Solo matar

Jag hakar på BK:s inlägg. Läs det här.

Fick hem Solo i veckan.
Tillåt mig fritolka omslagsrubrikerna:

1) Vi ska lära oss att tänka som "han" och bli proffs på att dejta! Oh yea. Jädrar vad vi ska bli bra på att snärja karlarna.

2) Vi ska lära oss att ha sex efter vårt stjärntecken. Är du tvilling bör du undvika stenbockar och försök dig förijössenamn inte på några långa förspel för det är kräftans grej.

3) Vi ska haka på skönhetestrenderna som får oss att stråla. Det är viktigt att stråla med sin skönhet. Annars kanske du, hemska tanke, blir en i mängden.

4) Vi ska sno Olivia Wildes stil som har gjort total success. Kanske kan du göra samma succé? Ja, tänk vad populär och omtyckt du kommer bli bara du blir någon annan.

5) Vi får kolla in världens snyggaste män. Dreggla. Tråna. Drömma vått.

6) Vi får det avslöjandet om dietmissarna vi gör. Därför går DU inte ner i vikt. Solo har svaret.

Rubriker jag ser inne i tidningen:

• Snyggare och starkare - enkla förändringar.
• Sexet han drömmer om (i hemlighet).
• Så är du i sängen.
• Månadens skönhetsälsklingar.
• Heta dofter för heta tjejer.
• Tyd hans sexstil.
• Hur viktnojig är du?

Som tack för att vi lär oss hur vi ska tänka som en kille, bli snyggare, stråla mer, va som andra, undvika dietmissar och sexa till´et bättre får vi en lyxig proffsmascara, värde 139 kronor.

Jaa... Vad ska man säga?

Kommentera gärna!
Hanna

Så sjukt... Bojkottar redan dessa tidningar sen ett tag tillbaka för att innehållet är så genomruttet...Älskar att de har stavat Olivia Wildes namn fel på förstasidan också...

2011-08-17 ♥ 19:55:51
Brötis

Säger att jag läser inte Solo, någonsin. Inga liknande tidningar heller, ingenting blir bättre av dem.

2011-08-17 ♥ 19:56:48 » URL: http://www.brotisen.blogspot.com
spiderchick

Brötis: Jag prenumererar helt ärligt bara för att BK skriver sin sida där. Sedan tycker jag att skribenten Johanna Förlander är rolig. Men i övrigt häpnar jag över Solos sätt att mata läsarna med hur man "borde" vara./S

2011-08-17 ♥ 20:00:21
LADY DAHMER | en fantastisk blogg som alla borde läsa!

9 sätt att manipulera män på (Artikel i Vecko Revyn.)"Män är som schäferhundar. Klappa oss på huvudet så gör vi vad ni vill".Ett senare nummer: "Därför gillar inte män att städa; Vi vill inte ha vuxenansvar".Lägg därefter till det sedvanliga "Så har du sex", ett tjugotal anorektiska stilikoner/förebilder som hyllas och en allmänt dålig flicklektyr. Ser jag den skitblaskan i Ninjas rum om tolv år så blir det bokbål à la Nazityskland. (okejrå, tidningsbål) .

2011-08-17 ♥ 20:01:40 » URL: http://ladydahmer.se
therese

Oj vad jag köpte såna här tidningar när jag var yngre. Sist jag skulle resa så tänkte jag att det vore trevligt att ha en tidning att läsa, något måste ha hänt sen sist då jag köpte en Amelia och gillade det (en tidning som jag för några år sen, typ 4-5, avfärdade som tantig och tråkig när mamma hade den hemma). Bör tilläggas att jag fyllde 28 nu i somras, är det nu jag ska se mig som vuxen?

2011-08-17 ♥ 20:13:05
Sandra

Hej spider! Såg precis vilka som hade blivit nominerade i Blog Awards och insåg att du inte fanns med?! Så himla tråkigt eftersom du verkligen förtjänar det. Ville bara säga det och tacka för mycket bra läsning :D

2011-08-17 ♥ 20:19:42
Matilda

Jag och min klasskompis skrev faktiskt c-uppsats på det här ämnet, på hur tjejtidningar är en handbok i hur man blir en god flicka. Kanske inte världens mest grävande men väl värd en titt: http://www.uppsatser.se/uppsats/50c38a7cd8/

2011-08-17 ♥ 20:25:01 » URL: http://matildamf.blogg.se/
spiderchick

Sandra: Tack :-) Lite trist men jag var ju med i TVÅ kategorier förra året ;-)kram

S

2011-08-17 ♥ 20:30:12
Emma

Jag har, som en annan tjej som kommenterade, bojkottat dessa tidningar sen flera år tillbaka. Tycker det är så patetiskt med dem. Och folk undrar vart allas osäkerhet kommer ifrån?! Om man inte får tänka och tycka som man vill så är det klart man är osäker, då vet man ju inte vart ens ståndpunkt ligger. Gah, blir så trött på detta alltså. Kan inte alla bara sluta stödja dessa tidningar?

2011-08-17 ♥ 20:32:58 » URL: http://emjlssmycken.blogg.se/
Teresia

Även dessa tidningar bidrar till all skönhetshets som råder idag. Vi får ju absolut inte vara oss själva och gud nåde följa det vi själv tycker och tänker. Det viktiga i livet är att se bra ut och vara lika bra i sängen. Framtiden ser ljus ut för oss tjejer, med andra ord. NOT. Jag blir bara ledsen...När är det dags att vakna upp och inse hur många tjejer som faktiskt mår dåligt och inte har starka självbilder för att kunna se vissa rubriker som just bara det... Jag är glad över att jag är där jag är idag - inser vad som är viktigt i livet.(Och inte fan är det att vakna och se hollywoodsnygg ut och k*ulla min sambo under sängen)

2011-08-17 ♥ 20:45:15 » URL: http://hondenteresia.blogg.se/
anna

Kan hålla med dig till en viss del, MEN Solo till skillnad från många andra tidningar skriver mycket bra tips om självkänsla. Angående om "rubrikerna inne i tidningen" Många människor tycker det är intressant att läsa om sådana ämnen, och vad är det för fel med skönhetstips eller att få kolla in snygga män?

2011-08-17 ♥ 20:48:42
spiderchick

Anna: Det intressanta är att vi förväntas att tycka att allt detta är så jädra intressant. Varenda tjejtidning är till bredden fylld med skönhetstips! Ständigt detta "så här blir du vackrare, sminkar dig bättre, bli trendigare, blir sexigare" och samtidigt ska man lära sig tänka som en man??En handbok i hur vi ska duga.MÅNGA tidningar skriver om självkänsla, för att på nästa sida tipsa om hur du går ner i vikt eller blir mer vältränad - underförstått "du duger inte som du är, sträva efter ngt annat".Jag gillar att sminka mig, ha snygga kläder, se på snygga karlar - men jag tycker ändå att Solos omslag är anmärkningsvärt och plötsligt förstår jag varför många tjejer är så jädrans osäkra.OBS! Solo är inte ensamma boven. Det här är bara ett axplock av allt vi matas med dagligen.Kram

Moa

2011-08-17 ♥ 21:01:31
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

ja det vore sannerligen kul att se om dessa tidningar några nummer inte hade dessa rubriker på omslaget om de skulle tappa markant i läsare? Om deras läsare enbart köper deras tidning för just dessa specifika "artiklar" eller om de flesta bara bläddrar förbi dom eller kanske på sin höjd orkar lyfta ena ögonbrynet( fast det har jag aldrig fattat hur man gör..blir alltid dubbellyft).och det där med sex efter mitt stjärntecken..ska jag verkligen i bingen bläddra fram i tidningen och se så jag gör rätt..och herre min je tänk om karln min dessutom visar sig ha ett ickekompatibelt sextecken?Fast ja då kan jag ju iofs bläddra vidare till hur jag tyder hans sexstil och vilket sex han drömmer om..kram på dig spajder!

2011-08-17 ♥ 21:17:39 » URL: http://pyttis.blogg.se/
Mia

hur sorglig jag än tycker att människorna som skriver den här tidningen är(+ många andra liknande), är det inget emot vad sorgliga människorna som faktiskt köper den här skiten är. det konsumenterna vill ha, är det konsumenterna får. att människor vill läsa sånt här är för mig helt ofattbart.

2011-08-17 ♥ 21:38:26 » URL: http://miaengman.blogg.se/
Snigelpickan

När jag var 12-17 fick jag inte läsa de där tidningarna. Då var jag lite less på det då men idag är jag faktiskt glad över det... de skänker mig nämligen inget intresse alls i huvudtaget, men ändock märker jag att om jag ramlar över en sådan tidning, så påverkas jag på något konstigt vis ändå. Liksom "jaha, nähä, det här tyckte jag inte var så spännande, är jag konstig? Jag gillar inte att ha högklackade skor och vara feminin varje dag, oj då, något är nog fel"... så då får man passa sig! Därför köper jag aldrig sådana tidningar. Hur som helst SKITbra att sådant här lyfts upp. Det behöver lyftas upp tills det dör ut.

2011-08-17 ♥ 22:31:36 » URL: http://snigelpicka.blogg.se/
fia

som jag skrev till BK - jag föredrar grabb-tdningar. så härligt ironiska. palla tjej-hetsen..

2011-08-17 ♥ 22:37:55 » URL: http://sandstedt.blogg.se/
Puff

Tror inte att svaret ligger i att döma de som läser eller skriver tidningarna - det är ett problem på mycket högre nivå. Den typen av tidningar uppmuntrar oss till att bli en kvinna som är smal, snygg, smart, mammaledig, jämställd, har ett fräscht hem och bra jobb, orkar ha sex på nya sätt varje dag osv. men framför allt - en kvinna som har en man. Det är vad som stör mig. Allt ska handla om hur man får en man, eftersom självklart de allra flesta vill ha en relation så köper de tidningar som berättar hur det ska gå till. Att sedan verkligheten inte stämmer med reklamen är väl ingen nyhet.

Men en tidning ska ju vara underhållning, inte motsägande levnadsregler som skapar ångest. Tycker jag.

Så, bra inlägg, som alltid, Spider!

2011-08-17 ♥ 22:43:41
Pernilla

Jättefin blogg! Länkbyte? :)

2011-08-17 ♥ 23:16:23 » URL: http://pernillasorensens.webblogg.se/
Sanna

Jag säger bojkott! ;D

2011-08-17 ♥ 23:44:02 » URL: http://smartasanna.wordpress.com
Emma - I was on the moon. With Steve.

Jag läste en Cosmo en dag. Helt galen.

2011-08-18 ♥ 00:10:24 » URL: http://onthemoonwithsteve.blogg.se/
Sofia

Så jäkla rätt! Att vi står ut liksom!!

2011-08-18 ♥ 07:53:47 » URL: http://hennesvarld.blogg.se/
Ida

Hej!Jag och min pojkvän firar snart vår 2½-årsdag och då tänkte vi gå ut och äta någonstans i Skövde. Har du något tips på bra restauranger?Kram :)

2011-08-18 ♥ 08:13:30
spiderchick

Ida: Glädje!! Ni måste gå till Glädje :-)/S

2011-08-18 ♥ 08:24:41
M

Åh vad jag blir less! 2 ggr i veckan packar jag ner gamla veckotidningar och upp nya. Och VARJE gång så är det en hel hög med massor av sådana här "tips" i flera olika tidningar. Som SnigelPickan skriver, hur många tidningar med sånt innehåll köpte man inte när man var tonåring? Thank god för Egoboost! Btw, din blogg ger livet en extra kryddning. Just love it! Kram

2011-08-18 ♥ 08:45:37 » URL: http://barbaskon.blogg.se/
Ida

Oj, det var ett snabbt svar, tack! Då blir det Glädje då, någon maträtt du kan rekommendera? :)

2011-08-18 ♥ 08:55:53
Foto & livet som nybliven mor

tack för morgonskrattet =D

2011-08-18 ♥ 09:14:58 » URL: http://ninnzanlee.blogg.se/
M

Hur ledsen blir man inte ev den här artikeln? www.aftonbladet.se/wendela/article13465548.ab (hoppas jag fick med alllt) :)

2011-08-18 ♥ 12:01:14 » URL: http://barbaskon.blogg.se/
Moa

Åååh du är så klok! Du borde få starta en konkurrent till Solo & Frida & VR och allt vad de nu heter.. Size Hero Magazine kanske?

2011-08-18 ♥ 12:25:18
Lola

Jag hade en gång ett nummer av en FRIDA när jag var 12, 13 nånting. Och den ångesten jag fick av att läsa den... Jag kände mig helt exkluderad, det fanns ingenting i den som talade till mig som en jämlike.

Har genom åren läst ett enstaka nummer tjej-tidning då och då, men det är samma ångest oavsett hur gammal jag är.

För såna här tidningar vrålar ut samma budskap hela tiden: Du duger inte som du är! Kolla så många lyckade snygga tjejer det finns som du borde efterapa!

Hur tänker man om man fortsätter köpa nummer efter nummer? Mår man inte lite dåligt varje gång man läst?

För FRIDA och VR mfl kommer alltid att sälja nummer på tjejers osäkerhet.

2011-08-18 ♥ 12:35:52
Ellinor

Tycker att varje SOLO-tidning handlar om precis det där; sex, dejting, vikthets och ytligheter. Finns nog med sånt i verkliga livet :)

2011-08-18 ♥ 13:12:54
Cornelia

Den lyxiga proffs mascaran är dessutom exakt samma lyxiga proffsmascara som vi fick förra året vid den här tiden på året, dock guldig istället för turkos.Jag läser hellre din blogg om och om igen Spider, istället för tidningar som denna. Även fast det kan vara kul att bläddra i dem ibland, och läsa med det ironiska ögat.Kram!

2011-08-18 ♥ 20:34:41
julia

när jag är hemma hos en killkompis brukar jag läsa moore, den är klockren. blir alltid glad när jag läst den, men när jag läst tjejtidningar har jag ångest för allt och lite till. prenumererar på solo men det känns som att man läser samma saker hela tiden, haha. känns som man bara sitter och tar emot skit för att man inte duger som man är! enligt dom. inte så lätt att vara nöjd med sig själv när man får så mycket "tips" på hur man ska bli bättre.

2011-08-19 ♥ 16:41:32
Chaylah ~ Nearly bitten, still unwritten

Jag har mer eller mindre slutat läsa dessa "tjejtidningar". Känner att dem inte ger mig någonting, mer än ett större hål i plånboken.

2011-08-20 ♥ 14:10:58 » URL: http://chaylah.blogg.se/
Chaylah ~ Nearly bitten, still unwritten

Jag har mer eller mindre slutat läsa dessa "tjejtidningar". Känner att dem inte ger mig någonting, mer än ett större hål i plånboken.

2011-08-20 ♥ 14:11:11 » URL: http://chaylah.blogg.se/
Sandra

Skriver BK fortfarande för SOLO?

2011-08-21 ♥ 01:01:28 » URL: http://sandrafloren.wordpress.com/
Pernilla

Vi Turkiet och kvinnor borde helt enkelt kuppa och göra en bojkott. Säga upp våra prenumerationer och bifoga meddelande om varför. Hur sugna vi än är på att bläddra i skräpet ibland är det fanimej dags att VI slutar köpa skiten så att de slutar profitera på våra bräckliga själar!

Det är VI som bestämmer!

Slutar vi köpa, slutar de skriva!

Vi är konsumenterna, vi har makten.

2011-08-21 ♥ 20:06:53
Pernilla

Attans, jädra autocorrect, tjejer och inte Turkiet menade jag ju. Hehe.

2011-08-21 ♥ 20:08:28
Anna

Oj, jag läste av någon anledning det som "Ha sex efter ditt strykjärn". Verkar riskabelt.

2011-08-30 ♥ 18:01:39

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback