Rökning inomhus

Jag vill börja med att skriva att jag INTE har något emot rökare. Alls. Alla får göra vad de själva vill. Men. Till ämnet.

Minns ni när det var tillåtet med rökning inomhus? På fik, klubbar, köpcentra, överallt. Det minns ni nog för det var inte så himla länge sedan. Det känns sjukt att tänka tillbaka på!

Efter en enkel fika på stan var jag tvungen att tvätta mina kläder, inklusive trosorna (nåja), för att de stank så mycket rök.

Varje gång jag kom hem efter en utekväll på Bogrens (på den tiden Skövdes enda uteställe) luktade jag som en hel Marlborofabrik och hade minst ett cigghål i partylinnet. Det var inte heller helt ovanligt att på dansgolvet få en glödande fimp i håret som snabbt svetsade bort en eller flera viktiga delar av frisyren.

CraZzzy!Spiderchick tänker tillbaka på crazy tider.

Kommentera gärna!
michaela med bebis

det känns verkligen mycket konstigt att tänka tillbaka på. hur kunde det vara okej så länge? när jag var liten rökte min pappa inomhus. och i bilen. hur sjukt är inte det?

2011-08-30 ♥ 15:01:14 » URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Jennie | Om gyllene år

Ja, det är ju egentligen helt galet. Och folk rökte hemma, inne överallt, kompisars föräldrar o så. Det var ju inget konstigt på det glada 80-talet (och tidigare) Och i bilen! Fyfan vad äckligt. Min kille tände en cigg i bilen för ett tag sen när vi åkte långt o han inte kunde stanna och var superröksugen antar jag, och blä vad jag började må illa. (fönstret var såklart jätteöppet) Och ja, jag röker själv. Men bara ute :) Och inte i köer, nära folk eller så, försöker faktiskt gå undan så mycket jag kan.

2011-08-30 ♥ 15:03:26 » URL: http://herregu.blogspot.com
JHH

Jag var i Österrike för ca 3 år sedan och där är

Det fortfarande tillåtet att röka på många ställen. För oss svenskar var det ibland lite jobbigt, man är ju inte van vid det.

2011-08-30 ♥ 15:07:43 » URL: http://jhh.blogg.se/
Lou

Sekunden innan jag läste ditt inlägg lirkade sig följande tanke in i mig: kanske jag ska gå och köpa cigg!

Har varit rökfri nu 1v och vill absolut INTE börja igen och vips hamnar jag på din sida där du skriver om just rökning. Tecken. Var rökfri. =)

2011-08-30 ♥ 15:13:20 » URL: http://saganas.blogspot.com/
isabelle

Hade inte börjat hänga på krogarna då det var tillåtet i Sverige. Men när jag var i förra året Paris tre månader blev man väl utsatt för rökstanken. Inte att de rökte inomhus på restaurangerna så mycket, men de jag bodde hos. Och på alla hotellrum. Sen var det ofta som en fog på uteserveringarna - betydligt värre än i Sverige. Huvva. För själv har jag inte ens testat röka. Ens lite.2011-08-30 ♥ 15:25:44 » URL: http://web.me.com/isabellemaria
Linda

Jag röker själv men kan även jag tycka att det är riktigt jobbigt med rökning inomhus. Visst, när jag är utomlands kan det ibland vara gött att sitta inne på en liten krog och tända en cigg, men just dansgolvet, restauranger, små fik osv... Nä. Blä.

2011-08-30 ♥ 15:28:05 » URL: http://hellolinda.blogg.se/
Marlene

Jag veeet! Helt sjukt. Så många kläder jag haft som blivit förstörda pga. brännmärken efter cigg. Trots att jag rökte på den tiden så var det skönt när förbudet kom.

2011-08-30 ♥ 15:34:36 » URL: http://marlenejonsson.blogg.se/
Matilda

Jag är rökare men lyckligtvis förbjöd de rökning inomhus innan jag fyllde 18. Så glad jag var för det! För att röka inomhus är ungefär det värsta jag vet. Jag kan till och med bli irriterad på de som röker på konserter bara för att det känns som att man kommer få deras glödande cigg i ögat och så är det bara allmänt irriterande.

2011-08-30 ♥ 15:38:09 » URL: http://matildaevangeliet.blogg.se/
Annele - Småbarnsmammas vardag

Dom gamla goa tiderna (skämt o-sido).. Skulle man ut så var det som att gå in i ett rökmoln på många ute ställen förr, lite synd om icke rökare faktiskt!

2011-08-30 ♥ 15:53:21 » URL: http://mammapappatroll.blogg.se/
Emma

Jag vet, det är helt galet! Blir lika chockad varje gång jag är utomlands och personerna vid bordet bredvid på restaurangen börjar röka.

Och Lou- jag hejar på dig, du klarar det!

2011-08-30 ♥ 16:03:02
Förvirrade Morsan

oh, jag saknar det verkligen inte!

2011-08-30 ♥ 16:06:43 » URL: http://nextpage.blogg.se/
Freedomtravel

Det mest intressanta är att man själv ändrar uppfattning om vad som är "normalt", "acceptabelt" osv

2011-08-30 ♥ 16:19:26 » URL: http://www.freedomtravel.se
Bitte Kråkbo

Känner så väl igen det var ute och festade på Olins varje helg i Skara och jag stank sen rök överallt och jag rökade inte ens. Eller då man gick förbi någon med cigg i handen och blev brännmärkt!

2011-08-30 ♥ 16:58:39 » URL: http://www.lovemercury.se
anni

Ja det är helt sjukt! Men en positiv sak med att folk fick röka var att man inte kände den där ölmök-lukten som nu titt som tätt kommer fram när man är ute nu för tiden.

2011-08-30 ♥ 16:59:39 » URL: http://releaseme.blogg.se/
Sarah

Jag minns det väldigt väl. När jag började jobba efter gymnasiet så jobbade jag som bartender och jag mådde konstant dåligt av all rök, ögonen sved, näsan rann och man mådde allmänt dåligt. Ingen var gladare än jag när det blev rökförbud inomhus ca ett halvår senare..:-)

2011-08-30 ♥ 17:04:25 » URL: http://strimmoravmig.se
Surtanten

På tal om att ändra uppfattning till vad som är "normalt" och "accepterat" så ser jag verkligen fram emot den dagen då rökning förbjuds även på allmänna platser.

Tänk att slippa bli förpestad av vidrig, äcklig rökstank hela jävla tiden. Underbart.

2011-08-30 ♥ 17:19:12 » URL: http://iqpolisen.wordpress.com
已知 Mohammedi Al-debis™

hej hej :D älskar din blogg

2011-08-30 ♥ 18:14:46 » URL: http://mohammedialdebis.blogg.se/
snigelpickan

Monkitröjor <3Inomhusrökning känns stenåldern. Rökning i huvudtaget känns lite ute men som du säger; vill man röka (få lungcancer och dö i förtid) är det upp till en själv ^^

2011-08-30 ♥ 20:16:39 » URL: http://snigelpicka.blogg.se/
Marieh

Ja jag minns också, men jag har det tyvärr så fortfarande varje gång jag är hos svärmor. Jag älskar verkligen min svärmor på alla sätt och vis men hon röker både inne i huset och i bilen och jag fixar det inte riktigt, Det plus alla katter (är kattallergiker tyvärr) gör att jag sällan eller aldrig kan sova över hos henne längre :( Att min kära fästman dessutom har en allergi mot röken gör det ännu värre...

2011-08-30 ♥ 20:18:43 » URL: http://mariehsvardag.blogg.se/
Helena

Jaa usch! Tom på tågen så fick man röka! Minns hur jag satt på tåget som liten och tryckte trynet mot rutan i hopp om att den öppnade sig så man kunde kasta sig ut. Typ...Gillar din blogg! Har aldrig kommenterat förr men har dig på Bloglovin iaf;)

2011-08-30 ♥ 20:18:54 » URL: http://familjenlever.blogg.se/
Sanna

jag tycker att det är skönt att jag inte kommer ihåg så mycket faktiskt. Var hyfsat liten när lagen kom, alltså typ 12 tror jag så hade fortfarande inte upplevt det så mycket. Bara om man var på resturang. Nu är det ju helt sjukt, hur kunde man får göra det? Man blir ju helt chockad då man är utomlands, när folk sätter sig och röker inne xD Bästa lagen ever!

2011-08-30 ♥ 21:45:19 » URL: http://smartasanna.wordpress.com
Candy

Hm, vet inte om jag har något minne av det, men jag kanske var för ung för att gå på krogar då och så fanns det ju inget egentligt köpcentrum där jag bodde, så... däremot minns jag att kompisar och deras föräldrar rökte flitigt inomhus, i sina bostäder. Ganska ofräscht när man tänker efter. Liksom, fine, folk får väl röka om de vill, men det är inte så trevligt att det röks inomhus, där man ska bo. Eller i en trång lokal som t.ex. en klubb. Röker man kan man lika gärna gå ut och göra det. Det fungerade för mig när jag var rökare och tycker folk att det är för jobbigt kan jag berätta för dem att det är nyttigt med motion. :P

2011-08-30 ♥ 22:00:54 » URL: http://www.eye-candy.se
Victoria

Det där är ju hemskt! Jag har inget minne av när man fick röka inne i köpcentrum och sånt (jag kanske är för ung trots att jag är 26??. Hur i hela friden stod folk ut med att köpa kläder och annat som stank rök?? Men jag minns ju krog och restaurang! Det var fruktansvärt på krogen när man tänker efter. Jag minns hur jag inte kunde slappna av på dansgolvet. var hela tiden tvungen att hålla koll på rökarna runt omkring. fick även jag precis som du en hel del brännmärken på kläderna. Jag rökte själv på den tiden men jag tog aldrig med en cigarett ut på dansgolvet, om jag rökte satt jag still vid ett bord. Men vad hjälpte det när det ändå inte var några fler än jag som hade den respekten.

Men jag minns även hur det var när de TOG BORT askkopparna på krogen. då kände man istället alla svett och fislukter väldigt tydligt som tidigare hade dolts av all rök. det var nästan äckligare! Men även det har man väl vant sig vid idag.. hahaha!

2011-08-30 ♥ 22:12:25 » URL: http://sweetkaylee.blogg.se/
Kakan

Aa fyfaaaan.

Kommer särskilt ihåg när man kom hem från krogen o vaknade morgonen efter.

Håret stank, kläderna stank, bakfyllan vart 1000 ggr värre av all stank.. uää

2011-08-31 ♥ 19:03:31 » URL: http://kakan.se
Emmas Fotografi

Ja fy fan vad äckligt det var att vakna upp i bakfyllan och må skit + lukta som en jävla askkopp... Man ville ju inte ens vända på huvudet i sängen med risk för att känna äckelröklukten i håret...Fislukten på krogen var ju vidrig där i början men man vande sig ju rätt snabbt ;) Å andra sidan kanske folk inte klämmer iväg en äggmök lika ofta nuförtiden då alla kan känna odören ? ;)Jag minns rökrummen på sjukhuset... När tog de bort dem?

2011-09-01 ♥ 17:36:52 » URL: http://emmasfotografi.blogspot.com

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback