Att störa eller inte störa

Tycker ofta jag hör föräldrar som säger att de "stör" sitt barns sömn genom att sova i samma rum. Att barnet till exempel alltid vaknar när föräldrarna ska gå och lägga sig.

Jag har försökt bokföra denna teori på vårat kid. Men jag vet inte riktigt om jag har kommit fram till något?

Ibland kan jag dundra in i sovrummet och avfyra en rad tunga fyrverkeripjäser utan att lilleman vaknar.

Andra gånger smyger jag utmed väggarna som en osynlig skugga och andas så stilla att jag nästan förstätter mig själv i direkt medvetslöshet - allt för att inte "störa" - men ändå sätter sig lillen i givakt i spjälsängen.

?- Stör jag eller stör jag inte?, undrar Spider den Chicka.


Kommentera gärna!
josefinkan

Jag tror tryggheten att föräldrarna finns där överväger störningsmomentet! So follow your heart spider:)(Alla vuxna delar ju så gärna sovrum med varandra, så varför skulle man lägga sitt barn själv i ett rum???? våran la vi i eget rum vid 1,5 år, mest för att bryta dåligt sömnbeteende (tror dock INTE att det berodde på att vi var i närheten!) men när hon vaknar på natten är hon välkommen till oss- alltså hon vaknar ändå på natten;) utan störningsmoment;) )

2010-09-21 ♥ 08:12:22 » URL: http://josefinkans.blogg.se/
EmilyStrange

Hahaa! roligt skrivet :) Har ingen aning om det där dock, så det får jag nog låta bebisexperterna svara på.

2010-09-21 ♥ 09:04:21 » URL: http://www.emilythestrange.se
Jessica - bloggen med inspiration för småbarnsföräldrar

Känner igen det där!Jag tror på att inte göra en för stor affär av sömn utan köra på i det som funkar bäst. Av erfarenhet vet jag att så fort man försöker ändra på något går det åt skogen, haha. Kanske inte alltid... men ofta!I natt sov jag med båda mina ungar på mig, större delen av vår 2 meter och 40 centimeter var tom eftersom jag och barnen delade på cirka 80 centimeter och maken smitit till en annan säng.

2010-09-21 ♥ 09:09:57 » URL: http://bymombloggen.blogspot.com/
Saralingon

Jag tror inte det där följer logikens lagar. Snarare har barn nån slags inbyggd, superkändlug radar dom känner av om du anstränger dig att vara tyst. Då vaknar de. Bryr du dig inte dock - så bryr inte de sig heller:)

2010-09-21 ♥ 09:14:45 » URL: http://bloggar.nwt.se/saralingon
Nikita Thywoman

Det där kan vara så olika så det inte är sant.Ungen ska ju lära sig hantera störningar i alla fall, så varför inte sova i samma rum?

Bilar och skit i stadsmiljö stör ju ändå!

2010-09-21 ♥ 09:29:15 » URL: http://nikitaistheshit.blogg.se/
Stina i London - Sveriges basta Londonblogg

Jag tror det ar bra att stora! Nar jag var liten sa delade jag rum med ett eller flera syskon eftersom vi var 4 stycken och blev standigt stord i somnen.Det i sin tur har lett till att jag vant mig vid att sova i storiga miljoer sa idag har jag inga problem att sova under en atomattack eller mitt pa en motorvag om jag sa skulle vilja det.Riktigt skont da jag lyssnar pa vanner som klagar ovar att de ar sa lattstorda i somnen och inte kan sova pga trafik, pojkvan eller ljud fran grannarna.

2010-09-21 ♥ 09:29:48 » URL: http://www.stinailondon.com
Nadja

Haha bra skrivet! Dock började JAG sova så otroligt mycket bättre när vi bytta rum när dottern var 6 månader så för mig/oss var det de bästa. Hon sov på som vanligt =)

2010-09-21 ♥ 09:39:05 » URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
lovisa

du har ju så förbannat snyggt hår!

2010-09-21 ♥ 09:41:50 » URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
E

Här kommer ett tråkigt prettosvar... Tror att det har att göra med när i sömncykeln du traskar in hos lilleman. Sömnen varierar ju mellan en lättare sömn och en djupare sömn. Går du in i rummet när sömnen är lättare, jag då vaknar den lille. Så tror jag att det är :). Kulig blogg för övrigt, den har dessutom medfört att min lite slumrande skaraboschka har vaknat till liv och numera är helt utom kontroll :o /E

2010-09-21 ♥ 10:31:20
Sara

Hmmm... Jag tror att det är lite åt andra hållet också. Att barnet "stör" föräldrarnas sömn. Jag vaknar ju av minsta lilla flömtning, så då kan det vara rätt skönt att ha barnet i annat rum så man kan sova över flämtningarna åtminståne. ;-)Nackdelen är väl att det är ett evigt kutande mellan rummen på natten... Men det är väl som man säger, "all motion är bra motion"? Eller kanske inte.

2010-09-21 ♥ 10:40:08 » URL: http://www.sarasliv.se
spiderchick

E: Haha jo jag vet det där med sömncykler :) Har faktiskt nästan börjat lära mig vilka tider jag kan tuta igång fyrverkerierna och inte ;)/Spider

2010-09-21 ♥ 10:47:02
Gaymasen

Känner igen det där. Inte för att jag har barn men man har väl andra som har, samt småsyskon. De gånger man verkligen försöker, då flyger de upp ur sängen. Medan när man är trött och skiter i vilket så sover de som stenar. ^^

2010-09-21 ♥ 12:28:53 » URL: http://gaymasen.se
Förvirrade Morsan

jag tror mer det handlar om tajmingen, om barnet är mitt inne i djupsömnen eller inte. Min plutt vaknar av minsta lilla ljud om han inte är inne i djupsömnen, men under djupsömnen kan man dundra runt hur mycket som helst utan att han vaknar ;D

2010-09-21 ♥ 12:51:36 » URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
stina

lite så säger min jobbarkompis om sin tjej, kanske inte riktigt samma sak, men nästan.

kommer han hem sent en kväll, smyyyyger in, stänger dörren tyst, knyter upp skorna försiktigt och tassar in i badrummet, borstar tänderna ljuslöst och sen smyger in i sovrummet, då tänder hon lampan och frågar vart fan han har varit.

Om han däremot ramlar in i hallen, sparkar av sig skorna så det dundrar i skohyllan, drar på kranen för fullt och snubblar in i sovrummet och frågar om dom ska knulla, då jävla sover hon! ;) lite så?

2010-09-21 ♥ 12:56:36 » URL: http://pindur.blogg.se/
Vicky

Jag har märkt att min dotter har sömncykler som varar ca 45 min. Om man gör ljud efter 45 min sömn, 1,5 timmar o s v vaknar hon väldigt lätt. Annars sover hon oftast djupt.

2010-09-21 ♥ 20:38:52
Sessan

Vår dotter har samsovit hos oss fram till för 5.6 veckor sedan & hon är 4,5.

Det har funkat toppen för henne & oss.Faktum är att nu när hon flyttat på eget rum vaknar hon varje kväll när vi skall ner & lägga oss & så har vi henne i vår säng..........I know, vi skulle självklart suttit inne hos henne på rummet till hon somnade om, men tja... länge lever lat skapen.//Sessan

2010-09-21 ♥ 20:42:47 » URL: http://sessanochprinsessan.com
caroline

Amen jag hade kunnat skriva varje rad i detta inlägg :) haha

2010-09-21 ♥ 21:14:18 » URL: http://carolinekalvelind.blogg.se/
Stattinskan

... tänkte först berätta att det inte går att kommentera ditt sista inlägg (felmeddelande 404) och sedan tänkte jag liksom fråga om det var nått allvarligt med kotten eftersom ni var på akuten

Gomorron ;-)

2010-09-22 ♥ 08:30:32 » URL: http://metrobloggen.se/stattin
tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Det är nog olika för olika barn. :DMin mamma t.ex har berättat att hon började dammsuga när jag sov som spädbarn, för att vänja mig vid ljud och sånt.Så jag vaknade aldrig när folk tjoade, skrattade och konverserade, eller när hon dammsög i mitt rum.Men det är ju olika :D

2010-09-22 ♥ 13:23:18 » URL: http://tobys.devote.se

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback