Ny matsalsmöbel (fast ändå inte)

Vi har fått min pappas gamla matsalsmöbel (med utdragsskiva och plats för åtta personer). Inte modernaste gruppen i landet kanske men hey - man kan göööra den modern med rätt duk och utsmyckning tänkte jag.

Ja.

Vad jag inte tänkte på är att jag är inredningsmässigt efterbliven. Totalt okapabel att hitta kul grejer till hemmet. Blind för det fina.

Så.

Nu får ni hjälpa mig (ni hjälpte ju så bra gällande inredning i fönstren). Hur skulle ni göra för att få den här matsalsmöbeln att se mer uppdaterad ut? Vilken stil skulle ni satsa på?

Tänkte att jag skulle börja med att klä om stolsdynorna (kom inte och säg att det inte går, allt går bara man inte är så knusslig). Eller?


Kommentera gärna!
Lisa T

Jag skulle slipat ner hela skiten, målat det vitt eller ljusgrått och klätt om stolsdynorna i tyg med "tidningspapperlook-a-like... Eller så skulle jag sålt den för 3 lappar till mig... ;-) Lycka till! kram

2010-10-30 ♥ 12:17:06
Spiderchick

Lisa: haha okej... Tack för tips! Liiite överkurs att måla om dock. Det undviker jag gärna (in i det längsta alla fall).Noterar att jag har en köpare om inget annat funkar ;-)Kram!

2010-10-30 ♥ 12:21:00
Luucy

Eftersom ni har en liten kille i familjen som kanske spiller lite ibland så hade jag inte satsat på vitt i alla fall haha :D Kanske svarta dynor, en svart duk och en massa vita dekorationssaker? Eller silvriga? Svart + mörkt trä = läckert!!!

2010-10-30 ♥ 12:21:13 » URL: http://luucylouise.blogg.se/
Hemmakatten

Min första tanke är också att måla bordet vitt eller svart. Främst vitt. Men om du vill ha det som det är vore det snyggt att klä in dynorna i ett randigt tyg (beige/vitt, grått/vitt eller var som passar in med övrig inredning). Sedan hade jag antingen lagt en vid löpare på hela bordet, ställt fram massor av värmeljus i vita ljushållare/ljusstakar och hällt upp glas vin ;)

Alternativt skippa duk, ställa fram gamla tenn- ljusstakar i grupp samt ett stort vackert fat med frukt på (eller tomt). Håll samma färg eller samma material på fat & ljusstakar så blir det snyggt.

Glaset med vin dock obligatoriskt inslag...

2010-10-30 ♥ 12:26:57 » URL: http://hemmakatten.blogg.se/
Jessica

Jag tänker att mörkröda stolsdynor skulle bli grymt snyggt till det mörka träslaget. Sedan skulle jag lägga en ljus löpare på bordet och dekorera med ett maffigt fat i mitten och små ljushållare utmes löparen. Ljusstakar är snyggt men blir lite tråkigt om man sitter med en sådan framför ansiktet och inte ser personen mittemot :P Guld passar nog bäst till sånt trä men silver är enligt mig snyggare. Men det är ju en smaksak :)OM du har tid skulle jag för övrigt uppskatta en liten shoppingguide till Skövde, är nyinflyttad pga skola och har inte riktigt lärt mig hitta mer än commerce, elins esplanad och stallsiken typ :)

2010-10-30 ♥ 12:32:46 » URL: http://jesskarlsson.blogg.se/
Elvira

Såg att du hade tänkt undvika att måla, men det skulle bli SÅ snyggt i vitmålat! Det skulle verkligen bli sådär "lantligt" mysigt och snyggt=). Men annars så kan du ju som du säger klä om sitsarna och ställa några fina vita detaljer (ljusstakar/hållare, blomkruka etc)! Riktigt fin matgrupp må jag säga!Kram och tack för världens bästa blogg :-)

2010-10-30 ♥ 12:42:13
Spiderchick

Evlira: Fanx för snälla ord :-)Och ja gruppen är ju rätt fin, klassisk om inte annat, bara jag får till det lite snyggt med utsmyckningen...Kram

Spider

2010-10-30 ♥ 12:44:42
Malin

Självklart klä om stolsdynorna men sen hade jag nog målat om bordet i vitt och gjort det så att det skulle se gammalt ut, lite shabby chick =) Sen hade jag kanske haft en enkel genomskinlig vas med tex liljor i eller silvriga kandelabrar i olika storlekar och stilar =)

Jätte fin matsals grupp som du säkert kan göra massa kul med, ska bli kul att se resultatet sen =) Lycka till!!

2010-10-30 ♥ 12:46:53 » URL: http://malinpsson.blogg.se/
louise

Jag hade nog mörkbetsat så det får en fin brun-svart färg och klätt om stolarna i ett ljust tyg. Sen en vit löapre på bordet och lite höga ljussatkar i fattigmanssilver på det ;)

Ska bli kul å se vad du hittar på iaf!

kram louise

2010-10-30 ♥ 12:49:36
Nikita Thywoman

Jag skulle klä om stolsdyniorna i ett mörkt rött typ, kanske vinrött. Gärna krossad sammet eller liknande. På bordet skulle jag ha två silverstakar, med två armar var. Duken skulle utgöras av vitt linnetyg. :)Lite medeltid, lite häftigt.

2010-10-30 ♥ 12:53:05 » URL: http://nikitaistheshit.blogg.se/
maria

Nej nej, måla inte vitt, det gör allla!

Om du ska måla, kör på svart. Det blir supersnyggt mot de vita väggarna och kör på riktigt färgglada mönster på dynorna. Ikea har en del tyger roliga mönster och mustiga färger för billig penning. Det är även bättre för små kladdiga händer om tyget är mönstrat (egen erfarenhet). Toppa med massa blockljus för mys i höst mörkret.

Vad du än gör, lycka till!!

2010-10-30 ♥ 12:56:34
Helén

Jag har klätt om stolsdynor en gång. Och jag är ingen handywomen. Men det gick jättebra och var ganska kul. Även om jag inte var välrdens snabbaste. Och du verkar ju vara en flink spider så du kommer säkert lyckas. I mitt fall var möblerna målade i en blå nyans så jag målade dem svarta, det var däremot lite klurigt att få till.Lycka till!

2010-10-30 ♥ 13:01:30 » URL: http://runtoyou.devote.se
pubes

måla inte vitt, det är ju så jävla tråkigt. måla svart eller grått istället och klä om dynan i nån lite roligare färg. det skulle jag ha gjort :)

2010-10-30 ♥ 13:02:10 » URL: http://pubes.blogg.se/
Tinna

Jag tycker inte alls att ni ska måla om bordet, det är otroligt vackert som det är. Jag är nästan säker på att så fort ni klätt om stoldynorna kommer det hela se mycket modernare ut.

2010-10-30 ♥ 13:03:57
Anneli

Jag skulle ha klätt om stolarna med vitt-fejk-skinn (jäääättebra eftersom det är lätt att torka av om det blir skitigt!) och så skulle jag ha en vit löpare på bordet, en stor kandelaber i silver o nåt snyggt, stilrent blomarrangemang med vita rosor eller orkideer...

2010-10-30 ♥ 13:17:22
Amy

Måla inte om bordet, speciellt inte i vitt eller svart. Det är så tråkigt att ha det precis som alla andra. Det är lite coolt att ha det som det är. Välj ngt snyggt tyg (helst ngt som kanske går att torka av med tanke på bebben) och klä om dynorna. Sen köper du ngn snygg duk (typ löpare) och kanske fina ljusstakar som kan stå där när bordet inte använts. Eller ngn snygg blomuppsättning.

Ett tips är att leta tyg i secondhand affärer (om du nu nödvändigt inte vill ha det absolut senaste). Där kan du säkert hitta ngt snyggt och billigt. Lycka till! =)

Jag hoppas vi får se resultatet sen!

2010-10-30 ♥ 13:24:41 » URL: http://amylioness.blogspot.com
Sofia

Tycker inte heller du/ni ska måla om bordet! Det är sjukt snyggt sådär. Däremot hade nog jag också byt tyg på dynorna. Sen gillar jag den lite äldre stilen väldigt mycket med:)

2010-10-30 ♥ 13:27:29 » URL: http://anopendiary.blogg.se/
Frida

Jag skulle klä om stolarna med någon kul färg, typ rosa eller turkost, bara för att göra något lite annorlunda. Vitt och svart i all ära, men är det inte så att de bästa idéerna är resultatet av lite galna chansningar? Du kan ju alltid klä om skiten igen om du inte blir nöjd.

2010-10-30 ♥ 13:30:45
Frans

Kanske köpa stolsöverdrag att bara dra över.

http://www.jotex.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42995&productId=272492&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=#

Jag har nått liknande men utan rosett på ryggen. Sen brukar man alltid kunna hitta nån rabattkod så blir det lite billigare.

2010-10-30 ♥ 13:31:38
Annellisaa

fint

2010-10-30 ♥ 13:32:16 » URL: http://annellisaa.blogg.se/
Milla

MÅLA INTE OM! Det är ju superfint som det är! Är väldigt avundsjuk faktiskt. ;) Lite nya fräscha sitsar med hjälp av omklädning tror jag gör susen. Skulle nog ha en ganska stor centerpiece på bordet, typ en ljusbricka med massa blockljus i olika storlekar och former. Tveksam till om jag tycker du ska ha någon duk eller inte. Inget som täcker det vackra bordet alltför mycket iallafall. Eventuellt två smala löpare som du lägger åt andra hållet liksom. Från stol till stol och inte tvärsöver bordet som man oftast lägger. Lycka till!P:S Varför sparas inte mina uppgifter fast jag klickar i Kom ihåg mig-rutan?? Så har det varit hela tiden, men bara på just din blogg. D.S.

2010-10-30 ♥ 13:34:48 » URL: http://millablom.blogspot.com
Hanna

Måla inte. Tycker du ska klä stolsdynorna i svart/vit randigt tyg, breda ränder. och sedan ha en vit duk eller löpare på bordet med någon snygg svart vas eller coola ljusstakar...

2010-10-30 ♥ 13:41:34
Malin - Sån e jag!

såg att du inte va sugen på å måla, men jag hade nog målat den endera vit med grå bordsskiva eller allting i högblank svart!!

2010-10-30 ♥ 13:45:12 » URL: http://bestofberger.devote.se
Jessica

Inga problem med att klä om dynorna! Det har jag gjort och det blev supderbra. Hur många kollar under en stol liksom? Alltså, jag tycker att det är en fin matsalsmöbel men stolsryggarna är kanske lite...eh.. inte så snygga. Om du är bra på att sy kan du ju sy ett överdrag till stolsryggarna och dölja det osnygga? I övrigt en lång löpare över bordet med ljusstakar i fattigmanssilver alternativt en stor duk över hela med två löpare på bredden med lagom avstånd mellan varandra? Du får välja färg själv ;)

2010-10-30 ♥ 13:47:22 » URL: http://himlagrisen.blogg.se/
Marit

Hej! Jag ÄLSKAR din blogg!Ett tips är att måla bordet svart och blankt, och stolarna vita med nytt tyg på dynorna. Kan nog bli riktigt snyggt och lite genomtänkt "miss-match".Ha en bra dag!

Mvh/Marit

2010-10-30 ♥ 13:48:28 » URL: http://mysweethome.blogg.se/
Ida

Ska du klä om stolsdynorna - gör det ordentligt eller låt en möbeltapetserare fixa det åt er, det är det värt. Sedan tycker jag inte du ska måla möblerna eller börja greja, utan kör antingen en snygg kandelaber på bordet eller många små ljuslyktor i olika färger och former, lite orientaliskt kan passa om du gillar sånt, eller egentligen vad som helst, så länge de bildar en enhet.

Vill du prompt ha en duk så kör på en löpare till vardags och en snygg linneduk till festligare tillfällen! Det är mina tips iaf :)

2010-10-30 ♥ 13:54:17
Åsa

Måmga många fattigmans-silver- ljusstakar på bordet. Dom är ju ofta lite mer robusta och rediga liksom. Såna ljusstakat gör att allt blir fint!Lycka till!

2010-10-30 ♥ 14:00:53
stella

Jag skulle inte heller måla om möblerna, men klä om dynorna. Jag klädde om några stolar för ett tag sen, lite pill, men blev jättesnyggt! Satsa på en bra häftpistol är mitt bästa tips, och mycket tålamod!

Tycker absolut du ska ha duk på bordet, tråkigt att förstöra bordet med ringar efter glas och whatnot. kanske ha det i samma färg/ton som stolsdynorna och sen plocka in lite från rummets övriga inredning, för lite enhetligt stuk.

fundera i alla fall lite innan du skrider till verket.

Och - köp extra tyg ifall nån stol skulle paja, bli nerkladdad eller dyl. surt ifall det händer och sen finns det inte mer tyg att köpa.. åhlens har fina tyger!

Lycka till!

2010-10-30 ♥ 14:05:09 » URL: http://www.hildebrandt.cz
Siri

Jag hade målat/lackat om bord och stolar i vitt. Sen klätt om dynorna i mörkgrått :) eller kanske nåt naturfärg... hm.Men det skulle nog passa resten av längenheten bättre än bruna möbler iallafall :)

2010-10-30 ♥ 14:07:00 » URL: http://livetblandannat.blogg.se/
Johanna

Får nog med hålla med flera andra - måla det vitt och köp ett fräckt tyg o måla om det i - det kommer bli jätteläckert!

2010-10-30 ♥ 14:10:27
roxanna

Måla det vitt!!!! :D Och slipa de lite, så de ser riktigt slitet ut ;) Och sen ett fett stort fat i fattigmanssilver (finns på alla loppisar!) med massa olika ljusstakar eller lyktor på! I silver de med.. Snyggast vore nog att ha massa vanliga höga i olika storlekar och former men i samma färg liksom (fattigmanssilver är så jädra fint!).. Och ngn liten grön flower kanske? Jaa, i typ en av de nya krukorna du köpte :D Blir jädra fint! Och i den andra krukan kan du ha ett adventsljus med massa stenar o grus i - lagom till jul ;)

2010-10-30 ♥ 14:19:43 » URL: http://santorini.blogg.se/
Sofi

Absolut inte måla vitt! Gamla möbler är coolast om man låter dem vara gamla. Jag skulle undvika duk för det är snyggast som det är, däremot skulle jag ha en stor ljusbricka där man också kan knö ner andra dekorationer. Antingen en rund mitt på bordet eller en avlång längs med. En snygg retrovas skulle också passa in.Om ni ids skulle det nog vara bra med underlägg när ni äter (placemats, vet inte vad de heter på svenska) så att bordet inte förstörs, men ta bort dem mellan måltiderna. Vid festligare tillfällen kan det funka med antingen tvärsöver-löpare eller lite snyggare placemats (finns supermånga coola nu för tiden).Och jag höll på att glömma; klä om stolarna. :) Min lägenhet är full av ärvda möbler och det enda jag har ändrat är just stolsdynor. Beroende på hur resten av rummet ser ut skulle det vara snyggt med antingen strama ränder eller något organiskt mönster (slingrande gröna rankor eller coola blad/blommor).

2010-10-30 ♥ 14:34:32
janni

Jag köpte ett jättefint typ på Jysk och klädde om min pianopall med. Tror det är till för att så gardiner med egentligen, men det har hållit sig fint i över ett och ett halvt år nu. Dessutom är det vitt, men det har inte varit några problem att tvätta det... Riktigt prisvärt! Det finns på deras hemsida, sök på krossad velour så borde du hitta det:)Just det, färgerna ser väldigt ljusa ut på hemsidan, de är ganska mycket mörkare i verkligheten, tex den röda är inte orangeaktig utan mer vinröd

2010-10-30 ♥ 14:49:43 » URL: http://jannis.blogg.se/
janni

Suck, jättefint TYG menade jag så klart, inte typ...

2010-10-30 ♥ 14:50:36 » URL: http://jannis.blogg.se/
Camilla

Jag skulle måla allt helvitt och då det sådär lagom snyggt vintage ... Gillar!

2010-10-30 ♥ 14:55:25 » URL: http://xccc.blogg.se/
Alexandra

WTF??? Varför måla om?? Jesus det vore ju att förstöra totalt. Klä om stolsdynorna i svart skai (tror det heter så?? Är iaf ett skinnliknande tyg) bordstabletter i turkost och en större snygg silvrig ljusstake (som man oftast kan hitta på typ second hand, röda korset eller liknande för en 50 lapp ;) ) Det är mitt tips iaf :) Lycka till!

2010-10-30 ♥ 15:12:50 » URL: http://smalltownwoman.blogg.se/
Erika

Måla vitt och klä om dynorna i vit och svartradnigt, pastellrandigt eller pastellblommor:) Det skulle bli tokigt snyggt!

2010-10-30 ♥ 15:15:17 » URL: http://erikativedal.se
Gun

Vita stolsöverdrag, vita tabletter och en kandelaber i silver skulle vara fint.

2010-10-30 ♥ 15:29:19 » URL: http://horni.blogg.se/
Vick

Jag skulle måla bordet och stolarna svarta, för det är coolt :) Kanske en halvblank svart lite spännande med halvblanka saker.

2010-10-30 ♥ 15:30:09
Linn

Det där med vita avtorkbara dynor och stora silverljusstakar lät ju jättesnyggt!!

2010-10-30 ♥ 15:47:14
AnnaA

Köp en matta! Med mycket mönster så att all tappad mat inte syns...

Lägg på en virkad duk så att alla smulor gömmer sig i hålen och inte syns.

Violá! Piff för den stressade småbarnsföräldern! :)

2010-10-30 ♥ 16:16:52 » URL: http://effy.wordpress.com
Clara

Ey, om du klär om stolarna så föreslår jag att du häftar fast samma tyg på en tavelduk och vips! så har du fått något stort på väggen som matchar. Fiffigt, så säg :p

2010-10-30 ♥ 16:17:36 » URL: http://typisktclara.blogg.se/
Jenny

Det är ju en jättefrin gruppe! Vi har ärvt sambons farföräldrars gamla matsalsbord + stolar. De är lite lika fast bordet är rektangulärt. Stolsdynorna såg typ likadana ut som dina. Vi köpte ett fint tyg på ikea: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80154197 i grått och "klädde om" stolsdynorna. Det var inte alls avancerat, man kunde bara lyfta bort själva sitsen, vi lät faktiskt originaltyget vara kvar under (testa att det går att sätta fast sitsen på stolen igen så att det inte blir för tjockt med det nya tyget på), klippte till lagom bitar och häftade fast det nya tyget. Klart! Sjukt snyggt!Till fest brukar vi ha en vit duk på, man kan ju ha snygga löpare tvärs över bordet också. Och så en massa ljus etc. Fins att blanda upp med lite mer moderna inredningsdetajer till gamla möbler.

2010-10-30 ♥ 16:44:42
anna

Jag hade måla de vitt som allt annat hemma hos mig :-) . Men vill du inte måla så tycker jag du ska klä om stolsdynan i ett tyg som är lätt att torka av (bra när man har små barn). Satsa på en snygg stor duk på bordet samt ljusstakar i olika storlekar och former på bordet. Det finns dukar som är lätta att torka av och snygga som inte är vaxduk (de är ju de här med barn.. de blir lätt kladd). Lycka till!

2010-10-30 ♥ 16:47:50 » URL: http://missberniie.blogg.se/
jennie j

efter som ni har resten vitt o fräscht så tjoff måla vitt o sen nåt riktigt fräsigt tyg med massa färg o grejs på. det är inte så satans jobbigt att få de vita. på färgaffären kan du hyra en sån där grej och så sprayar du det själv. supersnabbt o fint.

2010-10-30 ♥ 16:49:29
Stéphanie

Jag röstar på att spider ska måla om möblerna i nattsvart och köpa något färgglatt tyg!!

Kram S

2010-10-30 ♥ 16:52:37 » URL: http://rednailed.blogg.se/
Sandra

Hallå, stolsitsarna är inga problem och klä om alls, om du vill ha något spillvänligt är galon alldeles utmärkt, ser lite ut som skinn och annars kan nog ett lite grövre möbeltyg passa fint. Eller ett paisleymönstrat som ser lyxigt ut.. Vit och turkost i duk och utsmycknigsväg passar bra till det bruna och går året om, sen kanske något sprakigt i orange/rött/grönt. En bordsfilt under duken kan jag rekommendera, då gör det inget om den lille skulle råka hamra lite med lite leksaker i bordet. Nu jobbar jag ju på en tygbutik i din stad haha så jag ska inte göra för much reklam kanske, men lite tips.

2010-10-30 ♥ 16:58:08
ellen

måla vitt, klä om dynorna och kanske klä för nätet i ryggstöden i samma tyg?

2010-10-30 ♥ 16:58:23
Ida Kohlén

Klä om stolsdynorna i en färg/nyans som matchar ev. gardiner och kör sedan på lite gammaldagsromantik-stil?? Jag tyckte att bordet var skitsnyggt så försk att inte döllja et för mycket. Några söta ljushållare, någon liten växt och kanske en snygg duk?

2010-10-30 ♥ 17:22:22 » URL: http://idakohlen.blogg.se/
Smalin

Det är ju supertjusigt (från en som älskar gamla saker)!. Klä om sitsarna, allt går bara man vill! Själv hade jag köpt lite gamla fina saftflaskor i lite olika färger och former på loppis som jag sen satt lite blommor/kvistar/löv i och sen hade jag samlat ihop en drös med lite olika värmeljushåller i olika färger och former och placerad lite sådär nonchalant i en hög på bordet. Eventuellt en duk också men det är ju lite svårt att få till snyggt ibland kan jag tycka...kanske en fin löpare i linne som ser sådär gammal ut?

2010-10-30 ♥ 17:26:01 » URL: http://smalin.blogg.se/
Madeleine

Eftersom ni verkar ha ett i övrigt ljust hem skulle jag måla möbeln vit och sedan ha mörkare stolsdynor. Vita/ljusa dynor är inte att rekomendera, det blir lätt smutsigt. Bordet går ju att torka av, men värre med dynorna. Slipa bordet och stolarna innan så bör du kunnaf å fram en "gammal stil". Med ett snyggt bord behöver du ingen duk, vem vill dölja ett snyggt bord? Satsa på snyggare tabletter, kanske runda för att vara lite crazy :-)I övrigt måste jag säga att bordet är väldigt snyggt med klar potential!

2010-10-30 ♥ 17:27:31 » URL: http://madeleineborjesson.blogg.se/
m

Måla inte om det, trä är snyggt .Dett finns däremot vissa tyger som är lite behandlade, vaxade som är avtorkningsbara från barn dregel och vinspill.Det är att rekomendera!!! Välj ett tyg som är kool tex serietryck eller något grafiskt.Lycka till!!m

2010-10-30 ♥ 17:37:32
josefin

Slipa bort all lack, måla vit, slipa lite för effekt. Klä stolsdynorna

2010-10-30 ♥ 18:32:26
Ellinor

Ja det tycker jag räcker, att byta stolsöverdragen, det ska jag göra på mammas matsalsstolar också som heller inte är jättemodern och snygg :-)

2010-10-30 ♥ 18:35:53 » URL: http://ellisbellis.blogg.se/
Kajja

orkar inte läsa alla 54 kommentarere så kanske har du redan fått dessa tips....men spraymåla (guld skulle va najs!) stolarna är ett tips. enkelt & lätt! och klä om dynorna i olika tyger (mönstrat eller färg) Är väl härligt att bryta av allt det "ljusa" i hemmet?!?!?!och bordet är det la bara att slänga på en snygg duk & lägga krutet på stolarna!lycka till!

2010-10-30 ♥ 18:51:35
Tarawyn

Skippa ljusstakarna och välj en riktigt snygg ljuskrona att hänga över bordet istället, det finns riktigt snygga med enkla former i smide tex om man inte vill ha en glammig kristallkrona. Vill man ha mer ljus kan man ha små värmeljuslyktor på bordet, gärna i en variant som klarar vatten för då kan man dekorera med blommor i några och ljus i resten.Sittsarna är det lätt att klä om, framförallt om du väljer ett någorlunda smidigt tyg. Måla för allt i världen inte bordet vitt eller svart, det blir bara tråkigt. Om målning nödvändigtvis ska ske, satsa på något eget, kanske kan man måla bordsbenen i guld och lämna resten som det är. Kan bli snyggt att matcha mot djupröd sammet. Eller lämna allt som det är och välj att bara klä om dynorna, gärna i ett snyggt grafiskt mönster.

2010-10-30 ♥ 19:28:48 » URL: http://tarawyn.wordpress.com/
Krissa

Hej!

Måla om såklart! Finns tusen sätt att fixa matsalsgruppen på. Önskar att jag hade haft nåt liknande att sätta tänderna i :-) Måla bordet i en färg, måla sedan en duk i en annan färg på bordet? Eller måla dit underlägg? Eller lacka fast en tapet tvärs över bordet som blir duk? Måla stolarna i färger som matchar tapeten? Olika färger.Kika gärna in på min pimp-blogg för tips där jag fixar till gamla möbler och saker. www.pimpat.se

Lycka till!

2010-10-30 ♥ 19:42:43 » URL: http://www.pimpat.se
Katta Kvack

Nej nej neeeej. Måla inte bordet och stolarna - det blir sällan bra om man inte är helt hemma på det (tro mig, allt jag rör vid blir skit), men stolarna skulle nog tjäna på att kläs om - det brukar inte vara jättesvårt om kuddarna går att plocka av (typ spänn tyg över och häfta med häftpistol), eller så kanske du har någon händig moster som kan. En sån har jag. SJukt bra att ha.

2010-10-30 ♥ 20:44:26 » URL: http://kattakvack.se
Frida H

Slipa hela och se om ni kan få bordskivan/skivorna ljusare och måla sedan underredet (precis intill där skivorna "hoppar ut" lite) i kanske vitt eller ljusgrått? Stolarna kan ju slipas och målas vita eller gråa då också? Så bekymra dig inte om att klä om stolarna, köp istället kolla dynor från IKEA, de kombinerade själv tre olika såg jag för någon månad sedan. En som gör över sitsen (vit och blårandig) och så en smal liten (mörkblå) och en puffig och mjuk /vit)högst upp. SUPERSNYGGT! Plus att du kan köpa andra färger och ändra om lite..Kram

2010-10-30 ♥ 21:15:28 » URL: http://livingdeluxe.blogg.se/
Krissa

Håller med Katta Kvack dock, måla inte om du inte kollat hur man gör det ordenligt först! Så du inte tar nån gammal väggfärg o penslar på, för det blir inge bra.Fast å andra sidan har du ju redan skrivit att du inte vill måla om, såg det efter mitt första energiska inlägg. Flåt.

2010-10-30 ♥ 22:53:56 » URL: http://www.pimpat.se
.sandra

Jag skulle målat det vitt. Vi lämnade in vårt köksbord med 6 stolar. Fick det slipat och målat, blev kanonsnyggt. Detta hade verkligen blivit fint i vitt. Mycket arbete att göra det själv dock. Men kolla runt om det finns något ställesom gör det för en billig peng. Vi kom undan väldigt billigt. :)Kanonbra blogg! Den är som en drog. :D

2010-10-30 ♥ 23:44:42 » URL: http://ordavsandra.blogg.se/
Louise

2010-10-31 ♥ 00:10:43
ida

OJOJ! Matsalsmöbel. Då kan du använda din finservis och vara vuxen där. Göttt!Jag hade nog också bytt tyg. Till något rart. Blommigt kanske. Och målat ljust.Eller? Hade jag det? Nej. Jag hade nog vart lat och slängt på en jättestor duk. Det hade jag gjort.

2010-10-31 ♥ 00:21:12 » URL: http://idalinns.blogg.se/
Louise

Måla för allt i världen inte om gruppen! Köp fint tyg från svenskt tenn. Josef franks underbara tyger kan piffa upp allt. Tror Manhattan eller Teheran i vitt skulle passa ypperligt!

2010-10-31 ♥ 09:15:06 » URL: http://Sakleterskan.wordpress.com
Bea

Jag tycker att du ska måla allt vitt, och sen klä om stolsdynorna som du sa att du skulle göra :)

2010-10-31 ♥ 09:48:40 » URL: http://bbeeaas.blogg.se/
Flipp

Hej!Fick också bord och stolar av min pappa men stolarna var sjukt fula så jag målade dem (men de passade inte till bordet) svarta och drog på ett lila tyg. Men klä om till coolt tyg (lätt att byta + att du kan ha kvar orginaltyget under den dagen du ångrar dig) och sen en stor duk som Ida sa!

2010-10-31 ♥ 09:52:03 » URL: http://filippacarlsson.blogg.se/
Anna-Carin

Nä snälla snälla! Vita sjukan håller sig ännu stark i Sverige, låtom oss utplåna den en gång för alla. Sjukhusen har till och med gått ifrån det opersonliga kalla vita och blandat in lite ljusgult ibland.

Jag har själv ägt en precis likadan matgrupp, och den klädde jag om dynorna på. Skruva bara loss sitsen och nita på nytt tyg, superenkelt! Använde purpur plysch, och det fick lite medeltida känsla. Hursomhelst är stolarna jättebekväma att sitta på! Hej hej och lycka till!

2010-10-31 ♥ 11:15:16
Evelina

Ja klä om dynorna är ju ett måste :-) Sen hade ju JAG målat vitt hihi...

Riktigt fin möbelserie tycker jag i alla fall, riktiga trämöbler är ju en helt annan sak!

KRAM

2010-10-31 ♥ 11:23:24 » URL: http://happilyeverafter.se
Jenny J

Hejsan !Orkar inte läsa igenom ALLA kommentarer, så mitt tips kanske redan finns med ;)

Ang stolarna så finns det ju många snygga heltäckande överdrags klädslar (stavning?) till stolar. Som man oftast knyter snyggt på baksidan ! Det kanske vore något, då slipper du också mecket med att byta tyg på dynorna ;) Och sen en snygg matchande duk till bordet...

Hälsn Jenny

2010-10-31 ♥ 12:12:57 » URL: http://www.jenny-jnsson.blogspot.com
Sara

Nej nej du får inte måla om! Är så trött på alla som ska förstöra sådär fina gamla möbler! Möjligtvis skulle jag uppdatera stolsdynorna något men annars ska du låta det vara precis som det är! Sen kan du ju självklart smycka ut bordet med nån fin löpare, vas eller ljusstakar!

2010-10-31 ♥ 12:46:12
ina-bina

Skulle helt klart måla den i högblank, svart! Eller vit och sedan slipa kanterna så att det ser kantstött, gammal och nött u :)

2010-10-31 ♥ 13:05:50 » URL: http://inabina.blogg.se/
Violetta

Fixa stolsöverdrag i typ vitt linne, slipa bordet och måla om i någon frän färg så slipper du krångel med att klä om stolsdynor.Kram och lycka till

2010-10-31 ♥ 18:30:46
Marieh

Självklart går det att sätta nytt tyg på stolarna! Man kan, om man vill orkar och har råd, gå till en tapetsererverkstad så gör dom det med bra tyg och grejer. Tips från mig är att ta ett tyg som man kan dra av med en våt trasa, barnvänligt och bra :) Sedan kan man ju alltid måla om man vill. Måla med vitt skulle jag tycka var snyggt, sedan ha några ljusstakar och en smal duk eller två :) Inte för mycket på bordet bara, det ska vara lätt att äta också :)

2010-10-31 ♥ 19:54:40 » URL: http://mariehsvardag.blogg.se/
Anna

Måla vitt!

2010-10-31 ♥ 21:49:37
Erika

på den här hemsidan hittar du massor, massor, massor av inspiration till att göra om dina möbler...

http://www.designspongeonline.com/category/before-and-after2010-10-31 ♥ 21:49:53
Marie Larsson

MÅLA INTE! Men klä om stolsdynorna. Jag skulle satsa på ngt småprickigt. Blir en skön brytning. Det är superlätt med en bra häftpistol. OBS! Glöm inte att ta bort det gamla tyget först, Annars kan det bli för "trångt" o stolen spricker. Lycka till!

2010-11-01 ♥ 10:44:33
Louise

Måla allt knallrosa :D

2010-11-01 ♥ 14:46:09 » URL: http://isbjarne.blogg.se/
Daniela

Ojoj så många hjälpsamma själar som kommenterat, orkar inte läsa och upptäcka att det säkert är femtioelva före mig som tipsat om samma sak, men jag älskar gamla möbler och MÅSTE få det här ur mig:)

Personligen tycker jag att stolklädseln är cool, och hade bara pimpat bordet med en vit löpare. På med en "uppdaterad" kandelaber (tänk kromad metall) och en cool vas med snygga snittblommor. Sätt gärna en modernare form av kristallkrona över bordet (det finns ju ett sjukt brett utbud av dessa nu för tin!). Lätt som en plätt:)

2010-11-01 ♥ 15:13:37 » URL: http://danielaland.blogg.se/
Evisen

Gör hur som bara du inte lägger 2 löpare på "fel" längd. Det är det värsta du kan göra. Men allt som är lila och silver är snyggt! :) Utan att vara WT! ;)

2010-11-01 ♥ 20:24:01
Anonym

måla den viit!

2010-11-02 ♥ 09:28:32

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback