Spiderchick

Konstiga ord

När jag skrev nedan inlägg hakade jag upp mig på ordet "dingla".

Ju mer jag funderade på ordet, desto konstigare lät det. Dinglande, dinglande, dinglande... Smaka på det. Låter sjukt konstigt!

Jag tycker ofta att ett ord låter fel om jag sagt det för många gånger så kan det ju inte heta?

Känner ni igen känslan?

Säg till exempel "lyktstolpe" tillräckligt många gånger och ni kommer snart behöva hindra impulsen att ringa upp Svenska Språkrådet* för en omedelbar strykning av lyktstolpe i ordlistan.- Gu´så könstiga en del ord låter, säger Spiderchick.


* Staten? Kungen?

Sofia - ZOFIAS.se

Det är tur att du inte bor i Dingle du hahaha :)

Karoliina

Det där är något jag tänker på ofta! Väldigt irriterande när orden börjar låta påhittade, haha!

Fia

Hehe känner absolut igen känslan! Ibland när jag skriver ett ord måste jag slå upp/googla för jag tycker det ser så sjukt konstigt ut!!

Li

Känner igen det där allt för väl. "poäng" är ett ord jag brukar störa mig på.

Jennie | Om gyllene år

Japp. Känner igen. Ordet "koppel" kan jag inte med. Det låter ju helt galet när man säger det många gånger :)

Lomina

Jag förstår precis vad du menar och håller med till fullo! Mitt ord som jag förstört totalt efter att ha upprepat det så många gånger för att försöka få ett nytt grepp om det är: kamoflage. Vad fan är det för ord?! Kamoflage?!?!

Sanna

Ah, korv är nog ett av de konstigaste orden jag vet. Låter ju helt sanslöst konstigt när man säger det flera gånger..

Lise

Om det var kungen som bestämde orden skulle det ju förklara varför många ord låter helt konstiga.(Sorry. Det var svårt att motstå ett kungenskämt.)

Hemmakatten

Så där känner jag ofta! Ett ord som jag har använt alla år helt plötsligt ligger fel i munnen och låter helt främmande. Eller när jag ska skriva det, tycker att det ser helt kontigt ut. Undrar vad det beror på egentligen. Mini blackout eller stroke? SAOL är oftast räddningen. Ibland är det som om vissa ord måste återupptäckas på nytt. Ha en bra dag!

Sosso

Känner definitivt igen känslan, ibland blir man även osäker om man har fel angående ordet, heter det verkligen inte nått annat Egentligen?

Lotta

Jag skulle gratta min mamma på namnsdagen i ett mail, och när jag skrivit hennes namn så blev jag alldeles konfunderad. "VA? Heeeter hon såå?? Nää, det kan ju inte vara rätt!" Det var en väldigt konstig känsla, jag fick tänka i flera minuter om det verkligen stämde.. (Min mamma heter Berit)

Erika

Hej! Ville bara börja med att tacka för en riktigt bra blogg! Jag läser den varje dag med stor glädje. Jag la upp din blogg som en länk på min blogg och hoppas att det är okej? Den ligger under rubriken "Bloggar jag följer" /Erika

Linn

Jag hakade upp mig på ordet/namnet Sten. Satt och irriterade mig över det en hel dag. Numera vet jag inte varför just det ordet irriterade mig så...

Pia

Hahaha, det känner jag absolut igen mig i.. Både att säga orden, men också när de skrivs. Jag är rätt duktig i svenska, men ibland kan jag sitta och titta på ordet t ex ordet "regn" och tänka "f-n vad det ser konstigt ut!!"..

Nikolina

Kan absolut känna igen mig!! Tyckte att Sverige lät helt stört så var tvungen att googla att det verkligen hette så..

Alexandra

Galge. Allt jag säger...

Anonym

Jag stör mig ofta på ordet trottoar.

Prova säga det flera gånger, sinnessjukt :S

Åsa

Det kan gälla namn också... säg "Håkan"!

Amanda

ett väldigt konstigt ord är "nederbörd" det både låter konstigt och är konstigt att säga! Säg regn eller snö för tusan..

Emma

Jag vet vad du menar. Ibland kan jag bli riktigt osäker på om jag missuppfattat vissa ord för de låter så konstiga. Speciellt när man ska skriva viktiga mail. Som ordet snabbt eller snabba. SJukt konstigt egentligen. "Tack för snabbt svar" eller "Tack för Ert snabba svar"- Låter bara konstigt och fel. Ska det verkligen vara så? Ja, det kan jag bli helt tokig av att tänka på.

Anonym

haha, jag brukar ofta säga ord flera gånger tills dom tappar all mening! /Mvh konstig_tjej.

ps, fy bubblan vilken söt bild!!!

annsoh

Hej! Hur är det med dig :)?

vad ska du göra imorgon!? :)

Hulda

haha vad var det förnågot som diglade då? men många känner inge igen ordet bröta :D

Sandra

Svenska akademien borde inte stavas med ett e

L I L I J A

Ja, usch, det händer mig alltför ofta!

Till slut måste jag alltid googla ordet för att se så att det verkligen stämmer!

Sara

testa ordet DÖRR! helt obegripligt när man börjar tänka på det...

Marie

Extra galet blir det när ens egna namn låter helt knäppt. En annat ord som låter väldigt knasigt är njöt, njööööt, njöt. =)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress