Vad äta?

Ikväll ska vi ut och äta.

Man kan välja mellan två förrätter, två varmrätter och två efterrätter.

Eh...

Vad väljer man om man vanligtvis är en korv-makaroner-människa?

Om man vanligtvis tycker att tacos är höjden av avancerad mat?

Vädret

Vädret i Götet är värdelöst.

Ena stunden regnar det. Nästa skiner solen. Sen blir det plötsligt storm. Och så sol igen.

Gah!! Totalt opålitligt med andra ord.

Om Göteborgs väder hade varit... ja låt säga en man då hade jag beskrivit honom som en karl med grava personlighetsklyvningar mixat med en svårartad schizofreni korsat med borderline blandat med PMS-problem UPPHÖJT TILL HUNDRA!!!

Ni förstår nog hur jag menar.

Fashion coke

Igår sippade jag CocaCola made by Manolo Blahnik.

Jomenvisst. En riktig märkes-cola!
Nu â ho´fashion Spiderchick.

Nu â ho´så môe fashion att självaste Elin Kling känner sig omodern.

Jag sover (INTE!)

Idag vaknade lilleman bredvid mig i vår säng klockan 06.00.

Av och ann kastade han sig för att låta mamma och pappa veta att nu är jag vaken! Jag ignorerade stenhårt dessa påtryckningar (så länge man låtsas att man sover finns nämligen en liten chans att kidet somnar om). 

Blick stilla låg jag och andades långsamt, långsamt så att inte lillen skulle känna några "vaken-aktiga" vinddrag från näsan. Inte en muskeln i min kropp lät avslöja mitt sinnestillstånd. Inte ens när lilleman något hårdhänt började frisera om i håret på mig sa jag något (sjukt billigt trick för övrigt, han vet ju att jag är hår-öm).

Efter tjugo minuter tröttnade lillen och somnade mycket riktigt om.

Ha!

Pris till mig i BlogAwards? För Bloggvärldens Bästa Låtsassovare? Någon?


Avbrutet

Kom ner till tvättstugan för en stund sedan för att finna dörren låst av grannen.

Insåg omedelbart vårt fatala misstag! Vi hade tagit fel på tvättid. FASEN! Bara att lomma iväg till grannen och be denne öppna dörren så att vi kunde hämta våra kläder.

Han (grannen) var INTE glad!

Jag gjorde naturligtvis precis vad katastrofsituationen krävde - jag la mig platt. Platt som en pannkaka, redo att trampas på. Strupen blottad och svansen inkörd mellan benen.

- Hoppa på mig
!, skrek mitt kroppsspråk. Slit mig i stycken. Kapa mina armar och ben med en motorsåg, käka mina inälvor till middag, tvångsanmäl mig till Grannfejden vadsomhelst bara jag får tillbaka mina Ullaredtrosor!Resultatet av en avbruten tvättid.

Dagens lunch

Idag gick jag och min kollegor och käkade på Steinbrenner och Nyberg

Det serveras sopp/tårtbuffé till lunch där.

Det vill säga först surplar man lite soppa (inte så viktigt) och sedan får man lov att gå loss på en frodig tårtbuffé = varför man går dit.

Ibland får en´ festa te´t lite helt enkelt. Även om det bara är en sketen onsdag.

Bloggbråk med Andreas Wijk

Undrar om Andreas Wijk vet om att jag har dissat honom?

Förmodligen inte.

Vi hade ju praktiskt taget ett bloggbråk i somras. Ett en-vägs-kommunikations-bloggbråk visserligen. Det vill säga jag bråkade åt oss båda. Men ändå. Ett bråk är alltid ett bråk även om bara en person tar hela ansvaret!

Ja.

Hade Andreas vetat om vår historia så hade han nog inte hållit så vänskapligt om mig på BlogAwards.


Allergisk?

Gud vad det kliar i min näsa!

Kan man vara allergisk mot pälsänglar?

För övrigt hade jag ingen aning om att det egentligen heter "pälsänger"?

Knepigt att uttala.

Jag föredrar nog att säga pälsängel. Låter finare. Dessutom kan man använda det som smeknamn på någon man tycker om - åh vad jag älskar dig min lilla pälsängel! Eller du är så söt, min fina lilla gosiga pälsängel!

Vidriga djur

Vi har fått pälsänglar. Det är SANT!

Jag har inte velat berätta om det på bloggen förut. Jag har nämligen skämts över att detta vidriga djur invaderat (nåja) vårt hem.

Men nu har de jävlarna gått loss på mina älskade LEGGINGS! ÅÅÅÅhh! Har dom ingen skam i sina kroppar? Fattar dom inte hur viktigt detta plagg är för mig? Snacka om total hänsynslöshet.

- Nu jävlar är måttet rågat, tänkte jag när jag såg hålet. Nu jävlar hänger jag ut pälsänglarna på bloggen!

Och här är det. Bildbeviset på odjurens illdåd.Ett hål skapat av ett mycket ondskefullt djur.

Spiderchick bemöter

Det har varit väldigt mycket snack om årets BlogAwards.

Spiderchick bemöter de olika påståendena.

- Galan var uppgjord på förhand.
Knappast. Bara för att provokationsbloggarna tillsammans kammade hem noll priser så måste väl inte det indikera valfusk? Nej detta var bara bevis på att provokationsbloggarna inte läses för att de beundras utan av helt andra anledningar...

- Galan var dåligt ordnad.
Tycker det var dåligt att inte alla fick sitta ner. I synnerhet när det i år fanns betalande gäster, då ska man faktiskt inte behöva stå upp under hela prisutdelningen. I övrigt tycker jag att galan var bra. God mat, goda drinkar, kul uppträdanden och trevligt folk. Allt blir vad man gör det till!

- Det var "konstig" stämning.
Klart det blir lite knepigt när hundratals bloggare samlas i en och samma lokal - alla känner igen alla och vet massa om varandra fast... ändå känner ingen någon. Jag visste inte alls hur jag skulle förhålla mig till folk. Skulle jag vinka? Ta i hand? Krama? Kindpussa? Gnugga näsa? Dansa en dans? Fråga chans? Flasha bröna?

- Folk tittade "snett" på varandra.
Klart man tittade! Inte snett - men tittade gjorde väl alla?! Jamenar, helt plötsligt står man i samma rum som massa coola bloggare och kändisar. Vad göra? Blunda? Studera en skitintressant fläck på golvet? Eller?Boelbitar, Spider och Knivan - goa bloggtjejer.

Dagens icke rekommendation

Jag rekommenderar INTE att förtära salmiakchoklad tillsammans med Vitamin Well.

Fy farao vad det smakade ILLA!

Det var som att någonting dog i käften på mig.


Moder Teresa

Igår fick min kille en presenten av mig.

Ett par sneakers. Oj så glad han blev!

Men gladast var nog jag. Jädrar vad gött det är att GE! Kände mig lite som jag kan tänka mig att Moder Teresa kände sig när hon gjorde gott.

- Gillade du presenten?? Gillade du den?? Vavavaavava?, frågade jag min kille typ tusen gånger. Allt för att riktigt mjölka känslan av min oerhörda godhet.


Adressändring

På lördag flyttar vi.

Jag har varit inne på adressändring.nu och försökt att adressändra oss.

Tyvärr går det inte för min kille verkar inte finnas i systemet?? Varje gång vi skriver i hans namn och personnummer så blinkar det en ruta som säger att dessa två faktorer inte stämmer överens?

Hans identitet verkar alltså inte finnas. Den är utsuddad. Puts väck.

Jag vet inte riktigt vad som kan vara fel mer än att min kille måste vara i fruktansvärd onåd med regeringen.Fokus: familjen

Ikväll har jag fokat (fokuserat) på min familj.

Spiderpapa och Spiderkid har nämligen varit ute på egna äventyr sedan i fredags (och jag har ju som bekant varit uppe och loosat i Stockholm) så vi har inte setts på flera dagar.
Hörs imorrn kära läsare!

Vinnarna i Buppa Brand tävlingen

Vinnare ett:
Jag skulle hemskt gärna vilja vinna åkpåse nr 3 till min yngsta dotter. Eftersom jag snålar sjukt mycket på dagarna så får den stackaren "gå" hela dagarna i kläder hon har ärvt av sin syster. Med en ny snygg åkpåse så skulle hon åtminstonde kunna åka och vara snyggast i stan när vi är ute och går. Jag kan bara tänka mig alla avundsjuka blickar hon skulle få från de andra bebisarna på öppna förskolan... ;) http://pitbullpaddansmamma.blogg.se/


Vinnare två:

Tjenare Spider! Funderar på att skriva med versaler för att du ska välja mig, men då det verkar smått desperat kan jag lugna ner mig och bara berätta som det är:
jag har en son, vi har en vagn, jag har lägsta föräldrapeng, jag hittar ALDRIG åkpåsar på barnloppis, we need it!! Jag önskar mig "white flower", den skulle jag vara riktigt stolt över att ha på lillkillens vagn.


Grattis tjejer!

Kolla er mail.

Nya jeans

Jag har köpt ett par jeans till. Med massa härligt stretch.

Stretch is verkligen the grej!

Magen blir liksom glad av det och man slipper vara orolig för att oavsiktligt avrätta viktiga inre organ varje gång man drar igen gylfen.


Tävling avslutad

Ikväll presenterar jag de två personer som vinner var sin åkpåse från Buppa brand.

Håll utkik!

Spiderchick tipsar

Ibland är det svårt att komma på ämnen att blogga om.

Spiderchick tipsar hur du får kreativiteten att flöda igen:


1) Ta en dusch.
Jag kommer alltid på massa bra (och möjligen mindre bra) bloggidéer i duschen. Det är något med vatten mot naken hud som förlöser fantasi.

2) Gå en lång promenad. 
En promme får nästan alltid kreativiteten att flöda. Jag brukar skriva hela romaner i huvudet när jag är ute och går (eller i alla fall en och annan halvsidesnovell).

3) Gå och lägg dig på kvällen...
...utan att ha vare sig mobil, papper eller penna liggandes på sängbordet. Med zero anteckningsmöjligheter i närheten kommer du garanterat att kläcka massa bra bloggidéer.

4) Stäng av datorn.
Tänk nej nu får det vara slutbloggat för idag, nu måste jag ta tag i viktigare grejer! I samma stund som windows vinkar hejdå och skärmen blir svart kommer det att spruta ut idéer i huvudet på dig.

Igår mådde jag rätt kass asså

Fy vad jag var seg igår! Drack inte ens särskilt mycket på galan (ett glas champagne och en drink).

Ändå vaknade jag söndag morgon och kände mig som att jag hade blivit brutalt bitch-slappad av Paow, kvävd mellan Kissies brön, överkörd av Fokis rosa limousin, krossad under Tyras klack samt snuvad på två stycken blogawardspriser.

Eh... ja.

Men idag mår jag bättre. Märk väl.Ze mommis.

BlogAwards - sammanfattning

Kvällens roligaste: Att mammabecka, Lady Thirty och Egoina vann välförtjänta priser.

Kvällens aha-upplevelse: Bloggare är tydligen vanliga människor??? VF??

Kvällens trevligaste: ALLA!

Kvällens häftigaste outfit: Avenymamma som sportade ett par minikorta shorts med hög midja. Bara hon kan bära upp något sådant.

Kvällens larvigaste: Två "svåra", svartklädda donnor som upprepade gånger gjorde sig lustiga på andra bloggares bekostnad. Varför ens gå på galan om man egentligen är "alldeles för cool"?

Kvällens looser: Jag.

Kvällens "här sitter jag och ler så att smilbanden nästan går sönder så att ingen ska tro att jag är en dålig förlorare": Jag.

Kvällens långa: Tyra. Så himla ståtlig! Som en amazon. 

Ett frågetecken: Vad är egentligen en amazon? Ett djur? Ett folkslag?

Kvällens miss: Jag tar ett kort på avenymamma och "snygg-Erik" som sedan aldrig blev något kort. Avenymammas kamera fejkblixtrade bara.

Kvällens "jäkla as att ni vann över mig men okej då jag gillar er ändå och möjligen kan jag erkänna pyttelite att ni är värda att vinna": Jag. I tankar om Ana Gina och Alex Schulman.

Kvällens avslutning: Jag och avenymamma somnar i var sin skön hotellsäng. Prislösa - men än dock nöjda och glada.Avenymamma med den adliga vännen Spider von Chick.

Back in götet

Tillbaka i Götet igen.

Hade tänkt blogga på tåget men jag mådde. så. jävla. illa.

Tänk er en vanlig släng av åksjuka upphöjd till hundra.

Låg och hulkade under avenymammas svarta päls i tre timmar. Vissa sträckor kunde jag med lite vilja placera mig själv i sittande läge, men bara om jag blundade samtidigt. Samt tänkte på något väldigt vackert. Annars fanns risken att jag omedelbart skulle kaskadkräkas i nacken på mannen framför.Spiderchick - mitt i mardrömmen.

Bilder från gårdagen

Nu har vi vaknat och precis käkat en lång frukost tillsammans med trevliga Mia och Anna-Maria som utgör bloggkommentatorerna.

Galan igår var najs och pass opp kära läsare - för här kommer ett litet bildspel:Fördrink på Berns. Egoina vann Årets Blogg vilket hon var SÅ värd!Jag och Knivlisa fotograferade ivrigt varandra.Jag sexar mig brevid Boelbitar.Satt inklämd mellan mammabecka och Foki under prisutdelningen.Becka vann pris för Årets Blogginspiratör - jösses vad kul! Hon var helt chockad över vinsten och glömde för en stund bort hur man andas - dra in luften genom näsan och kör ut den via munnen, fick jag instruera henne.Jag sorge-sms:ar till Spiderpapa efter att ha kammat hem hela noll priser.Jag och söta Andreas Wijk som vann två priser. Jag tycker du är så braaaa, utbrast unge herr Wijk när han såg mig. Jag tycker du är bra, kontrade jag och passade samtidigt på att sola mig lite i hans stjärnglans.Jag och supertrevliga Lady Thirty som vann två priser.Tyra var nominerad i två kategorier men vann inte ett jäkla skit. Precis som jag.Träffade på prinsessan i vimlet. Åh så trevlig och glad hon var! Och SNYGG!

Jag vann INTE! Tyvärr. Men tack ändå för a...

foto0749 (MMS)

Jag vann INTE! Tyvärr. Men tack ändå för att ni peppat och röstat hela månaden. Nu ska jag dränka den här förlusten i sprit.

Mot galan

Här har ni den.

Min galaoutfit.Nu sticker jag och avenymamma till Berns för en fördrink med några andra bloggare.

Sedan är det galakväll på Café Opera för hela slanten.

Vill tacka såååå mycket för att ni röstat på mig!! Ni är så jädra fina som ger mig så mycket kärlek varje dag! Om jag nu vinner eller ej återstår att se. Jag mobilbloggar under kvällen.

KRAM TILL ER!

Tomat i tv400

Som jag nämnde i förra inlägget blev jag intervjuad av tv idag - tv400 närmare bestämt.

Usch... Jag har nog aldrig varit så röd i ansiktet någonsin. Intervjun började med att kände mig lite rosig om kinderna och slutade med att jag kände mig som en övermogen tomat redo att sprängas vilken sekund som helst.

Note to self inför ikväll: TÄCK ANSIKTET MED EN JÄDRA MASSA PUDER!!!

Inte en por ska kunna andas ordentligt efter att jag gått loss med puderdosan.Lille micken (myggan?) skulle fätsas både här och där.I samtal om min blogg.

Kul dag!

Oj vilken trevlig dag vi har haft idag här i Stockholm.Det första som hände var att vi möttes av ett långt paradtåg. Heja Spiderchick heja Spiderchick, tjoade paraden. Tror jag. Men jag kan även ha inbillat mig.Sen shoppade vi.Efter shoppingen gick vi till VR:s tea party.Vi träffade söta Egoina som började mata avenymamma med chokladbollar. Och vice versa.Avenymamma blev intervjuad av en skönhets-site.

Jag blev intervjuad av tv. Mer om det i nästa inlägg.

Framme i Stockholm

Nu är vi framme i hufvudstaden.

Tågresan gick bra även om jag mådde jädrigt illa sista halvtimman.Två stycke trevliga bloggkommentatorer. Inkvarterade på samma hotell som oss.I receptionen.Allt ska fotas.Här kommer jag och avenymamma sova gott ikväll. Faktum är att vi ser grymt mycket fram emot just sömnen! Galan ikväll längtar vi också efter. Men mest. Sömnen.

Nu ska vi ut och göra stan en sväng. Sedan blir teaparty innan vi beger oss tillbaka till hotellet för att snajsa till oss inför kvällen.

Hörs lite senare!

På väg mot Stockholm

Nu sitter jag och avenymamma på tåget på väg mot Stockholm.Frukost. Datorn är givetvis med. Kommer uppdatera flitigt hela helgen, var så säkra.Döskallescraf är The Grej om man får tro avenymamma och spiderchick.

Jösses så roligt det ska bli ikväll! Egoina skriver att hon kommer kissa ner sig om hon vinner pris. Själv kommer jag SKITA ner mig om jag vinner. I ren chock. Chockskita.

I alla fall - tusen tack för att ni röstar på mig! Jag blir såååå glad! Rösta gärna några fler gånger om ni har ork kvar i fingrarna.

Hörs lite senare ♥
Packar

Jag håller på att packa inför morgondagens tripp till Stockholm. Absolut viktigast att få med är inte min galaoutfit - utan KAMERAN!!

Hellre går jag naken till BlogAwards med kamera under armen än påklädd utan kamera under armen.

Tack för att ni tyckt till angående nagellacket föresten! Rött och rosa verkar ha ungefär lika många mandat i nuläget. Färgerna grönt och orange står som vågmästare.

Jag avgör valet imorgon.Packning.

Mayday mayday!

Ni måste hjälpa mig kära vänner. Imorgon på galan ska jag ha en svart paljettblåsa på mig (med reservation för att jag kan hinna ändra mig) men vad sjutton ska jag ha för nagellack till?

Ska jag ha rött lack av typen hej jag är mogen och lite raffig?

Eller ska jag ha rosa av typen hej jag är ung och lite fräck?

Ska jag månne blanda och köra varannat finger?

Eller något helt annat? Grönt?Vänligen bortse från den slarviga ditmålningen.

Grej till mej

Jag köpte inte bara en present till min kille idag - jag köpte även en grej till mig själv.

En mössa.Den var ganska dyr som ni ser.

Men ibland får en´ faktiskt unna sig själv lite.

Överraskning

Jag är en väldigt otålig person.

Idag till exempel köpte jag en present till min kille, en grej som jag vet att han väldigt gärna vill ha.

Innan jag ens har kommit ut ur affären håller jag på att explodera av iver, jag sliter upp mobilen ur väskan, ringer till min kille och skriker - MEN FÖR I HELSKOTTA ÄLSKLING JAG HAR KÖPT EN ÖVERRASKNING TILL DIG!!!

Jomenvisst.

Min impulskontroll är helt defekt.Innehåller en överraskning!

Body double

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen - min kille är kass på att ge ryggmassage som varar längre än en sekund.

Jag tigger och tigger så snällt varje kväll, men ändå får jag bara max tre knåd.

Nu funderar jag på att hyra in en body double. En människa som kommer hem till oss varje kväll och helt enkelt axlar den ryggmassage-roll som min kille vägrar ta.

Personen får gärna vara utbildad inom ämnet samt gratis.

Mer tjat om Blogawards

Nu är det verkligen inte långt kvar tills galan äger rum på lördag.

Jag skulle därför uppskatta om ni alla kunde ta ledigt från jobb och andra åtagande imorgon och ägna hela dagen åt att chockrösta på mig.

Stanna alltså hemma framför datorn. Gå inte ut. Öppna inte dörren för någon. Svara inte i telefon. Besök bara toaletten i absolut nödfall. Om ej nödfall sitt kvar. Och fortsätt rösta.

Det är väl inte för mycket begärt?

Eh...Bild på Spajder brutalt stulen från avenymammas blogg.

BlogAwards - vem vinner?

Spiderchick tillåter sig spåna kring nomineringarna i BlogAwards.

Årets BlogBusiness
Vem jag vill ska vinna:
Kenza.
Varför: Tjejen har tagit sig till "toppen" helt på egen hand, inte via något kändisskap eller omfattande bloggbråk.
Vem jag tror vinner: Svårt att säga.
Varför: Alla de nominerade tjejerna har många läsare.

Årets Blogginspiratör
Vem jag vill ska vinna: Colorelle. Eller 17 år och trebarns mamma.
Varför: Colorelle för att hon har en go stil. Trebarnsmamma för hon är ung, stark mamma.
Vem jag tror vinner: Foki.
Varför: Hon har flest och mest hängivna läsare.

Årets bloggtv
Vem jag vill ska vinna: TyraBella Show
Varför: Jag älskar bloggar och tycker således att programidén var helt lysande!
Vem jag tror vinner: BellaTyra show.
Varför: Tillsammans har dessa två bloggare sjukt många fans.

Årets kändisblogg
Vem jag vill ska vinna:
Maria Montazami.
Varför: Hur kan man inte älska någon som pryder hela sitt hem med "tazzels"??
Vem jag tror vinner: Cimon
Varför: Becuz the girlz luvz him.

Årets mest orginella
Vem jag vill ska vinna: Rebecka Simonsson.
Varför: För att hon är en svensk Lady Gaga.
Vem jag tror vinner: Rebecka Simonsson
Varför: Hon är nog mest känd i bloggvärlden. Tror jag?

Årets modeblogg
Vem jag vill ska vinna:
Andreas Wijk
Varför: Han är en inspiration. Eller vad sjutton vet jag? Har aldrig varit inne på hans blogg.
Vem jag tror vinner: EmsEdge kanske?
Varför: Helt ärligt så har jag ingen koll på dessa bloggare.

Årets nykomling
Vem jag vill ska vinna: Ana Gina.
Varför: Med sina grymma videobloggar blev denna tjej en omedelbar snackis på blogghimlen.
Vem jag tror vinner: Jag tror att det står ganska jämt mellan Andreas Wijk och Ana Gina.
Varför: Dom är ungefär lika "kända" i bloggvärlden. Bara frågan om vem som har flest hängivna läsare.

Årets Skönhetsblogg
Pass. Jag känner tyvärr inte till en enda av dessa bloggar. Jag är totalt handikappad inom ämnet skönhet dessutom.

Årets Blogstar
Vem jag vill ska vinna: Lady Thirty
Varför: För att det vore kul med en vass, mogen tjej på VR! Hon gör grymma illustrationer.
Vem jag tror vinner: Angelica Blick.
Varför: Hon har flest läsare. Eller?

Guldpennan
Vem jag vill ska vinna: Dum fråga - JAAAAAG!!
Varför: För att jag varken är författare eller journalist utan bara en helt vanlig brutta med för mycket fantasi.
Vem jag tror vinner: Alex Schulman.
Varför: För att han är både författare och journalist och dessutom typ kändast i Sverige. Förutom möjligen kungen och Kissie.

Roligast i Bloggvärlden
Vem jag vill ska vinna:
Dum fråga igen - JAAAAAAAAG!!
Varför: För att jag inte försöker vara rolig. Jag är bara mig själv.
Vem jag tror vinner: Ana Gina. Eller Ketchupmamman. Eller Tjuvlyssnat.
Varför: För att alla nominerade är svinduktiga. Men det vore trist om Tjuvlyssnat vann eftersom att det faktiskt inte är administratören själv som skriver utan läsarna.

Vilka tycker ni borde vinna inom de olika kategorierna?


Spajders två nomineringar.

Hemma från lek/bloggdejt

Idag var jag och avenymamma i parken och lekte med kidsen.

Lilleman och avenypojken gungade fram och tillbaka i hundra år och tycktes aldrig vilja sluta. Perfekt tyckte morsorna, gjorde det bekvämt för sig på marken och hade lite "bloggmöte".Gungeligung.Avenymamma = råpepp inför BlogAwards på lördag.

Mot lekparken

Nu låter vi Spiderpapa vårda sin sjukdom i fred och så drar jag och lillen iväg och möter upp avenyfamiljen för lite lek i parken.

Avenymamma har för övrigt blivit befordrad till inköpare på sitt företag - så himla kul!

Eller "fett najs" - som avenymamma själv skulle ha sagt. Eller "gryff" som hon brukar messa (det är något fel på hennes mobil så när hon ska skriva "grymt" blir det alltid "gryff"). Ni får gå in på bloggen och gratta henne vettja!

Hörs senare.

Tävling - vinn en åkpåse

Nu har jag glädjen att i samarbete med The Buppa Brand tävla ut två stycken åkpåsar.

Alla kan vara med och tävla - föräldrar, mormödrar, mostrar, storasyskon, kompisar, bebisar, grannar, husdjur - you name it (de flesta känner väl månne något kid som är värd att få ligga och götta sig i en cool åkpåse under vagnpromenaderna?). Allt du behöver göra är att berätta varför just DU ska vinna!

måndag utser jag två stycken vinnare som vardera vinner en, valfri, åkpåse. Ni kan välja mellan de tre modeller som syns nedan (klicka på bilderna för större motiv).

1.     2.       3.

1. White Circle
2. White Flower
3. Pink Flower


Här kan ni läsa mer om produkterna.

Glöm nu inte att lämna din mailadress samt vilken åkpåse du önskar erhålla.

Lycka till!

Hemma

Jahapp.

Idag är jag hemma från jobbet för vård av friskt barn. Spiderpapa är nämligen sjuk och oförmögen att springa runt efter busig ettåring.Frukost i form av gröt med blåbär, samt ett lass med smörade rån intages nu under ivriga former.

Vill inte bli sjuk

Det råder sjukstuga i vårat hem.

Jag är dock frisk och planerar inte att vandra den febriga vägen nu när BlogAwards är så ofantligt nära!! Gah!!

Skit samma föresten om jag blir sjuk. Jag åker ändå. Inget ska få hindra mig från att gå på BlogAwards som jag sett fram emot sedan förra året.

Jag ska palla mig dit om jag så måste fästa hjul på sängen och låta Avenymamma rulla runt mig i galaminglet.- I am not gonna catch any fever, säger Spiderchick.

Om att banta

Kul att så många tyckte till om "bantningsinlägget".

Några skriver att är man överviktig så är det nyttigt att banta. Självklart! Är man överviktig med sviktande hälsa - ja då ska man givetvis försöka ändra sin livsstil. Jag menar inte att man ska sitta hemma och vräka i sig onyttigheter och konsekvent välja bort en hälsosam livsstil "bara för att" - vem mår bra av det??

Någon annan skrev att det är "roligt att banta". Good for you säger jag! Så länge man inte mår dåligt av att räkna kalorier så får man väl göra det.

Jag vet dock allt för många tjejer som inte mår bra av att ständigt tänka på vad vågen visar. Tjejer som har ångest för sin vikt, ångest för sin jeansstorlek, ångest för att dom unnar sig att äta gott då och då, ångest för ALLT som har med mat och kropp att göra.

Dessa tjejer är hur fina som helst, med helt normala, sunda kroppar - ändå slösar de bort massa värdefull tid på att bekämpa sin kroppsform. Sina gener!

Tråkigt.

Lycka sitter inte i antalet kilo du väger - lycka är något helt annat.

I alla fall i min värld.

Vafalls?

Idag upptäckte jag en mycket obehaglig sak som gav rysningar långt in i det innersta av min benmärg.

Vår sprillans nya diskborste har blivit stympad!
Den lilla sugproppen som gör att man kan ställa diskborsten upp är avhuggen (biten?).

Ett fruktansvärt illdåd utfört av... någon mycket liten?

Sjuk fast frisk

Godmorgon!

Det gick visst inte att kommentera nedan inlägg. Konstigt. Kan bli så ibland.

I vilket fall var vi på kvällsöppen vårdcentral igår för att lillen fått feber. IGEN! Han har haft hög feber tre gånger nu på lika många veckor så igår blev jag och min kille faktiskt oroliga att det kanske var tecken på något annat?

Vi ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att vi kunde traska iväg till doktorn.

Sagt och gjort.

Efter en och en halv timma i kö fick vi träffa en läkare. Lilleman hyste omedelbart agg till denne vitklädde man vilket han även visade genom att ge prov på oanade röstresurser.

Det tyckte doktorn var ett gott tecken.

För att utesluta infektioner gjordes ett litet blodprov. Det var såklart inte roligt för lilleman som säkert undrade varför hans päron utsatte honom för massa tråkigheter denna trevlig tisdagkväll, när vi istället kunde vara hemma och titta på Idol?

Spiderpapa började leka titt-ut-jag-är-en-tokig-uggla bakom en brits för att få lillen på andra tankar. Detta tyckte en hungrig och övertrött Spidermama var hysteriskt roligt.

- Mer mer, skriade hon och skrattade så att tårarna rann.

Ja.

För att göra en lång historia kort är vi nu vakna efter en bökig natt.

Lillemannen är mycket piggare. Blodprovet visade för övrigt inte på några konstigheter och vi har precis lyckats fånga upp ett urinprov (efter att han krypit runt bakom ett halvnaket kid i två timmar) som ska lämnas till vårdcentralen.

Det kommer nog visa fint det också.Bilden har kanske inte så mycket med inlägget att göra, det erkänner Spiderchick.

Vårdcentral

Hoho kära läsare,

Kvällen har vi tillbringat på vårdcentralen med sjukt litet kid.

Nu är vi i alla fall hemma igen och hela familjen unnar sig McDonalds. Jag käkar BigMac, Spiderpapa Megameny och lilleman McVälling menyn.

Vi är himla trötta så jag säger godnatt till bloggen för idag.


Närmar sig...

BlogAwards närmar sig med stormsteg…

 

Jag lägger nu all blygsamhet åt sidan och ber er RÖSTA FÖR I HELKSKOTTA PÅ MIG!!!

 

Anledningar varför du inte ska banta

Spiderchick listar fem anledningar till varför du inte ska banta och mixtra med maten:


1) Du blir besatt.
Att förneka sig själv viss mat får nästan alltid motsatt effekt - du blir besatt. Och hur kul är det att gå runt hela dagarna och tänka måste ha choklad måste ha choklad måstehachoklad msthckld... när du istället kan ägna dina tankar åt roligare saker?

2) Du blir ledsen och lynnig.
En tom mage kan få vem som helst att känna sig som en feldresserad pitbull med PMS-problem. Helst plötsligt är alla jobbiga, ingenting går din väg och fy farao vad livet är störigt!! Fast... egentligen är jorden en ganska trevlig plats. Eller hur? Så länge man har lite mat i magen.

3) Det leder oftast ingenstans.
Att bara äta salladsblad varje dag är skitenkelt! Verkligen. I två dagar. Sedan får du garanterat tuppjuck och smäller i dig första bästa biff som promenerar förbi plus godis plus chips plus massa annat och vips hade du inte längre gått ner det där halva kilot utan istället lagt på dig två. Värt!

4) Det är fruktansvärt tråkigt.

Hur kul är det att till exempel gå bort på middag som bantare? Nej tack ingen hemmagjord hummersoppa för mig, jag sitter hellre här och gnager på en bit bantningspreparato oj så utsökt det smakar mmm... Får man fresta värdinnan med en bit? Inte? Ehh... *host*.

5) Livet är för kort...
... och ingen kommer i slutskedet att tacka dig för att bantat halva livet. Inte heller kommer du att minnas vad vågens siffra stannade på eller vilken storlek du hade i jeans som 20-åring. Det du kommer minnas är alla de gånger du njutit av livet och hur bra du mådde av att vara snäll mot dig själv.

Att störa eller inte störa

Tycker ofta jag hör föräldrar som säger att de "stör" sitt barns sömn genom att sova i samma rum. Att barnet till exempel alltid vaknar när föräldrarna ska gå och lägga sig.

Jag har försökt bokföra denna teori på vårat kid. Men jag vet inte riktigt om jag har kommit fram till något?

Ibland kan jag dundra in i sovrummet och avfyra en rad tunga fyrverkeripjäser utan att lilleman vaknar.

Andra gånger smyger jag utmed väggarna som en osynlig skugga och andas så stilla att jag nästan förstätter mig själv i direkt medvetslöshet - allt för att inte "störa" - men ändå sätter sig lillen i givakt i spjälsängen.

?- Stör jag eller stör jag inte?, undrar Spider den Chicka.

Att jobba som inköpsassistent på ett modeföretag

Jag får väldigt ofta mail och kommentarer med frågor om mitt jobb och min utbildning. Nu sammanställer jag det i ett inlägg under kategorin "Jobba som inköpsassistent".


Har du gått någon utbildning eller har du "arbetat dig upp" tex jobbat som butikssäljare och sedan fått jobb som inköpsassistent? Eller har du gjort en praktik först?
Svar: Jag pluggade en KY utbildning som heter Proteko i Borås. Just KY utbildningar är kanonbra då man gör mycket praktik och kan knyta goda kontakter ute på företagen. Jag gjorde min praktik på H&M:S huvudkontor i Stockholm samt på ICA:s huvudkontor i Göteborg. För att komma in på KY är det ett krav att man har arbetslivserfarenhet så jag har även jobbat inom handel. Att arbeta sig upp från butik till huvudkontor är säkert möjligt, men ganska ovanligt då arbetsgivaren ofta kräver att man har textil utbildning.

 

Skulle vara kul att höra lite om dina arbetsuppgifter, mycket data-arbete? Vad får du göra?
Svar:
Ja det är väldigt mycket dataarbeta och administrativa uppgifter. Mina främsta uppgifter är att ansvara för all provhantering (det kommer stora mängder klädprover till kontoret varje dag som kräver avprovning, godkännanden etc). Jag leveransbevakar för att se till så att alla plagg kommer i butik i tid. Jag ser till att vi får hem ”fotoprover” som vi lånar ut till olika tidningar, använder till kampanjer etc. Sen gör man SÅ mycket mer än det. Ingen dag är den andra lik.

 

Vad är roligast?
Svar: Det roligaste tycker jag är att man får jobba fritt men samtidigt ingå i ett team (av inköpare, designer, designassistent och direktris).

 

Bra lön?
Svar: Det är olika från olika företag, även beroende på utbildning samt tidigare erfarenhet. Ingångslön brukar väl ligga mellan 17-20.000.

 

Vad ska man ha för egenskaper om man vill jobba med inköp?
Svar: Man ska vara flexibel, prestigelös, kunna prioritera samt vara duktig på att kommunicera.

Tips!
Om du inte pluggar KY - gör praktik på eget initiativ! Ring till företagen och fråga.

Bonustips!
Om du landar en praktikplats - se till att ta till vara på den! Fråga mycket (du är inte "jobbig" utan visar bara att du är intresserad), anteckna när någon förklarar något för dig, våga ta egna initiativ och var glad! Få företag låter en bra praktikant "glida dem ur händerna".

Kuriosa
Innan jag började jobba med inköp trodde jag att branschen var full av dryga, bitchiga, supersmala modemänniskor. Men faktum är att jag under mina tre år som inköpsassistent inte har träffat på en enda otrevlig person.

Lycka till!

Förhindra

Med hjälp av några flyttlådor samt en avledande leksakslåda har vi nu försökt att bygga upp en barrikad framför tv:n. Allt för att förhindra att lilleman anfaller.

Vår värnlösa lilla 40-tummare har näligen inte en chans mot lillemans skoningslösa nävar.


Överpris?

Idag köpte jag en Lakrisal som kostade 69 kronor.

Lite dyrt kan tyckas.


Gött

Det är så gött att borsta håret när man är nyklippt. Det låter liksom helt annorlunda.

Innan frisörbesöket lät mina hårtoppar *risch rasch taggbuske*.

Efter frisörbesöket låter mina hårtoppar *svisch svusch sammetsgardin*.

Well nice.Osande nyklippt.

Toalettpapper - status

Den här morgonen har Spiderchick avslutat dagens första toalettbesök på ett väldigt festligt sätt.


Ett såkallat "svarsinlägg"Jag vill bara förtydliga att jag verkligen inte har någonting alls emot Anna Book. Tvärt om - jag tycker att hon verkar vara en fantastiskt ödmjuk och go människa (supersöta barn har hon också). MEN! Hon ÄR ju med på Klicks framsida nästan varje helg (nåja) (varvat med Fadde) (typ) (har ingen direkt supersäker, bevisande bokföring över detta).

Inlägget var alltså snarare en mild pik till Aftonbladet än till Anna själv.

Svar på en annan grej: Scarfen i nedan inlägg är från vintageonline.se.

Godnatt fina ni ♥

Pressy

Idag fick jag en present av fina avenymamma.

En döskallescarf i 100% silke. Tjoho vilken liten dyrgrip - blev jätteglad!

Jag har haft en sådan här scarf förut (fast i bomull) men den pryder numera min rock´n rollande pojkväns mickstativ.Det fanns en tid då jag alltid poserade så här på kort. Så fort en kamera kom fram for både läppar och fingrar i givakt. Galet. En form av poserings-tourettes antar jag.I am totaly wearing this to work tomorrow.

Det här med valet

Vi har inte röstat idag. Jag tycker det är helt ovärt att rösta för det blir ändå inga förändri...

STOPPA BANDET!!

Vad är det jag skriver? Nu far jag bestämt med osanning.

SJÄLVKLART har vi röstat idag! Lillemannen följde också med till vallokalen. Han röstade för Gratis Välling Till Alla Under Två År.Kass bild på Spider utanför Vallokal.

Klick?

Köpte Aftonbladets bilaga Klick igår.

Eller?

Det är knappt man känner igen tidningen när inte Anna Book gråter ut på framsidan.


Just nu...

...bloggfrulle med avenymamma på Condeco.Fin vän.Också fin vän (till höger i bild).

Remember me

Remember me var en otroligt sorglig film med tragiskt slut.

Men... det var kanske det som handlingen ville säga? Att man ska ta tillvara på varje dag man får i livet för man vet aldrig när det tar slut. Varför vänta med det goda? Liksom.

En glad nyhet är i alla fall att mitt intresse för Robert Pattinson verkar ha svalnat. När han tog av sig tröjan kände jag... ingenting.

?- I felt nothing for you, säger Spider till Robert. Bildkälla.

Go lördag

Den här lördagen har varit väldigt nice och soft!

Nu sover lillen och jag och Spider the dad ska dra en rulle.

The Ghost Writer och Kick-Ass har vi redan avverkat - jag kan rekommendera båda. ÄNTLIGEN två filmer där faktiskt ingenting i handlingen störde mitt otränade men ack så kräsna filmöga. 

Ikväll ser vi Remember me.

Usch... är den väldigt sorglig?


Träning

Idag har jag tränat på att gå i mina högklackade skor.

Fram och tillbaka i vardagsrummet har jag dresserat mig själv. KOM IGEN SPIDER BÄTTRE KAN DU, har jag tjoat och svingat min osynliga piska.

Bäst att öva inför BlogAwards liksom, så att jag inte bryter lårbenet lagom tills jag ska gå fram och hälsa på Tyra (om jag nu vågar).


Spajder i SLA

Jag var med i ett reportage i Skövdes lokaltidning SLA igår (mamma mailade bilden).

Reportern ringde förra veckan för att göra en intervju med anledning av BlogAwards. Hon ställde massa olika frågor, bland annat undrade hon när lilleman är född? Jag blev skitnervös och svarade naturligtvis fel som vanligt.

Gaaah!

När ska jag lära mig??

Nu funderar jag på att skaffa mig en "PR-kvinna" och i fortsättningen får alla känsliga frågor angående lillemans födelsedata gå via henne.Om Spajder är "roligast" får vi veta om en vecka...

Najs kväll

Det var naturligtvis supertrevligt att träffa vännerna igår.

Vi käkade, drack vin och tjötade på Victoria i Vasastan. Det är grymt billigt med vin där. Visserligen är glasen ungefär lika stora som en pysslings shotglas och man får vara glad om man hinner blinka innan vinet är slut - men strunt samma. Jag känner mig alltid en smula rik på Victoria.Johanna och Jennifer (som är nyförlovad, tjoho!) (jag är inte avundsjuk näeeeeee´rå).Moi.Hjulet och månen by night.

Ett glas

Snart ska jag iväg och ta ett glas vin med tjejerna.

Egentligen orkar jag inte. Jag är så trött att min kropp delvis sover medan jag skriver detta inlägg. MEN! Jag tänker inte banga.

Nu ska jag ge mig själv en bitch-slap och sen sticker jag.


Ta-da!

Eftersom att jag precis har klippt mig så ni kanske inte känner igen mig?

Men det är alltså jag på bilden. Spiderchick. Prommis.
Skämt åsido.

Jag har bara toppat håret.

- Klipp bara liiiiite, tiggde jag.
- Ja visst inga problem, kvittrade frisören men jag såg i hennes ögon att hon allra helst hade velat jämna mitt slitna hår vid rötterna.

Klippning

Nu ska jag klippa mig för första gången på... ett år? Kanske mer.

"Välbehövligt" känns som ett överflödigt ord i sammanhanget.

Mot öppnis

Nu möter vi upp några kompisar och traskar iväg till Öppnis*.
*Ytterst oball men väldigt praktisk förkortning av Öppen Förskola.

Svar angående nedan inlägg

NEJ - jag gick inte till Willys med tofflor på fötterna för att det "skulle bli ett roligt blogginlägg". Jag gör aldrig saker i blogg-inläggs-syfte. Och det är helt sant! Jamenar hur krystat skulle inte det bli i längden?

JA - jag har konstiga, krokiga, långa, smala tår. Som små fingrar på fot. Den frågan har vi ju harvat oss igenom många gånger förr. Inte helt lätt för er nya läsare att veta dock.

Gräddkola och Bilar blev föresten resultatet av gårdagens enorma uppoffring.


Allt för min älskade

Ikväll bad min kille mig gå till affären för att köpa godis. Trött som ett as ville jag helst bara stupa ner i soffan - men vad gör man inte för sin älskade?

Drog på mig mina birkenstock och släpade mig ut i septemberkylan. Vinden ven kring mina nakna tår och duggregnet piskade mig obarmhärtigt i ansiktet. Flera gånger var jag på väg att vända tillbaka hem. Andra stunder ville jag bara lägga mig ner i vattenpöl och grina.

Men gav jag upp?

NEJ!

Because I am a warrior.I dessa skor stretade Spiderchick de 150 meterna till Willys.

Nu: Soffmys med det nyligen hemköpta snasket.

Paket på posten

Idag fick jag en avi som meddelade att jag hade ett paket att hämta ut på posten.

- YES!, tänkte jag. Äntligen ett företag som tagit sitt förnuft till fånga och nosat reda på min adress. Nu vill dom överösa mig med gratis gåvor för resten av mitt liv. Kanske är det ett gäng snygga smycken? En årsförbrukning av choklad? Något antikt och väldigt dyrt?

Ivrigt sprang jag iväg till postkontoret, slängde in avin, slet åt mig paketet bara för att finna... Tre uppförstorade fotografier. Som jag beställt helt by my self. Och dessutom betalat för ur egen ficka.

Tröööööööööööööööööök.


Blogawards

Jisses.

Blogawards är om en dryg vecka och det känns som att jag borde börja förbereda mig.

Jag borde hitta en fin klänning, festliga strumpbyxor och något spexigt nagellack. Jag måste klippa mig, kanske lägga i en blondering, göra några armhävningar (för att forma till musklerna) men framför allt borde jag sätta mig i hårdträning vad gäller att gå i de högklackade skorna!!

Jamenar, det vore ju synd om avenymamma tvingades bära mig på ryggen hela galan.Dessa skor ska Spider von Chick stolpa runt i uppe i Stockholm.

Tjoho rösta gärna på mig igen!

Så hanterar du näthat

Alla bloggare tvingas då och då mottaga taskiga, anonyma kommentarer.

Spiderchick tipsar hur du hanterar det:

1) Läs kommentaren högt.
Prova läs hatkommentaren högt för en kompis eller pojkvän och du kommer snabbt att höra hur absurd och löjlig den låter. Sen kan ni skratta åt skiten ihop.

2) Det är synd om näthataren.
Elaka kommentarer skrivs av människor med låg självkänsla eller av personer som på annat sätt mår dåligt. Så istället för att bli förbannad och ledsen - tyck synd om personen. Människan mår uppenbarligen kass och låter sin frustration gå ut över dig i din blogg.

3) Din blogg är inte världens epicentrum.
Se det hela ur det stora perspektivet - vad betyder egentligen en fjuttig hatkommentaren i din lilla blogg? INGENTING! Det finns faktiskt värre saker att bekymra sig över.

4) Radera
Prova att radera hatkommentaren omedelbart. Inom en minut kommer du inte ens minnas vad det stod.

5) Bemöt trevligt
Bemöt hatkommentaren med en trevlig ton. Ibland får du svar (ibland inte men då har ju DU "vunnit" genom att vara "the bigger person") och oftast visar det sig då att personen bakom hatkommentaren faktiskt inte menade så illa som du först uppfattade det. Eller så kanske du till och med får en ursäkt (har hänt mig).

Bonustips!
För skojs skull, modifiera de IP-nummer (funktion som finns på de flesta bloggar) som kommer med en taskig kommentar. På så vis kan du hålla koll på om personen skriver till dig igen. Kan leda till en del roliga "avslöjanden" (jo det vill jag lova).

Varning!
Sjunk aldrig till näthatarens nivå genom att bemöta en taskiga kommentarer med en taskig attityd tillbaka. Näthatare är som sagt människor med låg självkänsla och sätter du hårt mot hårt har du snabbt startat ett krig som du aldrig kommer att vinna.

Kungarna

Igår såg jag andra avsnittet av Kungarna av Tylösand.

Det är hjärndött, hemskt, patetiskt, fruktansvärt, pinsamt, och fullkomligt ljuvligt.

Kanske älskar jag programmet så mycket för att jag av egen erfarenhet vet att det är PRECIS så där. Jag bodde ju på Kos i sex veckor. Sex långa, hemska veckor. Folk var fulla dygnet runt, alla hånglade med alla och den som knullade mest var bäst.

Nu när tittar jag på Kungarna av Tylösand så finner jag en sådan enorm lättnad över att jag inte är en del av det. Tänk om jag hade fastnat på Kos!

Då hade jag suttit där nu - sliten och sönderdrucken med en ångestframkallande trible i svanken.


Bildkälla.

Hemlig ingrediens

Idag har min kille lagat världens godaste korvstroganoff - baserad på en ny ingrediens.

Min kille: Gissa vad jag hade i.
Jag: Tomat?
Min kille: Nej.
Jag: Matlagningsgrädde.
Min kille: Nej.
Jag: Creme fraiche?
Min kille: Nej.
Jag: Rödlök?
Min kille: Nej.
Jag: Bajs?
Min kille: *suckar och lämnar rummet*

Va?

Hade jag rätt? 

Eller?

Här sätter jag hela mitt anseende på spel i en prestigefull och ytterst viktig gissningslek och så får jag inte ens veta ifall jag prickade in rätt svar?

Dåligt.

Cirkus

Det är lögn att få lilleman att vara still när vi ger honom kvällsvällingen.

Innan har han alltid legat som ett litet kvällstrött ljus och slurpat ur sin flaska - men inte längre. Numera slänger han sig upp och ner, hit och dit, framåt och bakåt i sängen och samtidigt som detta vill han prompt att man ska hålla flaskan rätt i munnen på honom.

Skitsvårt!

Det räcker liksom inte att bara vara förälder längre. Man måste även vara utbildad cirkusartist. Känns det som.Denna flaska välling slukades under cirkusaktig former.

På begäran

På begäran kommer här receptet på gårdagens pastasallad:

• Pastaskruvar (mängd efter behag).
• Grillad kyckling (ni vet en sådan som man kan köpa färdig i affären) (om man nu inte tvunget vill ställa sig och grilla en själva).
• Hackat äpple.
• Fetaost i bitar.
• Hackad gurka.
• Hackad tomat.
• Lite andra grönsaker också kanske.
• Vad man tycker är gott helt enkelt.

 

Joxa ihop allting tillsammans med en burk creme fraiche (naturell eller med smak) (vi hade tomat/chilli). Salta och peppra efter behag.

 

Voila! Superenkel pastasallad färdig.

Kommentarerna vi älskar att hata

Spiderchick listar kommentarerna som vi älskar att hata (samt svaren som vi tänker att vi borde svara).


1. Kommentaren säger: Allt väl?
Du svarar: Min hamster har just förlorat båda frambenen i en klätterolycka, vilket du hade vetat om du bemödat dig att läsa MITT INLÄGG. Men visst allt är "bara väl".

2. Kommentaren säger: Prenumerera gärna på min blogg på Bloglovin!
Du svarar: Hm... låt mig fundera... då ska vi se... har aldrig någonsin läst din blogg... har aldrig tidigare hört talas om den... överhuvudtaget... någonsin... ever... hm... vad sägs om... NEJ!

3. Kommentaren säger: minblogg.blogg.se minblogg.blogg.se minblogg.blogg.se minblogg.blogg.se minblogg.blogg.se
Du svarar: Tack för spammen. Din bloggadress är här med placerad på min mentala lista över bloggar jag aldrig ska besöka. Någonsin. Inte ens under grava pistolhot.

4. Kommentaren säger: JAG ÄR DEN NYA STORBLOGGAREN, MASSA BESÖKARE VARJE DAG!!
Du svarar: Ingenting. Sådana här kommentarer läses automatisk på tvärt-om-språket och personen i fråga har med andra ord en pyttefjuttblogg som är helt ointressant och följes av ingen.

5. Kommentaren säger: Asså ni bara måste läsa min kompis blogg, den är så sjukt bra, asså ni kommer inte ångra er!
Du svarar: Åh vad snällt att du gör reklam för "din kompis" blogg. Jädrar vilken bra "vän" du är. "Din kompis" måste vara jättetacksam. Verkligen. Hälsa "din kompis" från mig.

6. Kommentaren säger: Tävla och vinn en goodiebag i min blogg.
Du svarar: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Telefonleksak

Lilleman älskar att leka med min mobiltelefon. Inte bra.

Tidigare har lillen nämligen lyckats fuktskada en skitviktig USB-sladd och av ekonomiska skäl vill jag helst inte att min mobil går samma öde till mötes. Sålunda har lillen fått en egen, dock icke fungerande, mobiltelefon till sitt förfogande.

Smart kan tyckas.

Men se den går han inte på!

Det spelar ingen roll att jag håller låtsasmobilen i handen och med allvarlig min säger att det här är mammas megakänsliga mobiltelefon, den får absolut inte lekas med och sedan låtsas sms:a en rad superviktiga sms.

Lillen går inte på´t.

Han slänger helt sonika fejkmobilen över axeln och fortsätter jakten på Den Äkta Varan.Inte äkta vara.

Ska man...

Ska man lansera putmage på BlogAwards så ska man.


Middag
- Nämen har du lagat pastasallad?, säger ni nu.
- Självklart inte, svarar jag.

Jag är väl ingen supermänniska heller som kommer hem efter en lång arbetsdag och ställer mig och svänger ihop en trekilos pastasallad baserad på ungefär hundra ingredienser.

Nej nej.

Det är min pappa som bjussar på mat.

Viktigt att rösta

Bekant1: Nu har jag röstat.
Jag: Gött!
Bekant2: Det måste jag med göra.
Jag: Kom ihåg att ni kan rösta flera gånger.
Bekant1: Jag har röstat massa gånger.
Jag: Bra!
Bekant2: Va? Kan man rösta på ett parti flera gånger?


Men ååååååh.

Vi snackar BLOGAWARDS! Inte valet.


Tragiskt hur vissa människor fokuserar på helt fel grejer.

Saker vi bloggare älskar

Vi bloggare älskar att...

...bli länkade! Kittlar dödsskönt i kistan.

...få höra av någon att dennes kusins sysslings grannes tandläkares dvärgspets läser just VÅR blogg. Tjoho!

...bli omtalade på andra bloggar (även om vi inte erkänner det). Inom oss bor det nämligen en naggande god liten narcissist.

...få snälla kommentarer av gulliga läsare. Det kan vi leva på en hel dag.

...få höra att vi är någons favoritblogg. Vi försöker se coola och oberörda ut men inombords slår vi komplicerade trippelvolter av lycka.

...vara nominerade i olika bloggtävlingar.

...känna jädrarimej vilket bra inlägg jag publicerade nu - DÄR SATT DEN! Rätt upp i bloggkrysset.

...få väldigt många kommentarer under ett och samma inlägg. Då känner vi oss poppis.

...rejsa förbi andra bloggar i placering på bloggportalen.

Säg´et rakt ut istället

Efter att jag igår publicerat bilden på prinsesstårtan började insinuationerna fara runt som torra löv i kommentarfältet. Antydningar kastades fram och tillbaka som ivriga studsbollar.

Thihi ser ni vad jag ser thihi...

Det ser ut som... thihi...

Inte är det väl en... thihi...

MEN SÄG´ET RAKT UT ISTÄLLET! För sjuttongubbar. Säg vad det är ni ser.

Jag är vuxen. Jag kan ta det.


Årets blogg och så jag

Fina Egoina har fiskat röster åt mig till BlogAwards. Mycket snällt!

Jag tycker att Egoina är väl värd att vinna årets blogg. Hon är inte kompis med Blondinbella, hon har inte bråkat med Kissie, hon provocerar inte och hon retuscherar inga kroppsdelar i Paint (mig veterligen). 

Trots detta har hon lyckats klättra ända upp till toppen av bloggportalen och besitter nu en gedigen skara läsare. Respekt!

Jag var uppriktigt förvånad över att hon inte var nominerad i en enda kategori i årets BlogAwards! Verkligen. Förvånad. Vore jag en kvällstidning hade jag kallat det hela "SKANDALCHOCK". Alternativt "TUTTCHOCK" (ja kvällstidning sa jag ju).

Well... Två veckor kvar nu till galan. Pirrrigt värre!

Fortsätt gärna rösta på mig i kategorierna Bloggvärldens Roligaste samt Guldpennan.

Tack ♥Thanx for the votes!

Rosen

Varför är den här röda krusidullen så jädra attraktiv?
Man ser ju vad alla tänker när det vankas prinsesstårta - vem ska få rosen??

Lustigt, den är ju inte ens särskilt god. Ändå nästan darrar man av upphetsning ifall man råkar ha turen att vara den som kommer närmast med tårtspaden. Yeeees, tänker man. Jag fick rosen! Jag fick ROSEN FÖR I HELSKOTTA!! GÖÖÖÖÖTT!!!

Eller? Talar jag bara för mig själv?

Oj så roligt

Oj så roligt det är att kliva ur duschen och inse att det enda man har att torka sig med är toapapper.

Alternativt en handduk modell frimärke som man möjligen (med lite god vilja) kan svepa in ena skinkhalvan med.God start på bloggkarriären - den bittra versionen

 1. Förra veckan tipsade jag om hur du kan få en god start på din bloggkarriär.

  Här kommer den bittra version:

  1) Var aldrig naturlig på bild.

  2) Sänk din ålder till mellan 14-19 år (om du nu, ve och fasa, skulle råka vara äldre).

  3) Provocera.

  4) Bråka med Kissie.

  5) Bli bästis med Kissie.

  6) Bråka med Kissie igen.

  7) Bli bästis med Kissie.

  8) Bråka med Kissie.

  9) Bli bästis med Kissie.

  10) Ja ni fattar.

  11) Använd dig av förkortningar (WTF, OMG, IRL, LOL etc).

  12) Peppra dina inlägg med utropstecken, hjärtan och smileys (gärna så till den milda grad att dina läsare drabbas av akut migrän alternativt milt krampanfall varje gång dom klickar sig in på din blogg).

  13) Var inte Den rätte för Rosing.

  14) Se till att varje inlägg innehåller minst femton stavfel (vissa ord får gärna vara direkt obegripliga).

  15) Ha ett bloggnamn som innehåller dubbla S.

  Slut på bittra tips.

  Mvh // Spiderssick

Mama Mia

Vi tittade på filmen Mama Mia igår (tv3). Älskar!

Jag har sett musikalen tre gånger. Två gånger i London och en gång på Nya Zeeland.

Varje gång har jag gått ifrån avslutad föreställning och varit arg på mina föräldrar för att dom inte drillade mig till att bli musikalartist. Varför?

Hade dom drillat riktigt hårt hade jag kanske stått där på en scen idag och levererat Dancing Queen så högklassigt att armhåren stått i givakt på samtliga i publiken.

Men icke.Spiderchick är inte med i denna film.

Det var ingen Iphone

Sorry att jag inte talade om vad som var i paketet!

Jag fick ett halsband med texten "kreativitet", "möjligheter" samt "ny dag".

Oj vad det beskriver mig bra! Mitt i prick.

"Data", "beroende" samt "skadad" är tre andra ord som också hade funkat.Tack Mami!

Presenter och kakor

Idag fick lillen en ryggsäck av sin mormor.

En brun Kånken.Najz!Jag fick också en present. Så att jag inte skulle känna mig avundsjuk på lilleman.Min mormor hade med sig så mycket kakor och bullar till oss idag att hon var tvungen att frakta det i en resväska. Respekt!


Innan kalaset

Jösses vad jag blev svettig idag när jag kom in i köket (precis innan alla gästerna skulle anlända).

- STOPPA PRESSARNA!, skrek jag. SPOLA TILLBAKA DUKNINGEN! Så här kan det inte se ut.Innan Spiderchick bröt in och gjorde rätt.Efter att Spiderchick bröt in och gjorde rätt.

Pjuh! Servetterna ska ju vara iiiii glassen.

Det där höll på att gå riktigt illa.

Gudmor utan luktsinne

Lillemans gudmor har sovit över hos oss och befinner sig nu i köket förberedandes födelsedagslunch (idag kommer det nämligen fler gäster).

Lillens gudmorsa har inget luktsinne. Alltså - verkligen inget luktsinne. På riktigt.

- Oj vad vanskligt, säger ni nu.
- Jo lite kanske, fast helskottas vad bra ändå!, säger jag.

Snacka om perfekt gäst.

Man kan fjärta på precis som vanligt och hon känner inget alls.


Allergisk reaktion

Igår fick jag utslag över hela ryggen.

Jag: HERREGUD NU HAR JAG BLIVIT ALLERGISK MOT NÖTTER GE MIG EN SÅDAN DÄR NEUTRALISERANDE SPRUTA I BENET FORT!!
Min kille: Va? Du har ju inte ens ätit nötter?
Jag: Marbaou Sweitzernöt.
Min kille: Det var ju förra veckan.
Jag: Jag kanske har en allergi som är seg i reaktionen?
Min kille: Nej då, det där är helt ofarligt.

Men ååååh!

Här försöker man skapa lite action i vardagen och så har man en kille som är helt realistisk.

Typiskt.Idag är utslagen borta.

Pressy till mig

Min vän Malin bor i London.

Vad tror ni att hon hade med sig till mig när hon gästade lillemans kalas idag?

Jo VARENDA SABLA BRITTISK SKVALLERTIDNING VÄRD NAMNET!

- Halleluja motherfekker!!, tjöt jag och glömde för en sekund av att det pågick ett barnkalas i min omedelbara närhet.


Nominieringsfilm

Tjoho! Kolla in nomineringsfilmen som jag är med i.

Bland annat nämner dom mitt tunga beroende...


Kalas avklarat

Uj sicket trevligt kalas vi har haft idag!

Det började dock lite tråkigt med att hela tre (!) familjer lämnade återbud i sista sekund. Trist. Och lite jobbigt eftersom att vi hade köpt tårta till tjugo vuxna personer men så vips var vi inte alls så många.

Men det gör inget. Så kan det bli ibland.

Dessutom - sen när blev Spiderchick plus överbliven tårta ett problem?? Jag bara undrar.En prins(ess)tårta.Barnen flockades kring snacksbordet.Malins Ipad var fascinerande.Vin mitt på blanka eftermiddagen. Jomenvisst. Di vuxna skulle väl få ha det lite gött di med tyckte jag.

Redo

Nu är vi redo för en invasion av korv-med-bröd-sugna människor.


Förberedelser

Godmorgon,

I det Spiderchickiska hushållet är vi redan uppe och ordnar inför dagens kalas. Uj som vi fejar! Lite som jag kan tänka mig att Daniel och Victoria fejade inför sitt bröllop. Allt ska förberedas in i minsta detalj.Ballongerna är på plats i lampan.Spidermama har till och med girlangat ljusstakarna = detaljtänk.

Mitt år som mamma

Under mitt första år som mamma har jag lärt mig att...

... man kan väckas minst två gånger per natt 365 dagar i sträck och trots det fortfarande fungera normalt som människa.

... man kan älska någon så mycket att man blir helt paralyserad av oro om denne ens råkar hosta lite.

... det tydligen är helt normalt att hosta lite. Även om man är bebis.

... det är fysiskt möjligt för bröstvårtor att nästan trilla av (om det sugs riktigt illa).

... man kan vara så stolt över någon att så fort denne ens rör sin lilltå så måste man ringa runt till halva släkten för att berätta vad som just hände.

... det faktiskt går att umgås med folk utan att snacka barn för hoppsan (!) man har visst inte bara bebisfluff hjärnan utan även andra tankar, drömmar och funderingar.

... kärlek och hälsa är det viktigaste vi har i livet.

Herre min get

Herre min get vad det här året har gått fort! Det känns som att lilleman föddes och sen vips var han ett år gammal. Som över en natt. Jag gick och la mig typ - och morgonen efter hade tolv månader gått.

Eller nej det känns som att jag tog en liten powernap och så var lilleman ett år.

Eller nej jag blundade bara en kort sväng och så var bebis stor.

Nej föresten JAG BLINKADE! Så snabbt har det här året gått.

Ögonlocken fladdrade till. Jättesnabbt. Ett litet, obemärkt, millisekunds ögonlocksfladder och vips! En ettåring i hushållet.

Typ så.Idag hade vi minikalas. Imorgon blir det storkalas.

Gratulationer

Tack för alla gratulationer till lilleman fina ni!! 

Vänner och familj har ringt hela morgon för att gratulera även dom.

- Godmorgon är födelsedagsbarnet vaket?, har alla frågat.
- Jaaaaa, har jag svarat. Han fyller inte femton han fyller ETT. Vi har varit uppe sedan klockan sju.

Well. Nu är flaggan hissad och snart vankas det gäster.


Vad är det för dag idag?

Jo det är någons födelsedag!!

Idag fyller vår älskade lille fining 1 år och detta firades med sång och paket på sängen.

- Eh... asså vi ska ba... e hämta lite kaffe, ljög jag och min kille klockan sju imorses (då lillen redan vaknat) och så gick vi upp, gjorde födelsedagsvälling och hämtade paket.

OJ vilka stora ögon lilleman fick när vi tågade in i sovrummet till takterna av en mycket ojämnt levererad "Ja må han leva" (jag sjöng jättesnabbt och min kille sjöng jättesakta så det blev nästan som en kanon).

Nu sitter lillen här på golvet och leker nöjt med sin nya grejer.Paketöppning.
Trans

Den här leksaken kallar vi för trans-tuppen.

Den snurrar och blinkar nämligen så till den milda grad att den kan sätta vilken människa som helst under fem år i omedelbar trans.

Kollaps

Det verkar som att vårat diskställ har varit med om någon form av kollaps.


Näääj

Jag har tappat bort mitt "namnhalsband". Igen.

Det försvinner hela tiden.

Suck!

Ska jag behöva hålla på att åka utomlands stup i kvarten för att hitta det?

Bloggkarriär del två

Fler tips hur du på bästa sätt kan kicka igång en hejdundrandes bloggkarriär:

1) Uppdatering
Uppdatera, uppdatera, uppdatera! Du kan inte publicera ett inlägg varannan dag och tro att du genom det ska locka läsare. I början gäller även kvantitet för kvalité - läsarna måste bli trygga med att dom vet att du alltid uppdaterar oavsett.

2) Cashen
Det råder en felaktig uppfattning att alla bloggare tjänar en jädra massa pengar. De riktigt stora bloggarna håvar givetvis in en del stash men det flesta... inte. Det finns dock en uppsjö olika annonsnätverk att bli medlem på och via dom kan du tjäna en del pengar, men det handlar oftast inte om några stora summor.

3) Lista dig
Lista dig omedelbart på bloggportalen.se. Det är på den sidan som bloggarna har koll på varandra. Finns du inte där... ja då finns du inte helt enkelt.

4) Tigg aldrig
Tigg ALDRIG länkar. Länkar ska komma spontant och vara genuina.

5) Håll dig kvar på samma plattform
Så fort du är uppe i ett antal hundra läsare per dag kommer den ena websidan efter den andra att försöka värva över dig. Men säg nej! Du förlorar bara läsare på att hatta runt mellan olika sidor. Se din blogg som en planta - en planta som måste få tid på sig att växa och gro och som vissnar om du ideligen rycker upp den med rötterna.

6) Nischa dig
Att "nisha" sig låter kanske tråkigt, för vem vill bara skriva om EN sak? Där emot är det viktig att ha en grundidé. Till exempel kan det vara att alla inlägg ska innehålla en gnutta humor, att du alltid publicerar stora, fina bilder eller att du brinner för ett visst ämne (självkänsla, katter, föräldraskap eller vad som helst). Försök sedan att hålla dig till din grundidé så känns inte din blogg så spretig.

Kungarna av Tylösand...

... ja vad ska man säga?

Vilket fruktansvärt, förnedrande, pinsamt, förfärligt, hemskt och... ALLDELES UNDERBART PROGRAM!

Kanal 5 plus onsdag plus klockan 22 är numera inristat i sten. En hård, stor och o-ruckbar sten.Bildkälla.

Önskning

Ibland önskar jag att det stod ett litet alert barn utanför dörren som sa hej där tant Spiderchick vill du att lille jag ska gå till affären och panta alla dina flaskor för att sedan komma tillbaka med pengarna?

Då skulle jag tacka ja omedelbums. Utan prut.


Bild

Bild som skvallrar om vad Spiderpapa och spiderkid har gjort idag.


Så får du en god start på din bloggkarriär

Spiderchick tipsar hur du på bästa sätt kan kicka igång en hejdundrandes bloggkarriär.


1) Ditt bloggnamn
Ha ett bloggnamn som är lätt att komma ihåg. Se sedan till att upprepa namnet ofta i olika inlägg så att det verkligen präntas in i läsarna medvetande. Hjärntvätt är helt okej i det här fallet.

2) Inläggen
Skriv korta inlägg! Startar du din bloggkarriär med mastodonttexter är du garanterat evigt dömd till en läskrets bestående av din mamma. Enkom. Bara veteraner med många, trogna läsare kommer undan med långa inlägg.

3) Designen
Ha en lätt och luftig bloggdesign utan massa plotter. Läsaren ska kunna klicka sig in på din sida och omedelbart se vem DU är.

4) Bilderna
Det kan aldrig sägas för många gånger - publicera mycket bilder!! En bildlös blogg är ungefär lika intressant som en näve grus. En deprimerad näve grus.

5) Kommentarer du ger
Kommentera mycket hos andra, vänligt och konstruktivt. Skriv aldrig saker som anses vara spam (känner man sig nödgad att påpeka i andras kommentarfält att man har en "skitbra blogg med massa läsare" är det garanterat precis tvärt om). (Tyvärr.)

6) Kommentarer du får
Är du ny i gemet och vill ha fler läsare är det väldigt viktigt att återgällda alla kommentarer som du får! Det hör till gott blogghyfs och är garanterat MYCKET uppskattat.

7) Kommentera rätt
Du får naturligtvis kommentera i vilken blogg du vill, men ett tips är att fokusera på de bloggar som har ungefär samma läsare som din egen "målgrupp". Att lämna spår på sidor som skriver om älgjakt kanske inte kommer generar så jättemånga nya läsare till din veganblogg.

Del två kommer imorgon.

Spidermamas aktivitet igår kvällVärre kvällar har jag haft.

Hösten

Det bästa med hösten:

Stärkande promenader i den friska luften.
Att rulla runt bland färggranna löv.
Plocka svamp.
Mysa med en kopp te.
IDOL!
SKÅNEFRUAR!
BIGGEST LOSER SVERIGE!
ENSAM MAMMA SÖKER!
KUNGARNA AV TYLÖSAND!

Jädrar vad här ska frossas.

Tappad

Idag har jag gått runt och sagt till folk att min son fyller år den 11 september. Och det är ju jättebra att jag har sagt det. Verkligen. Om det inte vore för att han FYLLER DEN TIONDE!

Gah!

Jag börjar tro att jag inte riktigt har alla hästar hemma. Samtliga mina bestick ligger liksom inte i lådan. Och samtidigt som jag föddes i farstun måste jag även ha blivit tappad bakom en vagn. If you know what I mean.Koko.

Störande grej

Störande grej:

När man ska byta påse i sophinken och den enda påsen man har hemma är en fjuttliten från H&M där det kommer rymmas en halv bit hushållspapper och möjligen en liten ärta.Störish.

Kroppsliga saker

Kroppsliga saker som jag med åren har lärt mig att det är helt normalt (det är alltså inte fel på mig):

Putmage - helt normalt.

Celluliter - helt normalt.

Lår som går ihop - helt normalt.

(Lår som inte går ihop är föresten också helt normalt.)

Låren blir dubbelt så stora när man sitter ner - helt normalt.

Brösten är lite hängiga, dallriga och kanske olika stora (och inte alls så där stenhårda och perfekt runda som på filmtjejerna) - helt normalt.

Brösten står inte rätt upp när man ligger ner (utan vilar snarare lite käckt i den armhåla som är närmst) - helt normalt.

Hår på ben, mellan ben, under armar och lite över allt - helt normalt.

Magen pöser över byxlinningen när man sitter ner - helt normalt (vart ska den annars ta vägen?).

Magen "hänger" lite gött när man ligger ner på sidan (och är inte alls så där platt och klistrad mot revbenen som på tjejerna i tidningarna) - helt normalt (återigen, vart ska den annars ta vägen?)- Synd att variationen på kroppstyperna i media är så liten på gränsen till icke existerande, tycker Spiderchick. Då tar det ju flera år innan en annan fattar att man är normal. Trots allt.

Svar på tre snabba frågor

1) Hej, hur gjorde ni med lilleman när ni var utomlands och med hans mat. Hade ni med typ 14 burkar burkmat till honom?

Svar: Ja vi hade med fjorton burkar barnmat (fast när vi kom fram var det bara tolv och en halv kvar). Hur många burkar lilleman åt? NOLL! Han åt istället samma mat som oss. Och så drack han en sjuhelskottas massa välling = superbra i värmen!

2) Vi är fortfarande nyfikna på det där med att du en dag med magont gick och födde barn. visste du inte att du var gravid? :)

Svar:
Haha, jo det visste jag. Det gick liksom inte att undgå. Dock kom vår son sex veckor för tidigt och hela förlossningen gick väldigt fort. Jag var hemma en dag med lite "magont", kring midnatt började "magontet" göra eh... väldigt ont. Tre och en halv timma senare kom lilleman till världen.

3) Hej spiderchick! Jag har röstat fler gånger på dig nu, men jag undrar om det räknas alla gånger jag röstar eller räknas det bara som en?

Svar: Jag tror att det räknas om man röstar fler gånger? Personligen har jag röstat på mig själv säkert femhundra gånger vid det här laget och det vore ju hemskt synd om det var förgäves...Jo tack, nog märkte Spider att hon var gravid allt.

LAN-party

Jag och avenymamma har LAN-party.

Det vill säga vi käkar godis och bloggar i symbios.
Dagens visdomsord

Lycka är att komma hem och upptäcka att någon har diskat trots att det absolut inte var hans tur att diska.


Outfit

Idag har jag burit århundradets mest högljudda outfit.

Först skorna som låter som ett helt tröskverk. Och sedan halsbandet som skramlar som en cymbalorkester kring halsen på mig.

Varje gång jag rört mig har jag fört så mycket oväsen att jag gett mig själv huvudvärk.

Bloggspråk

Spiderchick reder ut betydelsen av diverse bloggtermer:


1. "Bloggbråk"

Betyder att minst två, oftast fler, bloggare idkar osämja med varandra. Vanligen börjar det med att någon av parterna uttalar sig negativt angående den andra partens utseende.

2. "Svarsinlägg"
Bloggaren har mottagit ett påstående och svarar nu på detta i ett inlägg.

3. "OMG" (Oh My God)
Skrivet när en bloggare vill understryka något. Används alltid tillsammans med minst två utropstecken (!!).

4. "WTF" (What The Fuck)
Skrivet när en bloggare vill uttrycka starka åsikter - inte helt sällan om en annan bloggare (kan vara uppstarten till ett så kallat bloggkrig, se punkt 1).

5. "VF" (Vad Fasen)
Används än så länga bara av bloggaren Spiderchick och är en mildare variant av WTF (se punkt 4).

6. "Fiskarinlägg"
Används när bloggaren känner sig orättvist behandlad efter en eller flera taskiga kommentarer. Dess syfte är att "fiska" efter kommentarer av motsatt karaktär. Inte helt sällan innehåller fiskarinlägg hot om bloggens omedelbara nedläggning.

7. "Frågestund"
Här låter bloggaren sin läsare posta diverse spörsmål. Frågor om skönhetsoperationers varande eller icke varande är vanligtvis förbjudna.

8. "Bloggträff"
Betyder att minst två, oftast fler, bloggare träffas och idkar socialt umgänge.

9. "Blogawards"
En form av gala där bloggare träffas, minglar, knyter kontakter och i förlängningen utbyter länkar.

10. "Skvallerblogg"

En blogg som skvallrar om andra bloggar. Materialet är primärt hämtat från facebook.Tolka?

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka min mammas senaste kommentarer här på bloggen (hon kallar sig "mormodern").

Först är det inte jag som borde vinna pris i BlogAwards utan min kille:

Sedan är det inte jag som är rolig här på bloggen utan mina läsare:?

Snart ser jag ingen annan lösning än att porta mamma från Spiderchick.

Jag fick ett mail med några frågor...

... som jag svarar på här.

När började du blogga?
Som man kan se i mitt arkiv började jag blogga aug 2008.

Hur mkt besökare hade du då?
Efter några månader var jag väl uppe i ett par hundra stycken.

Hur har du kommit ut och fått mkt läsare?
Jag har kommenterat, kommenterat och åter kommenterat i andras bloggar. Absolut inga spamkommentarer, utan vänliga, relevanta kommentarer som gjort att folk klickat sig in på min blogg.

Hur ofta bloggar du?
Mellan 4-5 inlägg per dag.

Tjänar du pengar på din blogg? (Banners ser jag, så det fattar jag ju såklart att du har som inkomstmöjlighet)
Jag tjänar lite pengar via vissa annonser, men det handlar absolut inte om några stora summor. Väldigt mycket går bort i skatt och sociala avgifter. Jag hade säkert kunnat tjäna mer om jag haft eget företag, fler läsare och över huvudtaget orkat lägga mer tid på frågan.

...

Faktum är att jag håller på att skriva ner en liten guide för er som är intresserade av att veta hur man kan få fler läsare, tjäna pengar etc.

Håll utkik här under veckan som kommer!

Med anledning av att jag blev utelåstHaha!

Näe. När jag stod där, utelåst och eländig så kände jag mig bara villrådig faktiskt.

Det roliga var att när jag väl fick låna den där tjejens mobil för att ringa upp till min kille så blev han (min kille alltså) jätteförvånad. Han hade nämligen inte ens hört att jag gått ut.

Fattar ni?? Han hade inte ens hört att jag gått ut!!

Med andra ord hade det kunnat ta hur lång tid som helst innan min familj saknat mig och gud vet hur länge jag hade fått stå utanför porten och huttra om inte Den Barmhärtiga Mobiltjejen räddat mig. Vi snackar förmodligen timmar här. Kanske dagar. VECKOR!

Söndag

Idag har vi varit på stan en sväng.Jag ville gå till Buttericks för att se om det fanns något spexigt att köpa till lillemans kalas.Mankinis till alla gäster månne?

Fast Buttericks var stängt så vi gick och fikade istället.Latte.Spajder on the go.

Nu befinner sig Spiderkid i badkaret (med assistans av Spiderpapa) för att tvätta bort sviterna av en bajsbomb.

Jag ska nog lägga mig i soffan en sväng.

Softish.

Släkten ponerar

Min kusin Petra (född och uppvuxen i Hultsfred) och min mamma Lisbeth ponerar min eventuella vinst i BlogAwards...Om - OM - jag möjligen vinner någon av kategorierna som jag är nominerad i - ja då firar jag det genom att sätta mamma och Petra på mjölkatåget till Hultsfred omedelbums.

Lovar´t!

Frukost

Som jag skrivit förut har jag helt tappat matlusten på morgonen.

Jag tycker det är skitsvårt att käka frukost. Jag är inte sugen på någonting. Jobbigt då frukost ju är dagens viktigaste mål, dessutom har jag alltid varit en frukostmänniska i alla år.

Nåväl.

Idag steg jag upp klockan halv tio, struntade i att tvinga ner en macka och inväntade istället tiden då det kändes legitimt att käka resterna av gårdagens kebab (dvs nu).Frulle.

Utelåst

Har just tillbringat halva (nåja) kvällen utelåst. Gick ut för att slänga sopor och när jag skulle in igen hade portlåshelvetet bestämt sig för sluta fungera.

Utan nycklar och mobil - vad skulle jag göra? 

• Klättra upp för fasaden till tredje våning för att sedan knacka lite försynt på fönstret hoho familjen här sitter lilla mamma och kuckelurar på fönsterbläcket, kan man möjligtvis få komma in i värmen?

• Göra en MacGyver och laga portlåset med mitt tuggummi.

• Göra upp en eld för att sedan röksignalera för i helvete jag är utelåst kom ner och öppna till min kille. Med förhoppning om att han skulle kika ut genom fönstret just då.

• Karatesparka in porten (med tofflor från Ica Maxi på fötterna).

Ja.

Som tur var tvingades jag inte göra vare sig det ena eller det andra för efter en stund kom det en tjej gående vars mobil jag kunde låna för att kontakta min kille.

Pjuh!Spiderchick gjorde inte en MacGyver.

Nya skor

Idag invigde jag mina nya pjuks från Din Sko.
Min kille säger att jag låter som ett helt tröskverk när jag kommer gående (på grund av alla spännedetaljer).

Har ingen aning om hur ett tröskverk låter så jag kan inte avgöra om det är bra eller dåligt.

Myslördag

Idag pallrade vi oss iväg till Göteborgs i särklass mest barnvänliga fik - Glädjebubblan.

Ja ni hör ju på namnet. Det är så barnvänligt att Guds änglar gråter en skvätt.På Västergatan 6 (bakom handelshögskolan).Lekhörna med gott om plats att rasta bebis på.Vuxenfika.Vi promenerade till fiket. Men vill man åka spånk så är det tvåan som stannar närmast.

Mamman i mig rekommenderar starkt det här stället!

Två B

Vi har två bananer hemma och jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken jag vill äta?


I natt

I natt sov jag i "lilla rummet". Jag och min kille brukar turas om att slagga där för att ja... få sova helt enkelt. Denna natt vaknade jag dock kring klockan fyra och hörde från sovrummet att lilleman var lite ledsen.

Jag gick upp för att titta vad som stod på och fann min kille i full gång med att trösta och försöka söva om lilleman.

- Jag kan ta honom, erbjöd jag.

La mig i sängen med liten bredvid, sjöng en liten sång, smekte hans rygg, pussade p... STOPPA BANDET!! SPOLA TILLBAKA!! Va fasen?!

Det var ju MIN natt att få sova. Vad gör jag då i sovrummet med bebis famn??

Typiskt. 

Dessa sabla moderliga hormoner som ideligen spelar mig spratt.Madrass i lilla rummet. Bland flyttlådor and shit.

Bilden

Några har kommenterat bilden på mig som ligger på "röstningssidan".

Jag har inte valt den själv. Det är Vecko Revyn som plockat ut den. Och nej jag vet inte hur dom tänkte. Kanske tyckte dom att det gav en intellektuell touch till Guldpennankategorin?

Vad vet jag.

Fotot är i alla fall taget för tre år sedan. Glasögonen tillhörde en kompis. Personligen har jag aldrig ens varit i närheten av något synfel. Någonsin. Även om jag många gånger har varit hos optikern och försökt tigga till mig åtminstone ett litet fjuttigt brytningsfel - bara för att jag tycker det är så jädra coolt med glajjor.
I vilket fall som helst så tänker jag inte gräma mig över bilden. Jag tänker omfamna den.

För sån är jag.

Nationalrätt nummer 2

Idag har vi käkat Sveriges andra nationalrätt (förutom tacos).


Förhållandets sju budord

Ett förhållande sköter inte sig självt. Det gäller att jobba för kärleken.

Spiderchick listar förhållandets sju budord:

1) Du skall hava andra intressen vid sidan av förhållandet.
Lika viktigt som det är att ha tid tillsammans - lika viktigt är det att ha tid isär! Se till att umgås med andra ibland. Bara du.

2) Du skall icke tvinga din sambo att tillbe dig.
Det är lätt att tro att man själv är bäste dräng att styra hushållet. Tyvärr är det inte alltid så. Innan du anklagar din sambo för att slarva/stöka ner/diska dåligt - se till dig själv.

3) Kvalitetstiden äro helig.

Det är viktigt att ha roligt ihop! Kvalitetstid måste dock inte betyda avancerade massageoljor eller att man ska strössla sängarna fulla med rosenblad i tid och otid - nej för vissa duger en biokväll bra.

4) Du skall icke begå äktenskapsbrott...
Ett självklart budord.

5) ...men för all del hava lite begär till andra.
Bara för att man är i ett förhållande slutar man inte tycka att andra människor är fina. Att helt oskyldigt spana in den där söta killen/tjejen som just gick förbi är bara sunt.

6) Du skall icke vittna falskt mot din partner...
Bra förhållanden bygger på tillit. Visa i handling att din partner kan lita på dig.

7) ...fast ibland får du faktiskt vittna lite falskt.
Man måste inte vara hundra procent ärlig med precis allt. Din partner mår till exempel inte bättre av att veta att du undrar hur det skulle kännas att få fotmassage av Joel Kinnaman i bar överkropp. Det kan du hålla för dig själv.

At home

Idag är jag hemma. Ledig fredagar som ni vet.

Att jobba har gått superbra men jag har ändå saknat mitt kid! Usch... tänk sen när han går på förskola och jag jobbar heltid - vi kommer att ses morgon och kväll typ.

Han kommer ju vara mer med personalen på förskolan än vad han kommer vara med mig. Jag kommer att missa massa tid med honom och en vacker dag när jag ska hämta så står han där utanför dagis med mustasch på överläppen och en moped i näven.Glad liten kille på spårvagnen.

Glad!

Måste säga att jag otroligt glad och nästan lite förvånad över allt stöd jag har fått av er i nedan inlägg. Att människor kan posta så otroligt fina och positiva kommentarer till lilla mig...

Tusen tack fina ni!

Kram till er och tack igen ♥

Recept

Det här kan mycket möjligt vara den absolut äckligaste bilden ni någonsin har tvingats bevittna på något i matväg. Jag är medeveten om det.
Men faktum är att det här är bland det godaste som jag och min karl någonsin har lagat!

Recept
4 benfria kotletter
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
0,5 dl kinesisk soja
1 tsk sambal olek

Blanda ihop grädde, creme fraiche, soja och sambal oleken. Placera kotletterna i form och häll över såsen. Svush in i ugnen, 175 grader i 1,5 tim.

Svinlätt. Och det blir så himla gott!

Viktigt! 
Var absolut inte hungrig när tillagningen påbörjas. Det slutar bara med att du äter upp resterna av ett litet barns makaronigryta samt även det som blev över av hans djungeldessert.

Åt huvudet

Jag: Det står i Vecko Revyn att jag förvandlar språk till konst!
Min kille: Mmm...
Jag: Fattar du?
Min kille: Jo.
Jag: Konst!
Min kille: Visst.
Jag: ASSÅ KONST!!!!

Herregud.

Det har gått en halv dag och hela den här Blog Awards grejen har redan stigit mig åt huvudet.

Spider i tidningen

Idag får ni springa och köpa Vecko Revyn och läsa om mig och de andra nominerade.Inte jag (så vitt jag kan se i alla fall).Jaaaaaag!Jag igen.

Nominerad i Vecko Revyn Blogawards!

JIPPI älskade läsare. Jag är nominerad i Vecko Revyn BlogAwards - i TVÅ olika kategorier.

"Roligast i Blogvärlden" samt "Guldpennan".

Ära vare gud i höjden vad glad jag är (blir alltid lite smått religös när roliga saker händer)! Helt jädra superdupermegapegadregalega... ja ni fattar. Glad helt enkelt.

Så.

Nu är det dags att vi går samman kära läsare. Nu måste vi mobilisera oss, bilda en enad trupp och rösta så in i bängen på mig, jag skulle bli så glad om ni gjorde det!

Gå in här och rösta (och glöm inte att det är Spiderchick jag heter) (S-P-I-D-E-R-C-H-I-C-K) (blanda för jössenamn inte ihop mitt namn med någon annans namn nu).

Puss, Tack och kram!


Förskola för ofödda

Vi har sökt förskoleplats till lillen. Idag ringde dom från kommunen.

Kommuntanten: Jag ser här att du har sökt förskola till sin son?
Jag: Ja det stämmer.
Kommuntanen: När är han född?
Jag: 09-09-10
Kommuntanten: Ja jag tänkte väl det. För du har skrivit 10-09-09.

Eh okeeeeej...

Jag hade alltså sökt dagisplats till en unge som ska födas om nio dagar.

Jädrar sicken rapp morsa, måste dom tänkt där på kommunen.- Jag är proffs på att söka förskola, säger Spiderchick.

Kunde inte sova

Jag vaknade klockan fem imorse.

Gött, tänkte jag. Då kan jag somna om.

...

...

Hallå kroppen! Hjärnan anropar. SOMNA OM sa jag!

Ååååååå... DÄR somnar jag!

...

...

Eller inte.

Kom igen nu då jag kan väl bara sova en stund till? Det är väl inte för mycket begärt? Va?

Se så. Då gör vi ett nytt försök. Ååååååå... DÄR somnar ja...

Nä.

Men nu då? Nu känner jag mig väl ändå liiite trött? Är det inte en naggande god liten John Blund som killar mig i ögat? Ååååååå DÄR somn...

Nä. Falskt alarm.

Ja. Och så där höll det på. Ända till klockan 06.30 då jag somnade i ren utmattning för att sedan vakna  en halvtimma senare av alarmet.

Gött.

Fem tecken på att du är 27 år och tre månader

1) Du ser unga tjejer på stan och tycker att dom är "förfärligt lättklädda" och du undrar "fryser dom inte?".

2) Du tycker att ungdomarna nu för tiden har "hemskt dålig respekt för dom äldre". Så var det väl ändå inte förr i tiden?

3) Alla heta kändisar är plötsligt yngre än du själv. Flera år till och med.

4) Det dyker upp nya fräcka ord och uttryck som du inte alls känner behov av att lägga till i din vokabulär *LOL*

5) Du har helt glömt bort stringtrosans mening och syfte? Varför ska man ha ett sådant lite tygstycke mellan skinkorna? Nej tacka vet du rejäla trosor.

Mot jobbet

Jahapp. Då var två månaders semester till ända.

Dags att traska iväg till kontoret igen. Måndag-torsdag ska jag jobba fram till oktober då jag återigen går på föräldraledighet (jädra hattande här jag vet).

- Guuuuuud vad tråkigt att jobba jag döööööör, tänker jag just nu.

När jag har varit ledig en längre tid inbillar jag mig nämligen att jag är arbetsskygg. Fast det är jag inte. Jag älskar att jobba! Mest älskar jag mina fantastiska kollegor som jag skrattar tillsammans med vare dag.

Nå väl.

Ni läsare behöver inte oroa er för att mitt arbete ska gå ut över bloggandet (och min chef behöver inte oroa sig för vise versa) - jag har nämligen tillbringat halva augusti med att förbereda lite roliga inlägg (i sann Spiderchick anda) som kommer att ploppa upp här på bloggen under de timmar jag är på kontoret.

Bra va?

Nu önskar ni allt att det fanns en "gilla-knapp" att trycka på va?

Vavavava?


Håll till godo för schöen. Jag har jobbat med självutlösaren.