Sorgligt

Idag var det en sorglig nyhet som nådde mina ledsna öron.

Michael C Hall aka Dexter är tydligen gift med tjejen som spelar hans syster i serien.

VF!!

Nu har jag ju visserligen redan hittat min drömprins men jag tycker ändå att alla heta skådisar kan hålla sig singlar för... ja för... ja för SAKENS SKULL GOT DAMMIT!Dexter med syrran som tydligen är fruga IRL.

Bara i vår familj?

Är det bara i vår familj som det sjungs hitte-på-melodier med texter som "det luktar bajs från blöji, bajsi, bajsi, pluttiplutt, bajsi, bajsi, pluttiplutt"?

Någon annan som är på samma kreativa nivå?

Eller?

Alla?

Ingen?

Va?

Vad sa ni sa ni?

Borde jag tvätta håret?

White trash

Häromdagen fick jag höra här på bloggen att jag är "white trash". Antar att det var menat som en förolämpning. Låt mig kategorisera å det grövsta och anta att mångas bild av en kvinna som är så kallad "WT" är som följer.

Bor: Mindre ort / förort.
Utbildning: Ingen.
Jobb: Lågavlönat.
Favoritaffär: Lågprisvaruhus (meckat är Ullared).
På fötterna: Träsko eller foppatoffel.
Stil: Oidentifierbar.
Barn: Ja, fyra stycken med tre olika karlar.

Vad är det som är så himla fel med ovan? Människor som månne lever ungefär så behöver väl inte ha ett sämre/olyckligare/tråkigare liv än någon annan. Tvärt om tror jag.

Har ni till exempel sett Mia Skärringers karaktärer Gulletussan och Tabita?

Gulletussan är piffig och snygg, har två välartade barn (som hon citat "är mycket nöjd med"), hon är gift med en framgångsrik hockeyspelare och tillsammans är dom "Karlstads familjen Beckham".

Tabita är Gulletussans motsats - hon bor i lägenhet i förorten, har tre ungar med tre olika karlar, kedjeröker och har en "tatovering" i svanken.

Gulletussan är olycklig och trasig inombords. Tabita där emot är lycklig, tillfreds, tar livet med en klackspark och har dessutom ett "hejdundrandes gött sexliv".

Hajar ni poängen? Jag tycker det är ett himla fint sätt av Mia Skärringer att säga att ett "lyckat" liv på pappret inte nödvändigtvis är lika med faktisk lycka.

Värt att tänka på.Spiderchick ♥ Tabita

Tidig morgon

Idag var vi uppe tidigt hela familjen. Redan klockan sju (som ju blev klockan sex på grund av vintertiden).

När klockan slog nio hängde vi på låset till Rådhuset för frukost-tajm.

Smörgås, smoothie, ägg, juice och latte för 50 pix.

Så billigt att man nästan känner sig lurad.Gött.

Vänskaplig lördag

Tidigare idag hade vi besök av hunden Pugh (I am in paradise? frågade lillen som älskar djur).

Just i detta nu käkar vi pizza här hemma med några vänner.

Najs lördag indeed!- Eh... whoopsie, var Pughs kommentar när vi ertappade honom med lillemans troll.

Alldeles för bra

Den här osthyveln är bra.

För bra.

ALLDELES FÖR BRA got dammit!

Den är precis sylvass och skär ostskivor tjocka som bäddmadrasser.


Ny matsalsmöbel (fast ändå inte)

Vi har fått min pappas gamla matsalsmöbel (med utdragsskiva och plats för åtta personer). Inte modernaste gruppen i landet kanske men hey - man kan göööra den modern med rätt duk och utsmyckning tänkte jag.

Ja.

Vad jag inte tänkte på är att jag är inredningsmässigt efterbliven. Totalt okapabel att hitta kul grejer till hemmet. Blind för det fina.

Så.

Nu får ni hjälpa mig (ni hjälpte ju så bra gällande inredning i fönstren). Hur skulle ni göra för att få den här matsalsmöbeln att se mer uppdaterad ut? Vilken stil skulle ni satsa på?

Tänkte att jag skulle börja med att klä om stolsdynorna (kom inte och säg att det inte går, allt går bara man inte är så knusslig). Eller?

21:15

Igår gick vi och la oss kvart över nio.

Vi var SÅ trötta.

Var det någon annan som gick och la sig så tidigt eller innehar vi något sorts landsrekord?

Vad gör ni ikväll?

Vi vet iallafall vad vi ska göra.

Jag gjorde det!

Häromdagen var jag i mataffären.

Såg till min stora lycka att det var extrapris på choklad - två stycken stora kakor för tjugofem kronor. Billigt! Gick till kassan, betalade, kom ut och... VF! Ingen rabatt dragen på chokladen?? Hela sex kronor totalt skoningslöst bortbluffade!

- Nä nu jädrarimej, tänkte jag. Och så gjorde jag vad jag aldrig tidigare hade trott att jag skulle göra. Jag gick till kundtjänst för att framföra klagomål.

Som en snål människa med för mycket tid till övers stod jag där i kön (med chokladen i högsta hugg) och kände mig irriterad, lurad, utnyttjad och en smula smutsig.

Ja.

För att göra en lång historia kort var det naturligtvis jag som hade sett fel på pris. Inget konstigt med det. I 99% av sådana här infekterade rabattfall är det kunden som har fel.

Tänkte först att jag skulle bli omotiverat arg och kräva retur på godsakerna - i ren protest för att jag hade sett fel liksom. Men hey! Det är ju faktiskt några år kvar tills jag får lov att bli gammal och gniden på riktigt. Så jag lät det hela bero.Not so cheap after all.

Gött

Är det bara i vårat hem som det ligger eltandborstar i hallen och göttar sig bland grus och smuts?


Tankar

Glassen igår var skitgod. Jag rekommenderar starkt!

I övrigt har jag så stört mycket att tänka på och ta ställning till i dagarna... Tankarna går som bergochdalbanan Balder upphöjt till hundrafemtio i huvudet på mig.

Dessutom involverar tankeverksamheten frekvent telefonkontakt med en dam som är ungefär lika trevlig som en feldresserad pitbull på crack.

Ja.

Ni får ursäkta. Nu skriver jag i gåtor. Inte så roligt för er att ta del av.

Dock håller jag på med en rolig grej just nu som ni absolut får ta del av! Nästa vecka. Will show you så snart det är ute.Här giver jag eder min sedvanliga poseringsbild. Tröja från Spiderpapas garderob.

Wild

Ikväll är Spidermama lite wild and crazy.


Inte en dag försent(Jaaaa jag dricker light).

Att skaffa nya vänner

Jag har precis blivit dumpad. Det är svårt. Vad gör man när alla vänner genom åren försvunnit på olika håll och man tappat kontakten. Jag har endast en bra vän kvar, och vi kan med nöd å näppe ses en gång i veckan pga av våra olika arbetstider och vi bor i olika städer. Det suger. Hur gör man när man inte har några vänner kvar? Tipsa gärna. Har försökt på alla möjliga sorters vis. Men i min ålder verkar alla redan ha en fast vänskapskrets och en till i gänget verkar inte va att tänka på?! /C

Svar:

Förstår ditt dilemma. Det går dock alltid att skaffa nya vänner. Jag lovar!

1) Underskatta inte internet.
Kolla om det finns något forum där du kan gå in och söka nya vänner. Använd facebook för att söka upp gamla bekantskaper. Starta en blogg. Jag vet massa människor som fått kompisar via just bloggen (mig inkluderad).

2) Kollegor.
Dra ihop after work med arbetskollegorna, starta någon aktivitet (typ bandy en eftermiddag i veckan) eller något annat som gör att ni får tillfälle att ses även efter jobbet.

3) Kolla kretsen kring kretsen.
Kolla runt lite bland folk du känner - vilka människor känner dom? Kanske din mamma eller dina syskon vet någon som är i "samma sits" som du? Kanske kan de ordna en vänskaplig blind dejt?

4) Gör något nytt.
Flytta, byt jobb, börja plugga, gå med i korp-fotboll, stick ut och res eller vad som helst. Nya utmaningar innebär finfina chanser att träffa nya människor. 

5) Ragga kompisar
Om du hamnar på en fest - se till att prata med alla! Om du har mycket gemensamt med någon, försök få en anledning att byta nummer med denne. Vi är ofta snabba med att byta nummer med "flirtar", detsamma borde vi göra med potentiella vänner.

Kom ihåg!
Våga vara lite "på". Vi svenskar är ofta blyga och lite fega och tänker att alla andra "har fullt upp med sitt". Så är det oftast inte. Våga ta initiativ till umgänge! Ingen människa är "klar" med sin bekantskapskrets, jag tror att alla är öppna för nya vänner.

Kom också ihåg!
Alla människor känner sig deppiga och ensamma då och då. Alla tänker ibland mitt-liv-är-så-tråkigt-alla-andra-är-så-lyckade-och-populära. Det går över.

Viktigt!
Värna alltid om de vänner du har. Detta låter cyniskt men jag kan ibland tänka om jag bryter upp med Spiderpapa idag, vilka kompisar kan jag ringa då? De vänner man kommer att tänka på - det är dom man ska hålla extra hårt i.

Iväg på lunch och tack föresten

Nu sticker jag och lillefisen iväg på mamma/barnlucnh.

Har tidsinställt ett inlägg som ploppar upp lite senare (om nu allt vill fungera). Det heter - Att skaffa nya vänner och är baserat på en kommentar jag fått under detta inlägg.

Jomenvisst.

Hope you will like.

Kan passa på att tacka för alla fina kommentarer och mail jag fått senaste tiden. Ni skriver att jag gör er glada - ni gör MIG glad! Varje dag!

Denna blogg är alltså ett givande och ett tagande. Kan vi konstatera.

Kram till er ♥


Gammel bild från i måndags.

Älskad traktor

Lillen har fått en traktor som han älskar över allt annat och vägrar skiljas ifrån. Den har varit med i mataffären, på Rusta, hos mormor, i badkaret, i sängen etc. 

Det är en mycket motvilligt liten kille som släpper taget om leksaken när man ska ta på honom tröja om morgonen. Helst vill han att man ska tråckla traktorn genom ärmen.- I love this yellow thingie, säger lillen.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

FY FARAO VAD GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT!

Min smak vad gäller tv-program är som ni förstår exquisite.

Filmkväll

Funderar just över vilken film det blir ikväll...Igår såg vi film x (behöver ju inte skriva titeln utifall att någon blir förargad över att jag nu avslöjar slutet) som slutade med att halva Frankrike hade gruppsex. Folk slet av sig kläderna mitt på gatan och pippade varandra både till höger och vänster.

Eh?

Alltså jag vet inte hurvida ni har haft orgie med femtusen pers samtidigt men... Jag tyckte nog att det hela var aningens överdrivet. Rality check NOT liksom.

Eller? Det kanske bara är jag som är oerfaren?

Middag deluxe

Spidermama har stått vid spisen idag och slagit på stora bongotrumman.

Som synes.

Fullt ös

Uj sicken dag vi haft.

Fullt ös medvetslös beskriver aktiviteten bra.

Nu måste jag akut lägga mig horisontellt en sväng.Little man and the twins.

Kom över ditt ex - de sex budorden

Fick frågan om jag kan tipsa om hur man lättare kommer över sitt ex och självklart kan jag göra det. Vad ni vill ha - mama gives you (eh...).

Spiderchick ger er de sex budorden - så kommer du över ditt ex (baserat på egna erfarenheter).

1) Tänk på att DU är helig!
Tänk på att du förtjänar det allra bästa! Du förtjänar att må bra och DU är viktigast i DITT liv. Inte någon före detta partner.

2) Du skall icke missbruka information.
Hur lockande det än är att minutiöst följa sitt ex statusuppdateringar och konversationer på facebook - gör det inte! Du mår mycket bättre av att inte veta exakt vad han/hon pysslar med.

3) Du skall icke hava begär till ditt ex.
Fortsätt inte att träffa ditt ex. Du drar bara ut på smärtan. Nej ju fortfarare du kapar banden - desto snabbare kommer du över personen.

4) Du skall icke göra dig ngn bildstod eller avbild av ditt ex...
Det är lätt att glorifiera sitt ex och bara tänka på hur fantastisk och bra allt var i relationen. Men hey - det tog ju slut av anledning, eller hur?

5) ... men visa ändock aktning.
Hur lockande det än är att snacka skit om sitt ex till alla med två öron - gör det inte. Du vill väl att han/hon behandlar dig med respekt, eller hur?

6) Du skall öppna ditt sinne.
Passa på att göra massa roliga saker utan att någon partner lägger in sin veto. Träffa nya människor, stick iväg på en häftig resa, färga håret... Efter ett år kommer du förmodligen tycka att uppbrottet var det bästa som kunde hända annars hade du aldrig träffat de där nya vännerna eller förverkligat den där drömresan och du hade absolut inte upptäckt hur bra du passar som rödhårig. Do you get it?

Inget ont som inte för något gott med sig.

Hit me baby one more time...

... tror jag inte att vi kommer sjunga på babyrytmiken idag. Lite synd för det är en jädrigt hookig låt.

Ja vi ska ju alltså iväg och sjunga nu jag och lillen.

Sen får vi besök av kompis plus tvillingkids så det är fullt upp denna onsdag.

Jag har tidsinställt ett inlägg (som publiceras lite senare) så ni slipper känna er helt bortvalda. Bloggen har krånglat en del det senaste (surprise) men jag hoppas det ska fungera.Spiderchicks signatur-pose. Skjorta från Monki, jeans från Gina (ni brukar ju vilja veta).

The new stuff

Nu har jag omsorgsfullt spridit ut de nya grejer i lägenheten.I köket hänger tavlorna. Känslan jag vill åt är "lantligt romantisk möter fransk liten by i bergen möter nybakat bröd möter brittisk 1700-tals roman". Ni förstår säkert vad jag menar.I vårat sovrum står plastrosorna och prunkar.I matsalen (jomenvisst) står de fina ljusstakarna och myser mellan en orkidé och en grön växt.

I am well happy!

Sköna rum

Idag har jag shoppat lite på Sköna rum, en inrednigsbutik här i Skövde.

30% på allt har dom just nu.

- Gött hela butiken är gratis, tänkte min hjärna (den har lite svårt att registrera rätt info ibland) och så shoppade jag för mer än vad min föräldrapeng egentligen tillåter.Två tavlor, ljusstakar, rosor, en prydnadsgrejsimojs och en grillvante (ej med på bild).

Tunna dörrar

Hur kommer det sig att folk i amerikanska filmer alltid har så tunna ytterdörrar?

Är det så i Amerika rent generellt? Att alla hus har en dörr som är ungefär lika tjock som en bit papp? Med ett lås så lamt att en normalbegåvad femåring kan tråckla upp det med en nagelfil? 

Va?

Eller varför bry sig om låset föresten.

Oftast består nämnda dörrar till hälften av glasruta. En glasruta som riktigt tigger om problem och säger hej där herr Kallblodig Seriemördare krossa mig och stig på för all del!

Huha!


Typ så här menar Spiderchick.

Barnpassning utan internet

Kompis (med tvillingsöner) ringde nyss.

Kompis: Vill ni leka idag?
Jag: Tyvärr, jag ska vara ensam hemma.
Kompis: Men då kan du komma hit och ta hand om mina barn!
Jag: Eh...
Kompis: Det kan vara jättenyttigt för dig att prova på två kids.
Jag: Nja...
Kompis: Vi har inget internet heller, det kan du också behöva prova på.

NEJ! Där går fasen gränsen.

Passa två barn under min egentid - kanske.

Testa på livet som internetlös - ABSOLUT INTE!

Ej klaga

Sak jag inte kan klaga på:

Att vi har för få äpplen hemma.


Dexter

Nu har vi avverkat hela säsong 1 av Dexter och jag är fast. Beroende. Vill ha mer!

Måste få tag i säsong 2. Mama needs it. Must have my fix.

Tur att det i alla fall är TopModel idag så att jag får lite annat att tänka på.Mördande bra serie (om ni ursäktar den dåliga ordvitsen)!

Paj i tre dagar

I lördags fick vi hem ett stort lass med paj av mamma.

Nu har jag käkat denna paj tre dagar i rad.

Imorgon måste jag verkligen äta något annat. Börjar få skörbjugg-känningar.


Inget regn idag

Nu ska vi traska iväg till öppna förskolan.

Tur att det inte regnar. Igår regnade det hela dagen och vi femtiden kände jag att näe nu jädrar får vi ta oss ut ändå så att den lille får lite luft.

Väl ute hade jag fullt sjå att få fast det sabla da-vinci-kod-komplicerade regnskyddet över lillens vagn. Jag fattar ju aldrig vad som är bakochfram och uppochner! Inte blev det bättre av att jag stod precis utanför en restaurant heller och hade femton matgäster som publik kom igen spider think fast think fast people are watching GOT DAMMIT WOMAN!!

Det tog så lång tid att få allt på plats att när jag väl var klar kändes det nästan lika gott att gå in i igen.

Men som sagt. Inget regn idag.

Första fläcken

Nu har första fläcken på mattan kommit (jag sa ju att jag skulle meddela er).

Den första av many more to come. I am sure.

Burk

Vårat Willys har inte påsar till lösgodiset - utan pappersburkar.

Perfekt!

På så vis är det skitlätt att smita in i köket och ta sig några bitar innan maten. Helt ljudlöst. Inget prassel som spetsade pojkvänsöron kan höra. Inget alls. Ha!

Tilltag numera totalt vattentätt.


Sämst med hösten

Några av er vill inte att jag skriver en "sämstalista" med hösten och hey - till höstens fördel måste jag tillägga att jag faktiskt är ett fan! Det är min favoritårstid.

Där emot finns det tre saker som jag inte gillar.

Sämst med hösten (gäller också vintern):

1) Tamejtusan allt blir elektriskt. I synnerhet håret. Hårstråna ömsom ligger slickade utmed hjässan (som en snitsig Skalle-Pär frisyr) ömsom står upp som på en galen (blonderad i mitt fall) vetenskapsman. Inte alls najs.

2) Händer, fötter och läppar blir svintorra och kan med lite god vilja extraknäcka som rivjärn = inte positivt.

3) Förkylningarna avlöser varandra (i synnerhet om man rör sig i barnakretsar). Just som man blivit av med nästäppan som gud glömde så svullnar halsmandlarna upp så mycket att man grinar bara man råkar svälja lite saliv.

Bästa med hösten

Varm choklad, stärkande promenader och färggranna löv i all ära.

Här kommer vad som är det BÄSTA med hösten. På riktigt.

1) Man slipper tidningarnas bantningshysteri med omöjliga rubriker som "Så går du ner tio kilo på under noll dagar" eller "Tänk bort dina celluliter".

2) Man behöver inte längre vara den där "dricka-rosé-varje-kväll-och-umgås-otvunget-med-mina-tjugofem-närmsta-vänner-som-jag-egentligen-inte-har" personen. Det är helt legitimt att sitta hemma och göra inget.

3) Man behöver inte längre mörka sitt tv-tittande. På hösten får man umgås med dumburken. A lot!

4) På facebook behöver man inte längre fejka häftiga semesterupplevelser. Istället räcker det med att man uppdaterar status med orden tända ljus hihi! och alla tycker att det låter som att man har världens mysigaste liv.

5) Man kan gömma ofilade hälar, putmage och håriga ben under lager av sköna kläder.

6) När man sitter på ett fik med sina kompisar så slipper man att ideligen avbryta konversationer genom att (i ren impuls) illvråla och springa tre varv kring bordet. Getingarna har nämligen gått i ide (är döda?).

Nästa inlägg: Sämsta med hösten.

Lilleman har sovit borta

I natt sov lillemannen över hos min mamma. Det är första gången han har varit borta över natten.

Lillen sov jättebra. Mamma sov inget alls.

Nu tycker jag att vi kan göra så här varje lördagnatt! Mamma är säkert på.Gick upp klockan åtta idag för att njuta av en lugn morgon med Dexter på tv.

Filmen igår

Social Network handlar om hur Facebook uppstod och utvecklades. Intressant att se vad detta monsterfenomen mynnar från.

Min kille är dock inte så där superintresserad av facebook eller internet överlag så han tyckte väl att handlingen var så där spännande. Själv tyckte jag att filmen var kul och killen som spelar Mark Zuckerberg (läs: grundaren av FB) var bra.

Jag: Älskling titta, nu kommer han på namnet - FACEBOOK! Woho!
Min kille: Hm...
Jag: Älskling titta, nu uppfinner han statutsraden, ser du ser du ser du ser du!!
Min kille: ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz.

Lite så.

Iväg

Spiderpapa har vaknat och nu drar vi iväg och ser The Social Network.


Bio (om vi kommer iväg)

Nu är vi hemma hos min mamma för att lämna av lillemannen.

Jag och Spiderpapa ska nämligen gå på bio ikväll och bara vara... vi.

Dock är jag osäker på om vi verkligen kommer att komma iväg?

Spiderpapa verkar nämligen ha drabbats av akut narkolepsi och har helt sonika däckat på golvet (bredvid lillemans nya husdjur).

VF??


Golvad kille. Obs! Bilden är inte iscensatt eller på något vis framregisserad.

Tavlor

Idag har vi spikat upp tavlor i lillemans rum.

Först spikade vi upp tavla ett. Så långt allt väl.

Sedan spikade vi upp tavla två. Den hamnade naturligtvis lite för långt upp i förhållande till tavla ett. Det löste vi dock väldigt smidigt genom att helt sonika spika upp tavla tre väldigt för långt upp och vips såg det ut som att hela konstellationen var med mening.Tavlor från barntavlor.se

Leksaksbyte

I torsdags bytte jag och mammavännerna leksaker med varandra.

Eller förlåt BARNEN bytte såklart leksaker med varandra. Eh...

Lillen bytte till sig en stycke tystgående popp-upp-apparat (?) samt en liten kattunge med vän stämma.

Bort gav vi transtuppen (som ni kanske minns?), en telefon samt en traktor som spelar Old McDonald had a farm så högt att en bit av trumhinnan dör varje gång skiten trycks igång.

Väl bytt!


Ny ägare: Lilleman.

Dagens uppdrag

Dagens uppdrag är att köpa nya strumpor.

Jag har hål i nästan alla mina och när jag väl hittar ett par som faktiskt är hela ja då chockanvänder jag dom så hårt och så länge att de slutligen går sönder = ond cirkel.


Shrek

Jag såg naturligtvis Shrek igår.

Herregud. Barnhemmet måste jag se tillsammans med min kille. Under ett täcke. Med öronproppar. Och stängda ögon. Annars. Inte.

Well... Jag var som sagt helt allena igår kväll. Men frukta ej ty jag hade det jättebra.Najs kväll.

Svårt

Jag är ensam hemma ikväll. Hmm... undrar vilken film jag ska se?
Ska jag se filmen som handlar om en grön, kraftig gubbe och hans åsnepolare? Eller ska jag se filmen VARS BLOTTA FODRAL HAR GJORT ATT JAG SKITIT NER MIG FEM GÅNGER REDAN!!

Oj oj nu blev det svårt att bestämma sig här.

Trevlig dag plus filmer

Idag har jag och lillen hängt med fina kompisar och helt enkelt haft en urtrevlig dag.

Hem kom vi nyss tillsammans med hel arsenal av lånade filmer.

Najs!

Eller najsus fantasticus! Som jag antar att man säger på latin.Så vet du att raketbloggen dalar

Ibland ser vi den - raketbloggen.

Bloggen som likt en fyrverkeripjäs rusar upp i toppen på alla "mest-lästa-listor". Några få av dessa raketbloggar håller sig kvar i toppen, men majoriteten dalar snabbt.

Fem tecken på att "raketbloggen" snart dalar:

1) Inget arkiv.
Bloggen har bara funnits i några veckor vilket gör att det är läge att ana ugglor i mossen. Förmodligen ligger det inga läsare alls bakom den granna statistiken, bara fuffens. Inte ens VMIM (Världens Mest Intressanta Människa) får tusentals läsare på bara några veckor.

2)
Bråk pågår.
Bloggaren i fråga är just inbefattad i ett smutsigt bråk med Kissie. Personen kommer således tappa samtliga sina läsare så fort fighten är över.

3) Spamm
Bloggaren har hard-core-spammat sin väg runt på andra bloggar. Visserligen måste man ge viss respekt till hängivenheten, men hur länge orkar man leva sitt liv i andras kommentarfält? Max en vecka.

4) Blondinbellas kompis
Bloggaren är kompis till en SB (StorBloggare) och har nu fått sig en "vänskaplig länk". SB-vänners bloggar är ju dock bara intressanta att läsa de dagar de faktiskt har idkat umgänge med sin kända vän i fråga. Annars. Inte.

5) Kändis
Bloggaren figurerar för tillfället i tv-program av typen "Ullared" eller "Paradise Hotel". Så snart programserien har gått i graven traskar bloggen samma öde till mötes.

Näääääääääj!

Det har blivit hack i min älskling Sjörövar Fabbe!

Ja låten alltså.

Attans.

Jag måste lära lilleman att man inte kan gnida CD-skivor mot golvet.

VF??

Det syns inte så bra på bilden nedan - men det snöar massa här just nu.

När jag vaknade denna morgon tänkte jag först att det måste vara Dolda Kameran som spelade mig ett omfattande och väldigt påkostat spratt. Men nu har jag suttit här i en timma och det är fortfarande ingen som har hoppat fram och sagt LURAD! Så ja.

Det snöar alltså.


Favoritlåt

Min absoluta favoritlåt alla kategorier är för tillfället Sjörövar Fabbe med Pippi Långstrump.

Smaka på den här texten:

Sjörövaryrket passar´n bra
det är bara att röva å ta
Å, det sa Fabbe. Gillar ja.
Tjo hej hade littan lej.

Älskar´t!

Slår vad om att alla extremistmorsor (av typen inte-vända-ungen-framåt-i-vagnen-före-puberteten) går upp i brygga av förskräckelse över just den strofen.Spider ♥ Fabbe.

Maj gad

Det har varit full rulle här idag kan man säga. Tre galna ettåringar och två mindre galna bebisar har levt loppan. Kan man säga. And do we like it? Yes we do!

Föresten har jag och min kille pratat om att skaffa ett mindre, nättare soffbord.

HAHAHAHAHAHA! Ojoj. Tillåt mig skratta högt och länge.

Hur skulle det fungera rent praktiskt hade vi tänkt?Skulle nog snarare behöva ansöka om att få bygga ut soffbordet några kvadrat...

Stolar

Igår sålde vi som sagt vårat köksbord plus stolar via Blocket (äntligen!).

Bord har vi redan ett nytt. Där emot inga stolar.

Härligt att fyra mammavänner plus kids kommer hit på lunch idag och det enda som finns att tillgå i sittväg är två stycken barnstolar samt en pall modell väldigt liten.
Ja.

Ungarna sitter ju inte still i vilket fall och vi vuxna får väl samsas på något vänster.

Vit matta

Vi har köpt en vit(aktig) matta till köket.

Spännande.

Jag lovar att säga till när den inte är direkt vit längre. Vilket torde bli idag, senast imorgon.


Go´möra

Godmorgon,

Jag vet att Eniroreklamen är tillbaka och jag vet att det är lite jobbigt att läsa på grund av gulmarkeringen.

Det kommer inte att vara så här for ever, bara för idag.

Hoppas ni har överseende.

Min dag

07.15 Stiger upp.

07.16 Inser att min kille samma morgon har traskat runt med skor inomhus. Det är jord, grus, löv och elände precis över allt (reserverar mig mot eventuell överdrift).

07.17 Vill ringa min kille och ta ut omedelbar skilsmässa.

07.18 Inser att vi inte är gifta.

07.19 Typiskt.

07.20 Låter illdådet bero.

09.30 Babyrytmik.

13.00 Lillebror kommer förbi vårat hem för att säga hej. Gött brollan, säger jag. Lek med lilleman en sväng så kan jag göra annat.

13.45 Lillebror ser lite trött ut och ska plötsligt "hem och städa".

14.00 Mammavän plus kid kommer på fika.

17.00 Vi får sålt vårt gamla köksbord plus fyra stolar på Blocket.

17.01 Jippikayeymotherfukker!!

18.00 Går till Willys för att handla inför morgondagens mammalunch (som jag är värdinna för).

19.00 Min kille lagar morgondagens mammalunch (blir pastasallad).

20.00 Får ett oväntat infall och rakar benen för första gången sedan i somras.

20.01 Det blir akut stopp i avloppet.

20.02 Nä nä okej, det blir det inte. Men nära på.

Nu avrundar jag dagen med lite häng i soffan.Nu ä ho len om benen, den där Spiderchick.

Länkad?

Är jag länkad av någon eller vad händer?

Känns som att det är så många nya läsare här inne och nosar idag (vilket naturligtvis är jätteroligt). Plus att jag har fått en handfull fisiga kommentarer vilket jag nästan alltid får i samband med länk (slår aldrig fel, ganska komiskt faktiskt).

Någon som vet något som jag borde veta?

Min tröja är föresten från Monki (några som undrade).

Jisses

Vi höll på att aldrig komma iväg till rytmiken förut.

När allt var färdigpackat, lillen satt i vagn, knäppt jacka på samtliga etc så HITTAR JAG INTE NYCKELN ATT LÅSA DÖRREN MED! Gah!! Jag letade halvt ihjäl mig innan jag fann den.

Vet ni vart den låg? Jo i min ficka!

Totalt otippat.

Kunde den inte legat på något mer tippat ställe? Typ på hatthyllan, i micron, inuti lillemans mössa, under gigantisk Baloobjörn eller på något annat ställe där jag faktiskt letade.Totally unexpected.

Rytmik baby...

... ja babyrytmik alltså. Ska vi iväg på. Eller sångstund kanske jag ska säga nu när lillen inte är så värst mycket baby längre (även om han för alltid kommer vara min bebis).

Vi pysslar ju med rytmiken varje onsdag förmiddag. Som ni vet.

Jag sjunger falskt samt med en sekunds fördröjning (eftersom att jag inte kan texterna) och lillen kryper runt som ett jehu, hälsar på alla barnen och pillar på spännande grejer (varför sitta still på ett ställe när man kan vara över allt?).

Off we go.Självutlösare, knäböj och fingrar har jobbat igen. Kan eventuellt komma på en ny pose snart.

Ingen gratistidning heller tack

Det var i ren förskräckelse som jag förra veckan klistrade upp en "Ingen reklam" skylt på dörren (jisses vad papper det dräller in genom brevinkastet annars).

Trots detta meddelande har det nästan varje dag legat en jädra gratistidning på hallmattan (något med datorer och Sverige).

Igår tog så slutligen mitt tålamod slut. Min impuls var att reagera helt orationellt genom att klistra upp ett plakat på dörren - MEN FÖR I HELVETE INGEN JÄVLA DATATIDNING HELLER FATTAR NI TRÖGT ELLER JÄKLA TRÖG-GÖKAR!!!!

Ja.

Men sedan sansade jag mig och skrev en något mildare variant av lapp.

Hoppas på resultat.Tack men nej tack.

Insamling till Plans Flickaprojekt

Vi tjejer här i Sverige bestämmer själva om vi vill gifta oss eller inte. Vi bestämmer även i så fall med vem och av vilket kön. Blir vi gravida får vi stöd av BVC och under förlossningen finns det tillgång till både lustgas, epidural och utbildad barnmorska.

Visst låter allt ovan som vettiga rättigheter? SJÄLVKLARHETER!

Tyvärr har inte alla tjejer samma rättigheter. Världen över diskrimineras flickor – bara för att de är just flickor.

Visste ni till exempel att 28 000 flickor under 18 år gifts bort varje dag? Varje TIMMA dör 60 flickor eller kvinnor till följd av graviditet eller förlossning.

Så här får det inte vara!

Plans Flickaprojekt arbetar för att skapa förändring för flickor över hela världen och nu drar vi igång en blogginsamling.

Har du en blogg kan du bidra till insamlingen genom att gå in på plansverige.blogg.se och hämta koden till samma widget som jag har publicerat nedan. Publicera den på din blogg så att även DINA läsare kan hitta insamlingssidan.


Hjälp Plan att hjälpa flickor världen över!

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite.

Trummor modell mindre

Idag har lilleman fått sitt livs första trumset (av sin hårdrockande gudfar).
Ja än så länge vill lilleman naturligtvis mest bara äta på trummorna.

Men snart så. Snart sitter han säkert där på lille pallen och river av en hejdundrandes Lars Ulrich* imitation.

* Trummis i Metallica.

Hemma från öppnis

Nu är vi hemma från Öppna Förskolan (där vi alltid hänger på tisdagar).

Idag var en synnerligen bra dag för mig och lillen då vi 1) lyckades bli bjudna på fika (kostar annars en guldpeng) och 2) råkade få med oss en sprillans ny leksaksbil hem. 

Summa summarum har vi gått plus säkert 20 kronor idag. Om inte mer.Ny bil.

Inget kikhål

Vi har inget kikhål (titthål?) på vår dörr.

LIVSFARLIGT!

Jag öppnar aldrig, under inga som helst omständigheter, dörren om jag inte vet vem det är som står utanför.

Nu funderar jag på att ge alla vänner och bekanta ett lösenord som de får säga varje gång innan jag låser upp. Ponerar något ganska simpelt, All makt åt Tengil Spiderchick, vår befriare eller dylikt.Lösenord tack!

Så lindrar du höstdepp

Med hösten kommer ibland en känsla av... depp! Men det finns saker som lindrar.

Spiderchick tipsar.

1) Mys
Aldrig får man lov att mysa så mycket och så innerligt som under hösten! Allt du behöver är en stycke varm filt, en bra film och/eller tidning, mysbelysning (gärna levande sådan) samt varm dryck. Sen är det bara att hänge sig.

2) Fika
Med höstens inträdelse är det legitimt att lägga allt vad "beachform" heter bakom sig - det enda som ska formas nu är kärlekshandtagen och det gör man bäst med hjälp av fika.

3) Shoppa.
Unna dig att köpa en riktigt skön och fin jacka som du verkligen trivs i. Du och jackan kommer trots allt tillsammans att stöta och blöta er igenom varje sabla dag fram till april.

4) Inrätta vardagstradition.
Bestäm med dina kompisar att ni tillsammans tittar på en speciell tv-serie varje vecka. Poppa popcorn, koka te och kura upp er tillsammans i soffan. På så vis har ni något att se fram emot även mitt i veckorna.

5) Jula redan nu.
Köp en riktigt stor och maffiga julstjärna och montera upp i fönstret redan nu. Di skänker ju så mycket värme och glädje - stjärnorna. Så varför vänta till jul?

6) Go finish.
Gå till badhuset, bada en smula för syns skull och spring sedan raka vägen till bastun. Sitt sedan där och götta dig i värmen (som vilken Thailandsvärme som helst).

7) Läs.
Låna eller köp ett gäng böcker, perfekt sätt att fly mörka eftermiddagar. Mitt bästa boktips denna höst: allt av Sophie Kinsella.Sooool! Vissa dagar under hösten är trevligare än andra. Om man säger så.


Två tips som är lättare sagda än gjorda:

1) Res.
Den som har ett gäng tusen kronor över kan naturligtvis dra till en varm paradisö under hela november. Skicka för all del inget kort till mig.

2) Träna.
Träna är svinbra och botar de flesta deppigheter. Har jag hört. Men hey - det känns lite dubbelmoral* att tipsa om något jag själv aldrig skulle göra.

*Bloggvärldens absoluta favoritanklagelse.

Topmodel på måndagar

Perfekt att mitt favoritprogram TopModel visas på måndagar.

Så känns det som att även tråkdagarnas tråkdag har rätt att få leva och verka i almanackan.På begäran

Varje gång jag lägger upp bild på maträtt eller bakverk så vill ni genast ha receptet.

För detta älskar jag er ♥

Recept glasstårta (med smak av choklad och mint):

2 st marängbottnar
100 gr mörk choklad
150 gr after eight
4 dl grädde
2 äggulor

Vispa grädde, blanda i äggulorna.
Rör ner smält choklad/after eight och varva i en form med löstagbar botten, ställ i frys.

Garnera med typ physalis (obs inte könssjukdomen med snarlikt namn, utan frukten).Så gött så.

Skänk pengar till rosa bandet genom att länka

Just nu kan vi hjälpa Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj att få 25 000 kr bara genom att blogga.

Gå in här och skapa en skänk-länk så ger försäkringsbolaget Chartis 10 kr till Rosa Bandet (tydligen är det viktigt att man klickar på sin länk efter man har lagt upp den på sin blogg).


För varje blogg eller hemsida som länkar till Chartis ”Stöd Rosa Bandet”-sida med en skänk-länk kommer de alltså att skänka 10 kr till Rosa Bandet.

Målet är att ge 25 000 kr samt sprida medvetenheten om Cancerfondens kampanj.

Att köpa ett rosa band under oktober månad varje år är för mig en självklarhet och det här är ännu ett sätt att bidra på - så gör´t mina vänner!

 

 Chartis är ett försäkringsbolag som stöder Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj året om. Bland annat ger de hela den första månadspremien för försäkringen Chartis Kvinnlig Cancerförsäkring direkt till Rosa Bandet. Nu i oktober vill de dock ge ännu mer.

Dejt med gaymasen

Idag har jag och lilleman lunchdejtat med en av våra favvobloggare - gaymasen. Christoffer även kallad.

Jag har aldrig lunchat med en mas förut så det var spännande. Lillemannen steppade genast in i dejten och visade vem som bestämde genom att helt ogenerat käka från både min och Christoffers tallrikar.

Efter maten ville lillen vara över allt utom vid bordet. I egenskap av moder var jag naturligtvis tvungen att ta rygg på bebis och befann mig snart både högt och lågt (mest lågt), här och där, hit och dit, uppochner samtidigt som jag försökte hålla en trevlig konversation med vår nyfunna vän. Det gick väl sådär. Nästa gång tror jag det blir dejt utan kid.

Christoffer var (är) i alla fall både artig, trevlig, rolig, smart och lättpratad.

Och nej mamma jag tog ingen autograf till dig.Trevlig...


...mas.

Bloggdejt

Nu ska jag och lillen iväg på bloggdejt. Ja vi ska alltså träffa en annan bloggare.

Spännande!

Först hade jag tänkt föreslå att förlägga dejten klockan 09.30 men sen kom jag på att bloggaren i fråga inte har barn och då är klockan 09.30 oftast tidig morgon, inte som i vårat fall "ungefär mitt på dagen".
Häppå´er så länge.

Love it 2

Jag läste tidningen Allas hos min mormor i lördags.

En läsare efterlyser ett recept som hon såg i tidningen FÖR ÖVER TRETTIO ÅR SEDAN!! 
- Jädrarimej va sugen ja blev på det däringa rabarberreceptet som jag såg i tidninga ja... när var det nu då? Var det -76 eller var det -77? Bäst jag skriver in och frågar.

Redo för chat

Hej,

Är det någon här i detta nu?

Va?

Hoho?

Är det ett eko jag hör studsa mellan de spiderchickiska bloggväggarna?

Någon?

Ingen?

Eh... plis?
CHAT AVSLUTAD!

Tack för trevlig stund kära ni.

Nu ska vi se en film.

Kommer det några eftersläntsfrågor så svarar jag imorrn.

KRAM!

Chat ikväll kl 20.30??

Vad sägs om en liten trevlig chat idag (istället för "frågestund" som känns såååå 2009)?

Det vill säga vi snicksnackar med varandra i kommentarsfältet.

Kanske har ni en fråga till mig? Kanske har jag en till er?

Ska vi säga om typ en halvtimma - dvs 20.30 (så hinner jag koka en kopp te)?

Love it

Man bara måste älska besöksstatistiken jag har just nu.

Alla siffror matchar.Bloggportalen.se - Föräldraskap och barn

Kan inte klaga

Jag kan inte klaga på den här söndagen.Först fika med tjejerna på Rådhuset.Sedan hem till pappa där hunden Geisha genast placerade sig på betryggande avstånd från exalterad ettåring.Höstig promenad.Efter middag blev det glasstårta med smak av choklad och mint. Yum!

Flytta in hos Kinnaman

Nu kan man tydligen "flytta in" hos Joel Kinnaman.

Eller ja - man kan bo i ett hotellrum som han har inrett.

Trevligt.
 
Jag läser och jag läser i artikeln men ingenstans kan jag se att det står att man får Joel på köpet?

Dåligt.
Läs hela artikeln här.

Happy sunday

Min brolla kom hit i för en stund sedan.


Han var tydligen ute och röjde igår och nu har han däckat på vår soffa insvept i lillemans gosefilt.


?

Snart ska jag ner till stan och dra en snabb fika med tjejerna.

Sedan blir det söndagshäng hos pappa.

En av de grejerna jag verkligen saknade i Göteborg var just söndagshäng hos mamma eller pappa. Bara att kunna sticka dit liksom, softa lite, rota runt i skafferiet och bli bjussad på middag. DET är livskvalité.

Tack, TP, tips

Tack för snälling kommentarerna nedan! Tröjan är från American Apparel.

Tjejkvällen igår var skittrevlig. Vi spelade TP och jag rockade fett! Vet inte vad som tog åt mig men jag levererade rätta svar mest hela tiden.

Ja.

Har fått frågan om jag kan tipsa om hur man lindrar höstdepp, hur man kan komma över sitt ex samt hur man smidigast åker tåg med en ettåring.

Självklart kan jag komma med tips. Ni vet ju att jag älskar att lista och punktera.

Tjejkväll

Hepp hepp,

Nu sjappar jag iväg på tjejkväll. Vi ska käka ost och kex. Jag och min vän Elin har blivit kexansvariga så innan kvällen börjar ska vi till Willys för att uträtta stordåd.

Najs.

Bjussar på en bild där jag har jobbat både med självutlösare, knäböj, plut och fingrar.Trevlig kväll fina ni!

Tåg och kalas

Idag tuffade vi till Falköping för att fira min mormor och min kusin som fyller år.

Lillen blev lite grinig på tåget eftersom att han är för ung för att behöva betala biljett. Diskriminering tyckte han. Men efter att ha fått fippla med våra biljetter en stund blev han på bättre humör.


Dockvagn

Lillefisen älskar hjul! Det bästa han vet är saker som rullar.

Igår rotade jag fram min gamla dockvagn till honom som han kan köra med.

I love it! Så... retro.

Nästan så att jag vill lägga lillemannen i den och leka själv.Emmaljunga är märket.

Vaniljdoft

Häromdagen kom min kille hem med någon form av "luft-uppfräschare". Det vill säga en batteridriven manick som man ska sätta på toaletten och var trettionde (!) minut sprutar den ut en puff av vaniljdoft.

Supernajs.

Den första timman!

Vaniljdoften gick sedan från att bara vara små fräscha puffar på toaletten, till att lägga sig som ett stort, artificiellt moln över hela lägenheten. Allt luktade plötsligt vanilj! Var tvungen att snabbt pilla ut batterierna ur manicken av rädsla över att den skulle puffa sin doft vidare in till grannarna och ge någon en allvarlig, allergisk reaktion.


Ensam fast ändå inte

Min kille skulle natta lillen men råkade tydligen natta sig själv också.

Nu sover båda.

Well... helt ensam i soffan, fredag kväll och med Idol på tv så har jag bara en sak att säga... SAY HELLO TO MY LITTLE FRIEND(S):Boten Spiderchick
Ja.

För er som aldrig har sett ett sådant här stycke papper förr så kan jag tala om att det är en PARKERINGSBOT!

Jomenvisst.

Jag trodde att jag hade lämnat dessa tingest bakom mig i och med flytten från Göteborg. Men icke. Idag var framrutan på mammas bil (som jag lånat) smyckad med en vit lapp. Jag hade tydligen stått på gatan en halvtimma längre än tillåtet. Satan!

Nu måste jag helt sluta att parkera. Omedelbart! Jag kan inte hantera det, det kostar bara massa pengar. Enda gången jag får lov att stanna bilen är om jag ska släppa över fotgängare vid övergångsställe. Och möjligen vid rött ljus.

Men annars. Inte.

Aouch

Aouch!

Öppet köp är inte lagstadgat alltså. Noterat.

Jag trodde faktiskt att man hade en ångerrätt. Att någon klok förfader ristat in det i lagens stora sten för länge sedan. Men icke.

För övrigt vill jag hoppa in i en tidsmaskin och åka tillbaka till gången då jag jobbade på Göfab Tian och fick en rungande utskällning av en labil kärring på grund av att hon inte fick lämna tillbaka en tio-kronors-mini-jordglob i plast för DET STOD MINSANN I LAGEN ATT MAN FICK LÄMNA TILLBAKA ALLT MAN NÅGONSIN KÖPT ÄVEN OM MAN INTE HADE KVITTO. Dit vill jag åka tillbaka. Och så vill jag nita kärringen.

Öppet köp på krukor?

Köpte två krukor igår och nu ångrar jag mig.

Dock vill jag dra mig till minnes att damen i kassan sa att man inte har öppet köp på krukor, man får bara byta. Tänkte inte så mycket på det just då, men nu känner jag mig konfunderad

Varför inte öppet köp?

Är det inte lag på att man med kvitto har rätt att returnera varor? Vissa grejer är ju lite känsliga givetvis (smycken, smink, trosor, nyttjade kondomer etc) - men krukor?? Jamenar accepterar de ändå ett byte så betyder ju det att dom egentligen inte har något emot att få tillbaka varan i butik. Eller?

Någon som är expert på sådana här fall?

Ska jag gå tillbaka till butiken och slå näven i bordet? Eller har de lagen i ryggen och nu måste jag sitta här hemma med svansen mellan benen, skägget i brevlådan, byxorna nere och två stycken krukjäklar som jag inte vill ha.Oönskade.

Uri Geller?

Denna morgon undrar jag:

Har Uri Geller varit inne i vårat kök och härjat runt?


Romantisk middag

Idag pillade jag helt sonika in lite romantik i vardagen och bjussade Spider de Papa på romantisk biff med kärleks-ris.

Viktigt att man tar en paus och bara tycker om varandra ibland. I synnerhet som småbarnsförälder. Det är så lätt att man glömmer bort varandra mellan alla blöjbyten, vaknätter, vällingflaskor och snoriga näsor.

Har man haft en körig dag är det inte direkt så att man på kvällen säger jädrarimej älskling vad känner mig pilsk, om vi skulle ta och sexa till´et lite och smörja in varandras kroppar med något göttigt?

Överlever förhållandet småbarnstiden - ja då överlever det nog det mesta. Tippar jag på.Kanske inte helt fancy, men det är tanken som räknas!

Vinnare i tävlingen barntavlor.se

Tack tack tack för alla fina bidrag i tävlingen! Jag grinar som vanligt när jag läser igenom motiveringarna (känslig? OH YES!).

Vinnarna den här gången blir Ida och Jenny.

Hade såå velat vinna ett presentkort hos dem!
Har varit inne på deras sida många gånger och tittat!
Men som du vet så är ekonomin inte den bästa när man går hemma!
Lillen har i alla fall äntligen fått eget rum o han hade blivit såå glad för en tavla att pryda rummet med=)
MVH Ida o Melvin!

För tio månader sedan kom en liten skrutt
Som vi har längtat efter i flera år!
Nu inreder vi ett eget rum till denna plutt
Så att mor och far (förhoppningsvis) sova får
Lite fägring på väggen skulle vi tacksamt ta emot
Så kanske lillen sover sött utan knot
/Jenny

Grattis tjejer!

Hemma från mammahäng

Hemma från en fett fin dag med nya mammavännerna.

Vi käkade finlunch, rastade bebisarna (tre småttingar på ett år, och två minismåttingar på 4 månader) och hade allmänt trevligt ihop.Playtime.- Komsi komsi lilla kissi, lockade lilleman. Jag vill bara smaka lite på din päls.- Eh näeee skulle´nt tro det, svarade kissen.

På vägen hem gick jag och lillen förbi Willys och där blev jag uppraggad av en snygg bloggare. Eller ja... uppraggad och uppraggad. Nu skriver ju den här killen visserligen om sin kille och har dessutom "gay" i bloggnamnet - men hey - man kan väl få önsketänka.

Mammalunch

Nu ska vi iväg på lunch hemma hos en av nya mammavännerna.

Najs värre.

Hörs senare!

Blocket

Har lite grejer ute på blocket nu. Men vi får inte sålt ett skit.

Vad gör vi för fel?

I somras la vi ut vår 4-sits Klippansoffa (med två olika överdrag) för priset av 200 KRONOR!! Massa folk hörde av sig och var intresserade men så fort vi sa att ja soffan är din kom och hämta så poff! Hörde vi inget tillbaka.

Till slut ringde vi Myrorna som kom och hämtade skiten.

Jag fattar inte? Vad vill folk? Att man ska skänka bort grejerna gratis och dessutom leverera det till dörren tillsammans med ett strip-o-gram?

Eller?- Vad gör vi för fel?, undrar Spiderchick förtvivlat.

FYI

Lillen levererade elva timmars sträcksömn inatt med.

Nu hoppas vi som sagt att sömn blir normen och vaknätter undantaget.

Sista dagen

Pass opp!

Om någon mer är sugen på att tävla om presentkort på barntavlor.se så passa på att göra det nu.

Ikväll utser jag två stycken vinnare.

Rätten till sömn!

Det är slitsamt att vara småbarnsförälder. I synnerhet om man inte får sova ordentligt.

För två veckor sedan hade vi ett gäng väldigt jobbiga nätter. Ovanligt jobbiga faktiskt med ett kid som vägrade sova i sin egen säng, vaknade upp stup i kvarten, skrek, ville snutta välling och bara allmänt satte sina arma, sömntörstande föräldrar på prov.

Förra veckan kände jag och min kille därför att nu jädrarimej får det vara slut med de nattliga skrikfesterna! Nu är det färdigpartajat. Nu är det vi vuxna som tar tillbaka makten över natten, lille ettåringen har envåldshärskat över familjens sömn länge nog, in facto hela sitt liv. Dags att dra fram det tunga vapenartilleriet - femminutersmetoden! 

Sagt och gjort. Artilleriet sattes in onsdagkväll klockan 19.30 exakt. Efter en fin liten nattningsritual lade vi lillemannen i i hans egen säng, i sitt egna rum och... hoppsan! Lillpojke redan slocknad? Inget skrik? Inga protester? Yes! jublade jag och min kille (tyst för att inte väcka det metodbehandlade kidet). Det funkade!! Med en gång dessutom. Äntligen skulle hela familjen få slumra gott hela, långa nätterna! Kanske till och med få smaka på lite djupsömn? Drömma något kul?

Trodde vi ja.

Fyra timmar senare vaknar en förvånad liten pojk i sin spjälsäng och som i en försenad reaktion över metoden som hans föräldrar just utövat kom det - VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!! 

Tre nätter i rad låg lillen sedan vaken och vrålade ut sin ilska över att tvingas befinna sig i sin egen säng. Men vi  lät oss inte styras. Inget skrik i världen kunde krossa våra bestämda psyken. Vi satt brevid lillens spjälsäng och fanns där, men vi tog inte upp honom. Fjärde natten vaknade lillen och skrek "bara" en halvtimma. Femte natten vaknade han och gnydde lite lätt. Sjätte natten likså. Sjunde natten var i natt och lillen STRÄCKSOV ELVA FUCKING TIMMAR!!

Nu ska jag inte ropa hej innan jag har hoppat in glashuset (eller hur man brukar säga) - men jag hoppas att detta har varit mödan värt. Att vi nu ska få sova om natten. För allas skull. Mest för lillemannens faktiskt. Han har baske mig rätt att få känna sig trygg i sin egen säng, rätt att kunna somna om utan hjälp av sina föräldrar.

Och hans mamma har rätt att få sin korrekta ögonglobsfärg tillbaka (det vill säga vit, inte rödmelerad).- Let´s hope for the best people, säger Spiderchick.

Shoppat

Idag har Spider von Mama tagit på sig spenderbyxorna och tjackat fönsterblomst.

Eller ja... Spider har tagit med sig sin pappa till blomsteraffären och så har han i sin tur tagit på sig sina spenderbyxor.

Nu har jag ångest för att jag måste sköta om all denna grönska.


Roligare att diska

Så blir det roligare att diska:

1) Se till att ha det (hyfsat) fint omkring dig i övrigt med ren diskbänk, tömda sopor osv. På så vis behöver det inte kännas som att du befinner dig i en krigszon - utan enda fokus är att attackera just disken.

2) Använd diskhandskar så slipper dina arma händer komma i direktkontakt med diverse suspekta matrester.

3)
Bestäm att diskningen får ta max en halvtimma. Resterande tjugotretimmar och trettio minuter av dygnet får du göra precis vad du vill = rättvis uppdelning?

4) Skaffa diskmaskin, garanterat roligaste sättet att diska. Jag och min kille ska önska oss en i julklapp, vi måste bara komma på vem av alla våra föräldrar som ska få den äran.

5) Sätt på musik och mima till låtarna med diskborsten som låtsasmikrofon. Dansa så att diskmedelskummet yr kring dig, släng med håret och var så där tokig som bara du kan va... STOP! Nu vet jag inte riktigt vad jag yrar om. Sånt där händer bara på film.


Rytmik baby

Nu drar jag och lillen iväg och rockar skiten ur oss på babyrytmiken.

See ya later.

Natten

I natt sov lilleman elva timmar NON EFFING STOP!

Inte ett enda litet uppvaknande bjöd han på. Jag tror inte att ni förstår hur revolutionerande det är i vår familj. Något liknande har aldrig förr hänt.

Jag låg som i chock halva natten. Klockan 05.00 var jag tvungen att mini-väcka min kille och exalterat väsa i hans öra han sooooooooover baby sooooover!

Nu är det bara att be till högre makter att detta är en trend.

Ammotrack

Min kille och hans band Ammotrack håller på att spela in sin andra skiva.

I nedan klipp snackar trummisen Anders och gitarristen Patrik om hur arbetet med detta fortskrider. Så får man se lite från repandet också (min kille sjunger för er som inte vet).

Gosh jag är så stolt över min kille! Dom är så grymma. Tycker jag. Helt objektivt givetvis.

Lyssna på låtar från gamla skivan kan ni göra här (och på spotify).


Hemma från öppnis

Hemma från öppnis.

Träffade mina nya mammavänner där. Kan eventuellt ta ett kort på dom på torsdag så att ni får se att dom faktiskt existerar på riktigt. Jag hittar alltså inte på.

Något som faktiskt är på låtsas är nedan skylt. Det är en del av en konstinstallation. Förbudet är inte på riktigt.

Men visst är det fett provocerande?

Jag började dessutom titta på klockan första gången jag såg skylten typ jaha då ska vi se om jag får lov att gå genom parken nu, vad är tiden? Man vill ju inte hamna i klammer med rättvisan...

Ja.

Så lätt är det alltså att förbjuda mig saker. Hamra upp en hittepå-skylt och jag lyder blint.På väg hem idag.

Förbud

Så här jobbar man i Skövde i vad gäller kvinnors rättigheter.


Tyngdlyftare

Varje gång jag ska lyfta min son så låter jag som frustande tyngdlyftare.

- Se så lillen nu ska mamma plocka upp dig *BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL*

Lite som jag kan tänka mig att Magnus Samuelsson låter när han lyfter 200 kilo.

Det är väl bara en tidsfråga innan jag börjar använda sådant där vitt talk i händerna också.Så här ser Spiderchick ut efter att hon har lyft sin son. Bildkälla.

Bloggajäkeln

Många av er har påpekat det och jag vet att bloggajäkeln (min alltså) krånglar. Sidan är skitseg och "hittas" ibland inte. Vet som sagt inte vad felet är men jag har mailat blogg.se.

Tror dock detta är lite generellt just nu, för en del andra bloggar på denna portal segar också.

Hoppas på frisk Spiderchick asap!


JAAA!

JAAAAAAAAAAAAAAAA!

Ikväll är det TopModel. Perfekt idag när jag har min akuta egentid.

Nu måste jag bara hindra impulsen att genast googla vem som vinner tävlingen. Vilket jag alltid brukar göra. Lider nämligen av ett måste-få-veta-omedelbums-kan-absolut-inte-vänta syndrom. En form av tourettes kan man nog säga.


Hemma och trött

Vi kom hem från Falköping för en stund sedan. Det har varit en kul dag. Lillen är på bra humör nästan för jämnan så det är sällan problem att vara ute på äventyr.

Dock känner sig mamman i mig väldigt trött just nu. Nu måste jag akut få göra något som inte involverar att bli matad med mitt eget hår eller ligga bakom en gigantisk Baloobjörn och göra hittepå-röster.

- SNÄLLA BARA TA UNGEN, skrek jag till min kille när jag och lillen kom innanför dörren idag.

Inte.

Nej nej. Riktigt så dramatisk var jag inte även om det var farligt nära.

Där emot förklarade jag sakligt att nu måste jag få vila och så gav jag min kille en jag-orkar-inte-prata-mer-se-bara-till-att-inte-involvera-mig-i-några-som-helst-barnaktiviter-för-resten-av-kvällen min.

Nu ligger jag i sängen, käkar digestivekex och kollar bloggar.


Vinn presentkort på barntavlor.se
Barntavlor.se är en webshop som säljer tavlor för di små i familjen. SÅ fina grejer! Många av motiven är så söta att man nästan blir kokko i huvudet. Plus i kanten är att för varje såld tavla går 10 kronor till Childhood. Sånt gillar vi.

Nu har jag äran att tävla ut två presentkort a´250 kronor från
barntavlor.se.

Som vanligt kan alla vara med och tävla. Det enda du behöver göra är att berätta varför du vill vinna! Glöm inte att lämna din mailadress.

Tävlingen pågår till och med torsdag 14/10, då presenteras två stycken vinnare som vardera vinner var sitt presentkort.

Lycka till!En sådan här personlig tavla vill jag göra till lillen. Om jag kan minnas hans födelsedatum... inte helt säkert.

Update: För presentkortet får man givetvis köpa vad man vill från barntavlor.se. Ville bara förtydliga.

TÄVLING AVSLUTAD!!

Falköping idag

Nu drar jag och lillen snart iväg till Falköping för spex med gammelmormor och gammelmorfar. Jag ser fram emot god mat och lillen ser fram emot att återigen försöka lägga vantarna på sin gammelmormors hörapparat (ytterst spännande grejer det där) (tydligen).

Innan vi sticker postar jag dock en kul tävling. Kommer upp alldeles strax...Lite trött ja. Men hey! Nu kör vi skiten ur den här måndagen.

Spiderchicks morgon

Morgonen i familjen Spiderchicks hushåll:

05.30 Lillen vaknar och vill kicka igång dagen.
05.31 Lillens inte lika alerta mamma tar till ett billigt och lite smutsigt omsomningstrick - vällingmutet.
05.35 Lillen somnar om med flaska i mun.
06.00 Lillen vaknar igen.
06.01 Lillen matar sin mamma med hennes eget hår.
06.02 Mamman undrar hurvida det är väldigt olagligt att tillsätta sömnmedel i välling?
06.03 Alltså bara väldigt, väldigt lite? I alla fall innan klockan sex på morgonen?
06.04 Inte?
06.05 Mamman sätter lillen i hans spjälsäng och fyller den med ett hav av leksaker.
06.30 Mamman vaknar av en osande doft. Herregud brinner det??
06.31 Lillen har levererat bajsblöjan som gud glömde.
06.32 In med lillen i duschen.
06.45 Sanering av spjälsäng.
07.00 Lillen sitter på vardagsrumsgolvet (nyduschad med rena kläder) och gäspar stort! "Det är nog dags att ta sig en liten tupplur" säger hans kroppsspråk.
07.01 Den nu hyperpigga mamman blir lite bitter.

Saker som äcklar mig

Fem saker som gör att det känns jobbigt i min äckelmage:

1) Upphittande av könshår.

Hej där lilla krullehår undrar i vems skrev du har göttat dig och grott fram tills nu?

2) Människor som nyser i handen.
Betydligt trevligare är det att placera eventuella nysningar i armveck, armhåla, ljumske, skrev (beroende på hur vig man är) eller var tusan som helst. Bara inte rätt i handen.

3) Folk som plockar lösgodis med händerna.
Jaha ja, vilka äventyr har du varit ute på innan detta - lilla hand?, brukar jag tänka när jag ser vuxna människor gräva bland godiset med bara nävarna.

4) Pälsänglar.
Pälsing-gate brukar jag kalla kriget med pälsänglarna i vår förra lägenhet.

5) Cafépersonal som hanterar pengar från kunder och sedan går direkt på livsmedel utan att tvätta händerna emellan och/eller ta på sig plasthandskar.
Trevligt - en smörgås med smak av nyttjad hundralapp. Mmmmm...

Man kan inte komma på bra rubriker varje dag

Idag har mina nya-zeeland-tjejer varit här. Det vill säga Marie och Elin som jag träffade på ett plan mellan Australien och Nya zeeland.

Vi har fikat, käkat pizza, fikat igen, lekt, förmodligen lagt på oss lite i vikt etc.Lurre.Lek i parken. Eller ja, lillen lekte och vi tittade på.

Nu: Bad av liten pojke.

Äntligen ordentlig förvaring

Äntligen har vi fått ordentligt förvaring till våra sockor och underkläder. En rejäl byrå. Två lådor till mig. Två lådor till spiderpapa. 

Nu hoppas jag att det här innebär slutet för situation "nyköpt finsocka storlek 37 på stor, brötig mansfot storlek 43".


Med risk för att intresseklubben tar anteckning...

Igår rensade jag bland strumpor och underkläder.

Det var verkligen på tiden!

För lets face it - när kommer jag egentligen att använda prickig volangtrosa storlek 34 inhandlad på spansk marknad i slutet av 90-talet? När??

Och när kommer jag använda en - EN - ljusblå socka med Nalle Puh motiv och hål vid hälen?

Man kan ju undra.Bort mä det.

Semester baby!

Har haft en fab lördag.

Först morgonkaffe med Rebecka. Långpromenad. Second-hand-botanisering. Lunch hos mamma. Lämnade kvar lilleman hos mamma, åkte iväg för att kolla lite affärer. Mötte upp Spiderpapa. Handlade mat. Åkte hem. Röjde upp ytterligare i flyttskiten. Tvättade. Städade.

Vid kvällning upphämtning av kid igen. Besök av bror. Middag.

Nu: film.

Fattar ni hur gött det känns att bo i Skövde igen?? Jag hade ALDRIG hunnit med allt detta under en dag i Göteborg. Nej i Götet fick vi vara nöjda med om vi hann med spårvagnen.

Känns som att jag är på en ljuv semester.Kvällens rulle.

Rebecka och Londonminnen

Idag har min fina vän Rebecka varit här. Jag och Rebecka bodde ihop i London.

Vi brukar minnas...

... de fyra crazy brasilianskorna som vi levde ihop med.
... lopporna som levde i våra soffor.
... grannen mitt emot som sjöng opera ut genom sitt fönster varje eftermiddag och som en av brasilianskorna sedermera blev tillsammans med.
... ungraren Mario som hade världens kanske mest störiga skratt. 
... gången då vi tittade på engelsk film, dubbad till ungerska, textad på svenska (jag vet, lite rörigt där). 
... väggen i vårat sovrum som blev hårt mögelangripen.
... nyårsafton då vi först käkade på McDonalds och sedan gick och la oss klockan 21.30 (mitt kanske bästa nyår någonsin).
... hur vi tog oss till Ikea en söndag, svårt bakfulla och sjukligt sugna på köttbullar, bara för att finna att skiten var stängt (värt att notera är att bussfärden dit, enkel väg, tog två timmar).En sådan här skulle man ha att vräka sig i. Bildkälla: här.
 

Krångel med bloggen
Jag veeeeet! Sååååå störigt!!

Det har varit massa krångel med bloggen de senaste dagarna. Jag har inte kunnat logga in, inte kunnat publicera inlägg, bilder har inte gått att ladda upp, sidan har segat järnet, en del inlägg har inte gått att kommentera etc.

Sjukt störigt.

Jag hoppas att hela tjottabaletten mår bättre snart. Annars får vi stämma någon. Bill Gates typ. Eller vem det nu är som ska hållas ansvarig för krånglande internett.

Korvstroganoff deluxe

Brukar ni laga korvstroganoff? Brukar ni basera den på simpel redning? Brukar ni tycka att det är gott? Om svaret är ja - HA! Then you have´nt tasted anything yet. I tell you.

Laga den här varianten om ni törs:

- Hacka falukorv och stek tillsammans med gul lök.
- Pressa i en vitlök.
- Häll i krossade tomater.
- Tillsätt 2 dl grädde.
- Rör ner lite tomatpuré och även lite senap.
- Salta och peppra.

Klart!

Servera helst med ris.

Men what the heck - snabbmakaroner duger det också.Grönsaker hade piffat upp. Helt klart.

Icke utsövd

Så här pigg ser man ut när man inte har sovit sedan klockan fyra imorse på grund av tankar som surrat (hjärnan har så att säga fått "löpa fritt").
Nu behöver jag bara tjugoåtta koppar kaffe så ska vi nog kunna kicka igång den här dagen också.

Kalas

Ikväll har vi varit hos lillemans farmor som fyller år idag (hurra!).

Vi käkade smörgåstårta.

Jag frågade om man möjligen fick avvika från det traditionella sättet att skära upp tårta och istället gå direkt på det göttiga räkberget i mitten? Det fick man inte.


Första lägenheten

I det här huset hade jag och min kille vår första lägenhet (för hundra år sedan).

Kanske är det bättre nu, men då var det fruktansvärt lyhört!

Väggarna var så tunna att dom måste varit tillverkade av papier maché. Som tur var hade vi bara vägg mot en granne, den grannen var dessutom ensamstående och gjorde inte mycket väsen av sig. Vi hörde honom titta på tv ibland (inga problem så länge vi pejlade in samma kanal på vår tv) samt när han gick på toa (heller inga problem så länge han var bra i magen).


Happy friday

Idag har jag och lillen varit på ännu en blind date. Jomenvisst. Vi träffade en Anna och hennes lilla dotter. Supernajs!

Nu måste vi nog dock ligga lite lågt med dejtandet fram över, jag och lillen. Vi vill ju inte få rykte om oss att vara lösaktiga.

Well.

Efter blindträffen traskade vi hem till kompis Linn och hennes tre kids. Där fann vi två lurviga katter som lilleman genast tog rygg (svans?) på.

Nu är vi hemma en sväng. Lillen powernappar och jag powerbloggar.


Sand över allt

Nu måste jag börja morgonen med att sanera hela lägenheten.

Jag gjorde nämligen misstaget igår att släppa iväg spiderpapa och spiderkid till lekparken.

Big misstake. Huge!

Hem kom dom och såg ut att ha rullat sig själva (varandra?) fram och tillbaka i sandlådan hundra gånger. Nu har vi sand i hela lägenheten! Jag sov till och med sked med en näve grus i natt.

Robinson

Kollar ni på Robinson? Deltagarna fick just berätta varför dom vill vinna.

En av killarna säger:

- Att vinna är för mig fett viktigt, jag behöver pengarna.

Haha!

Måtte denna karl vinna.

Lustigt

Lustigt.

Här var jag nyttig och beställde sallad till middag men så är min gaffel ändå över på min killes pizza och nafsar? Hela tiden dessutom.


Skadad av storstaden

Jag är skadad. Skadad av storstaden.

Varje gång vi ska möta någon på stan så beter jag mig som om vi hade fyra bussbyten, en spårvagnsförsening samt minst två omvägar förbi skräniga fyllgubbar framför oss.

- Men herregud NU MÅSTE VI GÅÅÅÅÅ!, skriker jag en timma innan utsatt tid.

I ultrarapid sliter jag sedan åt mig ytterkläderna, tar kidet under ena armen vagnen under den andra samtidigt som jag kutar ner till stan. Väl där kommer verkligheten ikapp mig. Vi bor inte i Göteborg längre!

Vi bor i Skövde. Centralt.

Det tar fem minuter att gå ner till stan. Långsamt. Går man snabbt tar det en minut. Driftar man sig att dessutom gå mot rött ljus tar det trettio sekunder.

Blind date igen

Idag har jag och lillen varit på ytterligare en blind date.

Vi gick till Rådhuset och träffade två mammor som heter Kristin och Ellinor, plus deras kids. Det var superkul och vi hade två trevliga timmar tillsammans i Rådhusets lekhörna.

Med tanke på att jag och lilleman nu haft två mammaträff-jackpots i rad så funderar vi nu på att helt sluta umgås normalt och bara träffa folk via blind dates.Inne på Rådhuset döljer sig en maffig lekhörna.

Fjärrisen

Fjärrkontrollen har alltid varit lillemans allra käraste leksak.

Idag har han även lärt sig hur den fungerar rent praktiskt.

Inom loppet av tjugo sekunder hann han både sätta igång tv:n samt checka in alla program på samtliga fjorton kanaler.


Svar på några frågor

Kan du inte lägga ut receptet på pariservåfflorna eller maila till mig? underbar blogg du har föresten!
Svar: Fanx! Jag tog receptet av mormor en gång (hon som bakat) och det var skitkrångligt! Mormor bakar nämligen efter något krångligt 1800-tals system (gram, hekto, vägning av smör etc). Någon annan som har recept på pariservåfflor, ett lätt sådant?

Meeeen har du flyttat till skövde igen?? Lr fatta ja fel? Va KUL isf :) Varför om man får fråga? Hur går det med ditt jobb då? Du får blogga om detta MOA :) Vi hänger inte med :) BRA blogg förresten, underbar!
Svar: Tack! Vi har flyttat för att komma närmre barnvakterna, har redan nyttjat dom skamlöst. Min kille jobbar här och mitt arbete ska jag pendla till som det ser ut nu.

Var är caaarooo spiider! hon som rymde till norge!
Svar: Hon bor I Oslo, jobbar på världens flashigaste jobb med världens högsta lön, bor mitt emot till slottet och vinkar antagligen godmorgon till Mette-Marit och barnen varje dag innan hon traskar iväg till kontoret. Hoppas du kommer hem och hälsar på snart Carro, I miss you!

Men, inte har du väl bara två finkoppar? Vem av gästerna vägrade använda ditt nyfunna fina porslin? :)
Svar: Mamma ville dricka sitt te ur stor kopp. I övrigt har jag tolv stycken finkoppar. Under tolv plågsamma födelsedagar tvingades jag alltså mottaga delar ur den jädra servisen. Och varje gång dog lite av barnet inom mig. Men som sagt, idag är jag glad över det!

När får vi se mer av lyan??? Det är lite stalkervarning på den frågan va? Men jag är nyfiken ändå. Punkt.
Svar: Det är så stökigt här ännu. Vill hellre vänta med att visa upp hemmet tills det ser ut som ett reportage taget ur Elle interiör. Fast å andra sidan... det lär ju aldrig hända. Här kommer en bild.Vardagsrum med temporär fönsterinredning. Längst bort skymtar ni matsalsrummet.

Spiderchick är sjuk. Ja själva bloggen all...

foto0754 (MMS)

Spiderchick är sjuk. Ja själva bloggen alltså. Hon har drabbats av en driftstörning och är inte bloggbar för tillfället. Jag kan alltså inte logga in utan tvingas sitta här nå ut till er via sms istället.

Fikagäster

I eftermiddag har lillemans mormor och gammelmormor varit här.

Gammelmormor hade med sig pariservåfflor (på min begäran) och jag langade fram en sockerkaka som jag hävdade att jag bakat själv. Det trodde ingen på så då fick jag erkänna att min fina svärmor bakat den. 

Well well.

Nu är lillefisen superdupergrinig och med TVÅ timmar (det vill säga en halv evighet under sådana här förhållanden) kvar till läggdags så får vi nu akut häva oss ut i parken och samla kottar eller något. Vad som helst som kan få liten på andra tankar.Fika med finkoppar.

Sångstund

Nu har jag och lillemannen varit med en kompis (plus tvillingkids) på fika och sångstund i kyrkan.

Asså I ♥ svenska kyrkan!

Jag hade ingen aning om hur mycket kyrkan faktiskt anordnar för människor innan jag blev mamma och i visst behov av vardagligt umgänge. Det är rytmik, fika, sång, pyssel, öppen förskola, utflykter - MASSA! 

Alla är alltid välkomna och man möts alltid av fantastiskt trevlig människor. Man måste absolut inte komma dit med en bibel under armen eller ett kors på ryggen - det går liksom bra att vara sig själv (med visst modifierat språkbruk i mitt fall).

Ja jösses nu blev jag nog lite religiös här.Nyfrälst.

Hittegods

I flytten trillade jag plötsligt över en gammal bananlåda innehållandes en kaffeservis. Denna servis tvingades jag samla på som barn, varje födelsedag under ett antal års tid fick jag en kopp med tillhörande fat. Fruktansvärt tråkigt. Tyckte jag då.

Nu reagerade jag dock på servisen med stor förtjusning. I am SO gonna start serve coffee i dom här!

Ut med de trista lattemuggar - in med de fina mormorskopparna.
Middag

Ikväll har min vän Elin varit här på en spontan liten middag.Spiderpapa bjussade på sin berömda köttfärssås. Spidermama stod för den flashiga dukningen (visst skriker det vardagslyx?).Efter middagen gick jag och Elin på en promenad. Med mig hem fick jag en bit choklad (hoppsan!).

- Du har ju gått en svinlånga promenad med lilleman idag och på torsdag ska du kanske på babysim, du är lätt värd lite snask, tyckte Elin.

Ja.

Eller så tyckte Elin ingenting utan det var jag själv som sa så där. Minns inte så noga.

Blind date

Idag var jag och lillemannen på en blind date.

Vi hade nämligen bestämt träff med en Sofia plus kid för att gå till öppna förskolan i Lunden (Sofia skrev en kommentar här på bloggen igår att hon skulle dit idag och jag var inte sen att haka på).

Både jag och lilleman var lite pirriga för vi har aldrig varit på blind date förr - men pirriga hade vi inte behövt vara för Sofia och hennes kid var hur trevliga som helst (även om den senare inte sa så mycket) (men så begär jag inte heller att en fyramånaders ska kunna hålla konversationer).

Själva öppnis var också trevligt.

Lilleman slängde sig genast ut i leksakshavet och hade superkul. Roligast var dockvagnen vars hjul han mekade med en lång stund. Jädrar vad di här kullagren är tröga, tyckte jag mig höra att han mumlade. Men jag kan även ha inbillat mig.Ho ä la för spexig den dära Spiderchick, med tungan ute å allt.

Mooot öppnis

Nu har vi lokaliserat en öppen förskola.

Pjuh!

Hösten är räddad.

Mammagäng

Igår var vi i parken jag och lilleman. Det var massa barn och mammagäng där.

Jag försökte smälta in så gott det gick och liksom subtilt infiltrera mammagängen med förhoppning om att dom skulle ta mig för en av dom.

Men icke.

Ingen alls verkade vilja bli min nya mammavän.

Nä.

Där emot fick jag jädrigt god kontakt med Amanda 2 år. Hon matade mig med kvistar och torra löv. Trevligt. Men månne inte riktigt det intellektuella utbyte jag hade hoppats på.

Inga blockljus

Det blir inga blockljus i öppna spisen.

Lilleman har redan tagit över den platsen.

Han har pinkat in sitt revir. Så att säga.

Recension - Marabou citron och ingefära

Njaaaa...

Marabou citron och ingefära var inget för mig. Tyvärr.

Dock tyckte Spiderpapa att denna smak var bland det godaste han någonsin ätit (det trodde jag inte att han skulle tycka, totalt otippat faktiskt, oväntat, skräll, surprise, WTF?, etc).

Av mig får chokladen två stycken Chicka Spindlar av fem möjliga.


Öppen spis

Öppen spis har vi nu.

Fast den går tyvärr inte att elda i. Jag tänkte istället fylla den med blockljus.

Dock finns risken att lilleman genast kryper in i spisen och - med hjälp av sina vassa små vesseltänder - snidar suspekta konstverk av ljusen. Men den risken får jag ta.


Svar på frågor

Kan du inte visa fler bilder av nya lägenheten?
Självklart!

Hur blir det med ditt jobb, ska du pendla till Göteborg?
Först ska jag vara föräldraledig tills lillen börjar dagis (vilket nog blir efter årsskiftet) sedan är min intention att jag ska pendla till jobbet i Götet. Vi får se. Det hinner hända mycket innan dess.

Är avenymamma ledsen nu när du har flyttat?
Det hoppas jag! Skämt åsido. Det är tråkigt att lämna alla vänner i Göteborg. Avenymamma inkluderad. Men bra vänner håller man kontakten med ändå, även om det är några mil emellan. Nu hoppas jag kunna göra mig nya mammafriends i Schöfde.

Olycka

Igår trillade lilleman och bet sig i tungan.

Usch, det är så tråkigt när di små slår sig.

En annan gång slant lilleman krypandes så att han dunkade i munnen rätt ner i golvet. BANG! Blod över allt. Läpparna svullnade upp så att han såg ut som Kissie i två dagar.

Inte roligt.Idag mår lillens tungan bättre och nu ska vi ut och leka i parken.

Naken

I vår lägenhet i Göteborg hade vi noll insyn. Det var inga problem alls att springa runt lite naken efter att man duschat. Av gammal vana steg jag sålunda in i vårat nya vardagsrum igår - totalt kommando. 

Big misstake.

Huge! 

Insåg omedelbart att våra megastora fönster inte riktigt ger samma privatliv som de i Göteborg gjorde. Så där stod jag alltså. Naken. Inför Gud och alla grannar precis så som Han (med lite hjälp av Marabou Polka) skapat mig.

Härligt.

Av naturliga skäl bifogas ingen illustrerande bild till detta inlägg.

Öppen förskola???

Finns det några Skövdeföräldrar som läser min blogg som vet om det finns någon Öppen Förskola i Skövde? Jag har både googlat samt sökt på kommunens hemsida men jag hittar ingen info om det alls?

Om det inte finns någon öppen förskola här så måste jag eventuellt öppna en själv. Akut.

Spiderchick testar

Det var länge sedan jag testade nytt snask - så nu kör vi!

Ikväll testar jag Marabous mörka choklad med citron och ingefära.

En kollega till mig har pratat sig väldigt varm om denna choklad och jag är givetvis nyfiken. Kollegan i fråga är visserligen höggravid så hennes omdöme är månne något tvivelaktigt.

Vi får se. Jag återkommer med betyg.


Handla nu. Eller sen.

Idag har vi varit runt i inredningsaffärer och kollat.

Jag hittade snabbt en mängd olika impulsköp som jag tyckte att nya lägenheten behövde.

Min kille: Ska vi inte vänta lite med att handla, tills vi vet vad vi verkligen vill ha?
Jag: Jag vill handla nuuuuuuuuuuuuu.
Min kille: Då blir det bara impulsköp som vi egentligen inte gillar.
Jag: ...
Min kille: Jag tycker vi avvaktar.
Jag: ...
Min kille: Förstår du hur jag menar?
Jag: Nej.

Fast egentligen förstod jag precis vad han menade.

Men det är så onödigt att ge karlarna rätt. Di blir så malliga.

Frukost på sängen

Efter att jag och lilleman packat upp/flyttat ner saker på golvet bestämde vi oss för att överraska spiderpapa med macka på sängen.

- Godmorgon, tjoade jag.
- Hurra hurra!, tjoade lilleman.
- Nej nej dumsnut, sa jag och buffade honom vänligt i sidan. Pappa fyller väl inte år heller.
- Näjustdetja, sa lilleman.

Och så skrattade vi alla fröjdefullt och mumsade mackor så att smulorna sprutade.Mumma!

Tidig packmorgon

Idag vaknade lillen klockan sex. Som tur var fick jag honom att somna om och så sov vi en timma till. Allt efter klockan halv sju är en helt okej tid att stiga upp i vår familj!

Efter att jag tagit en kaffe och lillen tagit en välling (spiderpapa fick sovmorgon) fortsatte vi att packa upp saker, bland annat böcker. Först organiserade jag in böckerna i hyllan och sedan kom lilleman efter och organiserade metodiskt ner allt på golvet.

Ett kanske lite skevt men ändå trevligt samarbete.Liten, effektiv medhjälpare.

Tackla av

Vi börjar tackla av nu. Orkar inte packa upp något mer idag.

Lägenheten är i vilket fall skitfin! 115 luftiga kvadrat ska Spider von Chick numera husera på. Fett najs.

Hur "inreder" man förresten stora fönster? Med skitlånga gardiner? Svinstora blommor? Genmanipulerade fikusar? Med rosafluffiga fotografier av familjen? Eller staplar man kanske böcker lite nonchigt på fönsterbläcket så att man ger sken av att vara så där intellektuell och världsvan?

Tips från inredningsintresserade människor mottages gärna!VBW! (Very Big Windows)

Suspensoaren

Som vanligt åker min killes gamla suspensoar med i flytten.

I början störde jag ihjäl mig på att min kille inte bara kunde slänga den jäkla pungskyddet, det har ändå inte använts på säkert tio år!!

Men nu har det börjat bli till en liten tradition att suspensoaren följer med flytt efter flytt.

Det känns liksom tryggt att den ligger där i en låda och är allmänt ovärd.
Först upp i nya lägenheten och sedan direkt ner i källaren, precis som vanligt.

Flyttmaraton

Nu har vi lämnat Göteborg efter förmiddagens intensiva flyttmaraton.

Herregud vad mycket grejer vi har! Helt sjukt. Det tog liksom aldrig slut. Det hela kändes som en skräckversion av scenen i Sunes Sommar när familjen Andersson packar sin husvagn proppfull med den ena prylen suspektare än den andra.

Som tur var slapp lilleman vara med om detta kaos. Han befinner sig i tryggt förvar hos sin mormor i Skövde. Tur det. Annars kan jag inte lova att vi inte hade råkat stuva ner honom i en bananlåda. Av bara farten liksom.Flyttproviant till sju starka killar och två flinka tjejer (personligen jobbade jag jädrigt flinkt med hissen)."Organisation" är min och min killes andranamn. NOT!

Godmorgon

Godmorgon,

Igår kom halva arsenalen av flytthjälp hit (i form av villiga familjemedlemmar). Så i natt har det sovit människor både högt och lågt här i lägenheten, inklämda bland flyttlådor, skräp och pälsänglar.

Vi har rätt dålig luft här så jag förstår inte riktigt vilket syre det är vi har delat på.

Men överlevt verkar alla ha gjort.

Nu ska vi fortsätta packa.

Att-göra-lista

Att göra innan vi lämnar Göteborg:

1) Stämma Göteborg kommun för alla paraplyer deras väder har förstört för mig. Jag tror vi snackar tiotalet!!

2) Ta kort på lägenheten så att lilleman får ett minne från var han bodde sitt första år i livet.

3) Retuschera bort alla pälsänglar från kortet.

4) Ha en utflyttnings-ravefest.

5) Ja en liten, väldigt lugn ravefest alltså. Halvliggandes. I soffan. Framför Idol.

Slut på att-göra-listan.

Flyttar för fullt

Flyttning pågår för fullt hemma hos oss. Som ni kanske förstår.

- Pix pax för att frosta av frysen, tjoade lilleman och drog på sig vinterutrustning.


Hejdå Göteborg

Jaha.

Då ska vi flytta tillbaka. Tillbaka där allting började. Till Skövde.

Sex år, två länder, sju lägenheter, fyra jobb, en utbildning, samt ett barn senare ska vi alltså återvända till hemstaden. Jösses vad skönt det känns!

Kanske har det med ålder och föräldraskap att göra men Skövde känns plötsligt som en riktigt bra plats att bo på.

Jamenar man kan åka bil utan att bli skuggad av nitiska lapplisor (har länge misstänk att det är så dom jobbar här i Götet), det är aldrig några störningar i spårvagnstrafiken (för det finns ingen) och så går det faktiskt att landa en flashig lägenhet på 115 kvadrat utan att behöva muta en enda hyresvärd.

I Skövde kommer vi även ha tillgång till en hel stab av barnvakter, tjoho!

Dessutom är risken något mindre att lillen hamnar i fel gäng och börjar käka knark till frukost. Och skulle han mot förmodan börja käka knark till frukost – ja då är hans morfar polis och kan säkert uppgradera honom till någon flådig cell i häktet.

Frågor på det?- Skål för den flytten, säger Spajder.

Känsliga läsare varnas

Tack för råden, stöttningen och peppen angående pälsänglarna.

Det verkar som att vi är fler som råkat ut för dessa vidriga djur.

Dessutom känns det skönt att veta att det inte har med den allmänna hygienen att göra utan att de oftast finns sedan innan i huset...

I vilket fall som helst är dessa skadedjur fullkomligt vidriga. Jag gjorde misstaget att googla skiten och fick upp bilder som nu satt djupa spår i min själ (posttraumatisk stress?).

Eventuellt kommer jag att behöva terapi.

Nu: Flyttpack.

Imorgon byter vi ort.

Trevlig middag

Hade en mycket trevlig kväll igår med fina kollegor!

Maten var kanongod.Jag valde hjort till huvudrätt. Har aldrig käkat så här rött kött förut (brukar föredra maten well-done-på-gränsen-till-bränt) men det var gott! Till förrätt valde jag för övrigt abborre och efterrätt choklad med päron (skulle dock valt rödbetegrejen för den var mycket godare).Jag skulle ta kort på mig och Anna men det blev visst ett kort på våra ickeexisterande brön.De tre småbarnsmorsorna lämnade sällskapet först. Övriga kollegor skrattade rått och trodde att vi skulle gå hem, men vi gick inte alls hem utan drog självklart vidare till Push där vi röjde till klockan fem imorse. Eller inte.