Fikakväll

Ikväll har jag fikat med min fina vän Elin samt min gamla kompis Sofia.

Jag och Sofia umgicks tätt i mellan/högstadiet och vi har många roliga minnen ihop! Disco, handboll, killar, pyjamasparty, skolan, klassresor, lärare... Det blev många promenader längs memory lane idag om man säger så.

Usch... jag blir så sentimental och nästa lite... ledsen. Barndomen är liksom över. Har jag insett nu. 27 år gammal. Den kommer aldrig tillbaka!

Det fina i visan är ju dock att jag får uppleva allting igen genom min son ♥ Ja som betraktare då eller vad man ska säga. Jag planerar inte att flåsa honom i nacken på skoldiscot.Mitt favvofik i Skövde.

Mamma har dåligt samvete

Mamma berättade häromdagen att när jag som liten flicka öppnade alla luckor i chokladkalendern redan den första advent - ja då blev hon arg på mig.

Men när mina småbröder några år senare gjorde samma sak så slapp dom skäll.

Detta har mamma nu dåligt samvete över. Det förstår jag för FASIKEN VAD TASKIGT!!

Snacka om orättvis behandling.

Nu förstår jag varför jag i vuxen ålder inte kan hantera en kalender, varför jag bara måste öppna alla luckorna omedelbart. 

Det är för att jag blev skadad i barndomen. Traumatiserad av en orättvis uppfostran.  Alla luckor ska upp på en och samma gång! Om Spajder får bestämma.

Framtida skämt

Saker som jag kommer att berätta för min son och som han kommer att skratta åt och tro att jag skämtar:

1) När jag var liten fanns det inga mobiltelefoner. Gick man på stan och drabbades av akut ringsug fick man snällt leta upp en telefonkiosk.

2) Min första kamera drevs av icke uppladdningsbara batterier samt en fotofilm. Det gick absolut inte att på för hand se hur man blev på korten - nej man fick helt enkelt be till fotogenique-gudarna och bara hoppas att man inte blundat allt för hårt.

3) Min familjs tv var tjockare än den var bred samt vägde lika mycket som en stycke bebiselefant.

4) På vår första dator (som för övrigt var nästan lika tjock som tv:n) fick vi ringa upp internet. Det tog en kvart, ibland längre, och när man äntligen var uppkopplad gick det inte att använda hemtelefonen.Här blundas ingenting.

Seg dator

Men ååååh!

Idag slog jag på datorn kring halv tio och det första internet gör är att trycka upp den där sabla timglassymbolen i fejjat på mig, ni vet den som indikerar att datorn tänker. Och oj som ze computer har tänkt!

Tänk tänkt tänk tugg tugg tugg... Va vill Spiderchick in på sin mail? Hold on jag ska bara tugga och tänka i hundrafemtioåtta år först...

Tillslut gjorde jag en Spiderchickisk omstarta och stängde helt sonika av skiten manuellt. Vilket är ungefär det värsta man kan göra mot sin dator har min IT-kunniga kompis sagt. Men skit ska skit ha säger jag.

Ny lampa

Vi har köpt en ny lampa. En silvergrå. 199 kronor från Claes Ohlsson.

Nu ponerar jag att grannarna ska tro att vi är rika.

- Jädrarimej, tänker jag att dom ska tänka. Di måste vara rika didära människorna, med bulliga silverlampor i fönstret å allt.

Jo tack.

Vinnare i tävlingen

Min kontakt på Stena Line såg att det var så många som gärna ville åka till Danmark över dagen så hon skickar mig två biljetter till. Hur snällt?

Nu har jag därför utsett två stycken vinnare som vardera vinner två biljetter var.


Hej Galna Moa! :)
När jag såg ditt inlägg om dessa två biljetter så blev jag rätt ut sagt ÖVERLYCKLIG (!!), min fina pojkvän/sambo fyller 30 år den 4 december och jag har varit arbetslös sedan två veckor tillbaka, vilket betyder att jag inte fått någon lön denna månaden så har dessvärre inte möjlighet att köpa någon present till honom förens 22 december, vilket suger rent ut sagt. Vill så gärna ge honom en fin upplevelse och en fin liten tripp, bara han och jag, bara vi två. Snälla moa, rädda mig från detta elände! Håller tummarna!

kramar sussie

Hej !
Jag skulle så himla gärna vilja bjuda min mamma på den dagstrippen till Danmark. Hon är sönderstressad och utsliten och hon om någon förtjänar verkligen en stunds avslappning. Mamma sliter alltid för att jag ska ha det bra och för att alla ska må bra och jag tycker att det för en gångs skull är hennes tur att bli bortskämd. Snälla låt mig få denna chansen att visa tacksamhet mot min älskade mor. Det skulle betyda så otroligt mycket !

Kram ! Johanna

Grattis tjejer! Ni har mail.

Min vecka

Tillåt mig återge min vecka (det vill säga förra veckan).

Måndag
Massa snö har fallit över Skövde! Men det hindrar inte mig och lillen från att vilja träffa folk och vi plogar oss svettiga ut till öppnis i Hentorp.

Tisdag
Jag tar cellprov. Mucho viktigt - men hey vad obekvämt det är att stå "Ankeborg" inför gynekologen (dvs kläder upptill men ingenting nertill).

Onsdag
Jag och lillen vaknar klockan halv nio. HALV NIO!! Efter att den värsta chocken lagt sig inser jag att vi inte hinner iväg på vår sedvanliga sångstund som börjar klockan halv tio. Vi får strunta i det helt enkelt. Kring lunch möter vi upp Christoffer för sushi. På kvällen fikar jag med några kompisar.

Torsdag
En radioreporter kommer hem till oss för att följa mig och lillen under en dag. Vi beger oss ut på stan för att hon ska kunna fånga upp "olika sorters ljud", hon frågar mig massa frågor och jag... kommer inte ihåg alls vad jag har svarat. Hoppas det var smart. Vid lunch kommer mammavänner plus barn. Vi käkar korv och har det mysigt!

Fredag
Jag tar med lilleman ut för att åka pulka. Vi går till kullen och till min förvåning inser jag att inte en enda människa har varit där sedan snön började falla! Det är alltså inte plogat eller nertrampat över huvudtaget. Jag tvingas sålunda ploga kullen med min egen kropp. Efter det åker vi ett tre fjärdedels halvt pulkaåk, sedan tröttnar lillen och vi går in. På kvällen möter jag kompisar för after work.

Lördag
Jag vaknar med så kallad "betongkeps". Huva! Efter lunch har jag piggnat till och vi åker till tippen för att slänga massa grejer - otroligt förlösande! Jag älskar att göra mig av med saker och vill genast åka hem och hämta mer. Min kille hejdar mig dock och vi åker till Media Markt istället för att köpa väggfäste till tv:n. På kvällen kommer svärpäronen och vi äter hamburgare.Hamburgermiddag.


Söndag
Det är min tur att ha sovmorgon vilket givetvis betyder att jag vaknar klockan 07.00 sharp och är pigg som en speedad femåring på uppåttjack. Vi har en förmiddag i fixandets tecken. På eftermiddagen åker vi till min mamma och bjuder oss själva på mat.

The end.

Min röst och min dialääääkt

Haha!

Med anledning av videobloggen jag postade igår så är ni några som har kommenterat min röst och min dialekt. Inget negativt alltså, med det verkar som att jag har förvånat er.

Well... Jag vet hur det är.

Man blir verkligen chockad första gången man hör en bloggare prata. Men hey hon är ju en MÄNNISKA, tänker man. Kött och blod och stämband och hela köret! Jisses... Typ så.

Nåväl. Vill ni höra mer av mig så har ni den här kategorin. Enjoy!Bild från i lördags. Kissnödig-posen.

Svårt att somna (som det kan vara ibland)

Min son hade lite svårt att somna igår (och jag var ensam hemma med honom).

19.00 Lillen sover i sin säng. Jag lämnar rummet o... nähä här lämnas visst ingenting. Lillen har vaknat och är ledsen.

19.02 Försöker få lilleman att somna om. Håller hans hand och snart somnar han igen. Jag smyger ut ur rummet och... NÄE kidet är vaket igen!

19.10 Sitter bredvid lillens sängen och sjunger. När trollmor har lagt sina elva små troll och bundit fast dom i svans... Liten sover.

19.21 Jag smyger ut. Hinner cirka en meter sedan vaknar lilleman igen VADÄRDETHÄR??? Undersöker tröskeln för att se om det sitter någon form av detektor där som skickar signaler till lillen varje gång jag försöker lämna rummet?

19.22 Närtrollmorharlagtsinaelvasmåbarnochbun... Lillen sover. Jag krålar ljudlöst ut ur rummet (bara avsaknaden av skjutvapen skiljer mig från en tränad elitsoldat).

19.30 Lillen vaknar igen. Suck. In i rummet, hålla hand, lite sång och så sover han åter fast... Jädrar! Nu har jag på något konstigt sätt kilat in min hand under lillens rygg. Hur ska jag få ut den utan att han vaknar?

19.31 Amputation känns som en möjlig utväg.

19.40
Pjuh! Lilleman sover och jag har alla kroppsdelar intakt.

Resten av kvällen lugn.

Dagarna på dagarna

Ååååh... Jag har fått en sak på hjärnan. På repeat går det inuti mitt huvud, om och om igen! Det är inte en låt eller så, nej nej, det är MADS MIKKELSEN!

Livet består av tjugonio tusen dagar, dagarna är dagarna inte dagarna som är dagarna utan det är dagarna på dagarna som går på dagarna och inte dagarna som passerar utan dagarna du minns.

Typ så går jag runt och mumlar med någon form av obegriplig dans/svensk accent.


Någon som vill dra till Danmark?

Jag blev kontaktad av Stena Line för ett tag sedan som undrade om jag hade lust att åka till Danmark över dagen.

Ombord på Stenabåten har dom nämligen en julklappsbutik där man kan handla saker för lägre pris än i land (jag såg framför mig en lite lyxigare variant av Ullared). Perfekt nu innan jul om man vill tjirra lite roliga klappar.

Tyvärr kan jag inte åka själv så därför undrar jag om någon av er läsare vill? Båten går Göteborg-Fredrikshavn eller Varberg-Grenå, det kan man välja själv.

Jag har två stycken biljetter som jag gärna ger bort.

Är du intresserad? I så fall berätta vilken person du skulle vilja ta med dig på dagstrippen samt lämna din email.

Jag drar en vinnare imorgon Måndag klockan 18.00.
Tävling avslutad!

Väggad

Yes!

Nu har vi äntligen fått upp tv:n på väggen.

Fram tills idag har den blivit bankad på av en liten man så gott som varje dag. Skärmen har varit så kladdig att det är ett under att vi kunnat se en bild över huvudtaget.

- Haha little man, sa jag till lilleman. Look what mama and papa have done! You can refuse the tomteluva but you can´t reach the tv anymore! Moahahahahahaha!

En liten seger i en mammas liv. Kan man säga.


Hemma hos Spiderchick

Nu har jag äntligen kommit mig för att filma lite lägenheten.

Håll till godo gott folk.

Update: Om ni undrar så fattas det mattor i de stora rummen (tips på fina mattor mottages gärna), vi ska även köpa möbler till hallen, ett nytt (mindre) vardagsrumsbord samt en ny tv-bänk. Jag visar inte sovrummen för att det känns lite privat. Toan är heller inget att se. Have you seen one toalett you have seen them all. Eller hur brukar man säga? Kram!

Update 2: TAVLOR! Tavlor måste vi också ha. Men sådant är klurigt tycker jag. Eventuellt ska jag spika upp porträtt av mig själv i alla rum.

Men oj

Är det första advent idag? Redan? Gosh nu blev jag stressad.

Vi har ju varken plockat fram adventsljusstake, bakat pepparkakor, bonat golv, tjuvöppnat luckor i chokladkalendern eller något av allt det andra man brukar ha hunnit med lagom till advent.

Jaja.

Jag har haft tankar på att ha en sådan där adventskalender i år igen, ni vet med länk till en blogg i varje lucka. Som jag hade förra året.

Ska vi köra det i år igen? Vad tycker ni?Stjärnan hänger uppe i alla fall.

Det blir inget julkort

Idag har vi försökt ta ett julkort på vår son.

Jag hade en fåfäng tanke om att han kanske kunde sitta au naturel på en fårfäll, leendes som en liten krullig kerub med bara en tomteluva på huvudet. Lilleman hade dock inte alls samma tanke, han ville verkligen inte sitta still på en trökig päls och han ville absolut inte ha tomteluva på sig.

Nä nä.

Det hela slutade med språngmarsch genom hela lägenheten. Först barnet, sedan pappan med tomteluva i högsta hugg och sist en tiggande mamma med kamera i svettigt grepp.

Snälla lilleman du kan väl sitta still en endaste liten sekund på lille fårafällen? Vad är en sekund av ditt liv? Va? Pliiis? TÄNK PÅ MORMOR!!

Men icke. Den här luvan har inte suttit på ett barnahuvud idag.

Bok för bloggares barn

Har ni sett den här pekboken för lite finare barn?


Nu funderar jag på att göra en bok för bloggbarn.

Kissie
(Kiss-iiiiii)

Kenza
(Kiiiiinnsa)

Bloggkommentatorerna
(Blågg-kommen-tatt-oooorerna)

Spiderchick
(Spajder-tjick)

Egoina
(Ägg-oina)

Engla
(Äääänglla)

Etc.

Och så pekbild på respektive bloggare.

Dagens citat

"Lika bra att slå en fluga i två smällar."

Min kille råkar säga fel och får hela ordspråket att låta hyfsat ineffektivt.

After work

Det var en mycket trevlig kväll igår!

Jag hade planerat att vara hemma klockan 21 men kom hem först 23.00!!! Oj oj oj.Vi gick till Voda.Jag, Sofia och Kristin.Ellinor, Christoffer och Anna.Vi beställde Tapas. Den var helt okej. Jag saknade dock kyckling och baconlindade dadlar (min favvo-tapas i Götet).En bild nära inpå.Kristin beställde en radioaktiv drink.Hoppbild i perfekt symmetri.Efter tapas och vin gick vi till McDonalds och fylleåt. Superbra att fylleäta redan innan vanligt partyfolk har avslutat sina förfester - för det är garanterat trängselfritt.

AW

Nu ska jag och mina kära mammavänner (och gaymasen) på after work.

- Men ni jobbar väl inte?, skämtade en bekant tidigare.

Hahahahaha! Oj vad roligt. Hahahahaha. NOT! 

Vaddå inte jobbar? Bara att tråckla på ett barn ytterkläder är ett heltidsjobb i sig.

Det borde faktiskt ingå betald semester i föräldraledigheten. Faktum är att jag tycker det är en ren skymf mot hela föräldrasläktet att det INTE ingår betald semester i föräldraledigheten.

Nåja.

Nu måste jag sjappa.

Trevlig kväll!


Spider von Chick idag.

En liten spegeltanke

När jag var yngre var spegeln min "bästa" vän. 

Oj som jag speglade mig! Ofta. Ur alla vinklar. Jag ville veta exakt hur jag såg ut från sidovinkeln, bakifrånvinkeln, undervinkeln, ovanvinkeln och döda vinkeln. 

Jag råkade även läsa i någon tidning att man skulle knäppa en polaroidbild på sig själv innan man gick hemifrån för att kolla hur man såg ut. Foton ljög minsann aldrig, näeee´rå. 

I någon annan tidning läste jag att man skulle käka middag naken framför en spegel för maximal självkännedom. Eh...? Jaha ja då ska vi se, spegel på plats, naken rumpa på plats, mat på plats och... oops nu hamnade det visst lite tortellini i bikinilinjen. (Så här i efterhand kan jag undra vad jag egentligen läste för tidningar?)

Näe vet ni vad. Måste man verkligen vara så självmedveten?

Kan det inte vara lite skönt att inte veta exakt hur rumpan ser ut när man böjer sig framåt? Kan det inte vara lite gött att gå hemifrån och inte veta exakt hur hårstråna ligger placerade på bakhuvudet? Och kan det inte vara rätt bekvämt att äta middag med kläderna på? Jo jag tycker faktiskt det.

Nu för tiden är umgänget med min egen spegelbild mer sporadiskt och tänk att jag är en mycket självsäkrare och gladare person nu. 

Självsäker plus glad = snygg. Kom ihåg det!Oklart om fokus ska ligga på Spider eller barnstolen.

En statusuppdatering om min killes aptit

Min kille har aptit som en utsvulten ardennerhäst. Varje dag. Varje måltid.

Matlådorna vi gör till honom väger lika mycket som ett mellanstort spädbarn.

Galet.Så mycket köttfärssås att berget av pasta inte ens syns. Bara ett lite spagettistrå som sticker upp.

Muterade bilar

Igår köpte jag muterade godisbilar på lösvikt.

Jag hoppas att bilden ger er känslan av hur stora dessa bilar faktiskt är för vi snackar HUGE SIZE MAN! Inga sådana där små pluttiga, nej nej, vi snackar genmanipulation på hög nivå.


Tonight´s gonna be a good night
I gotta feeling, that tonight´s gonna be a good night, tonight´s gonna be a good night, tonight´s gonna be a good good night... ohooooo ohooooo.

Kom på den texten själv nu.

Eller så har jag snott den från Black Eyed Peas. Minns inte riktigt.

Mammor och radio

Idag har vi haft goa mammavänner och barn här på besök samt även en radioreporter.

Radioreporten ville följa mig och lillen under en dag och fråga mig (och de andra mammavännerna) lite om hur det är att vara förälder i dagens samhälle och så vidare.

Usch jag är kass på att bli intervjuad. Jag tänker alltid att jag ska ge kloka, fyndiga, genomtänkta och filosofiska svar så att folk ska tycka jädrarimej vad ho är kloker den dära Spiderchick, ho riktigt sprutar ur sig smartigheter, men ut kommer... något annat.

Ja ja. De blir nog bra. Vi har haft en superkulig dag i vilket fall!Fullt ös.

Ze kitchen

Ni vill ju se fler bilder från lägenheten så... I give you the kitchen!

Vi har äntligen fixat stolar till bordet (efter att ha gnidit rumporna på pall i en månad). Och så lyser lampan (aka "haschlampan") över bordet.

I am well happy!

Tänker att jag så småningom ska härma flertalet andra bloggare och filma runt i lägenheten så ni får se mer.Liten man som försöker nå... ja det mesta försöker han nå om man säger så.

Tack!

Tack snälla ni för alla fina ord angående jobbet för SN.

Känns verkligen superroligt. Det här med att fylla en halvsida med listor och smått och gott är ju min grej. Jag är ju trots allt the queen of statusuppdateringar!

Några undrar över möjligheten att kunna läsa tidningen och dessvärre måste man nog bo i Skaraborg för att få hem ett nummer (eller plocka på stan). Men jag kan kolla upp det nogare.

Kram till er!

06:45

Vi har haft en mycket fin vana här i hushållet den senaste tiden. Klockan 08.00 har vi vaknat. Igår 08.30! Fattar ni? Jag har känt mig nästan sjukligt utvilad.

Men idag ville lille kiddet upp och leka redan kvart i sju.

Min första impuls var att känna SUCK SUCK SUCK SUCK vad tidigt!

Men så gav jag mig själv en bitch slap på kinden och sa hallå där fröken Spiderchick, stop the suck:ing! Det finns faktiskt de föräldrar som går upp klockan fem varje morgon, tänk på hur tappra dom är!

Och så steg jag upp samtidigt som jag sände en stärkande tanke till 05.00-föräldrarna.En kopp kaffe och Spiderchick är igång!

Spajder i SN

Idag kom SN ut (det är ett månadsmagasin om Skövde med en upplaga på 40.000 ex).

Och i detta nummer kära vänner - är jag med!Först en liten presentationsintervju.Och sedan min egen lilla hörna. Tjoho!

Varje månad kommer jag alltså att ha en egen halvsida i tidningen som jag fyller med en krönika och lite annat smått och gott. Känns superkul att SN gett mig chansen att göra detta! Jag jobbar för fullt på (det ytterst tunga) materialet som ska vara med i nästa nummer. Its gonna be some heavy shit! I tell you. Eh...

Sushidejt

Idag har vi hängt med Christoffer aka gaymasen.

Christoffer har crejjvat sushi i fjorton veckor nu (typ), så idag tog jag mitt ansvar och mötte upp honom för sushilunch (som vi köpte med och förtärde i det Spiderchickska palatset).Hederlig svensk husmanskost.Lilleman ville väldigt gärna sätta tänderna i Christoffers systemkamera snälla kan jag inte bara få smaka liiiite? En pyttebit? Va? Ett liten slick på linsen då? Inte?

Världens bästa mormor

Vi var hos mamma häromdagen.

Jag: Mamma vad står det på dina kuddöverdrag?
Mamma: Det står "världens bästa mormor".
Jag: Vem har köpt dom?
Mamma: Jag köpte dom själv.

Man bara måste älska hur mamma tar saken i egna händer.

Promenad

Tillåt mig berätta om gårdagens promenad:

16.00
Hela lilla familjen Spiderchick bestämmer sig för att bege sig ut på en snöig promenad. Vi drar lilleman i pulka, föreslår Spiderpapa. Bra idé, instämmer Spidermama.

16.30 Familjen befinner sig utanför huset. Spiderpapa placerar högtidligt lille kidet i pulkan. En exalterad spidermama står bredvid och klappar händerna. Dags att dra iväg lilleman på hans livs första puklapromenad! Oj så festligt!

16.31 Spiderpapa upptäcker att snöret som sitter på pulkan bara är cirka tio centimeter långt?! VF?? För att överhuvudtaget kunna dra pulkan tvingas man alltså kråla längs marken. Alternativt promenera med extremt krum rygg. Ingetdera känns lockande.

16.33
In med den missbildade pulkajäkeln igen och ut med barnvagnen istället. Ner med ungen oc... AAAAAAJ! HELSKOTTA!! Spiderpapa har trampat snett i snön och linkar nu fram som ett vådaskjutet rådjur.

16.34 Spidermama går bakom det vådaskjutna rådjuret och skrattar. Osympatiskt kan tyckas - men se den här mamman lider av social defekt som gör att hon ohejdat skrattar så fort en annan vuxen människa slår sig.

16.45 Spiderpapas går nu normalt. Spidermamas skratt har övergått till sporadiska efterslängs-fnissar.

16.46 Promenaden genomförs utan vidare fadäser.En pulka med inte så långt snöre.

Ryggsnärt

Varje kväll gör min kille träningsövningar med ett stort gummiband. Han fäster liksom gummibandet i ett dörrhandtag och så drar han bandet upp och ner och hit och dit. Tydligen ska övningen vara bra för nacke och rygg.

Igår gick dock träningen fruktansvärt fel då gummibandet plötsligt gled av dörrhandtaget och snärtade Spiderpapa över ryggen.

- Det gjorde så ont att jag trodde jag skulle svimma, kommenterade han det hela.

Tänk att jag tror honom FÖR HOLY MOTHERFUKKER VILKET JÄDRA MÄRKE DET BLEV!!En sargad rygg.Boven i dramat.

Ursäkta??

Vi tvättade ju NYSS!Det kan omöjligt bo bara tre personer hemma hos oss.

OMÖJLIGT säger jag åt er!

Det måste bo fler människor här. Människor som jag inte vet om och aldrig har sett men som visar sin existens via tvättkorgen.

Betyg kladdpepparkaka

Igår testade jag kladdpepparkakan.

Sämst: Innan varje tugga tänkte min hjärna att nu käkar jag vanlig kladdkaka och så fick jag en liten minichock varje gång jag kände smaken av pepparkaka istället för choklad.

Bäst: Kakan smakade pepparkaksdeg, vilket förtjänar lite respekt.

Utfall: Nästa gång köper jag hellre (eller bakar själv) den vanliga kladdkakan med choklad. Pepparkakor ska komma i hård form. Helst från mormors håll.

Betyg: Två Chicka Spindlar av fem möjliga.


Kissie måste läst min blogg

Kissie måste ha läst om mina implantat för igår fick jag en VIP inbjudan av henne att på lördag åka upp till Stockholm och testa olika behandlingar på Adam och Eva kliniken (är det inte där Kissie gör sina läppar?).

Jag har tyvärr ingen möjlighet att närvara men tackar allra ödmjukast för inbjudan!

Gu´vad jag är snygg!

Men titta vad snygg jag är! Helt galet het om jag får säga det själv.

Frida ser jag att hon som tecknat heter. Riktigt begåvad tjej!

Testing

Jag lider av någon form av limited-edition-tourettes.

Det vill säga alla nya smaker som kommer ut i sötsaks-väg bara måste jag köpa, jag kan inte låta bli. Häromdagen sprang jag på den här nya kladdkakan med smak av pepparkaka. Naturligtvis fick den följa med hem. Något annat hade varit otänkbart.

Lets test this people!

Fin prins

Titt sicken fin prinsbild som trillade in i inkorgen idag.The little man.


Av Tofva.

Dagens finaste

Idag är jag Dagens Finaste på finest.se.
Ni kan läsa intervjun här.

Dålig natt

I natt måste det ha varit något högre väsen som inte ville att jag skulle sova.

Först började brandlarmet att pipa och indikera dåliga batterier (men jag veeeeeet vi har fortfarande inte bytt ut de där jädra batterierna, väldigt ansvarsfullt av oss - NOT).

När vi äntligen hade fått tyst på skiten utan att lille kiddet vaknat (pjuh!) (alla föräldrar vet att man inte gärna vill råka väcka sitt barn mitt i natten för risken är då överhängande att de missförstår hela situationen och tror att det är morgon) ja då började väckarklockan att ringa för att någon tydligen råkat ställa alarmet på 02.30?

ÅÅÅÅH!

Efter att jag i panik slitit batterierna ur klockan (snälla snälla lille alarm väck inte lillemannen) och äntligen fått lite ro i kroppen, ja då började min kille att snarka!

- MEN FÖR I HELSKOTTA KAN INGEN BARA TA HIT EN ORKESTER SOM KAN VÄCKA HELA FAMILJEN EN GÅNG FÖR ALLA!, kände jag för att skrika. Som en crazy person.

Ingen bra film

Igår var det ingen bra film på tv. Alls.

Tv4 visade Beck - Den japanska shungamålningen. Alltså... jag tror att jag har sett den filmen på tv4 mellan en och femton gånger förut.


Antar att intresset för Beck måste vara stort eftersom att filmerna går om och om igen. Nu måste det ju lämpligen vara repriser av repriserna som visas?
Ljus i vårt hus

Idag har vi varit på kalas. Sedan kom min killes styvfar hit (aka elektrikern) och fixade våra lampor i både kök och vardagsrum.

Nu är det eh... väldigt ljust här. Vi behöver nog byta ner oss några watt, i synnerhet vad gäller kökslampan. Som det är nu har vi det så ljust i köket att man skulle kunna tro att vi odlar olagliga substanser.

- Har di börjat odla hasch där på andra sidan gatan?, kan jag tänka mig att grannarna mitt emot säger.


Sovplats

Så här sov jag och darling i helgen (i gamla lägenheten). Ja på luftmadrass alltså.
Tätt tätt låg vi och sov, sked såklart. Mys!

De första sju åren av vårat förhållande (vi har varit tillsammans i nio) delade vi en säng som var 120 cm bred, då låg vi av utrymmesmässiga skäl alltid tätt omslingrade under samma täcke.

Men sedan köpte vi en stor dubbelsäng, 120-bädden åkte ut och tillsammans med den försvann skedens position. Nu ligger vi och vräker oss på var sin sida av dubbelsängen istället. Lite trist faktiskt. Fast rätt gött ändå.

Hur sover ni med er partner? Sida vid sida? Sked? Omlott? I kors?

Hungrig

Hallå jag är redan svinhungrig? Trots världens brakfrulle.

Det är likadant när jag äter en stor middag på kvällen, då kan jag vakna tidigt morgonen efter och känna mig utsvulten. Detta trots att jag borde vara mätt för en hel vecka fram över.

Och jul ska vi inte tala om! Denna frossande högtid, då är jag hungrig dygnet runt trots att jag har mat i truten nästan konstant.

Varför är det så? Det finns ingen logik.

Vi borde starta en insamling så att någon kan forska kring ämnet.Thihi.

Disney?- Men oj har vi halkat in en vacker och lycklig Disneyfilm?, undrar ni nu när ni ser den här bilden.

- Nej nej, svarar jag. Det är bara familjen Spiderchicks frukostbord.

Vissa morgnar är bättre än andra om man säger så.

Förmögenhet

Jag har helt plötsligt fått ont i munnen, liksom över tänderna. Inbillar mig att det är bihålorna som spökar, kan man få ont i käken då?

På tal om tänder - har jag berättat att tre av mina kindtänder är fejk (minns inte om jag skrivit det förr)? Som 17-åring hade jag nämligen mjölktänderna kvar, vilka alltså drogs ut och ersattes med implantat.

Tur att denna operation gjordes innan jag fyllde 20 år för det kostar tydligen minst 20.000 kr per tand att tjoffa in i truten. Jag går alltså omkring med en hel förmögenhet i munnen!

Bra att veta om tiderna skulle bli kärva (andrahandsvärdet på fejktänder är säkert skitbra).

Klara på Ikea

Nu har vi varit på Ikea.

- Måste vi ha fler vita korgar?, undrade min kille.

Eh... hallå?! Självklart måste vi ha fler korgar. Dom är fett användbara! Det hinner oftast bara gå en dag sedan är dom fullsmockade till bredden med krafs som vi inte ens visste att vi hade men som uppenbarligen krävde sin - ja just det - korg!Korgar får jorden att snurra runt.

Hej då Göteborg

Nu har vi städat färdigt. Och oj som vi har städat sen! Jag borde få Nobels Städpris.

Nu ska vi till Ikea en sväng och sen hem till Skövde igen.

Hej då kära Göteborg får jag väl säga. Jag har tyckt mycket om att bo i (hos?) dig även om du fäller ett helt värdelöst, horisontellt regn som har förstört alla mina paraplyer.

Ha det gott så ses vi snart igen!Spiderchicks hus i Göteborg.

Nu funkar det igen

YES!

Nu har jag fått datorn att samarbeta igen (pris till mig i Blogawards för bästa Data Support?).

Jag, darling och pappa var föresten ute och käkade en sväng igår när vi precis anlänt till Götet. Jag beställde lövbiff...... och lövbiff det fick jag. En redig köttabete.- Ta kort på vår mat ta kort på vår mat, tiggde pappa. Så då fick jag väl göra det.Så här satt jag och försökte blogga igår (och jag sitter lika dant just i detta nu, om ni ville veta).Lite kvällslektyr.

Nu: Kaffe på McDonalds. Sen ska vi väl eventuellt ta tag i den där jädra flyttstädningen också...

I Götlaborg

Hej vänner!

Nu befinner vi oss i Göteborg i vår gamla lägenhet. Jomenvisst den dras vi fortfarande med. Är här med pappa och min kille, vi ska städa ur skiten imorrn.

Hade gärna velat ladda upp bilder men så fort jag försöker blir datorn helt vansinnig och skriker ERROR ERROR ungefär som att jag försökte smitta den med virus (datorjäkeln vill heller inte tillåta mig att gå in på facebook vilket är väldigt störigt för GOD KNOWS hur många vänförfrågningar som ligger och väntar!!).

Suck.

Jag som så gärna hade velat visa hur mysigt vi har det. Pappa i sovsäck på lövtunn madrass, läsandes expressen med pannlampa kring huvudet. Och så jag och min kille på en luftmadrass delandes ett litet täcke.

- Älskling du kan väl vara snäll i natt?, sa min kille förut med en tiggande blick. Han är nämligen rädd att jag ska snotta allt täcke (vi får väl se vart natten lider, är det kallt kan jag mycket väl bli obarmhärtig).

Näe nu får det vara slutbabblat här. Vi hörs imorgon! Då kanske bildgrejset fungerar igen.

Godnatt (redan nu ja, finns inte så mycket annat att göra här).

Fotnot: På grund av rådande omständigheter tar Spiderchick inget ansvar för inläggets eventuella stavfel.

Hemma hos bror

Just i detta nu är vi hemma hos min bror. Han ringde och ville bjuda på lunch och det fick han såklart!

Mätta och belåtna ligger nu Spiderpapa och Spiderkid och sover och jag sitter vid datorn.

Trevligt.

Och priset för världens bästa, trevligaste och mest sociala gäster går till *trumvirvel* FAMILJEN SPIDERCHICK!

Vinterkit goes släktklenod

I veckan köpte jag ordentliga vinterkläder till lilleman.

Jag brukar aldrig handla på Polarn och Pyret men nu ville mamma vara med och sponsra = läge att slå på stora trumman.

Ja.

Overallen var så dyr att jag nu har bestämt att den måste bli en släktklenod. Från generation till generation ska dyrgripen vandra - i århundraden. Amen.Trasan fick vi med på köpet. Även den ska bli släktklenod.

Katastrofen var nära

Sent igår kväll upptäckte jag att vällingen var slut. KATASTROF! Som tur var hade inte affären stängt ännu så jag kunde sticka dit och köpa ny. Pjuh!

Ja menar vad som helst får ta slut - maten, toapappret, diskmedlet, mjölken, kaffet, elektriciteten, vattnet och syret - vad som helst BARA VI HAR VÄLLING!

När lillen vaknar klockan fyra eller fem på morgonen är det nämligen bara flaskan som gäller såvida vi inte känner för att omedelbart, där och då, kicka igång dagen.


Förskola

Idag var vi på föräldramöte på lillemans framtida förskola (han ska skolas in i början på nästa år).

Spännande!

Först var jag lite orolig för tänk om de anda föräldrarna var värsta pålästa superpäronen som kulle ställa massa smarta frågor om olika komplicerade pedagogiska inriktningar och så skulle jag sitta där och känna mig komplexig och mindervärd.

Men så var det inte.

De andra föräldrarna verkade supertrevliga och avslappnade och fröknarna likaså.

I have a good feeling about this!

(Oklart varför jag var tvungen att skriva det sista på utrikiska.)

Uppknuffad

Minns ni hur bitter jag var när heta Andreas Wijk knuffade ner mig från första platsen över Göteborgs mest lästa bloggar? Well... Nu har jag knuffat upp mig själv igen!! Tjoho.

Men står förstaplatsen till mitt förfogande? Nej för nu har helt plötsligt den där Dennis M flyttat tillbaka till Göteborg och tronar med flest läsare. Han bodde väl i Stockholm nyss?

Typiskt.

Vad jag gör på listan över bloggar i Götet kan man ju i och för sig undra. Vi bor ju inte ens där längre. Min blogg om någon borde flytta på sig och maka plats åt di infödda.


Namnsdag

Jag har tydligen namnsdag idag. Moa och Lillemor står det i almanackan.

Ja i dubbel bemärkelse har jag då namnsdag kan man nästa säga. Jag heter ju Moa och så är jag en liten mor. Tjoho! Grattis till mig och alla andra Mo-or och mödrar.Spiderchick i den så kallade helskotta-jag-är-inte-beredd-posen. Med tillhörande hysterisk blick.- Ey, vad gör du morsan?, undrade lillen och ville också vara med på bild.

Fail igen

Igår gjorde jag det igen. Glömde bort hela den där slavgrejen. Och så ställde jag mig och lagade frodig måltid till min karl (och hela lilla familjen), bestående av kött, sås och potatis. Till och med matlåda gjorde jag åt honom!

Jag slavade alltså åt min egen slav.

Näääääj!

Det här håller inte. Nu får jag helt enkelt begära ut slavarbetet i pengar.Jädrar vad gött det här blev. Jag menar det alltså.

Favoritsaker

Mina topp tre favoritsaker att göra när det är kallt och mörkt ute (inbördes ordning):

1) Sova.
Varje morgon när jag vaknar kring åttasnåret så tänker jag att gött nu är det bara drygt fjorton timmar kvar tills jag får gå och lägga mig igen.

2) Duscha.
Och varmt ska det vara! Gärna så hett att huden blir semi-skållad.

3) Dricka thé.
Massa koppar om dagen dricker jag! Eller snarare måste jag dricka för att hålla värmen uppe. Skyll inte på mig om mina tänder blir helt missfärgade och gula för att sedan trilla ut i ren chock. Skyll på kylan.

Torris om läppis

Nu är mina läppar så där torra och stela som dom bara kan bli när näsan är täppt och precis all andning tvingas gå via munnen.Time for some Pearl and shine.

Biblioteket

Igår var jag på bibblan, fixade bibliotekskort samt lånade en bok.

Nu måste jag verkligen sköta det här!

Jag tenderar nämligen att alltid glömma bort att returnera böckerna i tid. Det är inget jag gör med flit eller för att jag finner det roande, det bara blir så. 

Ett gäng dagar för sent tassar jag så tillbaka till bibblan likt en skamsen hund och smygretunerar böckerna och efter det tvingas jag leva under cover i flera år, lånandes andra människors bibliotekskort för att jag inte står ut med tanken på att bli konfronterad angående den där sena tillbakalämningen.

Ja herregud.

Men inget mer slarv. Nu är det jag som sköter mig och hör sen!


Lätt blir svårt

Nu är lilleman hemma hos sin farmor en sväng.

I väntan på att han skulle hämtas upp - vad tror ni att vi gjorde? Tror ni att jag lät min rena, nyligen påklädda son leka med en oförarglig kloss? Tror ni att han fick knapra på ett oskyldigt smörgåsrån? Eller kanske roa sig med en liten, desinficerad kotte?

Nej nej. Inget av det.

Istället plockade jag fram blåbär. BLÅBÄR!!

Ursäkta? Hur länge har jag varit förälder egentligen? En minut?

Naturligtvis fattar jag att ettåring plus blåbär plus rena kläder plus ska-snart-iväg bara kan sluta i en missfärgad, försenad katastrof.

Dagens inte så visa visdomsord: Varför göra det lätt för sig när man kan göra det svårt.En liten, liten del av katastrofen.

Barnhemmet är en svinläskig film

Jag förstår inte hur en del inte kan tycka att Barnhemmet är en läskig film?

Alla läskighetsfakorer finns ju där:

• Barn med säck över huvudet (varning varning barn med säckar över huvudet torde inte vara att lita på).

• Huvudrollsinnehavaren och hennes familj flyttar in i ett gammalt barnhem (hej trubbel!).

• Huvudrollsinnehavarens barn har "osynliga" kompisar (och vi som har sett Sjätte Sinnet vet ju hur bra det går med sådana "vänner").

• En skum tant stryker runt kring ägorna (och då snackar vi inte en vanlig, harmlös pensionärstant).

Ja ni förstår ju. Jag blundade mig igenom 99% av filmen.

 

Lärrig unge.

Men ååååååh!

Jag har precis begått ett fruktansvärt misstag!!

Glömde för en stund bort att jag har en slav den här veckan och nu har jag DISKAT!!!

Åååååååh... Ibland önskar man verkligen att man kunde spola tillbaka tiden och få vissa saker ogjorda.Här står Spiderchick vid diskhon och ångrar sig.

Det gick bra

Det gick bra hos tandläkaren.

Hon tyckte att lillen hade såååå fina små tänder och det syntes minsann vilken underbart duktig, hängiven och bra mamma han har som med kärleksfulla tag borstar hans små gaddar varje dag under sång och glada upptåg (eventuellt mina ord inte tandläkarens) (men ungefär så sa hon) (vi fick beröm alltså) (många parenteser här).

Jag försa mig inte angående gårdagens undermåliga tandhygien. Pjuh!Slänger in en gammal bild från BlogAwards. Där vara alla tänder borstade. Vill jag minnas.

Mot tandläkaren

Nu ska vi till tandläkaren med lilleman.

Spännande!

Lillen har faktiskt pyttelite sneda tänder i underkäken. Nu undrar jag - kommer han att få en liten, liten tandställning för detta? Världens absolut minsta räls?

Vi får väl se.

Note to self: Inte råka berätta för tandis att jag missade borsta tänderna igår.

Slavarbete

Ikväll bad min kille att jag skulle gå och köpa snus åt honom. 

- Ja visst det kan jag väl göra, sa jag. Om du passar upp på mig och är min slav för resten av veckan!

Min kille svarade att jo han kan vara min pass-opp-slav för resten av veckan.

- Haha, så brukar jag och min partner också larva oss, säger ni nu.

- LARVA?, kontrar jag.

Detta är inget larv - detta är blodigt allvar. Jag håller just i detta nu på att (till tonerna av Britney Spears "Im a slave 4 u") lägga upp en rigorös plan för hur den kommande arbetsveckan ska se. Här ska inte en minut gå till spillo.Jag förra veckan. Dvs innan jag visste att jag skulle få en personlig slav.

Brandvarnaren

I natt började vår brandvarnare att pipa.

- Neeeeeej, tänkte jag. Inte nuuuuu. Det får gärna börja brinna typ när som helst, bara inte klockan fyra på morgonen!

Min kille gick upp för att checka saken och det var tydligen bara batterierna som ville meddela sitt utgångsdatum. Allt tystnade snart och vi somnade om igen.

Några timmar senare strax innan klockan åtta började det så pipa igen - piiiiiiiiiiip.

- Meeeeen get over your self brändwarner, suckade jag.

Pallade mig i alla fall upp (eftersom att min karl åkt till jobbet) och... hallå hur bryter man upp en brandvarnare egentligen? Jag försökte att trycka och rycka och skruva och greja för att liksom brotta mig in i mackapären men allt satt stenhårt fast? VF!

Vad göra?

Ja jag gjorde naturligtvis vad vilken normalbegåvad människa som helst skulle ha gjort - jag ringde till hyresvärdens akutlinje och felanmälde skiten.

Eh...

Norska

Min BFF Carolina bor som bekant i Oslo. 

I helgen lärde hon mig att snabel a på norska heter alfakrull. Och reception (växel?) heter centralbord.

Ååååååh! I love norska så mycket att jag nog snart måste jag flytta till detta underbara grannland.

Kom heeeem

Näe nu får min kille komma hem.

Jag vill titta klart på Barnhemmet (som vi påbörjat), men det finns inte en chans att jag gluttar ens en sekund av den läskiga filmen ensam. Nix, i så fall måste jag ha Spindelmannens trygga famn att köra upp min snuviga men än dock täppta näsa i.


Fars Dag pressy

Det blev en liten modest Fars Dag present till Spiderpapa - som han ska få när han kommer hem senare ikväll (han är iväg och repar nu serrni). 

Den mellersta lille presenten kanske jag eventuellt sätter tänderna i redan nu.


Ingen bra start

Uj sicken rolig start min stackars kille fick på Fars dag denna morgon med en sambo som blir svinförbannad när hon upptäcker att mjölken är slut (dvs ingen möjlighet till kaffe). Sambon rusar iväg till affären i affekt (och pyjamas) bara för att komma tillbaka fem minuter senare utan mjölk och om möjligt ännu mer förbannad för att butiken i fråga tydligen har mage att öppna sent om söndagarna.

För att få utlopp för sin ilska (som nu är riktad både mot mjölkbrist och senöppnade affärer) travar sambon runt i lägenheten som en frustrerad ponny, frustande och gruffande. Ja. Allt detta innan klockan halv tio på morgonen.

Usch.

Nu måste jag sticka ner till stan och att hitta världens finaste fars-dag-trisslott åt min kille. Det är han värd! Superbästa pappan som han är å allt.

Statusuppdatering

Natten: Var trång. Jag låg i mittskarven inklämd mellan två killar - en liten och len och en större och mer sträv. Var nästan tvungen att dra vissa kroppsdelar ur led för att få plats, men hey - det var ganska mysigt ändå.

Dagens skeva: Jag är täppt i ena näsborren och snuvig i den andra. Så himla ambivalent. Kan inte förkylningen bara bestämma sig hur den vill sitta?

Gårdagen: Tillbringades tillsammans med Carolina på en nyöppnad restaurant här i Skövde som heter Glädje. Fett najs.Carolajnen.

Alldeles för verklighetstrogen

Lilleman har fått en leksakshund som ser på tok för verklighetstrogen ut. Det är inte hälsosamt.

Jag skiter ner mig en smula varje gång jag ser den eftersom att jag för ett ögonblick tror att det har smugit sig in en riktig hund i vår lägenhet.

Gah!

Vad hände med att leksaker ska vara små, fula och gärna se totalt overkliga ut?


Felpostat

Någonstans i Göteborg sitter det en Abdullah och saknar ett brev som istället hamnde i Skövde. Hos Moa.


Förmodligen mest mysigt på film

Jag fattar inte varför vi alltid får för oss att käka frukost på sängen?

- Uj så lyxigt att föra in frukosten i sovrummet, säger vi till varandra jag och min kille. Vilket helgmys!

Och visst är det mysigt allt! I fem minuter. Sedan kommer verkligheten i kapp och man inser att det inte är så där jättelyxigt med smulor över hela madrassen, utspillt kaffe på kudden, smörfläckar på lakanet (ingnidet av liten barnahand) och en nacke som har blivit helt spärrad på grund av en extremt obekväm sitt/halvt liggställning.Vi har flytt

Med ett kylskåp som gapar tomt, ett vardagsrum som inte syns under all skit, ett kök som är en sanitär olägenhet, en unge som är supergnällig och en karl som håller på att bli sjuk - vad gör man?

Ja jag gör i alla fall vad vilken supermamma som helst skulle göra i det läget - jag flyr. Med familjen under armen.

Så nu är vi hemma hos min mamma. Här är rent och hemtrevligt, middagen puttrar på spisen, spiderdad ligger och slappar på soffan och lilleman har... börjat fira jul?


Vad hände?

Ursäkta?

Jag städade i förrgår och nu ser det ut som att en bomb har exploderat i vårat kök. Eller nej nej - det MÅSTE ha exploderat en bomb. En tystgående sådan. Som vi inte märkt. Detonerad av ett väsen som vill mig och min familj ont.

Ja.

Nu vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska börja för att reda upp i den här röran? Jag antar att jag får börja med att ringa en rutinerad och erfaren städfirma. Tätt följt av Anticimex beroende på vart åt det barkar.


Glädjeämne

Det bästa jag vet på morgonen är att höra hur grannens barn vaknar före (!!) vårat. Det händer inte varje morgon, men ibland så.

Mamaaaaaaaaaaa
, hör jag avlägset någon ropa. Och så dunk dunk dunk små barnafötter som springer över golv.

Då mår jag gott. Och så kurar jag ihop mig under täcket och ler i mjugg.

Ett litet glädjeämne i mitt liv. Kan man säga.

En statusuppdatering

Lista snottad från Engla.

4 TV-program jag ser:

1. TopModel (och jag är stolt över det).
2. Dexter.
3. Allt som kommer via en DVD-box.
4. Föresten visst är han som spelar Anton i Dexter så sjukt het!? Han konkurrerar faktiskt ut min kära Morgan Alling (som jag ju haft en crush på sedan barnsben).

4 saker jag gjort idag:
1. Bloggbiffat.
2. Gått på stan (jag börjar seriöst bli en del av inredningen på H&M).
3. Lunchat hemma hos en kompis.
4. Kontaktats av en radioreporter.

4 saker jag längtar efter:
1. Ljusare kvällar (det är inte hälsosamt för en vuxen människa att känna sig redo för sängen klockan fem på eftermiddagen).
2. Helgen - då kommer Carolina! The mother of all spex.
3. Åka pulka med lilleman (och i backen kommer jag naturligtvis att skrika vad alla pulkaåkare av rang skriker - SE UPP I BACKEN ALLA SMÅGLIN ANNARS GÖR VI TAMEJTUSAN SLARVSYLTA AV ER!!!)
4. Jul.

4 saker på önskelistan:

1. Mjuka fötter. Mina hälar så torra och vassa att de torde klassas som ett allmänfarligt brott.
2. Ny inredning. Vi har så mycket lägenhet. Och så lite möbler.
3. Att någon kommer hem till oss och stylar vårat hem så där Elle-interiör-aktigt.
4. Att vi ska montera upp vår komplicerade kökslampa. I Göteborg hängde lampajäkeln omonterad i två år. Detta får under inga omständigheter upprepas!!

Absolut sista inlägget under temat Bloggbiff

Jag har återkallat publiceringen av alla nedan kommentarer.

Jag uppskattar verkligen peppen, men jag mår heller inte bra av att det kastas skit på killen som eh... inte gillar mig. Jag har inte skrivit ett ont ord om honom och jag vill inte att det ska finnas onda ord om honom bland kommentarerna heller.

Att jag reagerade med återvändande inlägg är väl dock bara mänskligt? Tycker jag.

I övrigt har jag mailat bloggaren i fråga. Ett friendly, fint litet mail där jag sträcker ut en hand. Jag hoppas att vi kan vara vänner. Vänner som inte känner varandra, aldrig har träffats, aldrig kommer att träffas, inte har något gemensamt och som absolut inte läser varandras bloggar. Men än dock. Vänner.

Hey - inga taskigheter bland kommentarerna nu. Okej?Ser ni något peacetecken? Nej inte jag heller. Fast det hade onekligen passat i sammanhanget.

Fanx for the pepp

Tack för peppen mina vänner! 

Igår när jag insåg att jag fått ett långt inlägg i min ära (eller hur man nu väljer att se på det hela) (som kungen sa)... ja då dalade faktiskt humöret en smula. 

Jag blev uppriktigt ledsen.

Mest över hur mannen framställer mig att vara en blåst bimbo (även om det inte var så han menade så var det så jag uppfattade det). För en blåst bimbo det är jag inte och det vet ni som läser min blogg. Rolig är jag kanske inte jämt (alls?). Men blåst det är jag baske mig aldrig. Dessutom skriver jag mer än bara "statusuppdateringar". Det vet ni ju också (just nu pillar jag på en krönika som kommer finnas med i en tidning i slutet av månaden) (Zzpännande).

Den här typen av påhopp (som jag ansåg att det var) kommer garanterat att hända igen. Då kommer jag vara mer luttrad. Det här var första gången vettni. I am a beginner on dom här grejerna.

Well... Nu har jag talat med min familj och Drottningen Spiderdad, nu vänder vi blad och går vidare.Undrar hur många som får ont i käken av den här bilden? Säkert en och annan fotograf.

En liten bloggbeef så här på kvällskvisten

Efter att ha mottagit ett anonymt tips bland kommentarerna så halkar jag in på en blogg där blogginnehavaren i fråga spyr galla över mig (i ett låååångt inlägg).

Bloggaren (en man) tycker bland annat att...


... min blogg är rövtråkig (fair enough).
... jag har så tråkigt liv att jag på min höjd borde hålla mig till att stausuppdatera facebook (detta är något han personligen ska tipsa mig om).
... jag fullkomligt "lassar" in menlösa bilder och värst tycker han att det är när jag tar kort på mig själv och gör (vad han tror att jag tycker) "craaaazy" poser. 
... det är farligt för intellektet att läsa min blogg.
... allt jag skriver saknar substans.

Vidare bidrar min blogg tydligen till att denne man "vaknar upp med ont i käkarna varje morgon" (aj då) och han undrar även "hur i helvete" jag kan ha så många läsare?

Etc etc etc.

Haha! Herre min get.

Jag har nog aldrig blivit framställd på ett sådant här vidrigt sätt förut. Jag målas upp att vara en hjärndöd, fånig "liten brud", en bimbo utan något som helst intellekt. En idiot.

Trevligt.

Hoppas "bloggaren" känner sig nöjd med sitt fina inlägg och att käkarna sålunda känns lite mjukare imorgon bitti.Slänger in en fräck och crAAzzZZy bild på det.

Morgonen from hell

Låt mig återge morgonen from hell.

06.00 Jag vaknar av begynnande mensvärk. Ignorerar.

08.00 Jag vaknar av FUKKING MENSVÄRKEN SOM ALLA DI HÖGRE MAKTERNA GLÖMDE!!

08.01 Kutar in i köket och rafsar åt mig Alvedonpaketet (enda vi har hemma), med skakande händer sväljer jag två stycken tabletter (lika bra att fläska på).

08.15 Ligger i fosterställning i soffan.

08.30 Men vad tusan mensavärkshelvetet går ju inte över!

08.31 Nu har smärtan även spridit sig ut i benen.

08.32 Tänker att en kopp the kanske kan lindra?

08.35 Står i köket och... nej nu svimmar jag! Slänger mig ner i framstupa sidoläge.

08.36
Känner mig rädd. Två Alvedon, smärta i ben, svimingskänsla... JAG HAR TAGIT EN ÖVERDOS!!

08.37 Låser upp ytterdörren. Utifall att jag svimmar på riktigt så vill jag att grannen ska kunna kliva in när hon hör lillemans rop på hjälp (undrar föresten om grannen fattar att mamma bappa mamma bappa bruuuuuum betyder hej grannen min mamma ligger avtuppad på vardagsrumsgolvet, kom och hjälp!)

08.40 Jag ringer runt till familj och vänner för att se om någon kan komma över och se till lilleman medan jag vårdar VMTÖ (Värk Med Tillhörande Överdos).

09.00
En kompis kommer över. Tack!
 
09.01 Jag lägger mig och sover.

12.00 Mensvärk plus överdos har gått över. Pjuh!

Här ligger jag i sängen med tyck-synd-om-m...

foto0758 (MMS)

Här ligger jag i sängen med tyck-synd-om-mig-blick. Fy vilken jobbig morgon jag har haft. Ingen höjdare alls. Ska sova en sväng.

Snaskrunda

Ikväll ska jag och darling ha filmkväll.

Med direkt anledning av det blev jag extremt sugen på något snaskigt. För snask är ju nästan obligatoriskt (lagstadgat?) när man har filmkväll. Men gå ut i snöstorm mitt i mörkan kväll... hur roligt??

Efter att ha bett, tiggt, hotat, trugat och mutat min kille att gå till affären åt mig - utan resultat - fanns det bara en sista sak att göra. Gå själv. Bara att fästa den osynliga snöplogen kring magen och plöja min väg till affären. Vad gör man inte för suget?

Nu ska här snaskas med andakt.


Mjukgörande

Pallade mig ut i snöstormen tidigare idag för att få lite luft. Gick förbi Åhléns och köpte mig en mjukgörande liten kräm (har haft den förut i torra tider och den är väldigt snäll mot mitt ansikte).

Min hy har varit så torr och fnasig den senaste tiden att man kunnat lägga pussel med vissa delar av ansiktet. Men nu så. Nu ska det mjukgöras. Dagarna i ända.


Amerikanare och telefonsvarare

Om man får tro amerikansk film så är amerikanarna galna i telefonsvarare. En signal och så please leave a message after the tone piiiiip. Och meddelanden lämnas - det ska gudarna veta! Jänkare på film räds inte att tala med en maskin, hela livshistorier pratas in och det sparas inte på några känsliga detaljer.

Hur vågar dom?

Att vara mördare med telefonsvarare är ju som att tigga om akut livstids fängelse. Det är nämligen bara en tidsfråga innan medbrottsling ringer och efter pipet tackar för ett väl utfört mord = vips har telefonen förvandlats till en enda stor bevisbörda.

Så orutinerat.

Populär grej i Amerika. Bildkälla.

 

Förmiddag i soffan

Nu har lille von fisen somnat. Så här tidigt på dagen brukar han aldrig nappa, det är snuvan och lite feber som talar.

Denna förmiddag har vi för övrigt tillbringat i soffan. Väldigt tacksamt för trött mamma att lille förkylningskidet är helt okej med att sitta still och göra... ja vad han nu har gjort.


Försmäkta hemma

Idag får vi försmäkta hemma i lägenheten.

Natten har varit tuff på grund av liten mans förkylning, så vi (läs: jag) är smått (läs: jäkligt) slitna. Idag vräker dessutom snön ner över Skövde.

Så det blir till att stanna hemma, kura och kurera.

Svar på fråga

Har undrat en sak, varför tar du alltid kort på sakerna på golvet? Är det inte omständigt att plocka ur alla saker ur påsen för att ställa det på golvet för att sen plocka in det i kylen? Kanske kommer av en vana för en bloggerska?

Svar:
Eftersom att jag ofta skriver inlägg där objektet/objekten på bilden är av direkt betydelse för själva "punchlinen" så brukar jag fota med matta, golv, soffa, vägg eller annan neutral bakgrund. 

I övrigt fotar jag aldrig något som känns omständligt. Just detta inlägg tog cirka fem minuter att producera från idé till färdig produkt till matvaror i kyl. Själva meningen var att ni med enkla medel och blott ett ögonkast skulle se att jag handlat allt utom - ja just det - mjölken. Sedan var min förhoppning även att ni skulle fnissa igenkännande. Lite i alla fall?

Pyttepyttelite?

Pyttepyttelitet fniss i lille lille mungipan?

Inte?

Nänä okej.Golvbilden... Den långa korven är bröd.

Jag är manipulerad

DVD-boxarna med Dexter har totalt manipulerat min person. Duperat, vilselett, förvirrat mig... Jag är nämligen så inne i serien att jag förra måndagen totalt GLÖMDE BORT ATT DET VAR TOPMODEL!!

GAH!!!

Men idag så, idag ska jag se TopModel och det ska ingen Dexter i världen hindra mig från.

Ursäkta?

Allt jag skulle göra var att handla en liter mjölk.


Intressant info

Lystring intresseklubben!

Snus-klubban har lanserats i karamellform. Har jag upptäckt.

Fett najs.

Nya sockor

Igår köpte jag nya sockor.

Äntligen!

Nu funderar jag på att larma dessa. Styckvis. Så att de inte hamnar på orätta fötter.


Godmorgon måndag!

Jaha då kickar vi igång en ny vecka.

Jag och lillen startar med öppen förskola, sedan ska vi med några kompisar hem och leka där, efter det... ja jag vet inte. Vi håller alla dörrar öppna. Kan bli hur galet som helst.Varje måndag kräver två peacetecken.

Skön söndag

Idag har vi haft en skön söndag.

Först var jag och lillen ute på powerwalk, gick även till lekparken en sväng (där vi blev gungprejade av galenpappan) (jag bearbetar fortfarande den händelsen). Efter det promenixade hela lilla familjen till Rådhuset för mysfika (jag drack varm choklad med grädde, det var så mättande att jag var helt väck en stund).

Under eftermiddagen har lillefisen varit hos sin farmor, jag har slappat och Spiderpapa propsade på att dammsuga hela lägenheten (och jag är väl inte den som är den).

Softish.


Gött.

Galen grej

Idag hände det en smått galen grej när jag och lilleman var i lekparken.

Jo.

När vi går in genom grinden till parken går det en pappa med tillhörande barn efter oss, inget konstigt med det. Nu ska vi guuuuunga, tjoar jag högt till lilleman och parkerar vagnen precis vid lekplatsens enda babygunga. Lillens sko har halkat av lite, så innan jag lyfter över honom i gungan ser jag till så att den sitter ordentligt på foten.

Vad tror ni då jag skymtar i min arma ögonvrå?

Jo pappan som gått efter oss snabbar sig fram till gungan och lyfter ner sin unge där! Bara så!! Likt en bilist som med fula medel snor någon annans parkeringsplats. Jag känner mig chockad. Jamenar karln måste ju vara både blind, döv och lätt efterbliven för att inte fatta att VI skulle ha gungjäveln (eller lilleman rättare sagt, jag får nog inte ner röven där).

??

Efter att jag har plockat upp min tappade haka från marken flyttar vi oss en meter åt vänster så att galenpappan kan börja gunga sin unge. 

Känner viss vilja att starta fight, mula gubben med grus eller dylikt. Men jag vill inte nedvärderar min person genom att börja tjafsa om en fjuttig lekgrej. Inte inför barnen.

Jag och lillen gick till rutschbanan istället och han var lika glad för det = huvudsaken.

Och gunga gjorde vi lite senare. Jag svingade lilleman mycket högre, roligare och tjoigare än galenpappan gjorde med sitt kid. Kanske blir det så NÄR MAN HAR INVÄNTAT SIN TUR!

Ny låt med Teodoure

Min killes brolla Daniel har släppt en låt med sitt band Teodoure.

Daniel sjunger - visst är han grym? Hela bandet är grymt bra givetvis.


I will wait by Teodoure


Nu tycker jag faktiskt att Daniel, och även min rockande kille, får börja casha in lite feta pengar med sin musik så att schläkta kan börja leva gott = inte för mycket begärt.


Killarna i Teodoure.

Testing

I veckan testade jag nya Marabou Vinter Vit.

Min dom: Njaaaaaa...

Tycker nog att det vita och det vaniljiga tillsammans blev lite för sött. Om det nu är fysiskt möjligt för mig att tycka att något är för sött.

Nåväl.

Om jag trots allt åt upp kakan i ett nafs? Svar ja.
Om jag kommer att köpa den igen? Skulle absolut inte förvåna mig.


Tacokväll som blev en nachokväll

Uj sicken ytterst trevlig och roande kväll vi hade igår.Först käkade vi tacos där värdinnans hela världsbild snart vändes uppochner då hon förstod att inte alla familjer käkar sina tacotillbehör tillsammans med nachochips (hallååååå man käkar ju taco i skal såklart, mjukt eller hårt).Jag tog dock sedan dit jag kom och förvandlade tacomaten till en nachotallrik.Efter middagen spelade vi spel. Tjejerna rockade fett. Killarna rockade inte alls om jag ska vara helt ärlig.

Tacopartaj

Ikväll är vi bjudna på tacomiddag hos några vänner.

Kompis undrade hurvida vi tar bilen hem till dom eller om vi alla ska dricka vin och ha rejvpartaj?

Jag svarade att ja - vi tar bilen. Jag kör. Men om hon och karlarna vill rejva lite ändå på ett hörn av middagen så är det helt okej med mig.

Trevlig lördagskväll fina ni!Spiderchick tätt inpå.

Matchande

Igår hängde jag och lillen hos kompis Elin en sväng.

Jag blev glad och lite religiös när jag upptäckte att Elins köksmatta matchade min stumpor.


Hungrig

Tänkte just värma en trökig panpizza för att stilla lite hunger men kom på att jag för sjuttsingen har kvar rester från gårdagens hämtmat-middag.

YES!

Ibland vill det inte mycket till för att man ska gå upp i brygga.Gårdagens middag.

Bra start på denna lördag

Idag sov vi till halv åtta då jag vaknade av att en salivig bil brummade i mitt öra (haha älskade lille fisen - mamma älskar dig så mycket att hon blir kokko i huvudet).

Sen promenerade vi upp till min mamma, hon ska barnvakta lilleman några timmar idag.

Lyxigfierade morgon lite genom att köpa med mig en latte på vägen.LyxX!Snodde med en tidning från mamma, tro ni hon märkte något?

Nu är jag hemma och har massa viktiga saker att ta tag i. Men först det absolut allra viktigaste - lägga mig och soffan och slappa!

Fredagsmys

Spiderpapa nattar lillefisen och undertiden ska spidermama mysifiera hela lägenheten - inte ett värmeljus ska vara torrt när jag är klar med den uppgiften. I tell you.

Har spexat massa idag men orkar inte lägga upp några bilder just nu.

Tack föresten för alla skrivarkurs tips! Gött att få rekommenderat från folk som vet.

Kram och hörs imorgon!

Vårdslös

Jag och lilleman har skrivit in oss på en vårdcentral här i Skövde.

Min kille där emot har lite svårt att få tummen ur och lämna in de papper som krävs. Han tillhör alltså ingen vårdcentral ännu. Han går så att säga runt och är helt vårdslös.

Och jo, jag skriver det här inlägget enkom för att få med den där sista ordvitsen.

Tack och hej.


Julklappar

I veckan har jag handlat julklappar.

Lite konstigt att jag är så tidigt ute. Det brukar jag aldrig vara.

Men mest konstigt är det för att jag redan i samband med förra julen sa att jag inte tänker handla några julklappar i år. Alls. Till någon. Förutom till lilleman. Och inget i påsen är till honom.

?

 

Godmorgon fredag

Denna morgon har jag svultit mig själv. Inte ens kaffe har fått passera mina läppar. Nu ska vi nämligen iväg och käka lyxig ute-frukost på stan och då vill jag att samtliga magar ska vara mottagliga.

Häppåer!


Massa plut utan prut.Smile.

Skrivarkurs på distans

Spider von mama känner för att utveckla sig själv och sitt intellekt lite (vid sidan av allt annat) och undrar om någon månne vet en bra skrivarkurs (el. dyl.) på distans?

Sökte lite på nätet men blev inte klok. Ni är vanligtvis bättre än google.

Gärna ska kursen garantera omedelbar litterär framgång. Men det är inget krav.Undrar om Astrid gick skrivarkurs på distans? Bildkälla.


Typiskt mig

Det är så typiskt mig att gå ner till tvättstugan och lägga i två maskiner tvätt klockan fyra på eftermiddagen och sedan först klockan fem minnas att hey jag kanske ska hämta upp tvätten också.

- Klockan fem är väl inte så sent påkommet?, säger ni nu.

- Jo det är det för vi snackar KLOCKAN FEM NÄSTKOMMANDE MORGON!! Kontrar jag.

Typiskt som sagt.

Min vecka

På begäran kommer här min dagbok som publicerades i gårdagens SLA.

Uppdraget var alltså att berätta om min vecka (vilket var förra veckan).

Måndag
Jag och lillen går till öppna förskolan i Hentorp. Lek, fika och sång i kyrkan. Under sångstunden vill lilleman gärna röra på sig (torde vara helt normalt för en ettåring) och egenskap av mamma får jag naturligtvis ta rygg på honom. Antal stillasittande minuter i kyrkan landar sålunda på cirka noll. Efter sångstunden går vi med hem till våra kompisar och leker där.

 

Tisdag
Min pappa och bror kör hem våra nya matsalsmöbler till oss. Yes! Jag har alltid drömt om att ha ett stort rum med plats för matsalsbord och nu har vi fått det! Äntligen kan vi hålla alla de där frodiga middagarna för våra tjugofem (nåja) närmsta vänner. Vi inviger bordet genast med pizzalunch. På eftermiddagen åker killarna till äventyrsbadet. Jag känner inte för att äventyra badet ytterligare genom att visa upp min bleka lekamen i bikini, så jag stannar hemma. Åh du ljuvliga egentid!

 

Onsdag
Jag och lillen går på sång och rytmik. Det vill säga han kryper runt och pillar nyfiket på allt i lokalen och jag sjunger falsk samt med en sekunds fördröjning (på grund av att jag inte kan texterna). På eftermiddagen kommer en vän och hennes tvillingpojkar över till oss och leker. Fullt ös medvetslös kan man beskriva det som (där barnen står för ”fullt ös” och mammorna för ”medvetslös”).

 

Torsdag
Vi åker hem till kompis Kristin och blir bjussade på lunch tillsammans med tre andra mammor/barn. Alla dessa tjejer har jag träffat via min blogg och det är jag så glad över! På eftermiddagen kollar vi upp förskola till lilleman. Ursäkta vad skrev jag? FÖRSKOLA? Redan? Jisses… Hur ska det gå? Ja för lilleman kommer det naturligtvis att gå jättebra, men för mig? Jag kommer förmodligen att stå gömd utanför förskolan varje dag, lida av separationsångest och grina en skvätt.

 

Fredag
Vi möter upp kompisar på Rådhuset. Rådhuset har ett lekrum vilket är perfekt när man kommer tågandes med energifylld ettåring under armen. Dock är lilleman mer utanför lekrummet än i, men ändå. Kanske kan jag fråga Rådhuspersonalen om de kan sätta upp något för dörröppningen så att inte barnen tar sig ut? Taggtråd eller dylikt? På kvällen plockar jag och sambo fram dvd-boxen och avverkar några avsnitt av Dexter, vår nya favoritserie. Mördande bra!

 

Lördag
Jag får sovmorgon, underbart! På eftermiddagen får vi besök av kompisar och deras bebis. Gästerna går hem ganska tidigt så jag och sambo avverkar ännu några avsnitt av Dexter (vi är beroende, är bara inne på säsong två av fem men känner mig redan kallsvettig vid tanken på att det kommer en dag då det inte finns några avsnitt kvar att se).

 

Söndag
Vaknar tidigt klo… eller vänta lite. Skrev jag "vaknar"? Hur kan man ”vakna” om man inte ens har sovit? Natten var med andra ord bökig. Som det är ibland i en småbarnsförälders liv. Jag är trött men blir piggare när sambo föreslår frukost på Rådhuset. På eftermiddagen åker vi till mina morföräldrar i Falköping, fikar och gläds åt lilleman och hans charmiga upptåg. Visst är det lustigt föresten hur man kan sitta superlänge och bara titta på sitt barn och känna sig varm och lycklig i hela hjärtat? Kärlek! 

Sjappa

Nu sjappar vi iväg på bjudlunch hos kompis.

Har tidsinställt ett inlägg som ploppar upp här lite senare.

Trevlig torsdag fina ni!


Och just som ni inte trodde att Spiderchick kunde variera sin dagliga poseringsbild mer - ja då når hon nya kreativa höjder. Tröja från Monki, leggings från Gina och sjal från vintageonline.se.

Saker man snart blir varse om som förälder

Det finns verkligen en anledning till varför man kan köpa haklappar så stora att dom plastar in i princip hela ens barn.


Dagens leverans

Idag fick jag en ny leverans vid dörren (bud: pappa).

Man skulle lätt kunna tro att detta är en stapel med olagliga substanser, men så roligt ska vi inte ha det. Nix, det är hemgjort äppelmos.

Frysen är nu fylld.


Injektion

Spider von Papa har slagit nya trötthetsrekord och redan lagt sig för natten.

Själv tänkte jag injicera min dagliga dos av Dexter.

Hörs imorrn!

Snabb uppdatering

Vad uppskattat det är att ni delar med er angående det här med vänner. Tror att många kan läsa, känna igen sig och kanske uppleva sig lite mindre ensamma vid vetskapen om att fler känner likadant. Cred till er!

Svar på två frågor:

1) Jag har ändrat till Skövde i presentationen tusen gånger men min blogg är mupp och ändrar ideligen tillbaka till Göteborg = något form av dolt tecken??

2) Jag skriver inte eller svarar på frågor angående min sons färdigheter. Jag ogillar jämförandet som kan uppstå.

Kram!


Gårdagens posering som ni får avnjuta idag.

Har vart sämre

Sämre horoskop har jag haft.


Kaffe utan kaffe

Jag måste ha blivit så exalterad imorse när jag såg mig själv i tidningen för jag råkade visst koka kaffe - UTAN KAFFE!


Dagbok

Förra veckan fick jag äran att föra dagbok för SLA:s räkning (Skövdes lokaltidning) och detta kan läsas i dagens nummer.

Nu önskar ni allt att ni bodde i Skövde va?

Vavavavavavavavavava?

Eh...

Leverans

Denna morgon fick jag en fin leverans hem till dörren (bud: min mamma). Färska frallor (direkt från Ica), en chokladkaka och så dagens SLA.

Idag figurerar det nämligen med en viss tjej i tidningen... En väldigt spännande sådan. Om jag får säga det själv.


Många med samma känsla

Vi kan konstatera att det är många som någon gång har känt sig ensamma eller utanför.

Jag var en sväng på Kos som ni vet. Ni vet också att jag inte trivdes. Kände från dag ett att jag inte "passade in". Jag förstod mig inte på jargongen, klickade inte med någon. Tillslut kände jag (som många av er också skrivit att ni känner) att det var fel på mig. Det var en jobbig känsla.

Men det är aldrig är fel på dig. Det gäller bara att hitta rätt umgänge. Och det är naturligtvis inte det enklaste i alla lägen.

Vänskaplig biktFör det första vill jag säga att man inte måste ha tio stycken supernära vänner. Ibland kan jag känna att folk tävlar i vem som har flest kompisar. Det är liksom coolt att ha hela veckorna uppbokade med tusen olika social åtaganden och allra coolast är att bli dubbelbokad å nej jag kan inte åka till Lottas frodiga lantställe och ha skördefest tillsammans med sjutton av mina närmsta "tjejer" för vi ska ju bestiga Kebenekaise samma helg med "gänget".

Strunt i allt sådant! Hellre EN bra vän än tio halvbra.

För det andra vill jag säga att det oftast blir lättare vad gäller kompisar när man har slutat gymnasiet. I alla fall var det så för mig, även fast jag inte trodde det först. Nu är det sociala livet slut, tänkte jag på min studentdag. De vänner jag har nu är de enda jag kommer ha för resten av livet. Jag kommer aldrig att träffa några nya. Jag hade naturligtvis fel. Några av mina goaste vänner har jag träffat efter att jag slutade skolan.

Nu tänkte jag att vi kanske kunde ha en liten bikt.

Har du någonsin känt dig ensam? Utanför? Haft problem med kompisar? Känt att du varit i fel gäng? Mått dåligt på grund av en "vän"?

Gjorde du i så fall något åt det? Vaddå?

Dela med dig här i kommentarfältet!

Rolig grej

Denna förmiddag har jag haft besök av en person och tillsammans har vi spånat på en rolig grej som jag ska göra framöver. Supersp...

STOPPA BANDET!! Vad håller jag på med?

Jag HATAR ju när bloggar ska "teasa" och hinta om "hemliga projekt" och grejer. Håll det för dig själv om du ändå inte kan skriva vad det är, brukar jag tänka och känna mig en smula aggressiv.

Och nu då? NU GÖR JAG JU PRECIS SAMMA GREJ SJÄLV!

VF?

Nu måste jag gå iväg och förakta mig själv en sväng.


Gold

Yesterday Spidermama turned the saffron into gold.
Fast det blev fasiken inte gott. Jag tror att jag hade bullarna i ugnen för kort tid eller nåt?

Spiderpapa tyckte visserligen att dom var goda men det går inte att lita på för han är ju drillad att inte tycka annat.

Förstår ni?

Förstår ni vad Spidermama står i begrepp att göra?


Veckans blogg

Vad roligt!

Avenymamma är veckans blogg hos blogg.se.

Skönt att se att hon fortfarande läser min blogg. Även om vi inte har setts på över en månad. Jag saknar henne och våra "viktiga" bloggmöten massa!

Snart har hon väl hittat en ny blogg-BFF där borta på västkusten... En ny blond tjej med lugg som heter Spiderlick. Eller Spiderfuck. Eller nåt. Vad vet jag.


Trevlig lunchdate

Det var en väldigt trevlig lunchdejt hos gaymasen, trots att han inte har rent mjöl i påsen. Vi blev serverade tacopaj som fick betyget tio sobrerohattar av tio möjliga.Don´t hate me bacause Iam en strålande fotograf. Eh...Jag frågade Christoffer hur han känner inför det faktum att han, en ung, cool, lovande, snygg kille, umgås med en gammel morsa och hennes kid? Han svarade att det kändes helt lugnt. Pjuh!Lillefisen hade the time of his life.

Lunch hos gaymasen

Nu ska vi iväg på lunch hemma hos Christoffer aka gaymasen. Vi har bjudit in oss själva kan man säga (som föräldraledig har man väldigt få/inga sociala gränser).

Christoffer frågade om vi tål all mat och jag svarade att ja vi tål samt äter allt.
 
Vad gäller lilleman så äter han verkligen allt. Det finns nog nästan ingenting som inte har passerat det lille tarmsystemet. Även om hans smaklökarna har blivit mer sofistikerade med åren året.


 
Jobbar lite olika med fingrarna idag, som synes. Säg inte att jag aldrig varierar mig!

Rengöring

Nu har lilleman officiellt skurat golvet med min tandborste.