Ett svar från hjärtat

Jag vet att man inte ska belysa negativ kritik, men jag känner i mitt mammahjärta att jag vill bemöta den här kommentaren (och det är inget ont mot dig som skrev, inte heller ett inlägg för att fiska sympati, utan jag vill bara förklara mitt tänk).


Det ÄR stundtals skittufft att vara mamma! Vi har just haft en period där det varit extra jobbigt. Sjukdomar, sömnbrist, trots... Bara människor med egna barn kan förstå exakt hur tufft det är. Att man som förälder ibland bara vill grina. Att det ibland känns som att man inte har något liv. Vad hände?? Ska det verkligen vara så här??

MEN!

Oavsett om jag mestadels delar med mig av de hårda bitarna i mammalivet (för så är det) så betyder inte det att jag inte älskar mitt barn. Att jag inte är tacksam över vad livet har gett mig.

Jag hoppas ni förstår att min son inte kommer att gå in på min blogg och via den värdera hur mycket jag älskar honom? Varje dag, via ord och närhet, visar jag honom hur mycket han betyder för mig och det väger enligt mig tyngre än ett blogginlägg.

Jag skulle kunna ha en blogg där jag inlägg efter inlägg skriver hur mycket jag älskar min son, hur mysigt vi har det, alla framsteg han gör, hur bra han äter, hur roligt vi har med våra kompisar (som vi träffar varje dag), hur skönt vi har sovit (det har jag väl skrivit om?), hur bra det går för honom på förskolan (det har jag väl också nämnt?), hur fantastisk pappa min kille är, hur många människor vår son har runt omkring sig som älskar honom.

Det är absolut inget fel med de bloggar som skriver lite "rosafluffigt". Jag beundrar och tycker om människor som är positiva. Men JAG har inte riktigt den sortens blogg.

Istället räknar jag iskallt med att ni bloggläsare ser allt ovan mellan raderna. Jag hoppas att det även märks att jag försöker vända det jobbiga till något roligt? Det ÄR faktiskt ganska komiskt att spatsera genom staden i sällskap av ett ostbågeformat skrikmonster.

Nå väl.

För sakens skull kan jag här tillägga att vi hade en fantastiskt bra morgon idag, jag och mitt barn. Mamman kunde både duscha och äta en smörgås utan att lille kidet blev arg och drog i det osynliga kopplet. Många kramar och pussar utbyttes, som alltid, för sådant slösar vi gärna med i vår familj. 

Lämna på föris gick strålande (gör det alltid) och jajustdetja natten var också bra! Vi sov till klockan åtta som vanligt, en oerhört bra vaknatid. Trotset kanske inte är borta, det får vi se. Men jag glädjer mig åt den här sköna morgonen och hämtar kraft i det.

Minst en gång varje dag säger jag till min son - JAG ÄLSKAR DIG! Att uttala dessa tre ord är det bästa som finns ♥

Den här bloggens existens i cyberspace är begränsad. Kärleken till mitt barn är för evigt!


Kommentera gärna!
johanna

hej!Det är så skönt och befriande att läsa bloggar eller prata

med människor som vågar stå för att livet med barn inte alltid är rosafluffig tillvaro. Jag har det ganska tufft med barn nummer två och vägrar stå och ljuga inför folk om att livet är underbart när jag bara längtar efter att få sova 4-5 timmar på raken! Men det betyder ju inte att man inte älskar sitt barn mindre eller inte skulle vilja ha det. Man älskar sitt barn/sina barn otroligt mycket.. trots tuffa tider! Fortsätt skriva som du gör!

2011-02-24 ♥ 11:48:51 » URL: http://jqvick.blogspot.com
Lovisa

Well said!

2011-02-24 ♥ 11:49:47 » URL: http://publishlovisa.blogg.se/
Lenkan

Men herregud, är det Familjelivs största skribent som har kommenterat eller? Jag har själv en liten rumpnisse och jag skriver när det är jobbigt på min blogg, det är så skönt att få delge folk att det inte bara är en dans på rosor att ha en unge.

Dessutom är det minst lika skönt att läsa att andra också har det jobbigt med sina barn ibland, att livet inte är rosafluffigt ÄVEN om man älskar sitt barn över allt annat.

2011-02-24 ♥ 11:54:07 » URL: http://lenko.blogg.se/
Ella

Fortsätt skriva precis som du gör för du är UNDERBAR! :D

2011-02-24 ♥ 11:55:16
Jennie

Möjligt är att den här fröken Elsa inte har några barn själv och därför inte kan relatera. Gnäll på du, tycker jag, det får dig bara att verka mänsklig som övriga mammor. Det är ju inte så att det går att ta miste på att du älskar kiddon!

2011-02-24 ♥ 11:55:22
Kristin

Word! :D

2011-02-24 ♥ 11:55:43 » URL: http://kristinljungberg.blogg.se/
Tina

Hej Moa,

Tycker det är underbart att du skriver som de´t verkligen är! Har följt din blogg sedan jag blev gravid och min dotter är nu 9 månader. Du har nog faktiskt hjälp mig genom att förbereda mig på att det där med barn inte bara är rosafluffugt! Hade jag trott det hade jag nog fått en hejdundrande shock! Man får det där rosafluffiga endå från annat håll! Keep upp the good work;)!

2011-02-24 ♥ 12:01:11
Nadja

Jag AVSKYR folk som bara skriver om deras rosa fluffliv, som föräldrer så kan livet omöjligt vara så fantastiskt hela tiden. Allt de dåliga vägs ju alltid upp av den fantastiska kärlek man har till sitt barn!

2011-02-24 ♥ 12:05:46 » URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
Johanna

Neeej. du får inte börja skriva sådär rosa fluffigt. EN sak jag tycker är bra med dig är just det att trots att du skaffat barn inte åkt ner i "mammabloggs-fällan". Det är så oerhört tråkigt att dag in och dag ut läsa om vad barnet ätit och hur avföringen såg ut... Det kan säkert vara intressant och lärorikt för andra mammor. Men för oss som inte är mammor (än) så blir det himla tråkigt att läsa det dag ut och dag in (något inlägg då och då gör ingenting, tvärtom). Du har på ett bra sätt lyckats behålla din blogg i den karaktär den var tidigare. Dvs. du skriver humorinlägg och dina inlägg om lilleman tar inte över bloggen helt. Och vadå klagar hela tiden? Jag tycker det bara är dom senaste dagarna som du har klagat men då har det ju också framgått att det är en sådan period ni är inne i. Det händer väl alla?!? Hur som helst. Ta inte åt dig. Din blogg är bra som den är. förändra den inte på något sätt och lyssna inte på sådana idioter (oj, inte för att vara elak men...pffft)

2011-02-24 ♥ 12:07:52
Elin

Jag tycker att din blogg osar kärlek till barnet, mannen och vännerna. Jag tycker även att den osar kärlek till dig själv och det är det som gör din blogg så fantastiskt bra och befriande.<3

2011-02-24 ♥ 12:08:31
theokleia

sant så sant! föräldraskap är inte bara rosa fluff. jag brukar säga på skoj att här skaffar man barn och sen så tycker man att det är som skönast när de sover ;) fast det kan ju bero lite på att jag fått 2 barn på ett år. hoppas solen lyser hos er oxå.

2011-02-24 ♥ 12:11:25 » URL: http://theokleia.blogg.se/
Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

Åh vad bra skrivet! Fortsätt som du alltid gjort!

2011-02-24 ♥ 12:12:09 » URL: http://kristinsandgren.blogg.se/
Isa

Den där Elsa verkar bara ha skrivit det där för att provocera.. Jag menar, att du bara klagar på ditt barn, what? Jag upplever det nästan som att ni har det där fluffiga livet. De stunder ditt barn är "jobbigt" är ju sånt alla går igenom. Alltså, även om man inte har barn går man igenom tuffa stunder i livet, så jag förstår inte alls hennes tänk. Hur som, det märks, varje eviga dag i din blogg att du älskar ditt kid. ÄVEN om det inte står rakt ut, som sagt, vi som följt denna blogg länge kan läsa mellan raderna ;)Du är grym spider!

2011-02-24 ♥ 12:12:27
Annelo

Som sagt, man måste själv vara mamma för att förstå. Visst, för vissa, några få förunnade så ÄR kanske det mesta i det nya livet som förälder "rosafluff", men för de flesta så är det nog inte så.

Det är väldigt påfrestande stundvis men ändå älskar man ju sitt barn högst av allt i hela världen och har många underbara stunder tillsammans också.

Men även jag är sån att jag nog har bloggen för att få skriva av sig lite, lätta på trycket och då är det ju oftast det negativa som tas fram.Läser man tex Englas o Katrins bloggar är det ju som natt o dag. För Engla är det mesta rosafluff o för Katrin verkar det mesta vara nattsvart o jobbigt.

Men som mamma vet man att de båda antagligen upplevt o gått igenom samma saker... både det jobbiga o det bra, men väljer att ta upp olika saker i sina bloggar.Så, spider... du behöver inte "försvara dig". Dom flesta av oss förstår nog.

2011-02-24 ♥ 12:12:50
H

Jag tycker att det är så otroligt bra att du inte har den där rosafluffuga bloggen. Även om jag själv inte har barn så känns det bra att jag inte går in med inställningen att man måste låtsas att allt är perfekt hela tiden den dag jag skaffar barn, vilken chock det skulle bli även om det säkert skulle vara övervägande positivt så är det skönt att veta att man faktiskt får tycka att det är skitjobbigt i bland! Det är skönt att du kan ta allt med humor också och därför älskar jag din blogg!

2011-02-24 ♥ 12:13:48
Linnea

Jag har en son som är 5 dagar yngre än lilleman och jag känner igen oss så mycket i det du skriver. När man är så trött att man bara vill gråta är det skönt att få läsa din blogg som är så fylld av humor och kärlek. Den som inte kan se kärleken i dina inlägg kanske ska vända sig till någon annan blogg. Fortsätt som du gör! Massa kramar

2011-02-24 ♥ 12:14:30
Linn

Det jag tycker mycket om med din blogg är att du just skriver om det hon som kommenterat påpekar. har själv en son som är någon vecka yngre än din och det är SÅ S SKÖNT attveta att man inte är ensam. De är klart man klagar, som du skriver de ÄR Tufft!! o självklart läser man mellan raderna och självklart vet nog 99,9% av dina läsare att du älskar din son över allt, för det gör man ju som mamma. Stor kram till dig!! (låt inte sån kommentar ändra på ditt sätt att skriva, behöver lite verklighet bland allt rosa fluff)

2011-02-24 ♥ 12:15:37 » URL: http://s0eet.blogspot.com
Hanna

Fina du. Klart vi förstår hur mycket du älskar ditt kid!

2011-02-24 ♥ 12:15:54 » URL: http://perssonhanna.bloggspot.com
Linda

Fortsätt skriv som du gör. Din blogg osar kärlek och inget annat =).Ha en bra dagkRaaM

2011-02-24 ♥ 12:17:58
så löjligt

Även om nu din son skulle läsa igenom din blogg som 20 åring så tror jag inte han kommer sätta sig och grina och bli djupt deprimerad för att du skrivit nått om tex: " min son är i en sån jobbig period just nu, han bara skriker och sover aldrig och det är sjukt jobbigt att vara mamma just nu" (nu hittade jag bara på lite så där ur huvudet som ett exempel) Han kommer nog asgarva och säga just de morsan antar att det var jag som gav dig rynkan där under höger ögat. Barn kan vara förjävliga vissa dagar men man älskar dom högst av allt ändå och skulle aldrig någonsin kunna vare sig skada dem eller älska dem mindre.

2011-02-24 ♥ 12:19:03
andrea

Först måste jag bara säga att du skriver oerhört bra. Jag tycker att du är skitrolig och mycket av det du skriver känner man igen sig i, till och med min sambo som annars är väldigt bloggkritisk gillar din blogg, han brukar garva högt när jag visar vad du skrivit ibland :)Sen till ditt inlägg, jag tycker att det är jätteskönt att du skriver om det jobbiga med mammalivet och inte bara allt som är bra och fluffigt. Min son är förvisso bara 6 månader än, men han har en vilja av stål. När jag ska mata honom äter han fint i ungefär 30 sekunder, sen smäller han till skeden så att den flyger all världens väg = gröt överallt! Han sitter aldrig still, han ska stå upp, ligga ner, stå upp, hänga kring mammas hals osv. Han är en riktig vilde och oftast är det inga problem, oftast är det faktiskt ganska roligt att se hur han håller på. Hur han klättrar ur sin Bumbo för att lägga sig på golvet och åla runt i cirklar, greppar tag i allt han får fatt i.. Han utvecklas så mycket hela tiden, det är klart det är roligt att se hur ens barn går ifrån ett litet knyte som kniper ihop händerna konstant till att bli en liten miniperson med tydlig personlighet. Det är ju underbart att vara mamma, men man kommer aldrig ifrån att det även är väldigt jobbigt ibland. Igår hade jag faktiskt stor lust att låsa in mig på toaletten och stanna där tills min sambo kommit hem, men det funkar ju inte riktigt så. Tröttheten drog över mig, sonen testar sina röstresurser, "DADADA!!" "NENENENE!!", kastar maten all världens väg samtidigt som han kämpar allt han kan för att komma ur stolen. Hade det bara varit problem vid matningen hade jag inte reagerat så starkt, men när det pågick heeela dagen så blev jag mer eller mindre knäpp, då var det inte roligt längre. Och även om jag ibland känner att "Ne fyfan jag ORKAR inte" så älskar jag min son mest i hela världen och gläds varje dag åt att han finns och är vår. Han är den mest fantastiska lilla människa jag nånsin mött och som du skriver "Kärleken till mitt barn är för evigt!". Man MÅSTE få klaga ibland och hoppas att människor runtomkring förstår att även om man klagar så älskar man sitt barn. Jag har hellre 365 jobbiga dagar om året med min son än inga dagar alls. (Och varför jag nu kom att tänka på Mads Mikkelsens släpiga stämma vet jag inte, haha)

2011-02-24 ♥ 12:22:47
eleonora

Jag kan säga att jag älskar att läsa din blogg! Den gör mig upplyft varje gång jag går in på den! Är gravid för tredje gången (let's hope this time!) och jag är överfylld av funderingar redan nu gällande vad som sker och hur det ska bli sen eftersom jag vet hur preppiga mina vänner är. Därför känns det så skönt att du inte bara skriver hur underbart allt är utan också om hur jäkla svettigt det stundtals kan vara! Tack!

2011-02-24 ♥ 12:23:07 » URL: http://withmythoughts.blogg.se/
Sandra

Själv tyckte jag det var intressant kommentar av Elsa som själv skrev hon inte menade att vara elak.

Och svaret från Moa var lika bra som hon alltid skriver, anledningen till varför man älskar bloggen och Moa fast man aldrig träffat kvinnan.Jag har inget barn själv, kan absolut inte förstå mer än hur det är att vara moster där man kan se på sitt sätt hur jobbiga dom små liven kan vara.Men även såklart hur underbara dessa små mirakel är, dock ser man verkligen hur de små sätter mammans och pappans tålamod på spel...

Även om Moa kanske skriver oftare hur "jobbigt" det kan vara så kan man även se på alla bilder hur älskad den lille är, eller jag kan iaf. Och om jag skall vara ärlig är det roligare att läsa om en ostbågsformad kid än en liten pojke som skuttar glatt till förskolan...

inte säker på om jag fick fram min poäng=S Glömde bort den efter några rader...

2011-02-24 ♥ 12:24:13 » URL: http://snowihte.blogg.se/
Ida

Det går att läsa mellan raderna att du älskar din son! Det känns väldigt upplyftande att du kan se de komiska i jobbiga situationer! Tummen upp:)

2011-02-24 ♥ 12:28:48 » URL: http://alisonrocking.bloggplatsen.se
Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Självklart vet vi som läser om att du älskar din son - det går liksom inte att ta miste på? Förstår inte hur man kan missta sig på det, men alla är vi olika och tolkar allting som skrivs olika :)

Kram på dig Spider!

2011-02-24 ♥ 12:31:22 » URL: http://spindeltjejen.se
Evelyn

Det som gör att jag gillar din blogg är att man känner att man inte är ensam om problemen som finns i livet med småbarn och att du, genom att skämta om det, ger MIG perspektiv på det hela.Istället för att totalt tappa tålamodet när man för åttahundranittiosjunde gången samma dag säger nej eller försöker avleda samma jäkla sak så kan jag trots allt se det komiska i det hela och jag orkar även den niohundranittioåttonde gången avleda.Tack!

2011-02-24 ♥ 12:33:55 » URL: http://eyz.blogg.se/
spiderchick

Till alla: Tack tack tack för er fina feedback!Även om jag är säker i min mammaroll och jag via min sons lugna (nåja hehe) trygga beteende får kvitto på att han känner all den kärlek som jag (vi) ger så skär det i mammahjärtat att få höra att jag bara är negativ :-(Någon jämför Engla och Katrin där uppe och jag personligen älskar Englas blogg. Kanske för att den är så olika min egen. Jag brukar även läsa Katrins blogg (ibland) för att få en motvik. Och även om Katrin kanske är lite väl hård och klagande ibland (värre än mig? hihi) så fattar jag ju att hon älskar sitt barn.Nog svammlat.tack igen för feed back.Kram!

Spajdrus

2011-02-24 ♥ 12:37:48
Helena

Kan inte göra annat än att hålla med de som skrivit tidigare. Det märks att du älskar både din son, din sambo, familjen och vännerna. Det är så skönt att höra att någon annan har liknande vardag som en själv, utan "sugarcoating".

You go girl!

2011-02-24 ♥ 12:40:36
Emma

Jag har massor utav vänner som har barn som är mellan 0-2 år och jag tycker mig se kala fläckar på deras huvuden stundvis eftersom att dom som dom säger "sliter sitt hår inemellanåt"

Jag väntar själv mitt första barn i April i år och kan säga att även om jag haft en jämnförelsevis enkel graviditet så vill jag inte påstå att det är det underbaraste jag varit med om. (jag har ont i ryggen, foglossningar är konstans röksugen då jag slutade röka, sover skitdåligt och är trött på jobbet" Men bara för att jag tycker att det inte bara är en dans på rosor så kollar vissa på mi, oftast dom som inte varit gravida själva. som om att jag redan avskyr mitt barn.

Nej. tillvaron är inte Bubbelgumsrosa och sockervadds mjuk och jag älskar att din blogg ger en verklighetsbaserad och humoristisk bild på hur livet är. :) ( A la Martina Haag)

Gud nu har jag skrivit en hel bok. . :)

Älskar bloggen så ta ffs inte åt dig av sånna dumma kommentarer. .

Emma!

2011-02-24 ♥ 12:44:55 » URL: http://fuzzything.blogg.se/
Tam

I think, being able to dump most of that frustration in a tongue-in-cheek blog post shows a LOT more of how much you care for your child than handing out rose-tinted glasses to your readers would. And as much as you make us laugh, well... there's just no way you're NOT a fantastic mum! You're inspiring, witty, clever, and a most beautiful person inside and out - your kid is a very lucky one. Never change, girl!

2011-02-24 ♥ 12:46:40
Anna Katana

Fortsätt skriv som du gör! Tycker det är bra att du inte bara skriva om allt det underbara och "rosafluffiga" för det är många som inte förstår hur jobbigt det faktiskt kan vara vissa stunder att ha barn.

2011-02-24 ♥ 12:47:49 » URL: http://annakatana.devote.se
Johanna

Öh? Vilken himla kommentar alltså. Ta inte åt dig, fortsätt skriv ärligt o bra som du gör:)

2011-02-24 ♥ 12:54:36
Hanna

Gissar som många andra på att "Elsa" inte har barn själv. Har du inga egna barn - HÅLL KÄFTEN. Punkt slut. Du har inte rätt att uttala dig om nånting som handlar om barn överhuvudtaget.

2011-02-24 ♥ 12:58:13
Mie [bloggdesign & foto]

Jag har inga barn själv men jag har verkligen inte upplevt det så här. Hon måste nog ha suttit och letat fel. Jag tror du är en supermama! :)

2011-02-24 ♥ 13:00:57 » URL: http://memie.blogg.se/
Jennie

Ger credd till dig ist! Folk som tror att du inte skulle älska ditt egna barn har ju inget förstånd! Såvitt jag vet så är det kärleken till sitt barn som gör att står ut med de jobbiga stunderna. Att inbilla folk att det är en dans på rosor med barn och att man inte ska kunna dela med sig av det tuffa perioderna ger bara en helt fel bild. Jag vet att syrran fick sig en chock när hon fick sin lilla kotte, delar man inte med sig, hur ska kan då kunna veta?! Stort eloge till de som berättar istället! Ni tycker inte mindre om era barn, för guds skull!

2011-02-24 ♥ 13:11:10
Anonym

Oj, jag har aldrig ens reagerat över att du "klagar". Jag älskar din blogg och hur du skriver om vardagliga familjebestyr på ett humoristiskt sätt. Alla har barn som sätter sig på tvären ibland och det är skönt att höra att man inte är ensam.

Jag tycker (och hoppas!) att du kommer fortsätta skriva på samma härliga sätt, vare sig det handlar om med- eller motgångar.

2011-02-24 ♥ 13:15:06
Linn

Det är ju SKÖNT att du inte skriver rosafluffigt! Livet är ju inte som på rosa moln hur mkt man än älskar sitt barn. Jag har inga egna men har bott med flera små barn och de är alldeles underbara men ibland är de för jäkliga och man vill bara stänga dörren om dem. Att aldrig få vara ifred måste vara så sjukt ansträngande, och det är väl bra att folk får läsa om SANNINGEN för en gångs skull =) Och det märks ju att du avgudar din son även om han är skrikig och trotsig ibland.

2011-02-24 ♥ 13:16:13 » URL: http://linnato.blogg.se/
Anna

Jag ser tusen gånger hellre att du skriver som du gör än att du, som de allra flesta "mammabloggare" censurerar allt det dåliga och enbart skriver om rosa fluff. Att vara mamma är inte bara en dröm, ibland är det en mardröm också. Och det kan vara guld värt att få skriva/prata av sig om det, så man sen kan gå tillbaka till sina barn med ny styrka och energi. Heja dig!

2011-02-24 ♥ 13:22:50 » URL: http://mybabababies.blogspot.com
Lotta

Hoppla, har aldrig ens reflekterat över att du på något sätt skulle "klaga", men sen kanske jag är liiite bättre än Elsa på att läsa mellan raderna ;)

Och till er som säger att man nog måste ha barn själv för att förstå...säger jag bara; Nej, det behöver man inte! Det räcker gott med att man är människa :) Keep up, önskar hon utan barn men med hjärna och förståelse ;)

2011-02-24 ♥ 13:30:56 » URL: http://twitter.com/Astedt
Marie

Är det inte så med alla relationer, vare sig det handlar om barn, föräldrar, kärestan, roommates eller vänner, att man kan gå igenom vissa perioder då man bråkar och tycker att saker hos varandra är enerverande och jobbiga utan att för den skull älska personen mindre?

2011-02-24 ♥ 13:31:33
Marie

Och by the way, mina föräldrar har ingen blogg men de berättar en massa historier om hur jobbiga jag och brorsan kunde vara ibland när vi var små. Det är ju inget man tar illa upp av utan vi garvar åt det tillsammans...

2011-02-24 ♥ 13:35:28
Sabina

Haha men hur i hela världen kan man undgå att förstå att du älskar ditt barn? Tossiga människa. Jag tycker det är uppenbart varje gång jag läser ett inlägg som handlar om honom. Fortsätt göra det du gör som du gör det. Utgår man från kommentarerna till det här inlägget så är det uppenbart att den där Elsa är den som missat poängen. Det framgår också tydligt att du har hjälp väldigt många nyblivna föräldrar genom att vara ärlig.Kramar från Täby

2011-02-24 ♥ 13:36:36 » URL: http://alphabettown.blogg.se/
Sabina

Jag är så trött på allt rosafluff överallt. Det är inte lätt att vara mamma, jag har en dotter på 16mån som är världens gangster och det är jobbigt men jag skulle inte byta henne mot alla pengar i världen hon är min gangster, hennes mormor brukar säga att hon är exakt som sin mor...jag förstår givetvis ingenting av vad hon menar med det. Jag älskar att läsa din blogg och tycker det är så skönt att läsa att någon annan tycker som jag :-)

Keep up the good work

2011-02-24 ♥ 13:38:42
spiderchick

Marie: Exakt. Jag älskar att höra historier om hur jobbig jag var vid det eller det tillfället. Vi skrattar åt det, tänk vad tokigt det var liksom... Inte känner jag mig mindre älskad för det. Jag VET ju att jag är väldigt älskad av både mamma, papppa, mormor, morfar etc etc och det är något jag alltid har känt.:-)Kram

Spider

2011-02-24 ♥ 13:39:02
indiemorsan

Spider, tro inte för en sekund att dina läsare inte uppfattar hur mycket din son betyder för dig, det MÄRKS. Tro inget annat. Jag vet precis hur det är med sömnlösa spädisar/kids, har en själv här hemma nämligen. Hur trött jag än är, så är jag aldrig trött PÅ HENNE. Kram!

2011-02-24 ♥ 13:39:33 » URL: http://indiemorsan.blogg.se/
Sara

Jag är inte mamma men jag är övertygad om att alla mammor där ute jublar över dina inlägg där du "klagar" för då känner de JAG ÄR INTE ENSAM!!

2011-02-24 ♥ 13:45:24 » URL: http://littlenova.blogg.se/
Killmamman

bra att du är rälig med vad du känner, familjeliv och föräldraskap är inte bara rosenskimrande.

2011-02-24 ♥ 13:45:41 » URL: http://killmamman.wordpress.com/
Killmamman

haha, ärlig skulle det stå...

2011-02-24 ♥ 13:46:10 » URL: http://killmamman.wordpress.com/
Ling-Ling

Det tycker jag man fattar när man läser bloggen. Att du älskar och uppskattar din son alltså. Du skrev ju till och med "älskade Lilleman skrek" eller nåt liknande.. :)

Jag tycker det är skönt när bloggare kan skriva annat än att allt är så fantastiskt och utan minsta motgång, det känns mer äkta. Har inte själv barn, men det förstår man ju att det måste vara jobbigt ibland, som mycket annat, livet är inte bara guld och gröna skogar. ;) Utan att man för dens skull inte behöver önska att det var på något annat sätt...

2011-02-24 ♥ 13:52:55 » URL: http://ling-ling.se
Libfina

Äh bry dig inte om det där, alla vet vi ju att du älskar din son, och jag din blogg just eftersom du är så pass ärlig med att livet som morsa (livet överlag) inte handlar om att skita rosor.

2011-02-24 ♥ 13:53:13 » URL: http://www.metrobloggen.se/libfina
sofia

AMEN. :)

2011-02-24 ♥ 13:54:14 » URL: http://sandstedt.blogg.se/
Madelene

Tycker du ska fortsätta skriva PRECIS som du gjort innan, jag känner igen mej i så mycket av det du skriver och glimten i ögat gör det hela ännu bättre! =)

Man kan ibland känna att dom gråa hårstråna blir jättemånga jättefort när man é småbarnsförälder men det glömmer man juh såklart direkt man har krigat färdigt vá kriget än må vara om! =)Kram på dej!

2011-02-24 ♥ 13:55:59
prinsessanadia

Va?! Jag tycker att du nästan aldrig skriver någonting negativt om ditt barn. Konstigt hur vi uppfattar samma ord, samma blogg på helt olika sätt...

2011-02-24 ♥ 13:57:46 » URL: http://www.prinsessanadia.se
eine

Jag tror inte denna Elsa riktigt har sett humorn i det du skriver, tyvärr. Självklart fattar vi att du älskar ditt barn över allt annat, men det är som du säger. Ostbågeformade skrikmonster ÄR faktiskt ett ganska humoristiskt sällskap ibland.

2011-02-24 ♥ 14:10:55 » URL: http://falseadvertising.blogg.se/
Karin

Du beskriver vardagslivet med barn på ett underbart, roligt och kärleksfullt sätt. Inget annat. Fortsätt skriva precis som du gör.

2011-02-24 ♥ 14:11:09
M

2011-02-24 ♥ 14:21:10
Mathilda

Spider, jag tycker inte att du ska ta åt dig alls utav vad den där hemska människan skrivit! Även fast jag inte har barn än så förstår man verkligen hur sjukt mycket du älskar din son. Och det är ju jättebra att du delar med dig av både det jobbiga och det som är underbart. Du hjälper såna som mig att förstår hur svårt och jobbigt det kan vara att vara mamma, och därmed vänta ett litet tag tills man känner sig absolut redo att ge upp långa sovmornar och att sätta sig först främst m.m. Men du visar också att det är alldeles underbart att vara mamma (för det mesta) som gör att man ändå vill ha barn så småningom, en helt perfekt kombination alltså! Fortsätt med det du gör, du gör det perfekt!

Kram

2011-02-24 ♥ 14:26:11
Hanna

Jag tycker det är bra att skriva om verkligheten som den är, man är ju lite dum om man inte fattar hur mycket du älskar din son! =)

2011-02-24 ♥ 14:52:53 » URL: http://hannalilla.blogg.se/
Jennie

Jag måste bara skriva en sak. Jag läser ytterst få bloggar, men de bloggar jag har sparade som favoriter har hamnat där av en anledning. För att de inspirerar mig och för att författaren skriver positivt och glatt, de får mig att må bra helt enkelt.

Just din blogg har varit på min lista ända sedan jag första gången halkade in här och jag kan inte minnas att jag en endaste en gång uppfattat dig som negativ. Ja visst det finns ju dagar som är sämre än andra men sånt är ju livet, vi alla får en slev av sådant som är jobbigt då och då. Det som skiljer oss åt är hur vi hanterar det. Och du verkar alltid ta sådant med ett glatt humör o lite ironi! Det är inspirerande tycker jag.

2011-02-24 ♥ 14:53:22
Karoliina

ameeeeh! vilken kommentar!

jag tycker det är SKÖNT med föräldrar som vågar skriva och säga att saker är skitjobbiga och att ungen är skitjobbig, för det ÄR ju så det är ibland! och det är viktigt att skriva ut det, eller skrika ut det genom dörren om man hellre vill det, för man måste ju få ut det på något vis!

man kan ju inte hålla allt inom sig, det är ju inte mänskligt!min son är snart 11 månader och för tillfället en gnällgris, vägrar sova, tjurig, poppar tänder som popcorn, men han vet att vi älskar honom ändå, även om man biter sig i läppen och vill gråta lite ibland.

snarare kanske din son, och min son, kan läsa vad vi skrev när det är dem som sitter där med en tjurig, klängig unge om 20 år och finna lite stöd i det?fortsätt som du gör!

KRAM på dig!

2011-02-24 ♥ 15:13:05 » URL: http://karrom.blogg.se/
Matilda

Oj, vad folk tänker olika. Jag har aldrig tvivlat på kärleken till ditt barn, jag tycker att dina inlägg om din son lyser av kärleksfullhet och humor. Jag uppskattar hur du belyser även det negativa med att vara mamma, att du vågar skriva att det är jobbigt och att man ibland bara vill kasta sig själv ut från balkongen för att man inte orkar mer. Det pratas alldeles för lite om det, det enda som talas om i mammagrupper/föräldragrupper och på BVC är hur underbart, mysigt och fint allting är och mammor får därmed krav på sig själva och känner sig ofta missnöjda med sin mammaroll. De tror att deras barn inte är "som alla andra" eller "normalt". Det behöver skrivas mer om det jobbiga kring föräldraskap, så att nyblivna mammor och pappor inte behöver tvivla på deras föräldraskap och deras duglighet. Det är med kärlek man kommer längst i föräldraskap, sen spelar det mindre roll huruvida man lagar egen barnmat eller köper på burk etc.(Oj, vad långt det blev. Blev visst lite engagerad)

2011-02-24 ♥ 15:27:45 » URL: http://matildaevangeliet.blogg.se/
Isabelle

Håller helt med dig om att folk utan barn helt omöjligt kan förstå. Det är helt underbart att man har fått barn, vi som fått det är otroligt lyckligt lottade här i livet. Det är liksom underförstått för det mesta. Man MÅSTE få säga som det är. Ibland är det jäävligt tufft att vara förälder, samtidigt som man såklart inte vill vara utan det. Börja inte skriva rosa-fluffigt.. då slutar jag läsa

2011-02-24 ♥ 15:54:58 » URL: http://halvtkaos.blogg.se/
Tant Sara

Det är klart du måste skriva om det kämpiga också! Om inte annat för att inte lura oss oinvigda (icke-föräldrar) om vilken dans på rosor det är. Jag tycker det är befriande att vi äntligen kan vara öppna med att småbarnsmammelivet är rätt jobbigt ibland, utan att det påverkar kärleken till barnet i fråga förstås!

2011-02-24 ♥ 15:57:56 » URL: http://dorotean.blogg.se/
sandy

Ja, nu känns det som om jag skriver precis som de flesta andra, men: bra skrivet! :)Din blogg är den första jag går in på i den dagliga kollen och den enda som jag kollar flera gånger varje dag. Det måste ju ändå betyda att det du skriver är läsvärt och underhållande! Att skriva om vardaglig frustration (jag har inga barn själv, men längtar till den dagen!) på ett komiskt sätt är verkligen bra jobbat. Go Spiderchick! :)

/Sandy

2011-02-24 ♥ 16:17:13 » URL: http://sabana.blogg.se/
Lovisa

Jag har ALDRIG under den tiden jag följt din blogg tvivlat på att du inte älskar din son. Never! Bara föräldrar kan förstå de "klagomål" man har på sina barn. Folk utan barn...förstår not so much.Keep up the good work!(Väldigt var swengelsk jag var i den här kommentaren :-)

2011-02-24 ♥ 16:30:46 » URL: http://lattearlivet.blogg.se/
sara o Johan

Stå på dig!!

Man får skriva precis hur man känner och mår för stunden. Livet är inte så enkelt alla dagar.

2011-02-24 ♥ 16:46:11 » URL: http://thedarkangel.se
mormor karin

Hmmm...

Minns en ung mamma som efter många om och men fick barn. Ni vet, hormonbehandlingar och temptagningar mm.

Den lilla flickan var matvägrare redan som spädis och ingen som inte har varit med om det, vet vilken känsla av misslyckande det är.

Ungen åkte ut och in på sjukhus för uttorkning och fick dropp.

Mamman sa: Det värsta är, att om man beklagar sig, då får man höra hur tacksam man ska vara - jag som inte ens vet om hon kommer att överleva sitt första år.Man ska vara glad och tacksam för sina ungar. Däremot kan man gott få tala om när det är jobbigt. Vem vet? Någon kanske har ett gott råd? Någon kanske tänker; Aha! Det är inte bara vi som har det så här.

Jag tycker din blogg har en bra balans och man ser genom ditt 'gnäll' (brist på bättre ord just nu) hur kul du tycker att det är att ha din lille kille.Och den lilla matvägraren? Hon har just tagit körkort.

2011-02-24 ♥ 17:37:00 » URL: http://enhondjävulsvardag.blogg.se/?tmp=05114159
Mamma Penny

Jag reagerade på kommentaren du fick. Jag är själv mamma till en snart 4 åring och han har haft trots till och från sen han var 1½. Man känner sig ensam när ens barn trotsar (i alla fall jag). Att skriva om det och dela med sig av sina upplevelser tycker jag är bra! Vare sig man haft en bra dag eller en dålig! Det är skönt att läsa att det finns fler föräldrar som har barn som trotsar. Att det inte alltid är sockersött och harmoniskt.

Oj, blev lång kommentar det här ...:P

2011-02-24 ♥ 17:40:36 » URL: http://pennypuff.blogg.se/
Sophie

Åh folk är torra som fnöske. Jag gillar din blogg för att du INTE målar upp en rosaskimnrande värld som MÅNGA andra gör. Urk jag får dålig smak i munnen av det efter ett tag. Får mig bara att känna mig värdelös som mamma. Vi fattar ju att du älskar din unge, jag tycker att det skiner igenom som fan. Hejja dig.

2011-02-24 ♥ 17:42:25 » URL: http://Whatalmawears.blogspot.com
Anonym

Den bruden har läst för mycket Engla och Stina-Lee... Jag tycker att du dessutom skriver väldigt milt om hur jobbigt det stundtals är med di små, själv skrev jag liksom att jag ville rymma med första bästa förbipasserande cirkus-tåg eller springa till skogs och vara försvunnen för alltid. Tack och lov att du INTE pepprar oss med inlägg efter inlägg om Lillenmans tolvtimmars-sömn-i-sträck-nätter och hur han aldriiiiig skriker och är världens bästa på att sysselsätta sig med typ ett pussel i timmar. Det gör andra så bra... :).

Återigen, tack för din underbara blogg.

2011-02-24 ♥ 18:17:08 » URL: http://burkmatsmamman.blogg.se/
Anna Sthlm

Jag älskar att läsa det du skriver, att allt inte alltid är ett stort skimmer av rosa. Då vet jag att jag inte är ensam att ha nära till gråten vissa dagar! Det hjälper mig i min vardag när sömbrist bara är förnamnet, när sonen är mammig hela natten och ska ligga på mig och klappa mig i ansiktet en hel natt, när trotsåldern börjar göra sig påmind. Då tänker jag på dig och vet att jag inte är ensam i denna mammadjungel! Och som jag sa till min kompis en gång, det är fantastiskt att vara mamma, men det man behöver ventilera är dom jobbiga stunderna.

2011-02-24 ♥ 18:23:26
Linda

Tycker det var en onödig kommentar du fick där, skönt med mammor som vågar skriva hur det verkligen är.

2011-02-24 ♥ 18:43:17
Egoina

Jag tycker det är skönt med bloggar som inte är rosafluffiga (no shit, Egoina). Livet går upp och ner och det är härligt att det är så. Ingen kan ha missat hur mycket du älskar din son. Det är omöjligt. Jag tycker att du är grym. Bamsekram!

2011-02-24 ♥ 20:27:59 » URL: http://egoinas.se
Frida

Jag är en följare av din blogg och gillar den skarpt och därför vill jag bara säga att jag absolut INTE upplever dig som sådan utan jag tycker att du ör positiv och kan inte tro annat än att du är en fantastisk mamma! Givetvis är det mer intressant att läsa en ärlig blogg där du vågar stå för att det är tufft och tröttsamt emellanåt. Så ändra inte på dig! Fortsatt trevlig kväll på dig spajder!! :) Kramar

2011-02-24 ♥ 20:40:45 » URL: http://fridatts.blogg.se/
Em

Men tänk att en del människor ska vara totalt humorbefriade och så sjukt trista.. "jag menar inte att trycka ner eller så" som hon skrev, gud säger jag bara ! Din blogg är fullkomligt underbar och din kärlek till lilleman går knappast att ta miste på. Att du sen väljer att beskriva hans mindre rosafluffiga faser med humor är ju vad som gör din blogg så rolig och BRA. Nä bry dej inte om såna där kommentarer, resten av dina 99,99% läsare har humor och klarar av att läsa mellan raderna :)

2011-02-24 ♥ 21:05:40 » URL: http://emsliv.blogspot.com
Veronica

Hoppsan! Satte min 100 grammare kexchoklad i halsen när jag läste inlägget. Helt otroligt Spider! Men som alla andra skriver här uppe så ska du inte ta åt dig. Du är BÄST och du förgyller alltid mina dagar.

Ta hand om dig!KramVeronica

2011-02-24 ♥ 21:09:20 » URL: http://tetrismatte.blogspot.com
Sandra

Jag brukar säga att jag älskar alltid mitt barn men vissa dagar är det på en skala. :-D 1-10

2011-02-24 ♥ 21:19:39 » URL: http://sandraiam.blogg.se/
MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma <3

WORD!! Jag har aldrig ens tänkt så som "Elsa" kommenterade.. för du skriver om det jobbiga med att vara förälder på ett sätt som gör att man ler, du har glimten i ögat. Det ÄR jättetufft att ha barn i vissa perioder, särskilt när man inte får sova bra - det gör en koko om något.. Så fortsätt skriv & ventilera dig. Jag älskar't & känner igen mig massor! :D

2011-02-24 ♥ 21:35:05 » URL: http://mansondusts.blogg.se/
"Den där Elsa"

Nej jag har inga egna barn och kan uppenbarligen inte förstå hur det känns. Nej jag fick inte heller kärlek från mina föräldrar. Nej jag jobbar inte på Familjeliv. Nej jag undgick aldrig att Spiderchick/Moa/Du älskar ditt barn. Hittar inte nånstans i min kommentar att jag undrar om du älskar din son. Nej jag läser inte Engla och stina lee och allt vad de heter. Ja och herrejäklar, jag har läst Spiderchicks blogg sen Crazypill och vet hur hennes sätt att skriva är. Men jag fick svar på det jag ville - och jag tänker inte fråga er som kommenterat vad ni vill mig. Moa skrev det hon kände för, t.ex sin sons trots, jag skrev det jag ville och ni som kommenterat har gjort det med. Jag hade ingen avsikt på att klanka ner på Moa, vilket jag skrev. Så alla har en åsikt och har rätt att fråga. :S

2011-02-24 ♥ 21:46:02
"Den där Elsa"

Jag har väl rätt att ha min åsikt? Och jag hade ingen avsikt att såra, jag bara undrade. Och ni läsare behöver inte be mig hålla käften och kalla mig efterbliven och trög - men ni får det. Alla får säga sin åsikt enligt mig (precis vad jag gjorde.) Men ni behöver inte, det var ingen riktat till er ändå. Och ni har aldrig märkt det, men jag har. Alla märker olika saker, läser olika saker mellan raderna och tolkar saker på olika sätt. Låt folk göra det!

2011-02-24 ♥ 21:51:47
Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Bra skrivet. :-)

2011-02-24 ♥ 22:00:46 » URL: http://hannafialotta.blogg.se/
spiderchick

Elsa: Jag är helt övertygad om att du varken är efterbliven eller trög, utan en helt vanlig go tjej.Där emot tog jag väldigt illa vid mig av din kommentar. Tänkte först svara i kommentarsfältet, men mitt hjärta svämmade över och jag kände att det skulle bli alldeles för mycket tankar och text så jag la det i ett inlägg.Du får givetvis säga vad du tycker och jag har rätt att bemöta dina ord.Nu vet du hur jag tänker.Kram

Moa

2011-02-24 ♥ 22:08:46
Anonym

Det är sannt som du säger... Har man inte barn själv så fattar man inte hur jäkla jobbigt det kan vara iblan! Men det är klart att allt det bra väger upp! Det är en anledning till att så många älskar din blogg, för att även om du väljer att skydda dig och din familj med navn som "Spiderkid" osv så är du ÄKTA!!! Du skriver inte om bara det rosa fluffiga! Du skriver om ALLT! Precis som alla borde göra!!! <3

2011-02-24 ♥ 23:02:51
jennifer

att du kan "klaga" här på bloggen om hur tufft det är att vara mamma tycker jag är härligt och inspirerande. Det känns ärligt, äkta och kärleksfullt. du visar den vardag som andra mammabloggar inte gör. den riktiga vardagen. det är slitigt att varaq mamma. men också underbart. du äger!

2011-02-24 ♥ 23:11:33
Madeleine

Jag tycker att det är "befriande" att få läsa din blogg! Vad skönt att alla andras liv inte heller är perfekta! (Får man tänka så?) Visst är det mysigt att läsa de rosafluffiga bloggarna, men de är ju ganska missvisande trots allt... Det är uppfriskande med en människa (som du) med självdistans och som vågar vara ärlig och visa både det som är bra och dåligt. Sluta inte med det! Jag beundrar dig.

2011-02-24 ♥ 23:17:55
Malin

Vet man inte ens nar man ska anvanda 'honom' och 'han' sa tycker jag att man kan lugna ner sig lite och lara sig helt basic grammatik innan man hoppar pa och pastar saker i en kommentar. Jag tror inte det finns nagon annan dar ute, av dina lasare, som haller med Elsa. Din blogg ar arlig, mansklig och rolig. Tvivlar inte en sekund pa att ni alskar er son over allt annat pa jorden och tror inte att nagon tror att varje dag ar superharligt toppenbra bara for att man rakar vara mamma.

2011-02-24 ♥ 23:49:23 » URL: http://piccadillytears.blogg.se/
En som hejar på dig!

Jag tycker att den som skrev den kommentaren är helt ute och cyklar! Det är ju alldeles uppnbart att du älskar din son som en tok, precis som det ska vara. Att du sen är modig och vågar erkänna inte bara för dig själv utan för alla oss andra att det kan vara jobbigt att vara förälder är väl inte alls samma sak som att klanka ner på honom. Ta inte åt dig! Vi andra kan visst se att du älskar din son! Och tycker dessutom att du är en awsome mamma, även fast vi inte (precis som den knäppisen som kommenterade) kan se hur du är med din son. Du är en förebild och jag hoppas att du inte tar åt dig av folk som tror att dom vet hur du är med din son. Din son kommer inte alls må dåligt av att läsa den här bloggen när han blir äldre. Du är stark! Tack för en väldigt bra och inspirerande blogg!

2011-02-25 ♥ 00:38:58
Linda

Underbara du! Jag har ALDRIG uppfattat dig som negativ, bara ärlig. Jag har en 1,5åring som går igenom trots och en 3 mån som har utvecklingsfas, det är så låååångt i från rosafluff det bara går att komma. Och då är det balsam för själen att höra att jag inte är ensam om att ha en tuff dag. TACK underbara fina du för en kalasblogg! Bästa Spider!!!

2011-02-25 ♥ 06:54:39
Linda

ALLA som har barn vet precis hur jobbigt och hur härligt det är. Go spider, du är en supermamma och superbloggare! (vem tjänar på att bloggare/skribenter/kompisar förskönar och cencurerar när de beskriver livet som förälder? INGEN.)

2011-02-25 ♥ 09:09:57
SaraWhitmore

FIN BLOGG!!

2011-02-25 ♥ 09:35:17 » URL: http://sarapiper.blogg.se/
Daniela

Hej Spajder! vill bara säga att jag aldrig uppfattat dina inlägg som klagomål på din son, allt du skriver om honom (både under rosa-fluff-dagarna och under regnmolnsdagarna) är skrivet med sådan kärlek att jag blir rörd och vill ha ett eget litet kid att älska så mycket på en gång, här och nu. Till och med när allt är skit och du måste krypa runt på golvet och låta honom stoppa saker i munnen på dig, ja då är den där kärleken där mellan raderna och värmer. Du är grym!

2011-02-25 ♥ 10:01:43 » URL: http://danielaland.blogg.se/
sandra

Hej! Jag läser din blogg varje dag just för att du inte skriver att livet med barn är lätt utan istället tar allt jobbigt som händer och skriver det som något komiskt vilket jag tycker är helt underbart! Jag väntar själv mitt första barn och när jag läser din blogg längtar jag att min lilla skall komma ut och lära mig om livet! Jag skrattar verkligen högt när jag läser dina inlägg och inser att allt som är jobbigt snabbt kan bli något komiskt efteråt som man kan skratta åt!

Tack för en underbar blogg och jag ser fram emot många fler humoristiska inlägg om det tuffa livet med en liten skatt!

Kramar Sandra

2011-02-25 ♥ 10:18:18
Vickilita

Men herregud! Jag har läst din blogg hur länge som hellst och har enda sen det första inlägget förstått ironin och komiken i de "jobbiga stunder" du skrivit om. Varje gång du "klagar" över något så gör du det med ett skratt. Hur kan det misstolkas så pass??? Tycker nästan lite synd om folk som inte har förmågan att se sånt. Tänk vad grått livet måste vara för dem..

2011-02-25 ♥ 10:26:35 » URL: http://sweetkaylee.blogg.se/
Elin

Ville bara (som många andra) dela med mig av min uppfattning. Jag har läst din blogg länge och känner hur den puttrar av kärlek. Även i dom inlägg som illustrerar tuffa/frustrerande situationer.

Jag puttrar tillbaka lite kärlek. :)

2011-02-25 ♥ 18:20:00
MAMA MAD

WORD SPAJDER WOOOORD

2011-02-25 ♥ 18:37:18 » URL: http://Mamamad.se
JS

Nej kära nån, vi behöver fler Kissie-bloggar så folk får mer att klaga på, det är uppenbarligen brist på det.Fast nej.Egentligen tycker jag såklart att det behövs fler såna här bloggar! Fan vad glad man bli när man inser att det finns människor som är glada, mänskliga (med alla egenskaper som medföljer) och intelligenta! Med självförtroende! Som dessutom har humor ;)Jag tror ditt lilla kid kommer få en superbra uppväxt, utan massa daltande, men med många (vad jag kan läsa mig till) fantastiska förebilder och mycket kärlek!

2011-02-26 ♥ 11:20:31
rasha

jättevackert inlägg :) jag tror också att de flesta förstår att du älskar ditt barn och att en blogg inte är ett liv.. kram!

2011-02-26 ♥ 14:23:24 » URL: http://rasha.blogg.se/
ErikaA

Oj, trillade nästan ur soffan.. Har själv två små så jag vet hur tuff de kan vara. Tycker att även om du klagar så får du de att låta som att du inte gör de ju.. Är otroligt imponerad över dej :)

2011-02-26 ♥ 19:07:15
ida.

jag hejar på dig, spider. klart som tusan att det är jobbigt att ha kids emellanåt, men det ena utesluter ju inte det andra? snarare är det skönt att du finns och vågar säga.

mer spiderchickiska människor åt folket!

2011-02-28 ♥ 07:46:13
ElsA

Ville inte såra, så jag ber om ursäkt! Men

jag kommenterade och står för det, men säger förlåt om det sårade.

2011-05-06 ♥ 09:01:55
spiderchick

Elsa: Du det är helt lugnt ;-)Jag är inte den som är långsint ;-)Kramis

Spider

2011-05-06 ♥ 09:18:10

Innan du kommenterar: Tänk på att Spiderchicks inlägg alltid är några smulor ironiska och flera smulor överdrivna, ta inte allt på allvar. Tack och kram!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:Kommentar:

Trackback