Spiderchick

Tecken på hyss
Man vet att ens unge har gjort ett hyss när han helt plötsligt börjar ropa ajjabajja ajjabajja till sig själv innefrån vardagsrummet.

Och nog var det ett litet hyss alltid.

Lilleman har målat med bläck på det vita vardagsrumsbordet.

Hur får jag bäst bort detta?? Våt trasa hjälpte föga.
Snigelpicka

Kemtvätt?virrpANNA

Kunde inte låta bli att fnissa lite trots hysset. Det är bra att han säger åt sig själv iaf! :) Total tystnad brukar vara klassisk tecken på hyss i vårt hus :)

Anna

Högtryckstvätt?

M

Jag har ett bra tips. Har ni Natusan våtservetter? Sånna som man torkar bäbisars rumpor med du vet.. Det slutade vi med när vi upptäckte att dom kunde torka bort permanent märkpenna från bordet. Liiite kemikalier i, antagligen.. Men dom funkar bra att torka bort bläck å tuschpennesträck med iaf.

Emelie

Galltvål funkar säkert! Testa :)

myaraq

gulligt att han liksom lämnade in sig själv-

fia

haha, vad kul att han kom på sig själv!

Gun

Vim kanske kan funka? Helst Vim Classic, det brukar ta bort det mesta.

Janika

Det finns ju sånna där dubbelsuddigum. Om du fattar vad jag menar? Ena sidan är för blyerts och den andra för bläck, vi fick såna i skolan minns jag. Men vanligt suddi kanske fungerar lika bra :)

Jeps

testa dutta en svamp med t-röd på fläcken, fick bort bläckteckningen från vita vardagsrumstapeten med det

Sofia - skräddaren

Hårsprej! Funkar även på tapeter och på barnet självt :)

Queen Tiara

Äh, det där är ingenting! Min dotter har målat väggar, bord, soffa, sängkläder, stolar, skåp, ja allt möjligt är fyllt med hennes "konst" här hemma. Jag försöker att inte tänka på när vi ska flytta ut och hyresvärden skäller ut mig för att ha förstört väggarna :S

Jag fattar inte var hon får alla pennor ifrån!

Jessica

Ja vim är det bästa! Tar allt, på väggar, möbler men inte tyg dock....Haha bra att han har koll på vad som ÄR ajjabajja iaf

Mia Elisa

När mina syskonbarn gör hyss blir det alldeles knäpptyst... Oftast hittar man ettåringen (väldigt tidig i utvecklingen) hoppandes i sängen eller högst upp på en köksstol på väg att hoppa ner. Han är inte så medveten om sina begränsningar om man säger så. ;)

Linda

Aceton a.k.a Nagellacksborttagning.

jenny

våtservetter för bebisrumpor tar bort det mesta! underbart att han ajjar sig själv, skrattar högt!

Malin

Aceton! Med risk för att lite färg från bordet försvinner

ung mamma till Julie

haha min dotter säger för sig själv

"nejnejnejnejnej" och så hytter hon med fingret.ungar är härliga :D

En Liten Emma

Har du provat sprit? Alltså sån handsprit som finns på apoteket, brukar funka på vissa svåra fläckar. Annars brukar vanliga våtservetter funka ibland också.

Maria

Jag kan inte hjälpa det, men gud vad gullig han e som säger ajabaja till sig själv.

Anonym

Hört att hårspray ska funka utmärkt! ;) Älskar dock att han säger till sig själv... Lilltjejen har börjat komma och hämta mig när hon gjort hyss... Ser oförstående ut och säger "oj" precis som hon just upptäckt vad någon annan gjort... Misstänker låsatskompis... ;)

Anonym

Handsprit :D

Matilda

Som två andra sagt: Vim! Eller Jif som det heter nuförtiden. Världens bästa rengöringsmedel, fungerar till allt. Används flitigt till tuschfläckar på vita bord på förskolan jag jobbbar på :)

Amanda

Haha men vilken sötnos! Säger åt sig själv! Barn är för goa

Janette

kolla med YES diskmedel.. tar bort det mesta :D

Jenny

Det går inte att sägas för många gånger: VIM! VIM! VIM!

Erika

Melaminsvampar eller vad de nu heter.

En vit och mjuk svamp som tar bort varenda fläck jag hittar här hemma.

Finns på städavdelningen på ICA Maxi :-)

En sådan borde alla ha hemma.

Anonym

aceton har funkat, eller typ nagellackborttagningsmedel :D

Ida

Sudd fungerar för det mesta!

elin

jag skulle provat ättika eller nagellacksremover..

Hedvig

Såg på rent hus från england igår där tog de bort pennmärken med hjälp av vanlig hårspray, lycka till.

Malin

Använder alltid vårservetter till sånt där!

Hannah

Haha, det är som min minibror, han ritade väldigt fint på pappas grå skinnsäten i bilen innan idag. Resulterade i en supernöjd 2åring och en mindre glad pappa!

Emma - I was on the moon. With Steve.

Tror att hårspray kan funka. Så länge det inte är obehandlat trä.

Snigelpicka

Nej! Inte aceton eller handsprit eller något sådant! Det kommer bli fläckar på bordet då! Har provat.

kat

sudd för bläck! Brukar ju finnas bläckpennor som har sudd i ena änden som det går att sudda bort bläck med.. borde väl finnas vanliga lösa sudd att köpa då också ::P

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

fniss...

Det här påminner mig om att jag ska göra huset pennfritt (alternativt köpa ett kassaskåp som du och förvara pennor där inne i stället för strumpor)

Har dessvärre inga bra tips på borttagning. Har du testat aceton? En fin duk över det där konstverket kanske vore något annars ;)

kram

ann

Nagellacksremover är toppen!!! Min 3-åring målade med vattenfast penna på sin vita säng... men allt försvann med det :)

Kristin

Testa libero våtservetter fick bort krita från vårt köksbord på så vis... Visste att de innehöll en del men inte rengöring för bord ;)

beciell

Någon föreslog aceton!AKTAAA..Jag och en kompis till mig lekte blindbock som små. Med nymålade naglar.VI härjade runt inne i mörkret och drog händerna längs väggarna utan att tänka oss för. Men nymålade naglar.. Hrrmmm.När vi tände lampan och såg allt nagellack fick vi ju givetvis panik (vad skulle föräldrarna säga) och tänkte ju att det mest logiska var att tvätta bort skiten med nackellack. Jo, det var ju effektivt. All färg försvann, både nagellacket och färgen från de nytapetserade tapeterna.Vi döljde färgfläckarna med teckningar som vi ritade i panik. Men hennes pappa anade ju onåd ganska fort och upptäckte vad vi hade gjort.. Han blev väl sådär glad typ. :-)

beciell

ojdå. Att tvätta bort skiten med aceton menade jag förstås*

Elsa

Prova tandkräm! :) Olika tandkrämer funkar olika bra, och jag vet inte om det funkar på bläck, men man får bort det mesta från en tapet med tankräm iaf :)

Emma

tror eller ej! Våtservetter för bebisrumpor funkar bäst till allt sånt! Trots detta är jag en hängiven användare av dessa, både till barnrumpa och hemstäd ;)

Milla

Jag brukar tvätta bort rödvinsfläckar och gulnade fläckar på fönsterbrädan efter blommor som fått för mycket vatten, med klorin. Där det är vita ytor funkar det med klorin. Annars vet jag inte om jag törs rekommendera det. Funkar nästan alltid för mig iallafall! :)

tjofftjoff

Haha, så skön unge! Testa spraya på nåt superstädmedel och låt verka ett tag.. :D

Linda

Ta lite klorin på en trasa, gnugga och vips borta!

♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Ajdå.... jag blir mer orolig när ungarna blir helt KNÄPPTYSTA. Då vet man att dom gör något dumt!

Johanna

På tvprogrammet "How clean is your house" idag fick de bort ett bläck-pennstreck på en läderväska med tack av hårspray... sedan våttorka! Kanske något att prova?

Louise - Mamma till William

Testa med ketchup eller coca cola! Har aldrig testat själv så kan inte garantera att det funkar, fick tipset av en bekant för ett tag sen. Men testa skadar ju aldrig :P Lycka till! Kram

alexandra :)

apelsinolja! :D

Fröken Svår

Hörde att lite tandkräm på en torr trasa tar bort kritor och målade mästerverk från tapeten i alla fall..

Kan ju fungera?

Sofia

Galltvål. Fungerade när min grabb målade hela vår vita malmbyrå från IKEA lila. Krävdes en del tålamod, men allt försvann

Knatti

Japp, aceton eller sprit (som ingår i många av ovanstående förslag om än indirekt) fungerar utmärkt. De är vad man använder på kemilabb för att torka bort när vi skrivit med sån penna. Om man använder aceton så blir de en slags hinna kvar, den kan man dock få bort med vanliga rengöringsmedel.Det finns även en vit slags svamp man kan köpa som tar bort de mesta på möbler och väggar etc. men tyvärr vet jag inte vad den heter. Ser ut som en sån gul svamp men lite kompaktare och kritvit. De är min bästa pryl som jag fått av pappa!

Ingela

Har du fått bort det??? Min kemilärare sa alltid "lika löser lika", dvs för att få bort oljefläckar så ska man ta annan olja (cykelkedjeolja kan lösas med vanlig hushållsolja), etc. Kolla vad bläcket är gjort av och se om det finns något medel som tar det. Jag själv hade provat aceton/bensin som finns i affären till detta.

Kati

Nu har ju du säkert bort fläcken för länge sen, men tänkte ändå tipsa om såpa (för framtida busstreck). På träytor funkar det utmärkt med såpa på en tvättsvamp (bara man inte gnuggar för hårt så det blir repor), har tagit bort många pennstreck och liknande på så sätt :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress