No poo

När jag för några dagar sedan skrev om mitt håravfall tipsade någon om "no-poo", en metod som går ut på att undivka schampo och istället tvätta håret med naturligare grejer.

Många menar att deras hår/hårbotten har blivit mycket starkare, friskare och mer välmående sedan de slutat med kemikaliepreparerade schampon. Man tappar mindre hår och behöver inte tvätta frippan lika ofta, tydligen.

Eftersom jag inte har lust att vara flintskallig lagom till jul tänker jag att no-poo kan vara något för mig, balsamvarianten låter najs. Någon här som har testat? Har ni tips på bra och sunda balsam?

Lady Dahmer är förresten en utövare.Kommentera gärna!
Ida

På lockig. se står det hur du använder balsammetoden, men det finns även en checklista på vad produkter får/inte får innehålla. Så kolla där! Ett annat tips är att bli medlem i No Poo - Vi som inte använder schampo, på Facebook, för där har det nyligen getts en massa tips på godkända och bra balsam (jag tvättar själv håret med ägg, så jag kan inte ge dig några tips).

2011-08-29 ♥ 11:55:05 » URL: http://menidaaa@blogspot.com
moa

Hej! Jag har vart schampoofri sen årsskiftet och jag tycker det funkar superbra! Det krävs lite inskolning för håret men jag tycker absolut mitt hår känns bättre. Jag hitta allt jag behövde på www.lockig.se, där balsammetoden beskrivs! Lycka till och välkommen till den goda sidan ;)

2011-08-29 ♥ 12:00:20
LADY DAHMER | postpartiarkal feministfitta

åh åh åh det finns så mycket jag vill lära dig!Mitt favvobalsam är:

- änglamark

- naturelleVIKTIGT ATT KOMMA IHÅG:

balsamet får inte innehålla något av följande:

- mineraloljor (typ paraffin, petrolium och det finns andra namn också)

- silikoner (allt som slutar på -cone eller -xane i innehållsförteckningenVälj gärna balsam för fint hår eller fett hår. (det ska inte vara vårdande för det är för fettigt. Vårdande kan du ha på längderna sen)GNUGGA/MASSERA ORDENTLIGT! minst två minuter ordentlig skalpmassage. Då blir det rent. Ha i mycket balsam. Låt det sitta kvar i tio minuter om du kan.SKÖLJ ORDENTLIGT! När du tycker att du är klar. Skölj lika länge till. Hård stråle.Sen finns det massvis med andra metoder! Äggtvätt, bikarbonat osv. Jag varierar lite mellan alla. OH! Världens bästa inpackning SMT är super för torrt och trött hår.Och om du tappar hår; köp rosmarin eterisk olja och ha i tio droppar varje gång du tvättar håret. Det ökar blodcirkulationen.jaja. jag har massvis med recept och tips under min no poo kategori./uppspelt(thänx for the länking)

2011-08-29 ♥ 12:20:52 » URL: http://ladydahmer.se
LADY DAHMER

det kan ta ett tag innan man hittar snitsen så ge inte up på en gång. Många gör nybörjarfel som att inte massera tillräckligt eller skölja bra.

2011-08-29 ♥ 12:21:43
Ellen

Precis som ovanstående människor så har jag hittat all information på lockig.se. Har hållt på med BM (balsammetoden) i ca 2 år, och märkt av en himla skillnad! Har galet tunt och lättslitet hår normalt, men har fått mycket starkare och friskare hår genom att undvika silikoner och dylikt.Rekommenderar starkt detta! =)Good luck!

2011-08-29 ♥ 12:21:50
Förvirrade Morsan

jag testade balsammetoden ett tag, men mitt hår kommer inte specielt bra överens med balsam så jag skippade det efter ett tag... jag hopas du hittar nåt som funkar =)

2011-08-29 ♥ 12:26:17 » URL: http://nextpage.blogg.se/
therése

Hej spajder,

På lusch finns det massa bra alternativ på schampo och balsam som innehåller naturliga ingredienser, är skonsamt för håret och är ekologiskt. Ett stort plus är att deras produkter inte heller är testade på djur.Jag använder ett balsam därifrån som kommer i kakform. (som en tvål) Jättebra, och gör dessutom håret mer lättformligt =)

2011-08-29 ♥ 12:46:25 » URL: http://regnat.blogg.se/
Marie

Mitt hår och min hårbotten mår kanon, jag tvättar håret med schampo och balsam typ varannan vecka. Aldrig behövt tvätta oftare. :) Vilket är SKÖNT då mitt hår är så jävla drygt att handskas med att jag inte skulle orka med det vareviga dag.

2011-08-29 ♥ 12:54:52 » URL: http://kritsaft.blogg.se/
Ina

Jag använder schampon som inte innehåller skit. Är småföretagare i lappland som gör dem. Använder björkschampo från www.naturmagi.se men har också provat från www.naturskon.se . Det senare fick mitt hår att tova sig lite mer än vanligt. Det innehåller i alla fall inga mineraloljor och annat skit och är jättebra. Mitt hår blev väldigt slitet och tungt ett tag men nu mår det fint igen!

2011-08-29 ♥ 12:56:22 » URL: http://snowstars.blogg.se/
Bea

En kompis har på sin blogg skrivit om hur hon använder balsammetaoden, läs; http://thatigers.blogg.se :)

2011-08-29 ♥ 13:04:22
j

kolla in min piercingshop om du vill :) om du själv inte har hål kan du alltid köpa till någon i en fin present. ursäkta min reklam. kram

2011-08-29 ♥ 13:12:08 » URL: http://kallasjessika.blogg.se/
anni

Hm.. vill vara pepp, men är lite skeptisk.. Ja alltså inte till schampoo som inte innehåller paraben för det skyr jag som elden.. Men balsamsmetoden.. Ska bli skoj att höra hur det går, om det går bra ska jag testa jag med! =)

2011-08-29 ♥ 13:12:39 » URL: http://releaseme.blogg.se/
iA

Jag testade ett tag men gav upp, antagligen pga av fel balsam då,eftersom det baa blev fetare och fetare och fetare.. (har även testat att inte tvätta håret alls, under ca två veckor, för att det skulle normaliseras ,men icke)Nu är ju håret lite schizofrent o inte riktigt sig självt ändå, under preggotiden, så kanske tar nya tag sen, när bebis ploppat ut istället <3

2011-08-29 ♥ 13:14:06 » URL: http://www.iaiam.wordpress.com
Isa

Jag tappade sjukt mycket hår för ett tag sedan, till och med min frisör sa det. Jag drog ständigt av flera hårstrån åt gången och vi ska inte tala om hur hårborsten såg ut! Nu har det lugnat ner sig lite men tänk på detta innan du köper massa onödiga produkter: Stress? Vikt upp eller ner? Sen i vissa perioder tappar man helt enkelt hår=naturligt. Eller dåliga värden. Jag har exempelvis dåligt järnvärde..

Hursom, mitt löste sig tillslut genom att jag helt slutade tänka på det.. ;)

2011-08-29 ♥ 13:16:51
spiderchick

Isa: Jo jag tappar hår i perioder. Så det kan absolut ha med typ stress/oro och sånt att göra.Men när jag började läsa om den här metoden så fick jag värsta avsmaken för schampo. Har liksom inte riktigt fattat vad det är för ämnen i tidigare.Kan ju ge metoden en chans, annars får jag väl gå tillbaka till det gamla vanliga hederliga :-)ha det gott!

Moa

2011-08-29 ♥ 13:28:49
L

Jag kör med bara balsam och inpackning. Mitt hår är ju väldigt lockigt, tjockt och torrt så för mig har det blivit mycket bättre. Jag tycker du ska prova! Funkar det inte så funkar det inte men då vet du :)

Jag tvättar med ett skitbillig balsam som kostar typ 8:- flaskan för 250 ml o sen loreal´s inpackning för färgat hår, den finns med på lockig.se

Lycka till!

2011-08-29 ♥ 13:29:11
Brötis

Hmm, tappar man mycket hår så ska man kanske se över sitt Hb-värde. Järnbrist är en trolig orsak, precis som Isa nämner.

2011-08-29 ♥ 13:36:24 » URL: http://www.brotisen.blogspot.com
Ida

Sen kan det vara bra att tänka på att inte använda en plastborste när du borstar håret, för det sliter så mycket. Använd en borste med svinborst! När jag använder plastborste så känns det som att jag sliter av halva håret och att det hamnar på borsten i stället.

2011-08-29 ♥ 13:37:30
Brötis

(Fast inget ont om balsammetoden alltså, låter vettig.)

2011-08-29 ♥ 14:01:11 » URL: http://www.brotisen.blogspot.com
ida - konst

tvätta håret med bikarbonat och skölja det med en blandning av en del äppelcidervinäger och 10 delar vatten efer tvätt ska tydligen va super med :)

2011-08-29 ♥ 14:20:24 » URL: http://myblueworld.blogg.se/
Anonym

Jag kör balsammetoden och mitt hår har bivit mycket tjockare sen jag började..på lockig.se finns det listor på schamppon som är ok, balsam och inpacckningar =)

2011-08-29 ♥ 14:21:03
Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

JAg har aldrig testat no poo till håret men däremot som ansiktsvård. Alltså tvätta med olivolja och smörja med morotsolja och det har förändrat mitt liv! har aldrig haft så fin hy (möjligtvis när jag var bebbe höhö)

kram

2011-08-29 ♥ 15:05:55 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se/
nea

Jag körde no-poo i 2,5 år, tvättade var 2-3:e månad och mitt hår blev så fint och i så bra skick. Har tunt nordiskt hår som annars lätt blir slitet. Mitt bästa tips, speciellt i början när håret är rätt fettigt, använd barnpuder! Funkar jätte bra om man är ljushårig och betydligt skonsammare än torrschampoo! Lycka till!

2011-08-29 ♥ 15:50:49 » URL: http://frokennea.blogg.se/
Alexandra

Jag använder iofs både schampo och balsam, men mitt tips är Naturelle Berry Fusion eller Soft Honey. Jag använder båda sorterna sedan 3 veckor tillbaka och mitt hår har gått från att vara torrt som fnöske som trillar av skallen jämt till att helt plötsligt vara silkeslent och jättehärligt! Med berry fusion luktar det dessutom jordgubbar i flera dagar!

2011-08-29 ♥ 16:02:12
Nina

Jag har testat en del ekologiska och naturliga hårvårdsprodukter. Mitt hår blev väldigt fint och glansigt men min hårbotten var däremot inte lika glad. Tillslut kliade och brände den så mycket att jag fick köpa ett dyrt och kemikaliespäckat schampoo hos frisören. Vet inte om jag gnuggade för dåligt eller om jag var allergisk mot något men kul var det inte.

Är det någon som vet eller varit med om samma sak?

2011-08-29 ♥ 16:42:57
Anna M.

Jag har en kompis från Irak som säger att läkarna där avråder folk från att använda balsam, det gör att man tappar hår. Men för mig är det ett måste annars får ja trassel i mitt tunna hår. Ska du färga håret mörkt igen nån gång, som på passfotot? Har man mörkt hår så syns fett i håret inte lika tydligt.

2011-08-29 ♥ 16:54:50
matilda

jag kör på JR Liggets schampootvål... som är ett koncentrerat schampoo med endast naturliga ingredienser. man behöver inte använda balsam då heller eftersom hårets naturliga oljor håller håret friskt. typ. här är en länk till nån som förklarar bättre än jag: http://www.simplynatural.se/a.asp?cidx=808&cidy=0&id=2019&page=completehur som helst så funkar det skitbra o mitt hår mår bättre än nånsin :)

2011-08-29 ♥ 17:18:43 » URL: http://annaclaratilda.blogspot.com/
matildaglömde skriva att JR Liggets schampootvål finns att köpa på ica maxi och ica kvantum :)

2011-08-29 ♥ 17:19:27 » URL: http://annaclaratilda.blogspot.com/
Mikaela

Jag kör nopoo! Något som är väldigt viktigt som du inte får missa är att använda ett "sista shampoo" :) www.nopoo.se är en väldigt bra hemsida med information om olika hårtvättsmetoder och recept osv. Själv har jag testat mig fram lite och har nyligen kommit fram till att äggtvätt + sur efterskölj varvat med wo(water-only) är det som passar mig bäst!

2011-08-29 ♥ 17:33:32
Sandra

härliga/fina spajjder! :d

2011-08-29 ♥ 18:00:27 » URL: http://damii.blogg.se/
Cec

Jag kan också rekommendera no-poo, och skriva upp mig på att lockig.se är allt du behöver för att börja! Slutade för ca två månader sen med shampoo och nu börjar det äntligen te sig! Så man får verkligen inte ge upp snabbt, men det är värt väntan, man sparar pengar och räddar naturen och håret i en vända! :) själv använder jag the body shops balsam för torrt hår, inte så bra som tvätt då det äe ganska drygt men det vårdar superbra! Kram

2011-08-29 ♥ 18:10:03
Tilda (designokrati)

Jag har varit utan schampoo i drygt tre år och trivs fortfarande lika bra med det! Tvättar bara med schampo om jag fått något styggt i håret som inte går bort annars. Jag började med balsam vilket fungerade rätt länge men sedan knappt ett år tillbaka använder jag nästan bara bikarbonat+äppelcidervinäger eller ägg+äppelcidervinäger. junesabstracts.blogg.se är en skitbra blogg med mycket fokus på no poo. Lycka till Spajder!

2011-08-29 ♥ 18:53:31 » URL: http://designokrati.mellergardh.se
katrin.a

eller köp dig lite "dyrare" produkter utan kemikalier helt enkelt.

finns ifrån kevin murphy, davines, lush, etclycka till!

2011-08-29 ♥ 22:50:07
Emma Svensson

Jag provade no-poo i sex veckor, o jag tvättade håret med vatten varannan dag, o ägg en gång i veckan:) För mig funkade det riktigt bra, iallafall i slutet. Men sen skaffade jag dreadlocks, o jag tror inte det är bra att tvätta sådanna med ägg:P

2011-08-31 ♥ 19:05:32
Linda

Hej! Det är lite trixigt att hitta produkter som är godkända, men kika på lockig.se, där finns listor med balsam som inte innehåller allt det dära som det icke får göra. Jag provade balsammetoden under 3 månader. Och håret mådde bra minsann, blev mjukare och inte lika torrt och dant! Men inte min hårbotten den blev flagig och kliig. Nu har jag återgått till schampo (dels pga hårbotten men också för att det är lite tidskrävande att joxa med balsam) men snällare schampon utan SLS i(weleda har ett bra Calendula babyschampo som tar väl hand om mitt tunna tunna hår).

Men när jag väl använde mig av balsammetoden så tyckte jag att Wackra från apoteket var bra, och Respons med oliv. Lycka till! Vore kul att höra vad du tycker om det hela när du provat en tid :) Tack för en supertrevlig blogg!

2011-09-01 ♥ 10:13:25
Sandra

Jag kanske har dålig humor, men här sitter jag och fnissar hejdlöst åt namnet no poo!

2011-09-01 ♥ 14:27:04
spiderchick

Tack för tipsen kära ni och Sandra, ja det är ett roligt namn ;-)/S

2011-09-01 ♥ 14:32:06
Gudrun

Jag no-pooade i två månader för nått år sen och har sedan dess helt slutat med starka shampon och svårborttvättade ämnen i håret. Tvättar numare en gång i veckan och det har aldrig varit finare. Balsammetoden fungerade inte perfekt på mig, men det startade en medvetenhet som jag haft mycket nytta av.

Två bra, billiga balsam som är lätta att hitta är Änglamark sensibel balsam (coop) och Neutral balsam, lycka till!

2011-09-03 ♥ 09:52:48 » URL: http://rudgungudrun.blogspot.com/
Ida

Jag kör balsammetoden sedan maj i år och det funkar skitbra, men var noga med att skölja ur balsamet ordentligt efteråt så hårbotten inte blir fet. Och gnugga hårbotten ordentligt när du kletar in det. Lite extra balsam i topparna brukar jag köra också och där behöver man inte skölja ur lika noga. Sista sköljet med kallvatten (om man vill, bra för att hårstråna ska sluta sig och bli mindre porösa och slitna).

2011-09-03 ♥ 14:19:23 » URL: http://annaidaproject.wordpress.com/
therese

Hej tjejen!

Jag har precis startat en Faceook grupp för alla oss som är nyfikna på, eller redan kör No poo/balsammetoden. Gilla gärna sidan och bidra med dina erfarenheter, tips och bilder!

https://www.facebook.com/pages/No-poo-H%C3%A5rv%C3%A5rd-utan-schampo-och-naturlig-hudv%C3%A5rd/139622872814010Kram Therése

2011-12-08 ♥ 12:59:21
maria

Hej

Jag har bara no-pooat i snart två veckor nu men är sjukt nöjd.

Innan det så tappade jag massa hår och fick tvättade minst varannan dag detta förutsatte att jag inte visstades bland folk dag två;-)

Tvättade ur håret med sista schampo, sen har jag använt Ägg håret höll i fyra dagar :-)

Sen tvättade jag det med balsam vilket inte fungerade så bra för mig =FETT dagen efter.

För två och en halv dag sedan tvättade jag med bikarbonat+balsam avslutade med citronvatten det ser fortfarande nytvättat ut:-d

Gå in på no-poo oh få tips och ideér

2011-12-14 ♥ 09:56:03
My

Har testat balsam metoden men tyckte man blev mer fet än ren i håret, övergick till att göra egna schampo tvålar istället. men jag har ju hållit på ett bra tag nu så man har lärt sig en del tipps och trix med tiden :)

2012-01-23 ♥ 19:30:37 » URL: http://my-luxurysoap.blogspot.com/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback