Spiderchick

Elaka kids

Gick in på "skvallerbloggen" Flasksanning och blev lite illamående när jag märker hur elaka och nästan hotfulla kidsen kan vara mot varandra över internet. Det vekar skrämmande lätt för vissa att sitta framför datorn och spy ur sig taskigheter. Att mobba.

Jag är till viss mån glad att internet inte var en stor fluga när jag var tonåring.

Ville man kalla någon "fläskpadda" när jag gick på högstadiet ja då fick man helt sonika stega fram till personen i skolan (efter NO:n eller något) och göra det ansikte mot ansikte. Vilket naturligtvis var föga lockande för såååå himla lik en plus size groda tyckte man inte att den andra tjejen var. Egentligen.

Ja, eller så kunde man förstås ringa hem till personen (mobil hade ingen) men risken var då överhängande att man först fick snacka med mamman i familjen och efter lite kallsnack med henne var det inte direkt läge att plötsligt bli "anonym" och skrika okvädningsord i telefonluren.

Visst kunde man printa ner ett par elaka rader över nätet också om man tvunget ville. Men då fick man först "ringa" sig online och efter hundra sprakande och knastrande uppkopplingssignaler, ja då hade det ofta gått så lång tid att man glömt bort vad det var för ärende man hade.

Allt var verkligen inte bättre förr, men en del.

Susanna

Haha. Precis. :)

Emma says style, love & rock and roll.

Haha så sant. Samtidigt så tror jag att om man var en person som ville vara taskig så gick det alldeles ypperligt när vi var unga också. Det kanske inte nådde lika många, men osäkra kids som hackar på andra kids finns överallt. Det är bara synd att internet per automatik ger dem så mycket plats. Jag är också glad att jag inte växte upp bland näthatet...

Helen (Akazora)

Jag kan bara hålla med. Tillhör också den "äldre" generationen" där det sades i ansiktet på en (dvs bakom ryggen på en ute i korridorerna eller i klassrummet).Är riktigt ledsamt att se hur det snackas över nätet. I synnerhet de anonyma kommentarerna. De är ju värst av alla.

jen

Haha tack för morgonens första skratt, du är bäst!

Diana

Och alla brevvänner! Man fick snällt vänta några veckor på svar.

sofie

helt rätt

J

Lol, men så gammal är du ju/väl(?) inte? Jag fyller 25 i år och jag hade en grupp klasskompisar på högstadiet som startade en hatsida på Skunk mot en annan person i klassen. Sedan kom ju Lunarstorm... där var det inte helt trevligt jämt.

Frikadellen

Helt rätt. Det sker en accelerering i taskigheter numera. När jag gick i högstadiet skrev man taskiga saker på den andras skåp i skolan. Det var lite mer riskfyllt än anonyma kommentarer på nätet, eftersom ens handstil kan vara mer avslöjande än ens IP-adress.

Emilia

Hehe!! Ja, allt var himla bra när vi var små = )

Fattar inte varför folk måste vara så elaka bara = /

Mind your own business lixom (hur nu det stavas!)!

Malin

Usch. Vilken hemsk sida. Blev nästan lite rädd. Tur fina, goa du finns och ljusar upp bloggvärlden :)

Michan

Håller med.

sofia

hahahahha verkligen sant! Hatade att man även fick lov att ringa hem till killen som man var intresserad av och så råkade storebrorsan svara.. de hade ju så lika röst haha

Sandra

På min tid tjuvringde man, sen dök den där nummerpresentatören upp...så det sket sig. Men redan då mådde barn illa av all mobbing. Dom som klarar sig i dagens läge är grymt starka kan jag tycka.

cecilia

usch ja det här har jag också tänkt på! överhuvudtaget att vara fjortis idag jämfört med när jag själv var det verkar vara ett helvete. och då upplevde jag ändå själv att jag hade ett helvete. så helvete i kvadrat idag då! kul!

stackars ungar, man vill bara ge dem en stor kram och stänga ner nätet för dem tills de blir minst 23.

Becca- Mitt liv på Cypern

Håller med dig;)

Tanja A

Då har jag en fråga till dig. Har detta gjort oss mer öppna för att utrycka våra tankar eller bara fegare? För inlägget är jo klockren och den lämnade mig undrande.

Malin

Fattar inte att de orkar halla pa sadar hela dagarna... de maste ju ha kompisar de faktiskt tycker om ocksa, kan de inte bara koncentrera sig pa dem och lata resten av varlden vara ifred?

Daniel

På min tid fanns bara PENNA å PAPPER...Skrev nån elakt så hade man beviset ihand och gick till rektornSKITENKELT!!!!!

Alma

Håller med dig att det är väldigt mycket elaka kommentarer på internet.

Satanja

Ville bara tipsa om min läsartävling där du har chansen att vinna 120st ögonskuggor i en snygg sminkbox! Klicka dig in o kika :)

Anonym

Hahahaha, typ bästa inlägget någonsin! <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress