Resa med liten

Hej!

Jag och min mamma ska resa till Kreta med min son i början av september. Han är 22 månader då vi ska resa och nu undrar jag om du har lite tips på hur man reser med småttingar?!

Svar:

1. Rusta för krig på planet.
Eller nja. Kanske inte krig. Men rusta upp! Plocka med allt lillen möjligen kan tänka sig mutas med. Böcker, leksaker, kritor, festis, kex, chips... Nöden har ingen lag.

2. Släpp lös.
Barn är som små kalvar och måste få spritta loss med jämna mellan rum. Låt kidet löpa en smula i mittengången på flyget. Hellre en tyst unge i rörelse än en unge som sitter fastspänd och skriker. Men var självklart uppmärksam så att ni inte stör personalen eller övriga passagerare!

3. Skipp the rutins.
Vi skippar rutinerna när vi är iväg. Det blir bara stressigt om allting ska vara precis som det är hemma fast borta. Ta dagen som den kommer.

4. Gör det lätt.
Planera in aktiviteter som är roliga för både stora och små. Att dra runt på stan i hettan eller besöka ömtåliga museum kanske inte är så roligt för lille barnet plus att man som förälder förvandlas till en "nej inte göra si inte göra så" person = tråkigaste typen av förälder.

5. Crejvings
Vi reser inte iväg utan flera liter välling i bagaget. Den är megaimportant! Bara vi kan fullkomligt bada i välling så löser sig allt annat. Du vet vad ditt barn crejvar.

Enda knusslet...
... på våra resor brukar vara restaurangbesöken. Vår lille har oftas sin fläskfilémedaljong överstökad på fem minuter. Jag och min kille får sålunda äta jädrigt fort och/eller i omgångar. Lite trist, men what the heck. Snart kommer dagen då lilleman vill  äta och konversera for ever.

Lycka till och ha det så roligt på resan!Lilleman. Här på långresa ända till Falköping.

Kommentera gärna!
APAN SATT I GRANEN | Bojkotta skönhetstävlingar!

Vi har gjort ett par resor med barn. När vårt första barn var 5 månader stack vi till Dominikanska Republiken i två veckor. Ett halvår senare for vi till Brasilien.Det är betydligt enklare att resa med ett barn, vår erfarenhet är att en resevagn typ Maclaren men fullt liggläge gör susen.Våra barn har knappt förbrukat några kläder när vi varit ute och rest, vi har klätt dem i något för stora t-shirts vilket även har skyddat bra mot sol. Ett annat tips är att ta med resorb, vätskeersättning.

2011-08-19 ♥ 14:10:55 » URL: http://apans.se
spiderchick

Bra tips!MIn erfarenhet är även att barn är sååå mycket mer flexibla än vad vi vuxna tror. Dom anpassar sig snabbt :-)kram

S

2011-08-19 ♥ 14:19:00
Martina Karlsson

Åh, vilket bra inlägg! Vi åker till Kreta på torsdag med våran 17 månaders tjej.

Är lite smått nervös faktiskt över det mesta, men som du säger, de är ju så flexibla så det mesta löser sig.. =)

Vi har hyrt ett babypaket i samband, där det ingår sulky, barnstol och resesäng, och nu har vi tagit reda på att sulkyn inte har någon suflett, och den har säkert inte liggläge heller, så det ska ju bli... spännande.. =)

2011-08-19 ♥ 14:24:31 » URL: http://www.martinak.bloggplatsen.se
Maria

Hej. Vi var på Kreta i juli och efter några dagars ätande i ultrarapid/ ensam ätande med en 18-månaders som inte har ro att sitta still, tog vi med våran lilla DVD till middagen och det fungerade strålande. Glad pojke som tittade på Pippi och nöjda föräldrar som fick äta middag tillsammans i mer humant tempo. Nu är det inte alla barn som gillar film, eller alla som har en lite dvd, men om så är fallet kan jag verkligen rekommendera detta.

2011-08-19 ♥ 15:56:04
Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Och som den barnsjuksköterska jag är så måste jag påpeka att man ska välja semesterorter där det finns goda förbindelser till sjukhuset om det händer något ;)

2011-08-19 ♥ 16:13:23 » URL: http://spindeltjejen.se
M

Min erfarenhet är att grekerna är väldigt barnkära,barn är väldigt grekvänliga, there you go.....nema problemas!!!!!!!m tre ord på vägen: Det blir inte alltid som man tänkt sig, möjligtvis bättre!!!

Enkelhet,alla barns bästa vän.

FLEXIBILITET!!!!!

Sen är du hemma!!!!:)))))

2011-08-19 ♥ 18:38:14
michaela

Ända till Falköping? Enda hoppas jag, hehe.// Svenska språkets självutnämnda språkpolis.

2011-08-19 ♥ 20:51:45
Ingela

Bra inlägg där! =)

Jag ska oxå till kreta i början av september.

2011-08-19 ♥ 23:35:16 » URL: http://starish.blogg.se/
Lenkan

Det var jag som ställde frågan till Spajder, och jag är grymt tacksam för svaret! Och för alla andra tips ni skrivit här. Tack tack tack och åter tack!PS/ Michaela din språkpolis, det heter faktiskt ÄNDA till Falköping! =)

2011-08-20 ♥ 08:04:10 » URL: http://lenko.blogg.se/
Saras, Tuvas och lilla oktoberräkans liv

Bra råd! Grejen är ju den att man får ju räkna med att det inte är som att resa själva, MEN (det som var mitt argument till min kille när jag ville åka på charter när Tuva var 1 år) det är väl trevligare att springa efter ett barn runt en pool eller i en restaurang än att den vecka skulle vart en helt vanlig jobb/föräldraledig vecka hemma?! Sen att det inte blir den "vila upp oss semester" som det hade blivit utan kid en helt annan sak.Våran resa blev iallafall en av de topp bästa! Varje kväll efter att lillan somnat inne på hotellrummet (hon vägrade att somna i vagnen på kvällarna så sena restaurangbesök var ju att glömma) så hade vi köpt med massa gott upp till rummet och satt på balkongen och njöt med ett glas vin. :-)

2011-08-20 ♥ 11:58:42 » URL: http://www.sarasliv.se/
julia

1 sitt llängst fram i planet, då har ni lite extra utryme vid fötterna vilket kan bli en lekhage fär lilleman !'

sedan på resturangerna, ta med färgpennor papper saker att underhålla honom med, bamseklubb är nog ett måste för er, finns massor av "klubbar" som anordnar barn kväll med massa kul för banen tex köra omkring i små bilar mm

2011-08-20 ♥ 18:44:40
Jane l COCONUT

Nejmen, vad roligt! Vad gjorde ni hemma hos mig?? :D

2011-08-20 ♥ 19:35:19 » URL: http://coconutwonder.blogg.se/
Miss Misschief

Ett annat tips för flygresor är att ta snöre och knyta fast i leksaker/nappar/allt som kan tänkas kastas och sen knyter man fast andra änden i armstödet. Bara att dra upp det som "råkar" falla ner.

2011-08-20 ♥ 21:50:41 » URL: http://miss-misschief.blogspot.com
Lenkan

Åh tack för mer tips!

2011-08-20 ♥ 22:51:04 » URL: http://lenko.blogg.se/

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback