Spiderchick

Dags att avhandla ämnet sömn igen

Senaste tiden har lillefisen sovit ganska så bra.

Jag där emot har börjat sova katastrofalt dåligt. Ligger istället och vrider mig, sparkar, knuffar och buffar på allt jag kommer åt. Kan liksom inte sova trots att ögonlocken väger tyngre än en liten välgödd bebis.

Why?

hAAR MIN KROPP HELT GETT... (oj sorry lilleman kom åt caps lock). Vad skulle jag säga? Jo, har min kropp helt gett upp tanken på sömn och nu är det min lott att vandra genom livet som någon form av smågnällig zoombie?


Lotta

Jag har drabbats av exakt samma plåga! Lillen som är 5 mån sover ok men jag kan för mitt liv inte somna in. Trodde helt ärlig att jag var ensam om detta och höll på att bli galen men jag har lyckats övertyga mig själv att det måste bero på 5 månaders ständig störning i sömnen. You´re not alone...Om det är någon tröst ; )

Härlig blogg btw

Emelie

Jag har varit vaken sen halv fyra jag, kan inte ens ligga ner för mina jävla lungor gör sviiiinigt ont då. Buhu. Hoppas sömnen kommer tillbaka till både dig och mig!

Daniel

Kräv massage av gubbenAnsiktsmassage

Fotmassage

Krämer

Skivade gurkor på ögonen

Sörja i fejjan- Bögen jag borde passa upp dej!

Anna

Känner igen detta precis! Tror det är av självbevarelsedrift som man inte kan sova, kroppen är liksom inställd på att man ändå snart blir väckt och då är det tusen gånger värre om man somnat precis. Så dumt men svårt att undvika!

Helen

Mitt råd är att gå en promenad varje dag, gärna på kvällskvisten då luften är som mest frisk. Bra för hjärnan som då får en härlig dos med syre, och kroppen får arbeta så den blir lättare trött. (^_^)Ett annat gott råd är att inte äta något tungt alldeles innan man går och lägger sig. Men man ska absolut inte vara hungrig heller.Och framför allt: inte grubbla på en massa skit precis innan (eller under tiden) man ska sova. Då kan inte hjärnan slappna av, och då slappnar inte resten av kroppen av heller.Hoppas detta har varit av nytta för dig!

Helen

ah shit jag glömde skriva i min epost och bloggadress.jaja skriver samma sak igen. (^_^) så du vet att det var jag som skrev de überbra råden här ovan :)Mitt råd är att gå en promenad varje dag, gärna på kvällskvisten då luften är som mest frisk. Bra för hjärnan som då får en härlig dos med syre, och kroppen får arbeta så den blir lättare trött. (^_^)Ett annat gott råd är att inte äta något tungt alldeles innan man går och lägger sig. Men man ska absolut inte vara hungrig heller.Och framför allt: inte grubbla på en massa skit precis innan (eller under tiden) man ska sova. Då kan inte hjärnan slappna av, och då slappnar inte resten av kroppen av heller.Hoppas detta har varit av nytta för dig!

Evelina

ta fram en historiabok och läs . Du sover garanterat efter 3 minuter

Malin - mamma till Leia

jag fick höra efter att jag fick dottern att en mamma (nybliven) vaknar typ 30-40 gånger på en natt, ibland utan att man märker det!

Miss Muffin

Det beror nog på att din kropp och hjärna vant sig vid att vakna flera gånger och då blir det svårt att slappna av. Jag brukar lyssna på radio när jag har svårt att somna - i hörlurar (på mobilen). Dels är det lugnande med en röst och dels hör man inte precis allt omkring en. Väldigt skönt.

Linda Utterheim

Jag känner igen det där, och precis, det är nog för att man är på helspänn och redo att vakna, som de skrivit redan. Jag rekommenderar att börja träna (!!) så att kroppen blir ordentligt utmattad, och att du får komma bort lite och ha egen tid. Du kanske redan gör det, bra! Det gör inte jag, och jag har typ ALDRIG tränat regelbundet i hela mitt liv, men nu känner jag att det skulle behövas...

Kram och tack för en jättebra blogg!

Anna

www.somnproblem.se - Gå in under rubriken "Praktiska tips". Good luck! :)

Emma

Skaffa ögonbindel och öronproppar!! Även om du inte tycker att du störs av ljud och ljus, så tycker i alla fall jag att det hjälper. Har också svårt att sova annars. Jag sover som en fjäder nuförtiden - minsta täckesprassel från lilleman och jag studsar upp som en fällkniv - sen kan jag ligga vaken en timme och lyssna så han lever typ. Det gör han ju alltid och man behöver inte lyssna därför är öronpropparna guld. Började för typ 2 veckor sen och jag sover mycket bättre. Kanske inte funkar för alla, men ganska billigt att prova iaf!

Anna

Hej Spider!GÖTEBORGSGUIDEN - HJÄLP!Jag är nyinflyttad till Göteborg och skulle bli superglad över tips på alla tänkbara smultronställen som finns här i stan (iom att jag lämnade alla jag hade i den förra stan, och de tog sin tid att hitta..). Och vem passar bättre att rådfråga än en sådan göteborgspingla som du själv!Vad ska man göra, äta och se? Vilka restauranger rekommenderas, (gärna vegetariska), vilka muséer och utställningar ska man besöka, var finns de mysiga inredningsbutikerna som man aldrig vill lämna, var handlar man annorlunda och billiga presenter, vilka loppisar hittar man de bästa guldkornen, var tar man en romantisk promenad, var sitter man om man vill se hela stan utan att ha så mycket mer sällskap än en fikakorg, vart finns den kladdigaste kladdkakan and so on?

Nu kände jag plötsligt att alla göteborgare gärna får vara med och fylla i :)Puss och kram!

elin

Och jag som trodde att jag var ensam om det. Sedan min lilla dotter föddes för sex veckor sedan har jag för mitt liv inte kunnat somna. Trots att hon äter var tredje timme dygnet runt och att matningen ofta tar en timme ibland. Det innebär två timmars sömn mellan matningarna, men inte kan jga sova för det. INte ens på dagen när hon sover. Märkligt det där... Kommer du på något botemedel får du gärna tipsa om det :)Tack för en superbra blogg förresten!

Maria!

Nummer 1....att vara småbarnsmamma = noll sömn!! Går inte att göra nått åt så det är bara att du vänjer dig!Nummer två....min yngsta är två- och min äldsta är tre och ett halvt år så jag har haft lite träning men jag har lärt mig att ignorera till min man reagerar....eventuellt tills jag inte kan ignorera längre och han fått sig en armbåge i sidan!Nummer tre....lägg denna tiden på minnet tills Spiderbaby är tonåring och du inte med all kraft i världen får upp honom ur sängen!Nummer fyra....försök att slappna av! kan med all säkerhet garantera att du vaknar när Spiderbaby behöver dig på natten igen!Men jag vet hur det är och jag liiiiider med dig! Det finns många dagar då jag trott att taxin till psykakuten stod utanför och väntade!Ha en bra dag!!Kram Maria!

Madde

Jag tror helt klart att årstiden är boven i dramat, för jag har inte ett enda barn och jag kan heller INTE sova!

Kanks det kan rätta till sig nu på söndag, när vi drar klockan åt nåt håll, vilket det nu är!;)

Sara

Jag tror det kommer av all sömnbrist som vart tidigare... Precis som du så kunde jag inte heller sova! Jag fick värsta sömnproblem jag istället när väl lilla sov! Men det gav sig det med... Försökte att inte tänka på det för mycket och intala mig själv att jag visst får den sömn jag behöver... Jag får ju åtminståne ligga ner och vila, kroppen kanske tror att man får sömn och blir utvilad då ialla fall. Bara för att jag inte skulle falla i "kanintesovastressträsket" också...Himla drygt det där!

Rebecka

Det måste vara otroligt jobbigt när man har en liten bebis att ta hand om! Lider med dig. Jag kan inte somna även om jag är trött men när jag väl däckar efter något dygn så sover jag länge (inga problem med att vakna under natten). Jag har läst en bok som heter "Jag kan inte sova" av Karin Henriksson, den är väldigt intressant och lärorik. Läs den! Vet inte hur det är med insomningstabletter för ammande, annars brukar dom funka ganska bra för mig.

julik

tänk inte för mycket på det! om du ligger och tänker "jag kan inte somna", så kommer du inte göra det heller. slappna av och låt spiderman klia dig på ryggen tills du somnar ;)

Karlskronamamman

Är inget ovanligt problem alls....tack o lov har jag inte haft de problemen.

Men - har du testat spikmatta? Visst, förtsa gångerna är det inte alls njutbart på något sätt, sen lär man sig att koppla av och nu kan jag säga att jag somnar inom 5 minuter om jag ligger på den....värt att testa kanske? Finns ju billiga varianter på markanden nu...

Lycka till och tack för en kulig blogg!

Anna

Öronproppar är klockrent. Sover själv jämt med öronproppar. Så skönt att plugga in dem i öronen och höra hur omvärlden stängs ute. Man slipper höra alla störande ljud och sover mycket bättre. Testa att sova med öronproppar.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress