Spiderchick

Nu sover lillen äntligen

Ikväll vaknade lilleman med ett illvrål redan fem minuter efter att han somnat.

Så har han skrikit till och från sedan klockan åtta.

Jag fattar ingenting??

Han har varit supergo och glad hela dagen, hade lätt att somna och så där. Men så vaknar han alltså efter fem minuter och är helt otröstlig?? Jag kan inte annat än anta att natten blir lika sömnlös som de tre som precis varit.

Får ringa till BVC imorgon för jag vet fasen inte hur vi ska hantera det här? Jag känner mig helt maktlös.

Någon annan förälder som varit med om liknande?

Soffan

Låter lite som öroninflammation. Då skriks det när barnet ligger ner. Prova att ge alvedon samt att höja upp huvidänden av sängen genom att t ex lägga högar med böcker under sängbenen (kuddar funkar sämre, de glider av dem så lätt). Se annars om en av er kan halvligga någonstans och försöka låta honom sova mot er, i någorlunda upprätt läge.

Man kan ha förhöjd temp men har det inte nödvändigtvis.

spiderchick

Soffan: Kan vara värt att kolla upp! Han har inte haft feber och är glad om dagarna, men som sagt det ska vi kolla upp!/Spider

Marie

Kan det måhända vara så att han drömmer...!?

spiderchick

Marie: Hm... jo så kan det också vara :-)Ja jisses jag behöver nog bara ringa BVC och få höra att detta är normalt och att det går över. Typ. Eller så kanske han faktiskt har ont ngnstans? :-(Tänder är ju på G men det känns skumt om det skulle kännas och göra så ont just på natten men inte på dagen?Ja jisses jag vet inte... :-)/Spider

Kristin

Det är dagis!

E beter sig precis likadant för tillfället...så det måste vara dagis ;)

Eva

Läste på en tjejs blogg att hennes son gjorde exakt samma sak för bara någon vecka sedan. Hon trodde att det var nån form av nattskräck och det verkar som att det har gått över nu iaf... hoppas det gör det för er också!

Annelie

Det är ganska vanligt att små barn som precis börjat på förskola beter sig som ditt lilla gull. Det händer så mycket och är så många intryck som ska bearbetas under natten att det liksom kokar över. Förmodligenär det ingen fara och går snart över, men du känner ditt barn bäst. Fråga BVC om du blir lugnare av det :)

Rosanna

Min äldsta dotter var också sådör i perioder, hon drömde mycket och skrek och grät på nätterna utan förklaring. Allt jag kan säga är att det går över!

Hege - Julias mamma!

Julia (min dotter) hadde en likadan period precis efter att hon hadde blivit ett år. Å nær vi då var hos lækaren før att kolla om det var øroninflamasjon eller något så hittades inget. Dock efter att det hadde åpgått i två væckor (jag var inte alls rolig att ha med att gøra efter den førsta væckan, haha) så ploppade det upp 4 nya tænder, i bak! Så jag tror att det var det som rugade den gången.

Anledningen till att jag inte trodde att det var tänderna var för att man såg inget och det var också bara på natten och inte på dagen. Nu är det kanske inte jusst det som ær "fel" med honnom men om det inte ær øroninflamasjon så kanske kan det vara tænder? :)

Hege - Julias mamma!

Det slutade føræsten efter att tænderna hadde kommit upp :)

Ketchupmamman

Låter normalt ;-) Som soffan säger kan det ju vara öroninflammation, men det kommer ofta efter en förkylningsperiod och så brukar lite av värken släppa om man tar upp dem. Är det nattskräck är de rätt okontaktbara, lite läskigt bra det för det är som om de inte är vakna fast de har ögonen öppna. Och så finns det alla de där faserna och oroliga perioderna. Tänk dig själv att du drömmer en jättehemsk mardröm - men du är för liten för att kunna begripa det faktum att de är på riktigt.

alma

Stackarn! Hoppas det löser sig. Kan tyvärr inte komma med några goda råd, eftersom jag är 15 år och inte har någon erfarenhet av barn direkt.. Lycka till! :)

Jessica

Nattskräck, antar jag i alla fall!

Har precis gått igenom en sådan period, med barn nummer tre här hemma... hualigen säger jag bara!Hanna-mamma till Bianca

Det är säkert någon fas..det är i alla fall vad jag intalar mig. Vi har samma problem här hemma just nu med dottern på 13 månader. Det har hållit på i drygt en vecka nu..vår tjej som har sovit nätterna igenom är helt plötsligt svår att söva plus att hon vaknar och skriker flera gånger per natt. Hoppas det går över snart, både hos er och hos oss :)

Anna

Låter som övriga skrivit redan "nattskräck", har en son i samma ålder som din och vi har samma dilemma. Funkar dock relativt bra när han får ligga hos oss, men när det har startart ordentligt hjälper i stort sett ingenting.. Bara krama o vänta ut. Men hade exakt likadant med nr 1 i samma period (runt 1 ½ års ålder) så är nog högst normalt!! Hoppas du får sova lite i natt!

Anonym

Jag tror att det har med förskolestarten att göra, min grabb var precis likadan när han började och han var verkligen arg och vaknade hela tiden, sov i våran säng och höll på och veva runt och sov oroligt i flera nätter. Enda "bakslaget" för annars hade det gått hur bra som helst på dagarna. Men nu har det gått över så det är vanligt att det krånglar med sömnen när dom börjar fsk.

Orgasmhjälpen

Hej! Följ gärna våran sexblogg för heta tips och idéer om ett galnare sexliv! ;)http://orgasmhjalpen.blogg.se/

Marie

Hahaha.....Ja kika in på sexbloggen här ovan, så får du säkert svar på din fråga ...!?Alexandra

Hej Spider!Våran lilltoka gör precis likadant, fast hon kan ha sovit gott i lugn och ro i typ en timme eller två när det plötsligt slår bakut och hon vaknar och gallskriker.Jag tänkte säga tänder.. men så läste jag flera av kommentarerna ang dagis och "nattskräck".

Personligen så hoppas jag verkligen inte att det är någon form av nattskräck utan håller isåfall mina tummar för dagis. Våran tosa har ju nämligen också nyss börjat på dagis (bara några dagar efter Spiderbaby faktiskt).Ja. vad ville jag säga med det här då? Ehm.. jo juste de.. Du är inte ensam! :)

julia

tror inte han hunnit drömma som någon skrev om han vaknar 5 min senare.

Hade en sån natt igår när vår lilla vaknade någon gång i timmen, suck!

Men ofta kan det vara så när de börjar bli sjuka eller liknande, det brukar ofta bli värre när de ligger ner iaf om det är förkylning, öron mm. Så svårt att veta!

Hoppas inte han blir sjuk och att ni får sova inatt!:)

Anna

Det är alla nya intryck efter han börjat förskolan som kommer nu. Båda mina barn var precis likadana då de började förskolan. Det är jätte jobbigt men det går över inom ett par veckor.

Annica

Han kanske börjar bli sjuk :(

HannaFindus

Det kan inte vara kolik, då? Jag var tydligen likadan...jättesnäll om dagarna och skrek nattligen.

Malin

Gillar din blogg, men tycker du borde ha mer aktivitet för oss läsare. Exempelvis omröstningar osv :) Gör en omröstning på http://www.valresultatet.se/ det är där jag gör mina! :)mvh Malin

Anonym

Och han är svår och du inte vill köra någon av de läskiga låt-barnet-skrika-metoderna så kör Dansmetoden! På med monton musik, dansa runt med barnet i famnet och lägg sedan när det somnat. Om man upprepar några kvällar så brukar det sedan räcka med att sätta igång musiken så blir barnet tryggt och kan somna ensam :). Nu är ju iofs Lilleman ganska stor, det funkar förmodligen bättre på en liten sexmånaders eller så. Men det är i alla fall en hemskt mycket trevligare sövmetod än femminuters-metoden och allt vad det heter...

Elin

Från min son var sex månader har han varit sådan i perioder. Han sover oftast ca 30 minuter innan han vaknar och är helt otröstlig... Försöker vi trösta honom blir han arg istället. BVC pratar om nattskräck men ja... Nu är han snart fyra år och det händer väldigt sällan men det händer fortfarande. Jag trodde att han drömde ett tag samtidigt som jag undrade vad han kunde bearbeta på natten som var såååå hemskt VARJE natt. Jag vet hur det är, som förälder sliter man sitt hår!

Fia

Dalton beter sig EXAKT likadant just nu, helt vanlig på dagarna ett monster på nätterna! Han får två "stora" tänder och har nyligen börjat förskolan, så det är liksom det som jag i mitt stilla sinne skyller på. Tandsprickning, separationsångest och en släng av mardrömmar är min egenställda diagnos. Det känns dock inte som en stor tröst när man inte får sova. Håll ut!

Anna, Gbg

Låter helt normalt! Säkert en kombination av att han börjat på dagis (många nya intryck), han kan ha kommit in i den här "seperationsfasen" som brukar börja kring 15 månader, då sover de ofta sämre. Det kan vara tänder som värker, eventuellt öroninflammation (kan säkert komma utan större förkylningstendenser, det kan även ligga vätska bakom trumhinnan utan att vara inflammerat och det spänner mycket när man ligger ner). Barn sover som krattor i perioder! Hoppas han bättrar på sig snart!

Karoliina

fast nattskräck kommer ju i regel en timme in i sömnen, när barnet kommit ner i ordentlig djupsömn, det är först då nattskräcken kickar in, vi har det så här hemma vissa dagar... skitjobbigt!

och det kan ju hålla på i flera år, och är dessutom ärftligt!men i lillemans fall låter det väl mer troligt med dagisstarten!

spiderchick

Karoliina: Igår var ett undantag när han vaknade efter fem minuter. Annars brukar han vakna ca 2-3 timmar efter insomnade. Just det där att barnet värjer sig mot tröst och att skrikattaken bara förvärras om man försöker trösta stämmer in väldigt bra. Även att det är svårt/omöjligt att få kontakt med honom. Han är som i trans liksom. Lite läskigt. Men så slutar skrikandet abrupt efter 10-15 minuter (som känns som tre år) och så somnar han om gott. Eller vad man ska säga.Så här i efterhand förstår jag att lillen haft dessa attacker innan men då har vi tänkt att det varit mardrömmar. Förmodligen är nattskräcken mer intensiv nu iom förskolestart. Enligt info så är ju detta något som kan gå i perioder.Men jag ska samtala med BVC.Känns i alla fall väldigt skönt att det inte är farligt :-)/SpiderAnna - Mamma till Saga & Gravid i vecka 19!

Min Saga blev sån då hon precis börjat på förskolan, det kom vissa nätter oc halltid då hon varit där.

Nu när hon har gått i några månader så har det gått över och Saga sover på nätterna igen :)

malin

ja usch ja, nattskräck. det hade jag tills jag blev tretton år.

hemskt att skrika nonstop i timmar utan att veta varför. Det jag kommer ihåg att jag var så förvirrad och rädd. Till slut somnade man av ren utmattning.

Mica

Kan det inte vara mardrömmar?:)

Mica

Kan det inte vara mardrömmar?:)

Sara

Ja, vi har vart med om alla sömnproblem som finns. Jag blir galen. Hon fyller 3 i april och nu har hon kommit in i en sån period då hon sov askasst (upp mer än 2-3 gånger i timmen under hela natten).Jag dör. Gah.

Nathalie

Min lilla plutt var identiskt med vad din går igenom nu. Precis i anslutning till när han började förskolan så startade det, han var väldigt orolig och ville ibland inte alls sova och när han väl sen somnade så vaknade han kort därpå ledsen och skrikande. Detta kunde upprepas flera gånger per nattTydligen är det ett väldigt vanlig fenomen när dom börjar dagis (enligt dagis och bvc). Brukar (förhoppningsvis) släppa inom någon vecka, när dom "funnit sig med allt det nya. Hoppas det löser sig snart

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress