Kuratorn idag

Idag var vi hos BVC:s kurator.

Vi ringde dit förra veckan och frågade om vi fick komma eftersom att allt kändes så tungt just då med bara gråt och tandagnissel från lillemans sida (ni vet man gör allt för att bebben ska bli glad, hoppar och skuttar, dansar och vyssar, mutar med mangopuré och snidar en gunghäst i guld men ingenting hjälper).

Men så de senaste dagarna har lillen varit rätt nöjd och glad igen, så idag när vi slog oss ner hos kuratorn kunde vi inte riktigt minnas vad det var vi ville prata om?

Sömnbrist?
Rutiner?
OS?
Världsekonomin?
Vädret?

Ingen visste.

Skämt åsido. Vi pratade allmänt om hur det är att bli förälder. Kuratorn sa att det är okej att tycka att allt är pissjobbigt ibland (hon sa kanske inte piss före jobbigt men ni fattar).

Hon sa också att man inte måste tycka att bebistiden är jätterolig. Det kändes skönt.

Överhuvudtaget kändes det som en lättnad att kunna släppa bilden av den "idealiska bebistiden" och liksom bara erkänna högt för sig själv att jo det är piss och skit ibland och vi har fått en stundtals väldigt envis liten sketonge, men han är helt underbar och väldigt väldigt älskad ändå!Mami and papi loves ya ♥


Kommentera gärna!
Lia Utterheim

Jo, så är det ju - vi älskar ju vårat lille Knott även fast han vaknar en gång i timmen HELA natten, och även fast man fräser "eländiga onge" när man bara fått sova 50 minuter i taget i tre veckor. Och får jättedåligt samvete och genast ber om förlåtelse. Men dans på rosor är det inte.

2010-03-04 ♥ 12:50:21 » URL: http://cayascastleofsand.blogspot.com/
Sara

Åh... Kan man boka in sånt på bvc. Det kanske vi hade behövt. När Tuva var liten kunde jag för mitt liv inte förstå hur folk kunde skaffa syskon och ha en vardag som fungerar (glömde bort där att dom ju faktiskt växer och blir stora...). Och just det där med att det bara grinas, skriks och gråts hela tiden. Oavsett att man kämpar så hårt man kan. Man tycker ju att bebisen borde känna lite medlidande för mamman och pappan som kämpar så hårt och åtminståne vara lite nöjd, ett litet tag.Nu i efterhand så kan man ju förstå varför hon skrek som en tok (bortsett från kolik-skriken). Det var ju för att hon inte klarade av en massa och vart svinförbannad! Nu blir hon gladare och gladare för varje liten sak hon lär sig.Hon kommer ju alltid vara en argbigga, men det lättar ju. Hehe.Oj då, nu blev det visst en hel uppsats. Sorry!

2010-03-04 ♥ 12:51:17 » URL: http://www.metrobloggen.se/sarasliv
vanja

aaw va gullig!

2010-03-04 ♥ 12:59:17 » URL: http://vanjas.webblogg.se/
jessica

Visst lär man sig underbart mycket under tiden som mamma :-) Tycker du är grym som delar med dig!Kram Jessica

2010-03-04 ♥ 13:02:23 » URL: http://jessicaochlivet.blogspot.com
Tomas

Inte ens favoritsysselsättningen är ju rolig när man gör det jämt...

Ovanligt sund inställning att gå och prata med någon om det däremot!

2010-03-04 ♥ 13:04:06 » URL: http://enskedforpappa.blogg.se/
Kerstin

Det är ju skitjobbigt att helt och hållet ge upp sitt eget liv till förmån för en annan människa 24/7 som det brukar skrivas.

Om den andra männsikan dessutom stundtals är JÄKLIGT enerverande krävande och protesterar på ett språk som man inte förstår...så e're v'l inte underligt om man ballar ur ibland?Dessbättre ser man tillbaka på det gulliga när åren har knatat iväg, och kan endast svagt erinra sig att man av och till var villig att SKÄNKA bort sitt barn i dess yngre dagar.Sen helt plötsligt så sitter man där och har världens härligaste diskussioner med en alldeles klok liten människa - häftigt!

2010-03-04 ♥ 13:08:00 » URL: http://www.arstinn.blogspot.com
Rixi

Awii vilken gullunge! Å vilken fantastiskt mysig bild!

2010-03-04 ♥ 13:13:11 » URL: http://barariccie.blogg.se/
Isabella

min tjej är en liten ängel, men gudarnas skymning vad trött jag kan bli ibland.. allt är inte bara rosa moln och fjärilar, och det är jobbigt att vara mamma. speciellt när man inte har en clue om vad som är "rätt".

iband vill man bara låsa in sig i ett mörkt rum och sitta där, men eftersom jag är själv hemma med Lina på dagarna så blir det sällan egentid. vilket känns som om det verkligen behövs ibland.

men det va skönt att läsa detta på din blogg, och höra att även kuratorn kunde säga sådana saker =)

2010-03-04 ♥ 13:31:06
bella

Spiderbaby är fruktansvärt söt iaf! :) Hur gammal var du när du blev mamma?

2010-03-04 ♥ 13:46:20 » URL: http://fyramanader.blogg.se/
Piia

Jag kommer ihåg de känslorna och snart är det dags igen... ser fram emot det ändå o hoppas jag får mer sömn än förra gången.

2010-03-04 ♥ 13:49:23 » URL: http://bloggoblandat.blogspot.com/
Sabina

När vi var två månader in i föräldraskapet ville jag be alla som sa "ta vara på den här underbara tiden" att dra åt helvete. Min, väldigt älskade, son var dagtid den största skitungen ever. Han sov inte en minut och han skrek och gnällde konstant och INGET funkade, förutom att konstant rulla honom i vagnen över en tröskel. Jag minns att jag ringde min mamma under ett av våra vagnmaraton och sa att nu får du komma och ta över för känseln i höger arm är helt borta. Sen kom hon och jag bröt ihop. Då sa hon det finaste jag nånsin hört (förutom när min son sa mamma för första gången) : Det är okej att vilja kasta ungen från balkongen. Det är när man börjar planera hur det ska gå till som det blir farligt. Bara att höra att det var okej att inte alltid tycka att allt var sockervaddssött och underbart var befriande. TACK för att du delar med dig Spider, du hjälper fler i din situation än du kan ana!

2010-03-04 ♥ 13:50:23
BeckaHBitcH.se - triss i gossar

<3 skönt att prata lite. Det ÄR jobbigt med ungar emellanåt. DÖDLIGt jobbigt. men sen är det solsken däremellan också :-)

2010-03-04 ♥ 13:52:16 » URL: http://beckahbitch.se
linnea

Du skriver så grymt bra! Älskar din ironi som ligger bakomhörnet och lurar (som också kommer fram ibland, haha!) =)

2010-03-04 ♥ 14:03:24 » URL: http://linneaosterberg.blogg.se/
Linda

Tack fina du för att du delar med dig av det!Sitter hemma med en dotter på 7 mån som är så gnällig och tycker att det mesta är skit (o överför det på sin mamma). Man behöver få höra att det inte alltid är en dans på rosor jämt.Återigen, TACK! :-)

2010-03-04 ♥ 14:25:25
Finni

Jag ör ensam med en fyraveckors och TRO mig. Jag slänger ut honom genom fönstret dagligen, i min fantasi..

2010-03-04 ♥ 14:28:24 » URL: http://mammafinni.blogg.se/
Sara

http://blogg.alltombarn.se/ketchupmamma/2010/03/03/totalt-normalt/ Vet inte om du sett detta. Ketchupmamman är bara för rolig :D

2010-03-04 ♥ 14:28:26
Jenny

Det sista stycket du skrev är precis mina tankar om min dotter!Tack för att du delar med dig!

2010-03-04 ♥ 14:29:01 » URL: http://mindotterfreja.blogspot.com
Ellie

aaw så söt han är :)

2010-03-04 ♥ 14:32:56 » URL: http://myrslokens.blogg.se/
Lena

Själv har jag precis skaffat kattunge därhemma. Han skriker inte på nätterna men väcker mig genom att ta upp så stor plats i sängen att jag får ligga och balansera på kanten. Tuggar på allt han inte får, gnäller när jag sminkar mig (måste då ligga i handfatet för att vara nöjd). Jag får inte duscha, äta eller bajsa längre, för då är han inte nöjd. Efter att igår ha rusat runt i lägenheten och gjort allt han inte får inklusive anfallit mig med klorna ute på lek ett x antal gånger så ville jag bara slänga ut den lille på balkongen. Då kände jag mig som en mycket dålig kattmamma och grät en skvätt för det också. Han är ju bara en 12-veckors bebis han med... ;)

2010-03-04 ♥ 14:40:39
Mia

Det är en konstig tid vi lever i. Media ger ju en bild av att man ska vara lycklig, lycklig, lycklig heela tiden. Även om man kör i diket mitt i en snöstorm med tre barn som lider av diarré.Nu har jag inga barn och jag kan inte tänka mig att någon skulle behöva vara ute och köra i en snöstorm med tre stackars ungar som har diarré, men du förstår vad jag menar. ;)

2010-03-04 ♥ 14:47:57 » URL: http://shazan.blogg.se/
Fröken glas

Hihi, du som lovade i ett inlägg en gång att aaldrig säga mami och papi :)

Visst är det underbart att vara mamma :) Stundtals iallafall ;)

2010-03-04 ♥ 14:54:17 » URL: http://frokenglastankar.blogg.se/
sofie

Ja, det är nog viktigt att få höra att det är jobbigt med bebisar. Minns den första tiden med min son... och kände precis som ni..

2010-03-04 ♥ 15:09:36 » URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Miss Muffin

Mycket av det där "vi är så jävla happy" känns som att det skapas mellan mammor. Som en tävling " ja men vi är lyckligast.. det är så mysigt när hen vaknar på natten.. nej jag är inte så trött...". Jag har sänkt mina ambitioner sjukt mycket de sista månaderna. Innan skulle jag städa och diska och hålla på. Nu när bebben somnar gör jag kul grejor: läser, vilar, surfar, lyssnar på musik. Skiter i det andra. tar det en annan gång. Bara av att inse att man inte måste tycka att allt är underbart tror jag att det blir lättare att verkligen älska de stunder som är bra.

2010-03-04 ♥ 15:17:02 » URL: http://tougher-than-the-rest.blogspot.com
Chrissan

Känner igen det där.

Var på vippen att gå till en kurator jag med.

Var inget större fan av den där bebistiden, speciellt inte med första barnet. Med andra barnet kände man sig säkrare och på så vos mera avslappnad.

Så skaffa en tvåa så får ni se! ;0)

2010-03-04 ♥ 15:47:30 » URL: http://chrissanssvammel.blogspot.com
Beccy

Ja du.. min är fem är nu, och i efterhand kommer jag inte ihåg något av det där.. antingen har min hjärna trängt bort alltihop, eller så var min unge världens snällaste.. kommer inte ihåg faktiskt.. men jag är gansla säker på att det inte var kul alla ggr. Och det är fortfarande inte kul alla ggr. Men vem sa att det skulle vara det?

2010-03-04 ♥ 16:43:01 » URL: http://beccys.webblogg.se/
Emelie

det är alltid skönt att kutarorera av sig ;) man hittar alltid massa bra att diskutera och ventillera hur man än mår =D Plötsligt känns liksom allt så naturligt att prata om..Vilken liten go´bit han är btw!2010-03-04 ♥ 16:45:04 » URL: http://pemzan.blogg.se/
Elsa

Guud vilken gullig bild!!! ^^

2010-03-04 ♥ 16:52:03 » URL: http://hubbelibubb.blogg.se/
Karin

Vår lilleman, 5,5 månad, går kvälls-/ och nattetid under smeknamnet "den lille terroristen". Ibland håller jag på att bli galen, tror att det är normalt.Om du inte redan har pocketboken "Växa och upptäcka världen" så är den ett tips. Där kan man läsa vilka veckor ungen förväntas vara ett åskmoln och när man kan se fram emot en bättre period.

2010-03-04 ♥ 17:51:45
sofie

klart som fan att det suger ibland. inland vill man bara kasta in handduken och säga: neej men asså jag har ångrat mig? kan man lämna tillbaka dig? tack o lov överväger dem ljusa stunderna dem mörka. din gosse är ju en egen person så han har ju en egen vilja mm (helt onödigt kan jag tycka haha) just nu står min dotter eller nej hon hoppar i soffan brevid mig och jag ser jääävligt mycket framemot att dem ska hem till sin pappa i morgon precis som jag kommer sakna dem likca fort som dem gått. man får lov att känna trötthet det är okej. det är ju som sagt en liten person med egen vilja, så är dem dem terroisterna. glöm INTE DU ÄR DEN BÄSTA MAMMAN TILL DITT BARN! sen har han ingen mamma att jämför med det är ett plus många kramar

2010-03-04 ♥ 18:17:18 » URL: http://www.mittsvenssonliv.blogspot.com
Pia

Ibland upplevde jag bebistiden(betänk att jag hade två!!! Jag gillar att poängtera det! Hahaha) var som en enda lång transportsträcka.. Förbannat jobbig tid samtidigt som det nästan gjorde ont i kroppen av all kärlek man hade(har) till barnen. Det är en jäkla mix av allt, kärlek, mys, trötthet, frustration, galenskap, panik och glädje.

Kram!

2010-03-04 ♥ 20:10:03 » URL: http://anjocapi.blogg.se/
meeeee

bärnsten är väldigt lugnande, köp ett halsband ;-)

2010-03-04 ♥ 21:26:58
Hanna

Nej livet som småbarns förälder är ingen dans på rosor. Tack för att du är ärlig och delar med dig av dina erfarenheter! Borde finnas fler som du.

2010-03-04 ♥ 22:02:52
Therese

Hej!

Jag har tre barn, varav en bebis på 10 månader, och vill bara dela med mig av min visa erfarenhet ;-): Nix pix, allt är inte lyckligt med små bebisar, ibland är man deppig och trött på dem som sjutton. Men ett tips när ingenting funkar och man prövat allt: Pröva att strunta i dem lite! Inte totalt såklart, men gör något annat samtidigt, baka med smågnällig bebbe i barnstolen eller babysitter, kolla på tv med halvskrikig unge i knät, dammsug, duscha med gnällig unge på golvet... man måste inte till varje pris ha en superöjd bebis hela tiden! När man har tre barn så faller det sig naturligt, för man har inte en chns i världen att hinna ge bebisen full uppmärksamhet hela tiden, och ibland är det fakriskt bara bra. Lycka till! Och roligt skriver du!

2010-03-04 ♥ 22:56:37
Hillevi

Det är synd och konstigt att man inte ska få säga att det är jobbigt ibland, alla vet ju att allt inte är "lullull" hela tiden, men säger någon något så blir det genast domedagsstämning.

Men otroligt bra att du skriver öppet om det. Ett steg bort från stigmat att söka kurator kanske?

2010-03-05 ♥ 10:00:27 » URL: http://ihuvudetpahillevi.blogg.se/
Sofia

När våran lilleman får skrik och gapsjukan (främst på natten) brukar jag vara extra snäll med honom. Han brukar få välja själv om han vill bli utsatt på blocket eller tradera :)

2010-03-05 ♥ 11:57:55 » URL: http://giraffmamman.blogg.se/
NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Jag tycker det är så starkt av dig att skriva om saker som känns jobbiga, och inte bara roliga saker. (Fast du får ju på något vis ändå till en rolig tvist i de svårare inläggen!) Heja Spider!

2010-03-05 ♥ 21:43:58 » URL: http://naisy.blogg.se/
Charlotte

Aaaaa men du, det ÄR och FÅR va pissjobbigt att ha bebis/barn.

Jag hade en jättesvår första tid med min lilla Apansson här hemma..

Tyckte det va tråkigt, jobbigt, skulle nästan göra vad som för att få jobba igen.

Det blir bättre sen, hur jävla trist det än är att vänta o höra det.. :)

Blir finemang du!

2010-03-07 ♥ 07:20:58 » URL: http://kakan.se
beibei

Oh,just saw the photos,they are very nice!

2010-03-07 ♥ 10:10:13 » URL: http://beibeicomic.blogg.se/
Lovisa

Jag har också kapitulerat och insett att jag inte är överförtjust i bebistiden. Folk tittar lite underligt på mig ibland när jag säger det medan andra drar en lättnadens suck över att vi är fler som känner likadant. Det ÄR jobbigt med småfisar som styr och ställer men det betyder ju inte att man inte gillar dem. Jag är en mycket gladare mamma nu när mina barn blivit lite äldre. Håll ut, det blir bara bättre och bättre! :)

2010-03-08 ♥ 11:41:41

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback