Naken-tv

Ikväll har tv4 serverat nakna män på rad. I Robinson närmare bestämt.

I dagens avsnitt beordrade Paolo Roberto männens omedelbar avklädning. Jomenvisst.

Som tittare är jag inte speciellt pryd. Herregud jag har väl sett en snopp förr. Men hur obekvämt måste det inte ha känts för killarna att helt plötsligt springa runt nakna med ett tv-team i hasorna? I flera dagar dessutom.

Jag hade ALDRIG gått med på det.Från expressen.

Frisk luft och motion

Idag åkte vi upp till Billingen här i Skövde för att med raska steg promenera några kilometer.

Lilleman skulle prompt ha på sig sin cykelhjälm och det fick han. Vi väljer våra strider.

Tyvärr hann vi inte komma så långt i elljusspåret för plötsligt började det både ösregna och åska. Bara att vända tillbaka till bilen och åka hem igen med motionssvansen mellan benen.

Så kan det gå.


Blöder

Om två veckor lanseras vårt projekt. Mitt och BK:s alltså, det som vi har planerat och samlat material till halva sommaren. Vi är med andra ord på upploppet nu och jag har en liten brinnande eld i röva.

Idag har jag skrivit så fingrarna blöder!!! Invärtes. Invärtes blöder fingrarna. I can feel it.Fingrar med inre blödning och avskavt nagellack.

Dilemma

I have a dilemma.

Jag har upptäckt en gammal bekant på facebook.

Alltså en lastgammal bekant som jag inte pratat med på säkert tio år. Om vi möttes på stan skulle vi antagligen låtsas som om vi inte såg varandra.

Den här bekantingen skulle med ord göra sig ypperlig som spännande utfyllnad i min vänlista! En person jag inte har/aldrig kommer att ha kontakt med, men som jag ändå vill hålla koll på.

Jag är så sjukt nyfiken på vad han pysslar med nu för tiden! Bajsnödigt nyfiken. Hela min kropp skriker efter att få rota i hans liv. Varenda nerv i hela mitt system rycker efter att få ta del av hans statusuppdateringar och incheckningar.

Ska jag ner och kräla en sväng i stoftet genom att vänförfråga honom, eller ska jag inte???

Det är frågan.Jag vet inte hur ni ser ut när ni lider facebook-kval, men jag ser i alla fall ut så här.

Cash flow

Jag fick precis ett mail.950,000,00 pund!!

Fattar ni??

Plötsligt händer det.

Rena tänder

Tack för tandborstningstipsen hörrni!

Vi har nu testat varianten "ge och ta". Lilleman borstar sin mammas tänder och mamma borstar lillemans. Eller snarare lilleman borstar mammas TAND för han siktar bara in sig på en gadd.

Summa summarum: Jag får alltså lov att rengöra min sons tänder och han har nu putsat min ena sidotand så ren att den är på gränsen till självlysande.

Snacka om win win.Vad göra?

Vad gör man när man har cirkus 60 nybakade kanelbullar (med vanilj) drällande hemma?

Ja förutom att man mufflar i sig 30 stycken själv, så ordnar man såklart ett hejdundrande bullkalas. Idag tågade vännerna hem till oss under pompa och ståt för njuta av fikabröd, kaffe och iskall mjölk.

Yea baby. Oh yea.Rökning inomhus

Jag vill börja med att skriva att jag INTE har något emot rökare. Alls. Alla får göra vad de själva vill. Men. Till ämnet.

Minns ni när det var tillåtet med rökning inomhus? På fik, klubbar, köpcentra, överallt. Det minns ni nog för det var inte så himla länge sedan. Det känns sjukt att tänka tillbaka på!

Efter en enkel fika på stan var jag tvungen att tvätta mina kläder, inklusive trosorna (nåja), för att de stank så mycket rök.

Varje gång jag kom hem efter en utekväll på Bogrens (på den tiden Skövdes enda uteställe) luktade jag som en hel Marlborofabrik och hade minst ett cigghål i partylinnet. Det var inte heller helt ovanligt att på dansgolvet få en glödande fimp i håret som snabbt svetsade bort en eller flera viktiga delar av frisyren.

CraZzzy!Spiderchick tänker tillbaka på crazy tider.

Lunch

En ätbar tallrik filled with lööööve.


Action

I natt var det action i det Spiderchikska palatset. Det får jag lov att säga.

01.00 Lilleman vaknar och skriker/gråter.

01.15 Efter tröst från mamma och pappa vill lilleman vill prompt ha en specifik nalle, annars kan han INTE somna om.

01.20 Nallen står inte att finnas någonstans!

01.30 Efter massa letande blir mamman förbannad och plockar fram det där språkbruket som hon bara  nyttjar när klockan är mitt i natten - var i helvete är den jävla nallejävlen???

01.31 I affekt vänder mamman uppochner på hela lägenheten. Nu jävlar ska nallen komma fram om den så ska rökas ut ur sin gömhåla!!

01.40 Nallen fortfarande spårlöst försvunnen.

01.41 Lilleman arg och ledsen för att han inte får sitt kramdjur.

01.42 Pappan testar "identitets-bytar-tricket". Han hittar en liknande nalle och försöker nu övertala lilleman om att det är den han så gärna vill ha.

01.45 Lilleman blir förolämpad. Som om han inte skulle kunna se skillnad på sina egna nalleungar??

02.00 Familjen somnar utmattade.

Tror jag.

Somnade gjorde vi vid någon tidpunkt i alla fall.

Nallelösa.Lets kick igång this day!

Cherry garcia

Min bror har glömt ett paket Ben & Jerry i vår frys.

Jag lovar att inte äta upp glassen brorsan! Jag ska inte ens pilla på den.

Du kan lita på mig.


Meddelande

Det känns som att min matberedare (kuvös?) försöker säga mig något.

Vad är det du vill få fram lille matberedare?

Kuvös?

Idag har jag plockat upp matberedaren som jag fick i födelsedagspresent för si så där 15 år sedan (känns som att det är på tiden att den används).

Medföljer gör en instruktionsbok så tjock och informationsrik att jag undrar lite vad det är jag egentligen har tagit in i mitt arma kök. Är det verkligen bara en vanlig simpel matberedare eller är det måhända en livsuppehållande kuvös?

Man kan ju undra lite med tanke på alla instruktioner.En miljard sidor tjock med en miljard viktiga punkter.Matberedare? Kuvös? Ingen vet.

Sett i gårdagens expressen

Well... HELLO!

How you doooooin?
Kinnaman = Spiderfavorit. Ser mucho fram emot nya Falkfilmerna.

No poo

När jag för några dagar sedan skrev om mitt håravfall tipsade någon om "no-poo", en metod som går ut på att undivka schampo och istället tvätta håret med naturligare grejer.

Många menar att deras hår/hårbotten har blivit mycket starkare, friskare och mer välmående sedan de slutat med kemikaliepreparerade schampon. Man tappar mindre hår och behöver inte tvätta frippan lika ofta, tydligen.

Eftersom jag inte har lust att vara flintskallig lagom till jul tänker jag att no-poo kan vara något för mig, balsamvarianten låter najs. Någon här som har testat? Har ni tips på bra och sunda balsam?

Lady Dahmer är förresten en utövare.


Svampplockning

Ni kanske trodde att det räckte med mitt husmoderliga bakande igår?

Oh no.

Innan bullarna ens hunnit kallna drog vi hem till min pappa och sedan vidare ut för att plocka SVAMP! Jo men visst. På med gummistövlarna bara.

Jag trodde faktiskt att lilleman skulle hitta mest svamp, i och med att han är närmast marken. Men det blev pappas sambo som drog hem vinsten. Hon hittade absolut flest kantareller. Jag hittade bara en flugsvamp. Som dessutom var falsk = noll rätt.Gummistövlar på. Check.Ett litet gäng kantarellisar blev det allt.Pappas hund Geisha viker icke en tum från lillemans sida när det är middagsdags.

Vinnare av åkpåse

Skulle vilja vinna ettan till en söt kompis. Har gillat på fejjan.
/Bitte

Jag skulle vilja vinna den blommiga. Inte för att jag är mer speciell än andra, utan för att min bebis är det -För Mig.
Inte för att det är synd om mig- men för att det vore välkommet då jag har väldigt ansträngd ekonomi.
Inte för att jag Måste ha en-men för att den såg bra mycket helare,gladare och mysigare ut än den jag har som kom med vagnen.
Inte för att jag dör utan den- men för att min första bebis föds nu i år, i mörkaste december & det skulle vara fint att bädda ner henne eller honom i en sådan~

/iA

En "Black star" skulle vara perfekt åt min lilla stjärna! Vi får våran nya lägenhet på tisdag, men lägenheten vi bor i nu är fortfarande inte såld, tyvärr. Lillen ska skolas in och jag ska börja plugga, ekonomin är väl inte sådär jättestabil än om man säger så, särskilt inte nu när vi får lov att betala dubbelt på boendet. Mitt i allt det här måste ju lillen ha alla viktiga prylar som overall, regnkläder, höstskor o sådär. Jag skulle därför bli superjättemegaglad om jag fick chansen att vinna denna underbara åkpåse! Då vet jag att lillen håller sig varm i vinter när det ska lämnas och hämtas från förskolan! :)

Har såklart gillat Buppa brand på ansiktsboken! :)

/Andera

Tack till alla er fina som var med och tävlade. Hoppas kunna ordna fler tävlingar av detta slag då jag märker att de är himlans populära. Är ni sugna på att handla från The Buppa Brand så kan ni bland annat göra det här.

Panik!!

Tidigare idag utbröt mild panik i det Spiderchickska palatset.

12.00 Mamman upptäcker att hennes iPhone är svart. Livlös.

12.05 Mamman laddar telefonens batteri. Ingen respons.

12.11 PANIK!!

12.12 Mamman rusar till pappan och skriker FÖR I HELVETE JAG FÅR INGEN KONTAKT MED TELEFONEN. JAG TROR ATT DEN HAR DÖTT!!

12.13 Pappan ber mamman lugna ner sig.

12.14 Mamman hyperventilerar.

12.15 Mamman försöker blåsa, trycka, smeka, slå, banka, gnida och svära igång sin telefon.

12.20 iPhone svarar inte på några upplivningsförsök.

12.21 Som en sorts försvarsmekanism försöker mamman hitta syndabockar till problemet. Hon går in i ett djupt och svart hat gentemot... telenor?

12.23 Pappan tar över upplivningsförsöket genom att tålmodigt hålla in startknappen på mammans telefon.

12.24 iPhone startar. Hoppla!

12.25 Mamman semi-svimmar av lättnad.

Don´t you dare scare me like that again, iPhone!Bullbak

Nu är bullarna klara. Mums! Det bästa är att jag inte bara har kryddat med kanel utan även vanilj vilket gör bullarna dubbelt så goda och saftiga. Jo men visst.

Och dagens husmorsseger går till *trumvirvel* SPIDERCHICK!

Eller är det måhända någon annan här som anser att han/hon har varit mer husmoderlig idag?

Va?

Stig fram i sådana fall.

Eller tig för evigt.

Jäsning pågår

Joråsåatte...


Funderar

Jag funderar på att slå på stora husmorstrumman idag och baka bullar.

Finns det något bättre än nybakade kanelbullar med mjölk???

Jag skulle inte tro det.Jag idag. Ser ut som jag gör mest.

Tandborstning

Har ni några bra tips på hur man bäst och lättast får di små att borsta sina gaddar?

Det är ju inte roligt om tandborstning förknippas med tvång, samtidigt måste man faktiskt göra rent i munnen. Annars stundar dålig andedräkt, plack, tandlöshet och i förlängningen kriminalitet (antar jag).


Sämsta dagen

Solen är borta. Träden har tappat alla sina löv. En trasig gunga svajar i vinden. Ifrån fjärran hörs en död uggla hoa. Ett ensamt barn leker med ett mögligt vedträd. Någon gråter.

Varför?

Spiderchick har just haft den sämsta bloggdagen någonsin!! Gah!!!

IRL-dagen har varit toppen. Men blogginspirationen har legat på minus noll.

Jag återkommer med nya tag imorgon.Zero blogginspo idag.

Mera kurragömma

Att gömma sig alternativt leta är största hobbyn hemma hos oss just nu.

Kan ni se någon lilleman? Näeeeeeeee inte jag heller.Matfestival dag nr 2

Vi har besökt matfestivalen idag igen tillsammans med några kompisar.

Har käkat god mat, ätit glass, druckit kaffe och insupit atmosfären.Glass med naturliga ingredienser. Alltså inte massa granbarr, koskit och sånt där som det brukar vara i annars.Jag tog jordgubb, choklad och lakrits. Gör go!Kaffepaus.Jag idag. Ser ut som jag gör mest.

Nu ska vi åka till Ica Maxi och panta purkar. Hepp!

Kratta träd

Igår gick lilleman runt på festivalen och "krattade träd" (som han själv uttryckte det).

Han gick alltså runt med en pinne och raffsade stammarna fria från mossa. Fint värre blev det.

Jag skickar fakturan till Skövde kommun.Lillraffsar´n.

Matfestival

Idag har vi traskat runt på matfestival.

Jo men visst.

Varje år, sista helgen i augusti råder det festivalyra i Skövde. Mattälten står på rad och det serveras göttigheter från världens alla hörn (eller i alla fall några).

I mina yngre år var matfestivalen årets absoluta höjdpunkt!

Oj oj oj. Äntligen fylldes Skövde av det myllrande människoliv och den där känslan av storstad  som jag och mina vänner så ofta suktade efter. Äntligen. Hände. Det. Något. Vi firade genom att ta på oss våra glittrigaste partytoppar och dra i oss en liter Castillo de gredos. Vardera. Hepp!
Hon tror hon är drottning typ

Min dator är en diva.

Varför?

• När jag klickar på internetikonen vill hon (datorn alltså) att jag ska knäböja vid hennes skärm i typ tjugofem minuter innan hon behagar följa min önskan och visa sidan.

• Hon kräver att få stå på ett visst sätt, annars för hon ett jädra liv med fläkten.

• Jag får inte pilla på hennes sladd för då slutar hon att fungera.

• Hon är över lag bökig att samarbeta med.

Ja. Ni förstår säkert att jag har varit tvungen att avsluta vår relation.

Jag jobbar numera enbart med min killes mac.Diiiva!

Kurragömma

Vi leker kurragömma här hemma och lilleman har just hittat det ultimata gömstället.


Stopp var det här

När det låter som att ens kille är ute och ror med en eka i köket, ja då vet man att det är stopp i avloppet.

Igår kväll översvämmades vår diskho.

Idag ser det ut så här.
Ser ni något vatten som rinner ner i avloppet? Näe inte jag heller.

Ber om ursäkt

Jag ber omedelbart om ursäkt för den suspekta matbilden. Jag kan inte ta kort.

Dessutom är vi inte riktigt den där familjen som lägger upp maten i små perfekta hjärtehögar matchat med snidade grönsaksrosor. Tyvärr. Vi är mer "sleva sleva" familjen.


Hur som helst.

Ikväll käkade vi alltså bakad potatis med tonfiskröra och det var SÅÅÅ gott!

Jag bara måste tipsa er:

• Rör ihop creme fraiche, majs, hackad rödlök och tonfisk (på burk).
• Krydda med salt och citronpeppar.
• Servera med bakad potatis och en stor klick smör.

Yum!

Hårfällning

Jösses vad jag fäller hår nu för tiden!

Alltså, jag har full respekt för att mina hårstrån vill släppa taget och gå vidare. Men måste alla lämna huvudet på samma gång?? Kan inte i alla fall några strån stanna kvar? Särskilt med tanke på att hösten och vintern är i antågande.Plis stay little hair!

Vinn en åkpåse från Buppa brand

Nu kan ni vara med och tävla om en åkpåse från The Buppa Brand.

Jag äger själv en och är supernöjd! Den värmde lilleman hela förra vintern. Inga frostskador eller skyttegravsfötter så långt ögat nådde.

För att vara med och tävla ska du kort berätta varför du vill vinna. Det ger pluspoäng om du även gillar Buppas sida på facebook.

Tre personer vinner en valfri åkpåse var.

Tävlingen avslutas söndag 28 augusti kl 21.00.

Glöm inte lämna din emailadress samt vilken åkpåse du önskar lägga vantarna på.
Black star.Pink flower.
White cirkel.

SexLinda

Nu kanske ni tror att jag ser det som min livsuppgift att kritisera tidningen Solo, så är det inte. Jag tycker att Solo är rolig och läsvärd på sina håll.

Men here we go.

Det finns en sida i tidningen där man kan skriva in till en kvinna som heter Linda och fråga om sex och kärlek. SexLinda kallas hon och är expert. Trevligt. Det märkliga är bara att Linda svarar på kärleksfrågorna i vi-form?

Vilka är "vi"?

Linda och hennes multipla personligheter?

Förskolestart

Efter ett lååååångt sommarlov har lilleman börjat förskolan igen så smått.

Hej då långa friska dagar och mycket nattliga sömn.

Välkommen åter hostiga nätter, febertoppar, maginfluensa, streptokocker stora som kokosnötter och näsor som rinner så ihärdigt och frekvent att spåren under borrarna hotar att bli permanenta.

Näe okej. Nu är jag negativ.

Lillfisen älskar sitt föris och det är skitbra att han bygger upp sitt immunförsvar! Fast förra vintern var vi sjuka så mycket att jag till slut knappt såg någon mening med vare sig förskola eller livet.

Hoppas det blir liiiite bättre den här terminen.Meningslös bild från igår.

Badad

Jag träffade en bekant på stan idag.

- Har ni varit och badat?!, utropade hon när hon såg mig komma frustandes med lilleman i vagen.

Va?

Nog för att jag var osminkad och svettig med håret i små stripor över hjässan... Men badat?

Badat???

BADAT????

Nästa gång jag ser bekantingen ska jag göra det enda rätta och brotta ner henne.

Bebisgos

Idag traskade jag och lilleman iväg för att träffa vår nyfödda kompis.

Lillfis höll hårt i välkommen-till-världen-paketet och var inte helt okej med att lämna det ifrån sig sedan. Även om jag förklarade för honom att en body strl 50 inte riktigt passar hans kroppsbyggnad.

I vilket fall.

Lille fyfödingen sov mest, med en stadig och tålmodig publik kring sin crib.

En liten stund fick jag i alla fall chansen att hålla och sniffa på bebis. Ljuvligt. Blev nästan sugen på att producera en egen redan ikväll. Nästan. Fast det får vänta lite.

Känslig

Som gravid med Lilleman blev jag plötsligt hyperkänslig. Jag grinade åt allt. Sedan dess har känsligheten bara blivit värre.

Saker jag grinat åt bara senaste dagarna:

1) När lillemans förskolefröken visade ett vykort dom fått från ett av barnen.

2) När darling skickade ett sms där han berättade om ett nytt ord lilleman sagt.

3) True Talent på tv.

4)
När våra kompisar fick barn.

5)
Filmen Trassel.

6)
Fina kommentarer här på bloggen.

Vart ska detta sluta?

Snart kommer jag väl lyckogrina och få rysningar bara av att se små dammtussar ligga och gulla sig i hörnen.Känsliga tjäj.

Språksociologi

För hundra år sedan (i våras) var jag på en föreläsning som handlade om hur vårt språk förändras i olika sammanhang. Ni efterfrågade då en sammanfattning.

 

Här kommer´t, bättre sent än aldrig.

• Vi talar olika beroende på vilken region vi bor i (dialekt).
Västgötska, skånska och talet kring gnällbältet är tre dialekter som står lågt i kurs här i Sverige. Gotländska och norrländska där emot, anses vara fina dialekter.

• Vi talar olika beroende på social status (sociolekt).
Vad som skiljer är ordförrådet och formuleringsförmågan.

• Vi talar olika beroende på kön (sexolekt).
Till exempel ger tjejer fler uppbackningssignaler än vad killar gör. Uppbackningssignaler är något man ger i en konversation, till exempel ahaaa, okej, justde, jag förstår och så vidare (bästa sättet att tysta en person som pratar är att inte ge några uppbackningssignaler alls).

 

• Vi talar olika beroende på vilken ålder vi befinner oss i.
Den äldre generationen förfasar sig ofta över ungdomarnas språkbruk. Det är dock ingen idé att försöka "uppfostra" någons språk då detta är något som utvecklas genom hela livet. Som tonåring var jag flitig användare (för att inte säga missbrukare) av ord som ja ba, dom ba, vi ba. Nu kan jag inte minnas när jag senast sa så. Det har växt bort helt enkelt.

 

• Vi talar olika beroende på vem eller vilka vi är med.
Du snackar säkert inte på samma sätt med din mormor som du gör med dina kompisar, eller hur? Om din partner talar med någon i telefon kan du förmodligen enbart på dennes tonfall avgöra vem det är han/hon pratar med, testa!

 

Läs mer här.

MMS från mamma

Fick ett mms från mamma.
Nu har jag bara en sak att säga till mamma: JAG HOPPAS ATT DU DELAR MED DIG TILL MIG!!!

Sprit och kiss

Om tågresan ner till Götet var blodig, ja då var tågresan hem illaluktande och kissnödig.

• Sätter mig på tåget.

• Personen i sätet bredvid STINKER alkohol.

• För att inte hamna i akut spritkoma tvingas jag slussa in luften via munnen och försiktigt föra den ut genom näsan.

• Blir akut kissnödig.

• Förbannar det faktum att jag intagit flytande vätska tidigare under dagen. Så onödigt!

• Toaletten är upptagen.

• Vad gör en del människor på toa egentligen? Maratonbajsar? Skulpterar tvål?

• Kissnödigheten når öronen.

• Tvingas profylaxandas för att klara av smärtan i blåsan.

• Andas in ut in ut in ut fokuuuseeeera andas in ut in ut in ut in ut fokuseeeera och... KRYSTA! Eller nej förresten. Jag ska ju inte föda barn. Jag ska hålla tätt. Fokuseeera...

• Toaletten blir äntligen ledig GOT DAMMIT!

Ja. Sen minns jag inte så mycket mer av den resan. Det är så att säga svart.

Näsblod (obs inget för känsliga läsare)

På tåget ner till Göteborg idag började min näsa plötsligt att strejka. Ut genom borrarna kunde jag känna att det rann... BLOD! Näsblod. Typiskt.

Vad göra? Skulle jag sätta min mänskliga värdighet åt sidan genom att stoppa upp ett halvt kilo papper i var borre?? Absolut inte.

Istället letade jag upp en enormt intressant fläck i taket som jag sedan satt och stirrade på med stor inlevelse tills jag kände att blodet hade runnit tillbaka in i kroppen för att slutligen koagulera i näsgångarna.

Pjuh.Workshop i Götet

Hej hopp,

Nu sitter jag på ett café i Götlaborg och har en intensiv workshop med min kollega Anna-Maria. Vi sprutmailar (ungefär som att sprutplackera något, fast med mail), skriver, planerar och fokuserar.

Vi har bokat in roliga möten, en resa upp till Stockholm och... DÄR stoppar jag mig själv för hujedamig vad trökigt för er att läsa om "hemliga" grejer. Om ni vill krypa in i datorn (iPhonen?) och nita mig så förstår jag.

Jaja. Vi lanserar i början av september så snaaaaaart får ni veta.


Glad!

Är så himla glad för våra vänner har fått barn! I natt.

Själv har jag legat och sovit i godan ro. Vaknade till kring fyrasnåret för att min kille hamnat på rygg och börjat snarka. Knuffade till honom och somnade sedan om.

Under tiden har alltså min kompis genomgått maratonloppet of her life och fått uppleva livets mirakel. Just nu är hon (och fästmannen såklart) inne i den där obeskrivliga lyckobubblan som man hamnar i när man får träffa sin efterlängtade bebis för första gången.

Och jag då? Ja jag ska ta tåget till Göteborg idag.

Fasen vad plain det känns nu.


VF?!

Jag har gjort mig en skål med fil och müsli.

Müslin är löööövley! Massa frukt, russin och nötter.

- Rensa INTE ut alla nötter!! ropade min kille nyss inne i från vardagsrummet.

VF?! Hur sjutton kunde han höra att jag smygpillade ut just dom?


Trött som ett as

Jag och lillen har haft en hektisk men ack så rolig dag. Nu är jag trött som ett as och känner helt ärligt bara för att crasha på soffan framför ett stycke Svenska Hollywoodfruar.

Återkommer imorgon med full rapport. Jag om dagen alltså. Inte Hollywoodfruar.

Tack för peppen förresten! Jo det ska nog bli bra det här. Om inte annat har jag lärt mig att leva med den nattliga ångesten. Ni vet, ångest av typen vakna klockan fyra på morgonen, frysa till is och tänka vad har jag gjort?? Samtidigt som jag måste hejda impulsen att ringa min före detta chef för att akut återanställa mig själv.

Näe. Som sagt. Det blir nog bra det här. Man ska lyssna på sin magkänsla.- Peace out, hälsar lilleman.

Att förstå

Konversation mellan mig och min son.

Lilleman: Titta mamma, aschebiln.
Jag: Titta vad?
Lilleman (irriterat): ASSCHEBILN!
Jag (börjar bli svettig): Jag förstår inte?
Lilleman (argt): ASSCHEBIIIIIIIIILN!!!
Jag (känner paniken komma krypande, herregud jag måste förstå vad det är han säger, jag måste avkoda ordet och det NU!): Vad menar du? Kan du peka?
Lilleman: ASSSSSCCCCHHHHEEEEBBBBIIIIILLLLLNNNN!
Jag: Menar du racerbilen?
Lilleman: Ja.

Pjuh!

Jag är inte bara mamma. Jag är även en tolk under extrema förhållanden.

Tack för tipsen!

Vad många bra tips ni kom med angående bläcket på bordet! Har inte testat något ännu, men skall så göra.

Här kommer en film där älskade fisen visar upp sitt bläckade lilla konstverk.


Eventuella jobb

Nödfallsjobb som jag skulle kunna ägna mig åt om allt annat skiter sig:

1) Kapa Kenzas blogg och alltså bli den största bloggaren i Sverige (med tillhörande fet blogglön).

2) Tvinga mig in på Egoboostredaktionen.

3) Skaffa ett barn varje år fram till pension (det vill säga cirka 40 kids allt som allt) och leva på föräldrapenning resten av livet.

4) Leva på min karl och spela in "Real houswife of Skövde". I samband med detta bli beroende av plastikkirurgi och steloperera hela ansiktet.

Se där.

Alltid skönt med några plan B.


Gått vidare

Minns ni att jag hade sådan ångest i våras?

Delvis berodde det på att jag inte visste om jag skulle våga säga upp mig från min tjänst som inköpsassistent. Jag har nog aldrig tidigare varit så kluven till vad jag ska göra med mitt liv. Eller kluven och kluven... Jag vet exakt vad det är jag vill göra, men vågar jag?

Ja menar en fast tjänst på ett företag dit folk står i kö för att få in i alla fall en lilltå... Skulle jag säga upp den? Näe. People just don´t do that! Men nu så. Nu har jag slutat. Officiellt den här veckan faktiskt.

Det kan ha varit det bästa jag gjort. Men även det sämsta. Jag vet inte ännu.

I höst ska jag fortsätta skriva för SN. Jag ska läsa på högskolan. Jag ska blogga skiten ur mig. Slutföra min bok. Jag ska vara med och lansera en kul grej och ja... Jag har saker för mig.

Men en fast tjänst är en fast tjänst liksom. Som en trygg och lönande modersfamn. Ni fattar.

GAAAAAAH!

*åååååångest* *panikattack* *bajs i brallan*Funderar

Jag funderar på att se The other women ikväll.

Den ska tydligen vara sorglig och känslosam.

Det låter ju superbt nu när jag har mens och allt.Muffinstest

Idag fick jag en sms-kallelse av kompis K som beordrade att vi skulle komma och testäta muffins. Hon bakar nämligen inför ett mingel på sitt jobb.

Gosh.

Det kändes sjukt betungande att behöva ställa upp på detta test - en söndag liksom!

Men vad gör man inte för sina vänner.Uj uj vad jobbigt det var att behöva smaka dessa.

90 våningar upp

Det byggs en ny skyskrapa i New York. För 640 miljoner kan man flytta in i takvåningen - 90 VÅNINGAR UPP!! Jag skulle aldrig vilja bo så högt upp i luften.

Tänk om man fastnar i hissen? Eller om man på våning 85 hör hur det börjar knaka i hissvajern?

Vad händer om det börjar brinna? Tar man trapporna ner då? Men tänk om branden startat på våning 68? Eller har man kanske en fallskärm i lägenheten så att man kan hoppa ner om nöden kräver?

Oj oj nu brinner det visst här, bäst att rota fram fallskärmen och rädda mig själv. Vart är den nu då? Leta leta leta... Där är den. Nämen oj nu ser jag visst att några flitiga pälsänger har naffsat upp ett stort hål i skärmen. Ooops. Jaja, jag chansar och hoppar ändå. Wiiiiieee...

Näe, tacka vet jag att bo i hyfsad markhöjd.I Aftonbladet.

Wordfeud??

Seriöst.

Nu kan jag knappt gå in på en enda sida på nätet utan att bli helt översköljd med något som kallas för "wordfeud" eller liknande. Facebook, twitter, bloggar... Över allt ser jag detta ord.

Jag fattar ingenting?

Vad är detta?

Är det något jag borde bli beroende av?Understand nothing.

The Mothman

Igår tokade vi till det på kvällskvisten och drog en skräckfilm (jo men visst ibland är vi allt bra crazy jag och min karl). Det blev The Mothman som gick på tv4 plus.

Så här mycket såg jag av filmen:
Ni behöver inte vara oroliga att jag ska avslöja slutet, för jag har faktiskt ingen aning.

Herregud filmen började kl 22.00! Inte ens chans att vi orkade se klart allt.

Vad tror ni liksom? Att vi är värsta ungdomarna som orkar titta på film hela nätterna till klockan halv tolv?? Haha! Mohohoho. Host.

Myskväll och bergsbestigning

Jag och darling skulle egentligen åkt till Göteborg idag och deltagit i svensexa/möhippa.

Men tyvärr har vi fått ställa in av olika anledningar. Supertråkigt.

Nu ska vi extremsofta i soffan istället. Dra några rullar. Mysa.

Först ska jag dock bestiga ett berg. Ett högt berg. Det kommer att bli svettigt, smutsigt, vått, varmt och kallt om vartannat. Jag kommer säkert att stöta på ett eller annat illaluktande kadaver på vägen.

Jo men visst.

Berget jag syftar på är det fruktade, beryktade och svåröverkomliga DiskBerget!!

Önska mig lycka till.


Utemiddag (idag igen)

Det verkar som att vi tror att vi är miljonärer i vår familj för idag har vi ätit ute IGEN! För sjuttioelfte dagen i ordningen.

Men det var det värt.

Staden Skövde förärades nämligen av finbesök från Oslo i form av vännen Carolina med entourage. Jag blir som vanligt supernervös av att omge mig med norrmänn. Alla pratar och förstår obehindrat norska - utom jag!

De enda orden jag kan är "guleböj" och "tallefjant" och det är varken bokmål eller nynorsk.

Det är FEJKNORSK!Wallenbergare.Min fina vän Carolina.En stirrande fejknorska.

Borta

Vår tvättnyckel samt förrådsnyckel är borta.

Stress!!!

Senast jag såg dem var i sällskap av en gul buss och en barnahand (med tillhörande kropp).

Gulp.

Spa

Igår var jag på spa med tjejerna.

Jag är ingen spamänniska.

1) Jag avskyr att bada bastu. Det är på tok för varmt för mitt välmående. Tjejerna testade en bastu med 85-gradig värme. Det är 15 ynka grader ifrån kokpunkten.

2) Vad är meningen med att frivilligt hälla isvatten över sig?

3) "Upplevelseduschen", där vattnet växlar mellan varmt och kallt med olika sprutstyrka, var väl lite smårolig. Men egentligen ingen skillnad från hur vår dusch beter sig hemma.

4) Slirva upp sin våta bikinikropp på varma stenplattor = kul i två minuter.

Som sagt, jag är verkligen ingen spamänniska.

Tur att sällskapet var ytterst trevligt.
Det verkar som om ingen i vänskapskretsen ...

img_0775 (MMS)

Det verkar som om ingen i vänskapskretsen orkar laga mat ikväll. Vi kör en kollektiv take away middag istället. Slappt värre.

Komplimera mera

Jag: Visst har jag fina läppar?
Min kille: Ja.
Jag: Visst vill man bara kyssa dom?
Min kille: Jo.
Jag: Visst är jag finast i hela världen?
Min kille: Absolut.

Jo men visst.

De dagar komplimangerna inte kommer simmande av sig själva får man helt enkelt plocka fram stora håven.

Resa med liten

Hej!

Jag och min mamma ska resa till Kreta med min son i början av september. Han är 22 månader då vi ska resa och nu undrar jag om du har lite tips på hur man reser med småttingar?!

Svar:

1. Rusta för krig på planet.
Eller nja. Kanske inte krig. Men rusta upp! Plocka med allt lillen möjligen kan tänka sig mutas med. Böcker, leksaker, kritor, festis, kex, chips... Nöden har ingen lag.

2. Släpp lös.
Barn är som små kalvar och måste få spritta loss med jämna mellan rum. Låt kidet löpa en smula i mittengången på flyget. Hellre en tyst unge i rörelse än en unge som sitter fastspänd och skriker. Men var självklart uppmärksam så att ni inte stör personalen eller övriga passagerare!

3. Skipp the rutins.
Vi skippar rutinerna när vi är iväg. Det blir bara stressigt om allting ska vara precis som det är hemma fast borta. Ta dagen som den kommer.

4. Gör det lätt.
Planera in aktiviteter som är roliga för både stora och små. Att dra runt på stan i hettan eller besöka ömtåliga museum kanske inte är så roligt för lille barnet plus att man som förälder förvandlas till en "nej inte göra si inte göra så" person = tråkigaste typen av förälder.

5. Crejvings
Vi reser inte iväg utan flera liter välling i bagaget. Den är megaimportant! Bara vi kan fullkomligt bada i välling så löser sig allt annat. Du vet vad ditt barn crejvar.

Enda knusslet...
... på våra resor brukar vara restaurangbesöken. Vår lille har oftas sin fläskfilémedaljong överstökad på fem minuter. Jag och min kille får sålunda äta jädrigt fort och/eller i omgångar. Lite trist, men what the heck. Snart kommer dagen då lilleman vill  äta och konversera for ever.

Lycka till och ha det så roligt på resan!Lilleman. Här på långresa ända till Falköping.

Gårdagens lilloutfit

Igår hade lilleman byxor från H&M, tröja från H&M, luvtröja från Ica Maxi och skor Converse (som han fått i present av min kollega) (NU passar dom Sofia, haha).

Jag kan varmt tipsa om byxorna som är i manchester, dom är riktigt snygga och praktiska. Jag ska köpa fler färger. Hela paletten ska lilleman ha i garderoben för jag känner på mig att dessa braxes kommer användas flitigt.


Trassel

Igår fick vi låna filmen Trassel av några kompisar. Lilleman förlorade intresset efter fem minuter, själv kunde jag inte slita mig.

Förstår ni att Rapunzels fejkmamma höll lilla Rapunzel inlåst i ett torn i 18 år!?

- MEN HERREGUD KAN NÅGON RINGA SOCIALEN!, ville jag skrika.

I slutscenerna satt jag med gåshud över hela kroppen samtidigt som jag grinade ymnigt.

Bröööööööööl!

Det var liksom bara SÅ vackert när Rapunzel återförenades med sin riktiga familj och pappan omslöt sina tecknade små armar kring henne. Och Rapunzels mamma, som för övrigt såg ut att vara max ett år äldre än sin dotter (har botox spridit sig även till den tecknade världen?) strålade av lycka.

Underbart...


Deadline

Jag har bett Christoffer, aka Gaymasen, att skriva en sak till mitt och BK:s kommande projekt. Något han har tackat ja till. Kul!

Jag har aldrig gett någon en deadline förut men, hey! Det gick ju jättebra.Not.
Beroende av iPhone?

10 tecken på att du är beroende av din iPhone:

1) Du känner dig mer naken utan din iPhone än vad du gör utan kläder.

2) När du ska sova måste du tvångsplacera telefonen utanför sovrummet annars kan man ge sig fasen på att du ligger där och knappar på touchscreenen till långt in på natten.

3) Om du råkar vakna klockan 04.00 en morgon händer det att du på allvar funderar på att kolla facebook innan du somnar om igen. Telefonen ligger ju ändå där... I rummet intill... Och tigger med hela sitt härliga innehåll.

4) Okej det har faktiskt hänt att du kollat facebook klockan 04.00 på morgonen

5) Det är inte mycket action på fejjan så tidigt kan jag meddela. I alla fall inte bland mina vänner. Trök.

6) Dina toalettbesök har förlängts med si så där 200%.

7) Faktum är att du inte kan minnas vad du gjorde på toaletten innan iPhone kom? Uträttade du måhända behov? Eller något annat ännu mer ovärt??

8) Du får abstinens om du inte haft den lille guldklimpen i näven på över en halvtimma.

9) Umgängesfördelning i procent mellan iPhone - pojkvän ligger på ungefär 90-10.

10) Om det började brinna skulle du först rädda iPhonen. Sedan dig själv.Spajder is addicted.

Oligopol

Jag erkänner. Jag läste Blondinbellas blogg och tvingades googla vad oligopol betyder (tyckte först att det lät som en maträtt med rötter i öststaterna men misstänkte att så inte var fallet).

Efter att ha fått reda på fakta smyg-googlade jag kvickt "hur många andra förutom jag vet inte vad oligopol är" för att jag kände mig så o-allmänbildad. Fick inte fram något vettigt svar.

Från Blondinbellas blogg.

Marinad

Vi har ett skåp ovanför vår kyl. Det är varmt i det skåpet. Man ska med fördel INTE placera choklad där. Ostbågar där emot, dom blir perfekta i värmeskåpet! Jag brukar lägga dit en nyöppnad påse i några timmar och vips är krokarna helt underbart sega och göttiga med ett idealiskt tuggmotstånd.

Man skulle kunna säga att skåpet marinerar ostbågarna.Marinadskåp.

Tecken på hyss

Man vet att ens unge har gjort ett hyss när han helt plötsligt börjar ropa ajjabajja ajjabajja till sig själv innefrån vardagsrummet.

Och nog var det ett litet hyss alltid.

Lilleman har målat med bläck på det vita vardagsrumsbordet.

Hur får jag bäst bort detta?? Våt trasa hjälpte föga.
Solo matar

Jag hakar på BK:s inlägg. Läs det här.

Fick hem Solo i veckan.
Tillåt mig fritolka omslagsrubrikerna:

1) Vi ska lära oss att tänka som "han" och bli proffs på att dejta! Oh yea. Jädrar vad vi ska bli bra på att snärja karlarna.

2) Vi ska lära oss att ha sex efter vårt stjärntecken. Är du tvilling bör du undvika stenbockar och försök dig förijössenamn inte på några långa förspel för det är kräftans grej.

3) Vi ska haka på skönhetestrenderna som får oss att stråla. Det är viktigt att stråla med sin skönhet. Annars kanske du, hemska tanke, blir en i mängden.

4) Vi ska sno Olivia Wildes stil som har gjort total success. Kanske kan du göra samma succé? Ja, tänk vad populär och omtyckt du kommer bli bara du blir någon annan.

5) Vi får kolla in världens snyggaste män. Dreggla. Tråna. Drömma vått.

6) Vi får det avslöjandet om dietmissarna vi gör. Därför går DU inte ner i vikt. Solo har svaret.

Rubriker jag ser inne i tidningen:

• Snyggare och starkare - enkla förändringar.
• Sexet han drömmer om (i hemlighet).
• Så är du i sängen.
• Månadens skönhetsälsklingar.
• Heta dofter för heta tjejer.
• Tyd hans sexstil.
• Hur viktnojig är du?

Som tack för att vi lär oss hur vi ska tänka som en kille, bli snyggare, stråla mer, va som andra, undvika dietmissar och sexa till´et bättre får vi en lyxig proffsmascara, värde 139 kronor.

Jaa... Vad ska man säga?

Stöööörd

Just nu är jag extremt störd över att skrivmarkören på min dator reagerar ett tangenttryck efter att jag tryckt på själva tangenten. Jag ligger liksom hela tiden steget före datorn med mitt skrivande. Om ni förstår hur jag menar.

Gah!

Lite samma känsla som när jag hör min egen röst i ett eko när jag pratar med någon på telefon. Det är också sjukt störande. Det går ju inte att prata ordentligt då! Jag blir liksom helt upptagen med att chocklyssna på mig själv och hur jag låter.

I vilket fall, nu får skrivmarkören ta och ganska upp sig här.

Hääääng med för fäsen!

Japp. Och där var dagens I-lands problem avhandlat.Kooooom igen!

Märkligt

Jag och min kille hade en märklig diskussion förut.

Min kille: Jag kan diska.
Jag: Jag kan diska.
Min kille: Nej jag kan diska.
Jag: Nej jag kan diska.
Min kille: Nej jag kan diska.

Eh??

Helt plötsligt vill båda extremt gärna diska?? Liknande har aldrig hänt.

Man skulle kunna tro att både jag och min kille har en baktanke med tillhörande räv bakom örat.

Kerub

Det verkar som att jag har närt en liten kerub vid min barm.Kerubfrilla.

Varför göra det lätt?

Men åååå varför måste ni komma med enkla lösningar och föreslå att jag ska ha enfärgade strumpor eller helt enkelt rocka olikmatchande par?

Varför?

Kan ni inte låta mig göra mitt liv komplicerat och byråkratiskt? Jag VILL köpa hem ett kassaskåp och ett dunderviktigt protokoll.

Varför göra det lätt för sig när man kan göra det svårt? Jag bara undrar.

*Blink blink med ena ögat*


Gillarattlevakomplicerat.se

Ommöblering

Idag har vi möblerat om hemma hos mamma.

Sängen skulle in i ett nytt rum och sovrummet ska nu bli... Ja mamma vet inte säkert än.

Jag föreslog att det kan bli ett skräprum. Sjukt praktiskt att ha någonstans att häva all skit. Mamma själv föreslog att hon kan ställa dit sin ostämda gitarr och ha rummet som musikrum. Hmm... Kanske blir det en kombo.

Efter ommöbleringen åkte vi förbi Donken för att handla mat till en kompis som är hemma med krassligt barn. Pepp till dig vännen! Ni är snart pigga, krya och utvilade igen ♥
Mat till en vabbare.

Kändislik

Kändisar jag är lik enligt er på mitt passfoto:

Nathalie Portman (oh yea baby).
Ellen Page (keep it coming).
Keira Knightley (jo jag tackar).
Winona Ryder (cool).
Lisa Nilsson (najs).
Helena Bonham Carter (japp).
Lisbeth Salander (okej).
Tjejen i The ring (??).Spiderchick??


The Ring??


Kiera Knightley??

Älskar

I veckan har jag sett två olika fönster där adventsstjärnan fortfarande hänger kvar (alternativt är upphängd i extremt god tid).

Jag älskar´t!

Det är respekt på något vis.


Spajder Egoboostar!

I Egoboost nummer två får läsarna lova sig själva olika Egoboostiga saker.

Eftersom jag brukar låtsas att jag är en del av redaktionen på Egoboost utan att vara det, så kommer här ytterligare några punkter jag vill att ni ska lova er själva:

1) Jag lovar att inte låta min vikt styra mitt humör.

2) Jag lovar att inte väga mig speciellt mycket alls. Varför ska jag bry mig om siffran på en fjantig våg?

3) Jag lovar att inte föra krig mot mina gener.

4) Jag lovar att inte bli grinig eller deppig för att jag inte kommer i en viss klädstorlek. Istället för att stirra mig blind på storlekslappen tar jag det plagg som passar.

5) Jag lovar att omge mig med människor som får mig att må bra.

6) Jag lovar att inte surfa runt på nätsidor som får mig att må dåligt och vilja förändra mig själv till något jag egentligen inte är.

7) Nästa gång jag ser en tidningsbild på en kändis med rubriken "tjockchock" eller "cellulitattack" så lovar jag att skratta. HAHA! Media är så tröga ibland och verkar inte fatta att det är vanligare med celluliter på en tjejrumpa än vad det är med barr på en gran. Typ. Det är liksom inget konstigt.

8) Om jag måhända skulle höra mina kompisar klanka ner på sig själva så lovar jag att inte falla in i klagosången och göra det samma mot mig själv.

9) Jag lovar att inte låta idealen styra mig. JAG bestämmer hur JAG vill se ut.

10) Jag lovar att sluta tänka töntiga, nedvärderande tankar om min kropp. Från och med nu lovar jag att vara snäll mot mig själv.

Se så.

Nu skriver ni ut det här inlägget och klistrar upp på kylen. Eller nåt.


Strumpinhandling

Antal strumpor jag äger som matchar: NOLL!

Idag måste jag sålunda inhandla nya.

Sedan skall jag låsa in dessa nyinhandlade strumpor i ett kassaskåp.

Utanför kassasåpet skall jag hänga ett protokoll där jag noga och utan prut bokför exakt vilken strumpa jag plockar ut och använder. Efter användningt skall jag stoppa tillbaka strumpan i kassaskåpet och låsa.

Ja.

Det är naturligtvis tråkigt att det ska behöva råda en sådan rigorös säkerhet kring mitt strumpanvändade, men jag ser inte på vilket annat sätt jag ska kunna behålla ett matchande par i längre än en vecka.Ser ni att det matchar? Näe inte jag heller.

Näe vet ni vad

Jag har mailat massa människor ikväll, om olika saker.

Efter hela en och en halv minuter har fortfarande ingen svarat!!!

Sånt kan irritera mig.

Rätt svar

Nej jag har varken rensat toaletten, smort in mig med kaffesump eller haft diarré.

Där emot rev jag choklad i förmiddags.

För vad bjussar man LCHF:are på till dessert om inte riven (svinmörk) choklad, grädde och cashewnötter??

Tidaholm baby!

Idag har vi varit i Tidaholm, jag och BK. Ja, fast jag trodde att vi var i Töreboda.

Tidaholm töreboda tidaholm töreboda töreboda tidaholm töreholm tidaboda... GAAAH! Ni hör ju. Omöjligt att hålla isär. Ehum...

I vilket fall så träffade vi underbart trevliga bloggaren/illustratören/designern Anna (som driver populära webshopen Avanna). Hon bor alltså i Tidaholm. Vi blev bjudna på fika och ett helt lass snajsigt bloggsnack. Love it.Det finns en vulcanö i Tidaholm.Vi parkerade på en 48-timmars parkering. Utifall att bloggfikat skulle dra ut på tiden.Anna bjöd på värsta lyxfikat.Snick snack.Spiderchickan och Anna.


På tal om kladd

Kan ni gissa vad jag har ägnat mig åt den här förmiddagen?


Älskade kladdmonster

Att min son äter med hela kroppen är en grov underdrift.

Han är ett riktigt lite kladdmonster och har så varit ända sedan första gången han fick ett bestick i näven. Det spelar ingen roll vad vi visar, lär eller säger. Kladdandet är helt enkelt något han behöver få ut ur sitt system.

Ja ja.

Bättre att han systemrensar nu, än om 15 år. Resonerar jag.Efter att mamman vänt ryggen till en sekund.

Inspelning

Idag har min kille och hans band Ammotrack spelat in video.

Jag, mamma, mormor och lillen hälsade på en sväng. Det var inte så där supermycket att se förutom lampor och massa grönt tyg. Men resultatet kommer garanterat att bli grymt bra.

Ni vet väl att grabbarna har en grupp på fejjan? Joina vettja!

(Näeeeeee vaddååååå smygreklam, nu förstår jag inte vad ni pratar om??)
Hur gick tänket?

Hur tänkte jag när jag tog på mig slimmade jeans för ett besök hos min mormor?

Så orutinerat.

Jag vet ju att mormorbesök betyder mat, dessert, mat, kaffe, tio sorters kakor och mer mat.

Mina byxor har nu befunnit sig i uppknäppt tillstånd sedan strax efter klockan 15.00 och jag ser inte hur jag ska kunna knäppa dom mer idag.Snyggt. Men inte helt optimalt för mormorbesök.

Falköping baby!

Vi är Falköping. Mormorhäng och musikvideoinspelningsbesök (åh herre min ge vilket långt ord) står på schemat. Vi hörs senare!

Bullshittar icke

Nej. Jag bullshittar er inte.

Det är JAG på fotot i mitt pass.
Jag borde stämma någon för att jag fortfarande har tillåtelse att resa med det här.

OOps

I fredags råkade jag rycka upp toalettdörren för inte mindre än TVÅ olika personer på stan.

Hallå?

Varför låser inte folk om sig när de uträttar behoven publikt? Pinigt att bli ertappad med sin ta-i-min ju.

Personligen checkar jag alltid att det är låst si så där femtioelva gånger innan jag slutligen låter rumpa möta vattenklosett. Hade jag kunnat skjuta för handfatet framför dörren också så hade jag gjort det.

Jag hyser hatkärlek till sådana där dörrar där man låser genom att dra handtaget uppåt. Jag gillar det för risken att låsa in sig är minimal. Men jag hatar det för att det är omöjligt att kontrollera att låset faktiskt gjort sitt. Jag får liksom bara blunda, kissa och hoppas på det bästa.


Vinnare tävlingen

Tack till alla fina som deltog!

Grattis Sara, Sofia och Nina. Ni har mail.


Oh här är en tävling för mig, finally!! Jag går å ruvar på övertid och är just nu inne på bf+12 men känner mig ändå glad och lider inte av att den lille verkar gilla "mañana mañana"!
Solfilten uttrycker mina känslor för att vi snart snart ska bli föräldrar till någon efter flera års försök, så den skulle ligga fint i vagnen på alla höstpromenader vi har framför oss!!


/Sara


Jag skulle jätte gärna vilja vinna robot filten, för den är perfekt till våran lilla teknik nörd här hemma, vår son Mio =) Dessutom så går den vidare sen till lilla pyret i magen!
Håller tummarna!

/Sofia


Skulle jag ha lyckan att vinna, vill min stjärna till son såklart föräras med stjärnfilten! Med tanke på hans mammas lilla (grym underdrift) stjärnfetisch, skulle hon nog bli lika glad som han om de kunde rulla in på dagis (första dagen på måndag!) med den i vagnen.

/NinaDagen idag lördag

Idag har det varit storfix i stugan.Fönster har kittats.Tak har lagts.Grannen hjälpte lilleman att bygga ett flygplan.När flygplanet var klart ville lilleman att jag skulle snickra ihop en truck. En truck? Herre min ge. Det är mycket vi föräldrar ska kunna göra nu för tiden.Mat har inmundigats.

Nu: Akutcrasha på soffan med godis och film.

Bränd

Idag har vi varit i stugan och jag har bränt min näsa.

Jo men visst.

Jag har smort in mig noga och varit aktsam hela sommaren. Men idag så. Idag smällde jag ofrivilligt till och lät solen steka på snoken.

Nu ser jag ut som en blonderad släkting till Rudolf med röda mulen.
Största glarren ever

Jag tror ICKE att ni förstår vilken stor glass jag köpte i veckan.

De tre kulorna vägde tillsammans lika mycket som ett mindre spädbarn och hade utan problem kunnat försörja ett mindre land med socker för flera år.Större IRL än den ser ut här på bilden. Bara så ni vet.

På begäran

Ni är många som undrar över receptet till Annas mördarcocktail.

Jag är inte helt säker men jag tror den innehåller rävgift, sprit och sprängmedel.

Näeeeee. Nu skojar jag.

Det är vatten, vinäger och diskmedel. Hur många delar av varje får ni tyvärr chansa eller googla eller fråga bartendern för jag vet inte.

Lycka till!Nyheterna

Igår såg vi en film på tv4. Det var mysigt. Fram till Nyheterna! Då somnade jag.

Alltså det är inget fel på nyheter, jag tittar varje morgon.

Men mitt i en film???

Reklamavbrott står jag ut med. Reklam i lagom mängd kan till och med vara välkommet för då hinner jag hämta en macka i köket, borsta tänderna, kolla facebook eller vad det nu kan vara. Ibland ligger jag still i soffan, stirrar tomt ut i luften och bara genomlider ett gäng trökiga minuter tills filmen börjar igen.

Men en hel nyhetssändning med tillhörande väder och reklam vid början och slut?!

Där går gränsen.

Det repar jag mig inte ifrån.Bild från igår.

Datorförbud

Jag och min kille har infört dator/iPhoneförbud ikväll.

Nu är han, min kille alltså, ute i köket och grejar och jag passar på att hetsklicka mig in på facebook och bloggen (uppenbarligen).

Jo men visst.

Vet inte exakt vilka åtgärder som vidtas om man blir påkommen med att bryta mot förbudet så det är bäst att jag stänger ner nu.

Over and out.

First things first

Det absolut första jag gör när jag kommer hem till min mamma är att gå raka vägen till kylskåpet.

Jag ser inte på vilket annat sätt jag skulle kunna starta besöket.Fullt med gött.

Men alltså...

Det är nog hundrafemtioelfte gången den här veckan som jag hittar smöret stående utanför kylskåpet. Hur svårt kan det vara att ställa tillbaka skiten där det hör hemma?

Det är nu jag känner för att sätta upp en lapp, eller nej nej en blinkande neonskylt, i köket som säger MEN FÖR I HELVETE STÄLL IN SMÖRET I KYLEN EFTER ATT DU HAR ANVÄNT DET!!!!!!

Men det gör jag inte.

Jag har nämligen sagt upp mig från att störa mig på ovärda saker. Det tar så mycket energi. Jag vägrar. Men om, OM jag fortfarande jobbade med att störa på mig ovärda saker, DÅ hade jag satt upp den där neonskylten. Omedelbums.

Bananflugekrig

Vårt kök har invaderats av bananflugor. I mängder!!

Igår kväll fann jag så en BANAN ligga och pyra bakom en hög med disk?! Jo det är sant, jag hittar inte på. Vill minnas att jag la den där på diskbänken för några dagar sedan i ett obetänksamt ögonblick.

Jaja. Nu är di i alla fall här. Bananflugorna.

Min kompis Anna har hjälpt mig att blanda en mördarcocktail så nu hoppas jag finna flugkadaver i drivor de närmsta dagarna.Fikatimes

Igår kväll tassade jag iväg på fika med tre goa tjejer.

- Jag är hemma innan klockan åtta, sa jag till darling för att sedan trilla innanför dörren kring 22-snåret berusad på kaffelatte och vänskapsenergi.

Jo jag tackar.Jag och min vän Elin.

Ny gren

Jag har kommit på en ny cell till Fångarna på fortet.

Uppgiften går ut på att den tävlande blir placerad i en säng bredvid ett sovande barn. Den tävlande ska sedan tråckla sig ur sängen utan att barnet vaknar. Den tävlande måste få med sig sin arm som ligger under barnets huvud, trassla sig ur ett hopsnört täcke samt rulla ur sängen utan att hamna med ett brak på golvet. Vidare ska personen smyga sig ut ur cellen, förbi en hel drös med leksaker som hotar att väsnas och fortsätta över ett golv som knarrar högljutt vid minsta feltramp.

Utanför cellen står Gunde Svan och skrikviskar skynda skynda nu är det bråttom sjuuuu nycklar...

Jag säger bara - LYCKA TILL!

Kompis på väg

En kompis är på väg hem till mig. Jag ringde henne nyss.

Jag: Jag tänkte steka hamburgare, vill du ha?
Kompis: Ja gärna!
Jag: Kan du göra mig en tjänst?
Kompis: Vad då?
Jag: HANDLA ALLA INGREDIENSER!

Ha!

Näe jag skojar. Så sa jag inte. Jag bad henne bara köpa med en gurka.

Annars måste jag säga att det hade varit ett sjukt smart trick för att få folk att handla min middag.


Simtur

Igår var jag ute i havet och simmade.

Vad gillar ni min simstil?

Det ser ut som att jag aldrig gjort annat, om jag får säga det själv.

Spiderkid tipsar

Spiderkid tipsar.

Hur du bäst väcker en sovande människa:

1) Upprepningstricket.
Låtsas att du har fastnat på repeat. Till exempel om personen du ska väcka heter "mamma", ropa namnet minst fyrtioåtta gånger på en sekund mammamammamammamamma...
Uppvakningsfaktor: Medel.

2) Ommöbleringstricket.
Börja möblera om i den sovande människans ansikte. Till exempel kan du vrida om näsan, testa djupet på ögongloberna, se hur många fingrar som får plats i ena näsborren, undersöka visdomständerna osv.
Uppvakningsfaktor: Hög.

3) Studsmattetricket.
Låtsas att personen du ska väcka är en studsmatta. Släng dig, vräk dig, hoppa och studsa. Gärna på magen. Bara riktigt hårdnackade personer kan fortsätta sova under sådana förhållanden.
Uppvakningsfaktor: Extremt hög.

4) Skallepärtricket.
Dra i den sovande personens hår på ett sätt som hotar om omedelbar flintskallighet.
Uppvakningsfaktor: Extremt, extremt hög. Särskilt om personen är väldigt rädd om de strån hon har.En man som vet hur man väcker.

Holländsk kvällsmat

Vi har hängt hos min killes mamma och styvfar.

Min killes styvfar kommer från Holland och idag fick vi smaka på Holländska smörgåsar.I holland har man chokladflarn på mackan. Förstår ni vilket fantastiskt land??Holländskt bröd med russin och mandelmassa. Förstår ni vilket fantastiskt land????FÖRSTÅR NI VILKET FANTASTISKT LAND??????????Mys! Jag tycker mycket om mina svärföräldrar. Dom är bäst!! Det allra bästa är dom älskar lilleman och sätter honom främst när det gäller allt. Det betyder otroligt mycket för oss.

Förresten sätter alla i vår familj lilleman främst. Det är härligt! Vi är lyckligt lottade som har så många runt omkring oss. Jag ångrar inte en sekund att vi flyttade från Göteborg.

Twitter

Ni vet väl att ni kan följa mig på twitter?

Jag har just haft en utrensning bland de twittrare jag själv följer.

Amerikanska kändisar är liksom galna! Dom uppdaterar HELA tiden. Alla inlägg innehåller dessutom tonvis med länkar och gud vet hur många sekunder jag kan slösa bort av mitt liv om jag råkar klicka på en ovärd sådan.

Paris Hilton höll nästan på att spränga min timeline innan jag plockade bort henne i ren panik. Kim Kardashian rök hon också. Rachel Zoe står näst på tur!! Jag antar att dom bryr sig.
Behöver handla

Tvålen är slut, schampot är slut, mjölken är slut, kaffet är slut, diskmedlet är nästan slut.

Nu fattas det väl bara att jag får diarré också, så att även toalettpappret tar slut!!!

Tror bestämt att vi behöver handla.Djurtema idag.

Sms:a och få din dom

På tal om det här med att bedömma andras utseenden.

Numera är 118 800 inte bara en nummerupplysning, nej nu har dom även kompetens att avgöra om just DU är snygg eller inte! Oj oj oj. Dom kan även tala om huruvida din outfit är hiss eller diss samt ge dig info om hur gammal du är (om du av någon anledning skulle ha glömt bort det) (lätt hänt).

Ingen fråga är för svår!

Bilder snottad från jagbliraldrigkung.blogg.se.


Alltså, jag fattar väl att 118 800 vill vara roliga. Att det är "humor". Tro mig jag har humor. Men det här känns bara fjantigt. Om 118 800 skulle vara ett tv-program så skulle dom vara en dokusåpa bestående av folk som bråkar, super och gökar.

Ungefär så seriöst. Anser jag.

Toalettbesök

Konversation mellan mig och min son den här morgonen.

Jag: Mamma ska gå på toaletten.
Lilleman: Mamma bajsa?
Jag: Ja mamma ska bajsa.
Lilleman: Mamma bajsa mamma bajsa MAMMA BAJSA MAMMA BAJSA MAAAAAAMMAAAAA BAAAAAAJSAAAAAAAAA!!!!!

Och så kom det sig att även grannarna fick veta vad jag skulle göra på toaletten.

Att ha problem med andra

Jag läser det här inlägget hos BK. Om att kommentera andras utseenden.

En läsare skriver bland kommentarerna:

Jag har sedan jag var liten varit väldigt mörk under ögonen. Alltid. VARJE jävla vecka får jag kommentarer på jobbet om morgnarna om hur trött jag ser ut. Jag har blivit så jävla förbannad så jag svarar bara att jag inte alls är trött "jag ser bara ut så här".

 

 

Bra svar tycker jag! 

Jag fick en gång höra att "det finns jättebra vitamintillskott att ta, så slipper du se så sliten ut". Haha! Okej? Jag känner mig inte alls speciellt sliten. Men tack för passningen.

Eller alla de hundratals gånger folk undrar varför jag alltid har lugg. Eh? Varför har de flesta människor alltid mittbena med hår hängande på sidorna, blir min motfråga.

Eller de gånger något stolpskott sagt "inte så men du skulle vara mycket snyggare om du... bla bla". Snyggare enligt vem undrar jag då? Har det pågått en världsomfattande omröstning bakom min rygg och här kommer du med utslaget vad hela jordklotet tycker om mig? Eller?

Näe vet ni vad.

Är det något jag har lärt mig med åren så är det att hakar någon upp sig på MITT utseende så är det DEN personens problem. Inte mitt. Tjoho!Spiderchick - känner varken behov av att käka vitaminer eller byta frisyr.

Tävling

Nu kör jag igång en tävling i samarbete med Buppabrand.

Priset är en (döcool) vagnfilt (eller vad man nu kan tänkas vilja använda den till, jag tänker att det kan vara gosigt för di små att ha i barnvagnen).

Filten är 75x80 cm stor. Materialet är 90% bomull 10 % elastan..

Tre personer vinner en valfri filt var.


För att vara med och tävla ska du kort berätta varför just du vill vinna. Lämna även din emailadress samt vilken variant du önskar lägga vantarna på.

Tävlingen avslutas på fredag den 12e kl 18.

Tävling avslutad.Robotfilten.Solfilten.


Stjärnfilten.

Tajming

Perfekt att min brolla fyller år just när Indiska har halva priset på reapriset!!

Ibland är livet bra tajmat.


Aldrig upptagen

Jag ringde mamma nyss.

Jag: Vi kommer upp till dig en sväng.
Mamma: Nej, jag ska på kalas.
Jag: Till vem?
Mamma: Din bror.
Jag: Varför är inte vi bjudna?
Mamma: Din bror sa att du var upptagen.

Upptagen???

Med vad???

Här håller jag alltså på att missa ett KALAS på grund av att min bror har missförstått mig och tror att jag har ett liv.

Jez.


Bjud mäj för fasen!

Inte så smart

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag serverade lilleman rispuffar den här morgonen (som en sorts mutsnack för att han skulle sitta still tre sekunder).

Förmodligen tänkte jag inte alls.

Ungefär lika smart som när jag serverade honom blåbär precis innan vi skulle bort på kalas = gör´t inte.

Nå väl. Nu får jag vara glad om lägenheten är rispuffs-fri lagom till jul.


Tredje graden

Jag har just gett mig själv tredje gradens brännskada genom att stoppa ner näven i den nymicrade popcornpåsen alldeles för tidigt!

Men det var det värt, för nu slapp jag vänta de där 10 sekunderna som det tar för påsen att svalna av.


PMS

Usch det är inget vidare att ha PMS.

Vissa månader är värre än andra för min del. Just den här månaden är illa. Jag irriterar mig på ALLT. Idag har jag gått omkring som en livs levande störningsjour och bara stört mig.

Så sorgligt när jag egentligen är en glad, härlig, go, trevlig, mysig, rolig, kvick, angenäm, kul, charmig och ytterst intelligent tjej. Om jag får säga det själv. Och det får jag.Störningsjouren AB.

Ny singel

Min kille och hans band Ammotrack har släppt en ny singel. Tjoho!

Living like an Angel heter den.

Ni kan kolla på en "teaser" i klippet nedan eller lyssna på hela låten här på Spotify.

Nu hoppas jag att låten blir en hit så att cashen kan rulla in. Oh yea. Let it flow.

Skämt åsido (eller nej det var inte alls ett skämt men ändå) oavsett så är jag SÅ stolt över min kille. Han sjunger svinbra och är så jädra duktig på att skriva låtar. Hoppas ni gillar´t!

Skivan släpps i oktober.

Knarkspider

Jag träffade på min gamla chef när jag var i Göteborg förra veckan.

Chef: Nämen hej!
Jag: Hej.
Chef: Vad gör du här?
Jag: Jag ska hem till Skövde, jag har varit i Skåne och trippat.

Eh...

Vad sa jag sa jag?

TRIPPAT??

Det är väl en omskrivning för att vara jädrigt påverkad av hallucinogena droger? Känns ju skitbra att min exchef nu förmodligen sätter ett likhetstecken mellan mig och LSD.

Godmorgn

Jag har sovit katastrofalt dåligt i natt.

Lillfis har varit orolig, vaknat massa och däremellan har jag slumrat till i den ena vinkeln mer oergonomisk än den andra. Men strunt samma. Vi ska bege oss ut snart och insupa frisk luft.

Tack förresten för responsen på förra inlägget. Ibland får en tigga t´et lite som bloggare.

Sarah kallade kommentareravsaknaden för "iPhone-lathet". Det kan nog stämma. Jag kollar också bloggar via mobilen, men att skriva en kommentar skulle ta mig en halv dag.

Kul att ni läser i alla fall! Ni är bäst!!Morgonstund har Spiderchick i mun.

Läsartystnad

Jag tycker att ni har varit ovanligt tysta senaste tiden? Mot vad ni brukar vara.

Tankar som går i mitt bloggskadade huvud:

1) Jag har blivit tråkig.

2) Jag har tidigare varit superbortskämd med massa kommentarer och nu har ni tagit ner mig på jorden igen.

3) Ni har gått vidare från mig till någon ny yngre förmåga.

4) Hemska tanke! Punkt fyra alltså.

5) Något är väldigt, väldigt fel med kommentarfunktionen och det ligger 1154 kommentarer per strålande (ehum) inlägg och svävar någonstans i cyperspace.

Mvh // Bekymrad.

I aftonbladets bilaga idag

Idag är jag, Egoina och Blondinbella med i aftonbladet som tips på bloggare med sunda ideal.

Jag blev såååå glad när aftonbladet ringde och ville uppmärksamma "oss andra". Jag tycker att Kissie och hennes gelikar har fått på tok för mycket uppmärksamhet och medialt utrymme.

Det känns dock fel att utmåla Kissie som ensam bov till vikthysterin. Det är säkert inte lätt att vara megastor bloggare och varje dag få höra kommentarer om sitt utseende. Och man kan inte tvinga någon att vara en förebild, även om man som känd bloggare ändå måste vara medveten om att man påverkar andra med sitt handlande.

Media har också ett ansvar. Självklart kan man inte tiga ihjäl provokationsbloggarna, dom finns ju där och intresset kring dom är stort. Men visa upp motvikten också! Så som Aftonbladet nu gjort. Annars blir det ju eftertraktat att provocera då bloggare märker att det är detta som ger uppmärksamhet och fler läsare.

Spiderchick vill jag ska vara en sida man mår bra av. Jag vill att ni ska klicka er in här och känna att ni duger. På alla plan, inte bara den kroppsmässiga. Man måste inte bo i en flashig takvåning, ha en karriär mer spikrak än en linjal, sitta på en cellulitfri rumpa eller se ut som 12 när man är 36. Det är okej ändå.

Jag är jag. Du är du. Tusan vad bra vi är!


Movietimes

(Rubriken är ett internet skämt till Egoina och A-M, märk väl).

(Tydligen är "times" det nya inneordet i bloggvärlden. Typ fikatimes, shoppingtimes, partytimes, sovatimes osv) (gotta love it).

(Eh... vad var det nu inlägget skulle handla om egentligen?) (Jo just det.)

ATT jag ska se den här filmen om Paris Hilton på femman om idag!!

Den har fått två av tio stjärnor på IMDB vilket absolut är bättre än noll.

Tomt

Jag och lilleman har varit på lekplatsen. I regnet. Helt själva.

Inga andra barn eller föräldrar syntes till. Det riktigt ekade mellan gungor och rutschbana.

Det verkar alltså som att de andra familjerna håller sig inomhus bara för att det råkar komma lite vatten från himlen. Jag antar att dom myser i soffan istället, ser en film eller kanske bakar.

Ynkryggar.
Kul film!

Bridesmaids var SÅ rolig! Jösses vad vi skrattade. Helt klart sevärd.

Det bästa var att skådespelarna hade rynkor! Jo det är sant. Jag reagerade faktiskt över det.

När dom skrattade såg man liksom kråksparkar kring ögonvrårna. Underbart! Jag vet inte när jag senast såg fina linjer på en kvinna på film.

- Oh my god her forehead moves! utbrast jag i mitt huvud flera gånger (eftersom jag alltid tänker på engelska när jag ser film) (tydligen).

Annars är ju praxis att kvinnor på film ska vara så släta att di ser ut att knappt ens vara födda.


Biokväll

Ikväll drar jag en bio med min kompis Elin.

Vi ska se Bridesmaids. Jag har noterat att Blondinbella har bloggat massa bra om den filmen så nu har jag höga förväntningar! Tydligen ska den vara superrolig.

Skulle jag av någon anledning inte tycka att handlingen är bra får jag väl helt enkelt stämma Isabella.Hängde hos mina svärisar efter kalaset.

Kalas på leklandet

Mycket lyckat födelsedagskalas idag på leklandet, det får jag säga!

Kidsen hade roligt och det är viktigast.

Lilleman tyckte att det var allra skojsigast att sitta i en helikopter och kuckelura. Han ville inte slita sig där ifrån ens för att åka rutchbana eller plaska i bollhavet. Pappan till födelsedagsbarnet lät hälsa att han skickar oss en faktura för outnyttjad lektid.

Jag antar att det är rimligt.I helikoptern.

Bilnapp

Jag tror visst att vi har råkat bilnappa avenypojkens (son till avenymamma) lastbil.

Whoops!Tillhör inte Spiderkid.

2-års kalas

Nu ska vi iväg på 2-års kalas som ska firas på Leklandet här i staden.

Förstår ni vilken träning det är att som förälder att hålla koll på sin unge bland rutschbanor, linbanor, stegar, stup, berg, dalar, bollhav... Pjuh!

Jag hörde nyss av en mammavän som också ska med på kalaset och hon har laddat med stretching och långsamma kolhydrater. Själv har jag värmt upp med lättare jogging och tigersalva i ljumskarna.

Kanske drar en steroidtablett eller två senare. Om det behövs.

På tal om kramar

På tal om kramar.

Måste erkänna att jag var lite nervös innan vi skulle träffa bloggarna i veckan. Ja menar - hur hälsa på någon som man känner fast ändå inte fast ändå gör man fast näe fast jo fa...

1) Ta i hand?
Det känns ju dock väääl formellt.

2) Köra glade-vinken?
Ni vet den där vinken som signalerar "hej hej vi hälsar inte i hand för det blir för högtravande men en kram känns för intim så jag viftar lite ryckigt med näven istället".

3) Eller helt enkelt kramas?

Som tur var slapp jag fundera några längre sekunder över hälsningsritualen för alla tre bloggarna - Egoina, Emelie och Andreas - öppnade stora famnen. Härligt tycker jag som gillar att trycka min överkropp mot andras.


Eggan.Emelie.Andreas.


Nattad

Både min son och min kille ligger och sussar sött sedan klockan 20.00.

Jag börjar undra vem det egentligen är som nattar vem av dom där två??

Nå väl. Jag ska slötitta på en film, ruva på en fis och krysta ur mig ännu en krönika.

Multitasking???Förföljd

Det känns som att defekta colaburkar förföljer mig.Igår. Omöjlig att öppna.Idag. Omöjlig att ställa ner.

Info

Min killes kompis har träffat en tjej.

Jag: Vad heter hon?
Min kille: Sofia tror jag.

TROR??

Vad hände med fullständigt namn, adress, ålder, familj, yrke, umgänge, eftergymnasial utbildning, intressen, eventuell bloggadress och antal vänner på facebook??? Va?

Killar har ingen känsla för vad som är viktigt.


Yum

Det här ser ju inte helt illa ut.


Liten vill vara äldre

Jag (till min son): Kan du säga hur gammal du är?
Lilleman: Ja.
Jag: Hur gammal är du då?
Lilleman: Tio.
Jag: Näe du är ju två år.
Lilleman: TIO!

?

Efter att ha ljugit om min ålder under halva min tonårstid så har jag viss erfarenhet av det där med att finputsa siffror. Nu försöker jag lära lilleman att man kan plussa på MAX fyra år, annars är det ingen som tror en.Hemma

Nu har jag varit hemma en stund och hunnit pussa på mina älskade killar ♥

Min kille har nattat lilleman och jag börjar just fundera på om han måhända har nattat sig själv på kuppen? Det är väldigt tyst från sovrummet.

Bäst att kolla.Utanför hotellet i Landskrona.Försöker göra en spexig hoppbild.Men kom inte riktigt upp i luften.

Eftermiddag i Kungälv

img_1577 (MMS)

Nu är jag på väg hem till Skövde igen. I eftermiddag har vi varit i Kungälv och träffat bloggaren/artisten/programledaren/snyggingen Andreas Wijk. Youtuba honom vettja. Gu va bra han sjunger! Jag garanterar ståpäls.

Ängelholm

Nu befinner vi oss i Ängelholm.

Det första vi mötte var ett par gigantiska brön med en korv mellan.
Efter bröstchocken mötte vi upp Emelie Ohlsson. Emelie driver en av Sveriges mest populära fotobloggar. I höst startar hon en tidning (som ska heta Shoot), hon håller i utbildningar, jobbar för Canon, fotar och ja... Har sitt egna lilla imperium helt enkelt.

Coolt tycker jag!
Läskigt

Helt plötsligt den här morgonen började jag och A-M känna lukten av rök på vårt hotellrum. Vi tittar ut genom fönstret och inser att det tokbrinner i huset mitt emot. En familj räddade sig upp på taket.

Nu är branden släckt och vi hoppas verkligen att alla som bor i huset mår bra och att ingen kommit till skada!


Update: Vi fick info om att alla som bor i huset mår bra och är välbehållna. Tur!

Egoinaträff

Oj vad roligt att träffa Egoina igår! Hon är som alltid lika go och trevlig.Vi började med mat och vin.Självklart måste man fota maten innan. De bloggare som inte gör det är inga riktiga bloggare. Ehum...
Egoina visade oss Landskrona.I en park låg ett stycke kurvor och vilade.Inte helt fel vy.

Vi chillade vid havet.Posade som bloggaren Foki.Och så den klassiska Egoinatummen i vädret.

Jo tack. Vi hade en well nice kväll med Egoina i hennes hemstad.

Idag ska vi träffa fler spännande bloggare.

Landskrona baby!

Nu befinner jag mig i Landskrona tillsammans med min kollega Anna-Maria.

Jo men visst, vi är kollegor serrni. Snart ska vi lansera något som jag hoppas att ni kommer gilla. Eller nej nej ÄLSKA! Mer om det när tiden är inne. Snart!Cool bil vi har roadtrippat i va? Det ser lite ut som att vi är iväg på hemligt uppdrag och har hela bussen full av avancerad (och kanske lite farlig) utrustning.Förbereder ett roligt möte på vårt hotellrum. Vi ska träffa Egoina. Tjoho vad roligt!Anna-Maria på sin sida dubbelsängen. Undrar om vi kommer hamna sked i natt? Tiden får utvisa.

Fruktansvärt
Jag blir så ledsen när jag tänker på att det finns människor som inte har mat för dagen. Vilken fruktansvärd ångest och smärta det måste vara att som förälder inte kunna ge sitt barn basbehoven i form av vatten, mat och medicin. Att se sitt barn svälta och tyna bort...

FRUKTANSVÄRT!
Läs mer här.

Packad

Nu har jag packat väskan inför en jobbtripp/konferensresa ner till Skåne.

Ni får se vart kosan burit av och med vem/vilka ikväll (eftersom mitt liv är så ospännande i övrigt så får jag passa på att cliffhamra te´t när jag kan).

Har tidsinställt några inlägg så länge.
Neeeej

Sak man inte vill ska hända när man är stressad och dessutom har småbarn hemma:

Att man spiller ut typ tiotusen nålar över köksgolvet.


Tillbaka

Min mamma har inte haft internet på två månader (fråga mig inte hur hon har klarat sig).

Men nu så.

Nu är nätet tillbaka och mamma har loggat in på facebook igen efter en tids frånvaro. Måste säga att det känns otroligt skönt att ha tillbaka mamsen i minifeeden! Så jag vet vart jag har´na.


Pinsam kram

Jag träffade en halvbekanting på ICA häromdagen. En person jag inte har sett sedan gymnasiet. Vi sa hej till varandra och efter hälsningen blev det omedelbart en onaturlig stämning. Skulle vi kramas eller inte?? Frågan hängde osynligt i luften.

Oj oj nu tickar hundradelssekunderna iväg här. Kramas eller inte kramas? Bäst att bestämma sig innan det blir pinsamt. Ja nej ja nej ja...

Till slut tog jag initiativet.

Jag böjde mig trevande fram med armarna utsräckta mot halvbekantingen och lät överkropp nudda överkropp. Responsen jag fick tillbaka var noll. NOLL! Man skulle kunna säga att jag omfamnade en pinne. En pinne med hår på.

Härligt.

Jag har upplevt naturligare situationer i mitt liv. Om man säger så.- It was well akward, säger Spiderchick med en häst i huvudet.

Livet

Äta miniköttbullar och bada i pool "dä ä livet" låter lilleman och hans kompisar hälsa.


Spiderkid vattnar

Spiderkid vattnar trädgården. Och sin mamma.

(Men jag veeeeet jag tjuter som en barnunge)


Godmorgon

I natt var en bökig och ganska sömnlös natt hemma hos oss.

Inte så roligt.

Jag vet inte hur det är med er, men jag och min kille är aldrig bästa vänner klockan 03.00 på morgonen. Tvärt om är vi redo att avveckla det som avvecklas kan bara för att cirka fem sovtimmar senare tycka om varandra igen.

?

Lustigt hur livet fungerar.Men herregu...

Här sitter jag i godan ro och tror att det är en helt vanlig måndagskväll och så pågår det ett DUBBELAVSNITT AV Real houswives of Beverly Hills på tv!

Nu blev det svettigt här.

Uj uj

Uj uj vilken sommardag vi har haft idag!

Vi har hållt oss på stranden mest.

Mariekexen var med såklart. Det är ju faktiskt lag på att ha med Mariekex till stranden. Om jag inte minns fel.Ångest igen

Det verkar som att det hör till mina helgnöjen att servera mig själv några skopor med ångest. Igår nojade jag mig över en incident på lekaplatsen tidigare i veckan.

Det var nämligen så att jag sprang efter en smitande lilleman och i all hast tryckte jag en annan mamma åt sidan genom att lägga handen på hennes rumpa.

- Oj förlåt mig, jag trodde att du var min kille, utbrast jag generat när jag insåg vems bakdel jag vidrört.

För i ögonvrån trodde jag verkligen att hon var min kille.

Kul. Skitkul.

Säkert superroligt för den där lilla mamman att först få en okänd hand uppkörd i röven och sedan bli tagen för att vara en man.Rumptallaren.


Hur fint?

Hur fin toalett har inte våra kompisar?
Man vill liksom bara sitta där på tjotta for ever and ever och njuta av blommor och fåglar.

Varför du inte ska snacka skit

Sex anledningar till varför du inte ska snacka skit om andra:

1) Du vill inte få ett skitsnackar-rykte.
Det osexigaste som finns är att ha ett rykte om sig som skitsnackare. Det finns helt klart roligare saker att vara känd för.

2) Du bli paranoid.
Så fort någon inte svarar på dina sms eller dina facebookmeddelanden kommer du undra om denne fått reda på ditt skitsnack. Så sitter du där med ångest och paranoja. Bättre då att ha samvetet rent.

3) Det säger mer om dig...
Mår du bra och trivs med dig själv känner du sällan behov av att prata illa om andra. Blir du upprepade gånger störd av människor i din omgivning bör du kanske se över om det är något du ska ändra på i ditt eget liv.

4) Det är döpinsamt att bli konfronterad.
Jag blev konfronterad en gång i tonåren efter att ha pratat illa om en bekant. Tro mig, jag har upplevt njutbarare stunder.

5) Du mår dåligt av det.
Det kanske känns gött för stunden att spilla ut lite skit här och lite skit där men i längden lämnar det en sur eftersmak. Det är roligare att säga snälla saker och ge komplimanger! Snällhet ger en skön känsla i kroppen.

6) Du vill inte att folk gör det samma bakom din rygg.
Eller hur?

Sovmorgon (men säg inget)

Idag sov jag och lilleman till klockan halv tio. Halv tio!

DETTA FÅR PÅ INTET SÄTT KOMMA FRAM TILL MIN KILLE.

Han gick nämligen upp klockan sex för jobb. Får han reda på att jag låg och vältrade mig i sömn halva förmiddagen är det något han kan vända emot mig när jag minst anar det.

Min kille kommer så att säga ligga plus på martyrkontot = nackdel för mig i vardagen.Do not tell about sovmorgon!