spexade.

Hängde lite i Folketspark. Lillen älskade djursektionen, i synnerhet hönsen och tänk - lillemans mamma ville inte alls att hönsen skulle dö. Hon tyckte tvärt om att dom såg ganska gemytliga ut där bakom stängslet.Vid hönsgården.
Spiderpapa tyckte det var så roligt att vara i Malmö att han gjorde glädjeskutt.
Och så här såg det ut när Spidermama skulle göra ett glädjeskutt! Tjoho.


Efter att vi gjort Malmö gick vi hem till min killes kusin med familj och blev bjussade på middag. Ytterst trevligt! Faktiskt så trevligt att jag nu funderar på att vänförfråga dom på facebook.

En parantes

Vad tråkigt att så många av er blev upprörda och ledsna över min fågelåsikt.

Jag syftade inte primärt på små söta undulater. Nej jag syftade mest på alla duvor och fiskmåsar som förpestar sommarens uteserveringar (det är den enda fågelkontakt jag har). Jag står för att jag tycker dom är VIDRIGA! Och ganska otäcka...

Sedan menar jag naturligtvis inte bokstavligen att jag vill att alla jordens fågelarter ska utrotas och dö (hej rubbning på ekosystemet). Det förstod ni nog. Lite får man faktiskt läsa med en nypa salt och en portion humor (även om jag till fullo accepterar att alla inte kan ha samma dåliga smått osmakliga humor som jag).

Lite töntigt med sådana här "försvars" inlägg men jag är genuin när jag skriver att min intention inte var att någon skulle bli ledsen eller upprörd.

Kram från mäj!

Äntligen

Så träffades de äntligen - humordrottningarna - Spajder och Egoina.

Eller ja… "humordrottningar" kanske var att ta i från tårna. Egoina har dessutom sjukt många fler läsare än vad jag har så jag får väl vara hennes narr eller nåt.

Skämt åsido.

Vi möttes upp för en lunch och Egoina var grymt trevlig! Precis lika söt som på bloggen. Vi diskuterade bland annat den eventuella möjligheten att starta ett "bråk". Just bloggbråk är ju business på hög nivå. Ett av förslagen som kom upp var att vi kunde "viktmobba" varandra (populärt nuförtiden)... Får suga på den karamellen.

Sen träffade jag Egoinas mamma också. Även hon grymmans trevlig. Dom snacker norsk med varandra, mor och dotter. Det tyckte jag var coolt och lite exotiskt.
Redo för Skåne

Nu har vi käkat frukost och ska snart bege oss iväg på äventyr.

Första stoppet blir Lund centrum där jag ska träffa en mycket spännande person (ni får se ikväll), sen blir det nog Folketspark i Malmö och efter det ska vi träffa min killes kusin och hennes lilla familj.

Off we go!Spartansk frukost

Igår i bilen

Igår i vår bil.

13.00 Spiderfamiljen lämnar Skövde i lånad bil.

13.05 Lille bebisen somnar. Mamman säger allvarligt till pappan att nu måste vi köra så långt det bara går medan bebisen sover!!

13.06 Mamman upprepar att nu måste familjen verkligen hinna åka långt medan bebisen sover. Det bästa vore om de hann hela vägen ner till Lund innan bebis vaknar.

13.10 Mamman gör det fatala misstaget att svepa en cola där hon sitter i baksätet.

13.15 Mamman börjar känna sig smått kissnödig.

13.16 Mamman börjar se små porlande bäckar framför ögonen.

13.17 Jädrar vad det trycker på i kissblåsan!!

13.18 Mamman börjar se vilda vattenfall framför ögonen.

13.19 Mamman funderar på möjligheten att tömma den ursinniga kisseblåsan i en tom petflaska?

13.20 Mamman undrar om det är fysiskt möjligt för urin att spränga hål på trumhinnor? Det börjar nämligen kännas så.

13.21 Mamman står inte ut längre. MEN FÖR I HELVETE VI MÅSTE STANNA BILEN INNAN JAG PINKAR NER MIG!, skriker hon. Vart på bebis vaknar. Och pappan förskräckt sladdar in vid vägrenen.

Och så kom det sig att att första rasten intogs efter tjugo minuter. Strax innan Falköping.

Helsingborg

Vi stannade till i Helsingborg idag. Rastade bebisen och gick till stystemet (lite rosé får en unna sig på semestern).

Riktigt najs place för övrigt. Helsingborg alltså.

Nu är det natti natti som gäller.Klänningen är från Rules by Mary till er som undrar.

Uppkopplad i Skåne

Hade tänkt att mobilblogga under den här Skånetrippen. Lätt och behändigt.

Men som på en given signal dör naturligtvis min mobil i samma stund som vi passerar länsgränsen. Och pinkoden är tydligen inte alls samma som den kod jag har uppskriven i min hjärna.

Skit samma.

Nu har jag lyckats koppla upp mig på min kusins dator som är så antik att den måste vara tillverkad någon gång strax efter kristu födelse. Hårddisken surrar så högt att den förmodligen ger permanenta hörselskador om man surfar för länge.


Tack för tipsen - nu drar vi

Tusen tack för alla Malmö/Lund tips. Skitbra! Lätt att vi drar till Folketspark i Malmö och Ebbas Skafferi i Lund. Det är bokat. Och så blir det Köpenhamn en dag.

Lets go to Skåne!

Eller nej föresten det gör vi inte alls för nu osar det visst från lillemans blöja. Typiskt.

...

Pjuh! Min kille tar tag i det.

...

Oj nu ropar min kille visst att någon har "bajs på benen". Oklart vem.

...

Okej NU är alla rena. NU drar vi.Lillefisen har sitt semesterlinne på.

Åtta saker ni inte visste om Spiderchick

1) Jag tycker att fåglar är det absolut vidrigaste dom finns. I mina ögon är dom som små flygande bakteriebomber.

2) Skulle någon trycka upp en tröja med texten Död åt alla fågelfän - i synnerhet duvorna på Avenyn så skulle jag köpa den tröjan. I flera storlekar.

3) Jag brukar inte ta diskussioner utan låter hellre dispyter passera...

4) ... konflikträdd kan man också kalla mig. Om man tvunget måste.

5) När jag bodde i London brukade min kompis Rebecka läsa högt för mig ur bibeln. Det var skitspännande! Karlarna slog ihjäl varandra, var otrogna och sprang till prostituerade mest hela tiden.

6) Minns inte riktigt vem av bibelnissarna, eller i vilket kapitel (mosebok?) det var någon som nyttjade prostitution (det var i alla fall inte Jesus) men någon var det! Det minns jag helt klart att Rebecka läste.

7) Min mammaförebild är den mamma, som trots föräldraskapet och all den tid det slukar, vågar värna om sig själv och sin egen tid.

8) Jag har aldrig varit på Mallorca. Vilket är lite skandal för där har ju "alla andra" varit. Det finns nog forskning på det.Här ser ni en som aldrig varit på Mallorca.

The end

För en vecka sedan slutade jag att amma lilleman (han har ammat morgon, kväll och en del nätter) (okej jäkligt många nätter) (okej varenda sabla natt sedan han föddes).

Sedan dess har lillen börjat sova fruktansvärt bra! Typ hela nätter vill jag påstå.

Igår kväll till exempel somnade han klockan åtta och sov som en stock fram till klockan fem. Då fick han en slurk välling och somnade om till klockan sju.

FATTAR NI VAD FANTASTISKT DET HÄR ÄR!!

Min kropp fattar dock absolut ingenting och har nu helt gått bananas. Den vaknar hej vilt hela nätterna igenom och ibland ligger den vaken en timma i sträck och känner sig orolig över den plötsliga stillheten och tystnaden.

Lystring!

Lystring kära bloggvänner.

Imorgon åker vi till Lund/Malmö och nu vill jag ha era tips på vad att göra.

Jag vill dock inte veta vart de fräckaste klubbarna ligger eller i vilken bar det är lättast att få kvart i tre ragg. Där emot vill jag gärna veta vad man kan göra med en liten tio månaders bebbe under armen?

Tips mottages tacksamt!Spajder goes Skåning för några dagar.

Knäckt

Jag blir så knäckt när jag ser sådana här inredningsbilder.

Jag vill också ha böcker liggandes huller om buller på fönsterkarmen och nyponrosor som står och prunkar i vita små kannor! Och varför måste jag prompt ha in mina kläder i garderoben hela tiden? När jag kan hänga de så där bohemchickt på väggen? 

Och varför i jössenamn har jag haft nattduksbordet placerat vid huvudändan av sängen i alla dessa år? Sjukt mycket coolare att ställa det helt opraktiskt vid fotändan.

Suck.

Ibland vill jag bara be mig själv att tänka outisde the box för en sekund.

Dött

Någonstans ifrån hörs ett entonigt surrande från en ensam dator. En halt silverfisk kryper över en dammig datorskärm. Under en vissen korkek sitter en deprimerad Kissie och pillar med en trasig hårddisk, bakom henne ligger en amputerad USB-sladd och försmäktar i det soltorra gräset. I ett mörkt rum sitter Paow och vill bråka. JAG ÄGER ALLA FETT! skriker hon ut i cyberspace. FETT fett fett... ekar det. Ingen svarar.

Bloggvärlden är död.

Dödare än dödast.

Det är sommar och det finns tamejtusan inget intressant att skriva om.

I alla fall min hjärna har råkat ut för härdsmälta till följd av värmen.

Solo igen

Är såklart skitmallig över min medverkan i Solo (även mina parhästar Egoina och Knivlisa är med). Känner mig lite som en semi-halv-wannabe-C-kändis.

Igår när jag skulle betala tidningen på Statoil såg det nästan ut som att tjejen i kassan var på vippen att skrika MEN HERREGUD DET ÄR JU DU SOM ÄR MED I TIDNINGEN LILLEBILDEN LÄNGTS UPP TILL HÖGER SIDA 35 INNAN FETREPORTAGET OM ELIN KLING!!

Nästan såg det ut som att hon skulle skrika så. Men jag kan även ha inbillat mig.


Sist in - först upp

Vi fick lite skön sovmorgon idag.

Min kusin är här på besök och fick således uppgiften att ombesörja lilleman denna morgon.

Sist in - först upp som vi brukar säga i det här hushållet.

Svettigt i Ullared

Hemma från en svettig dag i Ullared.På vägen dit rastade vi vid en sjö och mormor dukade upp en hejdundrandes picknick (som jag för övrigt tjuvstartade på redan i bilen cirka tvåhundra meter utanför Falköping).Shoppat var det här! Jag gick loss på leksaker och tamponger = billigt.I Ullared ser munkar ut som munkar "ska" se ut...... och kokosbollarna/gräddbollar/vaddomnuheter namnges "delikatesstoppar". Se där.

Köpte nya numret av Solo nyss och inser at...

foto0690 (MMS)

Köpte nya numret av Solo nyss och inser att jag är med i ett litet reportage. Det hade jag helt glömt bort. NOT!!!

Nu känner vi oss rätt klara här i Ullared.

foto0689 (MMS)

Nu känner vi oss rätt klara här i Ullared.

Ullared

Nu sjappar jag, min mamma, mormor och min kusin till Ullared. Vi ska bo på campingen i en vecka och handla oss blå.

Näeeee. Stryk det där med campingen. Handla ska vi dock göra. Jag har en gedigen lista över saker som behövs till det Spiderchickiska hushållet.
Hörs senare!

VF???

Har Wayne Rooney och hans brutta Coleen fått barn?

VF???*

Sedan lilleman kom till världen har jag ingen koll alls på viktiga nyheter. Jag har helt tappat allt vad allmänbildning heter.
* Vad fasen.

Dagens citat

Jag vill avsluta den här dagen genom att citera min mamma:

Tänk om man kunde sälja svett - då skulle jag vara miljonär!

Sicken dag!

Jösses vilken varm dag det har varit idag!

Efter lunchen hos lillemans farfar gick vi hem till Elin en sväng.Först tvekade vi på om vi skulle våga oss ut? Termometern visade ändå på 47,9 grader varmt. Lite väl hett kanske...... men sedan sjönk tempen plötsligt till ynka 47,5 grad och då tyckte vi det kändes okej att gå ut.
Jag och Elin fikade vattenmelon och snackade skit medan lilleman tog siesta i sin vagn.Plötsligt blev det helt svart på himlen och vi fick bråttom hem. Långt hann vi dock inte förrän blixten slog ned i ett träd precis bredvid gångbanan. Jag sket knäck och sökte omedelbart skydd med mitt kid intill en stängd affär och så fick Spiderpapa hämta upp oss med bilen.

Slutet gott allting gott.

Lunch

Nu sjappar vi iväg till lillemans farfar och käkar lunch.

Jag har på mig den gröna klänningen som (blott några dagar gammal) helt klart är med och tampas i missbrukartoppen tillsammans med min svart/vita dress (den som jag har på mig typ JÄMT).

Varför spara på kläderna när man kan använda dom varje dag?Med ett par fräcka naglar och ett V-tecken kan vem som helst se lite tuff ut.

Sug mig

Plats: Sovrummet.
Tid: Klockan 22.30.

Jag kryper ner i min mjuka sköna säng. Det är mörkt, svalt och tyst i rummet. Vad gott det ska bli att sova. Plötsligt sprätter jag till! Något har börjat surra. Surrrrrrr surrrrrrrr srrrr.

En mygga.

Fasen.

Fram och tillbaka kan jag höra hur myggan flyger. Svish svush. Upp och ner. Ibland hör jag den på avstånd. Ibland är den öronbedövande nära och jag kan riktigt känna dess vingslag mot öronsnibben. Och så där håller det på i flera minuter. Ungefär som att flygfät inte riktigt kan bestämma sig vilken del av min kropp den ska angripa. Gah!

- MEN FÖR I HELVETE SUG MIG DÅ DIN JÄVEL OCH HÅLL SEN KÄFT!, skriker jag plötsligt rätt ut till myggan. Inte.

Vore ju dumt om grannarna drog konstiga slutsater.- I hate the mygg, says Spiderchick. They are so högljudda and ambivalenta.

Om bakfoten

En släkting ringer.

Släkting: Jag behöver nya kläder till en jobbgrej och tänkte att du kunde hjälpa mig, du är ju inköpschef.
Jag: Assistent.
Släkting: Va?
Jag: Jag är inköpsassistent inte chef.
Släkting: Jaha?

Lite dumt av mig att rätta släktingen kan tyckas.

Jag älskar ju trots allt när människor får min arbetstitel om bakfoten. Åt rätt håll i hierarkin.

Naturligtvis

Lilleman är naturligtvis dressed in Spider när han badar.

Något annat hade försatt mitt goda bloggrykte i omedelbar fara.


It's hot baby

Enligt min mammas (förmodligen högst pålitliga termometer) är det 50 grader varmt ute idag.


Spex och allsång

Hade en väldigt trevlig kväll igår med goa tjejer och allsång (eller "everybodys song" som vi direktöversatte det till på engelska. OJ som vi skrattade åt detta fyndiga påhitt! Jädrar vad roligt det var. Humorn på topp efter två glas vin) på Husaren.
Mys i trädgården.Jag och min fina vän Elin. Vi träffades på ett flyplan mellan Australien och Nya Zeeland och klickade omgående.Värdinnan Frida.Jag och lilla goa Linn.- NEEJ det finns inget toapapper!!, skrek Elin och glömde att titta sig själv över axeln.

Efter allsången på Husaren övernattade jag i min lillebrors lägenhet (han är bortrest) och avslutade således en trevlig kväll med tolv timmars ljuvlig, obruten sömn.

Perfa!

Nu ska jag bada i pool med min son ♥

Jag lever. Hade bortamatch i natt. Om man ...

foto0673 (MMS)

Jag lever. Hade bortamatch i natt. Om man nu kan kalla det så. På väg hem.

Kvällens stass

Jag skippar nog bodyn ikväll. Eh...

Istället kör jag på en grön klänning med svart rosett som jag hittade på H&M idag, 299 kr (lägg där till att jag även fann ett presentkort på 200 kronor drällandes i min väska, alltså pröjade jag en angenämnt låg summa för nedan stass).

Fab.
Nu drar jag på fest.

Önskar er en trevlig kväll!

Outfit?

Funderar på att ha den här lilla bodyn ikväll. Enkom.

Tror ni jag pullar offe´t*?

Jamenar cellulliter och kameltår måste väl ändå Skövdeborna ha sett förr?

* Försvenskad samt västgöteniserad variant av engelskans "pull it off".

Aspö

Efter att ha gått en sväng på stan åkte vi, tillsammans med lillemans gudfar, ut till Aspö Gård (en stadsbondgård) för att kolla på djuren.Lillefisen tyckte att djuren var väldigt spännande. Fett kul det här, bedyrade han.Kaninerna kunde man (och fick man gärna) mata med klöverblommor. Där kände lilleman omedelbar samhörighet med djuren, ty klöverblommor brukar han också äta (bakom ryggen på sina föräldrar).Vid åsynen av kaninungarna fick lillemans mamma akut habegär och undrade om hon månne fick ta med sig en liten ninis hem i utbyte mot bebis? Fast... när hon tänkte efter ordentligt ville hon nog föresten behålla sin egen unge.Efter djursafarin vankades det Klings glass = lite nostalgi.


Ner te´ stan

Nu ska vi sjappa ner på stan en sväng.

Det verkar nämligen som att Spider von Mama ska på fest ikväll. Jomen visst. Dock är ju min garderob här i Skövde tämligen begränsad. Något nytt att trä över kroppen behöver således inhandlas.


Kort sladd

Jag vet inte riktigt hur tillverkaren tänkte när de producerade sladden till lillemans leksakstelefon?
För att över huvud taget komma åt att tala i luren måste man liksom trycka hela kroppen mot telefonen.

Hallå hallå där personen i andra änden, hör du mig? Hallå? Ursäkta om jag hörs lite dåligt men det är nämligen så att jag tvingas pressa upp hela den här apparaturen MELLAN BRÖNA!!!

Typ så.

Ja nu var det kanske inte tillverkarens tanke att vuxna kvinnor med stora brön skulle nyttja telefonen. Men ändå. Jag vill bara att ni ska förstå dess funktionella oduglighet.

Repat

Idag har lilleman varit i sin pappas replokal och  ätit på  lattjat med instrumenten.


Att ha rådJag brukar undra samma sak. Tillåt mig ponera möjliga alternativ.

1) Belåning
Människor är belånade upp över öronen. De har lånat till allt - huset, båten, sommarstugan, bilen, giftermålet, den årliga utlandssemestern samt hunden som trofast ligger på den lika belånade verandan och gör avbetalningsidyllen komplett.

2) Hårt jobb
Människor har jobbat hårt för sina pengar. Kanske arbetar de så intensivt för den höga lönen att dom enkom i flyktiga stunder minns att dottern heter Fido. Eller var det hunden som hette så? Nannyn? Skit samma - båten den betalades i alla fall kontant.

3) Mamma och pappa betalar
Människor har haft förutseende föräldrar som redan när de själva föddes satte sina framtida barn i bostadskö, öppnade diverse sparkonton och satsade pengar i vitryska högriskfonder med abnormt god avkastning.

4) Har inte råd
Människor har inte alls råd med allting. Vi tror bara det för att vi sitter fast i den typiska "alla andra" fällan ("alla andra" är så lyckliga, "alla andra" har så bra jobb, "alla andra" har så balla vänner). Kanske borde vi fokusera mer på oss själva och våra egna ekonomiska förutsättningar? Och kanske borde vi ibland påminna oss själva att de som har "mest" på ytan inte nödvändigtvis är de som har mest av det som faktiskt spelar roll i livet.

Näe

Näe. Nu orkar jag inte sitta här längre och vänta på att det ska bli modernt med leggings som är trasiga i grenen.

Nu åker jag och lilleman och köper ett par nya (högst otrasiga) leggings till mig. Om det nu finns till försäljning i butik i juli.

Vad heter dom egentligen?
I Göteborg säger man "munkar" om dessa kokosprydda fluffbollar.

I Skövde säljer man dom under benämningen "Go´bullar".

Personligen vill jag gärna säga "kokosbollar".

Gah!

Att vi i Sverige år 2010 fortfarande inte har fastställt en bestämd identitet på den här typen av godsaker är skandal.

Inställt

Imorgon skulle vi åkt ner till Varberg för att besöka våra kära vänner.

Gick in på hitta.se för att kolla den (vad jag antog) nätta lilla vägbeskrivning men insåg snabbt att det för sjutton är svinlångt. Gah! På kartan som finns i min hjärna ligger Varberg grannstad med Skövde?? What?

Började svettas ymnigt bara vid tanken på att tuffa närmare 25 mil tillsammans med en baby som hatar att sitta fastspänd i en bil. HUHA!

Vi ställde således in trippen. Tråkigt. Men sjukt mycket smartare (och närmare) att besöka Varberg när vi befinner oss i Göteborg igen.VF = Vad Fasen???

Hemma från Falköping

Nu är vi hemma från en mycket trevlig dag i Falköping.Fisk och potatis gör sig bäst i mosat tillstånd.Efter lunchen hos mormor åkte vi till morfar som bor på ålderdomshem (han är 91 år gammal). Jag ska nog kunna få det här åbäket i rullning, sa lilleman och ville prompt ut och köra med gammelmorfar i rullstolen.Kom här lille bebis så ska du få en peng, sa min lillebror och mutade där med till sig uppmärksamhet från sitt syskonbarn.Fika.

Nu stundar grillning med mamma och svärmor.

Mot Falköping

Nu hämtar vi upp min lillebrolla och sen åker vi till Västergötlands epicentrum Falköping och hänger med mormor och morfar.

Mormor lovar fisk tillagad i ugn serverad med kokt potatis, grönsaker och sås.

Jag har för övrigt lärt mig ett nytt ord (gör jag alltid när jag hänger i Skövde) - schattig. Är inte helt säker på hur det stavas eller ens vad det betyder - men jag älskar´t! Det ligger så gott i gommen.

Gu´va schattigt här ä. Betyder typ gud vad stökigt vi har det. I alla fall om jag får översätta.

Nytt i garderoben

Har köpt sex par nya trosor.

Nu har jag underkläder för nästan hel vecka fram över. Sista dagen får jag gå troslös.

Eller så skräller jag till med en tvätt.

Men det är ju semester så vi får se vad jag mäktar med.Tre trosor på bild. Och tre trosor utanför bild.

Fel

Vi befinner oss i Skövde. Ska vara här till och från i några veckor (och under tiden lånar vi ut lägenheten i Götet till släktingar).

Jag har med mig:

5 klänningar
1 par trasiga leggings
1 par trosor
1 par byxor
0 tröjor

Något gick med andra ord fruktansvärt fel när jag skulle packa.Väldigt få av dessa klädesplagg tillhör Spiderchick.

Gillar inte drive in

Idag handlade jag på McDonalds drive in.

Gah!

Jag gillar egentligen inte drive in.

För det första blir jag så fruktansvärt nervös att jag ska slinta på kopplingen och få motorstop = pinigt.

För det andra blir jag helt svettig när jag ska försöka trixa in bilen så där snyggt och nära luckan så att man faktiskt kan beställa ordentligt. Blir ju skitfånigt om man hamnar för långt bort och liksom får skrika till personalen vad man vill ha för mat. Hallå hallå personalen borta i luckan hör ni mig? Jag hamnade visst några meter bort med bilen. HÖR NI MIG? Jag i den grå Saaben anropar, Saaben till luckan - kom!Från drive in.

Trender inom bloggvärlden

Genom åren har bloggarna tagit till många olika sätt för att locka nya läsare. Spiderchick listar fem olika trendern - i kronologisk ordning.

1. Provokation

I begynnelsen fanns det en ung bloggflicka som hette Blondinbella. Blondinbella var moderat, älskade päls och ville helst inte åka buss tillsammans med "tjocka" personer. Swisch! sa det och så blev Blondinbella Sveriges mest lästa blogg.

2. Mobbing
Med Alex Schulman och hans ömma broder i spetsen blev det snart väldigt trendigt att mobba. Kändisar, vänner, bekanta, unga bloggtjejer och vanligt okänt folk fick se sig själv uthängda på nätet, sågade ner till fotknölarna. Ingen gick säker och ju mer bloggarna mobbade, destå lodrätare steg besökskurvorna. I samma veva blev "näthat" ett begrepp.

3. Provokation hard core
Blondinbella och hennes pälsfetisch kändes snart blasé. Likaså Alex Schulman och hans mobbing. Istället fick bloggvärlden upp ögonen för en ny generation provokatörer - Generation PHC (Provoke Hard Core). Här stod inga hämningar alls att finna, skönhetsoperationer och retuscheringar till oigänkänlighet blev vardagsmat i bloggvärlden.

4. Bråk
När Generation PHC inte längre hade några bröst kvar att förstora svalnade intresset från den stora massan. Det gällde nu att hitta nya grepp för att få läsare och svaret stavades BRÅK. Att bli osams, sams, osams, sams, osams, sams, osams, sams, osams, sams för att slutligen polisanmäla varandra blev det "nya svarta".

5. Facebook
Det är 2010 och bloggverktyget kändes plötsligt begränsad. Dags att bryta ny mark tyckte bloggarna och gav sig in på facebook. Här frodas nu diverse "dissiga" statusuppdateringar blandat med renodlade påhopp, något som snabbt publiceras på diverse "skvallersiter" vilket i sin tur generar otaliga nya läsare till bloggaren i fråga. 

Vad blir månne nästa trend?- Vad blir nästa bloggtrend?, undrar en osminkad, ljusskygg Spiderchick.

Smart drag

Nu har lilleman åkt iväg för att bada med sin pappa och morbror.

Jag valde att stanna hemma. Ett mycket smart drag om jag får säga det själv.

Nu ska jag vältra mig i soffan tillsammans med en bok.


Min natt

Gick och la mig klockan 21.00 igår.

3.00 Vaknar. Illpigg och smått chockad över sex timmars sammanhängande sömn.

3.15 Försöker tvinga mig själv ner i djupsömn igen.

3.30 Tvånget är tröstlöst. Jag börjar räkna får istället.

3.35 Näe det går inte. Fåren hoppar bara åt fel håll helt i otakt.

4.00 Fortfarande vaken.

4.30 Fåglar har börjat sjunga utanför fönstret...

4.35 ...och jädrar vad di sjunger! Nu kan jag ABSOLUT inte sova.

4.40 Hoho små fågelvänner, vill jag luta mig ut genom fönstret och ropa. Kan ni flytta festen några grenar ner åt gatan är ni snälla?

5.15 Fåglarna respekterar inte min mentala önskan. Jag undrar om min mamma månne har en slangbella drällandes i någon garderob?

5.16 Eller ett litet armborst för den delen?

5.17 Hagelgevär?

5.18 Automatgevär?

5.19 K-pist?

5.20 Något som över huvudtaget släcker liv?

8.00 Vaknar. Måste alltså ha somnat om någon gång efter klockan halv sex.

Nu: Känner mig rätt utvilad faktiskt. Trots allt.

Trött

Gosh.

Jag är så trött idag mina vänner.

Skulle gå till stan förut, en promenad på cirka tio minuter. Gick vilse, hamnade helt fel och fick ringa till min kille och be om upphämtning med bil.

Ja och nu befinner jag mig alltså inte i New York, Tokyo, Rio de Janerio eller ens Göteborg. Jag befinner mig i Skövde!!

Trött var ordet.

Blir till att somna samtidigt som lillemannen idag.

Godnatt på förhand.Schleten, trött och lite vilsen.

Min mammas favoritbloggar

Jag lovade ju för länge sedan att visa vilken blogg min mammma har placerat bland sina "favoriter" på datorn.

Här har ni den:

Min mamma älskar alltså inte Spiderchick. Sin avkomma (nåja). Nej hon älskar annikasan.

Förmodligen var mamma så exalterad när hon skulle lägga till bloggen bland "favoriterna" att hon riktigt darrade på musen och klickade in den tre gånger på raken.

Ja.

Via annikasan har mamma även hittat "Heffler". Nu springer hon runt och pratar om Annika och Heffler hit och Annika och Heffler dit som om dom vore gamla vänner.

What eva´ svarar jag och låtsas som att jag inte bryr mig om att hon älskar någon annan mer än mig men naturligtvis har jag börjat hetsläsa båda bloggarna i smyg.

Sjappar

Idag sjappar vi till Skövde.

Lilleman missuppfattade det här med packningen och stuvade helt sonika ner sig själv i väskan.


Det här med foppatofflor

Foppatofflorna (som för övrigt är av märket Fornarina) jag använde i helgen är inte mina. Där emot har jag bestämt mig för att älska den här typen av skor - bara för att alla andra hatar dom. Jag tänker alltså vara precis tvärt emot (så tokigt).

Om någon travade ut naken på stan skulle folk inte reagera nämnvärt. Pass op its a crazy person, skulle man möjligen tänka och kanske gå en liten omväg förbi. 

Men när någon travar ut på stan i foppatofflor, ja då blir det liv i luckan! Guuuuud vad fuuuult, hur kan hon meeeed?? Vidrigt!, viskar folk upprört till varandra. Ungefär som att foppatoffelpersonen kommer dragandes med två resistenta pneumokocker på fötterna.Inte så fashion - men ack så sköna!

När...

... bebisen har somnat för natten passar mamman och pappan i familjen på att ha lite P to the A to the R to the T to the Y - PARTY!


Rekord

Kvinnan med norra Europas längsta armar.


Hemma i Götet igen

Då var vi hemma i Götet igen efter en mycket fab helg hos vännerna.
HängEftermiddagsbad i havet. Lilleman var inte alls förtjust i idén att doppa sig själv i saltvatten. Istället beordrade han ganska omgående hemgång.Väl hemma från beachen ville lilleman traska runt i sitt badlakan en stund för att folk skulle tro att han faktiskt hade doppat sig.Nej jag är inte gravid. Ja jag har haft samma klänning i tre dagar. Foppatofflor på fötterna = då vet man att det är semester.
Gårdagens middag bestod av grillade hamburgare.

Nu får vi tacka våra vänner för god mat, logi, trevligt sällskap och frisk havsluft.

Waz up people! Vi chillar vidare här i Åsa.

foto0667 (MMS)

Waz up people! Vi chillar vidare här i Åsa.

Uppkoppling yes!

Tjoho,

Det fanns uppkoppling här ute i stugan. Men nätet är segare än härdad kåda. Har tagit mig ungefär en kvart att traggla mig in på bloggen och ytterligare en kvart att kunna skriva ett inlägg. Att ladda upp bilder i det här kritiska läget är alltså inte att tänka på... Såvida jag inte känner för att sitta framför datorn tills imorrn bitti. Och det gör jag inte.

Vi har det i alla fall superbra! Idag har vi lunchat med trevligt Åsapeople, lekt, käkat tårta, hängt på stranden och badat i havet. Nu är det grillning som står på schemat.

Hoppas ni har en fin lördag!

Vad gillar ni namnet på våra kompisars båt?

foto0662 (MMS)

Vad gillar ni namnet på våra kompisars båt?

Mot Åsa

Nu åker vi iväg till våra vänners sommarstuga i Åsa (Åsa är en ort inte en person) över helgen.

Jag hoppas verkligen att vännerna har någon form av uppkoppling där nere, för min dator mäktar jag inte ta med. Kanske finns det ett internetcafé jag kan gå till?

Om inte så hörs vi via min mobil.

Trevlig helg!Hej så länge, säger Spajder och vinkar med tassen.

Bitter

Det värsta med Liseberg är att jag blir så bitter.

Över allt ser jag folk gå runt med vräkiga stjärnvinster från de olika godishjulen. Jobbigast är att möta dom som ser ut att ha vunnit en stjärnvinst från varje hjul. Det borde vara olagligt - max en vinst per familj!

Själv spelar jag mig blå men har på min höjd vunnit en fjuttliten påse Gott och Blandat. Ni vet en sådan påse som kostar femton kronor på Willys men som jag - efter det hysteriska spelandet - i praktiken alltså har betalat över hundra kronor för.

Sucks.

Ni förstår nog min känsla.Ingen stjärnvinst för Spiderfamiljen, men väl ett par kaninöron!

Pics from Liseberg

Vilken fantastiskt kväll det var på Liseberg igår!

Småknattarna fick pröva på att åka några attraktioner. Jag och avenymamma tjöt av glädje, papporna stod vid sidan av och smattrade med kamerorna som två galna paparazzi och småknattar... ja dom brydde sig inte nämntvärt.Karusell.Farfars bilar.Vi hälsade på Lisebergskaninen ("Jädrar vilken utsökt päls", sa lilleman och ville helst stoppa kaninens tass i munnen).Och så flanerade vi runt i den ljumma kvällen.

Trevlig kväll

Hade en väldigt trevlig kväll på Liseberg idag!

Avenymamma plus familj följde med oss hem för att titta på fotboll.

Dock slutade fotbollskvällen med att papporna lekte med überpigga småkillar och mammorna surfade webben efter roliga bloggar (gah vi är verkligen bloggberoende både jag och Jennifer - älskar´t!).

Återkommer imorrn med bilder.

Svullen

Idag har jag varit så jädra svullen, magen har liksom stått rätt ut (jag är inte på smällen). Har gått runt och känt mig allmänt skendräktig. Obajsad. Uppstoppad.

Not najs.
Nåja.

Nu sjappar vi till Liseberg och möter upp Avenymamma med familj. Kanske köper jag mig en mjukglass - ett litet treat till goa magen som idag har känt sig lite tråkig och misslyckad.

Dumlekakor

Tack för bakningstipsen!

Jag testade Hannas dumlekakor.

Dumlekakor
200 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Blandas tillsammans. OBS: smält inte smöret
Rulla små bollar i muffinsformar och tryck ner en dumle i var boll (ca. 24 stk).
I ugnen i ca 12 min på 175 grader.
Ser lite suspekta ut kanske - men väl goda! Jag varierade med både ljus och mörk dumlekola.

Den här kakan bakar jag nästa gång.

Gimme your tips!

Imorgon åker vi till våra vänners sommarstuga i Åsa över helgen och jag vill ta med något gött! Något hembakat liksom.

Jag kan bara inte komma på VAD så nu skulle jag vilja ha era tips! Vad brukar ni baka?

Det måste dock vara något man kan lägga i påse för vi ska åka buss (har ingen bil som ni vet) så det kan tyvärr inte vara paj i en form eller dyl.

Länka gärna till recept i kommentarsfältet!

Mvh // Hon som söker sina vänners kärlek via socker.


Bildkälla här.

Äger nattningen

Min kille rular nattningen av lilleman här hemma. Han ÄGER den fett skulle man kunna säga.

Kring sju, halv åtta varje kväll går han in med lillen till sovrummet. Tre minuter senare kommer han ut och meddelar stilla att bebis sover.

WTF?

Inget skrik. Inget gråt. Ingen kämpande.

Jag fattar inte hur han gör? Har han och lilleman någon hemlig överenskommelse? Är det någon form av hypnos inblandad? Är min kille månne Mannen Som Kan Tala med Bebisar?

The Baby Wisperer?

Tandis

Det gick ytterst bra hos tandläkaren idag och ikväll har vi borstat lillemans enda tand (höger framtand) för första gången. Det gick också bra och även väldigt snabbt. Pjoff sa det. Sen var borstningen klar.

Inget gött att bara ha en tand liksom!

Själv får jag hålla på i flera minuter för att få truten ren.Lilleman ville gärna prova att borsta tanden själv. På sitt vis.

Första semesterdagen

Första semesterdagen idag!


Vi har busat i Vasaparken.Lillen tyckte att gräsmattan dignade av godsaker. Klöverblommorna var tydligen extra lockande att stoppa i munnen.Vi åkte Hjulet och såg ut över hela Göteborg.Spajder poserandes i Hjulet (jag startade dagen med en vit jacka, men hey vad varmt det blev!)

Föresten - till dig som kände igen mig vid Hjulet - vad trevlig du var! Jag blev glad att du refererade till oss som "Spiderfamiljen" haha. Ursäkta att jag var lite fåordig tillbaka, jag blir bara så paff när folk känner igen mig. Jag inser liksom inte riktigt att människor faktiskt följer min blogg. Jag tänker att det bara är jag som läser. Och möjligen min mamma.


Mot tandläkaren

Idag har vi någonting vitt på oss. Lilleman har en röd/vit randig tröja, det måste väl räknas?
Nu ska vi till tandläkaren med lillen och hans högra framtand (enda gadden so far). Hoppas att han inte har hunnit få något hål eller behöver göra någon krånglig rotfyllning.

Filmerna

Haha - jag älskar att ni varnar mig för samtliga filmer vi har hyrt ♥Vi såg Hurt Locker igår. Jag tycker att den var helt okej.

Inte massa dödande och skjutande hit och dit, inga inoljade muskler, flexandes i solen med K-pist som accessoar, inga halsar som skärs av på mitten och absolut inga "hjältar" som mitt bland allt krigande (ett krigande som "hjälten" för övrigt inte verkar ta psykisk skada av det minsta) dessutom hinner ha en romans.

Se Hurt Locker om ni vill se en krigsfilm som skildrar annat än bara muskler, stora vapen och tjejer som är skitsexiga trots att de har varit kidnappade och inte duschat på tre veckor.

Ps. Lisa jag har sett Shutter Island. Den var helt okej.

Alltid fel
Ser ni skillnad på de här paketen?

Näe inte jag heller. Jag vet inte hur många gånger jag har hällt fil i kaffet.

Nu får jag snart sätta larm på paketen så när jag försöker hälla något annat än mjölk i kaffet sättes världens varningssignal igång med tjutande syrener, blinkande lampor och hela tjottabaletten.

Ja det är den enda lösningen jag kan komma på. Förstår inte hur jag ska få bukt med problemet annars?