Att skaffa nya vänner

Jag har precis blivit dumpad. Det är svårt. Vad gör man när alla vänner genom åren försvunnit på olika håll och man tappat kontakten. Jag har endast en bra vän kvar, och vi kan med nöd å näppe ses en gång i veckan pga av våra olika arbetstider och vi bor i olika städer. Det suger. Hur gör man när man inte har några vänner kvar? Tipsa gärna. Har försökt på alla möjliga sorters vis. Men i min ålder verkar alla redan ha en fast vänskapskrets och en till i gänget verkar inte va att tänka på?! /C

Svar:

Förstår ditt dilemma. Det går dock alltid att skaffa nya vänner. Jag lovar!

1) Underskatta inte internet.
Kolla om det finns något forum där du kan gå in och söka nya vänner. Använd facebook för att söka upp gamla bekantskaper. Starta en blogg. Jag vet massa människor som fått kompisar via just bloggen (mig inkluderad).

2) Kollegor.
Dra ihop after work med arbetskollegorna, starta någon aktivitet (typ bandy en eftermiddag i veckan) eller något annat som gör att ni får tillfälle att ses även efter jobbet.

3) Kolla kretsen kring kretsen.
Kolla runt lite bland folk du känner - vilka människor känner dom? Kanske din mamma eller dina syskon vet någon som är i "samma sits" som du? Kanske kan de ordna en vänskaplig blind dejt?

4) Gör något nytt.
Flytta, byt jobb, börja plugga, gå med i korp-fotboll, stick ut och res eller vad som helst. Nya utmaningar innebär finfina chanser att träffa nya människor. 

5) Ragga kompisar
Om du hamnar på en fest - se till att prata med alla! Om du har mycket gemensamt med någon, försök få en anledning att byta nummer med denne. Vi är ofta snabba med att byta nummer med "flirtar", detsamma borde vi göra med potentiella vänner.

Kom ihåg!
Våga vara lite "på". Vi svenskar är ofta blyga och lite fega och tänker att alla andra "har fullt upp med sitt". Så är det oftast inte. Våga ta initiativ till umgänge! Ingen människa är "klar" med sin bekantskapskrets, jag tror att alla är öppna för nya vänner.

Kom också ihåg!
Alla människor känner sig deppiga och ensamma då och då. Alla tänker ibland mitt-liv-är-så-tråkigt-alla-andra-är-så-lyckade-och-populära. Det går över.

Viktigt!
Värna alltid om de vänner du har. Detta låter cyniskt men jag kan ibland tänka om jag bryter upp med Spiderpapa idag, vilka kompisar kan jag ringa då? De vänner man kommer att tänka på - det är dom man ska hålla extra hårt i.


Kommentera gärna!
Gaymasen

Kloka ord, som alltid. :)Jag håller helt klart med om att man själv får ligga på lite. Man kan inte ligga hemma och tycka synd om sig själv och hoppas på att vännerna ska trilla in. Men att ta för sig och visa "Här är jag, gilla mig för den jag är", brukar alltid gå hem. För det mesta. Alla kan inte tycka om alla men man knyter fina kontakter på så vis. :)Och håller med dig. Man ska verkligen värna om de VÄNNER man har. Allt för många faller in i kärlekssyndromet och förlorar all kontakt med sina vänner då de är kära ner i fossingarna. Men när (om...) kärleken tar slut så står man där och ingen som fångar upp en. Så sina käraste ska man värna hårt om. :)

2010-10-28 ♥ 15:17:48 » URL: http://gaymasen.se
tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Väldigt kloka ord.Åh vad hemskt att stå ensam. Man ska va' glad för de man har omkring sig!

2010-10-28 ♥ 15:31:25 » URL: http://tobys.devote.se
Diana

Usch ja, det är inte lätt att få vänner i vuxen ålder. Som barn kommer det liksom naturligt. Som vixen krävs det att man är en utåtperson och det är ju inte alla som har den personligheten.

2010-10-28 ♥ 15:34:41 » URL: http://decdia.blogg.se/
Nadja

Du är så klok! :)

2010-10-28 ♥ 15:40:44 » URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
Mathilda

Att bli funktionär i F&S är också ett fantastiskt sätt att träffa härliga positiva människor på!!

2010-10-28 ♥ 15:46:54 » URL: http://themathildapersson.blogg.se/
Lisa

Såg "jag har precis blivit dumpad" på bloglovin och tänkte "va faaan har jag missat nu?" men som tur är så är du och Spiderpapa forfarande tillsammans (antar jag). Puh!

2010-10-28 ♥ 15:55:46 » URL: http://totally.devote.se
Fyra Nyanser av Rosa-Stina

PLUGGA är det bästa man kan göra. När jag var 30+ började jag plugga journalistik. Där träffade jag massor med folk som jag verkligen gillade. Det var precis min typ av människor på kursen- och vi är fortfarande bundisar!2010-10-28 ♥ 16:02:01 » URL: http://fyranyanseravrosa.blogspot.com
Chriszy

Låter otroligt vettigt det där! :- )

2010-10-28 ♥ 16:29:53 » URL: http://satansbananer.blogg.se/
pubes

jag måste få rekommendera att plugga! jag läser till lärare och har börjat läsa specialiseringskurserna. dom kurserna kan vem som helst gå, även om dom läser till något helt annat eller bara just den kursen. har träffat jättemånga nya roliga människor i den här kursen som jag läst nu som jag kommer hålla kontakten med! det som är bra är att man ofta har ett grupparbete, alltså blir man alltid liiite närmare några stycken som man verkligen lär känna!

2010-10-28 ♥ 16:32:48 » URL: http://pubes.blogg.se/
AnnaWK

Kloka ord från en klok spider.En annan sak jag funderar på är hur du får de tidsintällda inläggen att fungera. Jag har hållt på och bråka med det i flera dagar nu men de vägrar att publicera sig. Jag sparar mina inlägg som utkast - är det fel?

2010-10-28 ♥ 17:53:13 » URL: http://ananwk.blogg.se/
Amanda

Du är så bra :)

2010-10-28 ♥ 17:57:50 » URL: http://amandafredrikakristina.blogg.se/
Jenna - Livet efter min pojkväns självmord

Är själv i lite samma sits. Min pojkvän tog livet av sig för snart 3 år sen, och inte en enda vän finns kvar. Har en vän som jag känt sen vi var små, och en nära vän som bor i Holland (som jag känner genom internet, vi spelar/äger samma klan, spelnärd som man är).

Var ute med min enda vän igår och vi pratade om just detta, hur tusan raggar man upp vänner? Jag pluggar på distans och jobbar inte, ska jag ragga på kassörskan på ica? Eller kanske på apoteket, där är jag ju trots allt stamkund. Det är inte så lätt, men dina tips tar jag till mig med glädje!

2010-10-28 ♥ 18:03:13 » URL: http://jennaanderberg.blogg.se/
Luucy

Du ger bra tips!

2010-10-28 ♥ 18:31:07 » URL: http://luucylouise.blogg.se/
Carin

Du kan inte ge några tips på hur man bryter isen? Vad säger man när man går fram till någon? Bra första replik? Lite tips på döprat som man kan börja med för att inte bli allt för seriös direkt? eller bara lite bra samtalsämnen? Jag har inga problem med att gå fram och ta kontakt, ifall jag bara visste vad jag skulle säga... Hej, Carin heter jag... ehh.. jaa.. de va allt jag planerat att säga så nu står det still... tänk snabbt.. tänk snabbt... ehh.. vacker väder vi har.. tittar upp i taket eller ner i marken. Det blir inte många vänner :(

2010-10-28 ♥ 18:40:12
Linda

Det finns en sajt som heter Citypolarna. Det är en seriös sida där man kan träffa nya vänner(ingen datingsida). Kan varmt rekommendera denna sida.

www.citypolarna.se

2010-10-28 ♥ 19:40:04
Spiderchick

Carina: Man kan ju brja fråga vart personen bor och vad den gör? När personen säger sitt yrke/studier så brukar det ju finnas massa att spinna vidare på. Som sagt folk äääälskar att snacka om sig själv så fråga på :)Kram

2010-10-28 ♥ 19:51:37
Spiderchick

Linda: Vilket bra tips! :)/S

2010-10-28 ♥ 19:51:53
ida

Ellerhur. Det finns alltid folk som är lika sällskapsdesperata som en själv.

2010-10-28 ♥ 22:15:55 » URL: http://idalinns.blogg.se/
kickan34

trots dina tips (tack! :) ) så e det INTE lätt. jag sökte aktivt vänner i alla möjliga former utom krogen i ca 2 år sen gav jag upp lite, orkade inte söka hela tiden efter nya vänner. Nu har jag bara en kompis / vän ever men hemma i födelsestaden. Och absolut inga kompisar i min stad. Nån som jag vill ha hem på filmkväll?! Vem då!? Jag har ingen. Det e trist och mår kasst över det, men jag har en hund nu o han e min enda vän. Men saknar att gå ut o dansa, o som själv tjej kan man Inte gå ut själv o dansa - = inte i dagens samhälle och när det e mörkt på kvällarna/nätterna. Jag har verkligen försökt med att gå ut på lunch, fika, promenad med "nytt" folk, men det rinner ut i sanden, det e ju lixom inte bara jag som ska "tjata"/ höra av mig hela tiden och vill träffas på nytt!? Vill bara säga att det e inte så lätt. tack för ordet. Kram

2010-10-28 ♥ 22:52:20 » URL: http://kickan34.blogg.se/
Sanna

Spider, vad har hänt med dig egentligen? Jag tror du har blivit tankeläsare, du tar upp EXAKT de problem jag har! :P Bra tips, men jag känner ändå att de inte riktigt fungerar för mig! Jobbar som au-pair i en pyttestad i England, har varit här i ca 2 månader nu, och jag vet verkligen inte hur jag ska göra för att ta kontakt med människor! Jag träffar ju inte folk i jobbet, förutom familjen som jag dock trivs jättebra med, och jag pluggar inte så jag träffar inte folk så. Jag tränar däremot väldigt mycket, på gymmet och på olika pass, men jag vet aldrig vad jag ska säga för att få kontakt med någon! Att jag måste prata ett annat språk gör ju inte saken lättare, även om jag är väldigt bra på engelska. Man är så rädd att göra bort sig på något vis, dumt nog! Vore toppen om du hade ett bra tips till mitt problem! :)

2010-10-28 ♥ 23:44:19 » URL: http://sannabananaa.blogg.se/
Ida

bra sagt! man måste ta för sig lite mer och våga ta kontakt med folk! så varför gör man inte det oftare för? ;O)

2010-10-29 ♥ 09:15:18 » URL: http://madrida.blogg.se/
Anna

Det där behövde jag verkligen läsa! Suttit flera kvällar och tyckt synd om mig själv för att jag inte har några vänner.. Men det har jag, måste bara ta "tummen ur" och ringa och se till att hitta på nåt med dem! Så va bra att du är ärlig och skriver sådant man ibland behöver höra:)2010-10-29 ♥ 11:29:10 » URL: http://jagochpyret.blogg.se/
Pia

Vilken toppenbra lista!!! Att se möjligheter istället för hinder! Kram på dig, kloka Spidermama.

2010-10-30 ♥ 13:36:28 » URL: http://anjocapi.blogg.se/
Cassandra <3 kreta

Väldigt bra tips jag har en fast vänskaspkrets men utöver det gänget har jag även fått många fina vänner genom jobbet och även en del när jag bodde på Kreta.

2010-10-30 ♥ 15:27:17 » URL: http://cassandra87.blogg.se/
Ellen - ellastankar.blogg.se

Bra skrivet :) Själv maste jag leta nya vänner om nagra manader, da det verkar som att vi kommer flytta till en ny stad i mars eller sa. Men det känns bra ända :)

2010-10-31 ♥ 12:30:19 » URL: http://ellastankar.blogg.se/
Anonym

ho

2010-11-03 ♥ 07:44:09

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback