Mannen och kvinnan utan lokalsinne (en sann historia)

Det är lördag och en man och en kvinna navigerar sin bil genom landskapet Skåne i riktning mot Göteborg.

Då paret inte besitter något vidare lokalsinne (faktum är att dom alltid lyckas kör fel minst en gång så fort de ska ta sig mellan punkt A och B, det spelar ingen roll att vägen är en raksträcka utan minsta krusning till sväng - lik förbaskat tuffar de in på någon konstig krusidullväg som leder in i en återvändsgränd) har de snart hamnat vilse.

Typiskt!

Mannen och kvinnan gör naturligtvis vad som krävs i en sådan situation - de skyller på varandra (kvinnan undrar även tyst ifall det inte är lag på att män ska ha en medfödd GPS i hjärnan?).
 
Efter en stunds gruffande
 inser paret att osämja inte löser någonting och de enas istället om att det måste vara fel på vägskyltarna. Vägverket har helt enkelt skrivit fel på alla skyltar i hela Skåne. Pinsamt!

Kvinnan blir arg på samhället och undrar om det verkligen är för mycket begärt att fixa så att alla bilister får personliga vägbeskrivningar utmed gatorna? Ponera skyltar med blinkande meddelanden av typen hej där lilla familjen i den grå Volvon vad roligt att ni är ute och åker, nu ska ni ta vänster nästa avfart och pass opp för snart kommer nästa megablinkande går-inte-att-missa-skylt med en personlig vägbeskrivning just för Er!
 
Eller?


Mannen svarar att han tror att vägverket förmodligen inte kommer att lägga pengar på avancerad superteknik och menar att familjen istället måste investera i en GPS. Alternativt kolla upp om dom kan hyra den där LillBabs och låta henne sitta i baksätet och förklara vägen så där som hon gör i tv-reklamen?

Kvinnan håller med och säger att LillBabs helt klart är lösningen på problemet. Den möjligheten kan de absolut googla så fort de kommer hem. Om de kommer hem. Någon gång. I år. Helst i år faktiskt. Gah! Jäkla återvändsgränder till att alltid vara i vägen!En LillBabs i baksätet für alle?


Kommentera gärna!
Gaymasen

Haha! Låter som mig och min karl. Jag är dock envis med att hitta utan GPS. Adam vill hitta MED GPS.. Tillsammans när jag vill köra efter karta och han utefter GPS så blir det en frontalkrock (inte bokstavligen) och vi hamnar mitt ute-i-ingenstans och får köra omvägar på cirka 10 mil. Happens all the time. Haha.

2010-07-18 ♥ 20:58:59 » URL: http://gaymasen.se
Heffler

Ni får se det positiva i det hela - ni får ju upptäcka så mycket mer när ni är ute p vägarna. :) Fast jag inser att det kanske inte är så lätt att njuta av sånt när man har bilen full av familj. :)

2010-07-18 ♥ 21:02:26 » URL: http://www.heffler.blogspot.com
nathalie

Bloppis i min blogg med allt från skönhetssaker till märkeskläder till superbilliga priser!:)

2010-07-18 ♥ 21:04:24 » URL: http://nathalie_9407@hotmail.com
Maia

GPS är definitivt något av det bästa som finns. Igår gick jag vilse när jag var ute på en liten promenad (don't ask). Med tanke på att jag var mitt ute i ingenstans och att allt såg likadant ut vart jag än gick jag var väldigt nära att bryta ihop. Sen kom jag på, jag har min iphone med mig och i den ska det finnas GPS. Hux flux så kunde jag hitta tillbaka igen, Nu behöver jag inte vara oroad över att gå vilse igen ;-)

2010-07-18 ♥ 21:07:37 » URL: http://metrobloggen.se/maia
Denise - Ännu en mammablogg

Haha, jag tycker alla bilar borde ha gps, att det skulle ingå i hmm benisen kankse? ;)

2010-07-18 ♥ 21:09:13 » URL: http://knoddenojag.blogg.se/
Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

HAHAHA ser er framför mig. Du har verkligen gåvan att kunna uttrycka dej i skrift du Spider. Hohoho så roligt

2010-07-18 ♥ 21:16:49 » URL: http://bloggande.ninaruthstrom.se
Linda G

Känner igen fenomenet. Går till på liknande sätt på våra semestrar också....

2010-07-18 ♥ 21:46:13 » URL: http://linda-gunnarsson.blogspot.com/
Katta Kvack

Efter att jag otaliga gånger skrynklat ihop googles värdelösa kartor (eller OK, de är ju inte så himla värdelösa, bara för mig som inte kan läsa kartor) och slängt dem på golvet i bilen och skrikit åt sambon att han väl kan läsa kartan om han kan göra det så jävla mycket bättre, så köpte han till slut en gps till bilen. Bilandet runt om i Sverige har sedan dess varit som en dröm. Ja, förutom när gps:en helt plötsligt hävdar att man ska svänga upp på vägen igen när den får för sig att man tagit av och är ute och kör på en åker - men sånt brukar också lösa sig. För det mesta ser vi ju då att vi trots allt är på vägen och att det bara är tanten i gps:en som fått tuppjuck.

2010-07-18 ♥ 21:51:40 » URL: http://kattakvack.se
Nina

Ha, ha,,,,ja Lill-Babs i baksätet vore nåt! :)

2010-07-18 ♥ 22:14:03 » URL: http://www.nina247.com
Diana

Vill ni verkligen ha LillBabs? Hon känns lite senil på nåt sätt. Investera i en GPS istället... eller hyr in min Batman istället, den karl hittar överallt. Jag fattar inget, hur kan man hitta på ett ställe som man aldrig varit på alternativt varit på för 15 år sedan? Nåja, han låter hälsa att en läsk är lön nog.

2010-07-18 ♥ 22:45:40 » URL: http://decdia.blogg.se/
Eva, ju

hahaha, du är så himla rolig :D jag har också sämst lokalsinne, men som tur är har pojkvännen det motsatta

2010-07-18 ♥ 23:18:18 » URL: http://evaju.blogg.se/
Frikadellen

Jag tänkte att nu kommer en hel drös läsare påpeka att vägverket numera ingår tillsammans med banverket i trafikverket och att dessa namn således har upphört. Jag inser snabbt att jag är den enda nörden som omedelbart tänkte på detta och inser att all skugga omedelbart därför faller på mig.

Tack F Ö för en MYCKET underhållande blogg. Du är bäst!

2010-07-18 ♥ 23:22:28 » URL: http://frikadellen.blogg.se/
Nicole Sanzetth

Hahaha, jag sitter här och garvar högt! Älskar din humor =)

2010-07-18 ♥ 23:27:55 » URL: http://sanzetth.blogg.se/
smarteve

Ohh ja, en levande vägvisare, det hade varit bra det för jag hade nog inte förstått mig på GPS:en heller!Då hade jag helt klart valt stefan och christer! (Ja jag satsar på deluxvarianten med en gång och tar två personer, då borde man ju komma rätt! Om man kör i Falkenberg i alla fall!) :D

2010-07-19 ♥ 00:19:58 » URL: http://smarteve.blogg.se/
En tjock katt i en smal värld

Haha usch, som när jag och min karl är utomlands. Han tror att han kan tyda kartor och vägrar därför att fråga någon om vägen, vilket leder till att han alltid släpar mig genom hela städer på jakt efter sitt mål. :( Evül.

2010-07-19 ♥ 00:38:43 » URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
neemee-made in THAILAND

Heeeej. Bor du med i Göteborg? Vi kan la ta och ses?Kramar

NeeMee

2010-07-19 ♥ 01:10:11 » URL: http://neemee.blogg.se/
Sanna

Haha! oopsies som det kan ga. Jag har en van som skulle kora ner fran washington state till los angeles. Hennes van hon akte med var extremt kass och medans min van sov korde kompisen pa fel motorvag i flera timmar at fel hall. De stotte pa massa problem sa vande till slut o akte hem haha! Gps ar raddningen alltsa.

2010-07-19 ♥ 02:32:08 » URL: http://sanna1986.blogg.se/
Jeppe

Personliga vägbeskrivningar kommer nog i framtiden... eller så kör bilen sj rätt väg, bara sådär...

Lill-Babsis tror jag inte alls på.

Annars kan man ju alltid gå (KÖRA) efter stjärnorna, har jag hört...

Hoppas det framkoms, iaf! :)/Jeppe - hittar ALLTID... HEM iaf.

2010-07-19 ♥ 02:55:31 » URL: http://jeppeye.blogg.se/
Myaraq

Vilken alldeles fantastisk berättelse!För övrigt tror jag på det där med Vägverket och placeringen av alla skyltar i Skåne. Absolut.

2010-07-19 ♥ 09:05:50 » URL: http://myaraq.blogg.se/
That's what she said..

Spana in nya humorbloggen som kommer resultera i många facepalms! Är du smartare än henne? http://twss.blogg.se

2010-07-19 ♥ 10:07:07 » URL: http://twss.blogg.se/
Åsa

Ta du Lill-Babs! Jag kör (med hjälp av) Dregen hellre!

2010-07-19 ♥ 10:42:07 » URL: http://secondtime.blogg.se/
Lina

Men... från Skåne till Göteborg är det ju bara att hoppa på E6an! Eller tog ni okända småvägar för att se mer? Isåfall är det rätt förståeligt. Sist vi körde från Malmö mot Göteborg (semester, wiiiih!) körde vi på lite småvägar för att komma runt ett vägarbete - finns absolut inga vettiga vägskyltar när man kommit av motorvägen! På kartan ser det så enkelt ut, men i verkligheten kollrar de bort en rejält. Det är kanske för att man ska åka vilse och aldrig lämna Skåne, så höjs populationen där.... :D

2010-07-19 ♥ 11:27:47 » URL: http://concordelia.blogspot.com
emelie

:) lokalsinne kan vara en bra sak att ha ibland.

2010-07-19 ♥ 14:48:11 » URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Caroline.

Haha låter som jag känner igen mig. Min sambo tror sig alltid veta vart han ska men skyller ofta på ngt i stil med förändrade gatuskyltar eller annat, själv blir ja ursinnig eftersom ja alltid litar till 100% på honom på vägarna, själv har ja inget lokalsinne men förväntar mig komma rätt haha

2010-07-19 ♥ 15:22:47 » URL: http://mybarehands.blogg.se/
MaryCaroline

Hehe. Själv förstår jag inte riktigt hur det kan vara så svårt för vissa att hitta. För mig är det bara att kika på en vanlig karta om så behövs och att följa skyltarna :) Men det fungerar inte för alla :) GPS kommer jag nog aldrig att ha, haha.

2010-07-19 ♥ 15:46:47 » URL: http://marycaroline.blogg.se/
Rosanna

hahaha :p klockren"

2010-07-19 ♥ 22:01:51 » URL: http://rodlattbrunett.blogg.se/
Ellinor

Jadu, det där är inte lätt! Jag och min Calle är också ganska bra på att komma vilse.. I söndags befann vi oss vi macken i Vara, vi kom från Alingsås och skulle till Falköping. Vi åkte mot Skara och sedan mot Herrljunga, efter 35 minuter inser vi att vi åkt runt och har återigen hamnat vid macken i Vara... Det kändes som en skräckfilm då det intill macken låg ett dött Motell där o:et på skylten inte längre lyste, ett dött Motell som man liksom inte kan fly från utan hur man än åker hamnar man där iallafall.. :-) Men vi slapp återse Motellet en tredje gång utan vi hamnade i Falköping till sist...

Vi har även åkt åt skogen fel när vi skulle åka till varandra de första gångerna, han var halvvägs till Borås när han inser att han har missat avfarten mot Falköping. Och jag körde små skogsvägar i ett kolmörkt vinterlandskap till Alingsås, det tog två timmar!! Men man får som sagt se mycket när man inte har världens bästa lokalsinne.. :-)

2010-07-20 ♥ 13:35:32 » URL: http://ellisbellis.blogg.se/
Joel

GPS är nog världens tråkigaste uppfinning.Visst, man kommer dit man ska men vafan. Columbus upptäckte Amerika när han trodde att han kommit till Indien. Det är ju själva resan som är det huvudsakliga målet och om man kommer lite fel är väl inte det hela världen?Om man kommer fel innebär det ju bara att man upptäcker nya platser med rum för nya äventyr.Ville bara skriva det. Roligt inlägg :)

2010-07-20 ♥ 15:24:37 » URL: http://vararminhatt.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback