Första kycklingen

Nu har vi fått ta hem kycklingen som lilleman tillverkat på förskolan.

Åh så fin den är!

Något säger mig att lillfisen kanske inte har utfört klippandet och klistrandet helt för egen maskin. Men ändå. Han satt säkert bredvid och var ytterst behjälplig under hela tillverkningsprocessen! I alla fall satt han säkert vid samma bord.

Rum! Han var garanterat i samma rum som pysslandet.

I alla fall var han någonstans på förskolan.

Tror jag.


Fiiiiinaste kyllingen i stan ♥

Kommentera gärna!
Madde

Vilken härlig kyckling!

Tack för en underbar blogg!

2011-04-27 ♥ 10:44:58
spiderchick

Madde: Tack för en underbar kommentar :-)Nu ska kycklingen ramas in serrru! ;-)Kramis

Spider

2011-04-27 ♥ 10:53:16
Sonja

å andra sidan verkar de inte ha hjälpt till allt för mycket heller :)

2011-04-27 ♥ 10:56:08 » URL: http://hejsonja.se
AnnaWK

Är du världens stoltaste hönsmamma nu då? ;)

2011-04-27 ♥ 10:58:23 » URL: http://annawk.blogg.se/
November Rain

Va fin =)

Den har ju lillemans hadavtryck på sig, så han var då väldigt närvarande under en del av tillvärkningen av kycklingen iaf :)

2011-04-27 ♥ 11:07:57 » URL: http://coldnovemberrain.blogg.se/
Albin

Hej! Kolla in min blogg! Just nu kan du vinna en dejt med mig! Ja, det är helt säkert! Frågan är om du har det som krävs för att vinna! Läs på bloggen hur du gör för att tävla!www.nallou.blogg.se/NalloU

2011-04-27 ♥ 11:25:25 » URL: http://nallou.blogg.se/
Nadja

Tänk så glad man blir över något sånt, fick mig en påskhare av dottern förre veckan :)

2011-04-27 ♥ 11:37:05 » URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
EmelieMaria - träning&annat

Klart man tycker sånt där pyssel är fint när det är ens egen lille snutteunge som gjort det! :) Tänkte du innan du fick barn att du inte ville pynta din lägenhet med småbarnskonst? Vi hade en diskussion om det i skolan nämligen och några ville verkligen inte låta barnen pynta granen osv med "fina" smällkarameller medan andra tycker det är charmigt :) Så tänkte höra om din åsikt i detta har ändrats sen du fick barn eller om du alltid tyckte att det var charmigt ? =)

2011-04-27 ♥ 12:50:07 » URL: http://emeliemaria.blogg.se/
spiderchick

EmelieMaria: När man får barn blir det estetiska sekundärt (i alla fall för min del) och det viktigaste är att barnen har roligt! Vill dom pynta granen med sina egenhändigt tillverkade påskkarameller för att det är spännande och kul, ja då får dom det!Så länge kidsen är glada är man som förälder glad tror jag :-)Vår framtida gran kommer i kläs för min skulle utanför lillens skulle!Kramis

Spider

2011-04-27 ♥ 13:18:33
eva, ju

Du är så himla skön :D Älskar din blogg

2011-04-27 ♥ 13:39:08 » URL: http://evaju.blogg.se/
Sosso

Så söt :D Det ser ut som ett handavtryck på den? :)

2011-04-27 ♥ 16:10:08 » URL: http://sosselito.blogg.se/
Matilda

Här kommer skeptikern. Ber om ursäkt för min negativa kommentar på förhand för jag tycker verkligen om dig och din blogg.Men blir man som förälder på riktigt glad över en färdiggjord kyckling? Jag menar, det är pedagogerna som valt vad de ska göra för pyssel, de har klippt ut färdiga former, klistrat och ritat. Det enda din son har fått göra är att sin hand målad, trycka ner den på pappret med en fröken som håller i hans hand samtidigt så att han inte rör fingrar eller smetar omkring. Sen har han kanske fått välja fjädrarna men varken placeringen eller huvuddelen av limmandet har han fått göra.Den är jättefin, men det är en påskgåva från ditt barns fröknar inte från din son. Blir man verkligen glad och stolt som förälder?Jag känner att jag hade blivit mycket lyckligare för en teckning även om den bara bestod av ett litet kritstreck. För då skulle jag veta att mitt barn, mitt bedårande fantastiska barn har gjort den här teckningen helt själv. Utan någon som håller i hans hand eller bestämmer hur han/hon ska göra.Förstår du min poäng? Det är inte menat som kritik mot dig eller föräldrar som tycker det är lite fint, bara att jag inte riktigt kan se poängen med sådant pyssel.

2011-04-27 ♥ 17:47:02 » URL: http://matildaevangeliet.blogg.se/
Bex

Matilda.Jag som blivande förskollärare tar din kommentar som en ren förolämpning. Jag har kvar saker jag gjorde som barn, för 20 år sedan, och där kan man prata om att pedagogerna gjorde pysslet, och jag vet ju inte vad för kontakt du har med förskolan idag, men jag kan lova dig att de allra flesta barnen får göra sina pyssel själv med uppsikt av vuxen. Vi som studerar nu får lära oss att barnen ska ha roligt när de pysslar, det behöver inte bli fint i vuxnas ögon bara barnen är nöjda. Jag håller varken i någon hans eller säger hur de ska göra, jag lägger upp mängder med material på bordet å säger att barnet ska göra en kyckling, sen om den inte alls ser ut som en spelar ingen roll. Nu ser man ju att det inte är så Spiderchicks barns pedagoger gjort, men bara det att pojkens hand är med tycker jag är fint.

Jag tycker inte du ska vara så fruktansvärt negativ å pessimistisk emot vad vi förskollärare anser att barn klarar, för det är garanterat mer än du fick som barn.

2011-04-27 ♥ 19:02:42
spiderchick

Matilda: Jag har redan fått, och kommer att få massa olika teckningar av min son! :-)Här handlar det mer om, anser jag, att min son har fått uppleva att vara med och pyssla. Jag har svårt att tro, vilket jag även skriver skämtsamt om i inlägget, att han som ännu är så liten har hållt i sax och limtub.Men jag är HELT säker på att han har varit delaktig på sitt vis, tittat, kikat, upplevt och haft roligt! Det är det viktiga!Åldrarna är ngt blandade på min sons förskola och hellre då att fröknarna gör merparten av jobbet åt min son, än att det säger "näe du är så liten du får inte vara med".Förstår du?Bex: Jag hoppas du inte tar mitt INLÄGG som en förolämpning för så är det verkligen inte menat.Jag vet att min sons pedagoger är superbra på sitt jobb! Det får jag kvitto på varje dag när jag hämtar en nöjd och glad son från föris.Jag som förälder blev även glad och överraskad att även min pojk fått en kyckling med sitt namn på, precis som alla andra barnen. Även om jag som sagt, misstänker att han inte varit hundraprocentigt deltagande i just denna uppgift, just i år.Hade blivit lite paff om lärarna sagt att "näe lilleman fixade inte saxen så han fick ingen kyckling".Det här är som sagt första pysslet. Av många!! :-) Snart sitter han där och snidar en gunghäst eller nåt ;-)Ha det gott tjejer!

Kramis

Spider

2011-04-27 ♥ 20:13:50
Matilda

Bex: Jag studerar också till förskollärare så jag vet precis vad som diskuteras och lärs ut i förskoleutbildningen och det är ingen kritik mot ALLA förskolor, för jag är mycket väl medveten om att det gammelmodiga arbetssättet inte lever kvar på de flesta förskolor. MEN det förekommer, för jag har själv arbetat på en sådan förskola där man inte uppmuntrar barnen till att skapa fritt och inte låter de inspireras och inte heller erbjuder de det material de bör erbjudas. Jag kan faktiskt inte se hur du kan ta min kommentar som en förolämpning. Dessutom ser du mycket väl på Spiderchicks sons pyssel att det är pedagogerna som har gjort det mesta av arbetet, men jag förstår att Spiderchick hellre får en kyckling än att de säger att han inte var kapabel till att göra en. Det är positivt att de åtminstone uppmuntrar honom till att delta. Var har jag sagt i min kommentar att jag anser att förskollärare och barnskötare har ett förhållningssätt till att barnen inte klarar av att göra saker på egen hand? Mycket intressant respons må jag säga.Spiderchick: Tack för ditt svar! Min kommentar var absolut inte menat som en kritik mot dig personligen för att du uttryckte glädje för påskkycklingen. Jag hoppas att du inte tog det så. Jag hade bara funderat länge på hur man som förälder ser på påskpyssel som är mestadels styrt av en pedagog. Jag har själv gjort sådant påskpyssel med 1-3-åringar och under den tiden hade jag inte riktigt samma perspektiv som jag har idag. Men du har helt rätt i att han helt säkert har haft roligt och tyckt det var spännande och att han deltagit på sitt sätt.

2011-04-27 ♥ 20:37:04 » URL: http://matildaevangeliet.blogg.se/
spiderchick

Matilda: Nej nej jag tog det inte som kritik, det är lungan :-)Nu känns det dock lite som att bilden blir att min son aldrig får pyssla för egen maskin, så är det inte! Första dagen har var på föris ställde dom honom framför ett staffli, så han får utlopp för sin lilla kreativitet hundra gånger om! :-)I text kan saker och ting ta lite konstiga proportioner. Hade jag skämtat om det här med kycklingen med en kompis så hade vi bara skrattat och sen inte tänkt mer på det.Men i text kan saker och ting bli lite uppförstorade och man tolkar in olika. Vilket både är bra och dåligt!Vill därför poängtera att min sons fröknar är ytterst kompetenta och dom har mitt fulla förtroende.Ha det gott!

SpiderPs. Du kommer bli en grymmas förskollärare :-)

2011-04-27 ♥ 21:15:50
Matilda

Jag ber om ursäkt, det var inte meningen att göra en stor grej av det. Men som du säger blir det en helt annan sak i skrift än i verkligheten. Här blir allt så himla stort. Jag är övertygad om att lillemans pedagoger är fantastiska och erbjuder och lockar honom till utforskande och utvecklande aktiviteter. Om de berörda pedagogerna tog illa upp ber jag också om ursäkt till er.Herregud, blev bara ett långt ursäktande det här. Jag ville egentligen bara ha svar på en liten fråga för att jag skulle kunna finurla lite för mig själv. I och med att jag inte har barn så älskar jag att höra hur föräldrar ser på saker och ting för att på så sätt kunna förstå dem och bemöta deras behov på ett bra sätt.Kram på dig!

2011-04-27 ♥ 21:22:54 » URL: http://matildaevangeliet.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback