Kom över ditt ex - de sex budorden

Fick frågan om jag kan tipsa om hur man lättare kommer över sitt ex och självklart kan jag göra det. Vad ni vill ha - mama gives you (eh...).

Spiderchick ger er de sex budorden - så kommer du över ditt ex (baserat på egna erfarenheter).

1) Tänk på att DU är helig!
Tänk på att du förtjänar det allra bästa! Du förtjänar att må bra och DU är viktigast i DITT liv. Inte någon före detta partner.

2) Du skall icke missbruka information.
Hur lockande det än är att minutiöst följa sitt ex statusuppdateringar och konversationer på facebook - gör det inte! Du mår mycket bättre av att inte veta exakt vad han/hon pysslar med.

3) Du skall icke hava begär till ditt ex.
Fortsätt inte att träffa ditt ex. Du drar bara ut på smärtan. Nej ju fortfarare du kapar banden - desto snabbare kommer du över personen.

4) Du skall icke göra dig ngn bildstod eller avbild av ditt ex...
Det är lätt att glorifiera sitt ex och bara tänka på hur fantastisk och bra allt var i relationen. Men hey - det tog ju slut av anledning, eller hur?

5) ... men visa ändock aktning.
Hur lockande det än är att snacka skit om sitt ex till alla med två öron - gör det inte. Du vill väl att han/hon behandlar dig med respekt, eller hur?

6) Du skall öppna ditt sinne.
Passa på att göra massa roliga saker utan att någon partner lägger in sin veto. Träffa nya människor, stick iväg på en häftig resa, färga håret... Efter ett år kommer du förmodligen tycka att uppbrottet var det bästa som kunde hända annars hade du aldrig träffat de där nya vännerna eller förverkligat den där drömresan och du hade absolut inte upptäckt hur bra du passar som rödhårig. Do you get it?

Inget ont som inte för något gott med sig.


Kommentera gärna!
Gaymasen

HAHA! I knew it. Jag satt och tänkte "Om jag skulle göra ett tidsinställt inlägg NÄR skulle jag sätta tiden?" Chansade på 13.00, gick in och kollade och hade rätt. SCORE.Och gillar listan, haha. Har dock ingen vetskap om gamla förhållanden men gillar punkt två. ^^

2010-10-27 ♥ 13:05:54 » URL: http://gaymasen.se
Luucy

Riktigt bra punkter :D

2010-10-27 ♥ 13:11:55 » URL: http://luucylouise.blogg.se/
Anna

Riktigt bra punkter! Saknar ev "Du skall icke planera hänsynslös hämnd på ditt ex" punkt dock :P

2010-10-27 ♥ 13:22:37 » URL: http://damndramaqueen.blogg.se/
Kristine

Blev dumpad för ungefär tre månader sen och det är ungefär sådär jag har hanterat det. Det funkar faktiskt rätt så bra, har kanske snackar lite illa om han men han sa rätt taskiga saker när han gjorde slut och då är det svårt att låta bli ;)

2010-10-27 ♥ 13:22:55 » URL: http://namelessragdoll.blogspot.com/
Lise

Är det så att exet gjort slut med en så är mitt bästa tips att tänka att man inte vill vara med någon som inte vill vara med en. Det är verkligen så, det finns inte någon annan man skulle vilja vara med om den personen inte ville vara med en.Ett annat tips är att inom en vecka bli uppraggad av en kille med samma namn som exet, som är längre, snyggare, rikare och roligare. Avdramatiserar hela alltet och får en att tänka på någon annan när man hör namnet. Heheh.

2010-10-27 ♥ 13:23:44 » URL: http://yetanotherblog.blogg.se/
nadia

Jag skulle vilja lägga till ett till tips: Alkohol. Funkar alltid! Se till att inte fastna i ett beroende bara.. Men ut och festa och dränka sina sorger, har funkat för mig varje gång.

2010-10-27 ♥ 13:23:48 » URL: http://www.prinsessanadia.se
Hanna

Du är klok du spider!

2010-10-27 ♥ 13:32:46 » URL: http://www.karlskronamamman.blogspot.com
De kallar mig Skrållan

Jättebra! Önskar så att du funnits när jag var yngre och hade behövt någon vettig person att se upp till. På min (vår) tid hade man bara FRIDA att vända sig till för visdom och vad hade de att komma med "99 saker du kan ändra på dig själv så att han ska vilja ha dig". Inte konstigt att man var helt skruvad i tonåren.Jävla FRIDA, asså. Borde förbjudas.

2010-10-27 ♥ 13:52:05 » URL: http://19830425.blogspot.com
Sanna

Alla punkter är så sant så sant. Lite roligt är att ALLT på nr 6 stämmer in på mig. Jag tänkte tillbak på det ett år senare och insåg hur många nya underbara människor jag träffat, jag hade åkt på värsta partykryssningen som jag aldrig hade "fått" för mitt ex och jag insåg hur bra jag passade som rödhårig.

2010-10-27 ♥ 14:02:43 » URL: http://unbeautiful.blogg.se/
mia

punkt två är den bästa! =)

2010-10-27 ♥ 14:18:01
Ellie

You Said it sister!! xD

Hoppas dock inte på att behöva följa dom (ta i trä)

2010-10-27 ♥ 15:30:59 » URL: http://muppellie.blogg.se/
ida

Du är vis du!

2010-10-27 ♥ 15:52:07 » URL: http://idalinns.blogg.se/
C

Har precis blivit dumpad. Det är svårt. Han var verkligen den ja ville ha i mitt liv. Man har endå kommit upp i den ringa åldern av 25, nu vill jag gärna skaffa fast man och tänka på framtiden..barn och ett underbart liv. Men nehepp, killen dumpa mig för att han vill vara "själv"...ehm, okej..har fortfarande inte förstått mig på den dumpningsfrasen?! Och vad gör man när alla vänner genom åren försvunnit på olika håll och man tappat kontakten. Jag har endast en bra vän kvar, och vi kan med nöd å näppe ses en gång i veckan pga av våra olika arbetstider och vi bor i olika städer. Det suger. Jag kan inte gå ut å festa när ja vill, dränka mina sorger eller dras upp från mina killbekymmer av stora kompisgänget..det finns ju inte kvar. Hur gör man när man inte har några vänner kvar? Tipsa gärna. Har försökt på alla möjliga sorters vis. Men i min ålder verkar alla redan ha en fast vänskapskrets och en till i gänget verkar inte va att tänka på?! Har fått tillbringa några helger hemma hos mamma nu. Jag vill inte vara ensam och tänka på honom och dessutom tänka på mitt innehållslösa ensamma liv. Tur endå att jag har föräldrarna som iallafall försöker pigga upp mig mitt i allt depp. Jag är verkligen nere nu.

Kände mig tvungen å kommentera idag då detta inlägg nästan kändes riktat mot mig, hehe.

Tack för din fina blogg. Blir glad varje dag jag läser :) Keep up the good work!! kram

2010-10-27 ♥ 16:13:05
Sara

Attans skulle läst det här tidigare, var just inne och snokade på exets fejja och såg att han ska flytta ihop med sin nya tjej. Ouch.

2010-10-27 ♥ 16:45:00
NINNIE

Bra tips! :)

2010-10-27 ♥ 16:58:02 » URL: http://ninniesodergren.blogg.se/
Matilda

Hej Spider! Jag har aldrig kommenterat här men följt din blogg i kanske ett år, eller så. Tack för det här inlägget.Jag blev dumpad för snart 7 veckor sen. Det var min första kärlek någonsin och det hela är fortfarande väldigt jobbigt. Ända sen han har gjort slut har allting varit väldigt upp och ner för mig. Ena dagen mår jag bra och är glad att det tog slut och andra dagen mår jag fruktansvärt dåligt och känner mig ledsen och ensam och saknar de bra stunderna vi hade tillsammans.Vi har fortfarande kontakt, om än väldigt sporadisk. Vi pratar i telefon kanske en gång i veckan. Samtidigt som jag känner att jag inte vill släppa honom, att jag fortfarande vill prata med honom då & då så har jag känt den senaste tiden att det är nog tamejtusan på tiden att jag kapar all kontakt. För det kanske är mycket enklare att komma över någon om man inte pratar med varandra och slipper dagen då man ringer och han inte svarar och sen skickar ett sms "jag har träffat någon annan, ring inte mer". Jag kommer bli tusen gånger mer ledsen än nu.Nu svamlar jag bara på här. Men för mig kändes det här inlägget viktigt. Som en push i att verkligen göra slut på allt. Att bestämma mig för att nu är det jag som har kontrollen i mitt eget liv.

2010-10-27 ♥ 18:02:29 » URL: http://matildaevangeliet.blogg.se/
Therese/zill

Det tog mig nästan ett år att ta bort exet från min newsfeed på FB och hans nummer ur mobilen, men när jag väl tryckte "delete" var det så jääääkla befriande. Tyvärr tyckte mina vänner att det var en bra grej att "hjälpa" mig med information efter att jag hade flyttat, så jag fick ju ändå veta sånt jag inte ville veta. Nu har dom dock fattat att jag inte bryr mig alls; vad han gör med sin nya är hans grej, inte min.

2010-10-27 ♥ 18:05:52 » URL: http://zilliceter.blogg.se/
Heffler

Kloka ord. Och det stämmer så väl.

Jag har blivit dumpad rätt så brutalt två gånger. Ena gången genom att tjejen var otrogen. Det gjorde så klart jävulskt ont. Jag pendlade mellan sorg och ilska. Ena stunden ville jag bara ha henne tillbaka, och var beredd att förlåta allt. Nästa stund önskade jag henne nageltrång, hårsäcksinflammation och allehanda onda ting. Tänkte inte rationellt för fem öre.Men hur klyschigt det än låter, så stämmer det att tiden läker alla sår. Visst har jag fått jobba på tilliten och förmågan att kunna öppna mig för folk, och släppa dem nära. Till viss del pågår väl det jobbet fortfarande. Men jag skulle absolut inte vilja ha det här ogjort.Även dåliga erfarenheter är erfarenheter. Och erfarenheter lär man sig saker av.

2010-10-27 ♥ 18:30:06 » URL: http://heffler.se
maaalin ♥

super fin blogg ! ♥

2010-10-27 ♥ 19:00:26 » URL: http://maalinthewinner.bloggplatsen.se
Anne89

Men Spider, har du verkligen hunnit få egen erfarenhet av sånt här? Du har ju haft samma kille sen du va 16!Jag säger bara en sak.. OM MIN KILLE DUMPAR MIG SÅ SKA JAG SÖKA UPP HONOM OCH KASTRERA HONOM MED EN SLÖ OSTHYVEL.(Kanske inte var helt seriös nu, men jag skulle ärligt gå under om jag blev dumpad av min pojkvän sen snart 7 år..Inte kul!!)

2010-10-27 ♥ 19:03:57
Miss Bill

Hej skitfin blogg har du :) grymt snygg är du gumman!Checka in Dede med! OMG!!!

DRÖMKILLE!!! Helt otroligt vacker kille!!!!!Dede är den finasde killen i bloggvärlden!

(Han kan inte ens längre ha bilder för alla tjejer är helt förälskad i han o stalkar honom till fotbollsmatcherna)Otroligt VACKER kille med otroliga KÄRLEKSTEXTER! Helt jäkla otroligt overkligt fin!http://dedeprivat.blogg.se

http://dedeprivat.blogg.se

http://dedeprivat.blogg.seKika även in på min blogg - stylas vacker!www.missbill.se/ MissBillKika även in min nya modeblogg!

STYLAS VACKER! (värde till 2000):)www.missbill.seAnsök till min styling på www.missbill.se/ MissBill

2010-10-27 ♥ 19:36:05 » URL: http://missbill.se
tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Bra som vanligt, Spiderchickus!

2010-10-27 ♥ 19:45:28 » URL: http://tobys.devote.se
Spiderchick

Anne89: Jag var 18 när jag träffade Spider von Papa och ja jag hade hunnit vara kär och haft pojkvönner innan det :)Jag vet precis hur det känns när hjärtat brister./Spider

2010-10-27 ♥ 19:52:54
EmilyStrange

riktigt bra lista! i like :)

2010-10-27 ♥ 20:04:05 » URL: http://www.emilythestrange.se
Sanna

Oj, träffande! Hade nyss lite problem med en "ny kille" angående ett ex. 10 månader sen, och jag kan fortfarande inte glömma honom! Ska försöka följa dina tips och se om de hjälper nu ;P

2010-10-27 ♥ 21:54:32 » URL: http://sannabananaa.blogg.se/
Panny

Jag haver begär. Sånt jävla begär. fanfanfanfan. Är det omöjligt att vara vön med sitt ex? Han var inte bara min pojkvän, han var och är en av mina bästa vänner. Kan inte bara slänga iväg honom. GAARGhhh. jag är så ologisk och opraktisk. nu pushar jag fan.

2010-10-28 ♥ 00:15:43
Anne89

Jahaa, men då förstår jag! När man är 18 har väl de flesta haft en pojkvän eller kanske flera.. När man är 16 också för den delen, kanske! Själv har jag ingen aning om hur det känns att bli dumpad eller dumpa, eftersom jag fortfarande är tillsammans med första kärleken. Hoppas med alla tummar jag har att jag kommer att slippa känna den känslan.. Om det nu är så realistiskt..

2010-10-28 ♥ 21:47:11
Cassandra <3 Kreta

jätte bra punkter, gillar speciellt den sista. När jag och mitt wx gjorde slut var det tufft i början men i dag när jag tänker på det var det verkligen det bästa som kunde hända. Så mycket härliga människor och vad roligt jag haft efter det tog slut med honom.

2010-10-30 ♥ 11:49:24 » URL: http://cassandra87.blogg.se/
:)

Visste väl att du hade skrivit en sånhär lista.. Har suttit och letat efter den ett tag. Jag är en tjej på sexton år och min pojkvän gjorde slut med mig förra veckan, och jag har faktiskt mått rätt bra, fram tills igår.

Då jag såg på facebook att han var tillsammans med en annan tjej och så berättade hans kompis för mig att han varit otrogen mot mig, yada yada yada.. Det känns bara som om allt vi hade var en lögn nu? Menade han ens något av det han sa till mig? Jaja, hursomhelst Behövde den här listan iallafall, så tack Moa. Och denna kommentaren var kanske lite onödig men jag kände bara att jag behövde skriva av mig lite.

Btw, din blogg är bäst.

Kram

2011-09-02 ♥ 08:23:15
Dumpats

Ditt inlägg är fortfarande klockrent! Blev nyligen dumpad och jag tror att jag ska använda din lista för att försöka göra tillvaron lite lättare, för det är tungt som fan!

Svar: pepp och kram!
Moa DeBruin

2015-09-22 ♥ 19:03:07 » URL: http://dumpats.blogg.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback