Spiderchick

Svar på några frågor

skippa lugg så hade du varit mkt finare :) pöss på rej
Svar: Själv hoppas jag att min lugg får vara lycklig i alla sina dagar och för evigt hänga där den hänger.

Har funderat över ordet "sjappa" som du använder flitigt. Är det ett riktigt ord, ett slang-ord, ett dialekt-ord eller rentav ett Spider-ord?
Svar: Jag säger alltid "sjappa" när vi ska iväg någonstans. Jag vet faktiskt inte om det är dialektalt? Någon annan som brukar säga så?

Vad hände med chokladrecensionen?
Svar: Det kommer det kommer!

Tycker du alltid går på 70, 80 och 90 års kalas :O Känner du bara "gamlingar"?
Svar: Jag känner och umgås gärna med människor i alla åldrar. Vad gäller mina morföräldrar så är min skräck att de ska gå bort och jag ska känna att jag inte ägnade dom någon tid, att jag aldrig lärde känna dom ordentligt.

Kossornas vatten ser inte friskt ut! Djurvän som jag är så "smärtar" det lite att se bilden.
Svar: Kära läsare - ni behöver verkligen inte bekymra er över kossorna på bilden! Dom är friska, välmående och älskade. Människorna som har hand om djuren på gården har varit bönder i generationer!! Dom har till och med fått medalj av kungen för prickfri mjölkning i X antal år. Ni behöver alltså inte känna någon "smärta" (HEY! På tal om medalj, jag borde jag också få pris av kungen - för prickfri mjölkning av bebis i åtta månader).

åsa

Sådär ser väl alla hag-badkar ut? Jag har iallafall inte sett något klorinvitt i en hage. Det är ju bara lite gräsrester liksom. Återvinning.

Hanna

Att gå in på en främmande människas blogg och påpeka att denne borde byta frisyr är för mig inte bara ohyffsat, det är även totalt onödigt. Jag har mycket svårt att tänka mig att du skulle byta frisyr bara för att någon (särskillt en helt okänd) människa anser att det vore det enda rätta. Jag tycker du är cool, med eller utan lugg. (Även här används ordet sjappa. Jag bor 60 mil ovanför Göteborg...)

Anonym

har också tänkt på att du skulle vara mycket finare utan lugg. om du inte vill vara utan kan du ju alltid satsa på snelugg istället då? har inte heller hängt med i din blogg så länge och därför vore det kul om du kunde visa en bild på dig utan lugg så vi förstår vad du menar? :) för din lugg passar dig inte alls enligt min smak..

Joleen

Mäh! Du är ju toppensnygg i lugg ju! Yeah, själv skaffade jag lugg för ett par veckor sen, inte alls partisk här... Nej men jag tror du passar bättre i lugg än utan faktiskt.

cecilia

jag tycker att du är het i lugg iaf! och inte oroar jag mig för kossorna heller :)

sjappa säger min papps också, han är uppvuxen i sörmland, om det kan vara nån ledtråd!

Katta

Jag har också lugg för att jag har hög panna, men jag har hört att det tyder på intelligens. Pannan alltså, inte luggen.. eller i förlängningen säkert den med. /win

CICI

Lugg är jättefint :) Och tack så mycket för svar! Jag har aldrig hört "sjappa" förut så.. hm hm. Tricky.

elviiir

Bjöööh :( Får komplex nu ju... har själv en hög panna utan lugg. Brukar det anses som fult, i allmännhet??

Himmel unt Pannkaka!

Spider, jag får psykbryt på alla idioter som kommenterar din blogg. Jag tror jag startar en "Leave Spiderchicks lugg alone!"-grupp på Fejsan snart.

alina

säger sjappa å bor i sthlm ;)

Hanna

tycker du är supersnygg i din lugg. :D

har själv lugg, och gillar det starkt. Men min lugg växer med superfart så den blir väldigt snabbt för lång, särkilt när jag har ett par stora glasögon som tar upp stor del av ansiktet. buhu. men du har de perfekta förhållandena för en snygg lugg. :D

Ida

eftersom jag har sett dig PÅ RIKTIGT så kan jag i alla fall säga att du är skitfin i lugg. de andra vet inte vad de pratar om (eftersom de inte är lika tajta som du och jag...) ;)

Linda

"Sjappa" säger vi även många av de här uppe i Luleå t.o.m... Men det är säkert bara ett dialekt-ord som spridit sig flitigt. :)

Lillfrida

Vet i satan varför jag väljer att kommentera just detta inlägget, eftersom kommentaren är många snäpp ifrån att handla om inlägget.

Anyway, here it comes!

Jag störtdiggar din blogg! Du är helcool(ast) och superfräsig(ast). Japp, jag ville lägga till superlativ för det är så bra du är! Hel go' helt enkelt.

Sofie

behåll du din lugg.. (även om jag tycker den ser ut att killa in sig i ögonen) fint är det i alla fall

Matilda

Sjappa är ett fenomenalt ord, det säger jag ofta! :) huruvida det är slang eller inte bryr jag mig inte direkt om i min grova nordUppländska... ;)

Åsa

Här i skellefteå säger vi oxå sjappa. :)

spiderchick

Anonym: Hahahaha! Herregud. Jag tar för givet att du inte är så urbota jäkla korkad som du framställer dig själv utan att du är en normalbegåvad person som, "anonym" gömd bakom en dataskärm, bara försöker såra mig./Spajder

Anna

Använder också ordet sjappa, eller gjorde.. för med mina 30+ känns ordet lite för hippt numera:)tycker du är superfin i lugg och tycker överhuvudtaget att det är rätt märkligt att kommentera om det....?? Ja, menar vem bryr sig egentligen?!...

spiderchick

Elvir: Jag har aldrig sagt att jag tycker hög panna är fult. Lugg passar dock MIN ansiktsform och jag ger blanka tusan i om folk tycker annorlunda. Alla ska köra den frill som känns bäst för dom./S

spiderchick

Hanna: Men jag veeeeet! Som om jag skulle springa och byta frisyr bara för att ngn anonym tönt tycker det liksom... Människor som skriver sånt är osäkra i sig själva och fram för allt OMOGNA!=)Kram S

hanna

jag är med i TEAM SPIDERCHICKS LUGG. helt ärligt. den är skitsnygg!

Marie

Haha jag kan se det framför mig. Spiderchick får 2010s bragd för prickfri mjölkko i 8 månader. Få människor kan göra det så bra ;)

Ellis

Haha men varför tog du bort detta svar???"skippa lugg så hade du varit mkt finare :) pöss på rejSvar: Du är uppenbarligen en ny läsare till min blogg för annars hade du vetat att jag har en panna högre än Tyra Banks och Fredrik Reinfeldt til...

Från SPIDERCHICK 3 tim sedan"Sedan, kan du inte visa dig EN gång utan lugg så får vi LÄSARE dömma? :) Jag tror nog du är fin utan men ovan.

Lenore

Du är skitsnygg i lugg, anledningen till att du väljer att ha det kvittar, hög eller låg panna, du är snygg i det iaf! Jag hade alltid lugg förut, för att jag inte tyckte om min panna, dock tyckte jag att den var för låg. Nu har jag inte lugg längre, det är jätteskönt att inte ha massa hår ivägen för ögonen, men det är snyggt! Nu kör jag på jättekort hår istället :P

ida

luggen tycker jag helt klart ska stanna, inget snack om saken! (:

Mejlin

Mohoho jag ska börja läsa/följa din blogg nu !

Skönhetsjunkie

Åååh, jag har beundrat din lugg from the start! Min lugg låg aldrig så snyggt när det begav sig... Det är ju lite spajder-trade över den :)

Elin

Sjappa används även flitigt av mig. Har i alla mina 24 år varit bosatt i 08-området.

Tove

Ingrodd sthlmare som man är används sjappa flitigt... Är nog helt enkelt någon skum slang eller något sånt... men bra ord hur som!!!! /Tove

Hillevi

Först; Shitpommesfrites, vilka känslor en lugg kan dra igång! Brukar det vara så? (Läser sällan kommentarerna)

Tror sjappa är ett slangord från 50-talets pilsnerfilmer ungefär som "kisen" och Eken"..

Hannah

Oj, hahha, jag läser kommentarerna här - en blandning av idioti och patrioti (säger man så? hm). Just på grund av sådant här håller jag min blogg hemlig och har den enbart för mina nära och kära - tråkigt tycker jag. Folk är mysko.

Emma says style, love & rock and roll.

Haha yess, du borde få medalj av kungen! Och du är ju ashet i luggen ju! Kram från London :)

spiderchick

Ellisu: Varför ska jag låta mina läsare, människor jag inte känner, "dömma" mitt utseende? det är ju helt sjukt./S

Nana

Tycker luggen är skisnygg! Har alltid gillat raka luggar... ser lite rockigt självständigt ut på nåt vis.

CICI

Vad intressant att så många säger sjappa. Jag kanske borde börja.. men säger man schappa då? Som choklad typ? :D Eller tjappa?

Lise

Du är jättefin i lugg, även om det är mindre relevant, det är ju naturligtvis helt upp till dig vad du ska ha för frisyr.De personer som tar sig friheten att tala om för andra vad de ska ha för frisyr (och dessutom kräva bilder för att kunna framföra sin oombedda åsikt) måste ju vara väldigt unga eller ha någon annan ursäkt för att vara socialt efterblivna.Hoppas du vet att de allra flesta av oss tycker du ska ha den frisyr du vill, att du verkar vara en toppenmamma, att korna i hagen ser ut att ha det bra och att du skriver helt galet roligt men trots detta skulle vi aldrig få för oss att kopiera ett inlägg. :)

Ellis

Menade självklart inte på de sättet Moa.

Mer att ah allt kommer bli fel nu, men jag tror faktiskt att du skulle passa utan lugg och om läsarna håller med kanske du ändrar uppfattning :)

Ellis

Jo det har du fullkomligt rätt i, men tänkte mer att du kanske ändrar uppfattning om flera håller med om att du är söt :) Har testat det själv, gjort något jag är total emot och så har folk sagt att de faktiskt är fint och försökt lära mig ha de så. Menade inte att du skall ändra ditt utseende och låta oss "dömma" (haha blev heeeelt fel ord)Men jag tror faktiskt att du skulle vara söt utan lugg, att ha stor panna är sött och inte alls så farligt som du påstår. (säger hon hon med den minsta pannan typ) vi kan byta om du vill?

Karlbergarn

Meh, du är ju sketasnygg i lugg!

Susanna

Vilket liv det blev över en liten lugg. Förstår inte varför folk ska hålla på så mycket. Har läst igenom kommentarerna och tycker att det är bra att du står på dig. :)

Maia

Jag får nästan alltid höra saker som "du ska ha långt hår" "du ska ha kort hår" "du ska ha den här hårfärgen" "du ska ha det här sminket och de här kläderna"

Ursäkta, men är det inte så att jag ska ha det jag själv vill och trivs bäst i? Folk tror att de har rätt att lägga sig i andra människors utseende, och visst, oftast säger folk sånt av välvilja, men så himla roligt är det inte när någon säger att man ska se ut som man INTE gör för tillfället. Liksom, vadå? Är jag ful nu eller?

Du är skitsnygg i lugg spider, men att jag tycker det spelar ingen som helst roll egentligen, du får se ut hur fan du vill ;-D

Hanna

Haha, vad är grejen med att klaga på din lugg? Du är superfin i den!

Emma

Bor i Eskilstuna och säger väl sjappa nångång då och då. Men tror att vi kan uttala de lite olika me tanke på våra dialekter ;)

Sara, 17 år och änglasyster

Jag totalt avgudar dig nu! Att du så gärna vill umgås med den lite äldre generationen. Själv har jag inte kunnat göra det då min farfar dog långt innan jag föddes, min morfar dog när jag var 6, min farmor när jag var kanske 9 och min mormor när jag var 12. Jag tycker idag att det var dumt av mig att tycka att det var både jobbigt och tråkigt att åka till mormor och morfar när jag var mindre. Jag är glad att du tar chansen att umgås med dom innan det är för sent. Du är smart! Och förresten så tror jag att du vet bäst om du passar i lugg eller inte och att du ska ha det som du själv vill! =) Kram

Miranda

En fråga som håller mig sömnlös om nätterna; Vart har du köpt din jacka? Den är verkligen super snygg :)

F

Jag säger också sjappa, och jag bor i norrland. Tror inte det är dialektalt.. PÖSS

Anna

För en utförligare förklaring till sjappa, som används också här i Värmland, men jag skulle tro att det ursprungligen är nåt söderkis-slang ifrån Sthlm:

"Att ta till sjappen: ta till benen, sätta av, skena iväg, smita, avvika, rymma, försvinna, pila iväg"Jag tycker att du är ascool med eller utan luggen och jag avundas att du är så sjukt snygg i lugg som du är, för det lyckas inte jag med.Dock, som den utbildade djurvårdare jag är måste jag säga att vattnet inte alls ser ok ut. Supermjölkare eller inte så kan man ha renare vatten än så i en kohage.

aeriel

Blir upprörd av kommentaren från "djurvännen". Som en hellantis så undrar man ju om en del människor kan tänka över huvudtaget. Hur kan man ens uttala sig om saker som man inte har en aning om? För det är helt omöjligt att en normalbegåvad person att tro att det skulle vara skadligt för kor att dricka något annat än flaskvatten eller att en bonde inte skulle vara rädd om sina djur.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress