Spiderchick

Jag är skilsmässobarnHej Sarah!

Vad tråkigt att dina föräldrar ska skilja sig! Jag är också skilsmässobarn, mina föräldrar gick isär när jag var 17 år.

Spiderchicks tankar om skilsmässa.

1) Ha aldrig dåligt samvete!
Jag tycker fortfarande att julen är en tuff tid med skilda föräldrar. Jag mår kass för att jag inte tillbringar mer tid med den ena föräldern och vise versa. Vilket är helt fel! Mindre tid med DIG är en konsekvens som separerade föräldrar måste fejsa. Du har inga skyldigheter alls att stressa dig kräkfärdig mellan hushållen för att skapa milimeterrättvisa i umgänget. Kom ihåg det.

2) Det är okej att vara arg och ledsen.
Det första året efter skilsmässan var jag konstant ledsen, arg och lika ilsk som en feldresserad pitbull. Mest ilska riktade jag av någon anledning mot min älskade mami. Hon fick ta emot mycket skit, många hårda ord och telefonsamtal abrupt avslutade med lurar drämda i örat. Men som barn måste man få vara arg, förbannad, ledsen, exposed, rädd och lite mer ledsen. Det går över.

3) För det bästa?
Tänk att det kanske perhaps är för det bästa som dina föräldrarna skiljer sig? Hellre en mamma och en pappa lyckliga på var sitt håll än olyckliga tillsammans resonerar jag.

4) Stor familj med många som bryr sig!
Min killes föräldrar är också skilda vilket ger vår son ett ofantligt brett nätverk av människor som bryr sig om honom. Det är mormor, morfar, farmor och farfar med respektive. Det är morbröder, farbröder, halvsyskon, styvsyskon, plastkusiner, gummisysslingar och en och annan hund. Så fort vi åker hem till Skövde sliter folk i oss, vi är som tre hyllade rockstjärnor alla vill träffa. Gotta love it!

Åh! Jag skulle kunna dela med mig av femtioåtta tankar till men inlägget skulle bli en halv bibel.

Carro

Vi gillar halva biblar så länge dom kommer från spider!

FUN & FEARLESS IN BARCELONA - Livet vid Medelhavet

Mina föräldrar skilde sig när jag var 4 år.. minns inget alls.. det enda jag tyckte va jobbigt när ja va liten va att behöva åka fram och tillbaka mellan dem.. det var som att leva i sin egen resväska lr något. Men när jag blev lite äldre fick jag bestämma själv vart jag ville vara, vilket då blev hos mamma. Dock var jag hos pappa på helgerna :-)

Erika

Bra inlägg!

tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Jag är också skilsmässobarn och jag tycker det är helt okej.Som du sa , hellre lyckliga på var sitt håll än att leva i en massa bråk och tjafs.

Emma says style, love & rock and roll.

Bra skrivet Spider. Bra att dela med sig av erfarenheter och framförallt tips. Det är inte en lätt sak att gå igenom för de flesta.

sofie

kloka tankar

Sanna

Bra svar,

aleex

Mycket bra skrivet.

Mina föräldrar flyttade isär när jag var mellan 1½ - 2 år gammal. Så minns inte den första tiden så bra men vet att det blev jobbigt framåt högstadiet. Hade alltid bott hos min pappa och varit hos min mamma under helger och lov. Så förståeligt nog ville min mamma gärna att jag skulle bo hos henne innan jag flyttade hemifrån och det var en jobbig period då jag gärna bodde där men det var grymt jobbigt att behöva berätta för min pappa att jag ville flytta. Jag drog på det i ett helt år innan jag fattade mod och sa som det var.// aleex

Linda

Riktigt bra skrivet. Mina föraldrar har förvisso varit skilda i fem ar nu, men att lasa sant har kan fortfarande behövas ibland. Framförallt det dar med att inte behöva stressa sönder sig för att traffa bada lika mycket. Sen jag flyttade hemifran för drygt tre ar sedan har jag haft otrolig angest över just detta, att nar jag val aker hem sa maste jag se till att vara hos den ena föraldern lika mycket som den andra, vilket blir annu mer problematiskt da de bor ett par mil ifran varandra.Men som sagt, bra sak att ta upp, och jag hoppas att bade tjejen som skrev kommentaren och alla andra i samma situation tar at sig av dina kloka ord :)

Johanna

Bra inlägg men vad tänker du om din och spiderpapas relation?Hade jag haft barn hade jag gjort allt i min makt för att leva hela livet med mina barns pappa - kan inte tänka mig att leva ett liv utan mina barn och deras pappa! Skilsmässa är inget alternativ för mig när jag har gift mig...

Mikaela

Söt du är och även din blogg. Rolig att läsa igenom (A)

Antonia

är också ett skilsmässobarn, mina föräldrar skildes när jag var 9-10, och då tänkte jag väl inte så mycket på det, det jobbiga var att jag kände att jag var tvungen att växa upp lite fortare så jag kunde liksom se till att mina småsyskon inte tog så mycket skada, och sen på senare tid har jag typ tagit hand om pappa, för ja, det känns som att det behövs.

Spiderchick

Johanna: Jag tror inte att en realtion bara ÄR utan att man måste jobba på den hela tiden. Det är viktigt att inte ta varandra för givna och hela tiden prata om sina känslor, drömmar och förhoppningar. Men skulle förhållandet mot alla odds inte fungera och man inte ser alls hur man skulle kunna gå vidare, ja då tycker jag hellre att man ska bryta upp. Jag skulle aldrig leva i en död realtion bara för att.Men det är naturlgtivs upp till var och en.Och som jag skriver i inlägget - det positiva med en skilsmössa är att familjen blir ännu större! Sedan mina föräldrar separerade har jag fått in många nya fantastiska människor i mitt liv som jag aldrig skulle haft en relation till om mamma och pappa inte skilt sig.Nå väl. nog svamlat.ha de gott!

Kram Spider

Egomamma-en vanlig mamma med en ovanlig bakgrund

Kloka synpunkter och tankar!! Som jag ofta anat så döljer sig en empatisk tjej bakom den glättiga ytan :o)Award att hämta för dig om du vill ha den. http://egomamma.se/2010/may/utkast-maj-6-2010.html (inga krav på "skicka vidare blabla")

Evelina

Jag är också skilsmässobarn och tycker precis som du, varför inte fokusera på att man har lyckliga föräldrar (även om de är det på eget håll) istället för att vara ledsen över att de inte lever tillsammans?Ska maila dig om göteborg :-)

Malin

Kloka ord! :)

Hayley

De punkterna som du tog upp tycker jag var dom viktigaste! Så fint att du delar med dig av detta!!Otroligt bra förebild!

Selma

Väldigt bra inlägg, mycket klokt där! =)

Anonym

Hur var Avatar? :)

Carro

gummisysslingar hihi. dina inlägg får mig alltid att skratta till lite grann även när det är något seriöst du pratar om :) gillar't! ;)

Rebecka

Mina föräldrar är också skilda och det har aldrig varit något problem (förutom att man var tvungen att flytta sina grejor jämt, dryyygt). Bodde 2 veckor hos pappa och 2 veckor hos mamma. De har aldrig bråkat så att vi barn hört det, de pratade med varandra varje dag när vi barn bodde hemma, köper julklappar med varann. Vi firar varannan jul med pappas släkt och varannan med mammas släkt, funkar hur bra som helst. Mina föräldrar är bäst och båda har nya partners som är helt underbara människor. Jag har haft otroligt tur. Kan för övrigt inte fatta att mina föräldrar varit tillsammans för de är så sjukt olika :)

Ida

helt rätt. så sjukt bra lista. kanske den bästa hitills?

Elin

Cool blogg :).

är också skilsmässobarn

Michalw

Jag skulle inte kalla mig skilsmässobarn eftersom mina föräldrar separerade när jag var 23 och för länge sen utflyttad. Men punkt 1 känner jag igen, jag kan få dåligt samvete för att jag inte spenderar lika mycket tid med båda mina föräldrar. Men samtidigt vet jag att jag inte behöver känna så. Det är ju inte bara upp till mig om den föräldern jag träffar minst vill träffas mer. Ändå känner jag ibland stress när jag känner att jag inte hinner med alla som vill träffa mig och min son.Mycket bra inlägg igen!! :)

Tobbe | Tävling om parfymer på bloggen! :)

Hejsan. :) Hur är det med dig? :)Jo, jag har en parfym tävling på min blogg, och hade varit jätte kul om du och hade varit med!

Så var med du med! :Dhär är länken till tävlingen: http://tobbees.com/2010/may/tavling.html#comment

Sara 20år & tvåbarns mamma

Du har en smile award att hämta hos mig om du vill :)

http://neccin.blogg.se/2010/may/smile-awards.html

Evelina

Jag skulle säga att jag är en skilsmässobebis, min pappa stack när mamma väntade mig och sen dess har jag spenderat tio% av tiden med papi och resten med mamipaj. Kan då inte säga att jag vet hur det känns då jag bara chillade i magen men jag kan förstå att det är jobbigt!

Malin

Haller med! Mina foraldrar gick isar nar jag var 11 och jag ar sa tacksam for det idag! Min mamma speciellt hade inte alls varit sa lycklig hon ar idag om hon fortfarande varit gift med min pappa.

Lenna

Det är stört vad bra du skriver :D detta är min favorit blogg, du har lixom humor men kan fortfarande skriva om allvarliga saker, en konst som inte många klarar ;)

Linn

Bra skrivet spider :) Håller med till fullo. Mina föräldrar skilldes när jag var 14 och jag blev också väldigt arg (på min far) men mitt liv blev bra ändå :)

manda

jag är också skiljsmässobarn, sen jag var nio.. Tycker inte det är någon bigdeal, jag har ngn slags tanke om att alla (majoriteten) blir det förr eller senare. Eventuellt vart min syn på äktenskap lite skadad, i övrigt är allt bra!

M

En tår rinner ner för min kind när jag läser detta. Att skiljas är att dö en smula.. Tror ändå att "barnen" går vidare eller vet att de gör det. Men hos föräldrarna finns alltid en liten tagg kvar. En tagg av dåligt samvete att man inte höll ihop "tills döden skiljer oss åt". Att barnen blev skiljsmässobarn, vilket epitet man givet dem. "Barnen" behöver inte känna stress inför jul eller andra högtider.Jag vet att de finns där för mig ändå, kanske inte på julaftonskväll, men på juldagen istället. Jag har fått min beskärda del av både gott o ont. Har väl lärt mig en del på vägen.

Em

Oj vad jag känner igen mej.. mina föräldrar skildes när jag var i samma ålder som dej och den mesta från den tiden är ett stort "blur" - vill helst inte minnas. Samtidigt så är det ju som du säger, hellre föräldrar som mår bra på varsit håll än som bara bråkar och är olyckliga tillsammmans. Fast högtider som julen är fortfarande jobbigt tycker jag även om jag vid det här laget är 27 (och snart har min egna familj). Hoppas innerligt att jag inte en dag bidrar till gruppen separerade föräldrar...

Catrin

Så otroligt vis! Och rolig på samma gång, jag skrattade högt när jag läste "gummisysslingar" :) Din blogg är fantastisk! :)

Lisa

Det här måste vara ett av de mest sanna blogginläggen jag någonsin läst. Mina föräldrar skilde sig förra året, när jag var 14.Jag har dåligt samvete väldigt ofta. Som idag hade jag lust att vara hos min mamma, men sen har min pappas moster precis gått bort och det känns som om jag måste vara hos honom. Och jag känner hela tiden att han kommer vara ensam... Skitjobbigt!OCH JAG BLEV SÅ JÄVLA GLAD ÖVER PUNKT NUMMER 2! Ursäkta... men s a n t. Jag har samma ilskna period just nu och jag kan inte sluta irritera mig på min mamma och vara sur, avig och allt möjligt. Jag kan skrika åt henne för allting och usch, hatar det. Jag har inte fattat varför och bara hatat mig själv för att jag har såna känslor mot henne, eftersom vi annars är väldigt väldigt nära.Och jag håller med även på punkt 3. Det har blivit mycket lättare att umgås med min pappa nu efter skilsmässan och det är jag jätteglad för. Innan skilsmässan hade jag en ilsken period mot honom (herregud, vad jag hatar tonårshormoner) och allt annat skit. Men det blev mycket bättre nu!Och jag hoppas att det blir som punkt 4 i framtiden. :)Tack Spiderchick!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress