Spiderchick

Vad bloggandet lärt mig

Under mina år som bloggare är det vissa saker jag har lärt mig.

1) Stava rätt!
Stavfel är för språkpoliserna vad dött djur är för gamar - himmelriket! Det spelar ingen roll hur litet felet än är, poliserna hugger direkt. Gärna med hjälp av versaler, utropstecken och verbala klappar på huvudet (lite intressant i sammanhanget är att språkpoliserna sällan har en blogg själva).

2) Någon tar alltid ta åt sig.
Det spelar ingen roll hur mycket du vädjar till människors självdistans eller att du är lika diplomatisk som självaste Nelson Mandela - det kommer alltid att finnas en läsare eller två som känner sig "kränkta" över det du skriver.

3) Kolla fakta
Ska du skriva om ett ämne du endast har 99,5% koll på eller använda dig av ett ord vars betydelse du är aningens, pyttelite osäker över - KOLLA FÖR JÖSSENAMN FAKTA FÖRST (en gång beskrev jag mig själv som en "homo sapien" vart på det genast trillade in en kommentar som sa det heter inte homo sapien det heter faktiskt HOMO SAPIENS SAPIENS!!!)

4) Taskiga kommentarer
Även den mest okända blogg, placerad på en portal ingen har hört talas om, i ett land som inte existerar, kommer någon gång att få smaka på näthatet. Näthatarna sprider sin anonyma skit över allt. Det går tyvärr inte att värja sig emot (där med inte sagt att man ska acceptera det).

5) Kopieringskatter (copycats)
Kopieringskatter är en djurart som tyvärr inte går att utrota. Upphovsrättslagar till trots. Det kommer alltid att sitta någon mindre intelligent copykissemiss där ute redo att stjäla och ta åt sig äran för dina inlägg. Tyvärr (tur att jag har läsare med ögon på skaft).


lisaevelina

Fy för copycats och näthat. Så jädrans onödigt. Jag förstår dig med bilen, så sjukt tråkgia pengar! Min gick sönder igår också :(

lina

Hejsan, underbar blogg! :)

Kolla järna in min blogg. :DVi kanske hörs...

J O A N N A

Grym lista! Så sant alltihop ^^

Lina -Zooda-

Jag har aldrig haft några stavpoliser direkt i min blogg (kan ju bero på att den är så liten, haha) men jag har lärt mig skriva bättre i alla fall eftersom man nu oftast dubbelkollar ord man är osäker på. Okej, kanske inte alltid, för det orkar jag inte, men oftast :)

lisa

du kanske borde se över rubrik nummer 2, höhöhö.

Sofie

ja det där med elaka kommentarer har jag råkat utför de sista dagarna, trots att jag har en väldigt liten blogg o inte provocerar ett enda dugg... trist

Nina

Jag har bara bloggat ett år så jag har inte märkt nåt av det där än... Men då kommer det väl snart då?! Än så länge har jag bara fått en enda konstig kommentar som inte hade med min blogg att göra alls, så den hade nog gått vilse bara...Fast jag har ju förstås inte så många läsare så risken är väl inte lika stor :)Hursomhelst, tack för en rolig blogg! (Går det inte att ändra inställningarna så man slipper skriva namn, mailadress, bloggadress och nån slags kod varje gång?)Kram Nina!

Anonym

When life's a bitch, tänk på att jag ÄLSKAR dig! (Det gör även åtta miljoner 99-tusen andra svenskar. Men jag älskar dig ALLTID MEST!) Din blogg gör mina dager, som en säger.

Hisa

Såå sant ;D

Egoina

Spidersnygging, jag känner att det här med listor har gått lite...överstyr.. ;)

siman

Hej jag undrar om du vet hur man lägger in photoshop ? design i sin blogg ? Måste man fixa så att bilden blir till en html kod ? Hur fixar man sånt ? Kan du förklara ?

Och måste man göra hela design till en och samma bild ?

Daniel

VÄRSTA e nog det där med brist på SJÄLVIRONINär jag kör videos (om jag e en full rysse, tango dansande finne, eller svensk schlagerfjolla) så e det ALLTID nån som tar på näsan... (rasist etc vad man än nu kallas)Jisses. jisses. Driver ju tex men gayighet så mycket jag bara kan.. å de å oxå rasistiskt enliga vissa kommentatorer.Du har rätt. Man kan ALDRIG bloggtillfredsställa alla!!

VAMPIIRESNEWS

ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)ÄR DU ETT VAMPYR FAN? GILLAR DU TWILIGHT SAGA ELLER VAMPIRE DIARIES? DÅ ÄR MIN BLOGG PERFEKT FÖR DIG! ;)

fanny

Jag har aldrig varit med om copycats, mig veterligen. Ingen vill ha mina inlägg =(. Kopiering är ju lätt den mest smickrande typen av blogg-cp:n, dock.

Nikita

Copycats är väldigt, väldigt tråkiga.

Ka

Språkpoliserna har inte tid att skriva egen blogg :)

Se letar stavfel att klanka på! Men däremot undrar jag om jag e för gammal för ditt "kom ihåg mig"? Hehe

Fattar det iof,men inget komihåg varje ggn jag ska kommentera :)

Lövely friday!

Ka

Språkpoliserna har inte tid att skriva egen blogg :)

Se letar stavfel att klanka på! Men däremot undrar jag om jag e för gammal för ditt "kom ihåg mig"? Hehe

Fattar det iof,men inget komihåg varje ggn jag ska kommentera :)

Lövely friday!

Diana

Sånt sysslar folk med för mycket av fritid... Fast ok, alla bloggare har väl för mycket fritid (=inget liv). Men det är tråkigt att folk pysslar med sånt, speceillt när de ska knäppa en på näsan.

NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Haha, ja snacka om att nagon alltid tar at sig! Det ar nastan komiskt. :)

Jeanette

Stavningen är nog svårast, jag tycker hur noga man än kollar igenom lyckas det i alla fall slinka med lite fel..Jag har öven fått lära mig att det är fel att skriva skånska ord.. men jag är skånsk så det slutar jag inte med =)

Mikael

Undra var alla näthatare får sin kraft ifrån...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress