Spiderchick

Svårt att somna (som det kan vara ibland)

Min son hade lite svårt att somna igår (och jag var ensam hemma med honom).

19.00 Lillen sover i sin säng. Jag lämnar rummet o... nähä här lämnas visst ingenting. Lillen har vaknat och är ledsen.

19.02 Försöker få lilleman att somna om. Håller hans hand och snart somnar han igen. Jag smyger ut ur rummet och... NÄE kidet är vaket igen!

19.10 Sitter bredvid lillens sängen och sjunger. När trollmor har lagt sina elva små troll och bundit fast dom i svans... Liten sover.

19.21 Jag smyger ut. Hinner cirka en meter sedan vaknar lilleman igen VADÄRDETHÄR??? Undersöker tröskeln för att se om det sitter någon form av detektor där som skickar signaler till lillen varje gång jag försöker lämna rummet?

19.22 Närtrollmorharlagtsinaelvasmåbarnochbun... Lillen sover. Jag krålar ljudlöst ut ur rummet (bara avsaknaden av skjutvapen skiljer mig från en tränad elitsoldat).

19.30 Lillen vaknar igen. Suck. In i rummet, hålla hand, lite sång och så sover han åter fast... Jädrar! Nu har jag på något konstigt sätt kilat in min hand under lillens rygg. Hur ska jag få ut den utan att han vaknar?

19.31 Amputation känns som en möjlig utväg.

19.40
Pjuh! Lilleman sover och jag har alla kroppsdelar intakt.

Resten av kvällen lugn.

Ida

Tips: Tio minuter efter insomnandet sover de som tyngst!Jag kan gå in och kasta runt min son efter tio minuter utan att han vaknar. (typ)

sandra. wicked.

Låter som ett härligt avslut på kvällen:)

malin

jag skulle vilja ha dig som kompis. alltså jag har andra vänner men du är härlig!! låter fel men aa. så är det.

JP

Naaaw!

Sara

Åh vilken skön kväll! 40 min läggning...

När Lillfisan hade svårt att somna tog det minst en timme, oftast två.

Det var tider det!

Nu går hon själv till sängen och vill sova!

(skryt på hög nivå!)

Sanna

Din blogg är så härlig =)

E M E L I E R E S E R ! ! !

så jobbigt sånt där!!

Stina

Haha, det där känner man ju igen alldeles för väl. Bara det att min lilla envisas med att somna runt 22 istället för 19. Puh! Kram på er i vinterkylan, hörde att ni hade världens snökaos hemma på slätta, alla skolbussar inställda :p

Anna

Känner igen det där;)

Sara

Kanske är han inne i en utvecklingsfas? ;) Tycker en del "alltid" skyller på det, men många gånger kan det nog vara så :)

sargit

Oj vad jag känner igen mig i vägra-sova-fasen :)

Fast 19.40 låter rena himmelriket för oss ;)

Men det går periodvis kan jag "trösta" dig med.

Ett tag somnade båda våra på två röda, men ibland vägrar båda två och iblandär det den ene bara som envisas med att vara vaken.

På sistone har vår lilla dotter bestämt sig för att vara vaken och vägrar somna föränn närmare tio, och då lägger vi barnen ändå vid åtta snåret...

Jag går dock inte in på en gång, utan väntar några minuter (beroende på skrikens art såklart).

Ha en trevlig dag!

kram

So

Jag gjorde en undanmanöver när han var i en sån period, Jag lade mig på sängen bredvid, gömde mig halvt under ett täcke, när han "somnat" så la jag täcket som ett krigsskydd så jag fortarande "låg" där. Jag rullade över till andra sidan av sängen, ner på golvet, kröp krypskyttsaktigt (som en larv?)ut ur rummet. Detta är faktiskt på riktigt, efter några timmars försök då han var jättetrött men vägrade sova om jag inte var kvar.

Luucy

haha, det är inte så lätt alltid :D Tur att det slutade med alla kroppsdelar intakt ;)

L

Såg nyss din lilla videosnutt på er lägenhet. Jättefin! Du nämnde att det inte gick att elda i öppna spisen (eller vad det nu kallas) Sen när lillen blir större kan du fylla upp med massa blockljus och tända däri, supermysigt! Kram

Sara

hehe låter härligt. i mina öron är det där ett exempel på en SMIDIG nattning. men å andra sidan är Maja bara 7 veckor också :)

som DOCK sov i sin EGEN säng hela natten inatt, Det du! lycka :D

En Liten Emma

haha, jag skrattar alltid högt åt sina tidlistor.. ! Så klockrent!

ellinor

hej där sötnos :)det skulle varit jätte kul om du ville vara med i min dagens blogg tävling, där du kan vinna ett inlägg till din blogg för att få fler besökare om du är intresserad av det.

des skulle hjälpt mig jätte mycket :) kram

tävlingen hittar du här:

http://lifeasiam.blogg.se/2010/november/dagens-blogg-mandag.html

Fredrik Frisören

det kan verkligen vara lite svårt ;)

iriz

hej allt bra ?:)

Spiderchick

Malin: Haha tack fina :-)Sara: Ja 40 min är väl inte fy skam, vi har haft värre kvällar ;-) Att kidsen SJÄLVA propsar på att få sova låter fett najs. Det får man skryta om! :-)Kram

Spider

Sandra P

Haha, jag ÄLSKAR det här med sömn och småbarn, alla föräldrar, inklusive mig själv, är ju helt besatta! Det roligaste (?) med dom små är ju ändå att när man tex har bråttom iväg så ska dom såklart sova i fyyra timmar i sträck på dagen, FAST man gör allt extra högt. Men när man verkligen, verkligen skulle göra vad som helst för att dom ska sova då tar det först och främst sjuttielva timmar att få dom och somna och när man till slut lyckas gå därifrån vaknar dom av att det knakar i tån. True story!

Gillar din blogg!

sara - mamma till wilda

Jag tror nog allt du får testa en ny sång. Den där om trollen verkar ge honom mardrömmar ju!

Nikita Thywoman

Att söva barn verkar vara en oändlig syssla för vissa. ;p Jag har visst bara träffat ungar som däckar som klubbade sälar vid sju-snåret! Det verkade tidigare ofantligt lätt det här med sovandet..

Lajsa

wow, alltså WOW! Jag har ju alltid sett dig som min blogg-idol men så vipps är vi nu själsfränder.

Jag har också tagit cellprov! Kanske inte helt unikt.

Men jag är också en elitsoldat. Faktiskt på riktigt.

Och så har jag också svårt att sova.

Precis som han som är gjord av hälften dej, så det borde räknas det med.

Fast jag har förstås inte i en på långa vägar lika fin lägenhet som ni. Men hey, jag trivs på 19kvadrat i väntan på min tur :)Jajemen, efter denna lilla novell till inlägg ska jag nu försöka sova trots all upphetsning över min upptäckt.Sov gott Spajder!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress